koszerny51 [...] 09.12.09, 22:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gdenough Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episkopa... 09.12.09, 22:04 Gen Jaruzelski jest bohaterem narodowym za Okragly Stol w 1989 i wypominanie mu tego do czego nigdy nie doszlo to najlepsze potwierdzenie poskiego gowniarstwa w ocenie historii wlasnego kraju. IPN powinno od dawna pojsc na smietnik historii-banda kretynow i idiotow-wlacznie z tymi ktorzy to gowno wymyslili i wprowadzili w zycie kraju. Hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:14 gdenough napisał: > Gen Jaruzelski jest bohaterem narodowym za Okragly Stol w 1989 i wypominanie > mu tego do czego nigdy nie doszlo to najlepsze potwierdzenie poskiego > gowniarstwa w ocenie historii wlasnego kraju. IPN powinno od dawna pojsc na > smietnik historii-banda kretynow i idiotow-wlacznie z tymi ktorzy to gowno > wymyslili i wprowadzili w zycie kraju. Hanba. ----------------- no z tym bohaterem narodowym to co nieco przesadziłeś, facet przez kilkadziesiąt lat był na moskiewskiej służbie i miał się całkiem nieźle. I nie mów, że nie miał wyboru - miał, mógł wyjechać, siedzieć w pierdlu, być nikim, a on wolał być kacykiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:24 na tej samej zasadzie był kacykiem Moskwy jak dzisiejsi są kacykami waszyngtonu. 90 procent ludzi jest za wycofaniem wojsk stamtąd a i tak nasi kacykowie tego nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:44 kemot696 napisał: > na tej samej zasadzie był kacykiem Moskwy jak dzisiejsi są kacykami > waszyngtonu. 90 procent ludzi jest za wycofaniem wojsk stamtąd a i > tak nasi kacykowie tego nie robią --------------------- no, skoro ty nie odróżniasz Moskwy od Waszyngtonu, no to próżny mój trud tłumaczyć ci...... Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 10.12.09, 00:26 Abu Graib , szczucie psami, podduszanie, gwałcenie więźniów, wieszanie za ręce do sufitu...to chyba Waszyngton? Podczas stanu wojennego o czymś akim nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
tolakuchar Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:30 Szacunek Panie Generale! Najbardziej boli miernoty że Pan zachowuje się cały czas z klasą, logicznie argumentuje i nie zgania niczego na innych! Do tego, co Pan zrobił, trzeba było być Patriotą i odważnym i mądrym! Niech Pan wie że są tacy co uważają opinie "naukowców" IPN z ujadanie kundli na zamówienie ich płatników. Tak to jest, zera i tchórze kąsają bohatera wojennego, patriotę i męża stanu, kasując za to pensyjki! Grzeją się mali ludzie przy Pana świetle! Za paręnaście lat używanie słowa "kurtyka' będzie ścigane z urzędu jako wypowiadanie słów, kojarzących się z czymś obrzydliwym! gdenough napisał: > Gen Jaruzelski jest bohaterem narodowym za Okragly Stol w 1989 i wypominanie > mu tego do czego nigdy nie doszlo to najlepsze potwierdzenie poskiego > gowniarstwa w ocenie historii wlasnego kraju. IPN powinno od dawna pojsc na > smietnik historii-banda kretynow i idiotow-wlacznie z tymi ktorzy to gowno > wymyslili i wprowadzili w zycie kraju. Hanba. Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:37 Gdenough napisał: > Gen Jaruzelski jest bohaterem narodowym > za Okragly Stol w 1989 A Keitel za podpisanie kapitulacji III Rzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Dlaczego tą mordę dają na tle Orła w koronie? 09.12.09, 22:15 Z tego co wiem komuniści nie uznawali tego herbu a teraz walczą o prawo do używania sierpa i młota? Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Dlaczego tą mordę dają na tle Orła w koronie? 09.12.09, 22:25 komuniści uznają realia i to że dziś mamy takie właśnie godło. Z tym Herbem to chyba coś Ci sie pomyliło IPNowski "patryjoto" Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Dlaczego tą mordę dają na tle Orła w koronie? 09.12.09, 22:50 sharn1 napisał: > Z tego co wiem komuniści nie uznawali tego herbu a teraz walczą o prawo do > używania sierpa i młota? -------------------------------- Wiesz, jest obywatelem tego kraju i jeszcze go nikt na sybir nie zesłał, a godłem Polski jest teraz orzeł w koronie.... czyż to dla ciebie taki problem? Był taki facet nazywał się Kwaśniewski i był twoim prezydentem przez 10 lat i nieraz się po pijaku ćwiczył pod tym godłem i jakoś ci nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Dlaczego tą mordę dają na tle Orła w koronie? 09.12.09, 23:30 Nie zesłał, bo przed sądem przedstawia zaświadczenia o chorobie. Co nie przeszkadza mu jeździć w świetnej formie do studia TVN na wywiady z Olejnik. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episkopa... 09.12.09, 22:16 Wiadomo! Tonacy brzytwy sie chwyta. Moge tylko od siebie dodac, ze gdyby Jaruzelski np. zasiegnal porady kard. Wyszynskiego, to z pewnoscia nie musialby zajmowac sie wprowadzeniem stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:26 wet3 napisał: > Wiadomo! Tonacy brzytwy sie chwyta. Moge tylko od siebie dodac, ze > gdyby Jaruzelski np. zasiegnal porady kard. Wyszynskiego, to z > pewnoscia nie musialby zajmowac sie wprowadzeniem stanu wojennego. A skąd wiesz,że tego nie czynił. Takich rozmów strony zwykle nie ujawniają. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:29 właśnie kardynał Wyszyński przestrzegał Solidarność przed radykalizmem. Radzę poczytać sobie jego przemówienie na Jasnej Górze do rolników podczass dożynek w 1981 r... Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 22:33 Jesteś chyba dzieckiem, skoro nie pamiętasz, że kardynał Wyszyński zmarł blisko pół roku przed wprowadzeniem stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:19 Bylam w tamtych czasach mloda, dorosla osoba i wszystko pamietam. NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki, tak rozpowiadala bezpieka i tak do tej pory utrzymuja usprawiedliwiacze stanu wojennego. Stan wojenny oprocz tego, ze zniszczyl wielu ludzi opoznil nasze wyzwalanie sie spod komunizmu o 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:27 ja też byłem młodą osobą i słyszałem jak to niejaki Wałęsa mówił podczas obrad w Gdańsku 12 grudnia ,że będzie "targanie po szczękach" Coś krótka ta Pani pamięć... Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:32 A o wieszaniu przy uŻyciu krawatów Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:39 I okazalo sie, ze mial racje, juz zreszta przed stanem wojennym niektorzy byli targani i turbowani, patrz Jan Rulewski w Bydgoszczy. Teoria o wojnie domowej jest nie do udzwigniecia przez LOGIKE, a co niby mieli przeciwstawic wladzy, wojsku i ZOMO czlonkowie Solidarnosci, kije i kamienie? Tylko pacyfikacja spoleczenstwa byla mozliwa i tak sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:59 Rulewski okupował urzęd publiczny więc go wyniesiono stamtęd tak jak po 1989 roku niejednego wynieśli np. z ministerstwa rolnictwa. Różnica polega na tym ,że po Bydgoszczy kraj stanął na krawędzi strajku generalnego bo Rulewskiemu wypadła sztuczna szczęka Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 23:15 Rulewskiego jednakowoz najpierw poturbowano, a potem wyniesiono. Strajk generalny jest najdobitniejszym wyrazem niezadowolenia spolecznego. Jakie to jest usprawiedliwienie dla wytaczania czolgow przeciwko ludziom? To jest usprawiedliwienie tylko dla wladzy uzurpatorskiej, a taka wlasnie mielismy. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 10.12.09, 00:29 do zablokowania produkcji w zakładzie wystarczy kilku prowodyrów. zapewniam Cię bo sam robiłem strajki na Uniwerku pod koniec lat 80 tych:) Zamykało sie bramę i nie wpuszczało ludzi:) UW strajkowało... Dziś wali się pałami robotników którzy przychodzą pod Sejm ,żeby protestować z mutrami przeciw zwolnieniom i nikt nie strajkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:44 kemot696 napisał: > ja też byłem młodą osobą i słyszałem jak to niejaki Wałęsa mówił > podczas obrad w Gdańsku 12 grudnia ,że będzie "targanie po > szczękach" Coś krótka ta Pani pamięć... Wałęsa z takim wypowiedziami to był mały pikuś . W "Solidarności" było wtedy / słyszy się o nich jeszcze/ wielu oszołomów , którzy chcieliby ludzi wyprowadzić na ulicę a sami d..ę w troki i przeczekać zadymę. Partia był wtedy w odwrocie i każdy palant mógł robic za bohatera. Ale tak to już jest ,że jak woda wzbierze , to i gó..o z brzegi zabierze. Po stanie wojennym niektórym jadaczki się zamknęły a sporo ludzi pokazało klasę .Dziś o nich raczej cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:52 Ale jak to zwykle bywa g...no dalej pływa, co i na tym forum widać Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kemot696 10.12.09, 00:56 kemot696 napisał: > ja też byłem młodą osobą i słyszałem jak to niejaki Wałęsa mówił > podczas obrad w Gdańsku 12 grudnia ,że będzie "targanie po > szczękach" Coś krótka ta Pani pamięć... Poszczekac to sobie Bolek mogl. Rozsmieszasz mnie. Przeciez on sluchal dokladnie swoich doradcow - Geremka i Mazowieckiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:35 Berlin 1953, Budapeszt 1956, Praga 1969 + doktryna Breżniewa... pewnie Ci to nic nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 22:59 Mowi. Inwazja na Czechoslowacje miala miejsce w sierpniu 1968, nie 1969. Patrzylam zza firanki jak sowieckie czolgi szly noca szosa bialostocko-warszawska na Czechoslowacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. 09.12.09, 23:11 Co do jednego zgoda, to był 1968. Tyle że główne uderzenie poszło od strony dzisiejszej Ukrainy i z południowej Polski oraz NRD (pierwszy rzut). Teść mojego syna był wtedy kapralem w Dywizji Powietrzno Desantowej i brał udział w "zdobywaniu" lotniska w Pradze. Gdy komandosi obezwładnili już czeską załogę lotniska, nadleciały ruskie transportowce z ciężkim sprzętem i wtedy rozpętało się piekło, nigdy wcześniej teść mojego syna nie widział tak brawurowego lądowania ciężkich samolotów (prawie skrzydło w skrzydło)... Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk To jest Twoja subiektywna ocena mlodej, doroslej 09.12.09, 23:49 osoby najprawdopodobniej wywodzacej sie ze srodowisk naszej pseudointeligencji. Tez pamietam to narastajace, celowo prowokowane napiecia spoleczne glownie przez tych, ktorym w kraju wiodlo sie i tak najlepiej, Times'a i Newsweeka z mapami przemieszczen sowiedzkich przygranicznych armi. Pamietam przerazajca odpowiedz stoczniowcow na pytanie Rakowskiego czy pojda walczyc na front wschodni. W swoim roszczeniowej zapalczywosci dumnie zakrzyczeli swoim wspolnotowym skrajnym bezmozgowiem (ktore zreszta potwierdzilo sie tylko pozniej w latach naszej suwerennosci). Co mozesz wiedziec o sytuacji jaka byla w naszej armi, bo ta spoleczna zapowiadala wszystko co najgorsze: juz pracowalem i widzialem ten ogrom dzieciecego odmozdzenia w srodowiskach pracowniczych, polegajacy glownie na przyjemnosci z "dowalenia" na okolicznosc bezkarnosci i chowania sie za solidarnosciowe "polityczne skrzydelka" (ta postsolidarnosciowa wyszczekana tradycja pozostala zreszta pozniej na dlugo nie tylko w naszym spoleczenstwie ale stala sie metoda naszej polityki zagranicznej w ktorej "solidarnosciowe skrzydelka" zastapilo Nato, UE czy Waszyngton) U Sowietow rzadzil Brezniew, pozniej kolejna stalinowska kukla ktorej nazwiska nie chce mi sie nawet sprawdzac: kto mogl wiedziec co tam sie naprawde dzialo i kto rzeczywiscie podejmowal albo nie decyzje bo przeciez obaj byli w stanie nieomal agonalnym ? Moze wrocisz do prasy podziemnej z tego okresu i poczytasz ten ogrom politycznego debilizmu przelewanego przez roznych awanturnikow szukajacych swojego miejsca niekoniecznie w histori ale na pewno w Alei Zasluzonych. Ta tradycja tez pozostala wsrod postsolidarnosciowych pomiotow do dzisiaj. A moze opoznil (SW) rozpad ZSSR o 50 albo 100 lat. Bo tak wlasnie oceniali dzialania WJ ci co pomimo SW przyjmowali Go z honorami jako szefa PRL-u i pozniej byli wdzieczni za nasz tym razem nietypowy pokojowy wklad w zachodzace zmiany Europie. Stad zreszta pozniej conajmniej 15-lecie taryfy ulgowej na europejskiej arenie politycznej dla naszych demokratycznie wybieranych odmozdzonych nie tylko postsolidarnosciowych pajacow politycznych. Re: NIC nie zapowiadalo bratobojczej walki. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Errata "a moze krwawa rozprawa w naszym kraju" 09.12.09, 23:58 zamiast SW opoznilaby rozpad ZSSR, moze niedoczekanie do pierestrojki i Gorbaczewa zmieniloby caly bieg histori. Kto to moze wiedziec ? JW wybieral najbezpieczniejsza dla nas droga nie ryzykujac niepotrzebnie dziesiatkami tysiecy wiezionych pewnie tysiacami zabitych w przypadku interwencji. No tak ale po "bohaterskich" doswiadczeniach przywodcow PW wybory jakich dokonywal musza przeciez byc zdrada. Jakze by inaczej !!! Re: To jest Twoja subiektywna ocena mlodej, doros Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episkopa... 09.12.09, 22:19 No i ten skurczybyk ma rację! Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Dlatego byl skuteczny bo byl "skurczybykiem"a nie 10.12.09, 10:39 rozpieszczonym i kaprysnym zyjacym religijnym wstecznictwem, w autouwielbieniu i w towarzystwach wzajemnej adoracji naszym prl-owskim polinteligentem pochodzacym na dodatek w niemalej czesci z awansu spolecznego uchodzacego za istotne osiagniecie prl-owskiej "dyktatury proletariatu". Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko Odpowiedz Link Zgłoś
wiking63 mam pytanie do apologetów solidarności?... 09.12.09, 22:21 gdzie 13 grudnia były miliony członków nszz "solidarność"?! gdzie byli ci którzy teraz rozpisują się na forach internetowych o tym jak naród walczył z jaruzelskim? prawda niestety jest taka, że naród w ogromnej swojej większości chciał tzw. "świętego" spokoju!!! chciał mieć gwarancję spokoju i pokoju społecznego!!! a z ustrojem walczyły nie miliony ale max. setki, no może tysiące (nota bene każdy z nas chciał i chce lepszej Polski tylko różnimy się w szczegółach). I taka jest właśnie prawda o 13 grudnia 1981 r. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Re: mam pytanie do apologetów solidarności?... 09.12.09, 22:58 wiking63 napisał: > gdzie 13 grudnia były miliony członków nszz "solidarność"?! gdzie byli ci > którzy teraz rozpisują się na forach internetowych o tym jak naród walczył z > jaruzelskim? prawda niestety jest taka, że naród w ogromnej swojej większości > chciał tzw. "świętego" spokoju!!! chciał mieć gwarancję spokoju i pokoju > społecznego!!! a z ustrojem walczyły nie miliony ale max. setki, no może > tysiące (nota bene każdy z nas chciał i chce lepszej Polski tylko różnimy się > w szczegółach). > I taka jest właśnie prawda o 13 grudnia 1981 r. A mnie najbardziej powalają gadki ,że cały naród walczył o niepodległość. Kiedy tak naprawdę mało komu w głowie świtało,że można się wyrwać z demoludów. Prawda była banalna: była cholerna bieda i ludzie chcieli lepiej żyć .Ale dla różnych p....ów to za mało. Dziś fakt ,że wielu nadal żyje kiepsko nie jest już problemem. Jak sie ma kasę , to zwykła solidarnośc ma sie w d..ie. Niepodległość to nam sie trafiła nieco przypadkiem, w nagrodę za wieloletnie starania. A JP II przyłożył do tego ręki. I chyba nie tylko On. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Miałem w tedy lat dwadzieścia kilka 09.12.09, 23:18 nie byłem w żadnym pezetpeerze lub innej bandzie, ale działania generała popierałem wtedy i popieram i dziś. Uważam, że generał postąpił bardzo rozważnie wprowadzając stan wojenny 13 grudnia 1981. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez A w pierdlu byli, drogi Vikingu63 09.12.09, 23:46 > gdzie 13 grudnia były miliony członków nszz "solidarność"?! Zdarzenie autentyczne, kilka razy opisane. Początek stanu wojennego, w obozie dla internowanych w Jaworzu kilku opozycjonistów słucha przemówienia Jaruzelskiego, który miota się i grozi, pytając retorycznie: gdzie są teraz ci przywódcy "Solidarności", którzy wykorzystując niezadowolenie świata pracy próbowali podważyć system socjalistyczny. - A w pierdlu, panie generale, a w pierdlu - odpowiedział Bronisław Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiking63 Re: A w pierdlu byli, drogi Vikingu63 10.12.09, 06:52 Przywódcy to i owszem byli w obozach internowania (choć nie wszyscy) ale gdzie były miliony szeregowych członków związku?... Odpowiedz Link Zgłoś
tow1sekr kwasi vs ubek jaruzel 09.12.09, 22:30 towarzysz jaruzelski bronił swoich przywilejów, władzy, zaopatrzenia, w zasadzie gdzieś miał społeczeństwo i przywileje Polaków. Dla tego komucha lufy broni zastąpiły demokratyczne sposoby wybierania władzy. Ta szuja jaruzelski doszedł do wniosku - władzy, dewiz, przywilejów, mieszkań, samochodów na qrwa asygnaty nie oddamy, pocałujcie nas w dupe, a jak wam zrobimy stan wojenny aresztując solidarnościowców, żeby im kilkuletnim internowaniem mordy pozamykać, to będzie OK. Ale jeśli by cały naród się sprzeciwił temu posunięciu, to ten zdrajca Polskiego Narodu Jaruzelski poprosił o wsparcie ruskiego wojska. eh... ręcę opadają, jakie to jest qrwa oczywiste... alek ma konto w Szwajcarii z profitami za sb/prezio dochodami. na czarnej liście Citibanku (minn. grupującej piorących kasę z przekrętów jest Kwasniewski i jego rodzinka). a teraz ten komuch, aparatczyk, esbek będzie bronił guru komucha Jaruzelskiego, i będzie ten alkoholik alek bezczesił imię JP2, że Papież był wtedy po zamachu i nie mógł reagować. ... tanie, bezczelne, prymitywne i po lini partii pzpr zachowanie. już dawno temu mówię, że tych wszystkich aparatczyków, komuchów, złodziei (znanych z licznych afer) należy wysłać za Ural... Alkoholik alek to taka szuja przez którą teraz Polska jest kolonią zachodniej europy. a ta szuja alkoholik alek szczyci się, że nie jesteśmy kolonią ruskich!!! Alek twoje miejsce jest za Uralem w Permie. Salda z kont Szwajcarskich przekaż na Akcję Humanitarną i zabierz cały pzpr ze soba za Ural, wtedy Polska zacznie normalnie żyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
p3ter Re: kwasi vs ubek jaruzel 10.12.09, 11:19 Cała Polska zacznie normalnie żyć, kiedy takie osobniki jak Pan zabiorą się do pracy/przestaną innych cały czas obwiniać/wymrą. Ja rozumiem, że krzykactwo to nasz sport narodowy, ale nie można by pokrzyczeć jakoś bardziej konstruktywnie? tow1sekr napisał: > towarzysz jaruzelski bronił swoich przywilejów, władzy, zaopatrzenia, > w zasadzie gdzieś miał społeczeństwo i przywileje Polaków. > Dla tego komucha lufy broni zastąpiły demokratyczne sposoby wybierania władzy. > Ta szuja jaruzelski doszedł do wniosku - władzy, dewiz, przywilejów, mieszkań, > samochodów na qrwa asygnaty nie oddamy, pocałujcie nas w dupe, a jak wam > zrobimy stan wojenny aresztując solidarnościowców, żeby im kilkuletnim <snip /> Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Osiem lat!!! 09.12.09, 22:31 Znaczy się rosjanie rzeczywście nie chcieli wejść? Te osiem zmarnowanych lat to był czas dla komuchów-przygłupów na zrozumienie iż przygłupami są i racji nie mają? Stan wojenny, atomizacja i pacyfikacja społeczeństwa miały służyć utrzymaniu władzuni jaruzela i jego kliki? Te wyłączone telefony i farmazon: "będziemy brononić socjalizmu tak jak niepodległości" to własna "polska głęboka myśl"? Żadnej bratobójczej wojny by nie było! Co najwyżej paru zomowców lub zatwardziałych komuchów (zamiast górników) może poszło by to piachu! Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Osiem lat!!! 09.12.09, 22:44 Tak, tak... A ruski by na to pozwolił jak w Berlinie AD 1953, Budapeszcie 1956 czy Pradze 1968. Gdy byłem studentem w 1965 roku, poznałem bliżej pewnego Węgra, który przeżył ruską interwencję w Budapeszcie. Wkraczający nie bawili się w berka, tylko ogłosili bezterminową godzinę policyjną. Szwagier owego Węgra usiłował sprowadzić lekarza do rodzącej żony, został zastrzelony, gdy tylko wyszedł na ulicę. Zwłoki leżały na ulicy bodaj dwa dni, bo już nie było odważnego, by je podnieść. Takich ofiar były tysiące. Polacy powinni mieć na uwadze inne doświadczenie - Powstanie Warszawskie, w którym zginęło 200000 Bogu ducha winnych ludzi a miasto zostało zniszczone... Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Osiem lat!!! 09.12.09, 23:03 Powtarzasz się jak zdarta płyta. To był 1981 rok, a ruscy w Afganistanie zbierali cięgi. A jaruzel zasłaniając się epidiaskopem pokazuje, iż jedak coś było na rzeczy... znaczy się bracia słowianie "bratniej" pomocy jak by co jednak nie zamierzali udzielić! I to jednak poskie czołgi po nocy po polskich miastach w imię ideii soscjalizmu (obrony przywileji pzpr i innych hien) dla zastraszenia społeczeństwa jeździły. I polskie kule w Wujku Polaków uśmierciły... Odpowiedz Link Zgłoś
p3ter Re: Osiem lat!!! 10.12.09, 11:22 A ten Afganistan to nie zdarta płyta? W tej dyskusji nie ma nowych argumentów, stąd stare są powtarzane w koło Macieju... A Rosjanie zbierający cięgi w Afganistanie w agonalnych drgawkach imperium spokojnie mogli z Polski uczynić przykład trwania swojej potęgi, zdecydowanie bardziej widoczny dla Europy niż Afganistan... zdd napisał: > Powtarzasz się jak zdarta płyta. > To był 1981 rok, a ruscy w Afganistanie zbierali cięgi. > A jaruzel zasłaniając się epidiaskopem pokazuje, iż jedak coś było > na rzeczy... znaczy się bracia słowianie "bratniej" pomocy jak by co > jednak nie zamierzali udzielić! > I to jednak poskie czołgi po nocy po polskich miastach w imię ideii > soscjalizmu (obrony przywileji pzpr i innych hien) dla zastraszenia > społeczeństwa jeździły. > I polskie kule w Wujku Polaków uśmierciły... Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Osiem lat!!! 09.12.09, 22:50 zdd napisał: > Znaczy się rosjanie rzeczywście nie chcieli wejść? > Te osiem zmarnowanych lat to był czas dla komuchów-przygłupów na > zrozumienie iż przygłupami są i racji nie mają? > Stan wojenny, atomizacja i pacyfikacja społeczeństwa miały służyć > utrzymaniu władzuni jaruzela i jego kliki? > Te wyłączone telefony i farmazon: "będziemy brononić socjalizmu tak > jak niepodległości" to własna "polska głęboka myśl"? > Żadnej bratobójczej wojny by nie było! > Co najwyżej paru zomowców lub zatwardziałych komuchów (zamiast > górników) może poszło by to piachu! > W ciągu jednej nocy Jaruzelski was załatwił i to was strasznie boli.I co wy nieuki przez te 8 lat byście zwojowali? Przez 20 doprowadziliście do tego , że nasza młodziesz tuła się po świecie za chlebem , a wy ciągle pożyczacie zielone by utrzymać się przy korytach. Majątek wytworzony przez "komunę" już dawno roztrwoniliście. Nie ma już co rozdawać "ciemnemu ludowi" więc wpadliście na pomysł by "ściąć" czyjąś głowę. I tak szukacie kolejno poczynając od Wałęsy poprzez Kwaśniewskiego , a na Jaruzelskim skończywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Osiem lat!!! 09.12.09, 23:12 Gdyby socjalistyczną gospodarkę wprowadzić na saharze to po paru latch piasku by zabrakło... PS O wyrobach czekolado-podobnych już nie wspomnę! Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Osiem lat!!! 09.12.09, 23:42 zdd napisał: > Gdyby socjalistyczną gospodarkę wprowadzić na saharze to po paru > latch piasku by zabrakło... > PS > O wyrobach czekolado-podobnych już nie wspomnę! Może pochwal się co wy stworzyliście? Chętnie byś produkował takie wyroby , ale pojęcia brak. Odpowiedz Link Zgłoś
zdd Re: Osiem lat!!! 10.12.09, 00:10 A co to znaczy "my" czy "wy" ? W roku 2009? PS Pytanie do nomenklatury która się "uwłasczyła" w po 1989 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
da-do Re: Osiem lat!!! 10.12.09, 00:11 zdd napisał: > Znaczy się rosjanie rzeczywście nie chcieli wejść? > Te osiem zmarnowanych lat to był czas dla komuchów-przygłupów na > zrozumienie iż przygłupami są i racji nie mają? > Stan wojenny, atomizacja i pacyfikacja społeczeństwa miały służyć > utrzymaniu władzuni jaruzela i jego kliki? > Te wyłączone telefony i farmazon: "będziemy brononić socjalizmu tak > jak niepodległości" to własna "polska głęboka myśl"? > Żadnej bratobójczej wojny by nie było! > Co najwyżej paru zomowców lub zatwardziałych komuchów (zamiast > górników) może poszło by to piachu! > Teraz masz dużo telefonów/komrkówych/i w każdej chwili mogą Ci odtworzyć rozmowę sprzed roku -oto wolność ,co?A jak myślisz?kto tak załatwił nasz kraj-czy tylko Stalin?czy też kochani nasi obecni przyjaciele.Ludzie,po co w kółko jątrzyć i wyciągać brudy.Cieszmy się życiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Kłamca broni się słowami okłamanych 09.12.09, 22:35 Wcisnął im kit, kupili, a teraz się na nich powołuje. W języku starszych braci w wierze to się nazywa chucpe. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Kłamca broni się słowami okłamanych 09.12.09, 23:11 Prawie bezboleśnie stan wojenny przeszedł...,a i nauczyłam sie rozbierac półtusze świn i cielaków,kupowanych u chłopów.Nauka sie przydała,bo potrafie robic kiełbase,pasztetową i kaszankę. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kłamca broni się słowami okłamanych 09.12.09, 23:49 cleryka napisała: > Prawie bezboleśnie stan wojenny przeszedł...,a i nauczyłam sie > rozbierac półtusze świn i cielaków,kupowanych u chłopów.Nauka sie > przydała,bo potrafie robic kiełbase,pasztetową i kaszankę. Babka mojego szwagra nie miała takiego szczęścia. Policja wpadła, jak za okupacji, i babce zarekwirowała zabitą właśnie krowę i zgłosiła na kolegium. Odpowiedz Link Zgłoś
falco2009 Vae victis czyli biada zwyciężonym 09.12.09, 22:38 Tak to już bywa ,że zwycięzcy piszą historię. Jaruzelskim można gardzić , bo jest już niegroźny . Tacy ludzie jak doktor IPN Dudek, który karierę zrobił na trzymaniu palca w d...ie Pisuarom i publikacji nazwisk kolejnych TW / strasznie intelektualne zajęcie !/ nie jest dla mnie żadnym historykiem tylko partyjnym publicystą. Za Jaruzelskiego też pełno było takich . Ci co tamtych czasów , na szczęście , nie pamiętają, nie zrozumieją do końca sytuacji po jednej i drugiej stronie barykady. Dziś wszystko musi być czarno-białe. Tylko nawet takie rewelacje jak ostatnia notatka nie zmienią tego ,że już po stanie wojennym dla jednych Jaruzelski był ruskim pachołkiem i zdrajcą a dla innych mężem opatrznościowym. I tak pozostało do dziś. Ale takie hieny jak doktor IPN Dudek muszą jakoś zaistnieć , więc ogłaszają po raz kolejny ,że znaleźli dowód na to ,że Ziemia jest okrągła. P.S. Piszę "doktor IPN" ,żeby odróżnić normalnych naukowców od partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24kr Wałęsie mam za złe że Jaruzelski żyje 09.12.09, 22:47 dogadał się z komuchami, zamiast wyciąć w pień tych ruskich pachołków. Wałęsa przeszedł na stronę ruskiego zaborcy! Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Wałęsie mam za złe że Jaruzelski żyje 09.12.09, 22:53 krakus24kr napisał: > dogadał się z komuchami, zamiast wyciąć w pień tych ruskich > pachołków. Wałęsa przeszedł na stronę ruskiego zaborcy! -------------- Jeszcze bracia Kaczyńscy z pomocą Guzikiewicza mogą to zrobić.... Odpowiedz Link Zgłoś
wykidajlo2 Re: Wałęsie mam za złe że Jaruzelski żyje 09.12.09, 23:00 Znacznie łagodniejsze od Twoich pomysły mieli chińscy studenci na Placu Niebiańskiego Spokoju. Tam komuniści byli przewidujący i zrobili swoje. I zarówno oni jak i całe Chiny wyszły na tym nieźle. Pomyśleć, jaki byłby tam bajzel, gdyby się owym studentom udało. A że na honorowych miejscach wiszą portrety Mao?... No cóż, jakieś rekwizyty oprócz czerwonego sztandaru być muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Wałęsie mam za złe że Jaruzelski żyje 09.12.09, 23:37 tStawiasz wymogi, którym większość uczestników tego forum nie jest w stanie sprostać, choćby ich zstąpił duch święty i odmienił oblicze ziemi: mówisz do nich "pomyślcie". Onie nie są w stanie myśleć, zostali zaszczepieni szczepionką przeciw myśleniu. Mogą tylko powtarzać puste frazesy i komunały. A gdyby wywrotowcy wygrali w Pekinie w czerwcu 1989 - to przerasta wyobrażnię przeciętnego polaczka wychowanego na tvn a wcześniej na jednostronnej indoktrynującej lekturze pisemek z drugiego obiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: Wałęsie mam za złe że Jaruzelski żyje 09.12.09, 23:14 krakus24kr napisał: > dogadał się z komuchami, zamiast wyciąć w pień tych ruskich > pachołków. Wałęsa przeszedł na stronę ruskiego zaborcy! > Byłbys szczęśliwszy,gdyby nie żył i nie mógł juz nic napisac i powiedzieć?Katolik tak by nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Podziękujcie mu.... 09.12.09, 22:48 ...zwłaszcza wy - solidaruchy, bo dziś jesteście beneficjentami przemian, na które ciemny lud się nie załapał. w grudniu 1981 jaruzel mógł was wszystkich powywieszać i dziś nie byłoby komu szczępić gęby, opluwać go i pohukiwać na "totalitaryzm", ale on wolał was najpierw unieszkodliwić, żebyście więcej syfu na kraj nie ściągnęli, a potem, kiedy sytuacja w zsrr się zmieniła, oddał wam władzę, choć nie musiał. i tylko na tym polegał jego błąd, że oddał wam władzę, do której nie dorośliście. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: Podziękujcie mu.... 09.12.09, 23:03 psychiatranarodowy po części się z tobą zgadzam ale z tym że: >a potem, kiedy sytuacja w zsrr się zmieniła, oddał wam > władzę, choć nie musiał. i tylko na tym polegał jego błąd, że oddał > wam władzę, do której nie dorośliście. to ja bym polemizował. Wiesz, to co oddał Jaruzelski to było gó... warte i się rękach rozlatywało, to tylko głupim związkowcom się wydawało że srebra rodowe odebrali. Powtarzam, komuszki oddały to wszystko i zaczęły się urządzać po nowemu. Tylko tacy jak Kaczyńscy potrafią lamentować na tymi srebrami rodowymi, bo komuchy leją równo ze śmiechu. To było wszystko gó... warte, inaczej komuna nie rozpadłaby się. Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Podziękujcie mu.... 09.12.09, 23:12 20 lat prywatyzujecie i nie możecie sprywatyzować tego wszystkiego co komuna stworzyła. Sporo tego... Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Władzę nad czym, nad kupą gnoju? 09.12.09, 23:12 Bo stanu polskiej gospodarki w 1988/89, po rządach komuchów, nie da się opisać inaczej. To po pierwsze. A po drugie, to nie możemy już Jaruzelskiemu odpowiednio podziękować, bo kara śmierci została zniesiona. Wisieć więc, niestety, nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Władzę nad czym, nad kupą gnoju? 09.12.09, 23:28 masz szczęście, że za głupotę też się już nie karze śmiercią, byłbyś pierwszy w kolejce Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Podziękujcie mu.... 09.12.09, 23:32 psychiatranarodowy napisała: > ...zwłaszcza wy - solidaruchy, bo dziś jesteście beneficjentami > przemian, na które ciemny lud się nie załapał. w grudniu 1981 > jaruzel mógł was wszystkich powywieszać i dziś nie byłoby komu > szczępić gęby, opluwać go i pohukiwać na "totalitaryzm", Niech on się cieszy że nie skończył jak Caucescu. Za zdradę Polski właśnie pod ścianą powinien skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Podziękujcie mu.... 09.12.09, 23:39 z głupcami się nie rozmawia, a tą wypowiedzią dowiodłeś na co cię stać intelektualnie Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Podziękujcie mu.... 10.12.09, 00:38 akurT Generał do ostatniej chwili gdy rządził mógł takich jak Ty pod ścianą postawić. Czemu wedy na niego się nie zamachnąłeś? Sam oddał władzę uznając ,że tak będzie lepiej dla Polski. Do ostatniej chwili stała przy nim armia, milicja i Sb inaczej niż jeśli chodzi o Ceausescu (pisz dobrze nazwiska z bożej łaski) , przeciwko któremu zbuntowali sie własni koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
dedalus1 Zostawcie Jaruzela 09.12.09, 22:49 Jak nie ma kogo kopać I nie ma w kogo strzelać Zawsze się znajdzie taki Kto kopnie Jaruzela Że zdrajca i bandyta Że ma rosyjskie skrzela Że Polską nie oddycha Więc bijmy w Jaruzela Że komuch to najgorszy Nie będą go wybielać Ci co są solidarni I plują w Jaruzela A mnie jest żal człowieka Jak mówi ciotka Mela Na ziemi nie ma świętych Zostawcie Jaruzela! Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro "OOodpieprz się, nnono odpieprz od Generała!" 09.12.09, 23:00 Klasyka Nadredaktora GW. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: "OOodpieprz się, nnono odpieprz od Generała!" 09.12.09, 23:18 tajemniczy_don_pedro napisał: > Klasyka Nadredaktora GW. > Napisz,ile Ty masz lat? Myśle,że góra 20cia... i luki w historii najnowszej. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: "OOodpieprz się, nnono odpieprz od Generała!" 09.12.09, 23:26 www.youtube.com/watch?v=4h92-LdqT_k No i kto ma luki? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy kiedy wreszcie ipn zajmie sie konradem mazowieckim 09.12.09, 23:09 za sprowadzenie krzyzakow do polski??? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Moim zdaniem Jaruzelski to bohater narodowy 09.12.09, 23:15 i człowiek wielkiego formatu. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Masz rację, wielki bohater CCCP 09.12.09, 23:25 Naród radziecki nigdy nie zapomni jego wyczynów w Polsce, za które dostał platynowy order Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Dlaczego nie broni się własnymi słowami? 09.12.09, 23:17 Czyżby jego własne słowa się zdeaktualizowały? www.konflikty.pl/a,395,Czasy_najnowsze,Przemowienie_gen._Jaruzelskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episkopa... 09.12.09, 23:32 Panie Generale Gdy wprowadził pan stan wojenny mialem 13 lat i było mi bartdzo przykro ze solidarnosć nie przejmie władzy w Polsce i nie będziemy wolni . Dziś mam lat 42 i wiem ze dzięki panu skończyłem szkole i moglem jeszcze przez 8 lat cieszyć się swoim człowieczeństwem . Dziś jestem niewolnikiem , któremu państwo zabiera praqwie wszystkie srodki do życia i nawet w sprawach wyłacznie mniecdotyczacych nakazuje co mi wolno a co nie! Choć wtedy pana nienawidziłem , to było to skutkiem propagandy a ja byłem dzieckiem , które myślało tak jak mu mówili dorośli . Dziś wiem ze pan bronił Polski i bronił mojej wolnosci , które to obydwie utraciłem . Pisząc to płaczę . Dziękuję jeszcze raz Panie Generale Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 09.12.09, 23:41 ankecenamon napisał: > Dziś mam lat 42 i wiem ze dzięki panu skończyłem szkole i > moglem jeszcze przez 8 lat cieszyć się swoim człowieczeństwem . Ja w tamtym czasie ukończyłem szkołę bez pomocy Jaruzela, ograniczone natomiast było znacznie moje człowieczeństwo godziną policyjną, kartkami, brakiem perspektyw i otaczającym marazmem. > Dziś > jestem niewolnikiem Dziś cieszę się, że nie rządzą mnie takie kanalie jak ty generale. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy [...] 09.12.09, 23:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jwoj1 Tu niestety Jaruzelski ma rację.... 09.12.09, 23:35 Gdyby nie ogłoszenie stanu (można się tu spierać,czy wyjątkowgo,czy wojennego)Polsce zagrażałyby większe zagrożenia od Tłuszczy,bo jacy my Polacy jesteśmy-wiemy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Ta bezczelna kanalia powinna pamiętać... 09.12.09, 23:37 że pomimo zniszczenia dokumentów które zarządził, kilka, w tym te w Moskwie się jeszcze ostały i jednoznacznie wskazują na jego winę, na wielokrotne naleganie na udzielenie "pomocy" przez Sowietów której ci odmówili. Jest też m.in. dokument z którego wynika że ten kłamca i zdrajca prosił władze sowieckie (Ustinowa i Andropowa) o zwolnienie go ze stanowiska premiera. To już budzi tylko wstręt. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Jaruzelski to nie zdrajca 09.12.09, 23:43 Ja sam jestem winny używania tej obelgi, niezgodnie ze stanem faktycznym. Jaruzelski swoich panów z Kremla nie zdradził, zdrajcą więc nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stolat3 Re: Ta bezczelna kanalia powinna pamiętać... 09.12.09, 23:45 bydlo_prof_wb napisał: > że pomimo zniszczenia dokumentów które zarządził, kilka, w tym te w Moskwie > się jeszcze ostały i jednoznacznie wskazują na jego winę, na wielokrotne > naleganie na udzielenie "pomocy" przez Sowietów której ci odmówili. Jest też > m.in. dokument z którego wynika że ten kłamca i zdrajca prosił władze > sowieckie (Ustinowa i Andropowa) o zwolnienie go ze stanowiska premiera. To > już budzi tylko wstręt. Masz odpowiedni nick. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Podziękowania pod adres... 10.12.09, 16:25 "profesora" wb kierować. Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy [...] 09.12.09, 23:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra ty, agent bolszewicki polak-katolik, to widziałeś? 10.12.09, 17:36 --------------------------------------------- Cenię Belzebuba z Torunia za jego wkład w sekularyzację Polski. Tylko niech ludzi przy tym tak nie okrada. (SKOKi-Lux Veritatis/Redemptoryści-Instytut Dzieł Bożych/Bank Watykański-...) Odpowiedz Link Zgłoś
leon1406 Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episkopa... 09.12.09, 23:41 Panie generale cale swoje zycie oddal pan ZSRR , PZPR a nie Polsce. Wprowadzajac stan wojenny zrobil to pan w interesie ZSRR i pozostalych bratnich partii Ukladu Warszawskiego! Pan wie co sie stalo z Ceausescu czy Honeckerem ? Oni tez niby chcieli dobrze dla swoich obywateli.Jak pan widzi ta nowa Polska jest inna, moze pan chodzic spokojnie po ulicach.Nikt pana nie paluje ,tak jak pan nas palowal.Do pana nikt nie bedzie strzelal tak jak pan do nas. Martwi mnie jedno , to ze pan na starsze lata nie zmadrzal.Dalej pan brnie w tym ze stan wojenny byl potrzebny ? Nie wiem tylko komu ? Poza wladza ludowa , armii LWP , milicji czy SB ! Gdzie jest tutaj pana patriotym ? Mnie nie interesuje co pan Dudek napisal bo wiem ile pan zlego zrobil dla naszego kraju. Mimo wszystko ja panu moge wybaczyc za Okragly stol ale czy zrobia to inni ? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 10.12.09, 00:02 > Panie generale cale swoje zycie oddal pan ZSRR , PZPR a nie Polsce. teraz mamy dwóch, cholernie zakamuflowanych władców. jeden nas okrada na ziemię i dotację, drugi na udziały w wojnach. Jaruzelski to przydupas CCCP, ale jednak miał plan, i jeden cel! Który wykonał. CCCP nie weszło na teren Polski (choć nie musiało wchodzić, bo mieli już tu swoją armię - i wszyscy o tym wiedzą). My teraz mamy dwa cele, utrzymywanie obcych, co chyba najbardziej mnie wk....ia! Jak nie wojna, to odnowa klasztorów! i jeden ch...j gdzie kasa pójdzie, Polska na tym nie zyska! dobranoc muchy plujki, chcecie urwać Jaruzelskiemu łeb, zróbcie to, czy znów jaj zabraknie, jak po 89, kiedy był czas na rozliczanie?! Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 10.12.09, 00:35 Do 1970 roku gdy podpisaliśmy układ z RFN ZSRR była dla Polski gwarantem Ziem Zachodnich wiec sojusz z Moskwą był oczywistością dla każdego realisty. Pałowanie ludzi było konieczne w sytuacji gdy część z nich nie rozumiała uwarunkowań geopolitycznych w jakich była Polska. to normalne. Każdy broni swojej władzy. Oczywiście Generał uważał że władza PZPR jest jedynie możliwa w tamtych warunkch i iał rację. To ie Piłsudzki , który dla zdobycia władzy dla siebie obalił legalnie wybrany rząd RP zabijając przy okazji 400 osób Odpowiedz Link Zgłoś
mawt Jaruzelski żył w kłamstwie - jaką wartość ma jego 09.12.09, 23:59 zdanie? przecież ten facet był i jest oderwany od rzeczywistości, taki talib bolszewizmu - nikt bez okłamywania samego siebie nie byłby w stanie zostać "przyjacielem" ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jaruzelski żył w kłamstwie - jaką wartość ma 10.12.09, 00:03 > nikt bez okłamywania samego siebie nie byłby w stanie zostać > "przyjacielem" ZSRR czy napisanie doktoratu pod komuchów się liczy? Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Jaruzelski żył w kłamstwie - jaką wartość ma 10.12.09, 00:04 chciałbym cię poznać - zawsze interesowało mnie, jak funkcjonuje mózg nic nie rozumiejącego kompletnego durnia Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Jaruzelski żył w kłamstwie - jaką wartość ma 10.12.09, 00:19 psychiatranarodowy napisała: > chciałbym cię poznać - zawsze interesowało mnie, jak funkcjonuje > mózg nic nie rozumiejącego kompletnego durnia Własny egzemplarz ci nie wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
psychiatranarodowy Re: Jaruzelski żył w kłamstwie - jaką wartość ma 10.12.09, 00:26 twój mnie nie interesuje - ty jesteś po prostu pospolitym głupkiem powtarzającym obiegowe banały i brednie Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski 81:Ropa,gaz na 2 tygodnie.Wojna wschod-zachod 10.12.09, 00:01 Juz w tym roku 81 wojna w Afganistanie byla wojna mocarstw.A w Polsce rurociag "przyjazn"mogl byc wtedy w kazdej chwili zamkniety prez Rosjan jak to bywa dzisiaj z Ukraina.Polska miala tylko na 2 tygodnie gazu i ropy.Stan wojenny w Polsce byl wielkim kamuflazem dla uspokojenia Rosjan.Oni byli skoncentrowani z 200.000 armia(minimum)w Afganistanie na walce z USA,Pakistanem,Wielka Brytania,Iranem,Egiptem....Chinami.Jednakze byli rowniez przygotowani wraz z wojskami ukladu Warszawskiego na "interwencje" w Polsce.Nie zapominajmy ze ta wojna w Afganistanie trwala do 15 lutego 1989!!!!Podobne zamiary jak Jaruzelski miala kadra wojskowa NVA w DDR w roku 1988 i 89.Fakty i dowody istnieja. Ich wywiad wojskowy,DDR,panstwa socjalistycznego juz po 1980 roku byl aktywny w Polsce!Zadne panstwo ukladu warszawskiego nie wierzylo Polakom ...podrozujacym z paszportami od lat po Europie, tej zachodniej. A takich "Jaruzelskich" do wymiany,Moskwa miala wielu. Kania przewlekal a Jaruzelski podjal decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
da-do Re: Jaruzelski broni się słowami Kościoła: Episko 10.12.09, 00:02 A kim Ty jesteś człowieku żeby oceniać w taki sposób osobę Pana Generała Jaruzelskiego? Pochodzisz pewnie z tych walczących o wolność.To widać i słychać.Wtedy było więcej takich jak Ty co nie potrafią mówic normalnymi słowami tylko"łaciną",bo Wy tylko chcecie brać ale dać to już gorzej.Przedtem było ZSRR a teraz,to mi dopiero wolność-Stany Zjednoczone ,żrący się politycy a normalny,przeciętny człowiek -niczym.Tego chciałeś?to masz a teraz przeproś za te chamskie słowa :( Odpowiedz Link Zgłoś