wirr Taka Brytania jest Wielka ale Orlinski nieduży 29.07.12, 12:50 Pochwała ceremonii otwarcia nie wymaga wysiłku, bo widowisko było rzeczywiście perfekcyjnie. Natomiast widzenie świata przez redaktora Orlińskiego jest dosyć osobliwe, trudnie do zniesienia nawet w felietonowej formie. Zaprezentowana na wstępie jego wizja sportu: "jedno wielkie korporacyjne oszustwo, w którym liczą się tylko sponsorzy i układy robione pod stołem przed skorumpowanych działaczy" " w którym wygrywa ten, który "dał więcej sędziemu albo ten, kto bardziej zrujnował sobie organizm środkami dopingującymi" nie powinna zostać bez komentarza. Jest to rozumowanie dokładnie w stylu pogaduszek "ci tam w rządzie to sami złodzieje", "wiadomo, że wszyscy kradną", "niczego się nie załatwi bez łapówki" itp. Nie rozdzierałbym szat nad niefortunnym racjonalizowaniem żywności, które pojawiło się w ustach komentatora sportowego. Chętnie posłuchałbym natomiast bezbłędnego redaktora Orlińskiego przed mikrofonem w bezpośredniej relacji z jakiegokolwiek wydarzenia - nie musi być sportowe, bo tym się wszak redaktor Orliński brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Taka Brytania jest Wielka ale Orlinski nieduż 29.07.12, 13:06 Na razie możesz poczytać bezbłędnego red. Orlińskiego. Tekst jest pisany, nie na żywo, był czas obejrzeć, wyguglać, sprawdzić. kompromitacje.blogspot.com/2012/01/wojciech-orlinski-wymysla-muppet-show.html Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Ja oglądałem na Eurosport HD 29.07.12, 14:48 Ceremonia bardzo mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Bog zaplac za dobre slowo, panie Orlinski 29.07.12, 15:26 Ten kraj mnie przygarnal w 1975r, to za moje podatki owo piekne widowisko. Jednej rzeczy mi zabraklo: jest chwila w owym widowiskowym panopticum dziejow, gdzie grupka zaleklych Murzynow z walizkami gdzies bierzy. To fala kolorowych imigrantow wylewa sie na brzegi Brytanii, do ciezkiej roboty. Jaka szkoda, ze nie pokazano , jak owi dyskretnie pogardzani ludzie przepoczwarzaja sie w cudowne motyle, ktorym juz ja kibicowalem i podziwialem jako najlepsze egzemplarze ludzkiego rodzaju: Fatima Whitbread, Tessa Sanderson, Dailey Thompson i inni. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: Pan Orliński to wybitny dziennikarz 29.07.12, 17:30 Specem od wszystkiego jest pan prezes. Ostatnio mądrze wypowiadał się na temat sanatoriów. Odpowiedz Link Zgłoś
dlugpubliczny Taka Brytania jest Wielka 29.07.12, 18:54 co brytyjska prawica przedstawia jako najgorszą plagę społeczną - samotna matka, która ośmielała się pobierać zasiłek, żeby opiekować się swoją córeczką! Gratuluję bogatej wyobraźni! Dziecko laburzysty by tego nawet nie wymyśliło. Odpowiedz Link Zgłoś
zurek333 Taka Brytania jest Wielka 31.07.12, 09:13 Panie Orliński! Ewan McGregor w "Płytkim grobie" nie był maklerem giełdowym! Był dziennikarzem, jak ponoć pan. pozdrawiam ŁŻ Odpowiedz Link Zgłoś
rtoip1 Taka nacjonalistyczna Brytania nie jest wielka 03.08.12, 23:08 exactly. Tak jak nie mówimy o wielkich Niemczech, wielkiej Serbii, wielkim Iranie, wielkich Chinach itd. innych nacjonalistycznych gównach. Wspólnota, OK, ale z wielkim daj sobie spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
zomozadwa groch z kapustą 03.08.12, 23:47 wyciągnięty przez komin z hutniczego pieca nudny jak baranina na słodko w sosie miętowym. Odpowiedz Link Zgłoś