Dodaj do ulubionych

Komu nie wierzę

• gornikmarek Komu nie wierzę 24.09.11, 17:11
      Nie wierze rudym, jakala, Ormowca Zomowcom i wszystkim kundlom tej masci.
    • rozsadek.ltd Kto wierzy Michnikowi? 24.09.11, 17:35
      Na pewno nikt o zdrowych zmysłach.
      Zdrajcom się nie wierzy, czyż nie?
      • pis_busters Re: Kto wierzy Michnikowi? Ja !!! 24.09.11, 18:11
        Kto wierzy Michnikowi? Ja !!!
        • rozsadek.ltd Do budy!!! 24.09.11, 19:13
          Bo wezmę rózgę kundlu.
        • kazby Re: Kto wierzy Michnikowi? Ja !!! 24.09.11, 19:58
          bo jesteś pojebany
      • antropoid Re: Kto wierzy Michnikowi? 25.09.11, 13:07
        rozsadek.ltd napisał:

> Na pewno nikt o zdrowych zmysłach.
        > Zdrajcom się nie wierzy, czyż nie?

Właśnie dlatego kurdupel przoduje w rankingach na najmniejsze zaufanie...
        • young.mohair Re: Kto wierzy Michnikowi? 25.09.11, 19:03
          Polecam lekturę:
          www.bibula.com/?p=1286
    • prezes_na_dopalaczach Komu nie wierzę 24.09.11, 17:50
      Pan Michnik ma racje w 100% i jesli ktos nie widzi racji w tym co on mowi, to jest albo slepym, albo glupim.

Lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znzlezc.
      • gazo-ropo-mozgi Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 18:17
        Nim dluzej sie zastanawiam nad tym co zaszlo po smolenskim grillowaniu i tej farsie jaka nam zadedykowal PiSmenski szaleniec ze swoim sztabem UMYSLOWO CHORYCH macior i reszty chlewu, to dochodze ze jest to szczescie dla Polakow.Lepiej ze znamy podzialy na ludzi zdrowych i tych ,ktorych powinno sie ogladac tylko przez kraty w ZOO. Zaskakuje mnie poziom TOLERANCJI DLA TYCH PISOWSKICH DEGENERATOW: czy gdziekolwiek na swiecie istnieje taki kraj, gdzie po slowach o sztucznej mgle idobijaniu rannych czy "obezwladnieniu samolotu" nie zamyka sie "tworcy" teorii w psychiatryku? Kiedy dodam ,ze ten polglowek swego czasu stal na czele ludzi odpowiedzialnych za BEZPIECZENSTWO tego kraju, to porownanie z malpa trzymajaca brzytwe jest jak najbardziej na miejscu.. Dlugo by mozna o partii przytulajacej debili pisac, przeklinac i zlowrozyc, ale chodzi nam przeciez nie o to. TRZEBA RATOWAC TEN KRAJ- SKAZONY NAWOLYWANIEM NAWIEDZONEGO POLGLOWKA DO NEGACJI KONSTYTUCJI, PREZYDENTA,STABILNOSCI MIEDZYNARODOWEJ,UKLADOW UNIJNYCH I WSZYSTKIEGO TEGO, CO JEST NIEZGODNE Z "NAUCZANIEM" TEGO MALEGO POLSKIEGO HITLERKA, ZALOSNEGO HITLERKA. Licze na szybka smierc emerytow i recistow,licze na odejscie podkarpackiego zacofania na bezpieczna glebokosc 1,5m pod ziemia.Bo ta tepa warstwa spoleczenstwa jest jak inkwizycja wierzaca w plaska Ziemie i czarownice. Jestesmy wobec nich bezsilni- DO ICH PRZEDSMIERTNIE ZAKUTYCH LBOW ARGUMENTY NIE PRZEMAWIAJA,INKWIZYTORZY ZBIERAJA ZNIWO JAK W SREDNIOWIECZU WSROD TLUSZCZY. KOMOROWSKI,TUSK, MICHNIK SA PALENI NA STOSIE,A CELEM SAMYM W SOBIE JEST WLADZXA MALEGO ,OSZALALEGO CZLOWIECZKA. GDYBY BYLA TAKA SZANSA-BOZE,PROSZE CIE! ZABIERZ KARAKANA Z RESZTA CWOKOW PISOWSKICH DO SIEBIE!
        • rysiuz Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 20:04
          Ten rodzaj pogardy do ludzi innych racji jest realnie przejawem faszyzmu

". Licze na szybka smierc emerytow i recistow,licze na odejscie podkarpackiego zacofania na bezpieczna glebokosc 1,5m pod ziemia.Bo ta tepa warstwa spoleczenstwa jest jak inkwizycja wierzaca w plaska Ziemie i czarownice. Jestesmy wobec nich bezsilni- DO ICH PRZEDSMIERTNIE ZAKUTYCH LBOW ARGUMENTY NIE PRZEMAWIAJA"
          • young.mohair Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 19:04
            Zgadzam się całkowicie.
    • neoendeo Ja nie wierzę Michnikowi ... 24.09.11, 18:00
      Brednia chorych umysłów to jest to co pan promuje w swojej gazecie. Nie potrzebuję, żeby mnie chwalili za granicą wystarczy, że będę się czuł dobrze w swoim kraju, żyjąc po polsku bez konieczności przypodobania się komukolwiek. A ostatnie 2o lat to tylko trochę lżejsza forma komunistycznego ucisku nad Polską. Mam nadzieję, że to się skończy wkrótce.
      • pis_busters Re: Idiota... 24.09.11, 18:12
        Idiota...
        • gazo-ropo-mozgi Re: Idiota... 24.09.11, 18:21
          Nim dluzej sie zastanawiam nad tym co zaszlo po smolenskim grillowaniu i tej farsie jaka nam zadedykowal PiSmenski szaleniec ze swoim sztabem UMYSLOWO CHORYCH macior i reszty chlewu, to dochodze ze jest to szczescie dla Polakow.Lepiej ze znamy podzialy na ludzi zdrowych i tych ,ktorych powinno sie ogladac tylko przez kraty w ZOO. Zaskakuje mnie poziom TOLERANCJI DLA TYCH PISOWSKICH DEGENERATOW: czy gdziekolwiek na swiecie istnieje taki kraj, gdzie po slowach o sztucznej mgle idobijaniu rannych czy "obezwladnieniu samolotu" nie zamyka sie "tworcy" teorii w psychiatryku? Kiedy dodam ,ze ten polglowek swego czasu stal na czele ludzi odpowiedzialnych za BEZPIECZENSTWO tego kraju, to porownanie z malpa trzymajaca brzytwe jest jak najbardziej na miejscu.. Dlugo by mozna o partii przytulajacej debili pisac, przeklinac i zlowrozyc, ale chodzi nam przeciez nie o to. TRZEBA RATOWAC TEN KRAJ- SKAZONY NAWOLYWANIEM NAWIEDZONEGO POLGLOWKA DO NEGACJI KONSTYTUCJI, PREZYDENTA,STABILNOSCI MIEDZYNARODOWEJ,UKLADOW UNIJNYCH I WSZYSTKIEGO TEGO, CO JEST NIEZGODNE Z "NAUCZANIEM" TEGO MALEGO POLSKIEGO HITLERKA, ZALOSNEGO HITLERKA. Licze na szybka smierc emerytow i recistow,licze na odejscie podkarpackiego zacofania na bezpieczna glebokosc 1,5m pod ziemia.Bo ta tepa warstwa spoleczenstwa jest jak inkwizycja wierzaca w plaska Ziemie i czarownice. Jestesmy wobec nich bezsilni- DO ICH PRZEDSMIERTNIE ZAKUTYCH LBOW ARGUMENTY NIE PRZEMAWIAJA,INKWIZYTORZY ZBIERAJA ZNIWO JAK W SREDNIOWIECZU WSROD TLUSZCZY. KOMOROWSKI,TUSK, MICHNIK SA PALENI NA STOSIE,A CELEM SAMYM W SOBIE JEST WLADZXA MALEGO ,OSZALALEGO CZLOWIECZKA. GDYBY BYLA TAKA SZANSA-BOZE,PROSZE CIE! ZABIERZ KARAKANA Z RESZTA CWOKOW PISOWSKICH DO SIEBIE!
        • young.mohair Re: Idiota... 25.09.11, 19:06
          pis_busters napisała:

> Idiota...

Nie musisz publicznie przedstawiać się. Wszyscy to wiedzą doskonale.
      • prezes_na_dopalaczach Re: Ja nie wierzę Michnikowi ... 24.09.11, 18:17
        Jak sie zyje po polsku? Schabowy z ziemniakami i kapusta? "Dobrodziej" z koleda? Radio Maryja? Cwiartka przy sobocie po robocie?

Lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znalezc.
        • neoendeo Żyć po polsku to nie prezentować poziomu hołoty .. 24.09.11, 19:03
          ... jak większość na tym forum przeciwników PiSu. Np. z Twoimi kolegami powyżej, którzy skomentowali mój wpis dyskutować się nie da, bo oni są kulturowymi spadkobiercami nazistowskich i bolszewickich najeżdzców.

A poza tym żyć po polsku to znaczy zupełnie szczerze i głęboko kultywować takie wartości jak : Bóg, Honor i Ojczyzna. Żyć po polsku to znaczy kochać Polskę i czerpać radość z życia tutaj wg tych samych zasad i przepisów od lat 1000. To znaczy cały czas pracować nad sobą, żeby poprawiać i ulepszać ten dorobek, który przekazali nam przodkowie. To znaczy rozumieć, że historia tego narodu była wyjątkowo ciężka, co może tłumaczyć różne przywary i słabości wynikające z faktu, że rozwój kulturalny był zaburzany przez obcą agresję. To znaczy być ciekawym świata i otwartym na inne kultury i nacje, ale przy zachowaniu własnej tożsamości i świadomości wyjątkowości otrzymanej spuścizny. Dzięki temu, że tacy byliśmy i jesteśmy udało nam się uniknąć w historii różnych zboczeń typu nazizm, czy bolszewizm, dzięki temu inne narody nie cierpiały z naszego powodu (a o ile cierpiały to nieporównywalnie mniej, niż to miało miejsce w historii innych nacji). To jest po prostu wielka sprawa o którą warto walczyć i starać się dla niej. To mało ???
          • prezes_na_dopalaczach Re: Żyć po polsku to nie prezentować poziomu hoło 24.09.11, 20:42
            Daj spokoj.
            • neoendeo Re: Żyć po polsku to nie prezentować poziomu hoło 25.09.11, 14:29
              nie daj spokój, tylko Wy to wszystko rozwalacie, zupełnie bezsensu.
    • gazo-ropo-mozgi Komu nie wierzę 24.09.11, 18:20
      • jerobert66 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 19:43
        Oto zwolennik Michnika .inteligent z większego miasta. Wyborca PO. Chce POłowę narodu wyslać do Bozi.. :)) Prosimy ,DARUJ NAM ŻYCIE !! MOŻE BYĆ SYBIR ??... :))))
        • young.mohair Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 19:09
          Jaka partia taki elektorat. I vice versa.
    • alakyr A ja nie wierzę autorowi 24.09.11, 18:33
      ...Ostatnie dwie polskie dekady są najlepsze od czterech stuleci. To wielka zasługa milionów ludzi, którzy za cenę ogromnych wyrzeczeń odnaleźli się w rzeczywistości po 1989 r....

Właśnie wychodzą na jaw skutki przekształceń zaordynowanych nam przez Solidarność kierowaną przez opozycjonistów. Bieda ludzi, bieda państwa ale za to bogactwo niewielu a przede wszystkim wytransferowanie majątku za granicę.
      A to że nikt nikogo nie zarzyna, nie ma wojny to akurat nie jest nasza zasługa.
      Inni poszli innymi drogami i mają się lepiej. I państwa i ich społeczeństwa.
      • sam16 Re: A ja nie wierzę autorowi 24.09.11, 22:35
        alakyr napisał:

> ...Ostatnie dwie polskie dekady są najlepsze od czterech stuleci. To wielka zas
        > ługa milionów ludzi, którzy za cenę ogromnych wyrzeczeń odnaleźli się w rzeczyw
        > istości po 1989 r....
        >
        > Właśnie wychodzą na jaw skutki przekształceń zaordynowanych nam przez Solidarno
        > ść kierowaną przez opozycjonistów. Bieda ludzi, bieda państwa ale za to bogactw
        > o niewielu a przede wszystkim wytransferowanie majątku za granicę.
        > A to że nikt nikogo nie zarzyna, nie ma wojny to akurat nie jest nasza zasługa.
        > Inni poszli innymi drogami i mają się lepiej. I państwa i ich społeczeństwa.
        Kto to sa ci inni i jak im jest lepiej.
        Przeciez Polska w rankingach przyrostu PKB jest liderem w Europie.
        • bumcykcykhopsiup Re: A ja nie wierzę autorowi 24.09.11, 22:45
          oprocz samego przyrostu trzeba wziac tez pod uwage dystrybucje pkb, a z tym niestety rozowo nie jest (blizej nam do ameryki lacinskiej niz europy).
          • alakyr To jasne, PKB się nie najesz i nic nie mówi o ... 25.09.11, 13:02
            poziomie zamożności i jakości życia społeczeństwa.
        • alakyr Re: A ja nie wierzę autorowi 25.09.11, 12:57
          Czesi, Sowacy, Węgrzy
          • bumcykcykhopsiup Re: A ja nie wierzę autorowi 25.09.11, 15:02
            czesi slowacy i wegrzy startowali z duzo wyzszego poziomu niz my :)
    • grajag Komu nie wierzę 24.09.11, 19:00
      I jak się te wpisy mają do meritum felietonu Michnika? Czy ktoś polemizuje z jego argumentami? Czy napisał nieprawdę? NIE! Prawda w oczy kole wszystkich PiSiorów, więc pisze się o samym Michniku, jego gazecie innych dziennikarzach...czy tu są sami półinteligenci? Mądrzy inaczej?
      • 231955ali Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 19:11
        Popieram ale jest nas tutaj trzech ,czterech?. Reszte naprawde malo interesuje co napisal ale kto ?. Staralem sie to udowodnic w moich postach.Pozdrawiam.
        • sphinxpinastri 12 24.09.11, 19:49
          To, co może napisać Adam Michnik, jest już wiadome od najmniej dwudziestu lat. Wtedy zatrzymał się w swoim rozwoju. Co więcej, to, co teraz pisze, jest na poziomie niezbyt lotnego gimnazjalisty.

Chodzi więc o osobę, osobę kogoś wyjątkowo załganego, cynicznego. Chcę mu to wygarnąć, bo kiedyś dałeś się nabrać.
          • sphinxpinastri Re: 13 24.09.11, 19:50
            Sprostowanie: powinno być "dałem się nabrać", a nie dałeś".
          • 231955ali Re: 12 24.09.11, 20:11
            Jak chcesz mu to wygarnac to napisz bezposrednio do redakcji jest wieksza szansa ,ze to przeczyta.Lub do samej redakcji w Warszawie osobiscie ewentualnie w oddziale ,w Polsce. Przykro mi ale nie moge sie z toba zgodzic ,ze od dwudziestu lat pisze to samo on sie zmienia i swiat sie zmienia.Tak na marginesie wytlumacz mi jak to sie stalo ,ze caly swiat dziennikarski daje mu nagrody ,Ciebie jak piszesz nabral , wszystkich nabral cos chyba nie-tak.
            • sphinxpinastri 14 24.09.11, 22:22
              Twoje rady mnie nie interesują. Cały świat dziennikarski? A cóż mnie obchodzi świat dziennikarski nagradzający Michnika? Za co? Zapewne nie za to, co teraz robi, lecz za to, co zrobił przed laty... A tak na marginesie, chyba nie pisałem, że Adam Michnik od dwudziestu lat pisze to samo, ale że wiadomo, co napisze. Mogę się jednak mylić, nie chce mi się sprawdzać, co pisałem.
            • sphinxpinastri Re: 15 24.09.11, 23:04
              Cały dziennikarski świat daje mu nagrody. Czy piszesz o tej nagrodzie sprzed 16 lat? (Nagroda Stowarzyszenia Dziennikarzy Europejskich (1995)?
      • sphinxpinastri 11 24.09.11, 19:13
        Odpowiedź "grajagowi":

gazo-ropo-mozgi 24.09.11, 18:20
        "Nim dluzej sie zastanawiam nad tym co zaszlo po smolenskim grillowaniu i tej farsie jaka nam zadedykowal PiSmenski szaleniec ze swoim sztabem UMYSLOWO CHORYCH macior i reszty chlewu, to dochodze ze jest to szczescie dla Polakow".

Poczytaj sobie, jak piszą inteligenci z PO; nie ćwierćinteligenci, lecz inteligenci na 100%...
      • sam16 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 22:52
        grajag napisała:

> I jak się te wpisy mają do meritum felietonu Michnika? Czy ktoś polemizuje z je
        > go argumentami? Czy napisał nieprawdę? NIE! Prawda w oczy kole wszystkich PiSio
        > rów, więc pisze się o samym Michniku, jego gazecie innych dziennikarzach...czy
        > tu są sami półinteligenci? Mądrzy inaczej?

Wlasnie tu jest pies pogrzebany.
        Jesli ktos sie nie zgadza z trescia artykulu posze napisac dlaczego a nie wymyslac jakies zastepcze watki.
      • young.mohair Re: Komu nie wierzę 26.09.11, 00:04
        grajag napisała:

> Prawda w oczy kole

Czy może gó..o prawda?
    • jurek4491 Komu nie wierzę 24.09.11, 19:26
      Miał rację sędzia który chciał go odeesłać do ośrodka wypoczynkowego w Tworkach.
    • kerrville Komu nie wierzę 24.09.11, 19:30
      Michnikowi.
      Jego pisaninia to wlasnie bredzenie chorego umyslu.
      Czy sukcesem ostatnich 20 lat jest:
      1/ wypedzenie z kraju za chlebem okolo 2mln mlodych ludzi? (statystyka wyglada dobrze- male bezrobocie)
      2/ wyprzedaz za ulamek wartosci dobr narodowych?
      3/ gwaltowne i niekontrolowane zadluzanie panstwa?
      4/ Afera FOZZ? To najwieksza, a jest wiele innych- zadna nie wyjasniona- pieniadze ukradzione
      5/ zniszczenie stoczni i floty
      6/ wasalne podporzadkowanie polski interesom panstw osciennych - (chocby North Stream)
      7/ milczenie o zbrodniach UPA na Wolyniu a jednoczesne naglasnianie Jedwabnego-
      8/ zamykanie ust oponentom procesami sadowymi i wypedzanie ich z mediow- oznacza to brak demokracji!
      Przyklady mozna mnozyc, ale juz to pokazuje ze zadnego sukcesu nie ma.
      A Polska nie wzbudza podziwu, lecz powoduje zacieranie rak u finansowych geszefciarzy. Robia w Polsce interesy jak w kazdym bananowym kraju. Ze strata dla Polski.

Warto pamietac o tym przed oddaniem glosu w wyborach.
      • iwano19 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 19:44
        Wg.twojego pomysłu,Michnik byłby najpotężniejszym redaktorem gazety na świecie.Miałby nieograniczoną władzę,wpływ na gospodarkę,finanse państwa.Trochę za dużo tu literatury sensacyjnej a przede wszystkim nienawiści.Umiaru,panie zapewne "prawdziwy polaku".
        • young.mohair Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 19:13
          iwano19 napisał:

>Umiaru,panie zapewne "
          > prawdziwy polaku".

A może wolny Polaku...
    • iwano19 Komu nie wierzę 24.09.11, 19:39
      Tacy "zdrajcy"jak Michnik,Kuroń,Geremek,"zdradzili" Polskę aby jej obywatele mogli wyznawać religię,mogli mieć poglądy inne niż władze,aby w Sejmie była opozycja i,o zgrozo,co bardziej nawiedzeni,mogli bezkarnie,obrażać swoich przeciwników politycznych.To się nazywa DEMOKRACJA.Taki kraj,który ma jedynie słuszne poglądy,najwyższe,nietykalne ideały to chyba raczej dyktatura.Wolę państwo zdrajcy Michnika,niż potężną,nieskalaną Polskę Kaczyńskich,Brudzińskich,Hofmanów i innych nawiedzonych.
    • marzeka1 Re: Komu nie wierzę: Kaczyńskiemu i Michnikowi. n/ 24.09.11, 19:53
    • rysiuz Komu nie wierzę 24.09.11, 19:54
      Czy to PIS krytykował i niszczyl reformy rzadu Buzka? A nie przypadkiem SLD z Millerem na czele z którym Pan sie świetnie dogadywał?

Czy PIS chce intronizacji na krola polski?

Wygodnie jest wymieszac rózne watki i korzystać z faktu iż Pana czytelnicy mają słąbą pamieć.

Ale to jest manipulacja niegodna osoby do ktorej miałem szacunek za czasów komuny.

Polska ostatnich 20 lat dokonała skokuale w stosunku do swojego poprzedniego stanu a nie wobec wyzwań przed jakimi staje w dzieisejszym świecie.

Najlepszym na to dowodem jest ucieczka i niechęć przed powrotem tu setek tysięcy ludzi.

To pokazuje wielką róznicę jaka dzieli nas od normalnego świata.

NIe opanowanego układami, nepotyzmem i polityczna mafia.

Pan niestety ze swojego salonu dawno utracił kontakt z tą rzeczywistością.

• bumcykcykhopsiup Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 20:26
        "Najlepszym na to dowodem jest ucieczka i niechęć przed powrotem tu setek tysięcy ludzi. "
        ja osobiescie wyjechalem, bo mialem dosc tlumokow politycznych i panoszacego sie kleru. i nie chodzi mi o zwrot majatkow, jak byly kosciola to powinny zostac zwrocone, tak samo z majatkami zydow, niemcow itp. chodzi mi o wpieprzanie sie do kazdej sfery zycia z mina absolutnego autorytetu i traktowanie ludzi z poziomu "pasterza swoich owieczek" co to kurde jest, sredniowiecze? ludzie to nie stado baranow do cholery
    • antropoid Komu nie wierzę 24.09.11, 20:37
      Choć nie zawsze się z panem zgadzam red. Michnik i choć nie wszystko, co robi PO mi się podoba, to pod tym artykułem mogę się tylko podpisać. Powinno się to rozklejać na słupach tak samo, jak plakaty wyborcze.

"Lider PiS, kandydując na prezydenta, ogłaszał koniec wojny polsko-polskiej, przyznawał patriotyczne zasługi Gierkowi. Potem tłumaczył, że był na prochach i nie odpowiada za swoje słowa. Czy takiego polityka można traktować poważnie?"

Poważniejsze od tego błazna są nawet jego prochy.

• nowy-trend Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 22:01
        antropoid napisał:

> Choć nie zawsze się z panem zgadzam red. Michnik i choć nie wszystko, co robi
        > PO mi się podoba, to pod tym artykułem mogę się tylko podpisać. Powinno się to
        > rozklejać na słupach tak samo, jak plakaty wyborcze.
        >
        >
        >
        > "Lider PiS, kandydując na prezydenta, ogłaszał koniec wojny polsko-polskiej, pr
        > zyznawał patriotyczne zasługi Gierkowi. Potem tłumaczył, że był na prochach i n
        > ie odpowiada za swoje słowa. Czy takiego polityka można traktować poważnie?"
        >
        > Poważniejsze od tego błazna są nawet jego prochy.
        >
        Jestem dokładnie tego samego zdania ująłeś to wszystko bardzo trafnie. Poza tym inne wpisy to urodzeni antysemici lub ludzie pisuarów.
      • young.mohair Re: Komu nie wierzę 26.09.11, 00:08
        antropoid napisał:

>Powinno się to
        > rozklejać na słupach tak samo, jak plakaty wyborcze.

Przyklej sobie na lustrze w łazience. Będziesz mógł często podziwiać. A jeszcze lepiej - zrób sobie taki tatuaż.
        • antropoid Re: Komu nie wierzę 26.09.11, 20:30
          Jak będę chciał zrobić z siebie przygłupa, to sobie wytatuuję - na czole. Rydzyka.
          I nazwę się young.mohair.

A to jest moja opinią i też ją całkowicie podzielam.
    • janek-007 Niesamowite! A.Michnik ma objawienie niewiary... 24.09.11, 20:38
      Niesamowite! A.Michnik ma objawienie niewiary bo głęboko wierzy w Donka kiwacza i jego ferajnę. Donek i ferajna już zbierają gałązki i sciolke na stosy; oj będą stosy oj będą i to do tego 'łatwopalne spontanicznie'. A.Michnik, jak mówią co niektórzy wtajemniczeni, A.Michnik dostaje i podobno są już widoczne astygmaty jego niewiary na jego 'wierzącym' umyśle
    • jurber1 Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 21:13
      Ja nie wierzę, po stokroć - potomkowi ruskiego, carskiego oficera, Jarosławowi Rajmundowiczow Kaczynskiemu, choremu umysłowo "zawodowemu politykowi", który nic nie umie, poza klamstwami i pomówieniami:
      NIESŁYCHANA RZECZ PO PROSTU, BY KTOŚ TAK MARNEGO WZROSTU
      I NĘDZNEGO PCHLEGO RODU, MÓGŁ WYCZYNIAĆ BEZ POWODU
      TAKIE PSOTY I SZACHRAJSTWA - JAK PCHŁA OWA, PROSZĘ PAŃSTWA !!!
      • 123jna Re: Komu nie wierzę 24.09.11, 21:39
        jurber - wlasnie, ja wstydze sie, ze tak wielu Polakow daje sie oszukiwac takiemu stworkowi i nie jest w stanie zobaczyc go w calej swej marnocie. Ten czlowiek mowi im tylko to co chca uslyszec, nigdy zadnych argumentow jedynie wysmiewanie przeciwnika, malo chrzescijanskie.
        Ale najbardziej gardze dzis (niestety, mocne ale prawdziwe slowo) polskim Kosciolem - kto dzis zostaje ksiedzem? Ludzie, ktorzy nie maja zadnej charyzmy, zadnej moralnosci i zaprawde - nie szanuja slowa Chrystusowego.
        • young.mohair Re: Komu nie wierzę 26.09.11, 00:11
          123jna napisał:

> tak wielu Polakow daje sie oszukiwac

hahahaha.
          Raczej nie daje przerabiać swoich mózgów na macę...
    • pantera03 Komuchowi-michnikowi nie wierze 24.09.11, 21:15
      A niby dlaczego mamy "wierzyć" temu, co walczył o "komunizm z ludzka twarzą" zamiast dać kopa tej "komunistycznej twarzy"? Ciekawe, skąd naczelny kawaler Orla Białego wziął pieniądze na otwarcie żydowskiej gazetki dla Polaków?
      • 123jna Re: Komuchowi-michnikowi nie wierze 24.09.11, 21:41
        pantera03 - jestes mala poczwara, padalcem - tak okreslila by Twoje zachowanie moja polonistka z liceum Slowackiego - utracila synow w Powstaniu Warszawskim, nie chcialaby zapewne abys byl jej uczniem. Dwoja z polskiego i moralnosci chrzescijanskiej.
        • pantera03 Re: Komuchowi-michnikowi nie wierze 24.09.11, 22:52
          O czym ty piszesz? Co ma piernik do wiatraka tzn. utrata synów Twojej nauczycielki do stwierdzenia oczywistego faktu ze Michnik był członkiem partii i walczył o "komunizm z ludzka twarzą" a teraz urabia Polaków na wielkie szlamowanie w ramach tzw. odszkodowania za jakieś mienie upadłych synów przymierza?
      • buzz11 Re: Niezłomna pantera wydusiłaby wszystkich komuni 25.09.11, 09:17
        Niezłomna pantera wydusiłaby wszystkich komunistów własnymi rękami gdyby żyła w tych czasach oczywista oczywistość ! Drogi batmanku! A ja tobie mówię, że spieprzałbyś gdzie pieprz rośnie po pierwszym uderzeniu zomowską pałą...
    • pis_busters Czy można wierzyć Kłamczyńskiemu-człowiekowi, któr 24.09.11, 21:34
      Czy można wierzyć Kłamczyńskiemu-człowiekowi, który w swoim marnym życiu nie powiedział słowa prawdy?
    • 123jna Komu nie wierzę 24.09.11, 21:34
      Juz od wielu lat podzielam taka wlasnie opinie o Jaroslawie Kaczynskim. Przezylam wiele lat w komunizmie i umiem rozszyfrowac klamstwa tych ludzi. Za takowego komucha uwazam Jaroslawa bez wzgledu na to co ten czlowiek mowi sam osobie. Te same klamstwa, oszustwa i zwalanie winy na innych. Ten sam brak zainteresowania rzeczywistoscia i skupienie sie na prywacie, to samo "obsmarowywanie" przeciwnika, uzywa nawet tych samych co komunisci okreslen. I - co najwazniejsze - ta sama niechec do obcych, do zgnilego Zachodu, Unii Europejskiej i do ludzi z przedrzeznianej przez niego "elyty", ten sam kompleks nizszosci i potrzeba kompensacji. Tak samo nabiera czesc naszego spoleczenstwa jak jego totalitarni poprzednicy. To klamczuch, nie wierze mu ani troche.
      • pantera03 Re: Komu nie wierzę 25.09.11, 00:14
        Oj kłamczuszku, kłamczuszku! Przyganiał kocioł garnkowi. W końcu jesteś ona czy on? Piszesz jako kobieta a profilek podaje ze jesteś mężczyzną, To jak to w końcu jest?
    • 1stanczyk Polska wolność przyniosła polską odpowiedzialność, 24.09.11, 22:10
      "Polska wolność przyniosła polską odpowiedzialność, pracowitość, kreatywność. " czego najlepszym świadectwem były dwie, w krótkim odstępie czasu jedna po drugiej, tragiczne i dramatyczne katastrofy lotnicze w Mirosławcu i w Smoleńsku nie mające precedensu w światowym transporcie przedstawicieli najwyzszych władz państwowych od zarania dziejów.

Skutkiem dwudziestokilkuletniej "pracowitości" pokolenia postokrągłostołowych pomiotów jest z grubsza życie na koszt sprzedawanego skromnego PRL-owskiego majątku, na koszt unijnej bezzwrotnej jałmużny przeznaczonej dla tych, co jak my pod ich rządami, nie potrafią sobie radzić sami i na koszt zaciąganych długów (około tysiąca miliardów złotych, których sama obsługa kosztuje z jednej strony nieomal równowartość unijnej bezzwrotnej pomocy a z drugiej roczny budżet MNiSW) i które spłacać będą ci, co zechcą płacić długi swoich nieodpowiedzialnych, leniwych bezmyślnie powielających zachodnie wzorce (które na dodatek w żaden sposób nie przystają do specyfiki naszego kraju) a za to dumnych i wyszczekanych "patriotyzmem" i watykańskim wstecznictwem poprzedników.

Pozostali nieczuli na powszechne wśród postokrągłostołowych pomiotów i najczęściej nie bezinteresowne wycieranie sobie gęby nazwą naszego kraju, jak blisko do tej pory dwa miliony naszych obywateli najzwyczajniej wyjadą.

"W Nowym Jorku i Moskwie, w Kijowie i Berlinie pytają mnie, jak Polakom tak dobrze udała się transformacja."

Michnik jest albo naiwny jak dziecko albo nie rozumie będąc w "NY, Moskwie Kijowie czy Berlinie" swojej sytuacji.

A co innego maja mówić chcąc sprawić Michnikowi nic nikogo nie kosztującą przyjemność i wiedząc na dodatek o roli Michnika w obowiązującej obecnie wersji naszej postokrągłostołowej historii ?

Każdy kto nieco obracał się w zagranicznych środowiskach, nie mając aureoli Michnika i niekoniecznie akurat w Moskwie czy Kijowie, wie jak wiele nic nie kosztujących werbalnych uprzejmości poświęcają gospodarze swoim gościom.

Tyle, że to jest nic nie kosztująca maska, której celem jest łatwe bo nic nie kosztujące pozyskanie sobie gościa.

Ten tekst to jest nic innego jak autoreklama bo odnosi się do przypisywanych sobie dokonan "obalaczy komuny" i propaganda wyborcza.
    • brzmski ludzie pytają 24.09.11, 22:24
      w nowym jorku i moskwie, w kijowie i berlinie pytają mnie - co z prezesem, jak znosi stratę rodzonego brata; noo, to im szczerze odpowiadam - nna proochhach to może iiii był, aale... wódeeczki z kiszczakkkkiem, co to too nie!, nie pił

• skilt Komu nie wierzę? Michnikowi!! Zasłużył sobie 24.09.11, 23:19
      całą swoją postawą po 1989 którą można scharakteryzować krótko: kasa, misiu, kasa. Zresztą skopiował postawę swoich kolesie: Czerwonego Danny'ego (Cohn-Bendit), BHL (Bernard-Henri Levy). Uprzejma prośba, żeby sobie darować jakieś komentarze pt "antysemita", etc. Jest niemało Żydów, którzy akurat potrafili i potrafią się zachować PRZYZWOICIE (czyli nie tak jak Michnik).
      • gazo-ropo-mozgi PiSolechtaczki. 25.09.11, 00:17
        PiSolechtaczki.Tylko tyle z argumentow dla zboczencow politycznych ma resztka double-kartofli. Pisowskie lechtaczki z plakatu jednakze,nie sa pisolechtaczkami w sensie stricto.Te stricto- to lechtowiny krowopodobnych Wrobli i Kemp.O reszcie nie wspomne, gdyz jest watpliwe,by kobietami bylo,to co w PiSie nosi nazwiska zakonczone na -ska,to raczej mutanty.Na ciele i umysle.
        • young.mohair Re: PiSolechtaczki. 26.09.11, 00:15
          Ktoś ciebie chyba zdrowo połechtał ...
    • tow_rydzyk Miała być "Druga Japonia" a mamy "drugi Iran" 25.09.11, 00:30
      Nie podzielam optymizmu Pana Michnika. Infiltracja polskiej rzeczywistosci przez KK u jest ewenementem w skali europejskiej. Istnieje u nas powszechnie przestrzegany “kodeks”, ze “Kościołowi nie wolno się stawiać “ i nie zmienią tego ani kościelne afery ani jego komercjalizacja, protesty społeczeństwa przeciw nachalnej katolicyzacji przestrzeni publicznej. Bezkarność tzw. “pasterzy”, wykorzystujących swoje “stado baranów” do celów politycznych, materialnych i "intymnych" jest tylko jedna strona medalu. Menadżerowie KK Pty Ltd (towarzystwo starszych panów z nieograniczonymi przywilejami ale z ograniczoną odpowiedzialnością) niczym mafia są dobrze powiązani ze strukturami władzy. Atakowani - uciekają się oni do tzw.“obrony uczuć religijnych” a zapędzeni w róg zasłaniają się portretami Maryji Zawsze Dziewicy bądz chowają się za spódnicami zdewociałych staruszek. Stworzyli mit o bohaterskiej walce z komunizmem tymczasem kler również za komuny żył jak u pana Boga za piecem. Tak jak i teraz nasza hierarchia kościelna mieszkała w pałacach, rozbijała się zachodnimi wozami i miała dostęp do wyjazdów zagranicznych. Tempo budownictwa kościelnego na łeb i szyje biło tempo budownictwa mieszkaniowego. Liczni księża przez lata żyli w perwersyjnej symbiozie z SB a póżniej -jak Pan Wielgus- lali krokodyle łzy na pogrzebach górników z “Wujka” czy ks. Popiełuszki. Odnoszę wrażenie, że po Watykanie jesteśmy jedynym państwem teokratycznym w Europie. Te święte krowy w sutannach, które w KAŻDYM SYSTEMIE POLITYCZNYM zawsze spadają na cztery kopyta postawiły się w naszym kraju ponad PRAWEM. Skostniałe i archaiczne doktryny religijne nie dotrzymują kroku wymogom współczesnego, nowoczesnego społeczenstwa. Zacofanie religii wobec postępu naukowego i cywilizacyjnego symbolizują losy Sokratesa, Spinozy, Kopernika czy spalonego na stosie Giordano Bruno. Pytam was spadkobiercy duchowych tradycji judeo-chrzescijanskich, co religie wniosly/wnosza do walki z niewolnictwem, dyskryminacją kobiet, wykorzystywaniem dzieci, rasizmem, homofobią? Pojęcie oświaty w waszym wydaniu sprowadza się do zniewalania umysłu i to od najmłodszych lat pogłębiając cywilizacyjną infantylizację i zaściankowość naszego społeczeństwa. Nie rózni się to od totalitarnej indoktrynacji talibów, ortodoksyjnych żydów czy krypto-stalinistów z Korei Płn. Czyżbyśmy w 1989 zamienili jedna formę autorytaryzmu na kolejną? Doktryny KK posiadaja wszelkie atrybuty totalitarnej utopii. Propagandziści KK stosują stare metody socjo-techniczne oparte na: identifikowaniu ludzkich kompleksow i obaw, “empatii”, iluzorycznych obietnicach, podporządkowaniu, manipulowaniu i wykorzystywaniu ludzi nie chcących albo nie zdolnych do racjonalnego i niezależnego myślenia. Nie chcę aby Nasz Kraj zamieniono na skomercjalizowany katolicki Dysnejland, gdzie bóg to nic innego jak Swięty Mikołaj w wydaniu dla dorosłych. Nie chcę aby Polska była dla świata eksporterem niewykwalifikowanej, taniej siły roboczej oraz pijaczkow, złodziei, religijnych świrów i księży pederastów. Nie chcę abyśmy na zawsze pozostali przedmiotem niewybrednych dowcipów, w kraju słynącym z “Polish jokes” i naszym nowym “Wielkim Bracie”- USA. O ile modły o deszcz podczas obrad sejmu RP wywołały w Zachodnich mediach lekkie drwiny o tyle ogłoszenie Jesusa Chrystusa Królem Polski pobiło wszelkie rekordy absurdu. www.youtube.com/watch?v=fCBt21orGnE www.intronizacja.pl/ www.youtube.com/watch?v=HDWsUHAjTkw A u nas o kościele i klerze pisze się dobrze albo się milczy. Z reakcji propagandy KK w Polsce i zwłaszcza tej w Watykanie zauważam, że nastroje społeczne i opinie laickich mediów, nie mówiąc o lawinie pozwów sądowych o molestowanie seksualne, powoli zaczynają odnosić skutek. Te pierwsze od prawie 2000 lat publiczne przeprosiny i prośby o przebaczenie ze strony Kościoła nie są wynikiem ewolucji moralnej KK ale pierwszymi symptomami strachu czy nawet paniki. Czyżby zaczęli sobie oni zdawać sprawę z tego, że nie są już w stanie konkurować z realiami Swiata 21-go wieku na poziomie intelektualno-moralnym? Czyżby na smyczy Watykanu pozostały jedynie Afryka, Ameryka Lacińska i południowo-wschodnia Polska? Jak długo jeszcze będziemy tolerować w Polsce tych nadętych “nabożnościa” bufonów i sybarytów, którzy nie ziszczalnymi, pustymi obietnicami jak pasożyty wykorzystują ludzką biedę, bezradność, łatwowierność, zacofanie i przede wszystkim brak wykształcenia? Kiedy skończy się to zastraszanie, ogłupianie i TO POZBAWIONE WSZELKICH SKRUPULOW WYZYSKIWANIE dobrych ale naiwnych ludzi, którzy cieżką pracą oszczedzają każdy grosz? Kiedy przestaniemy stawiać ponad prawem tą watykanską agenturę, której płacimy konkordatowy haracz? Czyżby KK w Polsce był niczym innym jeno państwem w państwie? Arogancja, pozerskie uduchowienie, to ślepe przekonanie o swojej moralnej i intelektualnej wyższości wynikajacej z domniemanej wszechwiedzy, nieomylności i mesjanizmiu, manifestowanie fałszywej skromności, pokory, ubóstwa połączone z demonstracyjną pogardą dla prawa i absolutnym poczuciem bezkarności budzą we mnie uczucia największego obrzydzenia.
      Większość z nas myśli o KK to samo ale w obawie o reakcje rodziny i sąsiadów bezwolnie, jak zaprogramowane automaty datkami i darowiznami powiekszamy konta bankowe tej firmy. Przywiązanie tych faryzeuszy do dóbr i przyjemności na tym ziemskim padole przy jednoczesnej umiejętności przekonywania milionów prostych ludzi, że to prawdziwe, wieczne życie zaczyna się dopiero po ich śmierci jest blefem godnym Nikodema Dyzmy. img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg
      www.youtube.com/watch?v=jp_sA2morfw&feature=player_embedded
      Panowie w sukienkach, nie wystawiajcie do całowania tych waszych pazernych łap, które nigdy nie parały się prawdziwą, uczciwą pracą? Kultywujcie i realizujce w średniowiecznych skansenach swoj pomysl na “zycie” i dogmaty oparte na kulcie śmierci, patologicznej fascynacji ciężarnymi dziewicami i skrzydlatymi i rogatymi facetami(?). Bawcie sie w egzorcyzmy i religijny nekro-fetyszyzm. Do woli obrzucajcie sie wirtualnymi klątwami. Jestem gotów przymknać oczy na wasz “zgodny z bożą natura/wolą celibat” pod warunkiem, że przestaniecie się grzebać w organach rozrodczych kobiet. Zatrzymajcie te wasze wafelki i przepustki do nieba dla siebie. Trzymajcie się z dala od naszych dzieci. Uznaję pewne wartości literackie Biblii (czy nawet Koranu) ale mitologia Grecka i Rzymska, bajki Ezopa, Andersena, Braci Grimm, Perrault’a, La Fontaine’a, Saint-Exupery czy Brzechwy pod względem estetycznym i moralno-wychowawczym mają więcej do zaoferowania niż ten wasz traumatyzujący młode umysły pretensjonalny, do znudzenia powtarzany schizifreniczny bełkot pogłebiający poczucie strachu, winy i niedowartościowania. Jak można poważnie traktować niby dorosłych ludzi, ktorzy sprzedają nonsensowny religijny folklor o duchach, diabłach, piekle i gadąjących wężach za fasada bezpodmiotowej pseudo-nauki pretensjonalnie nazwanej “teologią”? Skoro boicie sie o utratę swoich synekurek ośmieszajcie się na swój własny rachunek. Wiecie dobrze, ze jestescie na krawedzi moralnego bankructwa i samodestrukcji. Nie macie juz argumentow ani mozliwosci aby ignorowac badz deprecjonowac glosu milionow uczciwych, rozsądnych i krytycznie myślacych Polakow, ktorzy pragna cieszyć się życiem tu i teraz w światłym, NORMALNYM europejskim państwie w 21 w.
    • sam16 Co pisze Michnik? 25.09.11, 05:10

Cytuje z pamieci poczatek artykulu.
      Polska jest podziwiana niemal na calym swiecie z wyjatkiem srodowiska J Kaczynskiego,ktory na potrzeby kampani wyborczej chwalil Gierka a po przegranej w wyborach wszystkiemu zaprzeczyl bo byl na prochach. Czy takiemu poliytkowi mozna wierzyc?-pyta Michnik na koniec.

Czy mozna wierzyc Kaczynskiemu,ktory kilka miesiecy temu oglosil ze slaskosc to zakamuflowana opcja niemiecka a dzis wyzanaje milosc slazakom.
      Czy takiemu czlowiekowi mozna powierzyc funkcje premiera?
      Oczywiscie juz raz byl premierem i sam doprowadzil swoj rzad do upadku przy pomocy Ziobro i Kaminskiego ktorzy wymieniani sa jako ministrowie ewentualnego rzadu PiS jesli wygra wybory.

Glosujcie na PiS. To zakamuflowana opcja IV RP czyli podzial spoleczenstwa na prawdziwych Polakow i spatkobiecow ZOMO.
      Ci co nie pamietaja poznaja smak IV RP,ci co pamietaja obudza sie z reka w nocniku.

• mieszkaniec_wszechswiatow pis, po i psl - w jednym stoją domu - to prawiczki 25.09.11, 06:53

Wszystkie są takie same - idą na łapy agentom z kk !!!

sld też ma za uszami !!!

Głosujcie na PALIOKOTA - to jedyna szansa na przewietrzenie tej stęchłej atmosfery w kolonii watykanika !!!
    • gupek-wioskowy Komu nie wierzę 25.09.11, 08:21
      Mam to samo zdanie na temat Kaczora. Uważam też, że Tusk jest najlepszym powojennym polskim premierem.
      W Polsce jest bardzo wiele do zrobienia. Właśnie dlatego, że 30% wyborców popiera Kaczora. Moim zdaniem w Sejmie potrzebny jest Janusz Palikot, ale nie jako marionetka PO, ale jako niezależny polityk. Jako odważnik po drugiej stronie równoważni.
      W dobie, kiedy prałaci z ambon pozwalają sobie na kampanię wyborczą, potrzebny jest ktoś, kto ma odwagę przywrócić równowagę religijno-polityczną, po długim okresie pontyfikatu JPII, który niestety spowodował sekularyzację naszej polityki.

Jest wiele do zrobienia w służbie zdrowia i szkolnictwie. Oba systemy są sterowane przez archaiczny sposób myślenia. Odrzucenie Giertycha od szkolnictwa to trochę za mało, trzeba jeszcze uniemożliwić szczucie dzieci przez niedouczonych nauczycieli, których podręcznikowy poziom wiedzy uczniowie szybko prześcigają przez wiedzę z internetu. Trzeba dać nauczycielom szanse na pewna równowagę w tej materii, dość kasy, żeby było ich stać na szybki internet, na dobry komputer i szkolić jak z tego korzystać. Zwiększyć limity godzin i zmniejszyć klasy. Niż demograficzny daje taką szanse, a nie robić na szkolnictwie oszczędności. Tak kształcimy ludzi do zmywaka w GB....

A stosunek świata do naszej polityki zobaczymy po wyborach. Zobaczymy jak zagłosuje Polonia USA, Niemiec, GB itd.... I wtedy uwierzę Michnikowi...

Panie Adamie, dziękuję, że Pan robi to co Pan robi. Że jest Pan odważnym człowiekiem, podobnie jak Janusz Palikot. W końcu ktoś musi stanąć na tej równi pochyłej kontra Dziennik Polski, Gazeta Polska, Radio Maryja, TV Trwam itd... itp.... Te 30% nie bierze się z kosmosu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka