orkakasa Droga pani WielowieYska 03.05.11, 19:26 Widzę że łatwiej pani punktować kolegów po fachu niż partię rządzącą i równie sprawną opozycję .Ja rozumiem że idą wybory i trzeba się określić ,jak i określić konkurencje do krzesełek w studiach telewizyjnych ,żeby wiedzieli kogo wlepić w opozycji do tak wyrażnych ,zawziętych spłacaczy kredytów bankowych jak pani.Bo nie daj bóg że jakiś nie wyrażny ,nieskonkretyzowany przeciwnik przyjmie pani linie myślenia na wizji i wypadnie lepiej niż pani .A co gorsza nie wywiąże się pyskówka o wątłym przekazie tylko przykryje panią celniejszą puentą i lepiej uchwyci fakty ,a pani nie przeprowadzi wystudiowanej w domu dogłębnej kontry--co w tedy.Bladych nie zapraszają na siłę, z czasem nie publikują w GW .Zapuka pan z banku i trzeba będzie opuścić lokum bo rata nie wpłynęła .Wtedy wielowiejska może nabrać zupełnie innego znaczenia .Ale niech się pani nie martwi ,jest pani tak wyrazista i niezachwiana w swoich poglądach jak spekulanci na rynku złota.przecież mieć pogląd ,krowa i wielowiejska to ta sama tematyka.No i pani ma to coś nie.............w banku. Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 orkakasa..Dlaczego kłamiesz łobuzie ? 03.05.11, 19:33 Wielowieyska wielokrotnie wygarnęła rzadzącym ich błedy,pomyłki... Piętnowała najgłośniej afere hazardowa, sprawę Wałbrzycha, itp... Ty zaś, wzorem chama Ziemkiewicza, omijasz prawde,fakty i ubliżasz kobiecie, bo to ci pasuje do wydumanej "teorii" .. Szmaciarz. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek_i_jego_worek Re: orkakasa..Dlaczego kłamiesz łobuzie ? 04.05.11, 08:09 Czytam kolejną wypowiedź mg.2005. Jesteś skoligacony z p. Wielowieyską? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 03.05.11, 19:33 Pani Dominiko - sprawa jest wręcz "boleśnie prosta". Rafał Ziemkiewicz ma bowiem dość dobre pióro, ale charakter, powiedzmy, nie granitowy. Napisał był on ten poprzedni artykuł słusznie przeczuwając że w bliższej lub dalszej perspektywie, ale nieuchronnie, nastąpi koniec kaczyńskiego. Napisał tedy ów elaborat i po prostu wystawił go na licytaję. Jestem przekonany że gdyby wtedy ktokolwiek ze strony PO czy Prezydenta (a może nawet Gazety Wyborczej) wyraziłby jakiekolwiek zainteresowanie imć panem Rafałem - natychmiast przypadłby mu do nóg z radosnym skomleniem i zaprzedałby mu się duszą i ciałem aż do....trafienia na lepszą (jego zdaniem ) propozycję - może SLD ? amoże "Sammobrona" ? Tymczasem - dupa. Nikt nie wyraził zaintersowania "pozyskaniem" dla siebie tak "znakomitego" publicysty - toteż nasz Rafałek powiedził sobie :"Nie to nie" i wrócił do dawnej retoryki (bo nie miał innego wyjścia). Ale nie łudźmy się - gdyby nagle okazało się zę wraca w całej okazałości PRL (tfu !) nasz bohater NATYCHMIAST znalazłby sobie miejsce w "Trybunie Ludu" lub czymś takim. - Czym się różni prostytutka od ku... ? - Prostytutka to zawód, a ku... to charakter. Tak mi się jakoś przypomniało - sam nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 03.05.11, 19:47 erte2 napisał: > Pani Dominiko - sprawa jest wręcz "boleśnie prosta". Rafał Ziemkiewicz ma bowi > em dość dobre pióro, ale charakter, powiedzmy, nie granitowy. Napisał był on te > n poprzedni artykuł słusznie przeczuwając że w bliższej lub dalszej perspektywi > e, ale nieuchronnie, nastąpi koniec kaczyńskiego. Napisał tedy ów elaborat i po > prostu wystawił go na licytaję. Jestem przekonany że gdyby wtedy ktokolwiek ze > strony PO czy Prezydenta (a może nawet Gazety Wyborczej) wyraziłby jakiekolwie > k zainteresowanie imć panem Rafałem - natychmiast przypadłby mu do nóg z radosn > ym skomleniem i zaprzedałby mu się duszą i ciałem aż do....trafienia na lepszą > (jego zdaniem ) propozycję - może SLD ? amoże "Sammobrona" ? > Tymczasem - dupa. Nikt nie wyraził zaintersowania "pozyskaniem" dla siebie tak > "znakomitego" publicysty - toteż nasz Rafałek powiedził sobie :"Nie to nie" i w > rócił do dawnej retoryki (bo nie miał innego wyjścia). Ale nie łudźmy się - gdy > by nagle okazało się zę wraca w całej okazałości PRL (tfu !) nasz bohater NATYC > HMIAST znalazłby sobie miejsce w "Trybunie Ludu" lub czymś takim. Obawiam się, że niewiele wiesz o Ziemkiewiczu. Gdybyś trochę poszperał w necie wiedziałbyś, że jego jedynym politycznym epizodem było członkostwo w UPR, której szczytowym osiągnięciem było 3 posłów w sejmie I kadencji. Także on zawsze był nonkonfromistą. I wiedziałbyś, że w tym samym czasie kiedy krytykował Kaczyńskiego uważał PO za mafię. Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 erte2 ..Lepiej nie można było tego ująć... 03.05.11, 19:48 Pozwolisz,że sobie to "zakonotuje" {popisuję sie,a co}.? ________________________ erte2 napisał:Pani Dominiko - sprawa jest wręcz "boleśnie prosta". Rafał Ziemkiewicz ma bowi > em dość dobre pióro, ale charakter, powiedzmy, nie granitowy. Napisał był on te > n poprzedni artykuł słusznie przeczuwając że w bliższej lub dalszej perspektywi > e, ale nieuchronnie, nastąpi koniec kaczyńskiego. Napisał tedy ów elaborat i po > prostu wystawił go na licytaję. Jestem przekonany że gdyby wtedy ktokolwiek ze > strony PO czy Prezydenta (a może nawet Gazety Wyborczej) wyraziłby jakiekolwie > k zainteresowanie imć panem Rafałem - natychmiast przypadłby mu do nóg z radosn > ym skomleniem i zaprzedałby mu się duszą i ciałem aż do....trafienia na lepszą > (jego zdaniem ) propozycję - może SLD ? amoże "Sammobrona" ? > Tymczasem - dupa. Nikt nie wyraził zaintersowania "pozyskaniem" dla siebie tak > "znakomitego" publicysty - toteż nasz Rafałek powiedził sobie :"Nie to nie" i w > rócił do dawnej retoryki (bo nie miał innego wyjścia). Ale nie łudźmy się - gdy > by nagle okazało się zę wraca w całej okazałości PRL (tfu !) nasz bohater NATYC > HMIAST znalazłby sobie miejsce w "Trybunie Ludu" lub czymś takim. > > - Czym się różni prostytutka od ku... ? > - Prostytutka to zawód, a ku... to charakter. > Tak mi się jakoś przypomniało - sam nie wiem czemu... Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 Re: erte2 ..Lepiej nie można było tego ująć... 03.05.11, 19:52 miodzio ! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 proste pytanie 03.05.11, 19:53 Ktoś z was czytał jakikolwiek ORYGINALNY tekst Ziemkiewicza a nie omówienie w Wybiórczej? Bo możecie sobie wzajemnie kadzić,. ale to wasze projekcje a nie rzeczywistosć. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 pitr7777..proste pytanie. 03.05.11, 20:05 Bełkot idioty...ale to twoja projekcja, nie rzeczywistość... Już samo nazywanie GW 'wybiórczą" klasyfikuje cię w szeregi ćwoków w kręgach Rydzyka i Kaczyńskiego... Po co w ogóle pojawiasz się na forach GW, skoro jest taka BE ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Bezrobotni muszą z czegoś żyć... 03.05.11, 20:11 olewus.1 napisał: > Po co w ogóle pojawiasz się na forach GW, skoro jest taka BE ? Bezrobotni muszą z czegoś żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: pitr7777..proste pytanie. 03.05.11, 20:29 olewus.1 napisał: > Bełkot idioty...ale to twoja projekcja, nie rzeczywistość... Sugerujesz, że Ziemkiewicz to konformista a ja wiem, że jest inaczej. Zamiast bronić spokojnie swej tezy uciekasz się do inwektyw. > Już samo nazywanie GW 'wybiórczą" klasyfikuje cię w szeregi ćwoków w kręgach Ry > dzyka i Kaczyńskiego... Po co w ogóle pojawiasz się na forach GW, skoro jest ta > ka BE ? Uważam Wybiórczą za szmatławiec ale to nie znaczy, że słucham RM, to po prostu nie są moje klimaty. A ponieważ czytałem tę gazetę przez 15 lat (dopóki nie uległa palikotyzacji) więc wiem, o czym piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 03.05.11, 19:53 Ciekawe czy Ziemkiewicz wie jaką popularnością cieszy się w światku GieWu? Przypuszczam, że nie. Sam jestem tym zaskoczony. Zaiste jest bardziej popularny od wielkiego Adama. Wystarczy spojrzeć ile wiekopomnych dzieł Adama jest kupowanych i wszystko staje się jasne. Tych wypocin nie kupują nawet ci co tutaj tak mocno się udzielają. Ba, doszło do tego, że Adam przestał wydawać te swoje dyrdymały żeby, jak myślę się nie kompromitować. Pani Wielowiejska ma mało sprzeczności i nielogiczności we własnym grajdole i musi zaglądać do "UważamRze"? A tak, pod latarnią jest przecież najciemniej. Odpowiedz Link Zgłoś
yzek Re: Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 03.05.11, 20:57 > Ciekawe czy Ziemkiewicz wie jaką popularnością cieszy się w światku GieWu? Podejrzewam, że wie. W którymś felietonie sprzedał, jak to się redaktor któryś pieklił "no znajdźcie mi wreszcie coś na tego Ziemkiewicza" Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: nie tylko Sikorski będzie ścigał chamskie post 03.05.11, 20:01 Tak sobie myślę, że nie tylko Sikorski będzie ścigał chamskie posty przed sądem... Odpowiedz Link Zgłoś
orkakasa Do mg 2005. 03.05.11, 20:01 Co mg 2005 nerwy puszczają .Polecam relanium z receptą oczywiście ,a tymczasem złap większy dystans bo tacy jak ty sprowadzają debaty na najniższy szczebel z możliwych.Bo o konkurencji leci się jednym zdaniem .Każdy wie co czyta i z kim ma do czynienia.Co nosferatu trochę światła i panika? Odpowiedz Link Zgłoś
mg.2005 Re: Do mg 2005. 03.05.11, 20:09 orkakasa napisał: > Co mg 2005 nerwy puszczają .Polecam relanium z receptą oczywiście ,a tymczasem > złap większy dystans bo tacy jak ty sprowadzają debaty na najniższy szczebel z > możliwych.Bo o konkurencji leci się jednym zdaniem .Każdy wie co czyta i z kim > ma do czynienia.Co nosferatu trochę światła i panika? __________________ Co to za bełkot? A co w temacie, o którym pisałem,hę? Mam jedną wadę; Nie łapie dystansu do głupoty i chamstwa... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Ziemkiewiczowi nie jaźń a konto się rozdwoiło ! 03.05.11, 20:02 Ziemkiewiczowi nie jaźń a konto się rozdwoiło ! Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Ziemkiewiczowi nie jaźń a konto się rozdwoiło 03.05.11, 20:31 Ziemkiewicz to jest taki nonkomfornista z KRUS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Ziemkiewicz?.. Hm, raczej Ziemniakiewicz.... 03.05.11, 20:15 Kartofel inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
yzek Refleks szachisty 04.05.11, 14:27 Mendom brakuje refleksu: plują tam, gdzie RAZ-a nie ma, bo już dawno sobie poszedł :) (cyt. "Wkurzam salon", o zmienianiu nazwisk) "Prawie zawsze chodzi o to, żeby ukryć nazwisko chamskie, chłopskie. To jest w dzisiejszej Polsce prawdziwy obciach! A nazywać się po żydowsku, proszę bardzo, przecież znany kompozytor zmienił sobie banalne, plebejskie nazwisko Kowalski na Preisner, zakładając pewnie słusznie, że jako Kowalski kariery nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
orkakasa Do mg2005 , pis buster 03.05.11, 20:31 pis busters mg 2005 Jesteście śmieszni i nieparlamentarni , ale że ktoś mi za to płaci przyjmuję jak komplement .Dziękuję. Pogadajcie z WielowieYską może wam coś załatwi .haha. Odpowiedz Link Zgłoś
ljkoziol2 Re: Do mg2005 , pis buster 04.05.11, 03:03 Po twoich komentarzach widać,że mógłbyś im tylko...buty czyścić...a może co innego zrobić(oczywiście gdyby pozwolili) buraczku. Odpowiedz Link Zgłoś
halflitra Szanowna pani Dominiko, ten tłusty półgłówek 03.05.11, 20:57 na prawdę nie zasługuje na Pani uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Rozdwojenie jaźni, czyli schzofrenik 03.05.11, 21:58 czyli psychiczny, chory psychicznie. I na tym dyskusja powinna sie konczyc. Czyli standard wyborczej. 100 komentarzy i prawie wszystkie klepiace te dziennikarska klacz, jaka to ona cacy jest. Klepcie dalej, moze uklepiecie cos, jakies ciasteczko moze na deser do kawki, albo maselko. Dobre jest takie swieze maselko do buleczki na sniadanko. Oj, mniam, mniam. Pycha Nawet bym zjadl, nawet, ze wyborcze. A tak w ogole, to proponuje poczytac i sie zastanowic, pomyslec. No tak, sorry z tym bedzei gorzej u niektorych. Ale naprawde, nie trzeba wiele, naprawde, tylko troszeszczke, tak tycio tycio. Przeciez jestescie po studiach, co to dla was fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/syf-albo-rozpierducha-wybierajcie,1631340 Odpowiedz Link Zgłoś
mariajoanna.dwa.2 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 03.05.11, 23:04 Wszyscy ,którzy atakują Panią Wielowiejską nie potrafią odnieść się merytorycznie do jej notki. Dziennikarka zacytowała tylko dwa różne teksty Ziemkiewicza i nic więcej , gdzie tu atak personalny - wskażcie co w artykule jest nieprawda lub manipulacją ? Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 01:47 mariajoanna.dwa.2 napisała: > Wszyscy ,którzy atakują Panią Wielowiejską nie potrafią odnieść się merytoryczn > ie do jej notki. Dziennikarka zacytowała tylko dwa różne teksty Ziemkiewicza i > nic więcej , gdzie tu atak personalny - wskażcie co w artykule jest nieprawda l > ub manipulacją ? Pozdrawiam cie marionno, moja donno, madonno. Odpowiedz Link Zgłoś
last.man.standing ★★★★★ Niech sobie Pani daruje i się nie 03.05.11, 23:49 Wiem, że fajnie byłoby pochwalić się przed redakcyjnymi kolegami - patrzcie - ja kobieta dokopałam Ziemkiewiczowi. Niestety szanowna Pani - nie ma Pani najmniejszych kwalifikacji do tego co udowodniła Pani kompletnym niezrozumieniem tekstu Ziemkiewicza. To, że facet skrytykował Kaczyńskiego - ma do tego pełne prawo. Tak samo jak ma pełne prawo do skrytykowania nawałnicy z jaką "Salon" najeżdża na jedną stronę. Jedno drugiego nie wyklucza a jedynie dowodzi, że Ziemkiewicz (mimo, iż jest konserwatystą) zachowuje obiektywizm. Dam Pani radę - niech się Pani nie ośmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: ★★★★★ Niech sob 04.05.11, 00:37 last.man.standing napisał: .....dowodzi, że Ziemkiewicz (mimo, iż jest konserwatystą) zachowuje obiektywizm. Dobry człowieku - Ziemkiewicz nie musi wcale zachowywać obiektywizmu. Ziemkiewicz jest publicystą i ma prawo do swoich określonych poglądów - tak jak publicyści pism katolickich, lewicowych, hodowców kanarków itd. Nikt też nie wymaga od niego obiektywizmu - tak jak np. od dziennikarza Wiadomości w Telewizji Publicznej czy sprawozdawcy z giełdy. Sęk w tym że RF tak naprawdę poglądów nie ma żadnych - oprócz jednego: co nabardziej opłaca się Rafałowi Ziemkiewiczowi. Przytoczonym przez Wielowieyską artykułem próbował próbował wejść do tego tak potępianego "Salonu" (czyli do grona ludzi piszących rzetelnie i niegłupio) - ale nikt na ten jego manewr nabrać się nie dał, za dobrze się już nanim poznano. No to z tym większą zajadłością zaczął atakować ów "Salon" (oraz personalnie Adama Michnika wobec którego coerpi na największe kompleksy) - bo jedynie to pozwala mu jeszcze zaistnieć. - Czym różni się prostytuka od ku... ? - Prostytutka to zawód, a ku... to charakter Odpowiedz Link Zgłoś
mariajoanna.dwa.2 Re: ★★★★★ Niech sob 04.05.11, 01:14 mam wrażenie że Ty nie rozumiesz kompletnie tekstu Ziemkiewicza ani tego który komentujesz. Tu nie chodzi o zmianę poglądów . prawo do krytyki itp. Wielowieyska obnaża hipokryzję Ziemkiewicza .który atakuje innych za takie same poglądy i opinie jakie wygłaszał w sierpniu 201 r ,gdy mu tak było wygodnie ! W tym problem ! Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: ★★★★★ Niech sob 04.05.11, 08:29 mariajoanna.dwa.2 napisała: ....... mam wrażenie że Ty nie rozumiesz kompletnie tekstu Ziemkiewicza ani tego który komentujesz. Tu nie chodzi o zmianę poglądów . prawo do krytyki itp. Wielowiey ska obnaża hipokryzję Ziemkiewicza Żabciu - czy to do mnie ? Jeśli tak to przeczytaj uważnie to co napisałem a zrozumiesz że napisałem dokładnie to samo. Że, po pierwsze, RF nie ma żadnych poglądów, po drugie że jest w stanie dopasować się do każdej sytuacji politycznej jaką uzna za wygodną dla siebie, i po trzecie - znakomicie zrozumiałem oba teksty. Spróbuj przeczytać jeszcze raz.... Odpowiedz Link Zgłoś
yzek Re: ★★★★★ Niech sob 04.05.11, 14:35 > Wiem, że fajnie byłoby pochwalić się przed redakcyjnymi kolegami - patrzcie - j > a kobieta dokopałam Ziemkiewiczowi. Niestety szanowna Pani - nie ma Pani najmni > ejszych kwalifikacji do tego co udowodniła Pani kompletnym niezrozumieniem teks > tu Ziemkiewicza. Myślę, że błędnie odczytujesz motywację. Pani W. pewnie z najwyższą odrazą wypełniała odgórny prikaz "zneutralizowania" Ziemkiewicza, bo przecież człowiek na poziomie z góry wie, czego czytać nie należy. Trzeba jednak w trosce o formację umysłową czytelników aspirujących do salon, którzy jeszcze sobie właściwych odruchów nie przyswoili i mogliby machinalnie sięgnąć po coś autorstwa wyżej wspomnianego i stać się "pisiorami". Dlatego trzeba od czasu do czasu przygotować im taką papkę, żeby utrzymać w błogim przeświadczeniu, że wiedzą co ten haha, głupi, hehe, Ziemkiewicz, hoho, tam w tych hihi pisowskich, huhuhu gazetkach wypisuje. > Dam Pani radę - niech się Pani nie ośmiesza. Ależ gdzie tu ośmieszenie? Robota wykonana pierwszorzędnie, dostosowana do poziomu umysłowego czytelników, skutek odniesie zamierzony, premia na konto wpłynie! Y. Odpowiedz Link Zgłoś
beta.22 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 01:01 Brawo pani Dominiko!. dziennikarze powinni jak najczęściej przytaczać słowa i poglądy osób publicznych, bo pamięć społeczna jest nader krótka i ludzie dają się nabierać jak dzieci. Vide Kaczyński, który zarzekał się, że nigdy nie zawrze koalicji z Lepperem. teraz mówi, że nie będzie wchodził w koalicję z SLD. A ludzie mu dalej wierzą. Naiwni. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 01:44 Ziemkiewicz klamie piszac ze PO zrobilo skok na media. Skok na media zrobil PiS i dobrze wszyscy pamietamy. W ciagu kilkunastu godzin uchwalono co trzeba a sejmie L Kaczynski wykonal jeszcze jedno polecenie zadane mu przez brata i podpisal ustawe ktora umozliwila grupowe zwolnienia zlogow gierkowskich z tv,zatrudnienie na stanowiska dyrektorow ludzi z klucza partyjnego PiS i koalicjanow. To bylo zaledwie kilka lat temu. Czy Ziemkiewicz uwaza ze mamy wszycy amnezje???? Inne klamstwo to ....salon uprawia wsciekly atak na Kaczynskiego.... Najpierw trzeba podac definicje wscieklego ataku.Wg.mnie to na przykld nazywanie strazy miejskiej mianem Gestapo albo ZOMO. Krytyka Kaczynskiego nigdy nie posunela sie hasel ;pajacu won z palacu co mozna podciagnac do slynnego zawolania prezydenta ;spieprzaj dziadu. Wscieklym atakiem jest ostentacyjne niepodawanie reki prezydentowi lub nazywanie Komorowskiego prezydentem przez pomylke czy nieobecnosc na zaprzysiezeniu, Lech Kaczynski nigdy nie doznal takiego afrontu ze strony opozycji. Wscieklum atakim jest posadzenie premiera Tuska o zdrade i krew na rekach. To sa przyklady wscieklego ataku panie Ziemkiewicz i jego akolici na forum. W artykule Rozpierducha albo syf Ziemkiewicz nie podaje zadnych merytorycznych argumentow za to szermuje wieloma pomowieniami bez pokrycia w celu zdyskredytowania przeciwnika tak jak to robila propaganda PRL. Nie obeszlo sie rowniez bez korzystania z arsenalu bogatego slownistwa przemyslu nienawisci Kaczynskiego. Uklad,sitwa ,szare sieci czy inni szatani tropieni byli przez IV RP i skonczylo sie to wielka kompromitacja z wysadzeniem PiSu z stolkow rzadowych. Klamstwem jest bowiem twierdzenie Ziemkiewicza jakoby rzad Kaczynskiego upadl bo tropil uklady. Prawda jest ze sam Kaczynski zaplatal sie w sieci podrobionych dokumentow,falszywych swiadkow. Skompormitowany zostal przez nieudolnosc swoich urzednikow typu agenta Tomka i jego pryncypala Kaminskiego oraz ministerstwo sprawidliwosci z Ziobra na czele. Na przykladze smierci Blidy nastapila tez kompromitacja prokuratury i policji dzialajacej na wyrazne zlecenie premiera Ziobry za wiedza Kaczynskiego. Trzy godziny zacierania sladow z domu Blidy w obecnosci policji i prokuratorow to nie jest dowod na wsciekly atak na IV RP ale kompomitacja jej propagatorow i nieudolnych wykonawcow. Ziemkiewicz zarzuca tez Tuskowi brak wizji tak jakby mial pretensje do premiera ze nie jest jasnowidzem. Wizja tuska to stabilne panstwo z przyslowiwa ciepla woda w kranie. Mylsle ze to jest o wiele lepsza perspektywa niz szukanie natchnienia w grobach pomnikach i kopcach. Pomnik swietlny przed palacem nie rozjasni dorgi Polakow do lepszej przyslosci. Polacy nie chca zyc na cmietarzu i w ciaglej zalobie. A tylko to ma do zaproponowania partia wielkiego stratega. Odpowiedz Link Zgłoś
01zefka Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 07:12 Ówarzam, co piszę. Nie lubię PISdzielców i ich kochanek i kochanków. kłamczyński niech sobie kupi wibrator. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 07:31 Czytelnik GieWu jest bardziej prosty niż zalożenie konta na fejsbuku, pewnie stąd wszyscy młodzi, wykształceni, bez legitymacji KC /w przeciwieństwie do ich mentorów/ szczycą się posiadaniem takowegoż. Naprawdę nie ma potrzeby czytania felietonu Pani Dominiki, jeśli zna sie linię propagandową GW /od lat bez zmian/. Z góry wiadomo co się w nim znajdzie. Wszak artykuły w tej gazecie powstają na zasadzie pracy zespołoowej. Jak w dawnej Trybunie. Wiem, bo czytałem brednie michnikowszczyzny około 2 lat. Zresztą pozostałe "wielkie tytuły" /Polityka, Newsweek/ też. Przez to trzeba przejść jak przez świnkę. Każdy musi, ale część pozostaje będąc skazanym na rozwój obsesji. Odpowiedz Link Zgłoś
p.przytuski Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 09:54 Mysle, ze bardziej chodzi o niepokoj, ba panike zwiazana z sytuacja Polski Dzis, wielu ludziom sie zmienilo perspektywa, z niecheci do Kaczynskich, na nienawisc do PO, ja naleze do tej grupy. Samotnej, niemajacej kogo popierac, ale w imie patriotyzmu walczacej z Donaldu i Komurowskim. Nie niepokoi Was sytuacja? Nie widzicie, nie czujecie, ze cos nie gra? Moje nastoletnie dziecko powiedzialo krotko: "Targowica". Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Syf czy rozpieducha. 04.05.11, 17:56 Tusk nie chce podzielic losu swojego poprzedniki,ktory zadarl ze wszyskimi mozliwymi ukladami nie mogac im skutecznie zaszkodic co zakonczylo sie utrata posady premiera. Tak Ziemkiewicz przedstawia roznice miedzy Tuskiem i Kaczynskim. Oto meczennik Kaczynski polegl na polu walki z ukladem,ktory Tusk z ochota promuje. Jako pierwszy przyklad Ziemkiewicz podaje promowanie ukladu wymiaru sprawiedliwosci. Nie rozumiem jak odzielenie ministerstwa sprawiedliwosci i prokuratury generalnej wplywa na uklad wymiaru sprawiedliwosci. Za czasow Ziobry,ktory laczyl obydwie te funkcje latwo bylo kazac prokuratorowi zeby przypilnowal zacieranie sladow w domu Blidy niz teraz kiedy prokurator nie podlega rzadowi. Gdzie Ziemkiewicz widzi ten ukald sprytnie nie podaje do wiadomosci co go upodabnia do prezesa Kaczynkiego ktory wprowadzil do polskiej polityki zasade ;wiem ale nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 04.05.11, 17:57 Zapomialem zaznaczyc ze Syf i ropierducha to tytul artykulu Ziemkiewicza na jego blogu albo w Polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Ziemkiewicz jest gotów wielbić Witosa i Pawlaka... 05.05.11, 08:20 Ziemkiewicz jest gotów wielbić Witosa i Pawlaka... za odpowiednią cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
orkakasa Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 09.05.11, 15:44 Nie zemną te numery bruner.zmieniliście artykuł p.W .ale zapomnieliście zmienić fajne to ,lubię to Odpowiedz Link Zgłoś
brodeek Ziemkiewicz kontra Ziemkiewicz 17.05.11, 13:19 I za to Ziemkiewicza cenię, że krytykuje polityków za konkretne posunięcia, a nie przyssawszy się do ich obrzydliwych zadków wazelinuje, niczym Wielowiejska Tuskowi, choćby nie wiem jakim oszustem, nieudacznikiem i indolentem się okazywał. Na tym polega rzetelna ocena, na tym polega rzetelna publicystyka, w odróżnieniu od PROPAGANDY uprawianej przez salonowych wazeliniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś