Dodaj do ulubionych

Jest PRACA ??

21.06.06, 15:28
Witajcie
Sorry za szybki enter poprzednio :)
Właśnie powiesiłem na stronie klienta (bez skojarzeń :), który umożliwia
dodanie osób do bazy pracowników zainteresowanych pracą w Belgii. Nie będzie
to pewnikiem interesować eurokratów - ale może znajomych czy rodzinę w Belgii
... ?
zainteresowanych zapraszam:
praca.begier.net/
AA - opcja oczywiście totalnie bezpłatna :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mz Re: Jest PRACA ?? IP: *.brutele.be 21.06.06, 18:58
      A kto zarządza tą bazą danych?
      • gruby76 Re: Jest PRACA ?? 21.06.06, 19:13
        admin - to chyba oczywiste, ? - w tym przypadku autor ...
        • Gość: mz Re: Jest PRACA ?? IP: *.brutele.be 21.06.06, 21:33
          A co to za "typ"? Znacie go?
    • Gość: anbxl Re: Jest PRACA ?? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.06.06, 22:07
      Co za stronka-chyba dla glupich,bo jak ktos tu jest na miejscu to dobrze orientuje sie jak wyglada sprawa pracy i bezrobocia-czesto praca jest tylko w ogloszeniach,bo pracodawca chce wzbudzic zazdrosc u konkurencji,albo zatrudnia na czarno i w razie wpadki powie,ze szuka pracownikow-to jest belgijska praktyka na codzien.Owszem poszukuja ludzi -kobiet na titre-service,mezczyzn jako kierowcow i budowlancow,ale i tam trzeba miec najpierw zezwolenie,a wiec moim zdaniem to sciema i w dodatku z wirusem-wchodzac na ta strone moj antywirus poinformowal mnie ze trojan tuz tuz
      • kontraktowiec Re: Jest PRACA ?? 21.06.06, 22:11
        Znam Grubego jeszcze z Polski
        wporzo koles ;)
        • Gość: anbxl Re: Jest PRACA ?? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 21.06.06, 22:33
          Ja nie twierdze ze on nie jest oki-nie znam go i nawet jak kogos pisanie na forum mi nie odpowiada to nigdy nie bede twierdzila ze jest zly bo to tylko forum.Napisalam swoje zdanie nt tej strony-po to jest forum-kazdy ma prawo do wlasnych mysli...........
        • Gość: mczapl Re: Jest PRACA ?? IP: *.dsl.scarlet.be 21.06.06, 22:53
          Gruby jest juz znany tu na forum i zlego nic o nim nie moge powiedziec. Mozecie
          sie spokojnie wpisywac - Grubemu daleko do oszukanczego posrednictwa pracy...
          • anbxl Re: Jest PRACA ?? 21.06.06, 23:12
            Mczapl czyzbys tez jeszcze nie poznal realiow zwiazanych z praca w Belgii (poza UE)???I jeszcze raz podkreslam,ze ja nie twierdze,ze on ma zle intencje tylko ze tu ciagle trudno o dobra prace i dlatego watpie,ze wpisujac sie na liste spadnie ona z nieba,no i ten trojan wchodzac na ta strone????
            • Gość: paff a jaka nazwe mial ten trojan? IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 19:23
              bo jak cookie to mozesz pozwolic jak inna ostrzez grubego...
      • gruby76 Re: Jest PRACA ?? 22.06.06, 08:13
        Głupi to może być tylko antywirus, który ostrzega przed trojanem na stronie, na
        której nie chodzi żaden skrypt - a klient jest zbudowany na powszechnym i
        sprawdzonym opensourcie - to po pierwsze.
        Po wtóre - wpisujący się nic nie tracą, pomimo że rzeczywiście mogą nic nie
        zyskać - rozumiem że ciężko to zrozumieć oczekującym na trojany malkontentom :)

Nie da się ukryć że najczęściej poszukiwane są takie zawody jak rzeźnicy czy
        kierowcy - ale napisałem o tym na stronie. Po otworzeniu rynku pracy będą
        poszukiwani już inni fachowcy - a ja już zebrałem część zamówień.
        Nie rozumiem też zarzutu o zatrudnianie na czarno. Wszyscy pracodawcy z którymi
        rozmawiałem otwarcie deklarują chęć zatrudniania Polaków - opcje są tutaj dwie,
        albo w Polsce albo bezpośrednio przez pracodawcę - do obu jesteśmy przygotowani.

Uprzejmię dziękuję za głosy wsparcia forumowiczów - jak widać zawsze się trafi
        ... narodowa siła krytykująca, której zawsze chętnie wszystko wytłumaczę :)

pozdrawiam
        • pan.boczek Re: Jest PRACA ?? 22.06.06, 09:13
          w mojej firmie zabezpieczenia przed zagrozeniami ze strony internetu sa naprawde
          najwyzszej jakosci, ale przy wejsciu na ta strone zadnego komunikatu o
          jakimkolwiek ryzyku nie zauwazylem...
          • gruby76 Re: Jest PRACA ?? 22.06.06, 09:21
            Prawdą jest, że można skonfigurować antywirusa "zbyt bezpiecznie" by informował
            o potencjalnych zagrożeniach już w przypadku wykrycia jakichkolwiek metod do
            komunikacji z serwerem - moim zdaniem to już jednak spora przesada ...

Dziękuję Panie Boczku :) - przykre jest że są tacy, którym sprawia satysfakcję
            utrudnianie życia innym - bo oskarżenia choćby nie wiem jak nieprzemyślane
            pozostają :(
            • Gość: zoe Re: Jest PRACA ?? IP: 88.147.4.* 22.06.06, 12:39
              kazda inicjatywa dobra.
              Gruby 76 nie zapomnij o pisowni !
              pomoc "polakom"- pisze sie z duzej litery.
              pozzzdr
              • Gość: zoe Re: Jest PRACA ?? IP: 88.147.4.* 22.06.06, 12:40
                chodzi mi o blad ort. w tekscie na str tytulowej bergier.net
                • gruby76 Re: Jest PRACA ?? 22.06.06, 12:53
                  racja - dzięki ;)
                  • Gość: anbxl Re: do grubego IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 18:10
                    Gruby,akurat od wielu lat prowadze wlasna inicjatywe(jako dodatkowe zajecie)-
                    wczesniej byla to jedyna legalna agencja au pair rekrutujaca au pair z PL (1997-
                    2003)ktora musialam zamknac,gdyz przepisy zmienily sie na niekorzysc au
                    pair,obecnie wspolpracuje z kims kto ma agencje titre service (mysle o starcie
                    wlasnej kiedy to Polki beda mogly legalnie pracowac),mam (dodatkowo) web
                    designe firme(www.websnet.be)a wiec max zabezpieczenia i troche znajomosci
                    pc,no i zawodowo tez w jakis sposob zajmuje sie obok spraw rodzinnych i
                    europejskich HR,a wiec NAPEWNO nie jestem malkontentka,ani zazdrosnica tylko
                    REALISTKA i oczywiscie zycze ci sukcesu,ale.......pomysl realnie o belgijskim
                    bezrobociu
                    • jakubsky Re: do grubego 22.06.06, 18:37
                      ... a napisane w pismie...

nie rzucajcie bliznim klod pod nogi...
                    • jakubsky Re: do grubego 22.06.06, 18:47
                      anbxl,
                      hmmm, nie jestem specjalista od dlubania stronek, ale na niej nic nie dziala (ok, dzialanie zamierzone, nie musi, grunt ze jest, nie czepiam sie), ale jak ja zdlubano, ze nawet zmiany rozdzielczosci nie moze zrobic, i powiela ten sam obrazek w format tapety - jako webdesigner to podstawowa sprawa, aby tlo strony moglo samo sie dostosowac do rozdzielczosci komputera osoby odwiedzajacej. dla mnie akurat taki detal jest wazny - to juz jest informacja, czego sie mozna dalej spodziewac.
                      jezeli mozesz to popraw, bo az w oczy kole
                      PS. przyjmij to jako zyczliwa krytyke

pozdr
                      • gruby76 od grubego do jakubskyego 22.06.06, 19:13
                        czołem senior

nie wiem który fragment pisma cytowałeś ale podpisuję się pod nim :)
                        Co do strony anbxl - prawdopodobnie została ona wygenerowana przez generator o
                        nazwie WEB! 2.0 Pro Extended Edition i grafiki są chyba zamierzonym efektem, bo
                        są włożone "na sztywno"
                        Na stronie tej jest też pokaźny skrypt, który przez źle skonfigurowane
                        antywirusy też może czynić problemy odwiedzającym ...

a wakacje tuż tuż :)
                      • Gość: anbxl Re: do jakubsky IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 19:41
                        moja wersja nl dziala perfect,francuska robil frankofon i to jego sprawa jak to dziala,ale dzieki za uwagi,przekarze dalej.Tematem nie jest co dziala tylko daza danych i pewnie ty wiesz sam bardzo dobrze,bo jeszcze niedawno to opisywales jak tu nie jest latwo o dobra prace
                    • gruby76 Re: do grubego 22.06.06, 19:06
                      Anbxl
                      1. nie przypominam sobie bym kogokolwiek oskarżał o zazdrość, docieklywy
                      powiedziałby coś o nożycach na stole ...
                      2. nie będąc pewną prób ataków sieciowych nie używaj proszę takich oskarżeń - w
                      moim przypadku jest to bardzo ważne - zależy mi na zaufaniu odwiedzających
                      (niniejszym dziękuję za takowe tym, którzy się już zarejestrowali)
                      3. Jestem chyba aż zbyt poważnym realistą - sprowadzam układ do najprostrzego z
                      możliwych - "szukasz pracy być może ja mogę Ci pomóc - koniec"
                      4. Cieszę się że również próbowałaś/próbujesz własnych inicjatyw. Jestem pewien
                      że mogła byś mi dać mnóstwo użytecznych wskazówek ...
                      5. pozdrawiam ... :)
                      • Gość: anbxl Re: do grubego IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 19:43
                        DZIEKUJE za odp i zycze POWODZENIA,bo naprawde nie jest tu latwo przebic sie w gaszczu ciagle zmieniajacych sie przepisow......ale czasem latwiej je obejsc........
                        • Gość: anbxl Re: do grubego IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 19:45
                          i jeszcze jedna podpowiedz-moze warto zajac sie agencja titre services,tymbardziej ze sa mozliwosci zatrudnienia ludzi z PL choc to troche trwa (pozwolenia)a zapotrzebowanie ciagle rosnie
                          • gruby76 Re: do grubego 22.06.06, 19:55
                            tak - masz rację, jest to trzecia opcja jaką przewiduję w zależności od
                            konfiguracji potrzeb, no i poza tym w końcu się Belgowie złamią po tym co było
                            widać w UK ...
                            dziękuję za wskazówki ...
    • Gość: paff Gruby - gratuluje pomyslu IP: *.240.81.adsl.skynet.be 22.06.06, 19:25
      swietna inicjatywa, zycze powodzenia ! ;)

BTW czy twoj trojan nazywa sie cookie? to straszny trojan ;)
      • gruby76 Re: Gruby - gratuluje pomyslu 22.06.06, 19:57
        dokładnie rzecz ujmując: cookie monster :D
        a tak poważnie - żadnych zbędnych skryptów - ja ich ogólnie nie lubię :)

no i ... dzięki za dobre słowo ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka