Dodaj do ulubionych

Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy

• antropoid Burzę zbierają wszyscy, a łajza, która ją posiała 19.10.10, 20:48
      siedzi bezpiecznie w swoim mieszkanku na Żoliborzu, chroniona przez BOR. I dalej jątrzy.
    • spoko.0 Wiatr bez udziału Kuczyńskiego? 19.10.10, 21:04
      Spór o III RP istnieje od powstania III-ej RP. Mojim zdaniem, ludzie którzy chcieli lustracji mieli święte demokratyczne prawo mieć takie stanowisko. I wygadywanie że to oni winni wiatru jest jałowe. Natomiast istotny problem Polski jest skończyć ten spór. Niestety Tusk nie potrafił to zrobić i z wręcz perfidnym uśmiechem przeciwstawiał nienawiść do miłości. Wielki czas przestać się w to bawić, Panie Kuczyński i spierać się argumentami a nie pomówieniami o obecnych problemach a nie o przeszłość.
    • alakyr Platforma bez grzechu?? 19.10.10, 21:06

...Tyle że ta atmosfera - dzisiaj nakręcająca się już z obu stron - jest dziełem braci Kaczyńskich i partii pod ich kierownictwem....

Zaraz, zaraz, co jest paliwem wyborczym Platformy? Może program rozwoju kraju? Może program społeczny?
      Nie, paliwem jest program niszczenia wszystkich, którzy mogą odebrać władzę. Doświadczył tego Cimoszewicz, doświadcza teraz PiS.
      Platforma nie wzywa nas do poprawiania kraju, wzywa nas do walki z PiSem.
      Piszę to w rozterce bo słuchając PiSowców moje atawistyczne "ja" rozumie lęki PO.

• spoko.0 Re: Platforma bez grzechu?? 19.10.10, 21:50
        > Piszę to w rozterce bo słuchając PiSowców moje atawistyczne "ja" rozumie lęki P O.

Oby ta rozterka była początkiem rozumu i nie skończyła się hamletyzowaniem lub zapomnieniem że paliwo na którym aż dotąd jechała PO jest szkodliwe dla rozumu. Tego życzę Polsce.
        • hilary34 Re: Platforma bez grzechu?? 20.10.10, 10:26
          no jednak nie sposób nie wiedzieć, że Kaczyńscy od początku zaistnieli na politycznej scenie jadąc na fobiach i dekonstrukcji, czego nie zaprzestali nawet mając pełnię władzy. Zawsze szukali zwolenników według tego klucza i znajdowali z łatwością. Jest wiele osób, którym ten sposób postrzegania świata jest bliski i każdy z nas takich zna. Na tym forum też się od nich roi. O wiele trudniej jest działać konstruktywnie, gdy dajemy się ponosić emocjom, przeważnie mają siłę niszczącą. Dotyczy to wszystkich ludzi, niezależnie od politycznych opcji. A także próba dyskusji na argumenty z góry skazana jest na porażkę, bo w emocjach rozum przysypia.
          • alakyr Re: Platforma bez grzechu?? 20.10.10, 21:24
            Wymień jakieś konstruktywne działania Platformy poza emeryturami pomostowymi.
    • protomek77 Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 19.10.10, 22:55
      panie Kuczynski z panskiego toku "rozumowania" pogromom i holocaustowi winni sa zydy
    • dream_catch Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 19.10.10, 23:03
      Kuczyński ma rację i kaczofile z "Rzeczpospolitej" tego nie zakrzyczą
    • rozsadek.ltd Kuczyński - bezwstydny drań 19.10.10, 23:13
      Mowa nienawiści ze strony GW przyniosła skutek, a ty śmiesz tak łgać? Potrafisz spojrzeć w lustro?
      • hilary34 Re: Kuczyński - bezwstydny drań 20.10.10, 10:31
        rozsadek.ltd napisał:

> Mowa nienawiści ze strony GW przyniosła skutek, a ty śmiesz tak łgać? Potrafisz
        > spojrzeć w lustro?

Bracie, chyba nigdy nie słyszałeś/widziałeś mistrza Rydzyka w akcji, nie wiesz co to jady nienawiści
    • protomek77 p.Kuczynski 19.10.10, 23:25
      facet mordujacy calkiem obcego czlowieka, raniacy ciezko drugiego z okrzykiem na ustach ze nienawidzi PiSu i Kaczynskiego - jak tu przekabacic pol i cwierc inteligentow z GW ze to PiS jest winny - ano znalazl sie taki zuch nieodzowny p.Kuczynski
    • wielbiciel_wyborczej Kuczyński bezwstydny manipulator 19.10.10, 23:59
      Jak ci nie wstyd. Przypominasz "dziennikarstwo" typu radzieckiego lat 20 i 30. Zachowam ten tekst i za kilkadziesiąt lat będę pokazywał komu się da.
    • pholus niedobrze mi się zrobiło 20.10.10, 00:16
      Niedobrze mi się zrobiło jak przeczytałem ten tekst Kuczyńskiego. Polecam ten tekst zamiast płukania żołądka.
    • pholus niedobrze mi się zrobiło 20.10.10, 00:21
      Niedobrze mi się zrobiło jak przeczytałem tekst Kuczyńskiego. Polecam ten tekst zamiast płukania żołądka.
    • gumoleus W. Kuczyński = ultraszambo... 20.10.10, 01:20
    • ohayoo sianie wiatru... 20.10.10, 01:30
      i zbieranie burzy - kto te brednie wymyślił, co to niby ma wyjaśniać :)

a kwestionowanie zmian systemowych, czy Konstytucji jak najbardziej mieści się w zakresie poglądów, które można publicznie głosić, z których można uczynić istotny element programu politycznego. czemu Kaczyńskiego wbijać za to w glebe .... coś pewnie jest na rzeczy, że trzeba takie pomysły zwalczać za wszelką cenę - i tutaj silne źródło konfliktu naszego bije ...
    • hanauma Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 01:37
      Bardzo to wszystko dziwne...
      Ale przecież w głowie się nie mieści, że aż tak można zaplanować przebieg wydarzeń.
      Ewidentnie kojarzy mi się porównanie do małpy, której dano brzytwę...
    • antyziobro Kuczyński, hipokryto 20.10.10, 01:56
      żałosny
    • gburiaifuria Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 07:33
      niby tak, to, ze Kaczynski to zaczal to oczywiste, ale chcialam o czyms innym. Nie wiem, kim w koncu okaze sie sprawca, czlowiekiem chorym, czy rzeczywiscie nienawidzacym PiSu, lub tez kims pozostajacym w chaosie mentalnym i za wszelka cene pragnacym zwrocic na siebie uwage. Mi nieodparcie kojarzy sie on z bohaterem filmu "Taksowkarz", tyle, ze tamten chcial koniecznie kogos zabic, najlepiej polityka, przymerzal sie do wielu opcji i w koncu uratowal dziewczynie zycie... Tu potoczylo sie inaczej, ale jakos dziwne mi sie wydaje, ze planu, zeby mierzyc w PiS to on nie mial, pewnie mierzylby w kazdego znaczacego, ktoryby mu sie nawinal, gdyby tylko mu czyms podpadl, tu chyba raczej dzialanie jako takie bylo na pierwszym miejscu a nie nienawisc do kogokolwiek. Potrzeba zabicia bez podloza politycznego.
      • hilary34 zbijanie na tym politycznego kapitału - nieetyczne 20.10.10, 10:42
    • ciemny_lud Do artykułu dodałbym akapit o sprawie Blidy 20.10.10, 08:55
      Ona też była ofiara tej wojny, z tym, że funkcjonariusze państwa kierowanego przez premiera Kaczyńskiego - najformalniej odpowiedzialni za przebieg sprawy - tchórzliwie zasłonili się kłamstwami, pozwolili na zatarcie śladów, próbowali zbagatelizować tę śmierć (i nadal próbuje sam Kaczyński, a jego brat nie pisnąl w sprawie ani słówka), padł nawet tekst z ust Ziobry, że odpowiada za tę śmierć środowisko politycznych przyjació Blidy...
      Ludziom odpowiedzialnym za całą tę historie włos z głowy nie spadł. Był wyraźny sygnał, że wolno. Zresztą nie pierwszy (bo bezkarnym obaleniu rządu Oleksego i paru innych kwiatkach).
    • mineyko Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 10:39
      Pytanie:
      Komu łódzka zbrodnia przyniosła korzyści polityczne?
      Kto mi odpowie?
      Psia kość, coś jest na rzeczy!!
    • lechu733 Re: Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 11:01
      Co juz cie michnikownia poszczuła na Kaczyńskiego? Juz szykujesz nóż i pistolet aby zabijać PISowców i Kaczyńskiego? Przeciez piszesz, że to morderca. To juz ci mózg wypiorą odpowiednio do ataku na morderce jak twojemu poprzednikowi
    • topi1 Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 11:22
      kaczynscy i ich sekta to psychopaci - swieta prawda.
      tylko po co dziennikarzyny i inne redaktorki spijaja z ich ust wszystkie brednie przez nich wypowiadane a pozniej bezkrytycznie i wielokrotnie powtarzaja i komentuja jakby to byla sama prawda i rzecz warta uwagi?
    • mineyko Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 11:30
      Niejaki "lechu nr 733 raczył napisać: "Co juz cie michnikownia poszczuła na Kaczyńskiego? Juz szykujesz nóż i pistolet aby zabijać PISowców i Kaczyńskiego? Przeciez piszesz, że to morderca. To juz ci mózg wypiorą odpowiednio do ataku na morderce jak twojemu poprzednikowi ."

Komentarz:
      To jest ten język, na który tak narzekają biedni, opluwani pisowcy!
      • apodemik Re: Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 12:25
        Uwaga na huragan !!! Seria nieprawomyślnych cytatów, ale poczytaj i przypomnij sobie jeszcze czarne plakaty pana Tuska wieszane na ulicach w 2005 r.:

19 października 2010 r., Stefan Niesiołowski w TVN 24 (komentarz do wypowiedzi prezesa PiS na konferencji ws. zabójstwa w biurze PiS):

„…Kaczyński jest kandydatem do psychiatrycznego leczenia…”

10 listopada 2005 r., Donald Tusk, wystąpienie sejmowe:

„…Polska naprawdę nie jest skazana na, tak jak ją Polska od wczoraj nazywa, moherową koalicję…”

17 stycznia 2007 r., Stefan Niesiołowski, "GW":

„…Podobieństwo Kaczyńskiego do Gomułki jest uderzające: niechęć do inteligencji, wiara w przemoc, szkodliwe pomysły na zawłaszczanie państwa i przeświadczenie o spisku, które zagraża ich władzy…”

22 października 2007 r., Władysław Bartoszewski, blog:

„…Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. (…) Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i – jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków – przestać uważać bydło za niebydło…”

30 sierpnia 2007 r., Donald Tusk, PAP:

„…Jeśli uważacie państwo, że J.Kaczyński i PiS w czasie kampanii wyborczej mają zamiar aresztować kandydatów innych partii, używać podsłuchów, to weźcie pochodnie w ręce i idźcie na Pałac Prezydencki…”

21 października 2007 r., Radosław Sikorski, TVN 24 (konwencja wyborcza PO):

„…Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię…! “

22 lipca 2008 r., Stefan Niesiołowski, PR I:

„…Kaczyńscy są źródłem wszelkiego zła. Zwłaszcza Jarosław Kaczyński…”

28 lipca 2009 r., Stefan Niesiołowski, TVN 24:

„…Pan Kaczyński powinien złożyć mandat, pójść na emeryturę i pisać wspomnienia. Proponuję tytuł: 'Jak niszczyłem demokrację w Polsce'…”

21 maja 2010 r., (wysłany przez Palikota obraźliwy SMS), "Polska Times":

„Dlaczego do Smoleńska wyjechał kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócił mąż stanu? Bo Rosjanie podmienili ciało.”

25 czerwca 2010 r., Janusz Palikot, TVN, zapytany na wiecu wyborczym Bronisława Komorowskiego przez ekipę programu
        kabaretowego TVN o myśliwskie hobby kandydata PO i czy “zapoluje on na wilki zjadające owce”, odpowiedział, że:

“Jarosława Kaczyńskiego trzeba zastrzelić i wypatroszyć (…) Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki i zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie…”

15 lipca 2010 r., Janusz Palikot, Radio Zet:

„…Kaczyński zachowuje się jak patologiczny zabójca…”

12 sierpnia 2010 r., Stefan Niesiołowski, "Polska Times":

„… Część z tych, którzy stoją tam i rzekomo pilnują krzyża, to rzeczywiście kandydaci do kliniki psychiatrycznej. Ostatnia stacja tej ich procesji to Tworki…”

5 lipca 2010 r., Janusz Palikot, TVN 24:

„… Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie. (…) głupota, bezmyślność, pycha i ego Lecha Kaczyńskiego doprowadziło do tragedii. (…) Rodzina Kaczyńskiego powinna przeprosić rodziny poległych…”

2 lipca 2010 r., wpis na blogu Palikota - plakat z podobizną prezesa PiS i słuchaczy Radia Maryja z napisem:

„Odeślijmy IV RP na śmietnik”

27 czerwca 2010 r., Donald Tusk, Onet.pl:

„…Jego [prezesa PiS] największą wadą polityczną, tym, co wywołuje u ludzi lęk, jest mocne przekonanie, że jako prezydent rozpocznie kolejną polityczną wojnę. Ja wiem, że tę wojnę rozpocznie…”

• sybirak2 Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 12:39
      Za każdą zbrodnię trzeba płacić, panie Jarkaczu. Nie ma nic darmo. Przez pomyłkę pislam doszedł do władzy w roku 2005, więc myślał, że złapał Pana Boga za nogi, a tu tymczasem Państwowa Komisja Wyborcza złapała go za rękę, bo chciał dokonać przekrętu na 95 000 000 PLN. I teraz zaczęły się manewry, jakby tu jedna ten kraj naciągnąć na tę forsę i pislamowscy prawnicy wymyślili: zwrot niesłusznie pobranych pieniędzy na kampanię wyborczą należy zwrócić ale w okresie trwania kadencji rządu, czyli w danej kadencji. Ponownie rozpoczęły się manewry, jakby tu skrócić kadenckę, nie tracąc twarzy partii uczciwej i praworządnej, i znaleziono sposób. Stworzono aferę gruntową i oskarżono Leppera, że to niby on, że z takim koalicjantem nie da się rządzić, a pomógł mu Gertych, zrywając współpracę z pislamem. Skrócono więc kadencję rządu, rozpisano nowe wybory, ale sondarze pokazywały, że te wybory można przegrać. Wobec tego zaczęto oczerniać największego jonkurenta dziadkiem z Wehrmachtu i straszyć pustymi lodówkami naród. Ale naród już wiedział, co znaczą rządy pislamu i się nie dał. Pislam wybory przegrał, i zaczęła się kampania nienawiści przeciw PO (nominacja Pana Tuska na premiera polskiego rządu w korytarzu pałacu prezydencika, awantury o krzesło w Brukseli itd. I ta nienawiść do Pana Premiera Tuska trwa do dziś. To on winien wszystkim nieszczęściom pislamu, bo śmiał wygrać wybory w 2007 i nie pozwolił pislamowi ukraść 65 000 000 PLN. Bo on śmiał wygrać wybory i pozbawić Jarkacza tak upragnionej władzy (utraconą władzę musimy odzyskać za wszelką cenę). A kiedy sondarze wyborcze nie dawały prezydencikowi szans na realekcję, postanowił go zamordować i samemu startować (dobrze Antoś nazwał katastrofę zbrodnią, on wiedział, kto ją popełnił). Znowu przegrał. Tym razem z Panem Komorowskim, więc znalazł sobie nowego wroga- Pana Prezydenta (nie poda mu ręki i w życiu nie będzie z nim współpracował). Utrudnia Mu życie i pełnienie Urzędu, jak tylko może (co miesiąc manifestacja pod pałacem, wrogie okrzyki, faszystowskie pochodnie). I kto tu prowadzi kampanię nienawiści? I co ma w sobie Jarkacz i pislam, że mimo jego oczywistej działalności na szkodę Polski i Polaków (oficjalna kradzież 65 000 000 PLN), obrażania ich wszędzie, gdize tylko można, tylu ich ciągle ten pislam popiera?
    • gabiqq Re: Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 15:56
      To co wyprawia prezes PiS, to co mówi - jak mówi odbija się na wizerunku Polski w świecie. Jak człowiek tak wykształcony może zachowywać się i wypowiadać w ten sposób.. i on chciał być prezydentem?
      Więcej kultury Panie Kaczyński. Bardzo dużo w Panu żalu, nienawiści, niespełnionych ambicji. Co się z Panem porobiło? Nie widzi Pan, że robi z siebie publiczne pośmiewisko? Tak chce być Pan postrzegany? Jako wariat, wieczny krytykant doszukujący się teorii spiskowych tam gdzie ich nie ma? A może pora już zostać w domu i dać upust emocjom w inny sposób?
      Wielki umysł a tak zmarnowany na własne życzenie..
      Skoro tak bardzo kocha Pan Polskę i polaków to może pora podać rękę obecnie rządzącym i pomóc? Doradzać? I przestać głupoty siać, że nikt nei słucha, że opozycja nienawidzi.. TO PAN ZACZĄŁ KAMPANIĘ NIENAWIĆI - nie tylko w życiu politycznym, dzieli Pan POLSKE I POLAKÓW!!
    • tuszczyzna Ktoś sieje wiatr, burzę zbierają wszyscy 20.10.10, 23:40
      Panie Kuczyński jest pan łajdakiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka