yast Re: Italia 06.04.05, 20:44 Korki i najazd pielgrzymów może dla niektórych stanowić problem. Z drugiej strony Włosi podobno kochają papieża na równi z Polakami, więc nie powinni się skarżyć. Jest też jeden plus - wielu Włochów zarobi na pielgrzymach. Odpowiedz Link Zgłoś
yast Re: Italia 06.04.05, 20:55 Wiesz.. ja byłem zdziwiony, że tak biedny naród nagle stać na skombinowanie z dnia na dzień po 1000 zł od łebka. A ma być ich podobno milion. Odpowiedz Link Zgłoś
rich_bitch Re: Italia 06.04.05, 20:59 Tak tak ale co innego pojechac po to, zeby mozna bylo powiedziec, ze sie bylo a calkiem co innego pojechac i wydawac tam pieniadze. Kanapki z jajkiem na twardo i herbata w butelkach... Odpowiedz Link Zgłoś
biseks Re: Italia 06.04.05, 21:10 yast napisał: > Wiesz.. ja byłem zdziwiony, że tak biedny naród nagle stać na skombinowanie z > dnia na dzień po 1000 zł od łebka. A ma być ich podobno milion. Jaki milion? Wierzysz tym bzdurom w TVN-ie? Z wiarygodniejszych informacji niż te, które przekazuje TVP czy TVN nie wynika, by na przejściach granicznych był wzmożony ruch. Ale oczywiście TVN podał co innego: 5 pasów w Cieszynie, odprawa uproszczona, tworzące się kolejki na granicach etc. Potęga mediów. Gdyby pojechał milion ludzi to... musiałby pojechać co 39 obywatel tego kraju. Przecież to niemożliwe. Powody? Gdyby pozostawić ten kraj bez 1/39 ludzi, nastąpiłby kompletny nieład. Powód drugi: co 5 człowiek w naszym kraju jest bezrobotny. Jeśli tak, to część ludzi musiałaby się rekrutować (statystycznie) spośród ludzi bez pracy. A jeśli bez pracy, to i bez środków na utrzymanie (chyba, że szara strefa - jak przystoi dobremu katolikowi). Jeśli 1 000 000 osób wyłożyłoby średnio po 1 000 złotych, to wychodzi mi nie inaczej jak... miliard złotych!!! Dzieci w Somalii za chleb kupiony tylko za dziesiątą część tej kwoty oddałyby życie. biseks Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Italia 06.04.05, 21:19 W mediach panuje aktualnie tylko jedna linia ideologiczna. Manipulują opinią publiczną 'na maxa'... Porażająca jest ich propaganda! Odpowiedz Link Zgłoś
yast Re: Italia 06.04.05, 21:35 Właściwie dzisiaj mało patrzę w TV. Już od wczoraj podawali ten milion. Sam się zdziwiłem bo jeszcze 2 czy 3 dni temu mówiło się o 80 tysiącach ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś