Dodaj do ulubionych

Szukam info o Pustyni Fajum

18.03.08, 17:02
Był ktoś z Was może? Jakoś mnie zainteresował ten temat, może by coś zorganizować?
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 18.03.08, 17:07
      Pustyni? A nie Oazie?
      Do Oazy to ja się wybieram w sierpniu, jesli zdążę, to wtedy coś na pewno napiszę :)
    • miriam_73 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 18.03.08, 17:12
      Aaa, już wiem, widziałąm u Budka. Choroba, wygląda jeszcze lepiej niż Wielka
      Pętla :)
      www.egipska-sahara.pl/index.php?id=68
      • derduch Re: Szukam info o Pustyni Fajum 18.03.08, 17:15
        Ale mam sklerozę! Zapomniałem o stronce Mariusza! Już się biorę za lekturę.

Dzięki!
        • dariusznow Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 15:45
          Czytałem jakąś starą książkę o E pisaną w latach naszego kochanego
          socjalizmu - a nie komunizmu jak wielu inputuje - i było tam sporo o
          tej oazie
          bardzo mnie ten temat zafrapował ale dojazd tam póki co chyba tylko
          na wlasną rękę a może to być ciekawa oferta dla ludzi którzy chcą
          zobaczyć nie tylko Kair, piramidy i Karnak
          pisali tam dosyć ciekawie o próbie zaszczepienia idei socjalizmu w E
          budowali cale osiedla dla tubylców, próbowali kolektywizacji itp,
          itd ale miejscowi pewnie ich olali
          podobno do dziś dzień stoją te osiedla
          chętnie bym to zobaczył ale możemy sobie pozwolic na wyjazdy tylko w
          ferie zimowe
          der-duch jeżeli tam będziesz - w co święcie wierze - to zrób dużo
          fotes swoją nową armatą
          a propos gdzie można zobaczyć Twoje fotki z olka?

Zdrowych wesołych Swiąt i samych miłych wrażeń z podróży
          • derduch Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 15:50
            Hej!

Fotki z Olka jak go ładnie nazwałeś lada dzień wrzucę chyba na
            www.panoramio.com/ w tej chwili są tam tylko dwie fotki pod moim nickiem,
            możesz zerknąć.

Co do Fajum to w Oazie tej będzie Miriam jak możesz wyczytać, ja sam zastanawiam
            się nad wyjazdem tam, tylko trzeba zebrać miłą ekipe, moja żona i córka są zbyt
            wygodnickie na taką wyprawe.

Pozdrawiam i mokrych jajek życzę ;-)
            • kartopaka Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 17:46
              Byłam w El Fajum kilka lat temu przy okazji wycieczki objazdowej po Egipcie.
              Byłam pod ogromnym wrażeniem - jakby czas zatrzymał się w miejscu. Można sobie
              wyobrazić jak wyglądało życie rolników w starożytnym Egipcie. Domy z gliny, pola
              nawadniane ze studni przez osły w kieracie. Zero cywilizacji. Nie sądzę żeby to
              było na potrzeby turystów. Nie widziałam śladów kolektywizacji co - prawda byłam
              tego dnia w kiepskiej formie ( zemsta faraona... :-) )Nie wszystko dokładnie
              pamiętam. Polecam warto tam pojechać.
              • janusz.amir Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 20:37
                Na oazy to się ja wybieram!
                Sali też zgłosił akces. Planuję na jesień w połączeniu z Białą Pustynią, a jak
                się uda to jeszcze El-Kharga.
                • derduch Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 20:40
                  To może zbierzemy klawą ekipe, tylko jaki termin myślisz?
                  • janusz.amir Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 20:52
                    Ja myślałem o październiku, ale ponieważ ja mogę zawsze to się dostosuję do
                    większości.
                    Może by się pc wybrał? On lubi takie klimaty. Byłoby extra.
                    No i taniej wynajęcie transportu!!
                    • derduch Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 20:58
                      Pasuje mi, szczególnie pod koniec.
                      • platynka.iw Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:03
                        Czy kobitka moze sie dolaczyc? Czy zbieracie tylko meskie towarzystwo?
                        • elsalvador1 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:05
                          Widzisz Słonko,nawet zaglądamy w tym samym czasie haha.Czyli ja śpię
                          z Tobą a Derdi z Amirem hahaha....
                          • miriam_73 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:21
                            Ja też, ja też :) Wiosną czyli teraz mi nie wyszło z powodów rodzinnych, ale
                            przwiduje jeszcze jakieś urlopowisko w okolicach koniec września/ październik.
                            Jakbyście cusik zmontowali (Budek mi pisał, że jesli będzie grupka kilku osób to
                            no problemo!) to ja wstepnie bardzo bym sie pisała. Ja myslałam o tej trasie z
                            Oazą Siwa.
                            • elsalvador1 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 21.03.08, 00:14
                              No i widzę,że robi się ciekawa impreza.Tylko słuchajcie,to nie jakiś
                              tam wypad do Hrgh na driny ale poważna sprawa.Jeśli się ktoś
                              zadeklaruje to jedzie inaczej dzwonię do Mubaraka i ...
                              właśnie,lepiej nie mówić.Iberka,zapraszam do wigwamu z
                              Plati.Chłopaki i tak się mają ku sobie ;-))))
                      • elsalvador1 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:04
                        Dla mnie żaden problem z terminem.Mam już plan.Taki tam mały
                        przedsmak.Ale panowie pozwolenia itp."łapówki" trzeba wcześniej
                        załatwiać.
                        • derduch Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:09
                          A nie lepiej zlecić organizację Mariuszowi ze stronki www.egipska-sahara.pl ?
                          Spać to mogę z Iberią, pytała mnie przed chwilą co i jak ;-P
                          • iberia.pl Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:15
                            no w sumie jak tak bardzo prosisz to niech ci bedzie, ale bedziesz
                            sie zmienial z Cairo?Wiesz-ja lubie urozmaicenia:-P.
    • iberia.pl Re: Szukam info o Pustyni Fajum 20.03.08, 21:09
      a ja sobie ten watek obserwuje :-P
    • elsalvador1 Re: Szukam info o Pustyni Fajum 21.03.08, 00:27
      Odkurzyć pora zaległe sprawy.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=622&w=59448299&a=59715773

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka