Dodaj do ulubionych

Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec...

• alka-only Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 16.02.11, 22:05
      Proszę, to wszystko jest CHORE!!! Ludzie nie mają co do gara włożyć, a ktoś lekką ręką wyda kase na pomnik!!!!! Z całym szacunkiem, ale wystarczy juz pomników!!!! Ja się nie zgadzam!
    • bruce_kee Re: Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze L 16.02.11, 23:25
      Nie macie pojęcia jak świetnie jest nie być ani wyznawcą 'zamachu smoleńskiego' ani nie być chorobliwym antykaczystą i śmiać się ze wszystkich skrajnych głosów.
      A jako, że tu akurat sprawę rozdmuchali ci drudzy, piszę do nich: macie zwyczajnego ciężkiego downa i jesteście najlepszym przykładem, że PO to nie jest jednak do końca "partia wykształconych".
    • gburiaifuria Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 17.02.11, 00:52
      nawet gdyby to byla najsluszniejsza sprawa, sama bym protestowala widzac takie badziewie!
      Wyjatkowo straszny ten pomnik, czy to dzielo pana Janka, z zawodu stroza, z kolka plastycznego przy urzedzie miejskim czy tez wynik terapii sztuka wsrod niedorozwinietych?
      • gyor ostrzegam 17.02.11, 03:25
        swidnica to jedno z nielicznych srednich polskich miast, w ktorych nie bylem
        zamierzam przyjechac w tym roku, przyjrzec sie kosciolkom i zabytkom, kilka dolarow zostawic (wiem, moge se wsadzic, juz wsadzam!)
        jak postawice pomnik, nie przyjade

wiem, nie bylem, zyjecie, to dobrze
        nie przyjade, nic sie nie zmieni
        no moze poza tym, ze pomnik wam bedzie smiedzial w srodku miasta
        i nie tylko pomnik

kompletna durnota
        przedszkole se zbudujcie za te pieniadze, palanty

a artystycznie jest to na poziomie gazetki ku czci rewolucji pazdziernikowej artorstwa ucznia drugiej i pol klasy
    • com.bi-nerki Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 17.02.11, 08:42
      Najpierw Świebodzin, teraz Świdnica, kolej na Świnoujście.
    • seti_bs Re: Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze L 17.02.11, 08:46
      A ja mysle, ze pomnik to stanowczo za malo dla tak wielkiego i kochanego przez wszystkich prezydenta.
      Mysle rowniez, ze Swidnica to obraza dla jego pamieci. Male to i zapomniane miasto w zachodnio-poludniowej Polsce.
      A czlowiek tak wielki, z ktorym liczyli sie najwieksi politycy tego swiata, ktorego bal sie sam Putin powinien miec bardziej okazale zadoscuczynienie swych sukcesow!

Proponuje wiec (idac tropem wprawionych komunistow) zmienic nazwe miasta... powiedzmy Warszawy (bo chyba ten wielki przywodca powinien byc kojarzony ze stolica)...

Proponuje wiec zatstapic nazwe Warszawa na LECHOGROD, albo LECHBURG... chociaz jak patrze na Wawe to chyba raczej LECHDORF. A moze Little Lech City? No tyle pieknych mozliwosci.

A moze zmienic nazwe Polski, na Lecholska? No to by bylo cos, co powinno wyznawcow PiS w koncu zadowolic... Albo Europa na Lechuopa. No nie wiem... juz sie sam pogubilem...

Ale Kaczysci... zostawciwe w spokoju fajna Swidnice!!
      • junge70 Re: Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze L 17.02.11, 09:03
        :) Super pomysl, moze zaczniemy zbierac podpisy pod petycja do sejmu?!:))
    • mathias_sammer Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 17.02.11, 10:18
      a ja mysle, ze jezusek lepszy
      cytowalnia.hoga.pl/Wiadomosc.aspx?id=10085
      poszukam jeszcze zdjecia na poparcie mojej niezlomnej tezy.
      m.s.
      • mathias_sammer Re: Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze L 17.02.11, 10:20
        mam! nawet jest juz w wikipedii:
        pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Chrystusa_Kr%C3%B3la_w_%C5%9Awiebodziniem.s.
        ps. piekny, prawda?
    • bergman1 gołębie się już cieszą !! 17.02.11, 10:29
      szpitale budujcie a nie pomniki.
    • wadate Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 17.02.11, 11:00
      Drodzy Świdniczanie!
      Czy naprawdę nie ma wśród Was ludzi wrażliwych na estetykę, że o pięknie nie wspomnę?
    • wlody1 Ranga tragedii 17.02.11, 11:50
      PISiorom się we łbach poprzewracało. Teraz tragedie klasyfikuje się w/g tego kto w niej uczestniczył. Jeżeli tak to ta tragedia powinna być nisko klasyfikowana . Dlatego że zginęli w niej politycy a to zakała Narodu. To głównie oszuści i kłamcy...
    • andrzej20111 Świdnica: Czterometrowy monument na skwerze Lec... 18.02.11, 12:29
      Proponuję zbudować 1 pomnik ok. 80 - 120m wysokości i obok 95 małych pomników po 10 m,
      i jeszcze 100 krzyży po 4m. To będzie komplet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka