Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz łoi PiS

21.01.11, 11:51
Późno bo późno, ale Rafał Ziemkiewicz zrozumiał w końcu że dalsze trzymanie się prezesa i jego chorego otoczenia może już tylko doprowadzić na samo dno. No to powoli wycofuje się rakiem z tego towarzystwa i próbuje "zaczepić się" bliżej władzy - bo liczy na to że może uda mu się załapać na choćby wylizanie spodka po konfiturach. Na razie jeszcze dość nieśmiało i cicho odszczekuje swoje nie tak dawne brednie, ale zapewne za czas niedługi dowieny się od niego że tak naprawdę to od zawsze był wielbicielem Adama Michnika, a jego krytyczne wobec niego uwagi były podyktowane chęcią zdopingownia naczelnego "Wyborczej" do zwiększenia przez niego wysiłków na rzecz naprawy Polski i Polaków.

Jest takie powiedzenie: Czym różni się prostytutka od ku... ? Otóż prostytutka to zawód, a ku... to charakter.
Obserwuj wątek
    • kuma1 Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 12:52
      Po raz pierwszy w naszym internecie przyznaję, opinia wyczerpała temat i można się z nią tylko zgodzić.
    • pn-ski A ja wiem. 21.01.11, 13:00
      <Nie wiadomo także - ciągnie Ziemkiewicz - kto miałby zyskać na zgładzeniu prezydenta, który kończył już kadencję i nie miał szans na następną.>

A ja wiem. Po katastrofie, orgii zaloby narodowej i wskazywaniu winnych, zdychajace PiS dostalo nagle drugiego oddechu i niewiele im zabraklo do wygrania wyborów prezydenckich.
      PiS jest jedyna formacja, która na katastrofie skorzystala.
      • kurelski Re: A ja wiem. 21.01.11, 19:40
        pn-ski napisał:

> <Nie wiadomo także - ciągnie Ziemkiewicz - kto miałby zyskać na zgładzeniu
        > prezydenta, który kończył już kadencję i nie miał szans na następną.>
        >
        > A ja wiem. Po katastrofie, orgii zaloby narodowej i wskazywaniu winnych, zdycha
        > jace PiS dostalo nagle drugiego oddechu i niewiele im zabraklo do wygrania wybo
        > rów prezydenckich.
        > PiS jest jedyna formacja, która na katastrofie skorzystala.
        BO PO rzadzi -logika to tez wiedza nie tylko spekulacja.
        • borys_j Nowakowska - dzienikarska menda 21.01.11, 21:30
          Oczywiście głupiutka Agatka relacjonuje, ale czuje się w obowiązku nakłamać na temat Hofmana, ech mendziarstwo, żałosne...
          • jancoolowski Re: Nowakowska - dzienikarska menda 21.01.11, 23:38
            Nie znam tej Pani tak dobrze, ale to jak przecedzila tekst Ziemkiewicza pozostawiaja w czytelniku wrazenie, ze chwalil Tuska a ganil Kaczynskiego, swiadczy o zupelnym braku obiektywizmu.
            Droga Pani, to nie jest dziennikarstwo tylko manipulacja!
    • miki-dwa Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:14
      Wielbicielom dziennikarstwa typowego dla GW trudno zrozumieć, że bywają również dziennikarze niezależni!!!! Tacy jak Ty,"erte2" zawsze wszystkich mierzą swoją miarą. A widzisz "erte" nie wszyscy są sprzedajnymi kanaliami jak Tobie się wydaje, są ludzie, którzy myślą samodzielnie i nie pozwalają sobie wdrukować poglądów, dostrzegają to czego nie dostrzegają właśnie ci "zaprogramowani"_ wszystko jedno jakiej są opcji. Ci są zaślepieni tak jak TY. Mogłabym się chyba zgodzić z tym powiedzeniem o prostytutce i k...wie. Dla mnie jest jasne ta druga to Twój "charakter"!
      • jwasz1952 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:33
        Trzeba mieć charakter ,żeby popierać umysłowo chrego człowieka.
        "Ląduj dziadu we mgle,po trupach do celu"
        • miki-dwa Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:48
          Ty masz charakter opisywany przez "erte2' i dodatkowo wyjątkowo prymitywne myślenie
          • lks17 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 10:18
            miki: Ile jest 2+2?. Nie jest to proste, wiem, ale może? Postaraj się!
        • chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 19:37
          jwasz1952 napisał:

> Trzeba mieć charakter ,żeby popierać umysłowo chrego człowieka.
          > "Ląduj dziadu we mgle,po trupach do celu"

Nie jesteś na bieżąco z nową linią Szefa. Szef po 9 miesiącach ujawnił fragment nagrania ("odchodzimy") ,który zaprzecza dawnej "jedynie słusznej" linii propagandy :)
      • jwasz1952 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:40
        No jasne ,trzeba mieć charakter zeby popierać umysłowo chorego człowieka,a chorym umsłowo ,żeby takiemu człowiekowi powierzać kierowanie 40 mlnowym krajem.
        "Ląduj dziadu we mgle,potrupach do celu".
        • miki-dwa Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:49
          Wyjątkowy prymityw
      • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 14:29
        miki-dwa
        Widzisz dziecinko - był taki czas że za tworzenie i kolportaż niezależnej prasy można było trafić do więzienia. I tak się składa że w owym czasię prasę taką dość intensywnie kolportowałem, a nawet miałem pewien - dość co prawda skromny - udział w jej tworzeniu. Piszę to nie dlatego żeby się chwalić, ale po to by uświadomić Ci że wiem co to jest niezależna prasa.
        Rafał Ziemkiewicz w owym czasie pisywał sobie różne opowiadanka w jak najbardziej legalnej ( a śmiem twierdzić że hołubionej przez ówczesne władze "Fantastyce") i ani mu w głowie nie była jakakolwiek niezależność czy broń Boże kontestacja. Nie mam mu tego za złe - nie każdy chce i potrafi narażać się na represje. Tak zresztą zachowywała się większość Polaków. Ale jeśli tak to niech pan Ziemkiewicz w ciągu dalszym pisuje te swoje bajeczki, i niech nawet ma z tego powodu wygodne i dostatnie życie. Ale nie ma prawa moralnie osądzać tych którzy w imię wolnośći słowa, poglądów i w ogóle jako takiej siedzieli w więzieniach, tracili zdrowie, młodość a nawet życie.
        I dlatego właśnie mam prawo tak a nie inaczej oceniać Rafała Ziemkiewicza - bo takie zachowania są charakterystyczne dla osób określanych tak jak go określiłem.
        • ibnalqq Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 16:24
          OOOOOOOOOOOO staruch się odezwał, skoro innym od dzieciny wygarnia. To by zresztą wiele tłumaczyło.
          • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 17:57
            ibnalqq napisał:

> OOOOOOOOOOOO staruch się odezwał, skoro innym od dzieciny wygarnia. To by zresz
            > tą wiele tłumaczyło

Prawda ? Ale mądrości i doświadczenia nabywa się z wiekiem. Może masz jeszcze jakieś nikłe szanse.....
            • ibnalqq Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 21:12
              Skromny to Ty nie jesteś. Współczuję otoczeniu. Nie zasługujesz na nic więcej niż ignorowanie.
              • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 23:34
                ibnalqq napisał:

> Skromny to Ty nie jesteś. Współczuję otoczeniu. Nie zasługujesz na nic więcej n
                > iż ignorowanie

Rzeczywiście. Ale mam podstawy. Natomiast Twoja skromność jest w pełni uzasadniona.
        • chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 19:43
          Ale nie ma prawa moralnie osądzać tych którzy w imię
          > wolnośći słowa, poglądów i w ogóle jako takiej siedzieli w więzieniach, tracil
          > i zdrowie, młodość a nawet życie.

Idiotyczna "logika"... Ziemkiewicz nie ocenia tego co robił Tusk i jego drużyna piłkarska za komuny , ale od utworzenia rządu !
          Tę logikę przejąłeś od swojego guru Szechtera ("siedziałem w więzieniu za komuny , więc mam rację ! A kto twierdzi inaczej - jest podły' :)) ?
          • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 20:28
            chasyd_666 napisał:

Idiotyczna "logika"... Ziemkiewicz nie ocenia tego co robił Tusk i jego drużyna
            > piłkarska za komuny , ale od utworzenia rządu !

Dobry człowieku - gdybyś dawno temu (tak mniej więcej na etapie wczesnej podstawówki) nauczył się czytać ze zrozumieniem - to może byś się doczytał że w moim poście nie ma ani słowa o Tusku, jego rządach czy bieżącej polityce. I może zauważyłbyś że użyłem takiego magicznego słówka "moralnie". Ale pominąłeś je jako całkowicie ci obce i niezrozumiałe, a szkoda - bo jest to słowo-klucz niezbędny dla zrozumienia wielu ludzkich postaw, działań i życiorysów.

Co do mijej logiki - wywodzę ją z wieloletniej nauki matematyki, fizyki i innych przedmiotów ścisłych, a także nauki podobno najbardziej logicznego języka jaki kiedykolwiek powstał - mianowicie łaciny. I to nie tej "kuchennej" która, jak sądzę, jest ci bliska.
            • chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 12:06
              erte2 napisał:

> chasyd_666 napisał:
              >
              > Idiotyczna "logika"... Ziemkiewicz nie ocenia tego co robił Tusk i jego druż
              > yna
              > > piłkarska za komuny , ale od utworzenia rządu !

> Dobry człowieku - gdybyś dawno temu (tak mniej więcej na etapie wczesnej podsta
              > wówki) nauczył się czytać ze zrozumieniem - to może byś się doczytał że w moim
              > poście nie ma ani słowa o Tusku, jego rządach czy bieżącej polityce. I może zau
              > ważyłbyś że użyłem takiego magicznego słówka "moralnie".

Jak widać, to Ty masz problemy z rozumieniem tekstu...
              Swoją "kuchenną logiką" spróbuj zrozumieć: ktoś mógł być bohaterem za komuny, a teraz może być renegatem (jak Michnik, Tusk, Sikorski)

• grazka58 Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:20
      Gdyby facet należał do PiSu to byłaby zupełnie inna sprawa. Prawda pani Agato?
    • ojci nie ma bata 21.01.11, 13:34
      musicie mieć umowę z rzepą
      jak po z pisem
    • stilonek Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:38
      po co ta zajadłość? facet ma NIEZALEŻNE poglądy, wiesz co to znaczy?
      • ar.co Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:46
        Wiem, co to znawczy, tyle tylko, że w przypadku Ziemkiewicza znaczy to "niezależne od rozumu, logiki i rozsądku".
        • miki-dwa Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:55
          To bezdyskusyjne, że większość z z tu wypowiadających się to zawistne, małe ludziki, które do pięt nie dosięgają i nie będą nigdy sięgać R. Ziemkiewiczowi. Zazdrościcie mu, że potrafi mieć swoje poglądy i głosić je nawet jeśli nie są akceptowane przez tzw większość.A teraz ujadajcie a....karawana i tak pójdzie dalej
          • lks17 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 10:23
            i oby ta karawana poszła sobie jeszcze dalej. Miki: A ile jest 2+2? Już wiesz?
      • pzgr Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 14:57
        Ziemkiewicz napisał "Polactwo" o roszczeniowym, folwarcznym motłochu.
        Potem, okazało się, że kupił hetar ziemi i zapisał się do KRUS.
        Jeszcze potem napisał, że nie należy bawić się w spiskowe teorie "bo nie są nośne społecznie", a nie dlatego, że absurdalne.
        Był fajny gość, miał poglądy, ale nie miał kręgosłupa.
        Zatem na starość został Polactwem.
        Ironia.
    • miki-dwa Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 13:56
      To bezdyskusyjne, że większość z z tu wypowiadających się to zawistne, małe ludziki, które do pięt nie dosięgają i nie będą nigdy sięgać R. Ziemkiewiczowi. Zazdrościcie mu, że potrafi mieć swoje poglądy i głosić je nawet jeśli nie są akceptowane przez tzw większość.A teraz ujadajcie a....karawana i tak pójdzie dalej
      • pzgr Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 14:57
        a KARAWAN
        pójdzie dalej.
        i niech idzie,
        w imię Ojca, Rydzyka i Ducha Świętego.
      • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 17:53
        Widzisz dziecinko - nie zwykłem zazdrościć komuś umiejętności mimikry, koniunkturalizmu, tzw. "elastyczności" poglądów itd., nawet jeśli wiąże się to z określonymi profitami. Natomiast jest jedna rzecz której zazdroszczę Rafałowi Ziemkiewiczowi - schudł ostatnio znacząco, czego ja osiągnąć nie mogę, szczególnie po rzuceniu palenia.
    • czarnykocur45 Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 15:48
      Ziemkiewicz jestes bardziej złośliwy od nowotworu!
    • zew_atlantyku Jak zwykle w tej gazecie, to zadna prawda 21.01.11, 18:05
      lub co najwyzej jej czesc, tak by bylo wygodnie podsumowac swoja teze.
      Zainteresowanych caloscia zachecam do lektury nie tylko Ziemkiewicza
      ---
      inspiracjademokracja.com/2011/01/20/bez-litosci/
      • jancoolowski Zgoda! a tu prawdziwa teza Ziemkiewicza... 21.01.11, 23:47
        www.rp.pl/artykul/597472.html
    • aekielski Sto ofiar Tuska 21.01.11, 18:22
      Po ogłoszeniu polskiego raportu powinna się skończyć pobłażliwość dla kłamliwych teorii. Wszelkie przekłamania winny być rozpatrywane przez sądy. Pan Ziemkiewicz pisze:"Nie wiadomo także - ciągnie Ziemkiewicz - kto miałby zyskać na zgładzeniu prezydenta, który kończył już kadencję i nie miał szans na następną." Pan redaktor jest mało "kombinatybilny." Pokombinuj pan kto OMF ( o mały figiel ) nie został prezydentem? Ja oczywiście żartuję, nie jestem taką świnią jak prezes pewnego klubu.

• trajkotek logika to nauka dla twardzieli! 21.01.11, 18:30

"To, że zabójca był członkiem PO nie jest dowodem na to, że Platforma podżega do rozprawiania się z PiS z nożem w ręku, nie jest także dowodem na to, że to Platforma jest w sporze obu partii głównym agresorem."

- to - wręcz przeciwnie, dowód na POlitykę miłości!

• kurelski Re: logika to nauka dla twardzieli! 21.01.11, 19:50
        trajkotek napisał:

>
        > "To, że zabójca był członkiem PO nie jest dowodem na to, że Platforma podżega d
        > o rozprawiania się z PiS z nożem w ręku, nie jest także dowodem na to, że to Pl
        > atforma jest w sporze obu partii głównym agresorem."

> - to - wręcz przeciwnie, dowód na POlitykę miłości!
        >
        > _____________________________________________________________
        > można nie czytać i rozumieć i czytać i nie rozumieć /mądrość ludowa, płd. Bahrain/
        Slusznie trajkotku w tej dyskusji gdzie z zalozenia tylko POrabani(cokolwiek nie powiedza) maja racje nic poza zbiorowa psychoza wyniknac nie moze.R U S Y F I K A C J A
    • minstrel515 Ziemkiewicz tak strasznie łoi PiS, 21.01.11, 18:48
      że PiS wyje z bólu i woła: ach, jeszcze, jeszcze, jaka rozkosz!
    • chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 19:27
      erte2 napisał:

> Późno bo późno, ale Rafał Ziemkiewicz zrozumiał w końcu że dalsze trzymanie się
      > prezesa i jego chorego otoczenia może już tylko doprowadzić na samo dno. No to
      > powoli wycofuje się rakiem z tego towarzystwa i próbuje "zaczepić się" bliżej
      > władzy - bo liczy na to że może uda mu się załapać na choćby wylizanie spodka p
      > o konfiturach.

A nie pomyślałeś,że stara się zachować obiektywizm ? Moze to dla Ciebie egzotyczna postawa... :)
      "Za to Rafał Ziemkiewicz łoi PiS. Reakcję PiS na raport MAK, z którego jakoby wynika, że katastrofa była zamachem, nazywa prezentem PiS dla Tuska. "PiS stał się polityczną sektą, po tragedii smoleńskiej coraz mocniej brnącą w wodzowską ortodoksję" - uważa Ziemkiewicz.

Jego zdaniem teza o zamachu - bombowym, albo celowym "naprowadzeniu na śmierć" przez Rosjan - nie jest społecznie nośna, bo wierzy w to raptem 10 proc. Polaków. - Nie wiadomo także - ciągnie Ziemkiewicz - kto miałby zyskać na zgładzeniu prezydenta, który kończył już kadencję i nie miał szans na następną.

Ziemkiewicz krytykuje także polityków PiS za powtarzanie jak mantry tezy o polskim premierze na rosyjskie posyłki, bo postępowanie Rosjan ma być według niego karą za to, że Tusk odważył się skrytykować publicznie raport MAK w jego pierwotnej wersji."

Na razie jeszcze dość nieśmiało i cicho odszczekuje swoje nie ta
      > k dawne brednie,

Gdzie "odszczekuje" i jakie "brednie" ?

> Jest takie powiedzenie: Czym różni się prostytutka od ku... ? Otóż prostytutka
      > to zawód, a ku... to charakter.

Sądzisz po sobie ?... :)
      • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 20:44
        chasyd_666 napisał:
        Jest takie powiedzenie: Czym różni się prostytutka od ku... ? Otóż prostytutka to zawód, a ku... to charakter.
        >
        > Sądzisz po sobie ?... :)

Poziom twojego intelektu przerasta mnie, niestety, a logika argumentów jest porażająca. W tej sytuacji nie pozostaje mi nic innego jak wycofać się z jakiejkolwiek polemiki z tobą bo:

"Chętnie bym ci wyjaśnił tę zawiłość wspaniałą
        póki o nie pamiętam.
        Niestety - ja ma czasu za mało, ty masz mózgu za mało
        a poza tym są inne sekrety", *

*Cytat z "Wyprawy na żmirłacza" Levisa Carrola w przekładzie Roberta Stillera

• chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 12:11
          erte2 napisał:

>
          > Poziom twojego intelektu przerasta mnie, niestety,

Wierzę Ci :)

a logika argumentów jest por
          > ażająca.

Czy twoja "kuchenna logika" nie pozwala Ci zrozumieć, że dziennikarz chce być bezstronny i dlatego krytykuje obie strony ? Czy dlatego przypisujesz mu postawę charakterystyczną dla siebie (i przez to dobrze znaną) ?
        • chasyd_666 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 12:44
          Dlaczego nie chcesz uzasadnić swojego oszczerstwa ? Bo wiesz, że jest kłamliwe ?...

"Na razie jeszcze dość nieśmiało i cicho odszczekuje swoje nie ta
          > k dawne brednie,

Gdzie "odszczekuje" i jakie "brednie" ? "

• axial_force Tak Paniusiu 21.01.11, 20:00
      Ziemkiewicz łoi PiS i łoi PO. To normalne. Taka jest rola dziennikarza i prasy w ogóle - patrzeć krytycznie politykom na ręce.

Niech się Paniusia uczy bo u Was w Wybiórczej to tylko teksty reklamowe piszecie na potrzeby jednego stronnictwa, a szkoda bo dużo dziennikarzy się w ten sposób marnuje.
    • fedon_pl Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 22:24
      "teza o zamachu - bombowym, albo celowym "naprowadzeniu na śmierć" przez Rosjan - nie jest społecznie nośna, bo wierzy w to raptem 10 proc. Polaków."
      A niech to licho - co my niby mamy przez to rozumieć? Że gdyby takie tezy były społecznie nośne, to co? To fajnie byłoby je popierać, czy jak?? Czy jeśli jakaś bzdura jest "społecznie nośna", to przestaje być bzdurą? Jednym słowem - po tym cytacie jakoś nie jestem pewien, czy Ziemkiewicz łoi PiS za to, że rozpowszechnia bzdury, czy jedynie za to, że te bzdury nie zyskały dużej popularności??
    • henryk_49 Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 22:50
      Rzeczywiście, red. Ziemkiewicz ma całkowitą rację. Jak można pominąć takie zdarzenia jak, wykluczenie teorii naciskowej , która była pokarmem przez 10 miesięcy dla wrogich PIS-owi mediów i podstawą dla PO, do obciążania L. i J. Kaczyńskich za doprowadzenie, przez swój upór /słuszny , czy nie / do katastrofy. Jak można było nie wykorzystać tego zdarzenia i faktu ,że wiedzę o zapisach rozmów w kokpicie , J.Miller jak i Tusk , od pierwszych dni posiadali i ukrywali ją dlatego by GW , TVN i niektórzy posłowie, jak Niesiołowski , Palikot i inni z ugrupowania PO, mogli swobodnie opluwać i oczerniać śp. Prezydenta Przecież to obrzydliwy przykład beszcelnej obłudy , chamstwa i kłamstw rządu i całej PO. To przecież przykład bezczelnego wykorzystywania w sposób wyjątkowo podły, przez rząd i PO, katastrofy smoleńskiej do celów politycznych, o co cały czas PIS się oskarża. Normalna opozycja , po uzyskaniu takiej wiedzy, powinna cały kraj na nogi postawić i chamów , a oszustów przed Trybunałem Stanu postawić.Łajdactwa, jakie PO Narodowi zgotowało, kłamstwa jakimi własny karmi Naród, trudno sobie wyobrazić by uszły na sucho , nawet w najbardziej zacofanych krajach Afryki.
      • minstrel515 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 23:31
        Organy Rydzyka i Sakiewicza nie zajmują się niczym innym jak katastrofą smoleńską oczywiście tylko po to, żeby sprzedać nakład. Kaczyński ze swoim stadem urządza kretyńskie wiece z pochodniami co miesiąc w centrum stolicy, na których są transparenty obrażające rząd i prezydenta i nawołujące do ich obalenia. Kaczyński publicznie grozi wywołaniem zamieszek podobnych jak na Węgrzech. I kto tu do cholery bezczelnie wykorzystuje śmierć wielu ludzi, żeby przejąć władzę? PO? Takiego chamstwa jakie prezentuje w sejmie i poza nim PiS, dawno w ostatnim dwudziestoleciu nie było. Przebili Leppera.
      • erte2 Re: Ziemkiewicz łoi PiS 21.01.11, 23:38
        henryk_49
        Pytałem się już kiedyś i ponawiam pytanie: Czy "49" to twoje IQ ?
    • rodzaj_konta Coś ze wzrokiem 21.01.11, 23:53
      Ewidentnie autorka i kometatorzy mają coś ze wzorikiem czytając Ziemkiewicza, chociaż pewnie go nie czytali.

Ziemkiewicz pisze o PO i PiS, używając określenia "wybór między mafią i sektą".

Tak więc darujmy sobie życzeniowe bredzenie o nawróceniu się PiSowca, to w ogóle nie ta bajka.
      • minstrel515 Re: Coś ze wzrokiem 22.01.11, 00:31
        R.Z. nie ma się z czego nawracać; dla niego "sekta" nie ma ujemnego znaczenia, a różnica między sektą i mafią jest w potocznym rozumieniu ogromna. Sam zasięg działania i zagrożenie dla społeczeństwa są nieporównywalne.
        Ziemkiewicz wie co robi nazywając PiS sektą, nie mafią, bo wie że Kaczyński za "sektę" najwyżej mu paluszkiem pogrozi i zanotuje w kajeciku. Ziemkiewicz nie przekroczył bezpiecznej linii, bo jest asekurantem.
        Określenie: "łoi PiS" zamieniłbym na "łaskocze PiS".
    • stereoclub Re: Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 00:21
      Za kilkanascie miesiecy Ziemkiewiecz wroci do tego co potrafi najlepiej i przy okazji nie grozi kompromitacja.
      To powiastki S/F.

PS. Doskonaly komentarz.
    • henyk Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 07:47
      Mnie raport MAK wisi jak kilo kitu. Śmiem twierdzić, że większości Polaków również. W nosie mam Kaczyńskiego, jego partię i zwolenników. O posłach nie wspomnę. To chore towarzystwo. Taka Kempa, Brudziński, Hofman i inni zasługują na kpiny a nie na szacunek. Mam nadzieję, że w kolejnych wyborach przepadną z kretesem. PiS czeka to, na co sobie zasługuje czyli niebyt.
    • paka49 Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 08:41

"PiS stał się polityczną sektą, po tragedii smoleńskiej coraz mocniej brnącą w wodzowską ortodoksję"

Swiete slowa panie Ziemkiewicz, swiete. Prezes panu tego nie zapomni.
    • paka49 Ziemkiewicz łoi PiS 22.01.11, 08:59
      Oderint dum metuant.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka