mista_onanista wtenczas budowałem szafę w domu - bo ma nam się ma 04.05.10, 01:16 wtenczas budowałem szafę w domu (szafa ma 9 metrów długości) - bo ma nam się Mała urodzić i jakoś trzeba nareszcie ten bajzel ogarnąć - słuchałem jednak relacji w tokfm - nie wiem czy jestem gorszy czy lepszy - mało mnie to obchodzi, jak też i to co o mnie powiedziałby Rokita czy inny Kaczyński - myślę, wracając do treści artykułu, że też mogę przybić wirtualną piątkę, tym bardziej że zwykle robię po prostu swoje, i to nie zawsze po to żeby zarobić - często po prostu po to żeby zrobić coś co uważam za ważne Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Jądro Rokity - bo on ma tylko ... jedno ... 04.05.10, 03:35 b/k Odpowiedz Link Zgłoś
rafkom01 Jądro Rokity 04.05.10, 04:24 GW powinna zmienic nazwą na Trybuna Ludu, ... ten tekst czyta sie jak rodem z kroniki filmowej PRLu .. o dzielnych górnikach hutnikach którzy są fundamentem tego narodu ... no i o łze elitach, darmozjadach co na ich karku żeruja ... Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Jądro Rokity 04.05.10, 07:23 To właśnie dzięki takim geniuszom jak ci dwaj panowie,wspomniany Wildstein,PiS ze swoim prezesem czuję,że cały czas jestem obrażany. A to nie jestem prawdziwym Polakiem,patriotom,a to stałem razem ze zdrajcami Polski i wiele innych insynuacji. Prawda,przeżyłem cały PRL i czuję się za niego odpowiedzialny w przeciwieństwie od tych "prawdziwych" w swoim chorym mniemaniu. Skąd w nich taka pewność,że za PRL-u byli świętymi? Kto ich dokładnie prześwietlił i wydał taką opinię? Dlaczego mi odmawiają prześwietlenia,którego domagam się od lat? Znam swoje życie dzień po dniu i nie mam zamiaru zakrywać się amnezją. Dlaczego IPN nie chce podjąć tematu? Czy już znają jedyną słuszną pamięć narodową? Wtedy ,kiedy ja jako 17-to latek biegłem do pracy w Z.R. "Diora", pan Jarosław bawił się w aktora. Przeżył PRL we względnym dobrobycie w zapan brat z PRL-em. W latach 80-tych ubiegłego wieku wskoczył robotnikom na barki i tak się wywindował na ich grzbietach. Taka jest bez mała cała obecna elita polityczna. Co oni robili między 1956 a 1980 rokiem? Z kim walczyli i gdzie? Żyli w symbiozie z PRL-em. Co w tym czasie robił Jacek Kuroń,Karol Modzelewski,Adam Michnik to ja wiem z "Trybyny Ludu", książki Andrzeja Micewskiego "Kardynał Wyszyński,Prymas i Mąż Stanu". W aktach IPN w rubryce osób represjonowanych nie ma żadnego z nich. Tylko A.Micewski istnieje,ale jako agent SB. Ile jeszcze czasu będziemy tak manipulować Polską i jej pamięcią? Dodam,że za lata 1980 do chwili obecnej też czuję się odpowiedzialny za Polskę. Nigdy nie powiem,że mnie tam nie było,ja o niczym nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
juwenalis1 Jądro Rokity 04.05.10, 07:28 z wielkim szacunkiem dla zmarłych, to zycie toczyło się i toczy nadal, i w tym jest sedno, oczywiście nie samym chlebem człowiek żyje, ale to co się dzieje w dodatku na nasz koszt, to granie na uczuciach ludzi, mam tylko nadzieję, że ludzie typu Pospieszalski, Maciarewicz, Rydzyk, sami się wpędzaja w niebyt Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss amok 04.05.10, 08:08 To jakis amok ? Co pan zazywa, panie Orlinski ? W wybiorczej kuriozalnych tekstow coraz wiecej, ale ten stawiam w scislej czolowce. Jak mozna tak wszystko pomieszac, czy aby starac sie na sile wciskac skolowanym czytelnikom wybiorczej swoje obsesje, trzeba az tak glupich i pokretnych argumentow.. tu Wilstein, ktory wyzywa dzieci, tam inny zbrodniarz, ktory nie wraca by dzieci odebrac.. Gdzie pan sie leczy, panie Orlinski, moze trzeba jednak zmienic lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Jądro Rokity 04.05.10, 09:31 "To nie wawelski spektakl podzielił Polaków, my już przedtem żyliśmy w dwóch różnych Polskach. Ta, która celebrowała na Wawelu, to mniejszość - o czym mówią choćby suche statystyki. Poza tą Polską, która rzuciła wszystko i pojechała palić znicze, rozsypywać kwiaty i przeganiać Olejnik, jest jeszcze Polska zwyczajnych, ciężko pracujących ludzi." Rozumiem ze takich jak Pan redaktor!!! Ciężko pracują i z tego powodu brak im czasu na myślenie!!! To ciekawe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pioro111 Jądro Rokity 04.05.10, 09:36 Czy ciężko pracujący pomylili się Pany z ciężko myślącymi? Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Re: Jądro Rokity 04.05.10, 15:26 Nie biez tak wszystkiego do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Jądro Rokity 04.05.10, 09:56 Czuję pokrewieństwo właśnie z tą Polską. Z Polską ludzi, którzy zasuwają jak małe samochodziki. Spłacają kredyty. Uczą się. Mają na głowie jednocześnie swoje dzieci i swoich rodziców. To tylko dzięki nim ten kraj się nadal kręci i stać go na robienie z wielką pompą uroczystości żałobnych, na których ta druga Polska nakręca się w nienawiści do nas. Zasuwają po autostradach donka z Krakowa do Wa-wy, z Wrocławia do Poznania itd. Płacą podatek liniowy,budżet jest zadaniowy po reformie finansów publicznych a sądy są sprawne i sprawiedliwe podobnie jak administracja. W następnych wyborach do parlamentu wejdą ci na których Polacy zagłosują a nie kumple z listy ułożonej przez partyjnych cweli czyli Miro albo Grzecho. Emigracja wraca do kraju a TVN z GW już nie kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
advancem Jądro Rokity 04.05.10, 10:31 Prosze ponownie przeczytac co Pan napial. To takie "mundre", ze przypomina malego ratlerka szczekajacego na wszystkich i na wszystko. A jak ktos nie zwraca uwagi na szczekanie, to go obsika. I Pan jest takim wlasnie sikaczem. Buduj Pan, a nie tryskaj moczem. Odpowiedz Link Zgłoś
apodemik Parada wrogów GW 04.05.10, 13:44 Rokita szybko awansował w rankingu GW na największych wrogów Polski. Jest tuż za Pospieszalskim. Miło się czyta tego typu artykuły. Nabiera się pewności, że Wyborcza dogoni Trybunę Ludu w wyścigu do nicości. Wspólny los połączy bratnie organy. Niech autor wybierze, co dla Gazety jest bardziej poprawne: męskie czy żeńskie? Odpowiedz Link Zgłoś
wyszynekwanda Jądro Rokity 04.05.10, 15:04 Tenże, jak to Pan Redaktor ujął, przedstawiciel "intelektualnych wyżyn polskiej myśli konserwatywno- narodowo- katolickiej" (jaka myśl takie wyżyny), zapewne nie zgodził by się z pańskim ostatnim akapitem. Myślę, że dla Niego jądro, czyli centrum , w domysle - istota narodu, jest jasno określona. To ta część naszego społeczeństwa,która z takim wdziękiem w reportażu Pospieszalskiego oraz w liczynych komentarzach redaktorów i starannie dobranych gości TVP1 wypowiadała się o reszcie Polaków. Trudno pewnie nazwać drugim jądrem tak patriotycznego narodu: "swołocz, "łajdaków" "złodziei", "ubeków" i agentów sowieckich" czyli ludzi zachowujących resztki rozumu i nie dających się wkręcić w propagandowe zagrania dziennikarzy i polityków, którzy bezwzględnie wykorzystali tę ludzką tragedię do rozgrywek politycznych. Jeśli jądro jest jedno to w takim razie nasuwa się refleksja, że Polska jest mężczyzną z jednym jądem. Prawym. Ale za to jakim. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Swietne!!!!!!!! 05.05.10, 11:27 Janke, on to juz jest rzeczywiscie "Wybitnym myslicielem". Odpowiedz Link Zgłoś