Dodaj do ulubionych

Tłumacze - Komisja

IP: *.chello.pl 25.02.07, 15:52
Dzień dobry! To mój pierwszy post na forum, więc przede wszystkim chciałabym
przywitać się i pozdrowić uczestników.

Jestem na liście dla tłumaczy i dostałam niedawno wstępne zaproszenie na
medical i rozmowę do DGT w Luksemburgu. Mam w związku z tym pytanie, czy jest
tu na forum jeszcze ktoś zaproszony do Komisji? W innym wątku widziałam
kolegę, czyli byłoby nas już dwoje. A może jeszcze ktoś? Chętnie wymienię się
informacjami, choć na razie mam ich niewiele. Nie mam nawet
jeszcze "oficjalnego zaproszenia" od DG Admin, dopiero na nie czekam.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję, że Komisja ruszyła z większą ilością
zaproszeń!
Obserwuj wątek
    • Gość: kajapapaja Re: Tłumacze - Komisja IP: *.217.141.6.coditel.net 25.02.07, 17:14
      bea, zapraszmy cię na forum www.polska.lu - tam jest nas więcej, również tłumaczy
      • Gość: bea Re: Tłumacze - Komisja IP: *.chello.pl 25.02.07, 21:13
        Gość portalu: kajapapaja napisał(a):

> bea, zapraszmy cię na forum www.polska.lu - tam jest nas więcej, również
        tłumaczy

Dzięki, kaja. Widzę, że to kopalnia wiedzy dla wybierających się do Luksa. Inna
        sprawa, że ja na razie na etapie nawet nie interview, a dopiero propozycji
        interview :-).
    • Gość: jotpe Re: Tłumacze - Komisja IP: *.bie.lama.net.pl 25.02.07, 20:54
      Hej, ja tez dostalam zaproszenie na medicala i rozmowe w Luksembourgu, tyle ze
      do Parlamentu. Najbardziej interesuje mnie ile to wszystko razem zazwyczaj trwa,
      bo nie wiem, czy planowac powrot w ten sam dzien. I czy ktos ma namiary na
      jakies noclegi w Luksembourgu tansze niz €60? Na www.polska.lu nie doszukalam
      sie takich info. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia bede wdzieczna za
      podzielenie sie nimi.
      Z gory dzieki.
      • asiek08 Do Jotpe 25.02.07, 21:18
        Gratulacje Jotpe! Widze, ze Parlament sie wreszcie zdecydowal co do obsadzenia
        ostatniego wolnego miejsca. Ludzilam sie, ze moze to jednak na mnie trafi, no
        ale trudno. Przynajmniej wiem na czym stoje i juz nie bede czekac az z takim
        zniecierpliwieniem na maila. W kazdym badz razie zycze powodzenia na rozmowie!
        • Gość: jotpe Do Asiek IP: *.bie.lama.net.pl 25.02.07, 22:20
          Dzieki Asiek, ale na zaproszeniu jest bardzo wyraznie napisane, ze to NIE jest
          jeszcze 'offer of employment' i z tego, co wyczytalam na tym forum to
          zaproszenie jeszcze nic nie znaczy. Zreszta, skad ta pewnosc, ze to jedyne wolne
          miejsce? :)
          • asiek08 Re: Do Asiek 25.02.07, 22:31
            Takiej calkowitej pewnosci to nie mam. Ale slyszalam, ze w lutym jedna osoba juz
            zaczela prace i mieli jeszcze przyjac dwie, zeby zastapic dwie osoby, ktore
            odchodza w kwietniu bo nie przeszly konkursu. No a potem juz podobno beda w
            komplecie. No i z tego co widzialam na forum to jedna osoba juz miala rozmowe.
            Wiec skoro Ciebie teraz zaprosili to pewnie na to drugie miejsce. Chociaz
            oczywiscie nie bede sie od razu wieszac bo zawsze jest szansa, ze cos sie moze
            jeszcze pojawi. W koncu listy maja byc wazne co najmniej 3 lata:-)!
        • asiunia.lux Re: Do Jotpe 27.02.07, 16:56
          asiek08 napisała:

> Ludzilam sie, ze moze to jednak na mnie trafi, no
          > ale trudno.

Asiek, jeszcze nie wszystko stracone bo u tlumaczy sytuacja nadal bez zmian.

jotpe, jak bys nie zauwazyla, to chcialam Ci powiedziec, ze Ty nie bedziesz
          miala rozmowy w dziale tlumaczy tylko w SILD. Wiec to zapewne Ty jestes
          konkurencja mrumru, o czym wspomniala w watku obok:))
          • asiek08 Re: Do Jotpe 27.02.07, 21:09
            Dzieki Asiunia za dobra w sumie wiadomosc. A nie wiesz kiedy w koncu cos ruszy?
            Bo przeciez chyba jednak powinni zatrudnic kogos na miejsce osoby, ktote
            odejdzie w kwietniu, nie? Chociaz, z nimi nigdy nic nie wiadomo.
            • asiunia.lux Re: Do Jotpe 27.02.07, 22:34
              asiek08 napisała:

> Bo przeciez chyba jednak powinni zatrudnic kogos na miejsce osoby, ktote
              > odejdzie w kwietniu, nie?

Napewno kiedys zatrudnia. Ale wcale nie musi byc to od razu w kwietniu.
              Przynajmniej na to sie nie zanosi, na obecna chwile...

• Gość: zenek Re: Tłumacze - Komisja IP: *.cust.tele2.lu 25.02.07, 21:56
        Gość portalu: jotpe napisał(a):

> I czy ktos ma namiary na
        > jakies noclegi w Luksembourgu tansze niz €60? Na www.polska.lu nie doszuk
        > alam
        > sie takich info.

Kiepsko szukalas...
      • Gość: bea Re: Tłumacze - Komisja IP: *.chello.pl 25.02.07, 22:32
        Gość portalu: jotpe napisał(a):

> Hej, ja tez dostalam zaproszenie na medicala i rozmowe w Luksembourgu, tyle ze
        > do Parlamentu. Najbardziej interesuje mnie ile to wszystko razem zazwyczaj
        trwa
        > ,
        > bo nie wiem, czy planowac powrot w ten sam dzien. I czy ktos ma namiary na
        > jakies noclegi w Luksembourgu tansze niz €60? Na www.polska.lu nie doszuk
        > alam
        > sie takich info.

O przebiegu medicali i rozmów było chyba na tym forum, poszukaj.

Informacji o noclegach poszukaj jeszcze na "starym" forum luksemburskim tu, na
        Gazecie. Znajdziesz między innymi ten wątek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30150&w=44454803&a=44454803
        • Gość: jotpe Re: Tłumacze - Komisja IP: *.bie.lama.net.pl 25.02.07, 22:47
          dzieki, poszperam dokladniej w wolnej chwili na pewno, na razie sie nie
          wczuwalam zbytnio :)
          • Gość: misza52 Re: Tłumacze - Komisja IP: *.cec.eu.int 26.02.07, 09:14
            Czesc,
            a na kiedy masz zaproszenie na badania i rozmowe?
            Ja mialem 2 tygodnie temu. Badania sa rano, ale rozmowe mialem dopiero o 14
            wiec wolny bylem ok 15. Napisz na priva, to podam wiecej szczegolow.
            misza52@gazeta.pl
            Pozdrawiam
      • tlumaczinspe Re: Tłumacze - Komisja 26.02.07, 10:19
        A jaki masz profil ? Jezyki, doswiadczenie, studia ? Tak w ramach analizy logiki
        zaproszen ?
        Poza tymproponuje przeniesc dyskusje do watku Tlumacze-Parlament.
        • Gość: obserwator Re: Tłumacze - Komisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:27
          Misza52 aplikuje chyba do komisji, czyż nie?
          • Gość: obserwator Re: Tłumacze - Komisja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 10:50
            Przepraszam, jednak do Parlamentu. Jeszcze raz pardon, pardon.
        • Gość: jotpe Re: Tłumacze - Komisja IP: *.bie.lama.net.pl 26.02.07, 22:25
          Do tlumaczainspe: moj profil: 3 merit group, kombinacja jezykowa EN-FR,
          wyksztalcenie jezykowe, doswiadcznie srednie.
          Watek przenioslam do Tlumacze - Parlament
      • Gość: kajapapaja Re: Tłumacze - Komisja IP: *.cec.eu.int 26.02.07, 15:46
        Tanie noclegi poniżej 60 euro:
        www.youthhostels.lu
        • Gość: Eneko_el Howaldese Re: Tłumacze - Komisja IP: *.cec.eu.int 02.03.07, 16:13
          Ja szczerze polecam takze ten hostal, pozdro dla Kasi :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka