Dodaj do ulubionych

Taka Brytania jest Wielka

• wirr Taka Brytania jest Wielka ale Orlinski nieduży 29.07.12, 12:50
      Pochwała ceremonii otwarcia nie wymaga wysiłku, bo widowisko było rzeczywiście perfekcyjnie. Natomiast widzenie świata przez redaktora Orlińskiego jest dosyć osobliwe, trudnie do zniesienia nawet w felietonowej formie. Zaprezentowana na wstępie jego wizja sportu: "jedno wielkie korporacyjne oszustwo, w którym liczą się tylko sponsorzy i układy robione pod stołem przed skorumpowanych działaczy" " w którym wygrywa ten, który "dał więcej sędziemu albo ten, kto bardziej zrujnował sobie organizm środkami dopingującymi" nie powinna zostać bez komentarza. Jest to rozumowanie dokładnie w stylu pogaduszek "ci tam w rządzie to sami złodzieje", "wiadomo, że wszyscy kradną", "niczego się nie załatwi bez łapówki" itp.

Nie rozdzierałbym szat nad niefortunnym racjonalizowaniem żywności, które pojawiło się w ustach komentatora sportowego. Chętnie posłuchałbym natomiast bezbłędnego redaktora Orlińskiego przed mikrofonem w bezpośredniej relacji z jakiegokolwiek wydarzenia - nie musi być sportowe, bo tym się wszak redaktor Orliński brzydzi.
      • gnom_opluwacz Re: Taka Brytania jest Wielka ale Orlinski nieduż 29.07.12, 13:06
        Na razie możesz poczytać bezbłędnego red. Orlińskiego. Tekst jest pisany, nie na żywo, był czas obejrzeć, wyguglać, sprawdzić.

kompromitacje.blogspot.com/2012/01/wojciech-orlinski-wymysla-muppet-show.html
    • kadykianus Ja oglądałem na Eurosport HD 29.07.12, 14:48
      Ceremonia bardzo mi się podobała.
      • swiniopas6 Bog zaplac za dobre slowo, panie Orlinski 29.07.12, 15:26
        Ten kraj mnie przygarnal w 1975r, to za moje podatki owo piekne widowisko.
        Jednej rzeczy mi zabraklo: jest chwila w owym widowiskowym panopticum dziejow,
        gdzie grupka zaleklych Murzynow z walizkami gdzies bierzy. To fala kolorowych imigrantow
        wylewa sie na brzegi Brytanii, do ciezkiej roboty. Jaka szkoda, ze nie pokazano , jak owi dyskretnie pogardzani ludzie przepoczwarzaja sie w cudowne motyle, ktorym juz ja kibicowalem i podziwialem jako najlepsze egzemplarze ludzkiego rodzaju: Fatima Whitbread, Tessa Sanderson, Dailey Thompson i inni.
    • pn-ski Re: Pan Orliński to wybitny dziennikarz 29.07.12, 17:30
      Specem od wszystkiego jest pan prezes. Ostatnio mądrze wypowiadał się na temat sanatoriów.
    • dlugpubliczny Taka Brytania jest Wielka 29.07.12, 18:54
      co brytyjska prawica przedstawia jako najgorszą plagę społeczną - samotna matka, która ośmielała się pobierać zasiłek, żeby opiekować się swoją córeczką!

Gratuluję bogatej wyobraźni! Dziecko laburzysty by tego nawet nie wymyśliło.
    • zurek333 Taka Brytania jest Wielka 31.07.12, 09:13
      Panie Orliński!
      Ewan McGregor w "Płytkim grobie" nie był maklerem giełdowym! Był dziennikarzem, jak ponoć pan.
      pozdrawiam
      ŁŻ
    • rtoip1 Taka nacjonalistyczna Brytania nie jest wielka 03.08.12, 23:08
      exactly.
      Tak jak nie mówimy o wielkich Niemczech, wielkiej Serbii, wielkim Iranie, wielkich Chinach itd. innych nacjonalistycznych gównach.
      Wspólnota, OK, ale z wielkim daj sobie spokój.
      • zomozadwa groch z kapustą 03.08.12, 23:47
        wyciągnięty przez komin z hutniczego pieca
        nudny jak baranina na słodko w sosie miętowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka