Dodaj do ulubionych

Biedni bogatym

20.03.11, 10:18
co to się porobiło; jedynym komicznym elementem pomieszczonego tekstu jest konterfekt brata-bliźniaka michała m.; bo już rozważania autora, bezradność w analizie zapodanej kwestii - smutne; a przecież prof. uj hartman podpowiada - młodzi (biedni) działają charytatywnie z powodu - i mnie ktoś kiedyś, i ja mogę... potrzebować pomocy
Obserwuj wątek
    • trajkotek Biedni bogatym - odwarzni thużom 20.03.11, 10:33

jak Pan pisze te fajne felietony? Czy zapisuje Pan piórem lub innym nanośnikiem na kartkę, a później w computer, czy od razu ...?
      Jak wiele poprawek i zmian dokonuje Pan w tekście, zanim zostanie opublikowany? (od spustoszeń Katriny upłynęło 6 lat ...).
      Gdybyż, ach gdybyż innni autorzy poszli we ślady ....

ps. cierpliwie poczekam trzy, cztery lata na satyryczny komentarz dotyczący tragedii japończyków i bulu w jakim ona nas pogrążyła ...

odwaga prezyDĘTA
    • organmaster na marginesie 20.03.11, 13:43
      drogi arnołdzie b.; zważ, że prof. hartman, ręka w rękę z noblistą bellowem np. opisuje zjawisko, któremu na imię - młodzież polska(!) jak jakiego z ogłoszenia kandydata na... szabes goja(?)
    • antobojar Gdyby Sarah Palin tańczyła na rurze w klubie nocny 20.03.11, 20:14
      ..nocnym dla staruszków.. czyli to co robiłaby najlepiej i robić powinna... może ten felieton byłby ni w 5 ni w 9...
      Ale gdy jest całkiem prawdopodobne że zostanie prezydentem kopniętej Ameryki, takie przypomnienie jest baardzo na miejscu... i na czasie... i zawsze...!
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna po co są biedni ? żeby pracować dla bogatych 21.03.11, 08:20
      po co są biedni ? żeby pracować dla bogatych

dlaczego biedni są biedni ? bo pracują dla bogatych

po co bogaci mają biednych ? żeby biedni dla nich pracowali

dlaczego bogaci są bogaci ? bo biedni pracują dla bogatych

to mój drugi wierszyk na forum, zatytułowany Kapitalizm w czterech wersach

podoba Wam się ? :)

dedykuję go zmichniczonemu Ogórkowi. Ogórek tak uroczo michniczy, a jego michniczenie jest tak ogórkowo inspirujące...
    • klara2010 Biedni bogatym 21.03.11, 09:53
      Serdeczne pozdrowienia dla redaktora Ogorka. Jak zwykle swietny tekst. Podoba mnie sie marzenie o nauczeniu dzieci w Nowym Orleanie o geograficznym polozeniu Polski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka