j-50 Re: Eva15 - odpowiadam ci 29.04.10, 10:10 Jako człowiek dobrze wykształcony i mający wieloletnie kontakty z osobami różnych kultur uważam, że prawo jest ponad religią. W żadnym wypadku prawo nie może być warunkowane religijnie. Bo wtedy trzeba wybrać rodzaj prawa i wytoczyć wojnę tym, którzy się jemu sprzeciwiają. Wtedy to nie jest żadne prawo - to jest zwykłe zakapiorstwo. Prawnikom i etykom te świnię podrzucam. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 10:33 był robiony. Nie wierzę że Europejczycy mogliby być aż takimi wstecznymi religijnymi ciemniakami! Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 12:41 tornson napisał: > był robiony. Nie wierzę że Europejczycy mogliby być aż takimi wstecznymi religijnymi ciemniakami! Bo nie są. Po prostu nie mają ochoty na kolejny totalitaryzm, dla odmiany islamski. Wystarczył nazistowski i tak wielbiony przez ciebie, komunistyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 13:09 Katolicyzm to wrecz niedoscigniony wzor totalitaryzmu, i nie wyciagaj tu komunizmu bo juz niedlugo bedziesz sie w czestochowie modlil do radzieckiego samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 16:50 smarek12 napisał: > Katolicyzm to wrecz niedoscigniony wzor totalitaryzmu, i nie wyciagaj tu komunizmu bo juz niedlugo bedziesz sie w czestochowie modlil do radzieckiego samolotu. Taaa, jasne, dorzuć jeszcze że KK przoduje w ilości istniejących teokracji. Tak się jakoś składa, że tam gdzie chrześcijaństwo (nie tylko KK) to władza świecka doskonale dawała sobie radę z zapędami duchowieństwa, ciekawe czemu? O totalitaryźmie i komuniźmie masz zdaje się małe pojęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiozboj Re: Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 17:08 Jest jak piszesz ale czasem ciężko wytłumaczyć że za opowiedzenie dowcipu, z powodu anonimowego donosu, za niepoprawny światopogląd etc można było głupio skończyć a dzisiaj nawoływanie od czegoś uznaje się jako największy zamach na wolność. Francja była/jest jednym z najbardziej zlaicyzowanych państw europejskich, jednym z pierwszych "wyzwolonych od totalitaryzmu kk", państwem bardzo poprawnym politycznie, ciekawe co się im stało że taki odwrót? Odpowiedz Link Zgłoś
smarek12 Re: Ten śmieszny ranking to chyba w kruchtach 29.04.10, 18:16 KK od poczatku swojego istnienia generowal, wspieral i umacnial teokratyczne systemy rozprzestrzenione po calej praktycznie europie. Slyszales na pewno o pomazancach boskich i namaszczaniach na krolow. Czy takie nachalne wywieranie wplywow w calym owczesnym sywilizowanym swiecie nie jest dla ciebie totalitarnym systemem wladzy. Jezeli uwazasz ze nie, to klamiesz, albo celowo rozpowszechniasz bzdury. KK to niedoscigniony dla wielu nasladowcow wzor totalitaryzmu idealnego! Odpowiedz Link Zgłoś
westdream Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za krz... 29.04.10, 10:51 Z sondażu (dla mnie) płyną dość proste wnioski, tam gdzie nie ma dużych skupisk muzułmańskich, tolerancja dla ich zachowań jest duża, ale tam gdzie się "pokazali" już tak bardzo ich nie lubią:) Czy się to komuś podoba czy nie, Europa prędzej czy później będzie islamska, Europejczycy ze swoim modelem rodziny nie mają żadnych szans przy islamskim odpowiedniku. Dodajcie do tego starzejące się społeczeństwo europejskie i przyszłe problemy z brakiem rąk do pracy. Osobiście najbardziej rozbawia mnie poparcie (Francja) środowisk feministycznych dla noszenia burki. Ja jestem facetem, najwyżej kupię sobie dywan i pokłonię się parę razy. A co Islam oferuje kobietom? Polecam sprawdzić dociekliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
westdream Re: Europa będzie bezwyznaniowa, 29.04.10, 11:08 oświeć mnie na jakiej podstawie opierasz swoje założenia? demografii nie oszukasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za k 29.04.10, 12:45 westdream napisał: > Z sondażu (dla mnie) płyną dość proste wnioski, tam gdzie nie ma dużych skupisk muzułmańskich, tolerancja dla ich zachowań jest duża, ale tam gdzie się "pokazali" już tak bardzo ich nie lubią:) > Czy się to komuś podoba czy nie, Europa prędzej czy później będzie islamska, Europejczycy ze swoim modelem rodziny nie mają żadnych szans przy islamskim odpowiedniku. Dodajcie do tego starzejące się społeczeństwo europejskie i przyszłe problemy z brakiem rąk do pracy. Niekoniecznie. Starzejące się społeczeństwo to krach systemu emerytalnego i zasiłków socjalnych. Czyli pozostaje jak przez tysiące lat - masz dzieci - masz co jeść na starość. Problem zapaści demograficznej w Europie rozwiąże się w 2 pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceinthedesert Krzyż to nie Chusta! 29.04.10, 12:12 Zbawienie świata, włącznie Muzułmanów, przyszło przez Krzyż, nie przez Chustę! Różnica jest w głębi, jakości i wartości symbolu! Każdy ma prawo wierzyć w to, co chce. Ale pewne rzeczy są po prostu zbyt święte dla religii, a inne mniej! Chrześcijanie nie obrazili by się, jeśli Muzułmanie nie dali by im nosić chust w Unii Europejskiej, "bo tak uczył Muhammad". Muhammad nie jest Bogiem! Ale Krzyża nikt nie może chrześcijanom zabronić, bo Krzyż, to symbol ich Boga! Idąc przeciwko Krzyżom, zwalcza się samego Boga religii chrześcijanskiej. Idąc przeciwko Chuście, zwalcza się szkodliwy społeczeństwu przepis religijny podrzędny! Odpowiedz Link Zgłoś
balbinka113 Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za krz... 29.04.10, 12:37 Mieszkam w Szwecji po sasiedzku z muzulmanami. Jedno co musze powiedziec to to, ze wiekszosc z nich zyje tutaj z zasilku. Ludzie mieszkajacy ponad 20 lat nie przepracowali zarobkowo ani godziny. Ja rozumiem ze im trudniej znalezc zatrudnienie, ale niektorzy maja takie wymagania co do pracy ze glowa mala. Jednym slowem jest to ich sposob na zycie, nic nie robic, dostawac pieniadze z socjalu i egzekwowac oraz narzucac wlasne prawa. Gdy grzecznie zwrocilam im uwage by gostosowali sie do praw przyjetych tutaj zwymyslano mnie od rasistek, gdzie powoli zaczynam taka byc widzac to do czego oni prowadza. A oto co prawdopodobnie czeka nas jezeli sie temu nie przeciwstawimy www.milanos.pl/vid-11234-Europa-w-2029-roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
magda.only Re: Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za k 29.04.10, 13:38 balbinka113 napisała: > Mieszkam w Szwecji po sasiedzku z muzulmanami. Jedno co musze powiedziec to > to, ze wiekszosc z nich zyje tutaj z zasilku. Ludzie mieszkajacy ponad 20 lat > nie przepracowali zarobkowo ani godziny. Ja rozumiem ze im trudniej znalezc > zatrudnienie, ale niektorzy maja takie wymagania co do pracy ze glowa mala. > Jednym slowem jest to ich sposob na zycie, nic nie robic, dostawac pieniadze z > socjalu i egzekwowac oraz narzucac wlasne prawa. Gdy grzecznie zwrocilam im > uwage by gostosowali sie do praw przyjetych tutaj zwymyslano mnie od rasistek, > gdzie powoli zaczynam taka byc widzac to do czego oni prowadza. A oto co > prawdopodobnie czeka nas jezeli sie temu nie przeciwstawimy > www.milanos.pl/vid-11234-Europa-w-2029-roku.html I to jest wlasnie "to";) Widze,ze tylko Ci,ktorzy opuscili Polske i zamieszkali tam gdzie jest duzo muzulmanow,rozumieja o czym w ogole sie mowi. Nie wiem jak Ty ,ale ja juz nikomu nie bede tlumaczyc i opowiadac przykladow z zycia wzietych;) Zaloze sie,ze gdyby na ich klatce ,w ich spoldzielczym bloku zamieszkalo kilku slicznych muzulmanow,i gdyby nasi "tolerancyjni"musieli znosic ich obyczaje....Gwarantuje.Max tydzien ,a staliby sie zwyklym "rasistami",takimi paskudami co mu muzulmanskie zwyczaje przeszkadzaja :D Smieszni Ci nasi "poprawni"(jeszcze) politycznie Polacy. W de byli,i gie wiedza.Tylko sie madrowac potrafia w tematach ,w ktorych sa zwyczajnymi ignorantami. Pozdrawiam:) Madzik Odpowiedz Link Zgłoś
jimir Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za krz... 29.04.10, 15:06 Albo nic,albo wszystko.Franko był katolikiem więc Oni są tacy sami głupi zresztą jak i my Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za k 29.04.10, 15:09 Jimir...-co twoj komentarz ma wspolnego z tematem ? Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za krz... 30.04.10, 01:27 Jakby u nas wprowadzić zakaz noszenia chust na głowach, to by ani Mazowsze ani Śląsk nie mogły występować publicznie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Oj,funk... 30.04.10, 08:22 To dziewczyny ze Slaska i Mazowsza wystepuja przebrane za Belfegora ?-De facto -nie zakazuje sie noszenia chust na glowach.- Codzi o noszenie nikabu -szmaty , ktora zostawia,tylko,szparke na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kubafriday Europa przeciw muzułmańskim chustom, ale za krz... 03.05.10, 09:27 Szkoda że Unia Europejska nadal nie pozwala aby w KATOLICKICH Włoszech wieszać krzyży . Myślę, że chusty w szkołach powinny być kategorycznie zakazane, a krzyże kategorycznie nakazane. Odpowiedz Link Zgłoś