Dodaj do ulubionych

CAST 25 a CAST 29

IP: *.access.telenet.be 27.03.08, 14:31
Dzis dostalam info z kolejnego zrodla,ze listy rezerwowe CAST 25
choc sa jeszcze wazne nie sa juz brane pod uwage,gdyz jest "przykaz"
korzystania z list CAST 27
Powod-jeszcze w tym roku(podobno po wakacjach)bedzie ogloszony nowy
egzamin na CAST 29 poniewaz...uzasadnienie super prozaiczne,samo
zycie....
Moze adm lub ktos inny z HR moze napisac na ten temat wiecej....
Obserwuj wątek
    • redcarpet1 Re: CAST 25 a CAST 29 27.03.08, 15:06
      Czy Cast 29 bedzie juz otwarty dla obywateli Turcji i Chorwacji,
      Chorwacji i Macedonii czy tez Turcji i Macedonii?
      • Gość: anbxl Re: CAST 25 a CAST 29 IP: *.access.telenet.be 27.03.08, 15:20
        Nie wiem...Napisalam to co slyszalam...ale dla Turcji????Jak
        pierwszy raz o tym slyszalam w lutym to wiadomosc byla niby
        poufna,ale jak wczoraj kilka osob naraz mowilo o tym publicznie i
        przy obiedzie (pod tym katem sa organizowane nowe kursy
        przygotowawcze organizowane przez zwiazki)to mysle,ze inni (moze adm
        lub ktos inny z HR lub DB)beda znali wiecej szczegolow....np sama
        jestem ciekawa czy prawda sa przypuszczalne daty wrzesien-grudzien???
        • euro-doktorantka Re: CAST 25 a CAST 29 27.03.08, 15:42
          Hmmm... myslalam, ze cyferki przy Cast oznaczaly liczbe panstw
          czlonkowskich w czasie ogloszenia konkursu i z ktorych obywatele
          mogli startowac. A skad pochodzi taka wiadomosc? Ja z kolei
          slyszalam od kolegi z KE, ze Epso przez dluuuuuugi czas nie bedzie
          organizowac kolejnych Castow, bo zamieszania i pracy jest
          niesamowicie duzo, glownie dlatego, ze rozstrzal stanowisk jest
          strasznie wielki od hydraulika czy ochroniarza do specjalistycznych
          stanowisk merytorycznych. I dla kazdej grupy trzeba ukladac osobne
          testy, sprawdzac je, itp. Poza tym, jaka bylaby logika organizowania
          kolejnego Casta (i wywalania na to mnostwo kasy) skoro listy Cast27
          sa jeszcze pelne, a z info, ktore pojawialy sie na tym forum wynika,
          ze nawet Cast25 nie zostal w pelni wykorzystany.
      • Gość: sciema wracaj babo do magla IP: *.cec.eu.int 27.03.08, 15:53
        ze swoimi plotkami z "pewnego zrodla"... idz anbxl na grande place i
        rozbierz sie do naga, jak chcesz zaistniec i byc zauwazona....
        kompletna bzdura, nie ma zadnego prikazu, sparwdzialam w HR, w 2 DG,
        pierwszy raz slysza.. dalej dobieraja sobie kogo chca z kazdej
        mozliwej listy, wiec i cast 25- nie stresujcie- ten babsztyl bylby w
        stanie powiedziec cokolwiek zeby chociaz wirtualnie istniec, jako ze
        w instytucjach juz nie istnieje... miedzy innymi z powodu pieniactwa
        i mitomanii..
        o ile mozna ja tolerawac jak tylko pieprzy o wyzszosci C&A nad
        Diorem, to jak zaczyna rzucac nazwiskami, specjalna policja, albo
        takimi jak ta plotami nalezy ja bezwzglednia tepic!!!

moze ty podasz dokladnie imie i nazwisko swojego zrodla, tak zeby
        zadzwonic i powiedziec ze w twoim imieniu chcielismy zweryfikowac?
        albo mam lepszy pomysl, zadzwonimy zaraz do DG ADMIN - do tych od
        rekrutacji z Castow, i powiemy ze od Pani JP wiemy ze oni wydali
        taki niepisany i nielegalny nakaz... :-)
        • adm-adm Re: wracaj babo do magla 27.03.08, 16:10
          Cast 29 to 27 + Kosovo i Tybet :))
          to tak a propos wiarygodnosci informacji.........
          Nieladnie tak stresowac konkurencje:(((
          • euro-doktorantka Re: wracaj babo do magla 27.03.08, 16:13
            Albo EU27 + Rosja i Serbia, zeby bylo jeszcze weselej i bardziej
            wiarygodnie :)
        • Gość: anbxl Re: IP: *.access.telenet.be 27.03.08, 16:56
          Juz "wyrzuciles" swoje frustracje....O tym info wiedzialam juz w
          lutym,a wczoraj dostalam potwierdzenie i raczej to nie jest juz
          zadna wielka tajemnica,skoro zwiazki przescigaja sie w
          przygotowywaniu kursow pod tym katem. A potwierdzeniem niech beda
          najblizsze kursy przygotowawcze organizowane przez zwiazki zawodowe
          min pod tym katem

Liste des formations disponibles :

en Preparing for the EU Oral Examination TOUS
          en Preparation for the competition AD/AST
          fr Préparation pour le concours général - AD/AST 25 avril 34/35 Plus
          d'info...
          fr Raisonnement Verbal et Numérique: Stratégie & Approche TOUS

Ale zawsze znajdzie sie taki...ktory bedzie chcial wyrzucic z siebie
          jakas nienawisc czy frustracje...Poczekaj pare miesiecy...I raz na
          zawsze odczep sie ode mnie,bo te twoje teksty ciagle w tym samym
          stylu sa nudne....
          • Gość: eps Re: IP: 136.173.62.* 27.03.08, 17:05
            ann, nie denerwuj sie tylko zrozum wkoncu, ze jestes mitomanka i
            beznadziejnym babsztylem. nie rozumiesz, ze nigdzie nikt cie nie
            chce? tak trudno to pojac???
            • anbxl Re: 27.03.08, 17:11
              Piszesz nie na temat.Nikt to dla ciebie kilka osob kompletnie mnie
              nie znajacych i probujacych anonimowo na forum "wywalic" swoje
              frustracje....Dlugo zastanawialam sie czy warto przekazac to info tu
              na tym forum,bo moglam domyslac sie odezwu paru dupkow,ale
              przewyzszylo to,ze wielu moze sie przydac...Jestem pewna,ze wiele
              osob wie o tym,gdyz rozmawia sie przy obiedzie na ten temat...Ale
              poczekajmy pare miesiecy...
              • Gość: ale czemu to info ale czemu to info mialo sluzyc? IP: *.255-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 27.03.08, 21:01
                - chcialas pocieszyc tych co nie mieli szczescia w cast 25 i 7?

- zestresowac tych co mieli w nich szczescie informacja ze pracy i tak nie znajda?

- a moze tylko pokazac wszystkim ze chociaz juz nie pracujesz w komisji masz
                "poufne" informacje?

PS. tez rozmawiam przy obiedzie (ale nie z pelna buzia) ale o tym nikt nic nie
                mowil
                • Gość: anbxl Re: ale czemu to info mialo sluzyc? IP: *.access.telenet.be 27.03.08, 21:15
                  jeszcze inny ciekawski i w bledzie???Masz super zle info i nt
                  jedzenia z pelna buzia i nt mojej pracy w UE (ktorej ciagle jestem
                  pracownikiem :-))...A jak i co to wtajemniczeni wiedza...a kiepscy
                  detektywi nie musza :-)ale to nie temat postu...Tobie nie musi sie
                  przydac info,ale innym-tak...Pewnie i nt nowego CAST RELEX tez co
                  niektorym trudno uwierzyc,a jednak juz dzis ogloszono...Twoje psy
                  rozwazania moga byc ciekawa inspiracja dla specjalisty,bo tez mnie
                  zastanawia co ty chcesz mi,innym udowodnic piszac bzdurne
                  domysly...na moj temat...Na przyszlosc radze najpierw doinformowac
                  sie a potem pisac.... :-))
                  • Gość: wredny typ [...] IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 10:00
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: ojej... [...] IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 10:32
                      • Gość: ergo [...] IP: 136.173.62.* 28.03.08, 10:38
                    • Gość: ergo [...] IP: 136.173.62.* 28.03.08, 11:19
                      • Gość: dziala [...] IP: *.access.telenet.be 28.03.08, 18:33
                    • Gość: mczapl Informacja dla czytajacych IP: *.dsl.scarlet.be 28.03.08, 21:18
                      Na ten fragment dyskusji, z litosci dla anbxl oraz z powodu
                      niedzialajacego juz linka oraz ujawnienia danych osobowych autorki,
                      spuscilem zaslone milczenia. Mam nadzieje, ze potomni mi to
                      wybacza...
                      • Gość: fan Re: Informacja dla czytajacych IP: *.138-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.03.08, 14:28
                        "z litosci dla anbxl " to tak jakbys wreszcie wyrazil jakas
                        opinie :-) gratuluje postepow:-) zaczynasz byc doroslym facetem i
                        akceptujesz fakt ze nie wszyscy beda Cie zawsze kochac:-) that's
                        life, brawo:-)
          • Gość: no i co? Re: IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 09:48
            ???? ale co dokladnie udowadniaja te kursy? bo ja nie widze nic
            wspolnego z CAST 29.... a juz szczegolnie z CAST 25... idz jednak
            sie rozbierz gdzies, zamiast podsluchiwac przy stolikach,
            szczegolnie ze z twoim poziomem francuskiego to rozumiesz polowe...
            • Gość: pozalowac an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 10:03
              dlaczego wypominasz frustracje wszytkim ktorzy ci mowia pare slow
              prawdy? przeciez to by oznaczalo ze ci zazdroszcza, a ciebie mozna
              tylko zalowac... naprawde sadzisz ze 95% forumowiczow jest
              sfrustrowane na twoim punkcie? :-)).. dlaczego wyzywasz od
              psychicznych kazdego kto sie z toba nie zgadza albo cie krytykuje?
              przeciez to ty masz problemy ktore juz dawno zostaly tu
              zdiagnozowane, po co jeszzce macisz, jatrzysz, podjudzasz, ludzi
              stresujesz... bzdurami
              • Gość: anbxl Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.access.telenet.be 28.03.08, 10:46
                to wy tak sadzicie...A ja dalej mam sie super dobrze...Osoba ktora
                ujawnila ta strone wcale mi nie zaszkodzila,bo moj adwokat (moich
                zwiazkow)wygral moja sprawe...Podalam info nt CAST w dobrej
                wierze...Ale jak zwykle i zawsze znajdzie sie "super wiedzacy"...No
                to moze poinformuj jeszcze czym teraz sie zajmuje i gdzie pracuje od
                15/04
                • Gość: kpt Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 13:49
                  wiemy, wiemy.
                  i juz sie boimy.

• Gość: AS Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.08, 13:57
                    Mogę wiedzieć o co na tym wątku właściwie chodzi? -W kilku krótkich
                    zdaniach, bo mam wrażenie, że to (bez urazy) jakiś magiel.
                    • Gość: krotko Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.cec.eu.int 28.03.08, 14:31
                      tak to magiel,a glowna maglowa uroila sobie cos zeby postraszyc
                      czekajacyh na listach CAST 25, bo sama zdala CAST 27... i stara sie
                      o nowa robote - a nastepnie wyzwala od psychicznych sfrustrowanych
                      dupkow wszystkich ktorzy ja skrytykowali.... az do momentu kiedy
                      komus puscicly nerwy i znalzl w necie jej wlasna historie o tym jak
                      ja z hukiem wywali z Komisji za podobne jak na forum zachowanie
                      (bardzo zadki przypadek)
                      • byly_eurokrata Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? 29.03.08, 08:59
                        Gość portalu: krotko napisał(a):
                        o tym jak
                        > ja z hukiem wywali z Komisji za podobne jak na forum zachowanie
                        > (bardzo zadki przypadek)
                        abstrahujac od anbxl, zwalnianie pracownikow kontraktowych, ktorzy
                        wg Conditions of Employment of other servants maja o wiele mniejsze
                        prawa niz statutowi, wcale nie jest "bardzo rzadkim przypadkiem"
                        • Gość: paola Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.88-243-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 29.03.08, 09:08
                          Mija piaty rok jak pracuje w instytucjach i trudno mi sie z toba
                          zgodzic. Spotkalam sie co prawda z incydentalnymi przypadkami ale
                          jeszcze wiecej spotkalam ludzi, ktorzy na takich kontraktach pracuja
                          w instytucjach latami. Bo jesli jakis temp, czy contractuel sprawdzi
                          sie w oczach szefa i zespolu, to mozna naprawde wiele zrobic, zeby
                          go zatrzymac. W Pe czesto konczy sie to contrat d'agent temporaire a
                          duree indeterminee... najczesciej bez zadnego konkursu, rzecz jasna
                          • Gość: do paola Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.138-200-80.adsl-dyn.isp.belgacom.be 30.03.08, 14:33
                            prawda, nawet na kontrakcie albo tempie jak anbxl wypadki zwolnienia
                            dyscyplinarnego po stazu sa taka zadkoscia ze wlasciwie sie nie
                            zdarzaja....trzeba sie naaaaaaprawde postarac... ale niektorzy
                            umiejom:-)..;chociaz akurat ten koknkretny przypaek byl do
                            przewidzenia.. nawet znajac delikwentke tylko z forum...
                          • byly_eurokrata Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? 30.03.08, 17:14
                            Gość portalu: paola napisał(a):

> Mija piaty rok jak pracuje w instytucjach i trudno mi sie z toba
                            > zgodzic. Spotkalam sie co prawda z incydentalnymi przypadkami ale
                            > jeszcze wiecej spotkalam ludzi, ktorzy na takich kontraktach pracuja
                            > w instytucjach latami. Bo jesli jakis temp, czy contractuel sprawdzi
                            > sie w oczach szefa i zespolu, to mozna naprawde wiele zrobic, zeby
                            > go zatrzymac. W Pe czesto konczy sie to contrat d'agent temporaire a

o mozliwosci pracy na "indefinite time" sam napisalem w innym watku.
                            Ale Paola, pozwol ze na podstawie mojego 15-letniego doswiadczenia zawodowego w
                            sluzbie publicznej pozostane przy mojej opinii. Shit happens i to wcale nie
                            incydentalnie, chociaz z drugiej strony nie mozna twierdzic ze gremialnie.
                            Argument o "sprawdzeniu sie" tempa uwazam ze bardzo naiwny, w 90% kazdego tempa
                            i contractuelle mozna zastapic inna osoba i nikt sie tym nie przejmuje: widac to
                            szczegolnie np. u tlumaczy maltanskich i bulgarskich, ktorzy po dwuletnim
                            wdrozeniu do pracy, po prostu musza odejsc bo jest taka polityka i juz.
                            A teraz przypadki znane mi osobiscie z zycia: osoba A, funkcjonariusz, nie
                            cierpi osoby B, tempa, z powodow kompeltnie pozamerytorycznych (lepsza figura,
                            intelekt, lepsze powodzenie u mezczyzn/kobiet). I nasz funkcjonariusz A bedzie
                            codziennie nadawal HoU, jaka to szuja z naszego tempa. Co zrobi HoU dla swietego
                            spokoju (funkcjonariusza przeciez nie zwolni, nawet wiedzac, ze ten nie ma
                            racji): czesto zastapi tempa innym, bo w ten sposob bedzie mial spokoj.
                            Nie wszedzie panuje atmosfera pelna ciepla i zrozumienia. A HR-owcy na tym forum
                            maja dostep do statystyk, gdzie widac, iz w niektorych unitach panuje
                            nieprzecietna fluktuacja..... To jest ludzkie i nie ma co tego negowac, choc -
                            jak raz jeszcze podkresle - nie jest regula, ale nie jest tez absolutna
                            "zadkoscia", jak ktos tutaj uparcie pisze przez "z" z kropka...;-)
                            • Gość: gosc Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.gradacc.ox.ac.uk 30.03.08, 17:50
                              Rany, to co to za ludzie pracuja w KE :)? Nawet by mi do glowy nie
                              przyszlo, ze moze sie zdarzyc sytuacja (i to dosc czesto), ze
                              funkcjonariusz/ka bedzie jeczec szefowi przez kilka lat, zeby ten
                              wywalil dobrego tempa tylko dlatego, ze lepiej wyglada czy ma
                              wieksze powodzenie u plci przeciwnej. I co to za szef, ktory ulega
                              takim bezsensownym wplywom... :)
                              • byly_eurokrata Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? 30.03.08, 18:51
                                gosc, ja nie mowilem o INSTYTUCJACH EUROPEJSKICH , tylko o sluzbie publicznej w
                                ogole.
                                I nie czaruj, ze gdzie indziej jest inaczej, bo ludzie, ktorzy pracuja na stale,
                                maja wszedzie wiecej prac niz kontraktowi,. bez wzgledu na to czy to sluzba
                                publiczna czy firma prywatna. A intrygi knuje sie wszedzie, to jest bardzo
                                latwe, jak kogos cos takiego jara.
                                Sama praca nie jest dla kazdego spelnieniem, to niestety smutna prawda
                                • Gość: gosc Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? IP: *.gradacc.ox.ac.uk 30.03.08, 19:03
                                  Oj, przepraszam, przeoczylam, ze to bylo o sluzbie publicznej, a nie
                                  o instytucjach wspolnotowych.
                                  I nikogo nie czaruje. Oczywiscie intrygi sie zdarzaja, ale chyba
                                  mialam inne, bardziej idealistyczne, wyobrazenie o ludziach i skali
                                  przeprowadzanych intryg. Albo po prostu mialam do tej pory szczescie
                                  i w dotychczasowych pracach intrygantow na swojej drodze nie
                                  spotkalam.
                                  • byly_eurokrata Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? 30.03.08, 19:28
                                    ja bylem przez ladnyh pare lat czlonkiem takiego Central Staff Comittee w niemieckiej sluzbie publicznej, takie dziecinady zdarzaja sie niestety czesciej niz sie ludziom ogolnie wydaje w ich bezposrednim otoczeniu.
                • monika.bxl Re: an ale o co chodzi z ta frustracja? 13.04.08, 03:23
                  przepraszam ze sie tu wcinam, ale potrzebuje kontaktu z toba pilnie,
                  zgubilam twoj numer tél. Napisz do mnie prosze. Z
    • Gość: pytajka Re: CAST 25 a CAST 29 IP: *.pools.arcor-ip.net 06.04.08, 11:06
      niektore grupy ciagle czekaja na wyniki kompetencyjnego cast 27. Nie wiesz czy
      cast 29 ma objac te same grupy co cast 25 i 27? (naukowcy, inzynierowie,
      chemicy, fizycy itp.)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka