ulanzalasem Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 00:02 Gdyby zorganizować wystawę dotyczącą projektów Platformy miałaby ona nazwę: "PO - Partia Zakazów i Idiotyzmów." Odpowiedz Link Zgłoś
ptr0 Jedna uwaga 04.03.10, 00:06 Ma trójkę braci i siostrę i tylko siostra się nim zajęła i wydawała kasę na leki... WSTYD Polacy... Odpowiedz Link Zgłoś
partyboi Dzięki za ten artykuł 04.03.10, 00:20 Przeciwników nie przekona, ale jest przynajmniej obiektywny, a to już coś. Legalize it! Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole Chory kraj 04.03.10, 00:23 Tak jak kiedyś topili baby bo miały czarnego kota, tak teraz gonią za trawę. Alkohol nigdzie nie jest traktowany jako lekarstwo - trawa tak. Odpowiedz Link Zgłoś
michaelrym Re: Chory kraj 04.03.10, 13:15 trippinonahole napisał: > Tak jak kiedyś topili baby bo miały czarnego kota, tak teraz gonią za > trawę. Alkohol nigdzie nie jest traktowany jako lekarstwo - trawa tak. Blagam, tylko nie zaczynajcie tutaj wypisywac bzdur, ktore pozwola podejrzewac ze palacze trawki to glaby. Alkohol jest jednym z najskuteczniejszych, a moze nawet wrecz najskuteczniejszym lekiem jaki kiedykolwiek istnial. Jest niezastapiany przy dezynfekcji wlasnie z racji swej zabojczej zdolnosci do zabijania wszystkiego, co zyje (oczywiscie w odpowiednich dawkach) - kosi wirusy, bakterie i drobnoustroje bez roznicy. Pobudza prace serca i rozszerza naczynia krwionosne - ilosc ludzi, ktorzy by umarli gdyby nie w pore podany lyk alkoholu idzie w miliardy. Wiec bardzo prosze, pomyslcie zanim cos napiszecie pod wplywem odruchu emocjonalnego. Alkohl jest takze chyba jedynym narkotykiem, ktory jednoczesnie stanowi pokarm - i w tym jego najwieksza grozba (no i blogoslawienstwo - kazdy kij ma dwa konce). Odpowiedz Link Zgłoś
magister_emota Re: Chory kraj 05.03.10, 11:09 > Pobudza prace serca i rozszerza > naczynia krwionosne - ilosc ludzi, ktorzy by umarli gdyby nie w pore > podany lyk alkoholu idzie w miliardy. Brawurowa teza, jeszcze bardziej brawurowa liczba. Ja bez obcyndalania powiem, że ta ilość idzie w biliony istnień ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ind-ja Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 00:44 zalegalizowac.Mi tez pomagala przy zwalczaniu bolu,wywolanego ostrym zapaleniem woreczka zolciowego.ZALEGALIZOWAC.bede tak krzyczec do konca swiata i o jeden dzien dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 01:45 Mieszkam w Czechacg. Niedawno w aptece dostalam ulotke i probke kremu firmy robiacej oleje, masci i kosmetyki z konopii. Oto link na ich strone: www.cannaderm.cz/cs/ W moim miesci ejest apteka, w ktorej mozna kupic ich wyroby. Krem okazal sie doskonaly. Odpowiedz Link Zgłoś
alwaysrebel Szczepańska pisała 04.03.10, 01:42 A jak Szczepańska pisała o takich rzeczach w książce "Zakazane po legalu", to ją od czci i wiary odsądziliśta. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 01:48 ogólnie jestem przeciwko narotykom,marihuanie,jednak chorym bezwzględnie należy się każda forma leczenia. Bardzo dobrze że w tym przypadku Czechy są tak blisko i wystarczy pojechać i kupić i przywieźć i to bez żadnego problemu ,bo ani nie trzeba znać żadnego języka ani przejść kontroli granicznej. Tak więc do celów leczniczych,jak najbardziej chorym należy się,nie ma żadnego uzasadnienia dla leczenia się starymi nieskutecznymi metodami w XXI wieku w centrum Europy A prawo niech sobie będzie jakie chce Odpowiedz Link Zgłoś
persephonix Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 01:58 Jak ktoś ma silną tendencje do uzależnienien, w razie nielegalnych miękkich narkotyków, uzależni sie w świetle prawa od wódy :) warto zapoznac sie z uwarunkowaniami uzależnienień, a potem pisac bzdury, jesli matka nie potrafi smarka uchronic przed cpaniem, to ewidentnie jakis jej wczesniejszy bład wychowawczy lub zaburzenia u goscia (czyli tak czy siak sie bedzie uzalezniał - nie prochy to wóda) Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Powiedzcie mi tylko jedno: wplyw trawy na mozg 04.03.10, 02:15 Czy trawa niszczy komorki w mozgu, czy nie? Czy jest realne zagrozenie pogorszenia koncentracji, pamieci etc? Temat bardzo mnie interesujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywnyx Re: Powiedzcie mi tylko jedno: wplyw trawy na moz 04.03.10, 02:53 Nie, nie niszczy komorek mozgowych. Jesli uzywana raz na tydzien nie wywoluje prawdopodobnie zadnych negatywnych konsekwencji. Jesli palona dzien w dzien, moze pogorszyc koncentracje i pamiec krotkotrwala (dlugotrwalej nie). Jednak po odstawieniu w przeciagu 3 do 9 dni, stan wraca w pelni do normy, jak przed paleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Powiedzcie mi tylko jedno: wplyw trawy na moz 04.03.10, 04:05 obiektywnyx napisał: Nie, nie niszczy komorek mozgowych. Jesli uzywana raz na tydzien nie wywoluje prawdopodobnie zadnych negatywnych konsekwencji. Jesli palona dzien w dzien, moze pogorszyc koncentracje i pamiec krotkotrwala (dlugotrwalej nie). Jednak po odstawieniu w przeciagu 3 do 9 dni, stan wraca w pelni do normy, jak przed paleniem. _____________________________________________________________________ Dokładnie tak. Codzienne, długotrwałe palenie zioła zazwyczaj powoduje efekt "tumiwisizmu" - człowiek zaczyna mieć problem ze skoncentrowaniem się na codziennych, życiowych sprawach i zadaniach, zazwyczaj odkładając wszystko "na później". Odstawienie jest bardzo łatwe, bez komplikacji. Marijuana nie powoduje uzależnienia fizycznego jak papierosy, alkohol i twarde narkotyki. Parafrazując Marka Twaina, można powiedzieć: "Rzucić palenie? Żaden problem - Robiłem to tysiące razy" :) Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz 100% racji. 04.03.10, 04:59 Zielsko nie powoduje ZADNEGO uzaleznienia fizycznego. Jesli pali sie dzien w dzien miesiacami, to po odstawieniu przez pare dni sa male problemy ze spaniem, moze byc gorszy humor, ale potem jest CZYSTO. Ktos, kto pisze o uzaleznieniu po prostu pisze bzdury. Ale do tego jest potrzebne zielsko bez chemii, takiego raczej nie ma w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Dziekuje za odpowiedzi! 04.03.10, 06:23 Zastanawialem sie nad tym podczas sesji... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Dziekuje za odpowiedzi! 04.03.10, 07:57 Nie ma za co. Informacje masz z pierwszej reki. Odpowiedz Link Zgłoś
supersarna bingo! 05.03.10, 07:51 przynajmniej jeden madry post jak zwykle Polska jest daleko za murzynami...produkty z konopią sa w wielu krajach dostepne w roznych postaciach, jedynie w Polsce jest z tym problem ja od dawna uzywam do w przypadku roznych problemow bolowych [po jezdzie na nartach, bole miesci , zakwasy] masci z konopią www.allegro.pl/item947462780_mentholka_masc_z_konopia_usuwa_bol_200_ml.html jest rewelacyjna i pomaga lepiej niz niejden srodek przeciwbolowy, a co wazne jest naturalna! Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Co to za promocja narkomani na łamach GW? 04.03.10, 04:07 czy to nie podlega pod paragraf? Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Szkoda, ze nie ma paragrafu 04.03.10, 05:00 na debilizm. Dostalbys dozywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Re: Co to za promocja narkomani na łamach GW? 04.03.10, 13:22 fortis22 napisał: > Co to za promocja narkomani na łamach GW? > czy to nie podlega pod paragraf? oj głuptaku o mentalności funkcjonariusza służby bezpieczeństwa,dyskusja w tym posranym kraju jest ciągle dozwolona,jeśli sądzisz że podejmowanie trudnego tematu jest zachęcaniem do 'przestępstwa' to powiem ci tylko żebyś popełnił dziś rytualne sepuku.oszczędzisz nam wszystkim smrodu swoich sztywnych poglądów. A JA PALE FAJE OD PONAD 20 LAT,WRZUCIŁEM SETKI GRZYBÓW I LSD,DZIESIĄTKI GRAMÓW SPEEDA I SMIĘ TWIERDZIC ŻE REALNYM I NAJTRUDNIEJSZYM ZAGROŻENIEM W TEJ KULTURZE JEST LEGALNY ZABÓJCA -ALKOHOL.DLATEGO ZACHĘCAM WSZYSTKICH DOROSŁYCH LUDZI DO EXPERYMENTOWANIA ZE SWOIM UMYSŁEM.NA POCZĄTEK ZACZNIJCIE OD BUTAPRENU :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Co to za promocja narkomani na łamach GW? 04.03.10, 14:20 acidhead napisał: > NA POCZĄTEK ZACZNIJCIE OD BUTAPRENU :-) za ostra nawet jak dla mnie (chyba bardziej szkodliwe niz alkohol), ale zwraca uwage na pewna sytuacje TO JEST LEGALNE!!! a maryska nie, parodia. Odpowiedz Link Zgłoś
callisto1 Zbliżają się wybory- dobra rada dla kandydatów: 04.03.10, 06:20 Jak widać gołym okiem, tu jest "niezagospodarowany" a olbrzymi elektorat. Może któryś z kandydatów na kandydatów będzie miał odwagę zainicjowac dyskusję na temat zalegalizowania marihuany w lecznictwie w Polsce? Uczciwej i rzetelnej dyskusji, bo świat jak widać pędzi do przodu.Dlaczego polscy chorzy mają cierpieć z powodu głupoty i zakłamania "polityków". Do dzieła Panie i Panowie - dla odważnych i uczciwych to być może niepowtarzalna szansa! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Jako lekarz też się wypowiem; i jako człowiek. 04.03.10, 06:37 Tego rodzaju przykładów jak Pan H jest w medycynie mnóstwo i uważam, że marihuana powinna być BEZZWŁOCZNIE zalegalizowana jako lek na receptę. Wszak nie jesteśmy chyba ciemnogrodem i czas najwyższy prawdę o jej, niekiedy zbawiennych właściwościach uznać. To dla mnie oczywiste zaś zwłoka w tej kwestii - hańbiąca. Jest druga strona. Od 17 do 19 roku życia intensywnie paliłem trawę, hodowałem co rok 5-8 wielkich krzaków w ogrodzie. Doskonale rosła i była mocna bo z holenderskich nasion. Zauważyłem jednak, że po kilku miesiącach mam coraz większe problemy z koncentracją uwagi, przestałem czytać, pojawiły się problemy z pamięcią. Zapominałem szybko to czego się nauczyłem, zapominałem słów a niekiedy znaczeń słów. Wreszcie pojawił się stan, który w psychiatrii nazywa się katatonią ostrą, stuporem, osłupieniem - przez 2-3 godziny siedziałem sparaliżowany lękiem w fotelu, bo byłem przekonany, że najmniejszy mój ruch doprowadzi do katastrofy wszechświata. To była makabra. Przestraszyłem się, że jak tak dalej pójdzie to skończę przypięty pasami w jakimś psychiatryku. Od tego czasu unikam "zioła", ale co kilka miesięcy w letni wieczór zapalę z przyjaciółmi. Gdybym, jak wcześniej palił marihuanę w sposób niekontrolowany i w ilościach pokaźnych to na pewno bym nie skończył medycyny i nie zrobił specjalizacji w psychiatrii. To jasne. Chcę powiedzieć, że marihuana, jak każdy lek powinna być stosowana rozważnie i przez lekarzy, którzy wiedzą co robią i po co. Niemniej jako lek, powtarzam winna być zarejestrowana bez ceregieli i głupich "konsultacji społecznych". Leków się nie konsultuje z masami ale ze środowiskiem specjalistów-lekarzy. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Jako lekarz też się wypowiem; i jako człowie 04.03.10, 08:43 maciejkozlowski napisał: > Jest druga strona. Od 17 do 19 roku życia intensywnie paliłem trawę.. przez 2-3 godziny > siedziałem sparaliżowany lękiem w fotelu, bo byłem przekonany, że najmniejszy > mój ruch doprowadzi do katastrofy wszechświata. nie wiem co Ty paliles mam 36 lat, zaczynalem palic kiedy mialem 18 2-3 razy na tydzien, wakacje, ferie codziennie od paru lat pale codziennie i nie mam lekow, mam normalna rodzine i prowadze firme, no i srednio wierze w to Twoje hodowanie "5-8 wielkich roslin", z tylu to masz palenia na lata Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Jako lekarz też się wypowiem; i jako człowie 04.03.10, 17:30 A twoja zona tez uwaza, ze ma normalna rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek.bejach Re: Jako lekarz też się wypowiem; i jako człowie 04.03.10, 08:48 maciejkozlowski napisał: > Tego rodzaju przykładów jak Pan H jest w medycynie mnóstwo i uważam, że > marihuana powinna być BEZZWŁOCZNIE zalegalizowana jako lek na receptę. Wszak > nie jesteśmy chyba ciemnogrodem i czas najwyższy prawdę o jej, niekiedy > zbawiennych właściwościach uznać. To dla mnie oczywiste zaś zwłoka w tej > kwestii - hańbiąca. > Jest druga strona. Od 17 do 19 roku życia intensywnie paliłem trawę, hodowałem > co rok 5-8 wielkich krzaków w ogrodzie. Doskonale rosła i była mocna bo z > holenderskich nasion. Zauważyłem jednak, że po kilku miesiącach mam coraz > większe problemy z koncentracją uwagi, przestałem czytać, pojawiły się > problemy z pamięcią. Zapominałem szybko to czego się nauczyłem, zapominałem > słów a niekiedy znaczeń słów. Wreszcie pojawił się stan, który w psychiatrii > nazywa się katatonią ostrą, stuporem, osłupieniem - przez 2-3 godziny > siedziałem sparaliżowany lękiem w fotelu, bo byłem przekonany, że najmniejszy > mój ruch doprowadzi do katastrofy wszechświata. To była makabra. > Przestraszyłem się, że jak tak dalej pójdzie to skończę przypięty pasami w > jakimś psychiatryku. Od tego czasu unikam "zioła", ale co kilka miesięcy w > letni wieczór zapalę z przyjaciółmi. > Gdybym, jak wcześniej palił marihuanę w sposób niekontrolowany i w ilościach > pokaźnych to na pewno bym nie skończył medycyny i nie zrobił specjalizacji w > psychiatrii. To jasne. > Chcę powiedzieć, że marihuana, jak każdy lek powinna być stosowana rozważnie i > przez lekarzy, którzy wiedzą co robią i po co. Niemniej jako lek, powtarzam > winna być zarejestrowana bez ceregieli i głupich "konsultacji społecznych". > Leków się nie konsultuje z masami ale ze środowiskiem specjalistów- lekarzy. To > tyle. Dotknąłeś panie doktorze istoty problemu. Jesteś żywym przykładem badań klinicznych i wiesz co to znaczy. Sam je finansowałeś, sam byłeś obiektem i sam możesz wyciągnąć wnioski. Za albo przeciw. A jak jest w przypadku innych leków, środków, materiałów? Musi być zaangażowany wcale nie mały aparat administracyjny no i oczywiście autorytet. A z reguły tenże autorytet swa pozycję zdobył pracując w administracji, związkach zawodowych lub samorządach zawodowych, a praca w laboratorium, przy konkretnej ocenie wyników badań, przy wykonywaniu konkretnych czynności analitycznych to tylko epizod w jego karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Jako lekarz też się wypowiem; i jako człowie 04.03.10, 17:27 Moze gdyby lakarze nie palili, tylko rzetelnie przykladali sie do wykonywanej pracy ten chlopak (i inni) nie byli by w takim stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h może gdybyś czytała ze zrozumieniem 04.03.10, 20:38 dotarłoby do ciebie, że chłopak swój stan zawdzięcza sobie a nie zaniedbaniom lekarzy. Skakał do wody z własnej woli, żaden lekarz nie wepchnął go tam siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
animation_life Skoro w modzie bojkoty... 04.03.10, 06:53 ...to może zbojkotujmy ustawę antynarkotykową i wszyscy zacznijmy sadzić i palić trawkę... Odpowiedz Link Zgłoś
ascocenda jako lek na receptę 04.03.10, 07:40 Wiele argumentów tu przytoczonych jest dla mnie bez sensu. Z artykułu i różnych danych wynika nie to, że marihuana jest zawsze i dla wszystkich dobra i bezpieczna. Wynika coś innego, bardzo ważnego: marihuana ma działanie lecznicze i jako taka powinna być zalegalizowana jako lek. Na receptę. Ciekawe czemu jeszcze nie jest, skoro tak wiele osób to potwierdza (czyżby były też inne doświadczenia, o których autor nie pisze? chcę tylko być bezstronna). Przecież na receptę możemy kupić opiaty, i w ogóle jest dużo leków, których przedawkowanie może być katastrofalne w skutkach, a jednak się je zapisuje bo zysk w postaci poprawy zdrowia czy samopoczucia przewyższa możliwe straty. Nie jestem osobiście za legalnym dostępem do "zioła" dla nas wszystkich. Dzieciaki już dziś odlatują po syropkach na kaszel 9powedzmy, że od tego się zaczyna..), a co będzie jak się im da inne "ziółka"?.. Odpowiedz Link Zgłoś
leo_benhauer zagrożenie dla koncernów 04.03.10, 08:12 Marihuana została zdelegalizowana najpierw w USA jako skutek działania lobby bawełnianego, dla którego włókna konopii (trwalsze i wytrzymalsze o niebo!) stanowily realne zagrozenie likwidacji calej branzy. Od lat w roznych tradycjach stosowano marihuane jako lek. Okazuje sie ze dziala na bardzo wiele schorzen... miedzy innymi stwardnienie rozsiane... udowodnione jest szerokie dzialanie antyrakowe tetrahydrokannabinolu. Gdyby to zalegalizowac znikneloby z powierzchni ziemii pare koncernów a na to globalna demokracja nie moze juz sobie pozwolic. Miejmny nadzieje ze w najblizszych latach kiedy ludzkosci otworza sie oczy na niektore sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Bardzo trafny post. 04.03.10, 17:28 Widze, ze kolega wie conieco o kulisach delegalizacji. Marihuanie przypisywano agresje, sklonnosci do zabijania itp. co w rzeczywistosci bylo tania propaganda rzadowa na polecenie lobby bawelnianego jak i tez chemicznego (duPont!). Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: zagrożenie dla koncernów 04.03.10, 17:35 Zniknelo by pare koncernow (w co watpie) ale i pare powstalo... Znacznie bedziej zagrozonym srodowiskiem niz koncerny sa za to hodowcy i handlaze...marichulany. Co by sie z nimi stalo gdyby ceny spadly ze wzgledu na legalizacje? Oni tze nie sa bez wplywow. Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Re: zagrożenie dla koncernów 04.03.10, 17:46 titta napisała: > Znacznie bedziej zagrozonym srodowiskiem niz koncerny sa za to > hodowcy i handlaze...marichulany. Co by sie z nimi stalo gdyby ceny > spadly ze wzgledu na legalizacje? Oni tze nie sa bez wplywow. no i widzisz sam jak jest.kto najbardziej lobbuje za obecnym stanem prawnym,za chorą nagonką na użytkowników 'narkotyków'?MAFIA,SKORUMPOWANI POLITYCY I POLICJANCI KTÓRZY Z TEGO PROCEDERU CZERPIĄ KROCIOWE ZYSKI.PO LEGALIZACJI ZOSTALI BEZ MILIARDOWYCH WPŁYWÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: jako lek na receptę 04.03.10, 08:24 kiedy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze..stare a dobre powiedzenie.wiele osób zarabia na procederze nielegalności, w szczególności, że to nielegalne, jest bardzo powszechnie cenione wśród konsumentów :) inna sprawa,ze utrzymywanie ludzi za skręta w więzieniach, na koszt podatnika, jest jednym z najgłupszych pomysłów.Nikogo na to nie stać.a Tusk palił i zadnych sensownych wnosków nie wyciągnął.Czechy znów mają mądrzejszych rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: jako lek na receptę 04.03.10, 08:46 ascocenda napisała: Dzieciaki już dziś odlatują po syrop > kach na kaszel 9powedzmy, że od tego się zaczyna..), a co będzie jak się im da > inne "ziółka"?.. ile masz lat i o jakich dzieciakach mowisz?? chyba o przedszkolu, w podstawowej kazdy dzieciak, ktory chce zapalic zapali wystarczy mu 5zl ;) Odpowiedz Link Zgłoś
para-solka Re: jako lek na receptę 04.03.10, 08:54 wszystko opiera sie na zalozeniu, ze spoleczenstwo musi byc kontrolowane bo to banda debili i nieswiadomych pol-idiotow. Coz, cos w tym jest....ja jednak jestem za calkowita legalizacja narkotykow-wydaje sie to zagrazajace-ale w innych krajach jakos funkcjonuje. Jestem za legalizacja, nawet jesli niektorzy na tym ucierpia. Po prostu nie uwazam, ze zawsze jest ryzyko, a panstwo nie powinno zachowywac sie jak rodzic, bo nigy nie dorosniemy, kazdy musi brac odpowioedzialnosc za siebie samego. Owszem, skutki spoleczne moga byc kosztowne, ale koszty sa zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: jako lek na receptę 04.03.10, 09:38 skutki społeczne teraz są przerażające.ludzie siedzący w więzieniach za skręta, to jakas patologia rodem z chin. Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki polska kraj przyglupich dzikusow 04.03.10, 08:53 to wszystko co mozna powiedziec po przeczytaniu tego artykulu. najwazniejsze, ze nareszcie amerykany postawia swoje rakiety w tym jezusie narodow. o boze co za syfiaty i zaklamany kraj.. Odpowiedz Link Zgłoś
sanchezzo Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 16:48 Witam Dołożę parę argumentów na temat legalizacji: 1. Badania prowadzone w Polsce wśród młodzieży szkolnej wykazały że 85% (!!!) dzieci miało kontakt z marihuaną. 2. W obecnej sytuacji diler - monopolista sprzedaje w 80% zanieczyszcza towar przykłady: - cukier - unigrunt - olej - żwirek dla kotów (tak to prawda !!!) inne niezbadane środki Kochany rodzicu, jeśli Twoje dziecko postanowi spróbować, lub ktoś go poczęstuje (80%... dzieci jednak próbuje) czy uważasz że dobrze jest że pali jakąś truciznę ? Nie lepiej jednak wyznaczyć miejsca gdzie można kupić czysty, sprawdzony towar, po okazaniu dowodu i nawet po wpisaniu do bazy danych, jeśli się skończy 21 lat ?. Polacy są naiwnym narodem, uważają że jeśli się czegoś zakaże to problem zniknie..... Mówi się że marihuana wywołuje lęki i psychozy, wcale się temu nie dziwie skoro za 0,001 grama zioła - roślinki życie waszych pociech może skończyć się na początku.. (więzienie czy zakład poprawczy ?) penalizacja marihuany to cały problem - od to Odpowiedz Link Zgłoś
nikpk18 Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 17:04 Trawa to lekarstwo na wszystko,tylko że jest to wbrew interesom farmaceutów,po co jedno lekarstwo na wszystko skoro lepiej zarobić na wielu lekarstwach,każde na inną dolegliwość?Polecam film "The Union-cała prawda o konopiach".Dyskusja o marihuanie jest także skrzętnie unikana przez polityków,nie mają w tym żadnej korzyści,a ryzyka sporo.Ktoś w komentarzu wysoko na górze napisał o przedawkowaniu.HAHA,marihuany nie da się przedawkować!Co innego peta albo alkohol,które są legalne.ABSURD! Odpowiedz Link Zgłoś
rozterka47 Re: Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 18:32 nikpk18 napisał: > Trawa to lekarstwo na wszystko,tylko że jest to wbrew interesom farmaceutów,po > co jedno lekarstwo na wszystko skoro lepiej zarobić na wielu lekarstwach,każde > na inną dolegliwość?Polecam film "The Union-cała prawda o konopiach".Dyskusja > o marihuanie jest także skrzętnie unikana przez polityków,nie mają w tym > żadnej korzyści,a ryzyka sporo.Ktoś w komentarzu wysoko na górze napisał o > przedawkowaniu.HAHA,marihuany nie da się przedawkować!Co innego peta albo > alkohol,które są legalne.ABSURD! Idiotyzmem jest pisanie ,że marihuana jest lekarstwem na wszystko. Nic nie jest lekarstwem na wszystko , nie mniej powszechnie wiadomo ,że wiele ziół ma znakomite i skuteczne działanie lecznicze tyle ,ze działa wolniej i wymaga pewnej dyscypliny w stosowaniu, a chemiczna tabletkę wystarczy łyknąc i po krzyku. Poza tym komu zlezy na skutecznym wyleczeniu chorych ? Koncernom farmaceutycznym? Lekarzom? To mniej pracy dla nich , bo nigdzie nie kładzie się nacisku i nie uczy odpowienio profilaktyki prozdrowotnej.jak idziesz do lekarza z niewielkimi dolegliwośćiami to on mówi,że będzie cię leczył jak się pogorszy :) Zamiast zalecic naturalne preparaty lecznicze czy podnoszące odporność , żeby organizm sam zwalczył początki choroby. W mojej rodzinie kobiety od pokolen cierpią na zaburzenia immunologiczne. Najłagodniej chorobę przechodzą te , które regularnie stosowały profilaktykę w postaci diety i preparaty naturalne + w razie zdecydowanej konieczności NLP. Te , które były leczone konwencjonalnie m.in. sterydami doczekały się mnóstwa innych dolegliwości, otyłości a nawet nowotworów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikpk18 Re: Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 01:44 Faktycznie,zagalopowałem się,że jest lekiem na wszystko ale faktycznie leczy nie mało.Dla przykładu,zajrzyjcie tu:www.konopialeczy.pl/news.php Odpowiedz Link Zgłoś
nikpk18 Re: Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 02:54 Pogrzebałem trochę: Choroby i schorzenia przy których stosowanie przetworów konopnych przynosi pozytywne efekty: -ADHD -AIDS -Alkoholizm -Alzheimer -Anoreksja -Astma -Arterioskleroza -Artretyzm -Bezsenność -Biegunki -Bóle -Bóle menstruacyjne -Bóle mięśniowe -Bóle nowotworowe -Bóle reumatyczne -Crohn (Leśniowski) -Demencja -Depresja -Dermatozy -Dyskinezje -Dystonia -Egzemy -Epilepsja -Glejak wielopostaciowy -Gronkowiec złocisty MRSA, MSSA -Grzybica -HBV -Hemoroidy -HCV -HIV -Huntington -Infekcje -Jaskra -Jęczmień oka -Kacheksja -Leukemia -Łuszczyca -Miażdżyca -Migreny -Nowotwory mózgu -Nowotwory piersi -Nowotwory płuc -Nowotwory skóry -Odleżyny -Oparzenia -Padaczka -Paraplegia -Parkinson -Plamica wątrobowa -Porażenie mózgowe -PTSD -Retinopatia cukrzycowa -Skurcze spastyczne -Stwardnienie rozsiane -Szumy uszne -Świąd -Tetraplegia -Tiki nerwowe -Tinnitus -Tourett -Trądzik -Udary mózgu -Urazy mózgu -Wymioty -Wytrzeszcz -Zapalenie gardła -Zapalenie oskrzeli -Zapalenie wątroby typu B -Zapalenie wątroby typu C -Zapalenie węzłów chłonnych -Zapalenie żyły -Zawał serca -Zespół napięcia przedmiesiączkowego -Zespół stresu pourazowego -Żylaki Żadna roślina nie ma tylu właściwości leczniczych co marihuana. Odpowiedz Link Zgłoś
popeye_marynarz Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 18:03 ja niestety dzięki lekarskiej dobroci też gniłem.Wystarczył tydzień pobytu w szpitalu by mi zgnila cała łydka.Rodzinę tak lekarze wystraszyli iż nie chcieli mnie zabrzć do domu mimo iż wiedzieli że znam znachorstwo. Na szczęście po tygodniu udało mi się połamać gips i zerwać z rany opatrunki i dzięki temu wyszłem ze szpitala. 9 miesięcy miałem otwartą ranę ale mi zarosło i już prawie odrosły mi mięśnie tylko ciężko złapać zajęcie bo już jestem za stary ale mam nogi i chodzę normalnie. Jak otworzyłem ranę to rodzina uciekła z domu gdyż po prostu śmierdziałem trupem. Ja tego nie czułem ale przez tą nogę do tej pory mało co czuję zapachy lecz wiem że w polsce należy uciekać od tak zwanych lekarzy. Tylko jeden uczciwy mi powiedział ze w szpitalach ludzi po wypadkach się specjalnie okalecza bo szpital ma za to potrójną kasę i za wypadek i komplikacje powypadkowe. Gdyby to nie stało się w pracy to nie byłoby tych problemów a ja na następny dzień już bym mógł pracować . Odpowiedz Link Zgłoś
popeye_marynarz Pół ciasteczka z marihuaną 04.03.10, 18:40 No cóż jeszcze raz się wypowiem. mam 60 lat. Znam smak narkotyków, alkocholu i papierosów. Nie interesuje mnie jak ten tekst inni odbiorą ale alkocholu w sklepie nie kupię. Zrobię sam i mam dobry ale u mnie wytwarzanie trwa lecz po nim nie ma kaca ani halucynacji.Cały proces to 3 miesiące i wiem co piję.Papierosy- paliłem dziennie do 60 sztuki do nich nie wrócę. Narkotyki? Jak ktoś sie chce naćpać to w polskiej przyrodzie jest ich mnóstwo ale jak będziemy po nich wyglądać to druga sprawa. Wiem że tych wszystkich roślin halucogennych i odurzających nikt mie zdoła zlikwidować chyba że zniszczy całą przyrodę ale wtedy i my zginiemy i już nie będzie problemu a jak się poczyta polską literaturę to o narkotykach w nich jest często mowa chociaż dawniej nikt nie używał słowa narkotyk i jeśli ktoś chce wiedzieć jak ja wyprodukować to wystarczy sięgnąć do polskiej literatury pięknej. Może teraz i liteaturę należy zniszczyć bo czegoś uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
supersarna Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 07:50 jak zwykle Polska jest daleko za murzynami...produkty z konopią sa w wielu krajach dostepne w roznych postaciach, jedynie w Polsce jest z tym problem ja od dawna uzywam do w przypadku roznych problemow bolowych [po jezdzie na nartach, bole miesci , zakwasy] masci z konopią www.allegro.pl/item947462780_mentholka_masc_z_konopia_usuwa_bol_200_ml.html jest rewelacyjna i pomaga lepiej niz niejden srodek przeciwbolowy, a co wazne jest naturalna! Odpowiedz Link Zgłoś
kaktuskowo Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 08:53 I tak jest w większości DPS. Personel opłacany nędznie, sfrustrowany także brakiem podstawowych środków do pielęgnacji podopiecznych. Lekarze, pielęgniarki, zorganizowani i domagający się ciągłych podwyżek, a opiekunki i salowe traktowane, pomimo wykształcenia i kwalifikacji, jak przedmioty. A osoby cierpiące jak bohater artykułu, mają właśnie tyle do powiedzenia, chociaż ten przypadek jest bulwersujący w sposób szczególny. Polska, państwo degradujące, niszczące, eutanazujące ludzi biednych, chorych, niezaradnych. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 09:11 Polskie prawo jest anachroniczne i zacofane... krótko mówiąc jest do du py! Państwo nie powinno "uczyć i wychowywać" dorosłych obywateli! Odpowiedz Link Zgłoś
felicjaczerwinska wszyscy mowia tak, a ja ciagle slysze nie. 05.03.10, 22:30 skoro wszyscy sa za legalizacja to dlaczego do cholery zaden 'misjonarz' w sejmie tego nie uwzgledni. Odpowiedz Link Zgłoś
oparowicz Re: wszyscy mowia tak, a ja ciagle slysze nie. 05.03.10, 23:18 felicjaczerwinska napisał: > skoro wszyscy sa za legalizacja to dlaczego do cholery zaden 'misjonarz' w > sejmie tego nie uwzgledni. bo to kurwa pedały są JEBAŁ ICH PIE ICH MATKI TEŻ ! ichuj Odpowiedz Link Zgłoś
oparowicz Pół ciasteczka z marihuaną 05.03.10, 23:02 KACZYŃSKI TY SKURWYSYNU, KWAŚNIEWSKI TY SKURWYSYNU JEBAŁ WAS PIES WASZE MATKI TEŻ!!! Odpowiedz Link Zgłoś