Dodaj do ulubionych

Felieton Jacka Fedorowicza

07.09.10, 20:09
Coraz więcej mnie ciekawi, czy JF [Jacek Fedorowicz] miał takie poglądy wcześniej, kiedy go - za czasów wczesnego PIS-u u telewizyjnej władzy - pozbawiono możliwości kontynuowania telewizyjnej pracy, czy nabył ich po tym z TVP rozstaniu...

Bo jeśli Oldze z Lipińskich udało się niedawno znów popełnić odcinek Kabaretu, to może i ...
Obserwuj wątek
    • pczar Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 04:08
      Super analiza - pogratulowac Jackowi Fedorowiczowi.
      • landaverde Re: Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 05:58
        pczar napisał:

> Super analiza - pogratulowac Jackowi Fedorowiczowi.

Ale masz cięty sarkazm.
        • sxati Re: Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 08:16
          Niekoniecznie.
          • landaverde Re: Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 09:13
            Myśl szybciej. ;-)
    • 0rhminus Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 10:30
      To fakt, jakim cudem inteligentny człowiek może słuchać tych bzdur prezesa Jarosława? Staniszkis, Pietrzak, Zelnik... jak oni się czują teraz, kiedy już oficjalnie Jarosław zdjął przedwyborczą maskę dobrodusznego i opiekuńczego wujka (swoją drogą, jak można się na coś takiego dać nabrać???). Jestem ciekaw w jaki sposób Staniszkis będzie bronić tego wściekłego i kąsającego nawet własnych kumpli złego starca.
    • anna-pendel Przypadek Jarosława wieczny? 08.09.10, 17:23
      Mimo, że wszechobecny “nieustający Festiwal Oceniania Taktyki Jarosława Kaczyńskiego” wydaje mi się od dawna już nie do zniesienia, czegoś mi brakowało.
      Teraz już wiem. W tym festiwalu brakowało po prostu światła rzuconego przez Jacka Fedorowicza.
      Czy każdy kto ma stałe miejsce do gwarantowanego występu medialnego ma obowiązek analizowania przypadku Jarosława Kaczyńskiego? I czy ten obowiązek będzie już wiekuisty?
      • kurelski Re: Przypadek Jarosława wieczny? 08.09.10, 19:41
        anna-pendel napisała:

> Mimo, że wszechobecny “nieustający Festiwal Oceniania Taktyki Jarosława K
        > aczyńskiego” wydaje mi się od dawna już nie do zniesienia, czegoś mi brak
        > owało.
        > Teraz już wiem. W tym festiwalu brakowało po prostu światła rzuconego przez Jac
        > ka Fedorowicza.
        > Czy każdy kto ma stałe miejsce do gwarantowanego występu medialnego ma obowiąze
        > k analizowania przypadku Jarosława Kaczyńskiego? I czy ten obowiązek będzie już
        > wiekuisty?
        Z mafi wyjscia nie ma -chyba ze pod ziemie - to zasady w Palikociarskim swiecie .
    • jacek.osini Pogłębiacz, utrwalacz ? 08.09.10, 17:43
      "Obciachowość" w PiS-e nie jest wiekuista, jest uleczalna!
    • ajakzupa czepił 08.09.10, 17:50
      Czepił się Fedorowicz tych proboszczów, do których PO pisze listy, i czepił. Umoczeni, umoczeni.

Domyślam się, że Fedorowicz boleje nad tym, że rządząca partia daje proboszczom publiczne pieniądze. Jednak bez przesady. Nie takie pieniądze jeszcze PO da proboszczom i lament Fedorowicza nic tu nie znaczy.
    • zwf JK I KK idą łeb w łeb:) 08.09.10, 17:53
      "To jest zresztą najsmutniejszy efekt działalności JK, że potrafił tak skłócić i wprowadzić takie głębokie podziały. Obecnymi - szaleńczymi zdawałoby się - ruchami podziały te pracowicie i świadomie pogłębia. Bo czy nasz były przyjaciel po usłyszeniu kolejnej porcji bzdur i niegodziwości, których nie oprotestował, (a nie oprotestował na pewno, bo u nich trzeba wierzyć i cicho siedzieć) przyjdzie i powie: "myliłem się"? Nie powie! Będzie się bał, że wyjdzie na głupka, naiwniaka, że będą z niego drwić. Musi dalej robić dobrą minę i trzymać się raz przyjętej wiary."

Proszę zamiast JK wstawić KK. Pasuje? Pasuje jak ulał:)
    • mys1acy Polska to chory kraj 08.09.10, 17:56
      PO wypuszcza z budy psy i szczuje nimi Jarosława Kaczyńskiego TO JEST CHORE.
      Obojętnie o czym lub o kim temat to i tak będzie o Kaczyńskim, ten człowiek jest traktowany gorzej jak źle , on nie może nic powiedzieć ani mieć swojego zdania , bo zaraz będzie zmiażdżony..
      Polska to jakiś obłąkany kraj , gdzie redaktorzy i satyrycy , dla kariery i pieniędzy zrobią wszystko, żeby zniszczyć człowieka i swój kraj..
      • max.69 Re: Polska to chory kraj 08.09.10, 18:34
        Ty jesteś "myślący inaczej"
        Nie chodzi o to że mówi,tylko co i jak mówi.Debilu
        • mys1acy do max 08.09.10, 20:04
          Bardzo się cieszę że myślę inaczej od ciebie, bo nie sprzedaje się za pieniądze tak jak ty to robisz
          A twój kolega z PO poniżej pisze że ludzie z PIS są agresywni, a ja myślę że jest odwrotnie ,
          ty jesteś tego przykładem..
          • buttercuo Re: do max 08.09.10, 20:16
            Szanowny mys1acy

Jestes czlowiekiem zarzucajacym innym agresywnosc ktory w pierwszym akapicie swego posta pisze ze PO "spusciło psy".

Taak jestes wzorem elegancji a wszyscy inni sa agresywni.

Jestes wart swego prezesa.

Pozdrawiam , choc z niesmakiem.
    • trajkotek obsesja 08.09.10, 18:04
      ... i nie dziwota, założę się, że gdy Pan Fedorowicz sięga do lodówki po żołądkową gorzką, to wyskakuje z niej Kaczyński, albo dwóch ...
      Nie dziwota, po TAKICH przeżyciach ...

Arcyagitator we mgle
    • kociewiak2 Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 18:15
      ..zauwazylem ze wielu znajomych popierajacych PIS to ludzie o charakterze agresywnym,
      krzykacze,typu mali oszusci i cwaniacy,moze sie myle ale w tym cos jest...
      • zuziaa30 Re: Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 08:56
        a u mnie z kolei wyznawcy pisu to raczej życiowi tchórze,ludzie bez inicjatywy,bojący się ludzi przedsiębiorczych i zaradnych,widzących w nich tylko cwaniactwo i krętactwo.
        obwiniają rząd PO że ich życie nie jest pasmem sukcesów,są sfrustrowani i rozczarowani swoim życiem,nie mają pomysłu na siebie.
        dodam że to ludzie miastowi,wykształceni,pracujący,w wieku ok 35 lat - oczywiście wierzący.
        i pomimo tego że funkcjonują na co dzień w innych środowiskach - to te cechy ich właśnie łączą.
    • andreask1 Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 18:29
      Od zawsze czytam Urbana,pana Fedorowicza od jakiegos czasu,zachwycamy sie finezja i przepiekna kultura oraz trfianiem "w samo czarne"przez autora.Cieszymy sie ze Jacek Fedorowicz pisze te felietony i zawsze po przeczytaniu jeden nasz komentarz:jak on wspaniale wyartykuowal to co my myslimy.Duzo serdecznosci i dobrego zdrowia zyczymy panu Jackowi Fedorowiczowi.
    • kurelski Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 19:35
      Jako jeden z nagonkowych psow ujadaczy GW Jacek wie ze myslenie mu szkodzi - nikt go nie napadl -nawet pobic go nikt nie chcial, wiec szal go ogarnia jak zwrocic na siebie uwage jak zostac saryrykiem nie popadajac w lamage.Oto sprawa jest prosta -nawet idac w zaparte judaszem - zamienic sie w osla by nigdy nie zostac czartem.
      PS.Poglebiacz ,utrwalacz - GW ujadacz na polowaniu dupowatego Wielkiego Gajowego.
      • 0721x Re: Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 08:07
        kurelski prosiłem wyjmij głowinę z pisuaru odetchnij świat jest piękny
    • simon.01 Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 20:14
      Ot - i piękna oświeceniowa moda nam się utrwala.
      Nie ma to, jak opisywać świat, opierając się na empirii.

Pan Jacek pisze - pislamistyczni komentatorzy pod spodem służą, z jakże godnym podziwu poświęceniem, własnymi przykładami:)
      Dziękujemy zatem za zilustrowanie tez, podanych przez autora artykułu, i ubarwienie ich przykładami, że:
      - prawdziwy pislamista odpowiada wyłącznie ad personam, tropiąc dziadków z KPP, płatników z GW lub agentów w zupie. Nie jest to nawet takie bez sensu - gdy odpowiadać mus, a argumentów brak. Nie wierzy poganin, że Jarosław po wodzie chodzi? Nie można go przekonać że chodzi?
      A, boć to i ubecki poganin:)
      Cóżeś popisał Pan, Panie Jacku? Że z obezwładniającym pislamistyczny dogmat sensem? Podważyć to trudno? No to trzeba ośmieszyć osobę, że się na wakacje bała jechać - a przy okazji siebie, że się metafory nie pojęło:) Tak już pislam ma - co działanie, to strzał w stopę.
      - prawdziwy pislamista nie zna umiaru. Ktoś o odmiennym zdaniu nie może się mylić, nie może błądzić w jakiejś kwestii jeno, nie może być gdzieś tam nieuczciwy - to po całości człowiek marny, najgorszej proweniencji, ubek, agent, zdrajca i zwierzę właściwie. Zważywszy na to, że dozgonną miłością do Jarosława K. nie pała większość populacji (i, o zgrozo - jakieś sześć miliardów ludzi nawet nie wie o jego istnieniu) - pislamizm, jak każda porządna sekta, pięknie wpisuje się w odwieczny standard umieszczania innowierców w grupie podludzi, zaliczając ją do najszerszej w świecie zwierząt. Powoduje to, że byle stwierdzenie o pogodzie mgliście wiążące się z supozycją, jakoby Jarosław nie był genialny - momentalnie wywołuje pianę na ustach, zabawne podrygi, N-I-E-O-D-W-R-A-C-A-L-N-E deklaracje i osobiste wycieczki na poziomie histerycznej panny z permanentnymi problemami natury kobiecej.
      - prawdziwy pislamista musi być mistrzem okręgu w hipokryzji w skoku i w dal:) Otóż Jarosław, z wdziękiem tankietki, oznajmia właśnie zdumionym parafianom, że mamy tu kondominium rosyjsko-niemieckie, a Tusk z Komorowskim to na przemian - raz germańscy, a raz sowieccy agenci. Tenże Jarosław wszystkich dotychczasowych nie spokrewnionych z nim prezydentów obezwał najgorszymi słowy, co poniektórym paląc memento mori ich kukły. A teraz łka, jak to mu brata na stolcu nie szanowano. A za nim łka cały jakże karny pislam - och, jakże się to nam źle prezesa traktuje!
      Byłożby to nawet zabawne, gdyby nie tak jaskrawo pozbawione smaku.

To widowisko z dnia na dzień robi się coraz żałośniejsze i bardziej tragikomiczne. Gdybyż mogło przynosić jakąś satysfakcję oglądanie moralniaka u Jakubiak, Staniszkis, Poncyliusza czy Dorna. Ale cóż to za satysfakcja z kopania leżącego?
      Albowiem Pan Fedorowicz ma rację - nie to, że by sprzedawanie się było w ogóle godne chwały - ale sprzedawanie się byle komu i za byle miedziaki - to zjawisko stanowczo niesmaczne.
      Czasem, gdy nie ma odwrotu, zostaje już tylko coraz bardziej palący wstyd - co racja, to racja.

A co do narzekań pislamu, że się tak o prezesie, miast o nierządach PO pisze: nie tacyśmy głupi, żeby prezesa nie doceniać od razu, bo sprawia wrażenie, że zwariował:)
      A choćby i zwariował - większość ludzi, którzy potrafią dodać dwa do dwóch, nie będzie wyciszać w sobie nagłego lęku, że wariat naprzeciw ma tylko siekierę.
      Tym bardziej trudno się spodziewać, że wszyscy nagle ogłuchniemy na narodowosocjalistyczne pienia prezesa i zapomnimy burdy, do których doprowadzał przez dwadzieścia lat.
      Bo on nie siekierę ma, ale, póki co, największą partię opozycyjną, wiadomą ilość miejsc w sejmie, wyznawców na poziomie wczesnego dżihadu i widoczny brak skrupułów.
      Wybaczcie zatem dziwiące się nagłej popularności prezesa w mediach niebożątka, że się tym media zajmować będą - bowiem nie taki ten naród głupi, jak go nam prezes z Kurskim malują.
    • hanishl Oby Nam tylko nie przyszło płakać za PIS 08.09.10, 20:15
      Premier jest leniem i zapomina się . Ostatnie pomysły rządu - np. dodatek pielęgnacyjny dla 75 latków sprowadzić do rachunków , to skandal. Nie brakuje kasy na rządowe Bizancjum , sejmowe i senatowe też . Co to ma dać . Dla przeciwwagi PO już mojego głosu , mojej rodziny i tych znajomych których przekonam , nie otrzyma
      • orzel2010 Re: Oby Nam tylko nie przyszło płakać za PIS 08.09.10, 20:58
        hanishl napisał:

> Premier jest leniem i zapomina się . Ostatnie pomysły rządu - np. dodatek pielę
        > gnacyjny dla 75 latków sprowadzić do rachunków , to skandal. Nie brakuje kasy n
        > a rządowe Bizancjum , sejmowe i senatowe też . Co to ma dać . Dla przeciwwagi P
        > O już mojego głosu , mojej rodziny i tych znajomych których przekonam , nie otr
        > zyma
        moze mialbys racje, gdyby PiS Toba sie zajmowal i Twoimi problemami, uprzejmie zauwaz ze PiS to ugrupowanie, ktore ma tyle pracy wokol stwarzanych przez siebie problemow, ze brakuje mu czasu na problemy wyborcow! Pozdrawiam!
    • hieronim_kowalski Czytajcie cyngle bo to o was ten artykuł! 08.09.10, 20:55
      Czytajcie cyngle bo to o was ten artykuł! To o tobie kurelski, o tobie landaverde, o tobie myślący, o tobie trajkotku i o tobie ajakzupa. Wy wprawdzie możecie się wycofać-przestać pisać bzdury, zmienić nick- jesteście wszak anonimowi. Bardziej bolesne będzie może odcięcie od kasy. Wszak prezes nie wybacza. Słuchałem przed chwilą rozmowy Jakubiak z Olejnik. Przerażający brak inteligencji i honoru. Ona liczy nadal, że jeśli się ukorzy to prezes jej wybaczy i pozostawi w PISie. Bo dla niej poza PISem nie ma życia. Bij mnie jeszcze mój słodki brutalu, bij jeszcze...
      • mys1acy do sikory 08.09.10, 21:19
        Nie musisz czytać moich bzdur, nie ma to dla mnie żadnego znaczenia ,bo tacy ludzie jak ty są dla mnie bezwartościowi..
        Dla mnie najważniejsza jest prawda i na niej się opieram , a ty to nazywasz głupotami ..
        • hieronim_kowalski Re: do sikory-Was przecież nie ma... 08.09.10, 21:49
          Was przecież nie ma...Kanonenfuter może tylko zameldować: Jawohl mein Fuehrer...
      • ajakzupa fe 09.09.10, 10:45
        Ps. Jakże miło, że Fedorowicz Gigant Propagandy Prorządowej mi (dla którego Kaczyński i Tusk to jeden i ten sam polityczny smród) maluczkiemu poświęca uwagę.

Także i tobie dziękuję, nie-cynglu hieronimie_kowalski, za to, że o mnie piszesz. Pisz, pisz, o mnie jeszcze.
    • organmaster krótka piłka 08.09.10, 21:02
      choć mam ważniejsze rzeczy na głowie, choćby wyniesienie śmieci, powiem, w biegu: o "pogłębiaczu, utrwalaczu" rzecze... s p o t w a r z a c z
    • aekielski Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 21:04
      Prezes dobrze wie,że niezadowolonych jest więcej i będzie jeszcze więcej. Strategia jest przemyślana głęboko. On naród chce jak najbardziej zantagonizować a potem go zbawić.
      • marklark Re: Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 22:23
        Nie, "strategii" tu nie widzę, tylko psychozę. I ta psychoza jest samo-utrwalająca, bo każda próba dialogu jest widziana jako atak. Co mu takie zachowanie ma dać? Metafora gangu jest nietrafna, bo partia to jednak nie to samo co gang. Gang nie musi się martwić o wybory.

Ale z analizą zwolenników Jarka się całkowicie zgadzam. Tym zwolennikom piszącym na forum dziękuję za demonstrację.
    • anna_s Pogłębiacz, utrwalacz 08.09.10, 21:36
      Szanowny Panie!
      Dokonał Pan bardzo trafnej analizy. Z jednym tylko się nie zgodzę. Jarosław Kaczyński nie wprowadził podziałów w polskim społeczeństwie. On je tylko ujawnił.
    • jalat Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 01:48
      No ale to proste, można było olac Gomółe, Gireka i Jaruzela, to czemu nie można olać sukcesora
    • prawdziwy_zapatero Jak zwykle o dupie Maryni - złap się za konkordat 09.09.10, 03:39
      Fedorowicz - pokaż co tak naprawdę potrafisz !!!
    • gocgoc Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 10:50
      sama prawda. genialne spostrzeżenia Pana Jacka. Jak zwykle zresztą.
    • ajakzupa do hieronim_kowalski 09.09.10, 11:08
      Twoje IQ - jak sądzę - wynosi 777 (moje - 777), ale czy pojmiesz...

Guzik mnie obchodzi niemający żadnej władzy Kaczyński, natomiast interesuje mnie mający władzę Tusk. Co rząd robi z publicznymi pieniędzmi? Ile z moich(Z MOICH) podatków daje proboszczom w zamian za poparcie? idt.

Tacy Propagandziści Prorządowi jak Fedorowicz osłaniają rząd, kryją jego machlojki (jak choćby z tym wspieraniem proboszczów z publiczne kasy), odwracają uwagę od spraw ważnych, bez przerwy wałkują pierd...ły dotyczące Kaczyńskiego.

To dlatego krytykuję Fedorowicza: osłania rząd, który marnotrawi ogromne pieniądze, a dokopuje tym, którzy żadnymi pieniędzmi publicznymi nie dysponują.

Może mnie nazywać cynglem i czym tylko zechcesz. Jeszcze ci podsunę 1001 wyzwisk, jeśli ci zabraknie inwencji. Natomiast nie zmienisz faktu: moje pieniądze rząd daje proboszczom, nie Kaczyński.

Twoje pieniądze może rząd dawać proboszczom, guzik mi do tego. A teraz użyj sobie bluzgami, bo jako człowieka o wysokiej inteligencji na cóż innego cię stać...
      • hieronim_kowalski Re: do hieronim_kowalski-Do ajakzupa 09.09.10, 12:22
        Do ajakzupa
        Jakaś pokrętna ta twoja logika-takie salto z potrójną śrubą przez lewe ramię. Może to twoje wysokie IQ przekraczające wszelkie dopuszczalne normy wyczynia takie harce. Niby bronisz Kłamczyńskiego bo chcesz dokopać Tuskowi, że marnotrawi na kler twoje ciężko zarobione pieniądze. Mnie się to też nie podoba, w związku z czym odwiedzam kościół dwa razy do roku i ignoruję podsuwaną mi pod nos tacę. Robię to zresztą od ponad 20 lat, cicho, bez rozgłosu i niczyich pouczeń. Tusk nie jest z mojej bajki i wolałbym głosować np. na Palikota ale wiem, że Kłamczyński to prawdziwe zło w czystej postaci i zrobię wszystko by już nigdy, przenigdy nawet nie otarł się o władzę. Co się tyczy satyryków, akurat Fedorowicz do propagandzistów nigdy nie należał (porównaj sobie np. dupoliza Wolskiego). Satyrycy żyją z obśmiewania polityków a trudno o wdzięczniejszy temat niż polityk, któremu wydaje się, że robi społeczeństwo w wała a faktycznie to on robi z siebie idiotę.
        • ajakzupa Re: do hieronim_kowalski-Do ajakzupa 09.09.10, 13:38
          Twoja logika bardzo mi odpowiada.

Niby dlaczego miałbym bronić Kaczyńskiego, o którym sądzę, że jest takim samym smrodem politycznym, jak Tusk czy Wałęsa. Cała ta zgraja z "Solidarności" to zło dla Polski. Jaka jest twoja logika (logika człowieka z IQ 888)? Jeśli całość z "Solidarności" mam za zgraję, to niby na jakiej podstawie Kaczyński nie należałby do tej zgrai?

Ale myśl sobie o mnie, co chcesz. Twoja rzecz.

Fedorowicz? Osłania rząd. Nigdy nie napisze satyry na temat Tuska, który w moich oczach jest taki sam, jak Kaczyński. Gdyby Fedorowicz był satyrykiem, to pisałby satyry i o Tusku. Jest tylko i wyłącznie propagandzistą prorządowym.

Wolski? Czym różni się od Fedorowicza? Niczym. Obaj propagandyści, tyle że co innego popierają. Obaj służą jakiejś partii, a to sprawia, że więcej szacunku mam dla zeszłorocznego śniegu, niż dla nich.
    • sybirak2 Pogłębiacz, utrwalacz 09.09.10, 11:12
      Czy jak się dowie, że to właśnie Kaczki spowodowały tę katastrofę, to też będzie się tylko wstydził? Pislam to gorsza sekta od islamu.
    • ajakzupa czego Fedorowicz nie pojmie 09.09.10, 12:03
      IQ Fedorowicza na pewno wynosi 999.

Jednakże nawet z tak wysokim IQ nie pojmie najprostszej rzeczy. Otóż, chroniąc rząd, osłaniając władzę, ośmiela do pewnych działań. Na przykład, właśnie jako przedstawiciel PO będę startować w wyborach samorządowych. Dlaczego z PO? Dlatego, że media nie patrzą na ręce władzy PO. A mam parę prywatnych spraw do załatwienia, po co mi kontrola ze strony mediów...

Do dzieła, Panie Fedorowicz. Smaruj tekst za tekstem o tych, którzy nie mają żadnej władzy i tym samym osłaniaj rząd! Brawo.
      • hieronim_kowalski Re: czego Fedorowicz nie pojmie-ale ja pojąłem 09.09.10, 12:31
        Po co ci te wygibasy? Napisz wprost zgodnie z doktryną PIS, że PO to sami złodzieje i malwersanci a kandydaci w wyborach samorządowych idą do samorządów tylko i wyłącznie po to, by wałki robić. W związku z tym ty, jak przystało na dzielnego obrońcę prawa i sprawiedliwości na szczeblu lokalnym, postanowiłeś dać odpór i zapobiec machlojom jako radny-bezradny z PIS. Czy sądzisz, że przez te myślowe łamańce twoja wypowiedź będzie wyglądała na inteligentniejszą ?
        • ajakzupa Re: czego Fedorowicz nie pojmie-ale ja pojąłem 09.09.10, 13:28
          Widziałem, że pojmiesz, dlatego twoje IQ wynosi nie 777, lecz 888 (moje - 888). Im mniejsza kontrola nad takimi, jak ja, tym lepiej dla mnie. A ty wiedz swoje, też tym lepiej dla mnie.
          • hieronim_kowalski Re: czego Fedorowicz nie pojmie-ale ja pojąłem 09.09.10, 18:13
            Padłem powalony siłą twego intelektu...
    • zew_atlantyku Naprawde ten Federowicz juz nie wie 09.09.10, 20:00
      co pisze, albo pisze bo musi i pisze co mu sie żywnie podoba, bo komediant jest to przecie. Lepiej niech bawi sie tymi swoimi wnukami, co wspominal o nich kiedys tam i nie zawraca glowy ludziom swoimi bredniami.

Naprawde panie Jacek. Pana czas juz minal.
      Czy pan o tym nie wie?

Moze i wie, ale innym to starocie jego jest do czegos potrzebne widac i mecza dziadka, az umecza bidule, straszne.

Innym radze poczytac prase w innych krajach i przekonac sie wreszcie w jakim to kraju przyszlo im zyc. Bo mnie jest dobrze w innym
      ---
      inspiracjademokracja.com/2010/09/08/potega-informacji/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka