Dodaj do ulubionych

weterynarz

23.08.05, 01:43
Wyszukiwarka niestety nic nie znalazla...
Czy ktoś z was zna może dobrego weterynarza? Najlepiej mówiacego w jakimś
innym języku niż francuski? Bo właśnie stałam się posiadaczką cudownego
kotka, a z moim francuskim chyba nie do końca sie dogadam z lekarzem, co
przetestowałam kiedy siebie leczyłam... Bardzo bardzo proszę o namiary...

Acha i jak się kotu paszport wyrabia? I skoro jest z tutejszej hodowli to
będzie miał obywatelstwo belgijskie czy jak jego pani polskie?? Hmmm.... No w
końcu tu się zwierzęta "adoptuje" to chyba moje mieć powinien?
Obserwuj wątek
    • ella111 Re: weterynarz 23.08.05, 08:33
      a z ktorej strony Brukseli szukasz (i czy w ogole w Brukseli)? Ja znam klinike
      ktora prowadza mlodzi sympatyczni weterynarze ktory WYGLADAJA na takich co
      znaja angielski. Przy av. Brugmann w Uccle. Jeden z moich kotow podrozowal (ale
      tylko z Belgii do Francji i z powrotem) na dowod osobisty (hi hi, mam na mysli
      taka ksiazeczke ze szczepieniami, adresem itp.)
      • brooxelka A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? 23.08.05, 10:35
        • kot00 Re: A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? 23.08.05, 12:28
          Tak, ja zabralam ze soba swojego kota do Luxa. Chcesz cos wiedziec wiecej to
          mozesz napisac na mojego e-maila gazetowego. Pozdrawiam
        • aerinn Re: A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? 23.08.05, 23:14
          Znam dwie takie osoby...
          • Gość: ania Re: A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? IP: *.69-136-217.adsl.skynet.be 23.08.05, 23:36
            telefon wcielo do doktora:
            tel/ 02 649 39 01

• Gość: ania Re: A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? IP: *.69-136-217.adsl.skynet.be 23.08.05, 23:34
          ja mam kota z polski i z polskim paszportem..
          jesli wyrobisz kotu paszport tu, to bedzie belgijski..
          teoretycznie mozesz zabrac go do polski autem, mi na granicy NIGDY dokumentow
          kota nie sprawdzali..

aa.. i mam namiary ma weta mowiacego po polsku..nie bylam jeszcze u niego, ale
          ludzie polecali..
          Dr. Sierakowski
          Av. Franklin Roosevelt 168
          1050 Ixelles
          • brooxelka Re: A czy ktos zabieral ze soba koty z Polski? 24.08.05, 09:56
            Hej, super ! Dziekuje! To siejuz jakos Rudolf z doktorem dogadaja ;-))

D,.
    • Gość: octi Re: weterynarz IP: *.247.81.adsl.skynet.be 23.08.05, 22:34
      napewno bedzie mial polskie obywatelstwo z adopcji :-) ale nie wiem jakiej bedzie narodowosci, moze
      byc flamandem, walonem albo brukselczykiem, trzeba sprawdzic w akcie urodzenia ;)
      pozdrawiam
      • Gość: Polla Re: weterynarz IP: 80.91.147.* 25.08.05, 18:53
        Hallo :)

dzieki wielkie, wprawdzie nie moglam sie wczesniej odezwac, ale juz zdaje
        relacje...

Bylismy z Kotem u dr Sierakowskiego i baaaardzo polecam. Pan jest bardzo mily,
        gabinet baqrdziej sterylny niz nie jeden dla ludzi w brukseli :)
        Wizyta (ze znizka dla polakow) kosztuje 20 euro, to tak z troski dla biednych
        emigrantow chyba :) No ale nie pyta sie, pani sprząta czy z Komisji :) A
        podkreslil w rozmowie, ze to cena "dla Polakow"... No ale tak powaznie, to
        profesjonalnie i bardzo przyjemnie.
        A z tym paszportem, to wiecie co, z przejecia, ze kotek chory zapomnialam
        spytac... gdzie sie go wyrabia?? Mojemu jeszcze chipa trzeba założyć... Tez nie
        wiem gdzie, na policji?? :) Biedny kotek...
        • Gość: ania Re: weterynarz IP: *.cec.eu.int 26.08.05, 11:19
          polla, paszport wydaje wterynarz ( musi miec paszporty z urzedu), chipa tez
          wszczepia..
          tylko ostrzegam, "strzykawka" do wszczepiania chipa nie jest przyjmnym widokiem
          dla nas, a juz na pewno nie jest milym uczuciem dla kotka.. ja zalatwilam to
          przy sterylizacji, kotek spal i za jednym stresem dwie sprawy zalatwione..

to wystarczy, zeby sie poruszac po wiekszosci krajow UE.. do GB jednak juz nie,
          musisz zrobic testy na przeciwciala, jesli nie chcesz zostawiac kotka na POL
          ROKU na kwarantannie..
        • jasta92 Re: weterynarz 07.12.15, 00:04
          Witam. Mam takie pytanie. Tak właśnie szukałam weterynarza polskiego i trafiłam na twój wpis. W wyszukiwarce znalazło mi właśnie tego pana Sierakowskiego i chciałabym zapytać Ciebie czy opłaca się tam iść? Jeśli wiesz w jakie dni to otwarte to mogłabyś mi napisać? I czy trzeba się umawiać na wizytę czy przyjmuje od razu. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka