Dodaj do ulubionych

Janek, który się rekinom nie kłaniał

• matrioszka25 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 19:47
      bardzo dla mnie nieprawdopodobne historie, wydaje sie ze jest drugi dno, ktore nazywa sie - janek chce umrzec jako ten co przeplynal morze - tylko co chce janek to naprawde nikogo nie interesuje. Osobiscie nigdy nie slyszalam o tympanu walczacym z 13 rekinami i w oogle akcji po polsku - jakos to bedzie i bez wizy do arabii, gdzie jeszcze kamieniuja ludzi. Mial szczescie - a co tam milion dla multimiliardeow - w sumie to mamy szczescie, ze nie musinmi nic placic temu panu czy innym ludziom.

Ciekawy ten watek azylowy - o ile mi wiadomo, w 86 --87 mozna juz bylo swobodnie dostac paszport na wyjazd z Polski, ale co zastanawia to natychmistowa deportacja do Polski.

Cos tu nie gra, kazdy uciekninier z komuny jezlei postawil wniosek o azyl w jakims zachodnim kraju - to wniosek MUSIL byc rozpatrzeony zgodnie z konwencja genewska. Deprtacja spowrotem do komuny - to bylo cos nadzwyczajnego, dla kryminalistow, dla tych ktorzy jawnie oszukiwali. Ale w koncu jak ten pan tak twierdzi -to tutaj rekinow nie ma:-))))))))))))))))))))))))))))))))

ale wystarczy sprawdzic u Anglikow, tylko po co ?

• 66ibanez pajac 18.03.12, 20:43
      pajac, pajac, pajac ;)
      • sceptyk2009 Re: pajac 18.03.12, 20:50
        ...głupoty,braku odpowiedzialności za siebie
        i rodzinę pozostałą w kraju nic i nikt nie tłumaczy.
    • onetjestlepszy Robienie z kogoś kretyna 18.03.12, 20:46
      Tu nie chodzi o robienie z człowieka kretyna, tylko o dostarczanie ku temu dowodów.
    • przemasowski Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 20:50
      nie zmienię zdania na temat tego gościa ... jesteśmy rówieśnikami ale on ma siano we łbie ...
    • przemasowski Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 20:55
      nie mają nic do żarcia bo on miał w w sobie" mózgojada" i niestety on też zdechł z głodu !!!
    • potyrala1959 Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 21:01
      Ja po morzu wolę Darem pływać, a właściwie, jak mawiał kapitan Wiktorowicz jeździć.
      empiro.blox.pl/2011/10/Baltyckie-smaki-ranking.html
    • known2own Uciekał z Polski w '88??? 18.03.12, 21:05
      Ciekawa historia. Albo nieprawdziwa, albo świadczy dobitnie o jego glupocie.

A Arabowie nic nigdy za darmo nikomu nie dali. Zgłoszą się tak jak Katarczycy po "uratowaniu" stoczni. W zamian dostali miliardy przeplacone za gaz.
    • clk Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 21:14
      Chyba czegość nie rozumiem. Facet we wszesnych latach 90tych poleciał do USA, do Los Angeles, na to go było stać (albo i rodzinę) a chciał uciekać z Polski bo...?

Przykro mi, że ten pan 'rezprezentuje' Polskę a miasto Gdańsk go popiera. Potem właśnie taka kiepska opinia krąży o polakach.

ps. Bez kitu, nie rozumiem, jak można do arabskiego kraju bez wizy jechać (w zasadzie, do jakiegokolwiek?) Na szcęście liczył?
      • monop2 Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 21:35
        Rok 2000 to wczesne lata 90-te ?
        • clk Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 23:30
          A tego nie doczytałam, zwracam honor :)
    • spoko-spoko Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 21:33
      Dalej nie rozumiem dlaczego nie rozumiesz ze o pieniadzach nie ma mowy bo Arabia Saudyjska podpisala umowe o ratowaniu zycia na morzu.
    • spoko-spoko Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 21:43
      Mysle ze zona Janka Lisewskiego miala racje ze poszukuja go jakies niemoty.
      Przeliczenie koordynatow nie wymaga specjalnych umiejetnosci. Wystarczy wziac zwykly GPS taki jakie milony amatorow uzywaja w Geocaching (zabawa w poszukiwanie ukrytych przedmiotow), wpisac dane koordynaty w takie urzadzenie ustawione na jednostki w jakich te koordynaty mamy. Potem gdy w ustawieniach zmienasz jednostki na inne to wpisany wczesniej waypoint zmienia sie sam na nowe ustawienia. W tym konkretnym przypadku zmienilby sie ze stopini i czesci dziesietnych na stopnie, minuty i sekundy. To bylo zadanie jak znalezienie Geocacha. Powinno zajac chwile. Doplynieci w okolice poszukiwan a potem 5 10 minut na odnalezienie czlowieka. Przeciez GPS lokalizuje cel z dokladnoscie do 4m. Trudno nie zauwazyc z tej odleglosci chyba ze jest sie slepym.
      Druga kwestia, wiza do Arabii Saudyjskiej. Czemu nikt nie wspomina o prawie morskim ktore zezwala zawijanie do portow bez wiz. Ma to uzasadnienie wzgledami bezpieczenstwa. Nie wolno tylko takiemu gosciowi opuszczac terenu portu. Myslicie ze samotni zeglarze oplywajacy swiat maja wizy do wszystkich krajow swiata. Nie, ale gdy zawina gdzies zeby polatac zagle nie sa aresztowani za brak wizy. To jest dozwolone prawem morskim.
      • hektorspyke Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 07:32
        Po pierwsze, niech szanowni redaktorzy nie piszą "nasz" tylko dlatego, że jest Polakiem. Po drugie, owszem może zawinąć do portu.... i co dalej? Miał zmienić pampersa i polecieć spowrotem? Nie obrażaj mojej inteligencji, dlaczego nikt nie zapytał tego człowieka jak zamierzał wrócić po udanym wyczynie. Ten człowiek nie ma szacunku dla morza, bo skąd miałby mieć jak on nie szanuje ludzi, rodziny, prawa i rozumu.
      • dorrie Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 10:01
        Koordynaty? Języka polskiego na emigracji się zapomina? Albo raczej zanglizowana (albo zruszczona) forma ma dać wrażenie "profesjonalizmu". Po polsku tylko "współrzędne"!
        • jimbi "profesjonalizm" 19.03.12, 17:20
          Ok, teraz porozmawiajmy w takim razie o Twoim "profesjonalizmie".

Czekaj, o czym?

sjp.pwn.pl/slownik/2564636/koordynata
          www.sjp.pl/koordynata
    • ubiquitousghost88 Janek, który rekinom Adamowicza polecił... 18.03.12, 22:19
      ...
    • joanna2810 Kiedyś się odwagę odróżniało od głupoty... 18.03.12, 22:42
      jw.
    • efczer Janek, który się rekinom nie kłaniał 18.03.12, 22:59
      przed laty ktoś powiedział,że " erudycja to pył strząśnięty ze starych ksiąg do pustego łba",wielka szkoda,że taki pył ominął Janka,który zamiast rekinom się nie kłaniać- mógł psom szyć buty
    • wnec2005 Janek, 19.03.12, 00:34
      Panie Janku liczy sie odwaga reszta to pikus...brawo, brawo.
      • misiak-pysiak Sranek 19.03.12, 06:46
        Kandydat do nagrody Darwina... Kolejny debil, który nas wystawia na pośmiewisko.
        • nessuno Re: Sranek 19.03.12, 13:29
          misiak-pysiak napisał:

> Kandydat do nagrody Darwina... Kolejny debil, który nas wystawia na pośmiewisko
          > .

Żonusia zdaje się też nie lepsza,skoro stwierdziła "Małgorzata Lisewska nie wytrzymuje. - Męża poszukują nierozgarnięci ratownicy - mówi jednej z gazet."

Głupia baba powinna podziękować tym,którzy mężulka uratowali i kasy za to nie wołają, ale lepiej tak po wolsku, popyszczyć.
    • aganiok102 Polski Indiana Jones. jestem pod wrażeniem! 19.03.12, 08:34
      Świetny materiał na megaserial! Scenarzysci do roboty!
      • pal666 Re: Polski Indiana Jones. jestem pod wrażeniem! 20.03.12, 17:25
        chyba głupoty ?
    • profesorfilutek Rekiny ,które gówna nie dotykają 19.03.12, 08:37
      tak powinien brzmieć tytuł artykułu
    • lord.wiader A to po jakiemu? 19.03.12, 08:51
      "Dane, jakie wysyła SPOT Lisewskiego, to standardowe współrzędne pokazywane w liczbach dziesiętnych, a saudyjskie służby ratownicze - jak wszystkie - posługują się milami morskimi, a więc współrzędnymi w postaci stopni, minut, sekund."

Pan dziennikarz cos uslyszal, ale nie zrozumial, prawda? Powyzsze zdanie to istny majstersztyk absurdu.
    • donek2010 Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 08:51
      bo nie umiesz czytać ze zrozumieniem debilu...,
      podatnicy nie będą płacić za akcję ratowniczą,

ciekawe, czy gdybyś miał wypadek samochodowy,
      ze swojej winy - jak większość wypadków jest przez kogoś zawiniona,
      czy też byś się zastanawiał czy podatnicy będą płacić za ratowanie Ciebie ...
      • pn-ski Re: Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 15:42
        <ciekawe, czy gdybyś miał wypadek samochodowy, ze swojej winy - jak większość wypadków jest przez kogoś zawiniona, czy też byś się zastanawiał czy podatnicy będą płacić za ratowanie Ciebie ..>

Słyszałeś o obowiązkowym ubezpieczeniu kierowców? Albo o powszechnym ubezpieczeniu zdrowotnym? każdy kierowca płaci na ewentualność wypadku, jeśli znajduje się w grupie większego ryzyka, to nawet więcej.
    • motoradzik Jakie to romantyczne !!!!! 19.03.12, 09:33
      czyli nie bedzie filmu o Janku ... bo juz go nakrecili kiedys "OSTATNI PROM" i "300 MIL DO NIEBA" ...
    • arahat1 beatyfikowac! 19.03.12, 10:46

• 13monique_n Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 10:54
      Szaleństwa za cudze pieniądze - super reklama Gdańska! Po prostu miód.
      Panie Lisewski, uniósłbyś się Pan honorem (o ile znane jest Panu to słowo) i zapłacił (!!!! tak, tak, zapłacił) za akcję ratunkową. Nie mam ochoty, by moje podatki szły na Pana pomysły. Na swoje szaleństwa każdy ma zarobić SAM. Podatki niech idą na szkoły, policję i potrzeby PUBLICZNE
    • adin.dwa.tri Za milion dolarów to można wiele zrobić!!! 19.03.12, 11:26
      Szkoda, że Lisewski komentując swoją nieudaną wyprawę nie ma za grosz pokory! A wystarczyłoby sobie pomyśleć, ile to rzeczy można by było zrobić za MILION dolarów! Ile szczepionek dla dzieci, ile wody pitnej, jedzenia dla terenów dotkniętych klęską głodu, ile sprzętów na ratowanie życia, ile akcji edukacyjnych itd. itp. Długo można by wymieniać. Ale pan Janek o tym nie myśli. Uważa, że to mu się należy, bo on REALIZUJE SWOJE MARZENIA. Fajnie, ja też chcę je realizować, więc pojadę w góry bez przygotowania, bez sprzętów, bez wyposażenia i potem będę czekać, aż mnie znajdą!
    • odyskrakowski Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 11:26
      Kawał kozaka. Jeśli popełnił błąd (brak wizy itp.), to w imię realizacji niesamowitego, jak na rodzaj ludzki planu. Charakterystyczne dla mniej lub bardziej kulturalnych krytyków jest, że poruszają się w ramach jednej grupy argumentów (kasa) lub ironizują w temacie rekinów. Wolą nie dostrzegać odwagi i woli działania u faceta, bo każdemu z nich prędzej przydałby się ów pampers niż nóż. Chyba, że do podcięcia żył...
    • czemu_ja minister Janek 19.03.12, 11:51
      nadaje sie na ministra sportu!!!
    • nessuno Janek, który się rekinom nie kłaniał 19.03.12, 13:07
      "Sam kitesurfer naraził się internautom opowieścią, jak nożem walczył z rekinami."

Taaa,rekiny to on pewnie na ANIMAL PLANET oglądał :-) Śmieszny gostek ten nasz Johnny shark killer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka