Dodaj do ulubionych

Jądro Rokity

• mista_onanista wtenczas budowałem szafę w domu - bo ma nam się ma 04.05.10, 01:16
      wtenczas budowałem szafę w domu (szafa ma 9 metrów długości) - bo ma nam się
      Mała urodzić i jakoś trzeba nareszcie ten bajzel ogarnąć - słuchałem jednak
      relacji w tokfm - nie wiem czy jestem gorszy czy lepszy - mało mnie to
      obchodzi, jak też i to co o mnie powiedziałby Rokita czy inny Kaczyński -
      myślę, wracając do treści artykułu, że też mogę przybić wirtualną piątkę, tym
      bardziej że zwykle robię po prostu swoje, i to nie zawsze po to żeby zarobić -
      często po prostu po to żeby zrobić coś co uważam za ważne
    • prawdziwy_dobrze_poinformowany Jądro Rokity - bo on ma tylko ... jedno ... 04.05.10, 03:35
      b/k
    • rafkom01 Jądro Rokity 04.05.10, 04:24
      GW powinna zmienic nazwą na Trybuna Ludu, ... ten tekst czyta sie jak
      rodem z kroniki filmowej PRLu .. o dzielnych górnikach hutnikach którzy
      są fundamentem tego narodu ... no i o łze elitach, darmozjadach co na
      ich karku żeruja ...
    • aekielski Jądro Rokity 04.05.10, 07:23
      To właśnie dzięki takim geniuszom jak ci dwaj panowie,wspomniany Wildstein,PiS
      ze swoim prezesem czuję,że cały czas jestem obrażany. A to nie jestem
      prawdziwym Polakiem,patriotom,a to stałem razem ze zdrajcami Polski i wiele
      innych insynuacji. Prawda,przeżyłem cały PRL i czuję się za niego
      odpowiedzialny w przeciwieństwie od tych "prawdziwych" w swoim chorym
      mniemaniu. Skąd w nich taka pewność,że za PRL-u byli świętymi? Kto ich
      dokładnie prześwietlił i wydał taką opinię? Dlaczego mi odmawiają
      prześwietlenia,którego domagam się od lat? Znam swoje życie dzień po dniu i
      nie mam zamiaru zakrywać się amnezją. Dlaczego IPN nie chce podjąć tematu? Czy
      już znają jedyną słuszną pamięć narodową? Wtedy ,kiedy ja jako 17-to latek
      biegłem do pracy w Z.R. "Diora", pan Jarosław bawił się w aktora. Przeżył PRL
      we względnym dobrobycie w zapan brat z PRL-em. W latach 80-tych ubiegłego
      wieku wskoczył robotnikom na barki i tak się wywindował na ich grzbietach.
      Taka jest bez mała cała obecna elita polityczna. Co oni robili między 1956 a
      1980 rokiem? Z kim walczyli i gdzie? Żyli w symbiozie z PRL-em. Co w tym
      czasie robił Jacek Kuroń,Karol Modzelewski,Adam Michnik to ja wiem z "Trybyny
      Ludu", książki Andrzeja Micewskiego "Kardynał Wyszyński,Prymas i Mąż Stanu". W
      aktach IPN w rubryce osób represjonowanych nie ma żadnego z nich. Tylko
      A.Micewski istnieje,ale jako agent SB. Ile jeszcze czasu będziemy tak
      manipulować Polską i jej pamięcią? Dodam,że za lata 1980 do chwili obecnej też
      czuję się odpowiedzialny za Polskę. Nigdy nie powiem,że mnie tam nie było,ja o
      niczym nie wiedziałem.
    • juwenalis1 Jądro Rokity 04.05.10, 07:28
      z wielkim szacunkiem dla zmarłych, to zycie toczyło się i toczy nadal,
      i w tym jest sedno, oczywiście nie samym chlebem człowiek żyje, ale to
      co się dzieje w dodatku na nasz koszt, to granie na uczuciach ludzi,
      mam tylko nadzieję, że ludzie typu Pospieszalski, Maciarewicz, Rydzyk,
      sami się wpędzaja w niebyt
    • yanuss amok 04.05.10, 08:08
      To jakis amok ? Co pan zazywa, panie Orlinski ? W wybiorczej kuriozalnych tekstow coraz wiecej, ale ten stawiam w scislej czolowce. Jak mozna tak wszystko pomieszac, czy aby starac sie na sile wciskac skolowanym czytelnikom wybiorczej swoje obsesje, trzeba az tak glupich i pokretnych argumentow.. tu Wilstein, ktory wyzywa dzieci, tam inny zbrodniarz, ktory nie wraca by dzieci odebrac.. Gdzie pan sie leczy, panie Orlinski, moze trzeba jednak zmienic lekarza...
      • maxik-g A co ty wciągasz, co? 04.05.10, 12:56
    • pioro111 Jądro Rokity 04.05.10, 09:31
      "To nie wawelski spektakl podzielił Polaków, my już przedtem żyliśmy w dwóch
      różnych Polskach. Ta, która celebrowała na Wawelu, to mniejszość - o czym
      mówią choćby suche statystyki. Poza tą Polską, która rzuciła wszystko i
      pojechała palić znicze, rozsypywać kwiaty i przeganiać Olejnik, jest jeszcze
      Polska zwyczajnych, ciężko pracujących ludzi." Rozumiem ze takich jak Pan
      redaktor!!! Ciężko pracują i z tego powodu brak im czasu na myślenie!!! To
      ciekawe!!!

• pioro111 Jądro Rokity 04.05.10, 09:36
      Czy ciężko pracujący pomylili się Pany z ciężko myślącymi?
      • wyszynekwanda Re: Jądro Rokity 04.05.10, 15:26
        Nie biez tak wszystkiego do siebie
    • barakkobamaa Jądro Rokity 04.05.10, 09:56
      Czuję pokrewieństwo właśnie z tą Polską. Z Polską ludzi, którzy zasuwają
      jak małe samochodziki. Spłacają kredyty. Uczą się. Mają na głowie jednocześnie
      swoje dzieci i swoich rodziców. To tylko dzięki nim ten kraj się nadal kręci i
      stać go na robienie z wielką pompą uroczystości żałobnych, na których ta druga
      Polska nakręca się w nienawiści do nas.

Zasuwają po autostradach donka z Krakowa do Wa-wy, z Wrocławia do Poznania
      itd. Płacą podatek liniowy,budżet jest zadaniowy po reformie finansów
      publicznych a sądy są sprawne i sprawiedliwe podobnie jak administracja. W
      następnych wyborach do parlamentu wejdą ci na których Polacy zagłosują a nie
      kumple z listy ułożonej przez partyjnych cweli czyli Miro albo Grzecho.
      Emigracja wraca do kraju a TVN z GW już nie kłamią.
    • advancem Jądro Rokity 04.05.10, 10:31
      Prosze ponownie przeczytac co Pan napial. To takie "mundre", ze przypomina
      malego ratlerka szczekajacego na wszystkich i na wszystko. A jak ktos nie
      zwraca uwagi na szczekanie, to go obsika.

I Pan jest takim wlasnie sikaczem.
      Buduj Pan, a nie tryskaj moczem.

• apodemik Parada wrogów GW 04.05.10, 13:44
      Rokita szybko awansował w rankingu GW na największych wrogów Polski. Jest tuż
      za Pospieszalskim. Miło się czyta tego typu artykuły. Nabiera się pewności, że
      Wyborcza dogoni Trybunę Ludu w wyścigu do nicości. Wspólny los połączy bratnie
      organy. Niech autor wybierze, co dla Gazety jest bardziej poprawne: męskie czy
      żeńskie?
    • wyszynekwanda Jądro Rokity 04.05.10, 15:04
      Tenże, jak to Pan Redaktor ujął, przedstawiciel "intelektualnych wyżyn polskiej myśli konserwatywno- narodowo- katolickiej" (jaka myśl takie wyżyny), zapewne nie zgodził by się z pańskim ostatnim akapitem. Myślę, że dla Niego jądro, czyli centrum , w domysle - istota narodu, jest jasno określona. To ta część naszego społeczeństwa,która z takim wdziękiem w reportażu Pospieszalskiego oraz w liczynych komentarzach redaktorów i starannie dobranych gości TVP1 wypowiadała się o reszcie Polaków. Trudno pewnie nazwać drugim jądrem tak patriotycznego narodu: "swołocz, "łajdaków" "złodziei", "ubeków" i agentów sowieckich" czyli ludzi zachowujących resztki rozumu i nie dających się wkręcić w propagandowe zagrania dziennikarzy i polityków, którzy bezwzględnie wykorzystali tę ludzką tragedię do rozgrywek politycznych. Jeśli jądro jest jedno to w takim razie nasuwa się refleksja, że Polska jest mężczyzną z jednym jądem. Prawym. Ale za to jakim.
    • slawekpl Swietne!!!!!!!! 05.05.10, 11:27
      Janke, on to juz jest rzeczywiscie "Wybitnym myslicielem".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka