ppersymonka 09.02.07, 13:00 Czy jest jakas szansa zalozyc sobie konto w banku ING przez telefon, albo w internecie? p. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lalka Re: Konto w ING IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 13:03 jest, mozesz zadzwonic, wejdz na ich strone www.ing.be ja tak zalozylam, zwroci tylko uwage, ze chcesz miec konto w fili na schumanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Re: Konto w ING 09.02.07, 13:17 Dzieki, Lalka. A Ty juz w Brukseli? Czy udalo Ci sie dowiedziec cos sensownego w kwestii zakupu audi? m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Konto w ING IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 14:50 jeszcze nie, od 1 marca, Audi kupie w niemczech, ale mam problem, nie moge znalezc mieszkania:-( Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Re: Konto w ING 09.02.07, 18:28 Lalka, Ja tez od pierwszego. Korzystalam z agencji Metropole, nie wiem, czy znasz, calkiem sensowne mieszkania mi pokazali: www.metrop.be. Poza tym na pewno znasz: www.immoweb.be To my bedziemy pewnie na tym samym wprowadzeniu 1-go? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg mieszkania przez net i telefon - lepiej nie 15.02.07, 17:25 to nie ma zadnego sensu szukac w ten sposob. kilka osob juz sie nadzialo na rozne tam "mieszkania" epsotek mieszkal w jakims tam hotelu, jest rowniez www.bbf.be/ czyli brussels business flats - so od okolo 700 ojro / miesiecznie w gore. moim zdaniem warto, masz urzadzone mieszkanie, nie martwisz sie na poczatku i w spokoju mozesz szukac mieszkania. moja wlasciccielka mieszkania ma do wynajecia odrazu jedno mieszkanie na etterbeek'u przy gminie gdzies, salon+pokoj+kat do pracy+kuchnia+duzy taras, umebnlowane, tylko zapomnialem cene. pani jest solidna, jak na razie nie mialem zadnych klopotow, mieszkan ma z 5 moze. Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Re: mieszkania przez net i telefon - lepiej nie 15.02.07, 17:31 Hej, Dziekuje, juz mam mieszkanie. Pojechalam i zobaczylam. Nie wynajelabym nie umeblowanego. A Metropole polecam, bo pokazali mi bardzo ladne mieszkania, o niebo lepsze od tych, ktore widzialam z Eurorent. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: mieszkania przez net i telefon - lepiej nie 15.02.07, 17:48 no to gratulacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: do ppersymonki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.07, 22:57 wlasnie szukam mieszkania umeblowanego, 3 pokojowego, ale wiekszosc jest bez mebli, co prawda na razie przegladalam oferty przez internet, ale to bardzo mnie zmartwilo; pociesza mnie Twoja informacja, ze znalazlas umeblowane, bo z tego co pamietam, szukalas 3 pokoi, czy mozesz napisac jaki czynsz i gdzie , tak dla orientacji ile taka przyjemnosc kosztuje? Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Napisalam bzdury 17.02.07, 16:46 Wlasnie przeczytalam moj post i uswiadomilam sobie, ze zamiast: nie wynajelabym nie obejrzawszy wczesniej, napisalam: nie wynajelabym nie umeblowanego. Oczywiscie, ze wynajelam nie umeblowane. Umeblowanych nawet nie ogladalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: do Marekggg IP: 217.153.138.* 19.02.07, 18:43 Czesc Marek, czy mozesz podac namiary na twoja wlascicielke mieszkania, bo tez szukam czegos na okres przejsciowy, tzn. kilka miesiecy, moj adres: malgorzf@yahoo.com, czy wlascicielka jest ang. jezyczna? dzieki, Goska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Konto w ING IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.07, 12:12 hej Pers, szukam mieszkania umeblowanego tylko na gora 5 miesiecy. zeby zorientowac sie w Brukseli, gdzie ja chce tam mieszkac, takze po kilku miesiacach, poznam jako tako miasto, i przeniose sie na stale. Mam juz cos na oku, jade w poniedzialek podpisac umowe:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Do Lalki 17.02.07, 16:48 Super. Jesli chcesz, to mezemy spotkac sie w przerwie 1-go (jesli bedzie jakas przerwa :) p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Do Lalki IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.07, 16:54 pewnie ze sie spotkamy, napisz na priva do mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
byly_eurokrata Re: Konto w ING 09.02.07, 18:51 no niestety Lalka, Bruksela to nie te standardy mieszkaniowe co D'dorf. Zadne Woluwe ci sie nie podobalo? W strone IKEI jest gdzies jakas taka dzielnica, gdzie duzo Niemcow mieszka, moze tam? Ale to bedzie daleko od pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalka Re: Konto w ING IP: *.dip.t-dialin.net 09.02.07, 20:08 byly..masz racje..znajomy z DD, ktory mieszkal kilka lat w Brukseli, powiedzial, zebym wybila sobie z glowy, ze znajde cos podobnego jesli chodzi o miezskanie a przede wszystkim polozenie...no nie wiem..robie drugie podejscie:-)poza tym wszyscy chca przynajmniej na rok wynajmowac, a ja na razie na pare miesiecy, ale chyba zmienie taktyke:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Konto w ING IP: *.147-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 09.02.07, 20:53 Lalka ja tez wlasnie zmieniam mieszkanie i tez mam problem choc jest niby spory wybor w mojej wsi,ale wszystko w realu to.....bbbbrrrrrr Ale ty moze popros kogos,zeby popatrzyl jakies adresy,namiary,ogloszenia na intranecie-chyba zawsze lepiej wynajac po eurokratach...A czego szukasz???? Dlaczego ING i nie np KBC czy DEXIA??? Odpowiedz Link Zgłoś
epsotek Re: Konto w ING 10.02.07, 19:44 Można założyć konto przez telefon i nawet nie trzeba dzwonić:) Ja polecam kontakt z panem Boaz Capelluto boaz.capelluto @ ing.be z ING banku. Jak sie mu napisze maila, że się chce założyć konto to on sam oddzwoni, opisze wszystkie opcje, doradzi i jeżeli podtrzymasz zainteresowanie prześle mailem dokumenty do wypełnienia (mówi po francusku i angielsku). Wypełnisz, wyślesz mailem razem ze skanem dowodu i po kilku dniach poznasz numer konta. A po przyjeździe do Brukseli musisz się udać do banku by złożyć podpis na umowie i odebrać kartę. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ppersymonka Lidia Pardo Arias 15.02.07, 17:01 Czy ktos mial z nia kontakt? Bo zanim napisal do mnie Epsotek, zadzwonilam do niej, wyslalam kwestionariusz i cisza na morzu... Nikomu wiec tej pani nie polecam. Chyba ze mam pecha. p. Odpowiedz Link Zgłoś
stuzia Re: Lidia Pardo Arias 17.02.07, 17:16 pisz do tego goscia co napisal byly. mi zakladal 1,5 roku temu i mnostwo innych osob z tego goscia uslug korzystalo. Daj sobie spokoj z tamta slamazara Odpowiedz Link Zgłoś