Dodaj do ulubionych

Cast27/Administrative Clerk/Messenger

28.11.07, 12:17
Czy ktoś z forumowiczów może się orientuje czego można się
spodziewać na teście, wiedzy z jakiego zakresu?, bo taki pracownik
administracji to chyba szeroki zakres, mam na myśli mało
sprecyzowany? To jest grupa I
będę wdzięczna za sugestie
Pozdrawiam
M.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaja Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.cec.eu.int 28.11.07, 12:31
      praktyczna znajomosc zasad roznoszenia poczty wewnetrznej
      • mmm191 Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger 28.11.07, 12:56
        no super, czyli co? gdzie tego szukać...
        • Gość: kaja Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.cec.eu.int 28.11.07, 13:23
          nigdzie - bo tez nigdzie nie znajdziesz
          • Gość: anbxl Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.access.telenet.be 28.11.07, 13:32
            Znam 3 ludzi z kursu jezykowego ktorzy od wielu lat pracuja w tej
            dziedzinie,niektorzy zdawali ten egzamin na cast 25,inni wewnetrzny
            egzamin na CA CDI-mieli pytania podstawowe z zakresu
            sekretariatu,informatyki i takie zyciowe-co bys zrobil gdyby....
            Ale wiem (wlasnie od ludzi z wewnetrz)ze po tym egzaminie ZERO szans
            na prace,bo podobno listy wewnetrzne na te miejsca sa dlugie.Info
            dotyczy tylko komisji i CESE
            • Gość: anna197 Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.217.144.79.coditel.net 28.11.07, 21:18
              tez nie mam pojecia co mnie czeka spodziewam sie nadal pytan o EU
              ale sam nie wiem -miejsca sa ale w Parlamencie a obecnie jest tylko
              180 osob zatrudnionych w tej dziedzinie.
              Wspominacie o pytaniach z informatyki -no to w takim razie co od
              sekretarki jest wymagane obecnie?
              czy bedzie rowniez jakies opisowe pytanie czy tylko test?
              • Gość: anbxl Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.access.telenet.be 28.11.07, 21:43
                Skad masz takie info???W PE na I grupe nie ma obecnie miejsc(podana
                kandydatura na moja prosba w imieniu kogos innego przez belgijskiego
                europosla)Oto odp w dniu dzisiejszem od pani Frexes w imieniu
                Pedersena:
                Pour le moment, aucun poste n'est disponible au sein de son unité,
                mais on ne manquera pas de vous contacter au cas où il y aura un
                poste libre à pourvoir correspondant à votre profil, dans l'avenir.
                ------------------------------------------------------------------
                Osobiscie jestem zainteresowana tematem i moge ci powiedziec,ze jest
                super trudno,trudniej jak na AD,bo:- jest najwiecej kandydatow
                -dotad I grupa miala egzaminy
                wewnetrzne i po takim panelu dostawali kontrakty CDI
                -wiem,ze jest kila osob z nowych
                panstw zatrudnionych na rue Geneve w OIB i 1 w PE (po oblanym
                egzaminie Cast 25,ale z tesciowa-wplywowa Dunka i po wewnetrznym
                egzaminie jest juz F)

• Gość: anna197 Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.217.144.79.coditel.net 28.11.07, 22:25
                  moze masz i racje ja z Petersen mam spotkanie gdzie mi ma dostarczyc
                  materily -braki sa straszne robilam u niego staz .potrzebuje ludzi
                  ale nie dostaje pozwolenia od...tego na gorze:(wiec nie zawsze jest
                  ewidentne
                  • Gość: ast Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: *.180-247-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 16.12.07, 22:22
                    An, w Parlamencie w serwisie huissier zostaly zatrudnione 3 nowe
                    osoby, wszystkie po CAST 25. Wolnych miejsc na razie nie ma. Jest
                    mnostwo osob oczekujacych na listach rezerwowych, dojda do tego
                    osoby po CAST 27. Ale trzeba probowac, wysylac kandydatury
                    spontaniczne,pukac do drzwi. Powodzenia anna197!
                    • Gość: zoe Re: Cast27/Administrative Clerk/Messenger IP: 193.190.134.* 19.12.07, 16:04
                      O jezusicku , dobrze ze robia intelektualny odsiew chetnych na
                      grupe I. Znajomy znajomego pokazal mi swoj wypelniony test...
                      Jako stroj odpowiedni do pracy wskazal "evening dress" ... ( "car
                      il faut etre elegant au marché Commun" -cyt.)
                      a na pytanie co zrobilby w czasie pozaru na 10 pietrze zakreslil
                      opcje " zadzwonic po helikopter" ("bo strazacy by nie dosiegli"
                      cyt.)
                      Reszty kwiatkow nie pamietam ale trudno bylo zachowac spokoj i zimna
                      krew do konca lektury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka