Dodaj do ulubionych

Wystawimy rachunek za krzywdy

20.05.05, 20:31
Lech Kaczyński ma mój głos. Panie Lechu trzymaj się Pan.
Obserwuj wątek
    • nieomylny1 A mój w II turze (chyba że Tusk też przejdzie) 20.05.05, 20:47
      • niezapowiedziany to tak jak u mnie, ale Tusk przejdzie i wygra :-) 20.05.05, 23:25
        ale bardzo podoba mi sie to Kaczynski tu mowi.
        • ichan BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZAWY 21.05.05, 08:26
          Nie pojde do wyborow, bo nie ma na kogo glosowac. Z prawa czy z lewa, oszolomy,
          oszusci pchajacy sie tylko do koryta a geby pelne frazesow, na ktore probuja
          nabrac naiwnych. Skoro jestescie tacy glupi, skoro slowa moga Was omamic, slowa
          o uczciwosci, praworzadnosci, sprawiedliwosci, to, to oznacza, ze zasluzyliscie
          sobie na takiego prezydenta jak kaczor. Nie mam mieszkania w Warszawie mowi
          kaczor - ale tatus kupil sobie tutaj wille:)), nie znosze nepotyzmu ale moim
          zdaniem kwalifikacje nie sa wazne poki mam znajomych i wiele stanowisk w
          miescie do obsadzenia. Nie bedzie zadnych nowych inwestycji, niech pieniadze
          przepadaja co mnie to obchodzi ale niech ludzie zobacza co robie i na koniec
          roku wybrukujemy ulice. Beda sie warszawiacy potykac co krok, to dobrze bo
          robota bedzie rzucac sie w oczy. Pol ksiezyca dla jacka a pol dla placka. A
          potem wezmiemy za morde, bo nas krytykowac nie wolno! Nakradlismy w Telegrafie?
          No nakradlismy. Nakradlismy przy innych aferach? No nakradlismy. Od nas jednak
          wara! To inni sa beee. Wybierzcie go sobie na prezydenta tylko potem tutaj nie
          wylewajcie swoich zalow jak to zaufaliscie, jak to was rozczarowal. Bedzie
          prawo, bedzie sprawiedliwosc a ze tylko dla czlonkow PiSu i ich znajomkow to
          bez znaczenia:)) reszta czasem dostanie jakis ochlap i niech sie cieszy. No to
          do urn mosci panowie dajcie mu ten wymarzony ksiezyc jakim jest Polska, tylko
          pomyslcie przedtem co robicie wlasnym dzieciom!
          • rafiodym Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 21.05.05, 11:59
            dla mnie LK mógłby pełnić role prezydenta m.st. Warszawy i RP jednocześnie-
            tyle, że prawo na to nie pozwala. szkoda.
            • fritz.fritz Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokujace 21.05.05, 14:48
              jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan
              wyjatkiem.

Rowniez jest pan jak dotychczas jedynym politykiem, ktory stwierdzil, ze gdyby
              cena za przeproszenie Wachowskiego mialaby byc dalsza kariera polityczna, to
              zrezygnowalby Pan wlasnie ...kariery politycznej.

Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakteru
              czyms niezwykle rzadkim i cennym.

Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem.
              • wylkot Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 21.05.05, 14:51
                fritz.fritz napisał:

> jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan
                > wyjatkiem.
                ...
                > Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakteru
                > czyms niezwykle rzadkim i cennym.
                >
                > Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem.

ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku!
                • sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 21.05.05, 14:55
                  wylkot napisał:

> fritz.fritz napisał:
                  >
                  > > jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan
                  > > wyjatkiem.
                  > ...
                  > > Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakter
                  > u
                  > > czyms niezwykle rzadkim i cennym.
                  > >
                  > > Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem.
                  >
                  >
                  > ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku!

Cała nadzieja w tym, że nie przeprosi Wachowskiego...
                  Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???...
                  • fritz.fritz Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 09:28
                    Naiwne pytanie:
                    co to jest
                    > Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???...

• sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 10:48
                      fritz.fritz napisał:

> Naiwne pytanie:
                      > co to jest
                      > > Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???...
                      >
                      Ależ "fritz.fritz" to niezwykle proste, nawet dla QI 25.
                      Kaczor przysiągł, że prędzej od polityki odejdzie niż, zgodnie z wyrokiem sądu
                      przeprosi Wachowskiego. Trwa pelacja i jak narazie, Kaczor dostarcza L-4
                      zamiast stawiać się w sądzie. Jakiś taki chorowity... No więc, na kiego nam
                      taki chorowity prezydent?? A jak mu każą przeprosić Wachowskiego, to już Polska
                      od niegoż będzie zbawiona, bo przecież nie przeprosi Wachowskiego a jak facio
                      HONOR ma, to od polityki odejdzie. Zawszeć tak jest, że: słowo się rzekło,
                      kobyłka u płota...
                      Szczęścia życzę...

TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ

• widzek Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 11:04
                        sclavus napisał:
                        ...
                        >
                        > od niegoż będzie zbawiona, bo przecież nie przeprosi Wachowskiego a jak facio
                        > HONOR ma, to od polityki odejdzie. Zawszeć tak jest, że: słowo się rzekło,
                        > kobyłka u płota...

nie masz racji sclavusie. w koncu przeprosi. slyszalem, ze kaczorowi
                        podpowiedzieli sposob przeproszenia kapciowego, ten znany ze starego wicu o
                        icku. otoz sad skazal icka na przeproszenie moska, przez powiedzenie, ze icek
                        nie jest zlodziejem. wiec icek powiedzial: mosiek nie jest zlodziejem? a sadowi
                        odparl: przeciez wyrok dotyczyl tekstu, a nie melodii ...
                        • sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 11:10
                          widzek napisał:

> nie masz racji sclavusie. w koncu przeprosi. slyszalem, ze kaczorowi
                          > podpowiedzieli sposob przeproszenia kapciowego, ten znany ze starego wicu o
                          > icku. otoz sad skazal icka na przeproszenie moska, przez powiedzenie, ze icek
                          > nie jest zlodziejem. wiec icek powiedzial: mosiek nie jest zlodziejem? a
                          sadowi
                          >
                          > odparl: przeciez wyrok dotyczyl tekstu, a nie melodii ...

Może ty i masz rację... Już był jeden co się zaklinał: "Nicea albo śmierć"
                          I rzeczywiście, Nicea upadła on żyje i nawet masię dobrze... A nawet jak mówią,
                          premierem będzie...
                          Co mi po honorze jak mam....

TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITA
                      • sclavus Kociokwik 22.05.05, 11:05
                        Jakby mało było wywiadu z Kaczorem, jest on-line w Gazecie "Prawica ponad
                        pdziałami?"
                        Razem do kupy daje to wwspaniały już-przedwyborczy kociokwik.
                        Szczególnie głos Macierewicza jest tam słyszalny, jako że on sam ma poparcie
                        kanapowe.
                        Giertych udaje, że nie chce ciągle tracić dziewictwa z PiSem, takim jakim
                        pokazuje go dzisiaj Kaczor...
                        I tylko o. Rydzykowi wszystko jedno kto z kim byle z nim (oczywiście oprócz
                        komuchów i agentów) no ale on przecież z tego RADIA co MA RYJA...

• fritz.fritz Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 09:27
                  > ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku!
                  dziekuje

Zdradz mi tylko, czy jestes komuchem czy tzw. lewicowcem paskudnym, ktory ma
                  przypadkiem poglady zbiezne z pogladami szwabow na europe?
            • vilijonkka Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 21.05.05, 19:50
              może jeszcze papieżem?!
              facet, który nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności znalazł się na tak wysokim
              stanowisku, nie mając szacunku dla podstawowych praw politycznych obywatela,
              powinien zostać z niego usunięty, a nie wynoszony na piedestał!!!!
              LUDZIE!! chodzi o paradę równości! poczytajcie sobie konstytucję lub bajki dla
              dzieci, a nie biuletyn PiS&Co. -można się czegoś nauczyć
          • vinogradoff Zalosna wypowiedz-poziom wyborow wojta w gminie 21.05.05, 19:07
            dramat, kompromitacja. Zadnych wizji, budowania przyszlosci, a glownie
            zapowiedz odwetu, klotni, wasni,rozliczen . Szczegolnie zenujaca sprawa gen
            Jaruzelskiego, jakie zarzuty o co . Konieczny kaftan bezpieczenstwa
            politycznego.
            • fritz.fritz Re: Zalosna wypowiedz-poziom wyborow wojta w gmin 22.05.05, 10:29
              Wizja jest bardzo prosta i bardzo elementarna: ponosi sie odpowiedzialnosc za
              to co sie robi.

To wyglada na niewiele ale jest absolutna podstawa do rozwoju normalnie
              funkcjonujacej spolecznosci.

W tej chwili wrecz przestepcy moga bezkarnie przejmowac wszystko, poniewaz nie
              sa pociagani do odpowiedzialnosci, wrecz popierani przez panujacy system
              polityczno-partyjne.

Jezeli wizja "odpowiedzialnego" naprawde zostanie zrealizowana, wlasnie
              oszusci, przestepcy i oszolomy polityczne zostana wyelimonwani. A to oznacza,
              ze odpowiedzialni ludzie beda na odpowiedzialnych stanowiskach.

A wlasnie tacy ludzie wrecz wymuszaja zmiane jakosci panstwa i spoleczenstwa w
              ktorym zyjemy.

Na tym wlasnie polega "rewolucja" Kaczorow!

Destrukjca panstwa przez SLD polegala wlasnie na tym, ze przestepcy (szeroko
              zrozumiani przestepcy, nie tylko ci, ktorzy byli gotowi zamordowac wlasna matke
              aby wejsc do Uni) przejeli panstwo.

LPR, Samoobrona i UW albo PD pod tym wzgledem reprezentuja dokladnie ta sama
              jakosc co SLD!

PO na szczescie nie, ale panom Tuskowi i Rokicie nie udalo sie jeszcze
              pozbyc "przestepcow". No i przyjmuja rowniez czlonkow o absolutnie zlym profilu
              politycznym, o profilu pasujacym do UW czy tez PD. Takim czlonkiem jest np.
              pani Walzer-Gromkiewicz. Moze zdolaja ja jednak zamienic w szerogowego czlonka;
              idealnie byloby, gdyby udalo sie jej pozbyc.
          • urhan Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 22.05.05, 09:56
            Kaczyński jako przeciwnik konstytucji UE szybko zmieniłby swoje zdanie, gdyby
            tylko dano mu szansę zostania...Prezydentem Unii.
            • widzek Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 22.05.05, 10:06
              urhan napisał:

> Kaczyński jako przeciwnik konstytucji UE szybko zmieniłby swoje zdanie, gdyby
              > tylko dano mu szansę zostania...Prezydentem Unii.

to oczywiste
      • wilczysko1 Widmo Afery Telegrafu krąży po Europie niosąc nam 21.05.05, 22:05
        wstyd i upokorzenie
    • efka_2 a mojego na pewno nie ma 20.05.05, 20:56
      bo po przeczytaniu tego artykułu aż strach się nie bać rządów Kaczorów...
      brr...
      • szabo a mój ma 21.05.05, 00:27
        pozbycie się kaczki z Warszawy powinno być celem każdego kochającego swoje
        miasto Warszawiaka. Nie liczą się tu koszty tylko cel, jakim jest pozbycie się
        tego nieudacznika. Jak będzie siedział w pałacu Namiestnikowskim to narobi mniej
        złego. Masz Kaczko mój głos!
        • wy [...] 21.05.05, 01:43
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • marlub1 Re: a mój ma 21.05.05, 06:42
          Zgadzam się - pozbycie się Kaczki byłoby zbawieniem dla Warszawy, ale... co z
          Polską? Wszak te wściekłe Kaczory potrafią tylko burzyć,jak twierdzi Lech
          Wałęsa. A co do niby nieposzlakowanej uczciwości Kaczek, to kto zawsze
          najgłośniej wrzeszczy: Łapać złodzieja! No kto?
    • langston KURSKI!! ALE SIE ZBŁAŻNILEŚ!!! 21.05.05, 01:04
      Szkoda słow. A juz z tymi nominacjami to Kurskiego załatwił
      Lech jak dziecko.

BRAWO PREZYDENT KACZYNSKI!
    • slovas Dziennikarz dał ciała 21.05.05, 01:06
      Pan Kaczyński coś mi wyszedł za dobrze w tym wywiadzie. Dobrze się przygotował,
      co dobrze o nim świadczy.

Ale dziennikarz coś nie bardzo. Rozmówca nie dał się podejść, był czujny. A też
      dziennikarz zbyt mocno go nie naciskał.

Z Kaczyńskiego wyszedł mąż stanu nieomal. Jeśliby tak miała wyglądać jego
      prezydentura, to nie byłoby takiej tragedii, jakiej się spodziewają niektórzy, w
      tym ja sam.

Panu Kaczyńskiemu życzę zatem większej ilości tak stonowanych wypowiedzi, za
      którymi pójdą stonowane zachowania, zaś Gazecie życzę ostrzejszych i dobrze
      przygotowanych dziennikarzy.
      • langston LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 21.05.05, 02:34
        Mysle ze Lech jest zawsze stonowany (troche gorzej sytuacja ma sie z Jaroslawem). Darze go szacunkiem.
        Jesli chce być prawdziwym męzem stanu musi mieć tez wizje przyszlosci takze
        dla Europy. Być może ją ma.
        • henryad LECH TO ZAWSZE STONOWANY KŁAMCA! 21.05.05, 07:27
          Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda.
          Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda,
          ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią prawdę
          M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to nazywa
          kolaboracją, a on sam Kaczor, który wytypował i wybrał Jaruzelskiego na
          prezydenta, on to nie nazywa kolaboracją tylko walką z komuną, po stronie
          narodu polskiego.
          Kaczor to mały karaluch drugiego rzędu ludzi trzymających władzę i jeszcze
          rozmawia z człowiekiem z żydo-komuny, Kurskim, następnym aparatczykiem!!!
          Smieje się ze nazwano Michnika aparatczykiem i jakoby była to nieprawda.
          Cała rodzina Michnik vel szechter to okrutni aparatczycy wychowani na wzorach
          Trockiego i Stalina(Jewgashvili) nawet mama Adama. Taki sam jest A.MIchnik.
          SuperAparatczyk, mafiozo który oficjalnie nie należy to żadnej partii ale ma
          swoich ludzi w niemal w każdej i rozgrywa swoje mafijne operacje na kilku
          taliach przy udzielnej pomocy Mossadu. Zwrótcie uwagę na jego aparatczykowskie
          i stalinowskie metody atakowania kościoła i grup patiotyczych w Polsce. Także
          całe jego więzienie było sprytnie przygotowane(sfingowane) i przeprowadzone aby
          w przyszłości ta mafia trzymająca władzę miała alibi. To samo agent **Bolek**
          Michnik to mentalność bandyty i złodzieja dorobku narodu polskiego na wysoką
          skalę jak jego ojciec Ozeasz, I sekretarz komunistów Ukraińskich.
          Kiedy ci ludzie znajdą się w obozach penitencjarnych?
          Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to za
          czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali
          Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się, nie
          wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach
          Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba
          głosować. To ratunek dla całego narodu.
          • fritz.fritz Re: LECH TO ZAWSZE STONOWANY KŁAMCA! 22.05.05, 10:38
            henryad napisał:

> Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda.
            > Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda,
            > ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią
            prawd
            > ę
            > M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to
            nazywa
            > kolaboracją,

Polski episkopat w swoim czasie (1955-1956) zdradzil Wyszynskiego, kolaborujac
            z komuchami.
            Po 1981 wspolpraca z komuchami byla kolaboracja. Uwazam, ze klamiesz
            twierdzac, ze to episkopat poslal Gietrycha do rady przy Jarazelskim. Jak
            zapewne wiesz, uczciwi Polacy i patrioci nie mieli nic z tym wspolnego. Oni
            czsto byli internowani albo ukrywali sie. Nie wszyscy oczywiscie. Ale wszyscy o
            tym wiedzieli. Cala Polska.
            Z wyjatkiem... M. Gietrycha.

Facet po prostu reprezentuje pro rosyjska linie polityczna wroga polskiej
            niepodleglosci.

Albo p. G. potrafi samemu myslec, albo niech sie stara o job koscielnego a
            nie o prezydenture!
        • mariasz77 Re: LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 22.05.05, 08:21
          KILKADZIESIĄT LAT TEMU Benedykt Hertz napisał ciągle aktualny wiersz IDEALISTA:
          Koryto było jedno, a osób gromada, kwik, tumult sąsiad pcha się na sąsiada,
          każdy chce zdobyć miejsce jak najlepsze - zwyczajnie wieprze.
          Więc pierwsze chlewu figury - dwa knury i coś pięć najtęższych macior stanęło
          rzędem przy krypie - żre, mlaska, chlipie.
          A słysząc te lube dźwięki młodsze karmniki znoszą istne męki - kręcą się,
          wiercą, tędy, owędy, szukają miejsca, proszą o względy, lecz do karmnika, gdzie
          rząd tęższych osób przedostać się ani sposób.
          Aż knur jeden znudzony kwikiem plebsu żryć - pysk jadłem uwalany oparł na
          korycie i mlaskając smakowicie rzekł: motłochu wstydź się wstydź - alboż w
          naszym życiu całym tylko żarcie ideałem? Czyż nigdy was nie wzrusza żadna myśl
          wznioślejsza? Czyż głodu cielesnego duchowy nie zmniejsza? Wierzaj mi brać
          młodsza - nie dla jadła żyjem. Tu urwał - i w pomyjach znów zatonął ryjem.
          Czyż to nie jest ponadczasowy utwór. Jak obserwuję walkę o stołki to zawsze mi
          się przypomina, a uczyłam się tego utworu w 1950 r. Tak!
          • widzek Re: LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 22.05.05, 09:53
            mariasz77 napisała:

> KILKADZIESIĄT LAT TEMU Benedykt Hertz napisał
            ...
            > Czyż to nie jest ponadczasowy utwór. Jak obserwuję walkę o stołki to zawsze
            mi
            > się przypomina, a uczyłam się tego utworu w 1950 r. Tak!

uczylam czy uczylem?
          • fritz.fritz Re: LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 22.05.05, 10:39
            swietne!
    • loquin I'm sorry: to człowiek głęboko dziecinny 21.05.05, 01:31
      Polska może na tej roszadzie jedynie stracić. Bajka o grubym moralnym Placku i
      grubym przyzwoitym Jacku, czy jak im tam było.

No cóż, niestety nie widzę alternatywy. Europa wychowuje swoich wychowanków -
      Placka i Jacka odchudzi taką dietą, że im olej błyskawicznie z brzuchów do
      głowy strzeli. W Waszyngtonie zabiorą im zabawki i oduczą infantylnych
      poglądów. A w Moskwie będą fetowani jako ci, którzy otworzyli drogę ku
      pojednaniu i nowemu zbliżeniu polsko-rosyjskiemu. No i bardzo dobrze. Przecież
      Brzusiom o władzę chodzi, potem zmądrzeją.

Polecam Châteauneuf-du-Pape Vieux Télégraphe 1995, właśnie otwieram butelkę.
      Santé!
      • witaschek Kaczynski ma moj glos 21.05.05, 01:57
        Potrzebujemy ludzi uczciwych. Dosc juz bylo korytkowcow.
        • kropekuk Uczciwy, bo SAM ci to powiedzial? 21.05.05, 04:24
          Ty ciezki naiwniaku...Tylko za rok czy dwa nie placz, ze znow "poczules sie
          oszukany".:)
          • fritz.fritz Re: Uczciwy, bo SAM ci to powiedzial? 22.05.05, 10:41
            Jako jedyny naprawde ganial przestepcow wszystkich kolorow.

Dlatego musial odejsc z rzadu Buzka :).

Czyzbys o tym nie wiedzial?
        • stabom Re: Kaczynski ma moj glos 21.05.05, 06:33
          frustrujace jest, ze wystarczy na swoich sztandarach wypisac takie hasla jak
          prawo czy sprawiedliwosc, by odniesc populistyczny sukces polityczny w wyscigu
          do fotela prezydenta RP. oczywiscie, ze bagno polskiej sceny politycznej lat
          poprzednich tlumaczy powszechna tesknote za ww. wartosciami.pytanie jest tylko
          czy panowie kaczynscy maja monopol na te hasla? i czy ich prawa i sprawiedliwosci
          sa uniwersalne. prawdopodobnie, w wyniku wyborow obok wielkich afer gospodarczych
          kwtnac beda wielkie afery inkwizytorskie, uzupelniajac do konca zalosny obraz
          polskiej rzeczywistosci. a co z budowaniem swietlanej przyszlosci kraju? z tym
          bedzie chyba najgorzej.
      • langston Re: I'm sorry: to człowiek głęboko dziecinny 21.05.05, 02:36
        "...Co pan mi tu napisał: -Kopytko..."
        Tylko tak można skwitować Twoją wypowiedz.

(a winka sprobuje-dziekuje)
      • kropekuk Vieux Télégraphe 1995 ??? Fajny rocznik ;) 21.05.05, 04:29
        Zapewne dobrze pasuje z SOLO, tfuuu...chcialem powiedziec z sola.
        Podobienstwo ze spolka Solo (oddzial Gdansk i Szczecin)z udzialami Kaczynskich
        (ta zamieszana w Afere Orlenu jako skladowa koncernu J&S) jest tu najzupelniej
        przypadkowe ;)
        • loquin Napoleon Solo? 21.05.05, 20:50
          Napoleon Solo i Illya Kuryakin? Otóż tak, jestem fanem. :)
          • dulekthered PREZYENT KACZYŃSKI !!! 21.05.05, 21:24

• dulekthered Prezydent Kaczyński !!! 21.05.05, 21:28
            Hehe, ale się lewactwo boi Kaczorów, już tak pogłupieli, że nie przedstawiają
            żadnych argumentów, tylko jakieś mity i demagogie...

Buaahahahahahaha
    • tomekjeden Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 02:20
      Pan Kaczyński ma sporo racji.
      • wicurpix Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:03
        Pan Kaczyński ma kuuuupę racji ...w tym ustępie
    • seawolfie Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 03:36
      Od lat szanuję i popieram Kaczyńskich, choćby za to, że mają odwagę mówic
      prawdę- przeważnie pod prąd salonowej jedynoprawdy i za to, że właściwie zawsze
      mieli racje i to mieli ją parę lat wczesniej, niż inni... Płacili za to zawsze.
      Ci, którzy zieją do nich nieprzytomną, fanatyczną nienawiścią nawet nie zdają
      sobie sprawy, że maja to "wdrukowane" od czasu kampanii wyborczej Mazowiecki-
      Wałęsa. To wtedy narazili sie jedynie słusznej linii Adasia, Bronka, Jacka,
      Grażynki, Włodka a tego to środowisko nie wybacza. To wtedy Wyborcza planowo i
      metodycznie uczyniła z nich jakichs ponurych demonów, złowrogich karłów. Nie
      było i nie ma takiego kłamstwa, którego nie wahano sie użyć przeciwko
      Kaczyńskim.

Niedawno jeden z typowych lewicowych oszołomów na tym forum oskarżył
      Wassermana, że zamierza zabić Jaruzelskiego w komorze gazowej, a Kaczory to
      miłośnicy SS, którzy zorganizują w Polsce obozy koncentracyjne. Inni
      lewicowi "intelektualiści" nie są w stanie wycisnac ze swego intelektu niczego
      wiecej, jak powtarzanie "Kwak, kwak" i kpiny ze wzrostu. No, cóż, beznadziejny
      poziom naszych przeciwników jest naszą siłą i nadzieją.

Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc mogli-
      no gapy po prostu! I jak na takich głosować ;-)))))

Panie Lechu, powodzenia! Mój głos ma Pan , jak w banku. Choc jako premiera
      chyba wole Rokitę. Oby sie nie pokłócił z Jarosławem Kaczyńskim, bo ze
      skłonnosci do kompromisu raczej nie słyną!

Kaczyński jako prezydent i solidna większość POPISu, to dobra wiadomość.
      Wreszcie cos sie w tym nieszczęsnym kraju zmieni na lepsze, a komuchy juz dzis
      trzęsą d.. mi ze strachu i wściekłości- :-)))))))

Kaczory rulez!!!
      • kropekuk Osobista uczciwosc? Buhahahahaha!!! 21.05.05, 04:30
        Polacy, jak zdradzany maz, dowiedza sie o niej ostatni. Bo - jak ow maz - nie
        chca wiedziec ;)
      • adam.2x Rachunki i krzywdy 21.05.05, 05:38
        seawolfie napisał:

>....
        > Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc mogli-
        > .....
        ---------------------------------
        Nie wiem co gorsze u meza stanu: zachlannosc na pieniadze czy wladze.
        • bogalfa Re: Rachunki, krzywdy i meritum 21.05.05, 06:28
          No więc nareszcie wypowiedź Pana Lecha Kaczyńskiego utrzymana w tonie prawie
          nie-demagogicznym. Można odnieść się do merituum.

1. że "niezdrowe układy" niezdrowo wpływają na gospodarkę: zgoda, chociaż to
          trochę tautologia. Jak sytuację uzdrowić?

2. odpowiedź Kaczyńskiego, o ile go dobrze rozumiem, brzmi: przez powołanie
          Komisji Prawdy i Sprawiedliwości. Ale od razu napotykamy na problem: bo "to nie
          będzie komisja ściśle sejmowa", ani też "alternatywa dla wymiaru
          sprawiedliwości". I dalej dowiadujemy się, że "chodzi nie o to by wszystko w
          Polsce cofnąć". Jeżeli nie wszystko, to ile? I co znaczy konkretnie: cofnąć?

Wniosek: koncepcja KPiS albo nie została przez pana Kacyzńskiego i jego
          stronnictwo do końca przemyślana, albo ma na celu właśnie być alternatywą dla
          wymiaru sprawiedliwości, ale pan Kaczyński woli tego na razie nie mówić wprost.

3. Generał Jaruzelski. Powiedzenie o nim, że "swą postawą okazuje, że jego
          ojczyzną bardziej jest Rosja niż Polska" jest ewidentnym nonsensem. Jeżeli pan
          Kaczyński aż taki nacisk kładzie na prawdę w jej "klasycznym" pojęciu, w
          odróżnieniu od tego "co pasuje do zastanego układu przekonań", to tutaj mamy
          przykład, że teoria swoją drogą, a praktyka pana Kaczyńskiego swoją. Cokolwiek
          można powiedzieć o generale Jaruzelskim jego ojczyzną na pewno nie jest
          bardziej ROSJA niż Polska. Pan Kaczyński zdaje się zapomniał, że generał
          Jaruzelski miał do czynienia ze Związkiem Sowieckim, i że istniało coś takiego
          jak ideologia internacjonalizmu, nawet jeżeli była ona głównie narzędziem w
          ręku władców sowieckiego Kremla.

4. U Pana Kaczyńskiego, czy przyznaje się do tego czy nie, występuje jednak
          nastawienie antyrosyjskie, rodzaj rusofobii w stanie niedostatecznie poddanym
          refleksji politycznej. Śmieszne jest u polityka o takich ambicjach kładzenie
          nacisku na element "upokorzenia". Putin prowadzi pewną politykę wobec Polski i
          Kwaśniewski prowadzi pewną politykę wobec polityki Putina. Unoszenie się
          honorem do sfery polityki nie należy, chyba że może być politycznie korzystne.
          W sytuacji obecnej korzystne raczej nie jest, a to ze względu na (mówiąc
          skrótowo) Unię Europejską.

5. Pan Kaczyński zdaje się hołdować anachronicznym pojęciom niepodległości.
          Powinien przemyśleć tę sprawę w odniesieniu do pojęcia współzależności.
          Współzależność nie wyklucza suwerenności, a nadmierna niepodległość, czyli
          stawianie się poza określonymi warunkami współzależności w rzeczy samej może
          prowadzić albo do zależności albo do izolacji. Czyli nie leży w interesie
          państwa chcącego zachować maksimum swojej suwerenności, a więc w wypadku
          polityki międzynarodowej, skutecznego działania.

6. Pan Kaczyński boi się porozumienia Rosji i Niemiec kosztem Polski, ale
          zdaje się nie rozumieć, że takie porozumienie będzie łatwiejsze w przypadku
          odrzucenia konstytucji europejskiej, niż odwrotnie. Właśnie nadanie UW
          konstytucji, chociaż ograniczać będzie w jakimś stopniu suwerenność wewnętrzną
          państw (i można tu mieć pewne obawy, chociaż obawom tym możnaby również
          przeciwdziałać), wzmocni stabilność międzynarodową Europy i bezpieczeństwo
          Polski (a nie odwrotnie).

Ale dobrze było przeczytać bardziej przemyślaną wypowiedź kandydata na
          prezydenta Polski.
        • seawolfie Re: Rachunki i krzywdy 21.05.05, 11:10
          adam.2x napisał:

> seawolfie napisał:
          >
          > >....
          > > Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc
          > mogli-
          > > .....
          > ---------------------------------
          > Nie wiem co gorsze u meza stanu: zachlannosc na pieniadze czy wladze."

Pozostali politycy, jak wiadomo władzy wcale nie chcą, wręcz sie nia brzydzą.
          Ot tak tylko trochę sobie pomarszałkują, czy poposłują, ale żeby chcieć władzy?
          o nie!
    • marlub1 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 06:00
      Pełna schizofrenia: największy demagog wytyka demagogię... dziennikarzowi.
      Proponuję zmienić powiedzenie: "ślepa kura" na "ślepy Kaczor". Ten chorowity
      Kaczor (nie stawił sie po raz kolejny na rozprawie w Sądzie) powinien się
      leczyć, a nie startować w wyborach.
      • karol63 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 07:03
        Nie jest doskonały tak jak wszyscy zresztą nie jest reprezentacyjny bo to też
        jest ważne,z braku po lewej stronie Cimoszewicza może wygrać.Z cięzkim sercem w
        II turze bo do niej najpewniej dojdzie oddam głos na niego. Po ewentualnym
        zwycięstwie Kaczyńscy staną się mniej wojujący.Pozdrawiam
      • smok5 Co już wiecie towarzyszu? 21.05.05, 07:07
        Towarzyszu już wiecie ,że stracicie swoją ubecką emeryturkę. A "trybunka
        warszawska" padnie. I co będziecie czytać towarzyszu?
      • henryad KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 07:38
        Właśnie tę ukrytą strukturę trzymającą władzę zawsze coś wiąże.
        Daje się ich rozpoznać. A gdzie jest ten wychowanej stalinowca Geremka, Donald
        Tusk. Niedawno groził że władza nigdy nie przejdzie w ręce prawicy.
        TE karykatury zachowują się identycznie, przyjrzyjcie się najlepszemu koledze
        Michnika Urbanowi.
        Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda.
        Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda,
        ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią prawdę
        M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to nazywa
        kolaboracją, a on sam Kaczor, który wytypował i wybrał Jaruzelskiego na
        prezydenta, on to nie nazywa kolaboracją tylko walką z komuną, po stronie
        narodu polskiego.
        Kaczor to mały karaluch drugiego rzędu ludzi trzymających władzę i jeszcze
        rozmawia z człowiekiem z żydo-komuny, Kurskim, następnym aparatczykiem!!!
        Smieje się ze nazwano Michnika aparatczykiem i jakoby była to nieprawda.
        Cała rodzina Michnik vel szechter to okrutni aparatczycy wychowani na wzorach
        Trockiego i Stalina(Jewgashvili) nawet mama Adama. Taki sam jest A.MIchnik.
        SuperAparatczyk, mafiozo który oficjalnie nie należy to żadnej partii ale ma
        swoich ludzi w niemal w każdej i rozgrywa swoje mafijne operacje na kilku
        taliach przy udzielnej pomocy Mossadu. Zwrótcie uwagę na jego aparatczykowskie
        i stalinowskie metody atakowania kościoła i grup patiotyczych w Polsce. Także
        całe jego więzienie było sprytnie przygotowane(sfingowane) i przeprowadzone aby
        w przyszłości ta mafia trzymająca władzę miała alibi. To samo agent **Bolek**
        Michnik to mentalność bandyty i złodzieja dorobku narodu polskiego na wysoką
        skalę jak jego ojciec Ozeasz, I sekretarz komunistów Ukraińskich.
        Kiedy ci ludzie znajdą się w obozach penitencjarnych?
        Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to za
        czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali
        Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się, nie
        wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach
        • ichan Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 08:29
          henryad napisal:

Dzisiaj tez sa otwarte psychiatryki, goraco ci je polecam.

• sclavus Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 14:32
            ichan napisała:

> henryad napisal:
            > Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba
            > głosować. To ratunek dla całego narodu.
            >
            > Dzisiaj tez sa otwarte psychiatryki, goraco ci je polecam.

I słusznie! Romuś, jak wypełni ostatnią wolę dziadziusia-Jędrusia, to
            przynajmniej jedna sprawa zostanie załatwiona do Końca i dokładnie: Nastąpi
            ostateczne rązwiązanie kwestii żydowskiej i gejów...

TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITA
            >
        • sclavus Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 14:50
          henryad napisał:

> Właśnie tę ukrytą strukturę trzymającą władzę zawsze coś wiąże.
          > Daje się ich rozpoznać...

> ...Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to
          za
          > czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali
          > Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się,
          nie
          > wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach
          > Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba
          > głosować. To ratunek dla całego narodu.

Co prawda to prawda: Napewno Żydów i gejów Romuś przepuściłby przez ruszta i to
          zgodnie z ostatnią wolą dziadziusia-Jędrusia (Giertycha, oczywiście)

Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
          RZECZYPOSPOLITEJ... jakikolwiek by nie był ich POPiS

• evaoko Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 08:19
      Ja będę głosować na Kaczory, gdyż nie mam nic do stracenia. Mam 45 lat, jestem
      bezrobotna, bez majątku, bez żadnych perspektyw i nie mogę już patrzeć na
      niesprawiedliwość jaka nas otacza. Na te układy, układziki, majątki ukradzione
      i czekam jak ktoś wreszcie zrobi porządek z tą zgnilizną. Zapewniam was, że
      takich jak ja jest wielu, co oddadzą głosy na PIS. Badania opnii nie biorą pod
      uwagę ludzi z małych miasteczek, a właśnie u nas widać jak na dłoni całą prawdę
      o Polsce. Te majątki z łapówek, ze sprzedawanych placów pod supermarkety, praca
      tylko dla swoich i ich rodzin. Trzymam kciuki za tych którzy w końcu ukrócą te
      praktyki i skończą z "III Rzeczyswoją"
      • pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 08:57
        Jak się ma 45 lat to Bozia powinna już poukładać po główką. Nie daj się
        dziewczyno zmanipulować. Regułą jest, że "łapać złodzieja" krzyczy złodziej!
        • pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 09:01
          A apropos sondaży, to po wynikach widać, że robione są w małutkich miasteczkach!
          • mgr.prezio Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 09:22
            pikczu napisał:

> A apropos sondaży, to po wynikach widać, że robione są w małutkich
            miasteczkach

Kaczyńskiego na prezydenta stolicy wybrali mieszkańcy malych miasteczek.
            • pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 10:21
              Młociny to też stolica!
      • whj Jaka "Polka"... 21.05.05, 10:50
        Jakaż ta wypowiedź polska.... Prymitywizm powyżej pisze, że nic nie ma. Mają
        inni. I cóż? Ano chociażby dalej nic nie miała, będzie głosować za tym aby inni
        też nic nie mieli... A wtedy będzie się lepiej czuła. I cisną się słowa
        Belki: "do roboty" - też będziesz mieć.
    • edi54 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 09:23
      Nie mam watpliwosci ,ze oddanie steru Panstwa w rece prof.Lecha Kaczynskiego
      grozi katastrofa.To czlowiek pozbawiony wyobrazni i wizji politycznej.Az dziw
      bierze,ze legitymujac sie profesorskim tytulem wykazuje calkowita ignoracje
      wobec historii i nieznajomosc regul rzadzacych stosunkami miedzynarodowymi.Czas
      najwyzszy by Narod w swej wiekszosci zdal sobie sprawe ,ze taki Prezydent
      skazuje Polske na krancowa alienacje w rodzinie narodow europejskich.Trzeba nam
      bowiem z jednej strony by Polska stawala sie konstruktywnym partnerem
      Zjednoczonej Europy , z drugiej konstruktywnym partnerem innych
      panstw,zwlaszcza sasiadow spoza Unii Europejskiej.Lech Kaczynski wykorzystujac
      trudna przeszlosc Polski i grajac na strunie narodowej dumy miast byc
      budowniczym Dobrej Przyszlosci Polski stanie sie wojujacym szlacheckim
      watazka .On nie musi sie martwic o swoje wizyty na europejskich "dworach" bo
      trudno sie spodziewac by byl mile widzianym gosciem.Moskwe zas bedzie mogl
      sobie ogladac w turystycznych folderach.Tymczasem wielcy tego swiata beda poza
      i ponad Polska o nas decydowac.Mam tu na mysli Rosje,Niemcy,Francje,Anglie.
      Zadne zaklecia tego nie zmienia.Pomachiwanie szabelka i jatrzenie moze tylko
      pogarszac nasza pozycje.Wszelkie nadzieje zwiazane z poparciem nas przez Stany
      Zjednoczone czas najwyzszy wlozyc miedzy bajki. Chcialo by sie wiec ostrzec
      Profesora:hoc animo hauri.Ale i to jest beznadziejne.Beznadziejne ,gdyz
      postrzegam Kaczynskich jako slepcow z obrazu Petera Bruegla St.Wiadomo czym
      konczy sie taka wedrowka slepcow (wystarczy siegnac po przypowiesc
      ewangeliczna).
      Jesli idzie o sprawy wewnetrzne Polska Lech Kaczynski zapowiada powrot do
      Prawdy i Prawa.Lecz pamietac trzeba ,ze to ma byc Jego Prawda i Prawo w Jego
      wydaniu.W praktyce oznaczac to bedzie naruszanie zasad trojpodzialu wladz i
      ingerencja w dzialalnosc wladzy sadzenia .Nie raz bylo to widoczne w ich
      roznych wystapieniach.Trudno sie zatem dziwic ,ze znaczny odsetek ludzi
      mlodych wyemigrowal by z tego kraju(gdyby tylko mlodzi mieli osobiste warunki
      ku temu).Dla Kaczynskich to jednak chyba dobrze ,ze przyjdzie im rzadzic
      spoleczenstwem odczuwajacym niedostatki.Gdyz tylko takie spoleczenstwo jest
      podatne na manipulacje haslami o patriotyzmie,krzywdzie,niesprawiedliwosci.
      Dla mnie kluczowe znaczenie ma podejscie organiczne do umacniania struktur
      demokratycznych i to na wszystkich poziomach.Wytrwalosc na tym polu musi
      przyniesc poprawe w zakresie funkcjonowania organow Panstwa.Karygodne patologie
      jakich bylismy i jestesmy swiadkami beda nieuchronnie ograniczane.Niezalezne
      media z pewnoscia maja tu do odegrania role kluczowa(tak,jak zreszta czynia to
      obecnie).Edi54
    • fan.club1 Panu Kaczyńskiemu myli rachunek krzywd z... 21.05.05, 09:50
      programem politycznym. Skoro ten pan oferuje sie narodowi jako prezydent, to
      nie od rzeczy byłoby przedstawić także parę referencji. Dla pełnej jasności:
      mam na myśli konkretne dokonania!
    • rsrh KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:16
      Nareszcie przeprowadzona zostanie:
      -dekomunizacja
      -lustracja
      -weryfikacja sedziów
      -opcja zerowa dla ABW i WSI
      -likwidacja KRRTV
      -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji
      -energiczne sciganie zbrodni komunistycznych
      -wsadzenie za kraty złodziei
      -likwidacja jakichkolwiek immunitetów
      -wprowadzenie prawdziwej historii do szkół
      -zakaz działania komunistów i neofaszystów (niestety dalej się ich toleruje)

To taki podstawowy zestaw oczekiwany po wyborach !!!
      • pikczu Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:25
        Oj czekaj, jak to wszystko zrealizuje Kaczyński. Widać młody /a/ jesteś iż nie
        wiesz czym jest kiełbasa wyborcza. A może lubisz kiełbasę?
        • maaac Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:41
          On ma nadzieje że Kaczyński zamknie i rozliczy komunistów. O tym kto jest i był
          komunistom będzie decydował zapewne Kaczyński, a i nasz miłośnik "kiełbasy
          wyborczej" z chęcią się tą fuchę załapie.

(Kaczyński miłośnik prawa - no i co z tego że parada tfu gejów jest zgodna z
          prawem - on i tak jej zakaże, bo takie jest jego moralne przekonanie. Czyli
          prawo prawem, a to co Kaczyński uważa za słuszne to ma być. Dzisiaj nie pozwoli
          mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się kacze
          porządki nie podobają.)
          • seawolfie Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 11:06
            Dzisiaj nie pozwoli
            >
            > mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się
            kacze
            >
            > porządki nie podobają.)

tak jest! Będzie ich zabijał w komorze gazowej i przerabiał na mydło. Tak cie
            ten zakaz parady gejów zabolał, brzydalku?
            • sclavus Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 14:08
              seawolfie napisał:

> Dzisiaj nie pozwoli
              > >
              > > mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się
              >
              > kacze
              > >
              > > porządki nie podobają.)
              >
              > tak jest! Będzie ich zabijał w komorze gazowej i przerabiał na mydło. Tak cie
              > ten zakaz parady gejów zabolał, brzydalku?

Musi coś w tym jest - Wszechpolakom pozwala, gejom nie... A przecież chce byc
              prezydendem wszystkich Polaków... Może przejdzie zatem pomysł odebrania gejom
              obywatelstwa? No a jeżeli gejom, to dlaczegoby nie kurduplom???
              Jak znam kaczorów, to zdążą zadekretować, że kurduple to poniżej 164...
              Ani tak, ani tak... i na tym ma rosnąć siła Kaczorów... tfu!!
              RZECZYPOSPOLITEJ???

• 1europejczyk KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 13:39
        Jednym slowem demontaz tego co "zdolano" do tej pory zrobic "wielkim" wysilkiem.
        Na dodatek bardzo ogolnkowe:
        tylko KTO potem bedzie nasz kraj "budowac" i "bogacic"?
        Przypomniec nalezy, ze w takich krajach jak Stany Zjednoczone, do ktorych
        uwielbiamy sie porownywac, wplywy roznych mafijnych organizacji na rzady trwaly
        co najmniej ze sto lat (polowe calej histori tego panstwa).
        Pod tym "programem" wszyscy albo prawie wszyscy chetnie by sie podpisali, tylko
        kazdy punkt bedzie mial u tych wszystkich zupelnie inne zrozumienie,
        szczegolnie gdy zacznie go (albo jego najblizsza rodzine) bezposrednio dotyczyc.

-dekomunizacja: 3.5 mln Polakow w PZPR w latach 1970-1980 okolo 1 mln w
        organizacjach mlodziezowych
        -lustracja : setki tysiecy we wladzach panstwowych na wszystkich szczeblach od
        gminnego do rzadowego, setki tysiecy donosicieli (lista wildsteina)
        -lustracja sedziow: caly aparat sedziowski z czasow komunistycznych (nie znam
        dokladnych danych liczbowych ale na pewno dziesiatki tysiecy)
        mlodzi po zmianach systemowych kontynuja "tradycje" rodzicow bo jest to w
        Polsce zawod nieomal "dziedziczny".
        -opcja zerowa dla ABW i WSI: obecnie mozna miec "tych ludzi" pod jako taka
        kontrola, po opcji zerowej kiedy "rozplyna sie w naturze" moga narobic duzo
        wiekszych szkod.
        -likwidacja KRRTV: ktos jednak bedzie musial to regulowac, nadzorowac i
        posiadac srodki by prawo w tej dzidzinie bylo przestrzegane : tak jest wszedzie
        na swiecie! Nie potrafie sobie wyobrazic co mogloby byc bez instytucji
        zajmujacej sie regulowaniem dzialalnosci w tej dziedzine (chociazby od strony
        technicznej, zostawiajac programowa ocenie rynku)
        -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji: mozliwosci dzialania
        urzedow regulowane w konstytucji okreslaja tylko ramy generalne ich
        funkcjonowania.Duzo zalezy od osob odpowiedzialnych za te urzedy i od wladz
        politycznych ktore tym ramom nadaja konkretny wymiar.Czeste zmiany w
        Konstytucji podwazaja jej zasadnicza role. Inne znaczy jakie ?
        -energiczne zciganie zbrodni komunistycznych: Znaczy jakich ? Tych wszystkich
        ktore byly popelniane na swiecie w krajach komunistycznych, czy tylko tych w
        ktorych ofiarami byli Polcy, a moze tych w ktorych oskarzonymi sa Polacy ? Czy
        te gospodarcze z lat 80 i 90 mieszcza sie w Twojej definicji "zbrodni
        komunistycznych"
        -wsadzenie za kraty zlodziei: tych co jezdza na "gape" i sie chwala ze nigdy
        nie zaplaca, tych pOSLOW ktorzy nie chca placic rachunkow telefonicznych, tych
        ksiezy ktorzy wzbogacili sie na roznego rodzaju aferach czy tylko tych co
        najwiecej nakradli bo byli najsprytniejsi. Trzeba bedzie nabudowac duzo krat by
        ich wszystkich pomiescic. Biorac pod uwage poprzednie postulaty obawiam sie, ze
        tych na wolnosci i mogacych pracowac nie zostanie wystarczajaco wielu by
        pilnowac tych za kratami !
        -likwidacja jakichkolwiek immunitetow: pomniejsza jeszcze ilosc tych mogacych i
        chcacych pracowac.
        -wprowadzenie prawdziwej histori do szkol: "prawdziwej" to tej, ktorej Ty
        jestes goracym oredownikiem, opartej na naszym oddaniu interesom Watykanu i
        naszej niezbyt chlubnej 5 wiekowej tradycji, ktora doprowadzila do rozbiorow i
        upadku Polski, wielomilionowych emigracji i systematycznym powiekszaniu ilosci
        cmentarzy, na ktorych spoczywaja mlodzi ludzie ofiary nierownych walk w imie
        polskiego partiotyzmu, czesto rowniez ofiary polskich decyzji tragicznych ale
        usprawiedliwionych bo bohaterskich i "nieuniknionych".
        -zakaz dzialania komunistow i neofaszystow: srednio w Europie reprezenyuja nie
        wiecej niz 15 % wyborcow. Zakaz sposowduje ze dzialanosc ich zejdzie
        do "podziemia". Wyborca ma prawo znac poglady tych, ktorych dzialanosc nie jest
        sprzeczna z prawem nawet jesli poglady naruszaja istniejace regulacje prawne.

Ogolnie rzecz biorac Twoj "zestaw oczekiwan po wyborach" bedziesz musial
        realizowac sam piszac ksiazke w ktorej tematem bedzie Twoj nierealny swiat
        niemozliwy do zrealizowanie nie tylko w Polsce, ale gdziekolwiek indziej na
        swiecie z tej prostej racji ze zupelnie oderwany od istniejacych realiow.
      • sclavus Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 14:21
        rsrh napisał:

> Nareszcie przeprowadzona zostanie:
        > -dekomunizacja
        > -lustracja
        > -weryfikacja sedziów
        > -opcja zerowa dla ABW i WSI
        > -likwidacja KRRTV
        > -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji
        > -energiczne sciganie zbrodni komunistycznych
        > -wsadzenie za kraty złodziei
        > -likwidacja jakichkolwiek immunitetów
        > -wprowadzenie prawdziwej historii do szkół
        > -zakaz działania komunistów i neofaszystów (niestety dalej się ich toleruje)
        >
        > To taki podstawowy zestaw oczekiwany po wyborach !!!

Już to głupku pisałeś, przy innej okazji...
        Masz tylko jeden repertuar???
    • jwarenn Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 10:24
      Mój też ! To już naprawdę ostatnia szansa , by Polskę zacząć "od początku", bez
      cynicznych komuchów , "preziów" i innego chłamu , dla którego liczą się tylko
      ich własne interesy.. Mam nadzieję ,że tym razem nikt w Polsce nie da się już
      nabrać na ich okrągłe frazesy. Zobaczycie jeszcze ,w jakim szambie przyszło nam
      żyć.Te afery , ktore wychodzą przy okazji komisji sejmowych, to dopiero
      wierzchołek góry lodowej. Tak trzymać Panie Prezydencie !!!
    • repres1 Zróbcie porządek w sądownictwie. 21.05.05, 10:45
      Nie zagłosuję na Kaczyńskiego, ale wiem, ze tylko PiS mówi o konieczności
      naprawy polskiego sądownictwa i tylko za ministrowania Kaczyńskiego coś drgnęło.
      Dziś mamy aferę gdańską i olsztyńską, a ile takich afer nie ujrzało światełka
      prasowego? Żadna inna partia nie mówi o tym problemie i nie zamierza tego
      rozwiązywać.
      P.S. Jestem czytelnikiem "Nie" od początku i nie przypominam sobie żeby Urban
      zarzucał Kaczyńskim osobistą chapatość. Co innego ludziom z ich otoczenia. Ja,
      mimo wieloletniej "indoktrynacji" Urbana, nigdy nie uważałem Kaczyńskich za
      złodziei czy malwersantów, więc albo w ocenianiu "Nie" Kaczyński się myli, albo
      ta "indoktrynacja" była do bani.
      P.S. 2 Panie Lechu Kaczyński, pod Pana bokiem nadal działają ludzie (ze starego
      układu), którzy "na bezczelnego" biorą łapówy, nazywając je "zleceniem".
      Twierdzą, że bez takiego "zlecenia" nie ma po co startować do "zamówienia".
      Osobiście sprawdzę czy mają rację. Mam nadzieję, że nie, bo ode mnie "zlecenia"
      nie dostaną.
      • 1europejczyk Re: Zróbcie porządek w sądownictwie. 21.05.05, 13:52
      • 1europejczyk Zróbcie porządek w "sądownictwie". Nic dziwnego 21.05.05, 14:07
        Sadownictwo jest rowniez wladza.
        Moze Kaczynskiego bardzo latwo wyeliminowac w
        przedbiegach do Prezydentury.
        Jak kazdego innego kandydata.
        Nie nalezy sie spodziewac by w kampani wyborczej ten "temat" zaistnial.
        Moze na samym koncu gdy kandydaci zdecyduja sie
        postawic wszystko na jedna karte.
        Czy prokuratorzy odpowiadaja za "klamliwe" zarzuty ?
        Nie i nie moga bo ograniczaloby to mozliwosci sledztwa!
        Czy kandydaci od momentu zgloszenia kadnydatury
        maja immunitet, ktory broni ich przed stawianiem zarzutow ?
        Nie jestem pewien, ale nie sadze.
        Starczy by jednego z nich "podpuscic" na Kaczynskiego
        albo innego kandydata, ktory mowi o zmianach w "sadownictwie".
        Ze znalezieniem "sprawy" nasze "sadownictwo"
        nie bedzie miec zadnego problemu.
        PS.
        W tym aspekcie dzialanosc GW i jej dziennikarzy
        jest godna podziwu (patrz afery w sadownictwie).

• werter-6 To jest zawoalowana grozba!!!!!!!!! 21.05.05, 11:01
      Obu należy przepędzić do Sopotu skąd pochodzą
    • lowelas2 maly fuhrerek 21.05.05, 11:19
      Boze strzez nas przed oszolomami! I PiSuarem!
    • lukasbo Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:20
      Jezu, przecież on ledwo wystaje ponad mównicę...Prezydent cholera....
      KAczyńskim można powiedzieć tylko jedno - spieprzajcie dziady !
      • seawolfie Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:49
        To głosuj na Gietrycha- taki wysoki!
    • jozefiks Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 12:13
      Kaczory są "chore"- wiadomo wiosna, a ich wysiłek emocjonalny nie może
      wyładowac sie w sposób naturalny w tzw. układzie damsko- męskim więc męczą ich
      zmory. Trzeba im to wybaczyć i nie zapomnieć przy urnach podczas wyborów."Boże
      chroń Cara i ratuj przed Kaczorami" Kto im wyjaśni i kiedy zrozumieja ,nie
      tylko Oni, że nienawiść zabija?
      • pikczu Re: Skąd te sondaże? 21.05.05, 12:30
        Drogi/a/ forumowiczu pokuś się na obliczenie, chociażby w tym
        wątku "kaczochlebców" i "kaczowstrętów" i wychodzi, że preziem zostanie czarny
        koń.
        • risza Re: Skąd te sondaże? 21.05.05, 13:43
          Jak Pan Bóg dopuści to i z kija spuści!
      • stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:48
        Kaczor wygra w cuglach, to pewne . W wywiadzie nie mówi o nienawiści, ale o
        prawdzie.I tu jest pies pogrzebany, koteczku, ponieważ ta prawda "zabije"
        niektóre środowiska. To one są chore, tyle że ze strachu.
        • sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:58
          stagaz napisał:

> Kaczor wygra w cuglach, to pewne . W wywiadzie nie mówi o nienawiści, ale o
          > prawdzie.I tu jest pies pogrzebany, koteczku, ponieważ ta prawda "zabije"
          > niektóre środowiska. To one są chore, tyle że ze strachu.

Szkoda, że JPII umarł - wraz z Kaczorem, stworzyliby niesamowity duet PRAWDY
          • stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:12
            Dzisiaj przeczytałem, że Małgorzata Niezabitowska, prędowniczka wolności i
            prawdy, utajniła swój proces lustracyjny. Zapewne w trosce o prawdę. To ja
            jednak pozostanę przy prawdzie JPII i Kaczyńskiego...
            • wylkot Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:23
              stagaz napisał:

> Dzisiaj przeczytałem, że Małgorzata Niezabitowska, prędowniczka wolności i
              > prawdy, utajniła swój proces lustracyjny. Zapewne w trosce o prawdę. To ja
              > jednak pozostanę przy prawdzie JPII i Kaczyńskiego...

gdybys byl uprzejmy nie mieszac JP2 i kaczynskich, to bylbym ci ogromnie
              wdzieczny. to tak sie laczy jak tecza z mlotkiem
              • stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 15:15
                Łączy się, wbrew pozorom, chociaż akurat Kaczyńscy się nim nie podpierają, w
                odróżnieniu od narodowo-bolszewickiej zgraji.
                • sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 15:24
                  stagaz napisał:

> Łączy się, wbrew pozorom, chociaż akurat Kaczyńscy się nim nie podpierają, w
                  > odróżnieniu od narodowo-bolszewickiej zgraji.

No to teraz już są dwie zgraje: pierwsza, którą tak ładnie określiłeś no i ta
                  druga: KATO-NARODOWA, faszyzująca w tej gorszej odmianie faszyzmu:
                  nacjonalistycznej!!! Która zgraja mniej groźna dla demokracji???
                  Sam se powidz...

• stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 18:50
                    Obie zgraje mają te same korzenie - totalitaryzm. Nie można zaliczać do nich
                    akurat Kaczyńskich, choćby dlatego, że są niszczeni jednakowo,zarówno przez
                    towarzystwo spod znaku Wrzodaka, Rydzyka, a także dawnych towarzyszy spod
                    ciemnej gwiazdy.
                    • sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 20:37
                      No to i mamy trzecią zgraję - zgraję Kaczorów...
                      • wilczysko1 Wystawiliście już Słowikowi za ułaskawienie 21.05.05, 22:07
                        rachunek na kwotę 350000 $ i za to Pan Prezydent Wałęsa obu z Kancelarii w c...
                        wyrzucił.
    • zulus3 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:47
      obca dlon ich tez nie przekresli...
    • sclavus Wystawmy rachunek krzywd 21.05.05, 13:50

Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla
      RZECZYPOSPOLITEJ... jakikolwiek by nie był ich POPiS...
    • adam.2x Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 13:52
      Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone zostanie
      Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy aby kazdy obywatel raz w
      miesiacu zlozyl zeznania na temat realizowania zasad Prawdy w swoim zakresie. W
      przypadku braku pozytywnej oceny, taki obywatel zostanie przekazany do
      szwadronu Nieprawdy w celach resocjalizacji lub eliminacji.
      • risza Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 13:57
        O cholera ale bzdety! Ludzie Lubiąż ma ograniczoną liczbę miejsc! No
        ewentualnie Tworki, ale to jest chyba jurysdykcja kurdupla!
      • wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:02
        adam.2x napisał:

> Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone
        zostanie
        > Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy ...

a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie?
        • sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:11
          wylkot napisał:

> adam.2x napisał:
          >
          > > Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone
          > zostanie
          > > Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy ...
          >

Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna
          pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005
          > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie?
          • wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:20
            sclavus napisał:
            > ...
            > Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna
            > pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005
            > > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie?

to co w koncu z tym ministerstwem szczescia?
            • sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:23
              wylkot napisał:

> sclavus napisał:
              > > ...
              > > Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna
              > > pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005
              > > > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie?
              >
              > to co w koncu z tym ministerstwem szczescia?

Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie
              ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć...
              • wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:32
                sclavus napisał:

>
                > Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie
                > ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć...

bedzie nam tak dobrze, ze dobrze nam tak?
                • sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:41
                  wylkot napisał:

> sclavus napisał:
                  >
                  > >
                  > > Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie
                  > > ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć...
                  >
                  > bedzie nam tak dobrze, ze dobrze nam tak?

Mais, parfaitement, mon ami! C'est exactement cela!!!
                  • przegrzmot wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:22
                    Drodzy Rodacy !

Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego.
                    To tzw."wentyl bezpieczenstwa",jak nazywano za komuny "przepuszczane"programy
                    kabaretowe.

Ale na Boga !!!

Jeszcze w Niego wierze.

Nie ma lepszego kandydata od tego konusa ???!
                    • widzek Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:27
                      przegrzmot napisał:

> Drodzy Rodacy !
                      >
                      > Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego.

swiete slowa. z wypowiedzi obroncow zyty przebija wiecznie zywa filozofia
                      kalego. ale coz, specjalisci juz dawno mowili, ze milosc jest slepa ...

BOGUSLAW KACZYNSKI NA PREZYDENTA !!!!!!!!
                    • sclavus Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:32
                      przegrzmot napisał:

> Drodzy Rodacy !
                      >
                      > Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego.
                      > To tzw."wentyl bezpieczenstwa",jak nazywano za komuny "przepuszczane"programy
                      > kabaretowe.
                      >
                      > Ale na Boga !!!
                      >
                      > Jeszcze w Niego wierze.
                      >
                      > Nie ma lepszego kandydata od tego konusa ???!

W boga czy w kaczora???

• widzek Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 13:10
                        ludzie! we wroclawiu aresztowano sedziego pilkarskiego. jest szansa na prawo i
                        sprawiedliwosc bez kaczorow!!!!!!
        • adam.2x Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:13

Prawda uczyni Cie wolnym.

Wolni to szczesliwi i pomyslni
    • theladyofthehousespeaking Re: Cytuję: "SPIEPRZAJ DZIADU !" 21.05.05, 14:02
      ...i tak bym skwitował wybujałe ambicje polityczne tego karła.
    • theladyofthehousespeaking Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:10
      Swoją drogą, jak można w tych ropuchach widzieć "męża stanu"? Nie pamiętacie
      gdy w latach dziewięćdziesiątych z szaloną nienawiścia w oczach latali
      Kaczyńscy po Warszawie paląc kukiełki Lecha Wałęsy ? Tak się mąż stanu nie
      zachowuje. Tak zachowują się wariaci, psychopaci itp...

Poza tym, z takim wzrostem przy innych głowach państw wyglądałby jak jakiś
      karzełek, idealny wzrost żeby Bushowi, Chiracowi lub Putinowi zrobic laskę bez
      klękania, ewentualnie by na jego okrągłej, ropuszej główce mogli sobie postawić
      piwo :) Świat by się z niego śmiał.
      • sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:12
        theladyofthehousespeaking napisał:

> Swoją drogą, jak można w tych ropuchach widzieć "męża stanu"? Nie pamiętacie
        > gdy w latach dziewięćdziesiątych z szaloną nienawiścia w oczach latali
        > Kaczyńscy po Warszawie paląc kukiełki Lecha Wałęsy ? Tak się mąż stanu nie
        > zachowuje. Tak zachowują się wariaci, psychopaci itp...
        >
        > Poza tym, z takim wzrostem przy innych głowach państw wyglądałby jak jakiś
        > karzełek, idealny wzrost żeby Bushowi, Chiracowi lub Putinowi zrobic laskę
        bez
        > klękania, ewentualnie by na jego okrągłej, ropuszej główce mogli sobie
        postawić
        >
        > piwo :) Świat by się z niego śmiał.

Nie znasz się: to są mężowie stanu ODMIENNEGO...
        • theladyofthehousespeaking Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:16
          Chyba, że tak...

Tajemnicą poliszynela jest to, że i pod innymi względami są odmieńcami...

• wojtek2784 Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:13
      Ciekawe jak to bedzie wygladac naprawde. Polska pozbawiona jest majatku
      narodowego, ktory podstepnie zabrano podczas tak zwanej transformacji. Gadanie
      o przeszlosci jest kolejnym chwytem wyborczym. Polska jest bezrobotna. Dzieci
      polskie skazane sa na emigracje. Politycy polscy nie reprezentuja polskiej
      racji stanu, tylko robia umizgi do ponadnarodowych oligarchow.
      • risza Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:34
        O cholera ale bzdety! Ludzie Lubiąż ma ograniczoną liczbę miejsc! No
        ewentualnie Tworki, ale to jest chyba jurysdykcja kurdupla!Bis!!!
        • wylkot Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:39
          jesli kaczor wygra, to w tworkach bedzie chyba normalniej niz na zewnatrz. nie
          boj zaby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka