Dodaj do ulubionych

Nobel dla Prezesa!

06.05.11, 17:41
Nobel to za mało.
Naród winien panu kaczyńskiemu usypać duży kopiec z kupy.
Zgodnie z powiedzeniem "Kupą, Panowie, kupą..."
Obserwuj wątek
    • maxixxx Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 17:42
      powiem najprościej jak tylko można:

nie lubiłem, nie lubię i nie polubię poezji ale to może być wynik głębokiej traumy poszkolnej

i podobnie jest z prezesem Jarosławem którego też nie lubiłem, nie lubię i nie polubię ale to już jest wynik rozsądku

oczywiście zdaję sobie sprawę, że są świecie psychiatrzy który mój rozsądek uważają za dziwactwo ale im więcej będzie takich dziwaków jak ja to tym lepiej
      • md-5 Re: Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 19:02
        Prezes uważa,że wszyscy to debile i cokolwiek "wypoci"to wpadną w zachwyt - oczywiście,ale tylko klakierzy z pis-u - generalnie miernoty intelektualne i niedouczona szrzyzna.Aż wstyd,że w ogóle zabierają głos. No ale taka jest strategia prezesa - wszystko co nie dotyczy glorii jego i brata to barachło i trzeba to zniszczyć/Wałęsa,Miłosz, wielu zacnych lekarzy,profesorów itd./i napisać wreszcie "nową" historię Polski - najlepiej z Cęckiewiczem.
        Grób brata na Wawelu to skandal - prezes nawet nie pojechał tam złożyć kwiatów,bo wolał
        szkalować konstytucyjnie wybrany Rząd i Prezydenta - to jawnie antypaństwowe działania i za to Pis powinien być zdelegalizowany.
        • 7kozyr Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 00:07
          "Mein kampf" tez czytalo sie trudno, zas grafomania prezesa jest rownie "odkrywcza" i duzo jest o Narodzie.
          Czy nie nalezy juz postawic pomnikow Gamulce i Moczarowi. To oni pierwsi podjeli walke
          z komunizmem o "Narod". Jeden nawet (w odroznieniu od prezesa) siedzial za to w wiezieniu i prawie nie stracil zycia. A Polska moczarowska jest bardzo bliska IV RP.

md-5 napisał:

> Prezes uważa,że wszyscy to debile i cokolwiek "wypoci"to wpadną w zachwyt - ocz
          > ywiście,ale tylko klakierzy z pis-u - generalnie miernoty intelektualne i niedo
          > uczona szrzyzna.Aż wstyd,że w ogóle zabierają głos. No ale taka jest strategia
          > prezesa - wszystko co nie dotyczy glorii jego i brata to barachło i trzeba to z
          > niszczyć/Wałęsa,Miłosz, wielu zacnych lekarzy,profesorów itd./i napisać wreszci
          > e "nową" historię Polski - najlepiej z Cęckiewiczem.
          > Grób brata na Wawelu to skandal - prezes nawet nie pojechał tam złożyć kwiatów,
          > bo wolał
          > szkalować konstytucyjnie wybrany Rząd i Prezydenta - to jawnie antypaństwowe dz
          > iałania i za to Pis powinien być zdelegalizowany.
          • gostek_2 Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 10:08
            pseudointelektualne bełkoty były zawsze adresowane do mas, statystyka wskazuje że tu zwycięża pozór myślenia a nie myślenie
            natomiast nadzieja władzy przyciąga do prezesa również tych co myślą, ale nie mają skrupułów
      • kurelski [...] 06.05.11, 20:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • sam16 Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 17:54
      Prezes powinien dostac Nobla za zdziwienie teoria helowa.
    • demetria11 Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 17:56
      Szanowny panie Redaktorze!
      Serdecznie dziękuję za ten artykuł. Ja, jako nieprawdziwa Polka i nieprawdziwa patriotka, zakamuflowana opcja niemiecka, lumpenliberałka, wykształciuch, stojąca tam, gdzie ZOMO, nieschizująca pod krzyżem i cierpiąca na awersję do tłumu z pochodniami wolałam poczytać sobie takiego antypolskiego Miłosza czy żyda Tuwima, a wybitne dzieło Naszego Najukochańszego Prezesa, oby żył wiecznie, znam tylko z fragmentów. Nie zdawałam więc sobie sprawy z jego znaczenia dla światowej literatury, filozofii i etyki, jego ponadczasowości i uniwersalności. Chociaż miałam przeczucie, że na Nobla zasługuje. Natychmiast więc sięgam po ten niesamowity utwór, aby nadrobić braki w wykształceniu i patriotyzmie! :)
      • kurelski [...] 06.05.11, 20:19
    • jacmenos już lepiej oglądać 10 odcinków "M jak miłość" 06.05.11, 17:58
      coś mi wygląda ,że szanowny autor epatuje nas pewną dozą masochizmu . Ja zniosłem jakieś 15 zdań z tekstu Wielkiego Stratega - później z krzykiem wybiegłem z pokoju ...
      Już lepiej katować się jakimś serialem dla kucharek niż tym pseudointelektualnym bełkotem Wodza ...
      • 123jna Re: już lepiej oglądać 10 odcinków "M jak miłość" 06.05.11, 19:00
        jacmenos - to jest dzielo dla kucharzy, kucharki sa madrzejsze i o wypociny Jaroslawa nawet sie nie otra, szkoda scierki.
        • 7kozyr Re: już lepiej oglądać 10 odcinków "M jak miłość" 07.05.11, 00:18
          A Lenin uczyl, ze w komunizmie nawet kucharka powinna umiec rzadzic panstwem.
          Teraz wiec wiemy czemu komunizm upadl.
          Niech wiec prezes nie bawi sie w kucharza (gdzie kucharzy trzech -JK,Lepper i Giertrych, tam... nie ma co jesc).
          Jak sie nie dba o to czy ludzie maja co jesc, to karmic ich chca patriotyzmem.

123jna napisał:

> jacmenos - to jest dzielo dla kucharzy, kucharki sa madrzejsze i o wypociny Jar
          > oslawa nawet sie nie otra, szkoda scierki.
      • klara551 Re: już lepiej oglądać 10 odcinków "M jak miłość" 06.05.11, 19:01
        Lepiej się kucharkom nie narażaj,bo możesz dostać niestrawności. Z takiego tasiemca pochodzi prorocze powiedzonko-Gdyby głupota miała skrzydła latałaby pani jak gołębica /skreślić a w 5 oraz i w 6 wyrazie cytatu/ i mamy określenie idealnie pasujące do super,naj, och i ach prezesa.
    • eggerger Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 17:58
      "Nad Niemnem" nie czytałem, bo się nie da- próbowałem !!
      Nie mam ochoty sprawdzać- jeśli zacytowano
      rzeczywiście p. prezesa, to dziwnie trąci mi to
      towarzyszem Wiesławem.
      Dlaczego?
      • gostek_2 Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 09:45
        mam pewne podejrzenie, że w obu przypadkach chodzi o nowomowę rodem z WUM-L
    • grisza14 [...] 06.05.11, 18:00
    • trajkotek poważnie, to dobra myśl, ale ... 06.05.11, 18:18

"Otóż ja uważam, że poezja faktu w wykonaniu Prezesa też zmienia historię, i nie widzę przeciwwskazań, żeby Prezes też dostał Nobla. Może niekoniecznie jeszcze za "Raport", ale za jakieś przyszłe monumentalne dzieło to już na pewno..."

nie od razu Nobel, co do tego ma akademia szwedzka?
      Na początek: Nagroda Literacka Nike - w sam raz - i łatwiej znaleźć dojścia do jury, żeby to załatwić ... żeby była jaka konkurencja (rywalizacja podnosi poziom) proponuję jeszcze dwóch konkurentów:
      Jacka Żakowskiego i trajkotka.
      • pn-ski W jurajskim parku...tam miejsce prezesa. 06.05.11, 23:44
        <Na początek: Nagroda Literacka Nike - w sam raz - i łatwiej znaleźć dojścia do jury, żeby to załatwić ...>

W jurajskim parku...tam miejsce prezesa.
    • sakral Prezesa jeszcze nie ma Nobla 06.05.11, 18:22
      lumpenliberał ....teraz wiem kim jestem.

a lump jeszcze biednego i samotnego pocieszy.
    • buck_turgidson Za co naprawde nie lubia Milosza? 06.05.11, 18:36
      Za to, ze nie popieral PiS.

Tylko to sie liczy. Jakby popieral Piss, wszystko by mu wybaczyli.

Innym wybaczyli duzo wiecej.
      Herbertowi wybaczyli przyjazn z Michnikiem.
      Rymkiewiczowi wybaczyli ZMP.
      Karskiemu wybaczyli PRON.
      • demetria11 Re: Za co naprawde nie lubia Milosza? 06.05.11, 19:09
        Cóż, Miłosz nie napisał burzliwych strof sławiących Naszego Najukochańszego Prezesa, oby żył wiecznie oraz zamach smoleński, jak to uczynił p. Rymkiewicz, więc jest be ;) Pis wyznaje zasadę "nasz komuch to dobry komuch". Ci dobrzy to np. pp. Jasiński, Wasserman, Kryże. Ja wciąż nie mogę zrozumieć, jak człowiek uważający się za jednego prawdziwego Polaka i patriotę oraz obalacza komunizmu (wraz z bratem, ofkors!) mógł powołać do swojego rządu człowieka, który w PRL-u skazywał opozycjonistów na więzienie. Ale ja jestem tylko mizernym wykształciuchem...
    • erte2 Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 18:37
      Czemu tylko Nobel ? Pulitzer, Oscar, Złoty Glob, Złoty Niedźwiedź, Nagroda Lenina, Bohater Związku Radzieckiego, Legia Honorowa, Virtuti Militari oraz Scyzoryk i Kubek Do Jajek....
      • demetria11 Re: Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 19:00
        Naszemu Najukochańszmu Prezesowi, oby żył wiecznie, już od dawna należy się Nobel z ekonomii (jak burej suce miska :)) za rewolucyjne sposoby walki ze światowym kryzysem oraz uzdrawianie finansów państwa (m.in. za innowacyjną metodę zmniejszania zadłużenia budżetu poprzez zwiększanie tego zadłużenia) :)
      • koloratura1 Re: Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 21:51
        erte2 napisał:

> Czemu tylko Nobel ? Pulitzer, Oscar, Złoty Glob, Złoty Niedźwiedź, Nagroda Lenina,
        > Bohater Związku Radzieckiego, Legia Honorowa, Virtuti Militari oraz Scyzoryk
        > i Kubek Do Jajek....

Do Jajek to jest Kieliszek, a Kubek - może być Do Mleka.
        • sajetan61 Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 08:05
          :-) słuszna uwaga, ale zależy czy twoje miszczą się w kieliszku?
          • koloratura1 Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 16:55
            sajetan61 napisał:

> :-) słuszna uwaga, ale zależy czy twoje miszczą się w kieliszku?

Jestem kobietą i - z tego powodu - w ogóle nie ma co się mieścić...
    • 123jna Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 18:57
      Jaroslaw Kaczynski z pewnoscia na Nobla zasluguje, ma takze jak Milosz swoj komunistyczny epizod (no moze nie epizod, bo mentalnosci tej jest wierny). W swej pracy doktorskiej z socjalistycznego prawa pracy powoluje sie na marksizm-leninizm i podkresla jego wyzszosc na innym systemami - uwaza takze (a moze jego klon, to nie ma znaczenia mysleli to samo)
      ze kolektyw ma prawo przejechac sie po jednostce, ktora jest "niczym", to zreszta od razu widac, Jaroslaw tego nie ukrywa. Jego wyznawcy uwazaja go za prawicowca, nie wiem dlaczego ale dla tych ludzi i Rzepy to nie jest wazne, moze miec jakiekolwiek poglady i tak zawsze prawidlowe. Dla sekcierzy.
    • askold Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 19:24
      A co na to Jarosław ? A Jarosław nic. Od tygodnia milczy. Milczy ? No to pewnie jątrzy... :)
    • jerry.from.lublin Brawo. Manipulacja jak u szefa. I tylko 30 sreb-ów 06.05.11, 19:31
      jerry.from.lublin.salon24.pl/303939,adama-michnika-wieszanie-zdrajcow
    • brzmski z cyklu - czego wargi nie ujęły 06.05.11, 19:36
      gdybyż jeszcze autor, swymi wargami ujął jakieś okoliczności przyrody, choćby i nieożywionej, by się chłonęło wartki nurt denuncjacji jak jaką... prognozę pogody np.
    • kurelski [...] 06.05.11, 20:07
    • ajakzupa co różni Vargę od Voltaire'a 06.05.11, 20:59
      Varga: "zawziąłem się i dzieło przeczytałem, są bowiem książki, które nawet jeśli się nie chce, to trzeba przeczytać".

Varga jest więc wielkim miłośnikiem męczeństwa, lecz nigdy prawdy. Voltaire zaś był wielkim miłośnikiem prawdy, lecz nigdy męczeństwa.

Dlatego Voltaire jest ponadczasowy, podczas gdy Varga tylko do czasu.
      • pis_busters [...] 06.05.11, 21:18
      • q-ku a skąd pomysł by ich porównywać? 07.05.11, 09:19
        taż to tylko artykulik w gazecie
    • pis_busters Kurefski ty już nigdy nie zmądrzejesz... 06.05.11, 21:15
      Kurefski ty już nigdy nie zmądrzejesz...
      • koloratura1 Re: Kurefski ty już nigdy nie zmądrzejesz... 06.05.11, 22:08
        pis_busters napisała:

> Kurefski ty już nigdy nie zmądrzejesz...

Podobnie jak grisza oraz ajakzupa.

Na takich - jedyna metoda to kliknięcie w czerwony kosz (po prawej przy nicku)

PS.: Nie chodzi o poglądy, ale o kompletnie niezrozumiały bełkotus absolutus, którym się posługują.
    • pis_busters Jarosław Kłamczyński wielkim pisarzem był... 06.05.11, 21:20
      Jarosław Kłamczyński wielkim pisarzem był... Gdyby doszedł do władzy, jego dzieła wszystkie na maturach będą analizować !
      • pn-ski łubu dubu, łubu dubu, niech nam zyje... 06.05.11, 23:48
        prezes naszego klubu, Jarosław Kłamczyński, to mówiłem ja, Jarząbek...
      • koham.mihnika.copyright dawno temu Ksiazka i Wiedza wydaly Historie 07.05.11, 09:21
        Powszechna, tlumaczenie z rosyjskiego.
        Obecnie, ci sami autorzy przygotowuja nastepny tom - Jarosław Kałczyński - Aleksander Macedonski polskiej mysli wojskowej i towarzyskiej, z omowieniem trudnych wyborow.
    • minstrel515 Nobel dla Prezesa! 06.05.11, 22:47
      Jeśli rzeczywiście nastąpiło "wzmożenie intelektualne" wśród, chociażby, niewielu posłanek i posłów PiS, to jest to wielka pośmiertna zasługa Miłosza. Mogli przecież w ogóle go zignorować.
      Nie spełnia kryteriów prawego Polaka, ani nawet lewego Polaka.
    • h-mol Szanowny Panie Redaktorze! 07.05.11, 00:51
      Z wielką uwagą przeczytałem pański tekst i szczerze gratuluję niezwykle trafnej oceny zarówno J. Kaczyńskiego jak i jego otoczenia. Przesyłam ukłony ale obiecać, że przeczytam wsponiany przez Pana "Raport" nie mogę! W razie zagrożenia będę się bronił twierdząc, iż uczynił to Pan w moim imieniu.
    • maczimo Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 06:10
      Nobel dla Ojca Redaktora za stworzenie tylu cyngli.
      • 0721x Re: Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 06:59
        ale tylko za ilość bo z jakością nietęgo
    • q-ku bardzo fajnie napisane 07.05.11, 09:17
      mimo celu jaki przyświeca Autorowi, sam artykuł dość dowcipny i, jako taki, fajnie się czyta
    • prawieemeryt "Raport o stanie RP", zawziąłem się i "dziAło" 07.05.11, 09:51
      przeczytalem. Piszę "działo" choć to "armaty wcale nie ukrywane w kwiatach tylko ustawione na stercie obornika" - więc co oczywiste strzelające fekaliamii. Nobel dla Prezesa! Ode mnie prezes już dawno dostał co mu się słusznie i bezdyskusyjnie należy - KOPA W DOOPĘ NA ZAWSZE! i Nie znoszę upierdliwych kurdupli otoczonych i adorowanych przez "lumpen_PiS_dziactwo".
    • best.dezynwoltura Nobel dla Prezesa! 07.05.11, 10:14
      Świetny artykuł! Gratuluję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka