darkraj Re: Czy krzyż nie jest symbolem tego żyda proroka 16.11.09, 14:32 ============================ Nie. Symbolem tego zbuntowanego rabina były ryby. Krzyż, podobnie jak wszystkie religijne aspekty materialnych wyobrażeń katoli, ustaliła najstarsza mafia świata usytuowana (generalnie rzecz ujmując) w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Katolicy chcą umieścić krzyż w polskim godle. B... 16.11.09, 13:32 Można, tylko po co? Można również w pazury wsadzić mu (orłowi) siepr i młot celem upamiętnienia okresu radosnego socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Krzyż musi wisieć na szyi Orła Naszego 16.11.09, 13:34 to jest najlepsze miejsce, bardzo dobra inicjatywa, w końcu krzyż będzie miał swoje godne miejsce na piersi symbolu Polski Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Krzyż musi wisieć na szyi Orła Naszego 16.11.09, 14:55 A może rozciągnąć orła na krzyżu? Będziemy mieli szampon i odżywkę, dwa w jednym? Krzyż jako symbol wiary katolickiej? Niby dlaczego? Mamy wszakże świeckie państwo a nie wszyscy Polacy to katolicy. Mnie uczono, że Boga trzeba mieć w sercu z tego co widzę polski katolicyzm jest powierzchowny i opiera się głównie na wywieszaniu symboli. Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed Re: Katolicy chcą umieścić krzyż w polskim godle. 16.11.09, 13:49 To byłby plagiat z godła Republiki Austrii. Akurat austriacki orzeł ma w pazurach sierp i młot. Odpowiedz Link Zgłoś
dzingis_cham Lepiej pomodlić się w Sejmie o pogodę 16.11.09, 13:33 lub o klęskę Tuska w wyborach i o to aby grypa dosięgła naszych wrogów liberałów i lewaków. Odpowiedz Link Zgłoś
antibiotic A mnie dziś łamie w krzyżu! 16.11.09, 13:33 Czy to się liczy jako pokuta, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 czyli dalej obłuda ma być? 16.11.09, 13:33 oni prasy i telewizji nie ogladają. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 gdzie ja k..wa żyję 16.11.09, 13:34 Sejm ma zaległości w stanowieniu prawa na całe lata. A tu takie pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Zakaż krzyży to pojawia się wszedzie :) 16.11.09, 13:34 To typowy objaw ludzkiej głupoty - reakcją na zakaz jest totalne przegięcie w drugą stronę. Mało istotne jest to kto ma rację (bo nie rację tu chodzi)ale o to czyje jest na wierzchu. Ja osobiście jestem przeciw krzyżom, ale żeby robić z tego krucjatę to byłoby chore. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Krucjata przeciw krzyżom... 16.11.09, 14:06 ...to koncept godny naszego biednego kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Ja sobie nie życzę 16.11.09, 13:36 Ja sobie nie życzę krzyża w godle państwowym. Jestem sceptykiem i chcę aby moje prawo do życia w państwie świeckim było przestrzegane. Jako mniejszość mam prawo oczekiwać, że większość będzie respektowała moją wrażliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Se możesz nie życzyć... 16.11.09, 13:38 Na krzyż ptaka przybić i wszystkie problemy od razu się rozwiążą. Odpowiedz Link Zgłoś
aqq315 ptaka na krzyżu 16.11.09, 17:20 to już jedna artystka proponowała i miała nieprzyjemności... Odpowiedz Link Zgłoś
mikka8 Re: Ja sobie nie życzę 16.11.09, 13:41 adelix82 napisał: > Ja sobie nie życzę krzyża w godle państwowym. Jestem sceptykiem i chcę > aby moje prawo do życia w państwie świeckim było przestrzegane. Jako > mniejszość mam prawo oczekiwać, że większość będzie respektowała moją > wrażliwość. Marzyciel? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sebor_022 Re: Ja sobie nie życzę 16.11.09, 17:16 to wyjedz stąd i nie wracaj, do krajów islamskich tylko tam jak zaczniesz im rządzić że obraża cie to czy tamto w ich religii to porostu cie zlinczują a jak nie czujesz się Polakiem i nie uznajesz naszych tradycji to wyjeżdżaj do komuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
kusia111 Katolicy chcą umieścić krzyż w polskim godle. B... 16.11.09, 13:36 Teraz ci świętoje.liwi to już całkowicie ochu.eli, a ich mózgi do cna zeżarł plugawy rydzykowy jad. Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Ważny kolor 16.11.09, 13:37 Ja bym tu jeszcze widział purpurową koronę na głowie ptaszyska... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ważny kolor 16.11.09, 14:52 kvakva napisał: > Ja bym tu jeszcze widział purpurową koronę na głowie ptaszyska... =========================== Eeee, tam. Papieska tiara zamiast korony będzie lepsza. A karmazynowy kolor w tle zamienić na żółty, czyli watykański. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Wszystkie miasta powinny płącić dzierżawę Koscioło 16.11.09, 13:37 wi za SKRZYŻOWANIA Pomóż zbudować moje miasto Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Ukrzyżowany orzeł ???? 16.11.09, 13:39 W skrzydle nie może trzymać, w łapie - nie wypada bo wyglądałoby jakby na niego s.ał..... Ewentualnie w dziobie może trzymać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bruges Mrihuana 16.11.09, 13:39 Moja propozycja to umieszczenie symbolu marihuany w godle narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Re: Mrihuana 16.11.09, 14:05 Tu jest Polska, nie Holandia... Jak mawiali klasycy: "łysi" Odpowiedz Link Zgłoś
everettdasherbreed A ponieważ Macierewicz lubił szukać haków na ludzi 16.11.09, 13:40 to do tego krzyża dodać jeszcze haki? Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: A ponieważ Macierewicz lubił szukać haków na 16.11.09, 15:33 everettdasherbreed napisał: > to do tego krzyża dodać jeszcze haki? Mały haczyk zaczepiony na któryms szponie :) a w drugiej łapie symboliczna teczka IPN? Odpowiedz Link Zgłoś
tomvas7 Katolicy chcą umieścić krzyż w polskim godle. B... 16.11.09, 13:40 Dobra...ja wyjeżdżam...w wy się bawcie sami... Odpowiedz Link Zgłoś
adelix82 Re: i nic, większość to katolicy 16.11.09, 14:10 Większość to także tłumoki wychowane na serialach ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 Re: i nic, większość to... 16.11.09, 14:12 Chciałaś powiedzieć: większość to debile... Odpowiedz Link Zgłoś
okulele99 Re: i nic, większość to katolicy 16.11.09, 14:48 gowno prawda ty hipokrytko. katolicy ? jacy katolicy ! katolicy co ida do kosciola "bo wypada" i kaza isz dzieciom "bo trzeba" a na "religie" w szkole wysylaja bo dewotki katechetki wyzywaja od heretykow ? a moze jeszcze mieszkaja razem przed slubem - bo o to ksiad zte zpyta przed slubem i trzeba odpowiedziec ze "nie" ? katolikow w polsce nie ma juz od dawna. -- "Czym, aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Dostał apartament na Żoliborzu, zostaje zatrudniony na Politechnice Warszawskiej. Dzieci akowca biorą udział w filmie. Syn Jarosław Kaczyński nie zostaje internowany mimo, że był w kręgu doradców Lecha Wałęsy, a po odmowie podpisania lojalki zostaje zwolniony do domu" Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 bluźnisz, jesteś chory z nienawiści 16.11.09, 16:36 ale trudno tacy też są wśród nas Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: bluźnisz, jesteś chory z nienawiści 16.11.09, 17:13 Akurat ma rację. 99% znanych mi katolików nie żyje zgodnie z zasadami swojej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Jestem Polakiem - nie katolikiem. I co? 16.11.09, 16:55 W Polsce nie kazdy Polak to katolik, ale kazdy katolik to Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Re: Jestem Polakiem - nie katolikiem. I co? 16.11.09, 18:40 3m05 napisała: > W Polsce nie kazdy Polak to katolik, ale kazdy katolik to Polak. I nikt Ci nie każe być katolikiem. Najwazniejsze, że jesteś Polakiem. Wiara jest mniej ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
3m05 Re: Jestem Polakiem - nie katolikiem. I co? 16.11.09, 21:27 adam81 napisal: "Wiara jest mniej ważna." Wiara jest bardzo wazna bo pozwala na klarowna identyfikacje. Chrzescijanski krzyz jest dla Polakow symbolem narodowym, wolnosciowym, historycznym a dla wiekszosci rowniez religijnym. Jest tez symbolem przynaleznosci Polski do Europy (od AD 966). W tej debacie nie chodzi o KK - chodzi o polska tozsamosc. Umieszczenie symbolicznego krzyza w godle to bardzo dobre, kompromisowe rozwiazanie, ktore zadnemu Polakowi nie powinno przeszkadzac. Odpowiedz Link Zgłoś
calli do kruchty, nie do rady! 17.11.09, 02:48 chyba cię po.ebauo, klecho, zabieraj swoich kumpli-zdrajców w sukienkach i won do watykanu, sprzedawczyki! Odpowiedz Link Zgłoś
michalw111 Re: Jestem Polakiem - nie katolikiem. I co? 19.11.09, 06:21 3m05 napisała: > adam81 napisal: "Wiara jest mniej ważna." > Wiara jest bardzo wazna bo pozwala na klarowna identyfikacje. Chrzescijanski > krzyz jest dla Polakow symbolem narodowym, wolnosciowym, historycznym a dla > wiekszosci rowniez religijnym. Jest tez symbolem przynaleznosci Polski do Europ > y > (od AD 966). > W tej debacie nie chodzi o KK - chodzi o polska tozsamosc. > Umieszczenie symbolicznego krzyza w godle to bardzo dobre, kompromisowe > rozwiazanie, ktore zadnemu Polakowi nie powinno przeszkadzac. A mnie przeszkadza! I wielu innym też!! Może zrobić w tej sprawie referendum? Ale nie, katolscy posłowie wiedzą lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rokal przy okazji zmiany w KK 16.11.09, 13:41 Warto przy okazji wprowadzić oczekiwane poprawki do Kodeksu Karnego: 1/ za kradzież - ucięcie ręki, 2/ za jazdę po pijaku - wyłupienie oczu, 3/ za cudzołożenie - obcięcie sikawki. Trzymam kciuki za Polskie Kołtuństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp ...i zmienic hymn panstwowy na adekwatny... 16.11.09, 13:48 ...do zachowania społeczeństwa na poniższy: "Gdy wieczorne zgasną zorze. Zanim głowę do snu złożę. Modlitwę moją zanoszę. Bogu ojcu i synowi, do_pi_er_do_lc_ie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie proszę, tylko mu d_osr_ajc_ie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły. Jaki znak mój - krwawe gały. Oto wznoszę moje modły, do Boga, Marii i Syna, zniszczcie tego sk_ur_wy_s_yna. Mego brata sąsiada, tego wroga, tego gada. Żeby mu okradli garaż, żeby go zdradzała stara, żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą w łeb, żeby mu się córka z czarnym, i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDS'a i raka, oto modlitwa Polaka." Tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
lolosista Katolicy chcą umieścić krzyż w polskim godle. B... 16.11.09, 13:48 buahahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 po co nam kolejna wojna religijna? 16.11.09, 13:49 Ktoś chce wywołać kolejną wojenkę na tle religijnym. I po co to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: po co nam kolejna wojna religijna? 16.11.09, 13:52 Bo nudno by było. Odpowiedz Link Zgłoś
prababka44 " dla wielu Polaków..... " 16.11.09, 13:51 ""Dla wielu Polaków jest on wyrazem zachowania pewnej odrębności"" Ale nie dla wszystkich szanowna organizacjo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: " dla wielu Polaków..... " 16.11.09, 14:11 "Dla wielu Polaków jest on wyrazem zachowania pewnej odrębności" To już Polacy przejęli krzyż na wyłączność? :) Odpowiedz Link Zgłoś
michalw111 Re: " dla wielu Polaków..... " 19.11.09, 06:26 a.barbarus napisał: > "Dla wielu Polaków jest on wyrazem zachowania pewnej odrębności" > To już Polacy przejęli krzyż na wyłączność? :) Jeszcze nie, ale niedługo będzie on wyłączną własnością Polaków. Gdy cała Europa go odrzuci, a potem cały świat. I wszystko ku temu zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l watykańskie pachołki 16.11.09, 13:51 Czy ta inicjatywa nie podpada pod zdradę narodową? Odpowiedz Link Zgłoś
elrogalo Re: watykańskie pachołki 16.11.09, 14:52 Proponuję jeszcze tatuować go każdemu noworodkowi na czole i dla pewności wypalić na klacie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: watykańskie pachołki 16.11.09, 15:08 l.george.l napisał: > Czy ta inicjatywa nie podpada pod zdradę narodową? ========================== Nie, ale pod spisek to napewno tak. Odpowiedz Link Zgłoś
resistance.is.futile Jako ateista i patriota mówię NIE!!! 16.11.09, 13:52 Krzyż w domu, krzyż w szkole, krzyż w godle... Czy ten kraj to jakiś cmentarz??? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Jako ateista i patriota mówię NIE!!! 16.11.09, 13:55 Przestań oszukiwać czytelników tego forum. Nie jesteś katolikiem, to nie możesz być patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
bigbezet Re: Jako ateista i patriota mówię NIE!!! 16.11.09, 14:01 Może najpierw przeczytaj co znaczy patriotyzm a potem się wypowiadaj, ok? Bo się właśnie strasznie zbłaźniłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
aegis_of_heart :> 16.11.09, 14:38 Najpierw przeczytaj inne posty poprzednika i przypomnij sobie słowo "ironia". :> Pozdrawiam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Jako ateista i patriota mówię NIE!!! 16.11.09, 14:03 chyba patriotem ... rakietą:) Członkowie sekty kk są śmieszni ... uzurpują sobie prawo do korzeni kultury polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 13:59 pseudo patrioci i pseudo polacy Odpowiedz Link Zgłoś
resistance.is.futile Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 14:18 > pseudo patrioci i pseudo polacy Dziękuję, zostanę. Pomimo szalonej nienawiści pseudo-katolików, którym bliżej do ideologii średniowiecznych krucjat niż do nauk Jezusa. Czy możesz nieco szerzej przedstawić kwestię "pseudo" w tytule Twojego posta? Nie wiem, skąd pomysł, że jestem pseudo-Polakiem, czy też pseudo-patriotą. Odpowiedz Link Zgłoś
theorema Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 16:11 hehe, kolezanka Telimena stchórzyła, nie ma nic do powiedzenia. Nikt mnie tu nie chce? Bo nie zasuwam do kościółka co niedziele?Czy ona jedna hoduje w sobie wstręt i nienawiść do każdego "innego", podsycaną przez księdza, babcie, ciotki i koleżanki z katolickiej szkoły? Ja, ateistka, mam bardzo wielu znajomych katolików.Wiedzą o mojej zatrważającej postawie życiowej, ale mnie stąd nie wyganiają. Co najwyżej czasami prezentują pożałowania godne zdziecinnienie opowiadając z całym przejęciem te bajeczki o Jezusku na słomie i jego cudach i o piekle też. Ale co tam, każdy ma prawo hołubić dziecko w sobie, ja np. lubię Hello Kitty. Odpowiedz Link Zgłoś
telimena30 Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 16:38 inaczej będziecie "śpiewać" na łożu smierci, tak jak śmierć wam w oczy spojrzy to wtedy będziecie błagać o księdza, o ostatnie namaszczenie, gdzie wtedy będzie wasza laickość???? no gdzie???? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 17:08 A skąd wiesz, że będziemy? To że ty będziesz chciała księdza nie jest jeszcze wyznacznikiem tego że każdy będzie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 19:09 telimena30 napisała: > inaczej będziecie "śpiewać" na łożu smierci, tak jak śmierć wam w > oczy spojrzy to wtedy będziecie błagać o księdza, o ostatnie > namaszczenie, gdzie wtedy będzie wasza laickość???? no gdzie???? Pójdź na duży cmentarz (nie w małym mieście lub na wsi). Zobaczysz ile świeckich pogrzebów się odbywa. Bez chciwych na pieniądze klechów. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w Zawsze będę protestował przeciw wyganianiu z Polsk 16.11.09, 18:50 i kogokolwiek. Myślę, że światopogląd/wiara nie są tu najważniejsze. Jeśli ktoś czuje się Polakiem to ma prawo nim być i nim jest bez względu na to czy jest teistą, ateistą, katolikiem czy buddystą. Denerwuje mnie w ogóle takie 'nie pozwalanie komuś na bycie Polakiem bo nie jest katolikiem'. Denerwuje mnie takie odrzucanie od polskości kogokolwiek ze względu na wiarę religijną czy kolor skóry i inne sprawy. Denerwuje mnie stawianie światopoglądu wyżej od Polski. Apeluję do tych, którzy są obrażani takim 'papa z Polski' by się nie poddawali bo bardzo wielu chce byście w Polsce byli i czuli się Polakami. Polska krajem różnorodnym światopoglądowo! Jeśli nasz naród ma być silny to nie możemy zmuszać się do jednego konkretnego światopoglądu. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: to wyjedź stąd, nikt was tu nie chce 16.11.09, 17:09 Ciebie też tutaj nikt nie chcę więc jedziemy na tym samym wózku. Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Myśl(cie) pozytywnie 16.11.09, 15:38 resistance.is.futile napisał: > Krzyż w domu, krzyż w szkole, krzyż w godle... Czy ten kraj to jakiś cmentarz?? Myśl pozytywnie. Pesymista widzi na cmentarzu same krzyże a optymista - same plusy :) Odpowiedz Link Zgłoś
theorema Re: Myśl(cie) pozytywnie 16.11.09, 16:20 krzyż w logo telefonii komórkowej... w tabletkach na ból głowy... w hafcie... w popularnej grze w kółko i...no właśnie na rogach ulic... Jesteśmy osaczeni!:) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright ta, orzel z krzyzem w dvpie bedzie wygladal jak 16.11.09, 13:52 czarownica na miotle. Odpowiedz Link Zgłoś