Dodaj do ulubionych

Premier Tusk w Strasburgu: UE to najlepsze miej...

06.07.11, 14:08
najlepsze miejsce dla homoseksualistów pedofilii i narkomanów
Obserwuj wątek
    • oszolom-z-radia-maryja Re: Premier Tusk w Strasburgu: UE to najlepsze mi 06.07.11, 14:08
      UE to najlepsze miejsce tez dla lewaków i wszelkich patologii społecznych oraz dla ateistów i klerofobów
      • al.kubiczek Re: Premier Tusk w Strasburgu: UE to najlepsze mi 06.07.11, 15:13
        W czym problem? Droga do Korei Północnej otwarta, komuszku.
    • ajakzupa ślepej kury 07.07.11, 08:27
      Sukces Tuska: sukces ślepej kury, której trafiło się ziarnko.

Czy Tusk powiedział w UE, że zadłużył Polskę o dodatkowe 300 miliardów? Czy powiedział o setkach tysięcy Polaków emigrujących za chlebem, podcierających zadki Europejczyków dla zarobku? Czy powiedział o polskiej biedzie, głodnych dzieciach...

Od pół wieku Polska żyje na kredyt, zapożyczając się na Zachodzie, aby przeżyć. Prawie 40 milionów Polaków nie potrafi tak gospodarować, żyć, aby Polska nie miała cholernych długów. Niedługo bilion, nawet wnukom nie uda się tego spłacić. Sukces jak cholera.
      • poppers68 Re: ślepej kury 07.07.11, 09:03
        .... ręce opadają czytając tego typu tezy....
        No, jestem ciekaw jak poradziłby sobie ich autor z rządzeniem kraju w sytuacji ,gdy :
        - spada samolot z prezydentem i 1/5 parlamentu
        - 2009 i 2010 : dwie fale powodziowe i zalana 1/2 kraju
        - 2009 -2010 : odpala najpoważniejszy kryzys finansowy na świecie od momentu
        krachu na Giełdzie Nowojorskiej w latach 20 tych XX wieku ,którego następstwem
        był zarówno potężny głód , bezrobocie i pośrednio dojście Hitlera do władzy z konsekwencją
        II Wojny Światowej

....Polacy za chlebem, że przepraszam z biedy ? Zasobne Niemcy mają problem z migracją
        młodych ludzi do USA czy Szwajcarii. Czy to oznacza ,że Niemcy żyją w biedzie?
        Autor chyba mieszka w okolicach Rzeszowa i bliżej ma do Białorusi niż do UE.

Dla mnie samym sukcesem jest fakt, że Tusk radzi sobie praktycznie już całą kadencję co
        jest i tak ewenementem. No ale oprócz praktycznie marnego Grabarczyka przynajmniej
        nie zaprosił kierownika Leppera do władzy....

Polska w biedzie..... to ja się pytam , dlaczego nie mogę wyprzedzić rolnika na drodze
        krajowej pędzącego nowoczesnym ciągnikiem New Holland?
        Dlaczego widzę na wsiach kawasaki zamiast motorynek czy WSK ?
        Dlaczego konsumcja w handlu jest naprawdę na niezłym poziomie?
        Dlaczego jesteśmy w czołówce dobrze wydawanych funduszy unijnych?
        Dlaczego w gazetce REAL w Berlinie widzę promowane polskie warzywa?
        Dlaczego........
        I tak mógłbym pisać o wynikach polskiej biedy.

Ale cóż , taktyka Kaczyńskiego i Rydzyka zaczyna jak widzę trafiać w tarczę: Polska biedna,
        tłamszona, niczym Białoruś naród uciskany....

Ktoś na forum zaprosił kolejnego autora bełkotu do Korei Północnej....
        Ja rozszerzę o Mołdowę , Tiranę i Ghanę. Oraz zarekomenduję jako cel stwierdzenia rzeczywistej biedy. Może potem wartość tego typu postów wzrośnie.....
        • ajakzupa Re: ślepej kury 07.07.11, 11:03
          Przekonałeś mnie, bardzo się myliłem:
          - Tusk nie wziął kredytu na 300 miliardów, lecz tyle pożyczył Niemcom, Szwajcarom itp.;
          - od 50 lat to Polacy pożyczają Europie forsę, a nie na odwrót, bo Polska nigdy nie jest zadłużona tak, że i za 100 lat nie spłaci długu;
          - na wsi to raj, wszyscy rolnicy mają nowoczesne traktory po milion zł, a nie zaś rozsypujące się ciągniki z czasów Gierka;
          - synowie rolników rozbijają się bmw i kawasaki;
          - dziesiątki osób z mojej miejscowości nie podciera zadków starym Niemcom (i tym także, którzy napadli na Polskę w 1939), lecz to Niemcy przyjeżdżają do Polski za chlebem;
          - itd.

Oczywiście, jestem tumanem otumanionym pisowską propagandą. Amen.

Ps. Mędrcze nieotumaniony żadną propagandą, podoba mi się twoje zestawie Polski z Koreą Północną. Może jednak porównać z Haiti, też byśmy wyszli cudownie na tym tle.
        • ajakzupa a teraz odpowiedź poppers68 07.07.11, 11:22
          Twoje pytanie o to, co bym zrobił na miejscu Tuska, jest niedorzeczne.

Niedorzeczne, bo wiem, że nie nadaję się na polityka, więc się nie pcham. Natomiast Tusk obiecał, że sobie poradzi, że zreformuje Polskę. Zrobił g... i kupę długów.

Ale załóżmy, że jestem na jego miejscu. Po pierwsze i po ostatnie: niech sobie ludzie radzą sami, rząd jest tylko nocnym stróżem. Kropka.

I - co to za sukces Tuska: np. ty - załóżmy, że masz 500 tys. długu, zaciągasz 300 tys. i sobie doskonale radzisz. Tak właśnie jest z Tuskiem, zadłuża cholernie Polskę, więc żyjemy na kredyt. Mnie to nawet odpowiada..., bo mi wisi cała ta Polska, jak mi wisi Tusk, Kaczyński i cała ta zgraja Polaków. W gruncie rzeczy mi to wisi. Zadłużajcie się coraz bardziej i chwalcie rząd, że was i wasze dzieci i wnuki urządza tym zadłużaniem, które trzeba spłacić, jeszcze bardziej się zadłużając.
    • landaverde No coś mi to zdjęcie przypamina... 07.07.11, 09:11
      Aha, teraz już wiem co jest najlepszą analogią eurolandu - "planeta małp"!
    • pawel.odrin Europa według Tuska 07.07.11, 10:07
      Wszyscy, ale to wszyscy!!! także redaktor T.Bielecki powinniśmy zapisać się do PO. Bo to jedyna słuszna partia!
    • pio41 W wiec chwala nas... 07.07.11, 10:58
      i doceniaja. Dziekuje Ci Tusku. Moge dalej spac spokojnie
      • landaverde Re: W wiec chwala nas... 07.07.11, 11:01
        Ależ masz ciętą tą ironę! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka