Dodaj do ulubionych

Odwaga znowu staniała

04.02.12, 10:49
Po co pani Krystyna Kmiecik -Baran, psycholog, prorektor Kaszubsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w "Fakcie ogłasza: "Wyglądała na psychopatkę" (to o matce)? Skąd ona to wie? Z

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,11087930,Odwaga_znowu_staniala.html#ixzz1lPALOv1K

Opinia adekwatna do nazwiska
Obserwuj wątek
    • stilonek Odwaga znowu staniała 04.02.12, 10:56
      To są takie dni, w których brukowce czują się jak ryba w wodzie. Ponura i przygnębiająca sprawa Madzi, jej matki i całej rodziny - maksymalne, bezduszne zdjecia, tytuły, teksty, wywiady...
      Przykłady: "Oszukałaś nas wszystkich. Co z ciebie za matka" (Superexpress); "Ojciec fascynował się śmiercią. Udawał, że jest wilkołakiem", "Matka służyła do mszy. Bawiła się bronią " (Fakt); "odrażający show Rutkowskiego w mediach" (Gazeta Polska Codziennie).

ad tych przykładów. co jest nie tak wg autora z tym co zacytowała gazeta polska? z czym się on nie zgadza? ja z przytoczonym fragmentem z gazety polskiej to się akurat zgadzam

• 1.staraarmata Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:07
        stilonek napisał:

> To są takie dni, w których brukowce czują się jak ryba w wodzie. Ponura i przyg
        > nębiająca sprawa Madzi, jej matki i całej rodziny - maksymalne, bezduszne zdjec
        > ia, tytuły, teksty, wywiady...
        > Przykłady: "Oszukałaś nas wszystkich. Co z ciebie za matka" (Superexpress); "Oj
        > ciec fascynował się śmiercią. Udawał, że jest wilkołakiem", "Matka służyła do m
        > szy. Bawiła się bronią " (Fakt); "odrażający show Rutkowskiego w mediach" (Gaze
        > ta Polska Codziennie).
        >
        > ad tych przykładów. co jest nie tak wg autora z tym co zacytowała gazeta polska
        > ? z czym się on nie zgadza? ja z przytoczonym fragmentem z gazety polskiej to s
        > ię akurat zgadzam
        Problem w tym ,że wymieniona przez ciebie gazeta narodowosocjalistyczna(GPC) zapomniała dodać,że rodzice Magdy byli głęboko zaangażowanymi katolikami,więc w swoich działaniach pewnie mieli wsparcie najwyższego.
        >
        >
      • observer2 Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:15

"Premier nie rządzi państwem. Donald Tusk pochłonięty jest rozgrywką personalną. Nie zajmuje się naprawą państwa według z góry przyjętych ideowych wartości, a już na pewno nie tych, które niegdyś deklarował :sprawiedliwości społecznej, wolnego rynku, państwa prawa. Premier kluczy".

I co w tym takiego odważnego i szokującego???? Akurat ta ocena odzwierciedla stan faktyczny.

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,11087930,Odwaga_znowu_staniala.html#ixzz1lPEI8v4z
        • nex_us Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:32
          Dla takich takich PiSmatołów jak ty którzy zamiast mózgu używają Pisowskiej szczekaczki "Rzepy" do myślenia na pewno tak.
          • p0kraka Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 14:37
            > Dla takich takich PiSmatołów jak ty którzy zamiast mózgu używają Pisowskiej szc
            > zekaczki "Rzepy" do myślenia na pewno tak.

hehe..merytoryczna, podparta kontrargumentami, odpowiedz mlodego wyksztalconego z wielkiego miasta :)
            • cwiercinteligentzpis Kczyński rządził państwem - osobiście decydował 05.02.12, 02:20
              którym zatrzymanym zakładac kajdanki a którym nie.

• observer2 Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:34
          "Nie wierzę też w deklaracje premiera. Znamy powiedzenie, że jak władza mówi,
          że coś zrobi - to mówi. Tusk jeszcze w maju obiecywał internautom "już dziś" wyjaśnić wątpliwości.
          Konflikt o ACTA, a wcześniej reforma służby zdrowia czy sprawa leków pokazują
          niebezpieczną praktykę rządu. Forsuje coś po cichu, nie licząc się z sensownymi
          zastrzeżeniami - bo wie lepiej, bo może to lobbing... Dopiero gdy dojdzie do
          ostrych protestów, wycofuje się i obiecuje konsultacje.
          Obietnice premiera wyglądają na próbę ratowania wizerunku rządu."

To napisał Pana redakcyjny kolega Łukasz Lipiński - też odważny??? Czy może
          to tylko głos rozsądku i trzeźwej oceny???

Więcej... wyborcza.pl/1,75968,11087554,Premier_po_szkodzie.html#ixzz1lPKcGypP
        • 123jna Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 13:21
          observer2 a co Wy tak ciagle o tym "Tusku" jakby nie bylo odpowiedzialnych ministrow. Tylko w totalitaryzmach jest kult i rzady jednostki, w demokracji rzadza ministrowie najpierw, premier im tylko zleca robote. Kiedy sie tego ludzie nauczycie? Wyznawcy PiS-u nigdy albowiem wierza jedynie w boga Jaroslawa (wlasciwie bozka) ktory dopiero po 1990 r. zaczal uchodzic za katolika, spryciula.
          • observer2 Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 13:39
            Po pierwsze nie wyciągaj pochopnych wniosków - PIS to akurat nie moja bajka i z pewnością nigdy nią nie będzie.
            Po drugie ja nie o Tusku prawię, tylko o dziwnej pisaninie autora artykułu.
            Pokazałem tylko, że podbne treści są w artykule redaktora GW - i wtedy jest ok?
            Dla mnie nie jest ważne kto pisze, a co pisze.........
            Pozdrawiam.
          • p0kraka Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 14:40
            123jna napisał:

> observer2 a co Wy tak ciagle o tym "Tusku" jakby nie bylo odpowiedzialnych mini
            > strow.

tylko ze ministrowie za spitolenie swojej roboty powinni wylatywac z rzadu (a za to juz płemieł jest odpowiedzialny) ..wkoncu za cos pieniadze biora....no ale tutaj nawet najgorszemu to nie grozi
            • antropoid Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 21:47
              A ci najgorsi, to którzy? I któryż to niby z poprzednich płemiełów tak ochoczo - na każde pierdnięcie opozycji - wyrzucał ministrów?
              • p0kraka Re: Odwaga znowu staniała 05.02.12, 13:29
                -arlukowicz
                -boni
                -zdrojewski
                -sikorski
                -rostkowski
                • antropoid Re: Odwaga znowu staniała 05.02.12, 17:51
                  To są twoje subiektywne odczucia i opinie. Masz do nich prawo.
                  Poza tym nie odpowiedziałeś na pytanie, kto z poprzedników tak gorliwie wyrzucał swoich ministrów na każde skinienie wiecznie niezadowolonej - z urzędu - opozycji.
                  • p0kraka Re: Odwaga znowu staniała 11.02.12, 20:46
                    ty twierdzisz ze subiektywne, szkoda (dla ciebie) ze fakty temu przecza
        • ella.waw Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 15:58
          Bardzo mi przykro, że red. Wróblewski nie poszedł w ślady śp Andrzeja - człowieka o umiarkowanych poglądach i obiektywnie oceniającego rzeczywistość. Nie pamiętam, by Pana Ojciec kiedykolwiek walił cepem po oczach
        • ewa9823 Pani Krystyna Kmiecik-Baran jest super psychologie 11.09.12, 20:43
          jedyna postawiła trafną diagnozę
      • 0721x Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:44
        stilonek a z czym Ty się nie zgadzasz ? Wszak dla was GP ND i TRWAM to jak biblia dla co poniektórych
        • p0kraka Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 14:43
          widac kazdy ma taka biblie na jaka zasluguje. jedni maja GP ND i TRWAM, inni TVN24 i GW.

• awitold Re: Odwaga znowu staniała 04.02.12, 14:56
        stilonek napisał:

> To są takie dni, w których brukowce czują się jak ryba w wodzie. Ponura i przyg
        > nębiająca sprawa Madzi, jej matki i całej rodziny - maksymalne, bezduszne zdjec
        > ia, tytuły, teksty, wywiady...
        > Przykłady: "Oszukałaś nas wszystkich. Co z ciebie za matka" (Superexpress); "Oj
        > ciec fascynował się śmiercią. Udawał, że jest wilkołakiem", "Matka służyła do m
        > szy. Bawiła się bronią " (Fakt); "odrażający show Rutkowskiego w mediach" (Gaze
        > ta Polska Codziennie).
        >
        > ad tych przykładów. co jest nie tak wg autora z tym co zacytowała gazeta polska
        > ? z czym się on nie zgadza? ja z przytoczonym fragmentem z gazety polskiej to s
        > ię akurat zgadzam
        >
        >
        No właś nie, chciałem to samo napisać. Przecież to prawda...
    • emeryt40 Odwaga znowu staniała 04.02.12, 11:29
      To jest efekt kaczorydzykowej kultury i polityki, ich obłudy i hipokryzji. Jest to też spowodowane wielością gazet i marnością dużej częsci pismaków. Żałość w katolickim kraju!
    • nuvolari4 Jachowiczem sobie gęby nie wycieraj 04.02.12, 12:32
      boś gó...arz przy nim. Chłopcze, wszyscy opuszczą statek a ty będziesz ujadał ... Karawana idzie dalej, bez ciebie.
    • 123jna Odwaga znowu staniała 04.02.12, 13:17
      No pan Wroblewski odkryl nam swoja przylbice. A tak sie Wildstein i spolka bali nowego szefa, niepotrzebnie. Ten jak zwykle potwierdzil fakt, ze dzis dzieci dawnych czerwonych chetnie udaja prawicowcow. Jak im nic nie grozi to udaja chwatow. Ale tatus taki nie byl - do konca wspieral komune w Polityce, nawet Passent juz wtedy odszedl.
      • airborell Re: Odwaga znowu staniała 05.02.12, 11:28
        To bzdura. AKW odszedł z Polityki w latach 80. i wrócił dopiero w połowie lat 90.
    • wyatearp pcg ? 04.02.12, 13:41
      To pan redaktor Bogdan Wróblewski pisuje swoje teksty pod takim akronimem? Rozumiem, że chce wtedy swoje autorstwo ukryć, bo gdyby nie chciał, to podpisałby się: Bogdan Wróblewski. Ale, w takim razie, dlaczego pan redaktor Kumór wyjawia ten sekret swego kolegi?
      Stanisław Remuszko
      www.remuszko.pl
    • awitold Odwaga znowu staniała 04.02.12, 15:00
      Buchalter na szefa policji i po miesiącu są już pierwsze efekty - sledczy nie są w stanie rozwiązać sprawy, którą gość z ulicy rozgryza w ciągu jednego dnia. Teraz mamy kolejnego fajnego doradcę p.minister sportu - fryzjera. Jak myślicie, kiedy zaczną nas łoić eskimosi???
      • antobojar Fryzjerzy są dobrzy,n.p.Suski,jako rzecznik-kołtun 05.02.12, 01:12
        .. -bigot-rasista Jego Kurduplowatości.. sprawdza się znakomicie...

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
        "Relativity applies to physics, not ethics"
        Albert Einstein
    • helguera Kómor słowo odwaga w kontekscie Jachowicza 04.02.12, 15:40
      powinien wymawiac z nabożna czcią,albo najlepiej zamiast kpic z odwagi Jachowicza lepiej niech weżmie szmate w gebe.Medialny lincz na matce malej Madzi,kogos takiego jak redaktor Gw nie powinien zaskakiwac,niech spojrzy na lamy swej gazety,a znajdzie wiele przykladow tak odrazającego postępowania.Z ostatnich takich linczow warto przypomniecd ten na gen.Błasiku,ktory glownie w gazecie sie odbywal.
    • helguera powinno byc Kumór a nie kómor-przepraszam 04.02.12, 15:41
    • aekielski Odwaga znowu staniała 04.02.12, 17:02
      Archiwa policji pęcznieją od zabójstw w których trudno doszukać się motywów. I w tym przypadku nie wiem czy policji uda się znaleźć taki motyw. Ludzie są nieobliczalni w pewnych okolicznościach. Nie wiedzą wtedy co czynią. Tragedia ta jest tragedią dziecka co nie ulega najmniejszej wątpliwości. Nie jest jeszcze znany impuls jaki skierował matkę na drogę którą wybrała. Z osądami radzę poczekać. Przedwczesne ferowanie wyroków nikomu nie służy.
      • darek638 Re: Odwaga znowu staniała?! 04.02.12, 18:54
        Mam wrażenie, że autor nie wie co to jest odwaga.
        Jaką odwagę trzeba mieć, żeby jakąś głupotę napisać?

Natomiast dziwny wpis zaprezentował aekielski mówiąc, że
        nie jest znany impuls jaki skierował matkę na drogę którą wybrała

Ciekawe co kolega kombinuje? Matka zmarłe dziecko ukryła przed
        światem i starała się wprowadzić w błąd opinię publiczną.
        I piszesz jeszcze, że ludzie są nieobliczalni, niewiedzą co czynią
        Czy według Ciebie w ogóle coś się stało?!
    • medrek_forumowy Samochwała 04.02.12, 21:53
      "O metodach pracy teledetektywa najlepszy, kompletny tekst napisał w dzisiejszej ''Gazecie Wyborczej'' Bogdan Wróblewski. Polecam."

Samochwała w kącie stała
      I wciąż tak opowiadała:

"Zdolna jestem niesłychanie,
      Najpiękniejsze mam ubranie,
      Moja buzia tryska zdrowiem,
      Jak coś powiem, to już powiem,
      Jak odpowiem, to roztropnie,
      W szkole mam najlepsze stopnie,
      Śpiewam lepiej niż w operze,
      Świetnie jeżdżę na rowerze,
      Znakomicie muchy łapię,
      Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
      Jestem mądra, jestem zgrabna,
      Wiotka, słodka i powabna,
      A w dodatku, daję słowo,
      Mam rodzinę wyjątkową:
      Tato mój do pieca sięga,
      Moja mama - taka tęga
      Moja siostra - taka mała,
      A ja jestem - samochwała!"
    • trajkotek odważnie, ale czy tanio? 05.02.12, 02:24
      odważnie pisze autor pochwałę dla najlepszego tekstu w najlepszej gazecie:
      "najlepszy, kompletny tekst napisał w dzisiejszej ''Gazecie Wyborczej'' Bogdan Wróblewski. Polecam."
      ... ale, CZY TANIO?
      Tego pewnie się nie dowiemy - ile kosztuje jedno słowo tekstu - pochwały ...

• antobojar Podobno Michnik na mieście wygaduje: Mój wrzód na 05.02.12, 12:14
        .. doopie nazywa się trajkotek... Nie mam innych wrzodów...

Musisz być b. dumny.. Ale weź poprawkę że to: "podobno"...

Albert Einstein
        • trajkotek nie ważne, co mówi ... 05.02.12, 15:42
          ważne, co pisze:
          Mam szansę żyć przez kolejne cztery lata w normalnym państwie - zwierza się redaktor naczelny "Gazety Wyborczej"

Więc nazywa wrzód moim imieniem - dla mnie to zaszczyt ...
        • trajkotek ... Michnik na mieście wygaduje: ... 06.02.12, 00:48
          antobojar napisał: Podobno Michnik na mieście wygaduje: Mój wrzód na doopie nazywa się trajkotek... Nie mam innych wrzodów... Musisz być b. dumny.. Ale weź poprawkę że to: "podobno"...

- skromniś, nie napisałeś, że podobno dodaje, iż najbardziej skutecznym plastrem łagodzącym działanie wrzodu na - sam wiesz gdzie - jest plasterek o nazwie antobojar, łagodzi i dobrze się klei, nie odpada ...
    • klara551 Odwaga znowu staniała 05.02.12, 03:18
      To co się dzieje nie ma nic wspólnego z odwagą. To zanik warsztatu dziennikarskiego,rzetelności. To co czytamy i słuchamy to czym nas usiłuje zainteresować elita dziennikarskiego wyścigu szczurów to nie odwaga. Zwyczaj wałkowania tematu zaczął się już dawno. Podobnie było ze sprawą p. Blidy,posądzonych lekarzy . Jak nie ma morderstwa,przekrętu,wypadku to nie ma wiadomości. A po za tym nic na działkach się nie dzieje można cytując piosenkę powiedzieć o naszej prasie i tv.Nie ma reportaży,nie ma pracy dziennikarskiej a są opinie,są gadające głowy a tylko psiakrew nie ma tych myślących i pracujących.
    • express56 Odwaga znowu staniała 05.02.12, 03:49
      Panie Waldemarze; czy pan naprawde uwaza, ze facet premieropodobny, nalegajacy na podpisanie obcej ustawy, walacej w interes narodowy (ACTA to sciema koncernow USA), wolnosci demokratyczne i zdrowy rozsadek nie jest oznaka sypiacego sie panstwa? Czy pan zadal sobie pytanie, ile jeszcze podobnych ustaw przeszmuglowano, o efektach czego dowiemy sie w przyszlosci? Czy pan nie widzi, ze nie znajacy cywilizowanych jezykow obcych i regul asertywnej demokracji w systemie wolnorynkowym polscy oficjele to zapowiedz uwiadu kraju? Czy nie dostrzega pan, ze przedsiebiorstwem pt. RP kieruje nawalony, nocny stroz, zajety sporem z babcia klozetowa o to, kto pozbiera po jasniepanskiej imprezie dyrekcji flaszki na sprzedaz? Nie dociera do pana, ze kierownictwo RP nie ma zadnej wizji, dokad, po co i z kim zmierza? To znaczy, kochany panie Waldku, ze minal sie pan z powolaniem. Bylo zostac sprzedawca w rybnym. Towar tez smierdzacy, ale przynajmniej ktos to zje...
      • piotr7777 akurat Jachowiczowi odwagi odmówić nie można 05.02.12, 07:49
        Za publikacje o zbrodniach i przekrętach SB poniósł wysoką cenę - stracił żonę. Wtedy zresztą publikował w GW. Zapewne autor artykułu tego nie wie lub nie pamięta, bo dzisiejsza GW ma już niewiele wspólnego z pierwszym, niezależnym dziennikiem na wschód od Łaby.
    • paul_kemp Eh Kumur Kumur, cyngielku pospolity 05.02.12, 11:42
      PO wzięło się za cokolwiek po ponad 4 latach administrowania (bo nie ma tu mowy o rządzeniu) i serwuje nam bubel za bublem, a ty Kumurze - lizodu.pcze oddany mówisz, że wszystko jest okej. Żenujące!
      • antobojar Eh kemp,kemp, paulancie niepospolity..tyle zrobino 05.02.12, 14:50
        .. wbrew ePiskopatowi i mizantropom-nierobom, takim jak ty, trollującym gdzie się da..
        I choć daleko do ideału, zmiany na lepsze widać i ci którzy rządzą CHCĄ SIĘ UCZYĆ NA BŁĘDACH... nie jak Kaczyszenka, jedyny i niekwestionowany autorytet wszechświata..
        Chcesz uprawiać taką formę masturbacji..? Twoja sprawa.. To wolny kraj...
        Wyrwany najpierw ze szponów komuny.. a potem z płetw psychopatycznego Kaczora/Ziobra/DonMacziorra/Kamińskiego.. Przypominam ci tylko że tracisz czas...

Tralalala.. bum cyk, cyk...

Albert Einstein
    • m-kow Świetne 05.02.12, 13:36
      Młody, zdolny i bez zahamowań ( i bez talentu starszych kolegów niestety też ) walczy o przebicie się do szeregu zatrudnionych na etat jak podejrzewam.
      Oburzenie GW odwoływaniem się do prymitywnej emocji tłumu, tyle zabawne co faryzejskie, tyle lat robiliście tak, na przemian z przekazywaniem bezdyskusyjnych prawd objawionych z własnej coraz bardziej półinteligenckiej klienteli, obecnie zajętej obserwowaniem kursu CHF i zadumą nad tym, że licencjat z socjologii połączony z drugim fakultetem na politologii nie daje dobrej pracy, a 60m za 700 na Kabatach trzeba spłacać...
      I te razy pryncypialnie rozdzielone przez smarkacza konkurencji :-)
    • sverir Odwaga znowu staniała 06.02.12, 08:26
      Ech, Wybiórcza... A gdzie byli redaktorzy, psychologowie, ludzie wrażliwi duchem i sercem, gdy media atakowały niesławną matkę Michałka, oskarżoną o utopienie dziecka w Wiśle? Kto uderzył się w pierś, gdy nawet prokuratura stwierdziła, że nie ma dowodów na stawiane jej zarzuty? Media dmuchały sprawę równo, wzbudzając oburzenie opinii publicznej, a teraz media dziwią się, że rozbestwiony naród pastwi się nad matką Madzi. Odwaga staniała, ale media - wybiórcza zwłaszcza - odpowiedzialność za działania kupiła jeszcze taniej.
    • xyz33 a jednak pani Krystyna Kmiecik-Baran miała rację 06.04.12, 13:22
      panie Redaktorze czasami mamy wybitnych fachowców, którzy nie rzucają słów na wiatr. Ta psycholożka po prostu miała rację i szkoda, że jej słów nie wzięto wcześniej pod uwagę. Pani Katarzyna W., jak twierdzą mieszkańcy Sosnowca, zrobiła z wszystkich Polaków ..........
      • kasia510 Re: a jednak pani Krystyna Kmiecik-Baran miała ra 10.01.13, 16:02
        skąd ona to wiedziała, jedyna miała rację

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka