Dodaj do ulubionych

Ziemkiewicz gniecie "Rzepę"

09.05.11, 13:27
Czapki z głów przed red. Ziemkiewiczem, choć raz (bo przeważnie kłamstwa propaguje) przeciwstawił się kłamstwu gniotąc swoją własną gazetę, a jeśli jeszcze w środku był jego felieton - to tym większe dla niego uznanie.

Bo poza tym cała "publicystyka" redaktora Z. jest równie zachęcająca i inteligentna, jak jego mina na tym zdjęciu....
Obserwuj wątek
    • cop22 Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 14:55
      Możę jakby sie Ziemkiewicz podcierał gazetą w toalecie to by było wiadomo o która chodzi.
      • citaobscura "Wiem co zgniotłem" 09.05.11, 15:58
        '„Dziennikarskie śledztwo” tygodnika „Wprost” ujawniło, że gazeta, którą gniotę na okładce „Uważam Rze”, to „Rzeczpospolita”. Dowodem ma być czcionka i kolorowe kropki. Jeśli wszystkie dziennikarskie śledztwa „Wprost” są tyle warte, to piszcie chłopcy lepiej o Dodzie i Nergalu. Wiem, co zgniotłem i z całą pewnością nie była to „Rzeczpospolita”.

A co? Nasza słodka tajemnica. Nie powiem, bo przecież nie chodziło tu o konkretną gazetę, ale o symbol – gazetę w ogóle.

No, chyba, że trzeba to będzie wyjawić przed sądem.'[RZ]
        • citaobscura Ale cyngle MiśNicka ------------------------------ 09.05.11, 16:32
          z GazWyb i wPrOst wiedzą lepiej ;-)
    • maxixxx Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 14:58
      jak już zdążyłem się zorientować to dziennikarze Rzeczpospolitej należą do ulubionych dla dziennikarzy Wyborczej ale mi to przypomina jakieś obsesyjne leczenie własnych kompleksów pomiędzy dziennikarzami dlatego nie warto komentować co zgniótł mister Ziemkiewicz bo ocbhhodzi mnie to tyle samo co on sam

nawet ja pisząc o niczym staram się pisać o czymś ale pani redaktor pobiła mnie za co słusznie ma etat i pensyjkę w swojej gazecie ale obiecuję, że nie będę brał z niej przykładu

• bolek_i_jego_worek Re: Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 15:29
        maxixxx napisał:

> jak już zdążyłem się zorientować to dziennikarze Rzeczpospolitej należą do ulub
        > ionych dla dziennikarzy Wyborczej ale mi to przypomina jakieś obsesyjne leczeni
        > e własnych kompleksów pomiędzy dziennikarzami dlatego nie warto komentować co z
        > gniótł mister Ziemkiewicz bo ocbhhodzi mnie to tyle samo co on sam
        >
        > nawet ja pisząc o niczym staram się pisać o czymś ale pani redaktor pobiła mnie
        > za co słusznie ma etat i pensyjkę w swojej gazecie ale obiecuję, że nie będę b
        > rał z niej przykładu
        >
        >
        >
        Mnie najbardziej w tm artykule zdziwiła informacja, że Ziemkiewicz odniósł się do zgniatania na swoim blogu. Muszę przyznać, że pomysł Wprostu śmieszny, a odpowiedź Ziemkiewicza niepotrzebna jeśli nic nowego nie wnosi do sprawy.
      • ttr32 Re: Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 16:18
        Wyłażą kompleksy GW względem Rzepy!Otóż jak wydawca GW postanowił poszerzyć rynek i wpadł na pomysł pt " Nowy Dzień",to ta przygoda skończyła się gigantyczną wtopą na kilkadziesiąt milionow zł.Tymczasem faceci z Rzepy widząc co się dzieje na rynku po przejęciu Wprost przez Lisa(BTW:zawyżali nakład Wprost !),zaczęli wydawać z sukcesem Uważam Rze.Można zadać pytanie :kto jest lepszy w tym biznesie?
    • bobasz Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 15:05
      Zastanawia mnie etymologia, tytuły tegóż czasopisma, czy "Uważam, Rze" popełniło w tytule celowy błąd ortograficzny, aby podkreślić brak szacunku prawiczków, dla żydoliberalno komunistycznych zasad ortografii, czy też jakieś głębsze przesłanie w tym się kryje?
    • drmuras Śledztwo gw ale jaja 09.05.11, 15:14
      Weżcie się za znaki interpunkcyjne i błędy językowe na waszysch stronach - to nie wymaga śledztwa... A zapomniałem że to stażyści robią - wolontariusze żeby było jak w tanim państwie latającego Donalda
      • eggerger Re: Śledztwo gw ale jaja 09.05.11, 20:04
        Boli, ale muszę tobie przyznać rację.
        Może redaktorzy powinni pisać
        w niemieckim Wordzie i dać Googlowi
        do tłumaczenia?
        Wyszłoby lepiej?
    • competent Naczelny menel kaczej "publicystyki" 09.05.11, 15:19
      ktory do tego nie zdazyl zalapac sie do zmian ustrojowych w Polsce.Zabraklo mu 2-3 lat.I teraz nadrabia opluwajac tych,ktorzy zdazyli...
    • trajkotek a była Pani w tem roku na dniach cipki? 09.05.11, 16:18
      ja nie byłem - jak i rok temu wykazałem się fatalnym refleksem...
      pozdrawiam paniom i pani filtr do kawy!
      • contessa_martusia Nieistotne. Ważne ze ty byłeś, Trajkotku. 09.05.11, 16:30
        trajkotek napisał:

> ja nie byłem - jak i rok temu wykazałem się fatalnym refleksem...
        > pozdrawiam paniom i pani filtr do kawy!
        • trajkotek Re: Nieistotne. Ważne ze ty byłeś, Trajkotku. 09.05.11, 20:24
          no właŚnie ŻEM NIE BYŁ !!!
    • contessa_martusia Autorzy niepokorni:..., stoi napisane na górze 09.05.11, 16:29
      owego tygodnika, a po dwukropku lista najbardziej czołobitnych, prorządowych dziennikarzy IV Rzeczypospolitej - Wildstein, Lisicki, Semka Karnowscy.

Lizodupski artykuł Karnowskiego o premierze Kaczyńskim w Der Dzienniku jest traktowany jako najżałośniejszy panegiryk od czasów stalinowskich.
      Pamiętny są tez "wywiady" a raczej monologi Kaczyńskiego w Trójce, organizowane przez Karnowskiego w taki sposób żeby nie zadać żadnego drażliwego pytania.
      To sie potem na Kaczyńskim zemściło, dla dobra Polski zresztą, bo Kaczyński przyzwyczajony do pytań Karnowskiego dał ciała w obu debatach przedwyborczych z Kwasniewskim i z Tuskiem.

Napisanie o Karnowskim "niepokorny dziennikarz" jest urąganiem inteligencji czytelników tego pisemka. ( Chyba że wiedzą o nich coś więcej, np. że plują do kawy Nadredaktora Lisickiego, gdy ten na chwilę odejdzie od stolika).
    • kociewiak2 Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 09.05.11, 19:52
      ...nowe haslo ,,ZIEMKIEWICZ NA PREMIERA RP,, nie chcemy J.Kaczynskiego tylko madrego
      dzienikarz ktory wie wszystko NAJ...moze wtedy zrozumie co to znaczy byc opluwanym przez
      Rzeczpospolita i Radio Maryja ,Gazete polska, i innych
    • gandalf70 GWna się do ręki nie bierze... 09.05.11, 23:27
      gó... się wydala. Ot, co.
    • gandalf70 GWno robi bokami, bo Rzepie wciąż rośnie, 09.05.11, 23:28
      a salonowi opada. Tak to bywa z obrzezanymi naszymi tfu braćmi.
    • orkakasa Ziemkiewicz gniecie ........ 09.05.11, 23:52
      Ziemkiewicz gniecie gazetę ,Rzepę ,wprost,politykę gnie cię i gnie mnie o marionetach z powołania narodu nie wspominając .Zastanawia mnie tylko jakiego koloru wydzielina ścieka mu po rękach.Ziom jaki ma to zapach?Wygnieć z tego kotlety my obierzemy ci ziemniaki i wszystko w buraczkach.
    • minstrel515 Ziemkiewicz gniecie "Rzepę" 10.05.11, 00:31
      Czytanie Ziemkiewicza to czysty masochizm. Może ma dobre chęci, ale to za mało, żeby być dobrym pisarzem. Ma nieznośny, narcystyczny styl i nawet krótkie jego felietony, czy wpisy na blogu są męczące w odbiorze. Gnioty właśnie.
    • trajkotek biedroneczki są w kropeczki ... 10.05.11, 00:47

Widać na nim kropki, których z całą pewnością nie używa np. "Gazeta Wyborcza". - kropki, dla zmylenia, mogły być z innej gazety

• buzz11 Ziemkiewicz gniecie... swój rozum ! Nagminnie... 10.05.11, 08:12
      Ziemkiewicz gniecie... swój rozum ! Nagminnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka