violka351 08.09.06, 15:23 Czy ktos pracował w Grecji jako opiekunka przy osobie starszej ja byłam raz i mój zarobek to 500E na miesiac nocleg wyrzywienie miałam zapewnione.Kolezanki twierdza że jest to bardzo niski zarobek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniak34 Re: praca w Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 08:28 Czesc jabylam w grecji na wyspie kos. w hotelu pracowalam. sadze ze wysoko Tobie sie trafila pensja. ja mialam 400 euro netto 3 posilki dziennie i zakwaterowanie. najnizsza pensja w grecji to 605 euro. Wiec nawet jesli chcialabys pojechac i zarabiac 700 euroby tobie zaproponowali to dochodza koszty wynajmu mieszkania majmniej jest to 230 Euro za miesiac i wyzywienia oklo 250 Euro miesiac. Wiec sadze ze Twoja pensja wynosila w rzeczywistosci 980 Euro - koszty utrzymania. chcialam zaznaczyc ze nie widzialam jeszcze zeby kazdy pracodawca zatrudnial osoby z pensja 1000 euro mieszkanie i wyzywienie bo to sa koszty. Ty jak pracujesz w Polsce To daja ci mieszkanie i jedzenie? to wtedy sredno zarabvialabys 1500 - 700(mieszkanie) - jedzenie 500zl = 300zl ci zostawalo. tam na czysto mialas 500Euro + wyzywienie i mieszkanie. a jesli chcesz pojechac do Grecji do fajnego hotelu zglos sie na politechnike radomska - bo naprawde wareto wyjazd mialam zalatwoiony w 3 dni wraz z umowa i na jakich warunka jade. email - info@pracawgrecji.pl - polecam P.s. jak kolezanki takie madre to niech jada i znajda prace 700Euro+wyzywienie+zakwaterowanie przez 3-5 miesiecy to im dam po 1000Euro. Odpowiedz Link Zgłoś