Dodaj do ulubionych

B/13/03 - ile nas jest

IP: *.241.81.adsl.skynet.be 24.02.05, 20:14
mam rozmowe w poniedzialek na koordynatora, jesli przypuscmy ze spotkania sa
co godzine to bylibysmy sie w stanie policzyc. U Litwinow zabraklo chetnych, a
u nas?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.chello.pl 24.02.05, 23:58
      Ja mam dopiero w czwartek w południe i jestem z tej drugiej działki czyli z
      proofreading. Koordynatorów jest z tego co pamiętam chyba 22, a z mojej działki
      jest 36 osób. Życzę powodzenia w Luxie!
      • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.242.81.adsl.skynet.be 25.02.05, 12:45
        Dzieki, jak bedzie po wszystkim to opowiem. Co do liczby to nie jest to takie
        oczywiste, ciekawe kto ma w srode, czy proofreaderzy czy koordynatorzy i czy to
        juz sie zaczelo czy tez od poniedzialku dopiero sie zacznie.
        • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 217.153.118.* 25.02.05, 13:06
          Już doczytalam. Koordynatorów jest teraz 24, a nas 36 na liście ostatecznej po
          egzaminie ustnym ma zostać 16 koordynatorów, a nas 24 :). Chyba zaczyna się od
          poniedziałku, ale tego już nie jestem pewna. Jak jedziesz do L?
          • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.242.81.adsl.skynet.be 25.02.05, 13:29
            Owszem, tak jest w OJ, ale czasami nie wszyscy spelniaja warunkow. Jade z Brx a ty?
    • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 217.153.118.* 25.02.05, 13:37
      ech... to masz blisko, ja z W-wy. Wyjeżdżam dwa dni wcześniej, bo przy okazji
      chcę pozwiedzać trochę Lux. Przygotowywałeś się jakoś na egz? A skoro jedziesz
      z Brukseli to pewnie wcześniej brałeś udział też w innych egzaminach.
      • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.242.81.adsl.skynet.be 25.02.05, 13:42
        Przygotowywalem sie ogolnie, instytucje, polityki i co sie aktualnie dzieje.
        W innych nie bralem udzialu, dzialam w prywatnej firmie, ale warto sie sprawdzic.
        • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 217.153.118.* 25.02.05, 13:56
          Ja też ogólnie poczytałam, ale im więcej czytałam, tym bardziej docierało do
          mnie, ile jeszcze nie wiem ;-)
      • Gość: TTT Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 81.210.121.* 25.02.05, 13:46
        Hej - ja mam rozmowę w czwartek 03.03 na 12.00 na proofreadera. Jadę z
        Poznania, pociągiem - i wszystko załatwiam prawie w 36 godz.
        Najbardziej interesuje mnie wszakże to, czy ewentualna praca jest od zaraz czy
        istnieje możliwość późniejszego rozpoczęcia...
        Z czego mogą pytać????
        W razie czego - do 16.00 jestem pod gg 8940675

Pozdr.
        • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.242.81.adsl.skynet.be 25.02.05, 13:49
          Odezwe sie we wtorek a moze nawet w pon. wieczorem to moge wam opowiedziec na
          forum, gg, lub na maila
          • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 217.153.118.* 25.02.05, 13:59
            super!!! Ja wyjeżdżam we wtorek wieczorkiem. Powodzenia, trzymam kciuki.
          • Gość: TTT Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 81.210.121.* 02.03.05, 08:32
            No, gery - jak tam było, opowiadaj... Dzisiaj wieczorem wyjeżdżam na swój
            interview do Lux. i umieram z ciekawości...
            • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.dsl.versadsl.be 02.03.05, 09:26
              Generalnie bardzo sympatycznie, nie taki diabel straszny jak go maluja. A komisja jak z dowcipu: Polak,
              Niemiec, Angol i Francuzka (tylko Ruska brakowalo, he he!). Wejdz na GG to ci opowiem szczegoly. Moj
              uin 1404434.
              • Gość: Leon Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 10:12
                Hej, podali jakis termin odpowiedzi czy zdales, trudne dawali pytania ?
                • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.dsl.versadsl.be 02.03.05, 11:39
                  powiedzieli ze 4-6 tygodni trzeba czekac na wyniki, pytania o unie proste (konstytucja i treaties),
                  glownie zawodowe i sytuacyjne, w stylu co bys zrobil gdyby kolega z teamu wyjechal na urlop, a ty
                  zostales niedoinformowany... Chcesz szczegoly to podaj maila albo GG
                  • Gość: april27 Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 22:56
                    Czesc Gery, a mozna wiedziec jakie dostales pytania zawodowe? pytam z
                    ciekawosci - ja na ustny sie nie dostalam (zabraklo 2 pkt.).
                    • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.dsl.versadsl.be 03.03.05, 10:53
                      Czesc, na przyklad: co to jest XML i czym sie rozni np od HTML, zalozenia publikacji (target group,
                      paper czy electronic version, distribution), co to jest PDF i do czego sluzy.
                      • Gość: Wesola Re: B/13/03 - ile nas jest IP: 5.6.1D* / *.europarl.eu.int 03.03.05, 17:17
                        Mam rozmowe jutro, piatek, w sano poludnie - as proofreader. Kogos spotkam?
                        Chetnie tez sie dowiem, o co pytano, jaka jest atmosfera i czy W OGOLE jest
                        miejsce nq normalny konkakt jak w normalnym interview a nie jak w EPSO
                        interview;
                        • oksy Re: B/13/03 - ile nas jest 04.03.05, 09:29
                          A nie zastanawiałaś się nad tym, że ci, co już byli na tym egzaminie, też chcą
                          się znaleźć na liście rezerwowej i w związku z tym jesteś dla nich konkurencją,
                          więc postąpiliby niezbyt mądrze, pisząc Ci, o co ich pytano?
                          • Gość: gery Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.dsl.versadsl.be 04.03.05, 10:39
                            ja zdawalem na koordynatora, ale z tego co wiem, to grekow lub litwinow pytali o:
                            konstytucja, polityka regionalna, roznica pomiedzy European Council i Council of Europe, co to jest
                            principle of subsidiarity, co to jest track changes in Word, macro w wordzie, pdf, xml, jak przejsc z
                            lower case do capital letters, zalety wersji elektronicznej publikacji
                          • Gość: Wesola Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.68.241.103.brutele.be 04.03.05, 17:01
                            JEstes przemilym czlowiekiem, oksy, do rany przyloz po prostu. Z miejsca widac,
                            jak chetnie pomagasz tworzyc sympatyczna atmosfere. Lovely.

Ze swojej strony: nikogo nie spotkalam, komisja b. fajna, faktycznie zupelnie
                            jak w dowcipie, a Ruska nie bylo bo nie jest czlonkiem UE. Glownie konstytucja
                            i draft historii UE, pytania z cyklu "co bys zrobila gdyby..." oraz jak sie
                            pisze "pospieszny" i czy lot byl ok.
                            • Gość: mateo1 Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.cec.eu.int 07.03.05, 10:25
                              Wiesz, Wesoła, miła atmosfera jest bardzo ważna, ale jeżeli ktoś Ci ma dać
                              swoje pytania, żebyś odpowiadała na nie lepiej niż on, to to jest po prostu
                              głupota. Możesz mówić, że jestem niemiła, niekoleżeńska i się nie przyczyniam i
                              w ogóle stosować emocjonalny szantaż, ale ja bym Ci moich pytań na pewno nie
                              dała.
                        • Gość: Ania Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 17:44
                          Czy przypadkiem nie powinnas popracowac najpierw nad swoim polskim, zanim
                          zaczniesz poprawiac dokumenty w tym jezyku?
                          Ja wprawdzie nie musze juz zdawac kolejnego konkursu, ale widze, ze ten musial
                          byc wyjatkowo latwy....
                          • Gość: Ania Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.cec.eu.int 04.03.05, 17:46
                            chodzilo mi oczywiscie o Wesola..
                            • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.chello.pl 04.03.05, 18:11
                              A co Wy tak siedliście na biedną Wesołą. Tutaj każdy pisze na luzie, co z
                              bzdura (sorry za dobitność) wytykać tutaj komuś jakieś braki w języku.
                              Wesoła a w jakim języku zdawałaś?
                              Pozdrawiam
                              • Gość: Wesola Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.68.241.103.brutele.be 05.03.05, 09:38
                                Serdecznosc az zatyka. Za zyczenia naprawy jezyka ojczystego we wlasnym
                                wykonaniu dziekuje. I te przemile uwagi od seniorow-weteranow rozpaczliwego
                                zdawania na wszystkie konkursy... Pozdrawiam, pozdrawiam, a jakze. Zdawalam po
                                polsku - o dziwo, komisja mnie nawet zrozumiala, widac bardzo sie starali nie
                                okazac zdziwienia, ze mowie w tym jezyku - i po angielsku. Pol na pol. A, bylo
                                tez po niemiecku.

Poza tym jesli w miejscu pracy ma panowac tak serdeczna atmosfera wzajemnego
                                kopania sie po kostkach i wbijania szpil w rzyc, to szykuje sie niezly koszmar
                                dla osob, ktore zdecyduja sie na te propozycje pracy.
                                • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - ile nas jest IP: *.chello.pl 05.03.05, 10:59
                                  ech... myślę, że nie ma co sobie wbijać czegokolwiek jedno drugiemu, kopać,
                                  dokuczać, wytykać itp.. Nie po to to forum!!!
                                  A egzaminem byliśmy chyba wszyscy mile zaskoczeni, prawda??
                                  A sam Luksemburg jak Wam się podobał??? Bo mnie chyba troszkę rozczarował, choć
                                  to urokliwe miasteczko... tylko takie wyludnione ;-). Wiem, wiem, to tylko 80
                                  tyś., ale i tak robi wrażenie wyludnionego.
    • Gość: gery Re: B/13/03 - jakie wrazenia? IP: *.dsl.versadsl.be 04.03.05, 10:45
      Jakie sa wasze wrazenia po egzaminie? Ja zdawalem pierwszy raz (mam nadzieje skutecznie) i bylem
      naprawde mile zaskoczony atmosfera. A wy?
      • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - jakie wrazenia? IP: 217.153.118.* 04.03.05, 12:59
        Ja właśnie wróciłam, prosto z lotniska, było bardzo miło. Pani Piponen (czy jak
        tam ona się pisze) przesłodka i cała komisja do rany przyłóż. Najbardziej
        dociekliwy jak dla mnie był nasz rodak i cieszył się, jak mu się udało postawić
        pytanie, które choć w części zaginało.
        Zaskoczeniem wielkim był sam Luskemburg. Momentami zastanawiałam się, czy tam w
        ogóle ludzie żyją - ulice puste, jakby ich gdzieś wymiotło. Na ceny lepiej nie
        patrzeć ;-).
        Pozdrawiam wszystkich
      • Gość: april27 Re: B/13/03 - jakie wrazenia? IP: mieszko.pl.u* / 162.61.79.* 04.03.05, 15:59
        Gery, dzieki ze dzielisz sie wrazeniami. Z Twojego opisu wynika, ze pytania
        byly takie same lub bardzo zblizone jak w poprzednich konkursach. Hm, EPSO ma
        chyba zestawik takich samych pytan dla wszystkich i wszystkich pytaja o to
        samo... potwierdza sie tez teoria, ze najtrudniej jest przebrnac przez czesc
        pisemna, a ustny to juz formalnosc
        • Gość: Fruźka Re: B/13/03 - jakie wrazenia? IP: 217.153.118.* 04.03.05, 16:06
          To raczej nie tak - pisemny też nie był jakis powalający, szczególnie ta
          pierwsza część. Druga cześć też była do przejścia. Po ustnym ma nas wciąż
          jednak sporo odpaść, więc to raczej nie jest tylko formalność. Formalnością
          byłoby, gdybyśmy mogli przejść wszyscy, tzn wszyscy znaleźć się na liście.
          Pozdrowionka
    • harissa Podbija watek B/13/03 - komu sie udalo ? 06.04.05, 11:19
      Hej, hej, podbijam znowu watek korektorow i kierownikow produkcji.
      Fruzka, Gery, TTT odezwijcie sie, macie juz wyniki ?
      Moze jest ktos na forum z Opoce i podzieli sie z nami jakimis informacjami ?
      Na razie wiem ze udalo sie rowniez Wesolej. A co u Was ?
      • Gość: gery Re: Podbija watek B/13/03 - komu sie udalo ? IP: *.dsl.versadsl.be 07.04.05, 10:57
        Hej! Mi rowniez sie powiodlo. Teraz pozostaje nam czekac, az przygotuja nam wygodne biura ze
        wspanialym widokiem na dworzec, he he.
      • Gość: Fruźka Re: Podbija watek B/13/03 - komu sie udalo ? IP: 217.153.118.* 07.04.05, 14:03
        Hej hej Koordynatorzy i Korektorzy!
        Mnie się też udało. Więc witam i pozdrawiam wszystkich Listowiczów z B/13/03.
        Jak myślicie? Długo będziemy czekać na jakieś wieści z Luxa dotyczące
        ewentualnych wolnych miejsc?
        Pozdrowionka dla wszystkich
      • Gość: Wesoła Re: Podbija watek B/13/03 - komu sie udalo ? IP: .1.* / *.allianz.pl 07.04.05, 14:09
        A skad wiesz, ze mi sie udalo?
        • Gość: Fruźka Minął miesiąc IP: 217.153.118.* 11.05.05, 14:01
          Hej, hej!
          Witam wszystkich "B"-korektorów i "B"-koordynatorów. Tak się zastanwiam, czy
          ktoś z Was ma może jakieś info z OPOCE? Czy myślicie, że tak przeżyjemy w
          niekończącym się oczekiwaniu najbliższe kilka lat ;-)?
          pozdrawiam
          • Gość: marcin Re: Minął miesiąc IP: *.217.133.68.coditel.net 28.05.05, 01:15
            czesc, ja z innego konkursu, ale naczekalem sie z 8 miesiecy przed
            zatrudnieniem. Ale nie martw sie - na pewno zatrudnia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka