Gość: Jaga IP: *.29.200.124.coditel.net 06.04.09, 19:40 Czy ktoś wie gdzie i o jakich godzinach będą święcenia pokarmów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anbxl Re: święcenie jajek IP: *.access.telenet.be 06.04.09, 21:58 Pewnie w kazdym "polskim" kosciele,a w kaplicy przy PMK sa od 10 do 18h o pelnych godzinach www.pmkbruksela.be/ info w ogloszeniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do anbxl Re: święcenie jajek IP: *.198-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.04.09, 13:08 Dzieki za link. Ks. Czaja nie zyje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: święcenie jajek IP: *.cec.eu.int 07.04.09, 15:04 i to od dość dawna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do kaja Ks. Czaja. IP: *.198-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 08.04.09, 07:17 Kz. Czaja : pogrzeb w tym tygodniu. Powiedzono ze jedzie do Polski. Ale Ks. Czaja byl w Brazyli (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Ks. Czaja. IP: *.cec.eu.int 08.04.09, 08:54 dokładnie - był w Brazylii, zmarł juz pare tygodni temu ponić w dość dziwnych okolicznościach. POgrzeb będzie w Polsce (jeszcze nie wiadomo czy przeprowadzą sekcję zwłok). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: Ks. Czaja. IP: *.cec.eu.int 08.04.09, 10:40 Przestancie tu i w tym temacie robic plotki... prawda jest,ze wyjechal najpierw na wyklady do Obry,gdzie wykladal regularnie,a potem mial urlop.Wowczas tak jak kazdy z nas mial prawo spedzic urlop jak chcial.Pewnie dokladna prawde o zgonie nigdy nie poznamy...,a wiec prosze (za ks Wladyslawem i Ryszardem) choc tu nie robmy plotek...bo o zmarlych nie wolno zle mowic...Znalam osobiscie dobrze ks Czaje.Wielokrotnie dyskutowalam z nim,gdyz mielismy rozne poglady.Moje dzieci zapamietaly go na dlugo kiedy to podczas mszy (dawno temu) zszedl do mojej corki aby ja uspokoic. Innym razem,podczas mojej rozmowy z ks Ryszardem podsluchiwal pod drzwiami.Jednak w mojej pamieci pozostanie jako WIELKI teolog i humanista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anbxl Re: Ks. Czaja. IP: *.cec.eu.int 08.04.09, 13:36 nikt nic złego nie powiedział o ks.Czai - więc skąd to oburzenie? Odpowiedz Link Zgłoś