Dodaj do ulubionych

Problem z luczem usb

IP: *.96-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.09.12, 20:41
Nie znam innego forum, na ktorym moglabym zasiegnac opinii, a mam wielki problem. jako eurokratka czesto jestem na tym forum. wiadomo, ze jest tu masa inteligentnych ludzi, wiec tu najlepiej zapytam. help!!! sluchajcie, od kilku lat uzywam klucza usb, na ktorym mam zapisane wazne dokumenty, a nie mam ich zapisanych nigdzie indziej. zawsze bylo ok, az tu nagle otwieram klucz, a windows otwiera mi okienko i mowi ze niektore files sa uszkodzone i czy chce to 'fix automatically', jak niewiele myslac klikam, ze tak, nastepuje operacja 'fixing' i kilka folderow normalnie mi sie jakos popsulo, tnz. nie mozna ich otworzyc, sa jakby martwe. jutro sprobuje w pracy zapytac jakiegos informatyka, czy mozna to jakos naprawic. ale w tej chwili jestem doslownie przerazona, bo sie boje, czy nie stracilam dokumentow, ktore byly w tych folderach. bylaby to katastrofa. czy moze ktos mi powiedziec, czy takie rzeczy sa naprawialne? okropnie sie zdenerwowalam ta sytuacja. dzieki za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: ten temat Re: Problem z luczem usb IP: *.fbx.proxad.net 27.09.12, 12:21
      po polsku www.dobreprogramy.pl/Odzyskiwanie-danych,Kategoria,Windows,86.html
    • marekggg Re: Problem z luczem usb 03.10.12, 14:33
      hmmm - jezeli juz uzylasz "naprawy" widowsa, to chyba niewiele mozna w tym temacie zrobic. niestety klucze USB rowniez moga sie zepsuc, co w miare uplywu czasu jest raczej nieuniknione. teraz to juz raczej bedzie trudne odzyskac dane, chyba ze to byly jakies duze zdjecia czy cos podobnego.
      • Gość: klucz Re: Problem z luczem usb IP: *.51-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.10.12, 20:55
        marekggg:
        kojarze cie z innych postow, wiec wiem, ze mowisz do rzeczy. mam pytanie: juz jeden znajomy informatyk na szybko probowal przy pomocy programow dostepnych w sieci odzyskac dane, ale udalo sie to tylko w malej czesci; prawdopodobnie jest jak mowisz, tzn. 'scan and fix' windowsa narobil nieodwracalnych szkod. mimo wszystko chce jeszcze zrobic probe. czy znasz / mozesz polecic jakie punkty IT w Brukseli (sklepy / punkty uslugowe), ktore robia takie rzeczy. nie chodzi mi o informatykow, ktorzy normalnie zajmuja sie innymi sprawami i musieliby przy moim kluczu spedzic duzo czasu metoda prob i bledow, ale raczej o takich, ktorzy sie na co dzien tym zajmuja, maja pod reka odpowiednie programy i w miare szybka sobie z takimi sprawami poradza, a przynajmniej beda umieli ocenic sytuacje. daj prosze znac, co sadzisz
        • Gość: nie marekggg Re: Problem z luczem usb IP: *.34-130-109.adsl-dyn.isp.belgacom.be 03.10.12, 23:27
          z twojego pytania do marka wnioskuje ze "informatyk w pracy" nie wiele pomógł,
          jeśli istotnie zależny ci na danych polecam firmę ontrack zajmującą się profesjonalnym odzyskiwaniem danych kontakt w belgii:
          fr.ontrackdatarecovery.be/
          pamięci typu klucz usb maja ograniczona liczbę zapisów wiec to naturalne ze po pewnym czasie ulegają uszkodzeniu
          i najlepiej już nie "próbować" bo raczej nie pomoże tylko zaszkodzi
          powodzenia

• marekggg Re: Problem z luczem usb 08.10.12, 13:53
            kroll to rzeczywiscie firma ktora sie tym zaujmuje profesjonalnie, pytanie tylko kto to wszystko zaplaci. jednak jeszcze mozna zprobowac zrobic za pomoca write-blockera image klucza i tam sprobowac cokolwiek znalesc. oprogramowanie jest dostepne w niektorych serwisach/DG w komisji, natomiast nikt sie nie bedzie bawil raczej w wyciaganie chipa pamieciowego. od tego jest kroll i wiciaganie moze stare kopie z pamieci, natomiast rekonstrukcja danych to by byla masakra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka