spiq 20.05.05, 20:31 Lech Kaczyński ma mój głos. Panie Lechu trzymaj się Pan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezapowiedziany to tak jak u mnie, ale Tusk przejdzie i wygra :-) 20.05.05, 23:25 ale bardzo podoba mi sie to Kaczynski tu mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ichan BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZAWY 21.05.05, 08:26 Nie pojde do wyborow, bo nie ma na kogo glosowac. Z prawa czy z lewa, oszolomy, oszusci pchajacy sie tylko do koryta a geby pelne frazesow, na ktore probuja nabrac naiwnych. Skoro jestescie tacy glupi, skoro slowa moga Was omamic, slowa o uczciwosci, praworzadnosci, sprawiedliwosci, to, to oznacza, ze zasluzyliscie sobie na takiego prezydenta jak kaczor. Nie mam mieszkania w Warszawie mowi kaczor - ale tatus kupil sobie tutaj wille:)), nie znosze nepotyzmu ale moim zdaniem kwalifikacje nie sa wazne poki mam znajomych i wiele stanowisk w miescie do obsadzenia. Nie bedzie zadnych nowych inwestycji, niech pieniadze przepadaja co mnie to obchodzi ale niech ludzie zobacza co robie i na koniec roku wybrukujemy ulice. Beda sie warszawiacy potykac co krok, to dobrze bo robota bedzie rzucac sie w oczy. Pol ksiezyca dla jacka a pol dla placka. A potem wezmiemy za morde, bo nas krytykowac nie wolno! Nakradlismy w Telegrafie? No nakradlismy. Nakradlismy przy innych aferach? No nakradlismy. Od nas jednak wara! To inni sa beee. Wybierzcie go sobie na prezydenta tylko potem tutaj nie wylewajcie swoich zalow jak to zaufaliscie, jak to was rozczarowal. Bedzie prawo, bedzie sprawiedliwosc a ze tylko dla czlonkow PiSu i ich znajomkow to bez znaczenia:)) reszta czasem dostanie jakis ochlap i niech sie cieszy. No to do urn mosci panowie dajcie mu ten wymarzony ksiezyc jakim jest Polska, tylko pomyslcie przedtem co robicie wlasnym dzieciom! Odpowiedz Link Zgłoś
rafiodym Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 21.05.05, 11:59 dla mnie LK mógłby pełnić role prezydenta m.st. Warszawy i RP jednocześnie- tyle, że prawo na to nie pozwala. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokujace 21.05.05, 14:48 jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan wyjatkiem. Rowniez jest pan jak dotychczas jedynym politykiem, ktory stwierdzil, ze gdyby cena za przeproszenie Wachowskiego mialaby byc dalsza kariera polityczna, to zrezygnowalby Pan wlasnie ...kariery politycznej. Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakteru czyms niezwykle rzadkim i cennym. Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 21.05.05, 14:51 fritz.fritz napisał: > jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan > wyjatkiem. ... > Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakteru > czyms niezwykle rzadkim i cennym. > > Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem. ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 21.05.05, 14:55 wylkot napisał: > fritz.fritz napisał: > > > jak najlepsze nadzieje spojrzenie na rzeczywistosc. Niestety jest pan > > wyjatkiem. > ... > > Na tle zdemoralizowanej kasty ludzi stojacych u wladzy ta cecha charakter > u > > czyms niezwykle rzadkim i cennym. > > > > Mam nadzieje, ze bedzie Prezydentem. > > > ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku! Cała nadzieja w tym, że nie przeprosi Wachowskiego... Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???... Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 09:28 Naiwne pytanie: co to jest > Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 10:48 fritz.fritz napisał: > Naiwne pytanie: > co to jest > > Narazie udaje się z L-4, no ale jak długo mozna chorowac???... > Ależ "fritz.fritz" to niezwykle proste, nawet dla QI 25. Kaczor przysiągł, że prędzej od polityki odejdzie niż, zgodnie z wyrokiem sądu przeprosi Wachowskiego. Trwa pelacja i jak narazie, Kaczor dostarcza L-4 zamiast stawiać się w sądzie. Jakiś taki chorowity... No więc, na kiego nam taki chorowity prezydent?? A jak mu każą przeprosić Wachowskiego, to już Polska od niegoż będzie zbawiona, bo przecież nie przeprosi Wachowskiego a jak facio HONOR ma, to od polityki odejdzie. Zawszeć tak jest, że: słowo się rzekło, kobyłka u płota... Szczęścia życzę... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
widzek Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 11:04 sclavus napisał: ... > > od niegoż będzie zbawiona, bo przecież nie przeprosi Wachowskiego a jak facio > HONOR ma, to od polityki odejdzie. Zawszeć tak jest, że: słowo się rzekło, > kobyłka u płota... nie masz racji sclavusie. w koncu przeprosi. slyszalem, ze kaczorowi podpowiedzieli sposob przeproszenia kapciowego, ten znany ze starego wicu o icku. otoz sad skazal icka na przeproszenie moska, przez powiedzenie, ze icek nie jest zlodziejem. wiec icek powiedzial: mosiek nie jest zlodziejem? a sadowi odparl: przeciez wyrok dotyczyl tekstu, a nie melodii ... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 11:10 widzek napisał: > nie masz racji sclavusie. w koncu przeprosi. slyszalem, ze kaczorowi > podpowiedzieli sposob przeproszenia kapciowego, ten znany ze starego wicu o > icku. otoz sad skazal icka na przeproszenie moska, przez powiedzenie, ze icek > nie jest zlodziejem. wiec icek powiedzial: mosiek nie jest zlodziejem? a sadowi > > odparl: przeciez wyrok dotyczyl tekstu, a nie melodii ... Może ty i masz rację... Już był jeden co się zaklinał: "Nicea albo śmierć" I rzeczywiście, Nicea upadła on żyje i nawet masię dobrze... A nawet jak mówią, premierem będzie... Co mi po honorze jak mam.... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITA Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Kociokwik 22.05.05, 11:05 Jakby mało było wywiadu z Kaczorem, jest on-line w Gazecie "Prawica ponad pdziałami?" Razem do kupy daje to wwspaniały już-przedwyborczy kociokwik. Szczególnie głos Macierewicza jest tam słyszalny, jako że on sam ma poparcie kanapowe. Giertych udaje, że nie chce ciągle tracić dziewictwa z PiSem, takim jakim pokazuje go dzisiaj Kaczor... I tylko o. Rydzykowi wszystko jedno kto z kim byle z nim (oczywiście oprócz komuchów i agentów) no ale on przecież z tego RADIA co MA RYJA... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Brawo panie Kaczor! Wspaniale spojne i rokuj 22.05.05, 09:27 > ludziska, patrzajta czego nam fryce zycza! a kysz, ty maly adolfku! dziekuje Zdradz mi tylko, czy jestes komuchem czy tzw. lewicowcem paskudnym, ktory ma przypadkiem poglady zbiezne z pogladami szwabow na europe? Odpowiedz Link Zgłoś
vilijonkka Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 21.05.05, 19:50 może jeszcze papieżem?! facet, który nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności znalazł się na tak wysokim stanowisku, nie mając szacunku dla podstawowych praw politycznych obywatela, powinien zostać z niego usunięty, a nie wynoszony na piedestał!!!! LUDZIE!! chodzi o paradę równości! poczytajcie sobie konstytucję lub bajki dla dzieci, a nie biuletyn PiS&Co. -można się czegoś nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Zalosna wypowiedz-poziom wyborow wojta w gminie 21.05.05, 19:07 dramat, kompromitacja. Zadnych wizji, budowania przyszlosci, a glownie zapowiedz odwetu, klotni, wasni,rozliczen . Szczegolnie zenujaca sprawa gen Jaruzelskiego, jakie zarzuty o co . Konieczny kaftan bezpieczenstwa politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Zalosna wypowiedz-poziom wyborow wojta w gmin 22.05.05, 10:29 Wizja jest bardzo prosta i bardzo elementarna: ponosi sie odpowiedzialnosc za to co sie robi. To wyglada na niewiele ale jest absolutna podstawa do rozwoju normalnie funkcjonujacej spolecznosci. W tej chwili wrecz przestepcy moga bezkarnie przejmowac wszystko, poniewaz nie sa pociagani do odpowiedzialnosci, wrecz popierani przez panujacy system polityczno-partyjne. Jezeli wizja "odpowiedzialnego" naprawde zostanie zrealizowana, wlasnie oszusci, przestepcy i oszolomy polityczne zostana wyelimonwani. A to oznacza, ze odpowiedzialni ludzie beda na odpowiedzialnych stanowiskach. A wlasnie tacy ludzie wrecz wymuszaja zmiane jakosci panstwa i spoleczenstwa w ktorym zyjemy. Na tym wlasnie polega "rewolucja" Kaczorow! Destrukjca panstwa przez SLD polegala wlasnie na tym, ze przestepcy (szeroko zrozumiani przestepcy, nie tylko ci, ktorzy byli gotowi zamordowac wlasna matke aby wejsc do Uni) przejeli panstwo. LPR, Samoobrona i UW albo PD pod tym wzgledem reprezentuja dokladnie ta sama jakosc co SLD! PO na szczescie nie, ale panom Tuskowi i Rokicie nie udalo sie jeszcze pozbyc "przestepcow". No i przyjmuja rowniez czlonkow o absolutnie zlym profilu politycznym, o profilu pasujacym do UW czy tez PD. Takim czlonkiem jest np. pani Walzer-Gromkiewicz. Moze zdolaja ja jednak zamienic w szerogowego czlonka; idealnie byloby, gdyby udalo sie jej pozbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
urhan Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 22.05.05, 09:56 Kaczyński jako przeciwnik konstytucji UE szybko zmieniłby swoje zdanie, gdyby tylko dano mu szansę zostania...Prezydentem Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
widzek Re: BYLEBYSCIE TYLKO TEGO PLACKA ZABRALI Z WARSZA 22.05.05, 10:06 urhan napisał: > Kaczyński jako przeciwnik konstytucji UE szybko zmieniłby swoje zdanie, gdyby > tylko dano mu szansę zostania...Prezydentem Unii. to oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Widmo Afery Telegrafu krąży po Europie niosąc nam 21.05.05, 22:05 wstyd i upokorzenie Odpowiedz Link Zgłoś
efka_2 a mojego na pewno nie ma 20.05.05, 20:56 bo po przeczytaniu tego artykułu aż strach się nie bać rządów Kaczorów... brr... Odpowiedz Link Zgłoś
szabo a mój ma 21.05.05, 00:27 pozbycie się kaczki z Warszawy powinno być celem każdego kochającego swoje miasto Warszawiaka. Nie liczą się tu koszty tylko cel, jakim jest pozbycie się tego nieudacznika. Jak będzie siedział w pałacu Namiestnikowskim to narobi mniej złego. Masz Kaczko mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
wy [...] 21.05.05, 01:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marlub1 Re: a mój ma 21.05.05, 06:42 Zgadzam się - pozbycie się Kaczki byłoby zbawieniem dla Warszawy, ale... co z Polską? Wszak te wściekłe Kaczory potrafią tylko burzyć,jak twierdzi Lech Wałęsa. A co do niby nieposzlakowanej uczciwości Kaczek, to kto zawsze najgłośniej wrzeszczy: Łapać złodzieja! No kto? Odpowiedz Link Zgłoś
langston KURSKI!! ALE SIE ZBŁAŻNILEŚ!!! 21.05.05, 01:04 Szkoda słow. A juz z tymi nominacjami to Kurskiego załatwił Lech jak dziecko. BRAWO PREZYDENT KACZYNSKI! Odpowiedz Link Zgłoś
slovas Dziennikarz dał ciała 21.05.05, 01:06 Pan Kaczyński coś mi wyszedł za dobrze w tym wywiadzie. Dobrze się przygotował, co dobrze o nim świadczy. Ale dziennikarz coś nie bardzo. Rozmówca nie dał się podejść, był czujny. A też dziennikarz zbyt mocno go nie naciskał. Z Kaczyńskiego wyszedł mąż stanu nieomal. Jeśliby tak miała wyglądać jego prezydentura, to nie byłoby takiej tragedii, jakiej się spodziewają niektórzy, w tym ja sam. Panu Kaczyńskiemu życzę zatem większej ilości tak stonowanych wypowiedzi, za którymi pójdą stonowane zachowania, zaś Gazecie życzę ostrzejszych i dobrze przygotowanych dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
langston LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 21.05.05, 02:34 Mysle ze Lech jest zawsze stonowany (troche gorzej sytuacja ma sie z Jaroslawem). Darze go szacunkiem. Jesli chce być prawdziwym męzem stanu musi mieć tez wizje przyszlosci takze dla Europy. Być może ją ma. Odpowiedz Link Zgłoś
henryad LECH TO ZAWSZE STONOWANY KŁAMCA! 21.05.05, 07:27 Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda. Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda, ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią prawdę M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to nazywa kolaboracją, a on sam Kaczor, który wytypował i wybrał Jaruzelskiego na prezydenta, on to nie nazywa kolaboracją tylko walką z komuną, po stronie narodu polskiego. Kaczor to mały karaluch drugiego rzędu ludzi trzymających władzę i jeszcze rozmawia z człowiekiem z żydo-komuny, Kurskim, następnym aparatczykiem!!! Smieje się ze nazwano Michnika aparatczykiem i jakoby była to nieprawda. Cała rodzina Michnik vel szechter to okrutni aparatczycy wychowani na wzorach Trockiego i Stalina(Jewgashvili) nawet mama Adama. Taki sam jest A.MIchnik. SuperAparatczyk, mafiozo który oficjalnie nie należy to żadnej partii ale ma swoich ludzi w niemal w każdej i rozgrywa swoje mafijne operacje na kilku taliach przy udzielnej pomocy Mossadu. Zwrótcie uwagę na jego aparatczykowskie i stalinowskie metody atakowania kościoła i grup patiotyczych w Polsce. Także całe jego więzienie było sprytnie przygotowane(sfingowane) i przeprowadzone aby w przyszłości ta mafia trzymająca władzę miała alibi. To samo agent **Bolek** Michnik to mentalność bandyty i złodzieja dorobku narodu polskiego na wysoką skalę jak jego ojciec Ozeasz, I sekretarz komunistów Ukraińskich. Kiedy ci ludzie znajdą się w obozach penitencjarnych? Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to za czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się, nie wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba głosować. To ratunek dla całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: LECH TO ZAWSZE STONOWANY KŁAMCA! 22.05.05, 10:38 henryad napisał: > Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda. > Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda, > ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią prawd > ę > M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to nazywa > kolaboracją, Polski episkopat w swoim czasie (1955-1956) zdradzil Wyszynskiego, kolaborujac z komuchami. Po 1981 wspolpraca z komuchami byla kolaboracja. Uwazam, ze klamiesz twierdzac, ze to episkopat poslal Gietrycha do rady przy Jarazelskim. Jak zapewne wiesz, uczciwi Polacy i patrioci nie mieli nic z tym wspolnego. Oni czsto byli internowani albo ukrywali sie. Nie wszyscy oczywiscie. Ale wszyscy o tym wiedzieli. Cala Polska. Z wyjatkiem... M. Gietrycha. Facet po prostu reprezentuje pro rosyjska linie polityczna wroga polskiej niepodleglosci. Albo p. G. potrafi samemu myslec, albo niech sie stara o job koscielnego a nie o prezydenture! Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 22.05.05, 08:21 KILKADZIESIĄT LAT TEMU Benedykt Hertz napisał ciągle aktualny wiersz IDEALISTA: Koryto było jedno, a osób gromada, kwik, tumult sąsiad pcha się na sąsiada, każdy chce zdobyć miejsce jak najlepsze - zwyczajnie wieprze. Więc pierwsze chlewu figury - dwa knury i coś pięć najtęższych macior stanęło rzędem przy krypie - żre, mlaska, chlipie. A słysząc te lube dźwięki młodsze karmniki znoszą istne męki - kręcą się, wiercą, tędy, owędy, szukają miejsca, proszą o względy, lecz do karmnika, gdzie rząd tęższych osób przedostać się ani sposób. Aż knur jeden znudzony kwikiem plebsu żryć - pysk jadłem uwalany oparł na korycie i mlaskając smakowicie rzekł: motłochu wstydź się wstydź - alboż w naszym życiu całym tylko żarcie ideałem? Czyż nigdy was nie wzrusza żadna myśl wznioślejsza? Czyż głodu cielesnego duchowy nie zmniejsza? Wierzaj mi brać młodsza - nie dla jadła żyjem. Tu urwał - i w pomyjach znów zatonął ryjem. Czyż to nie jest ponadczasowy utwór. Jak obserwuję walkę o stołki to zawsze mi się przypomina, a uczyłam się tego utworu w 1950 r. Tak! Odpowiedz Link Zgłoś
widzek Re: LECH JEST ZAWSZE STONOWANY! 22.05.05, 09:53 mariasz77 napisała: > KILKADZIESIĄT LAT TEMU Benedykt Hertz napisał ... > Czyż to nie jest ponadczasowy utwór. Jak obserwuję walkę o stołki to zawsze mi > się przypomina, a uczyłam się tego utworu w 1950 r. Tak! uczylam czy uczylem? Odpowiedz Link Zgłoś
loquin I'm sorry: to człowiek głęboko dziecinny 21.05.05, 01:31 Polska może na tej roszadzie jedynie stracić. Bajka o grubym moralnym Placku i grubym przyzwoitym Jacku, czy jak im tam było. No cóż, niestety nie widzę alternatywy. Europa wychowuje swoich wychowanków - Placka i Jacka odchudzi taką dietą, że im olej błyskawicznie z brzuchów do głowy strzeli. W Waszyngtonie zabiorą im zabawki i oduczą infantylnych poglądów. A w Moskwie będą fetowani jako ci, którzy otworzyli drogę ku pojednaniu i nowemu zbliżeniu polsko-rosyjskiemu. No i bardzo dobrze. Przecież Brzusiom o władzę chodzi, potem zmądrzeją. Polecam Châteauneuf-du-Pape Vieux Télégraphe 1995, właśnie otwieram butelkę. Santé! Odpowiedz Link Zgłoś
witaschek Kaczynski ma moj glos 21.05.05, 01:57 Potrzebujemy ludzi uczciwych. Dosc juz bylo korytkowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Uczciwy, bo SAM ci to powiedzial? 21.05.05, 04:24 Ty ciezki naiwniaku...Tylko za rok czy dwa nie placz, ze znow "poczules sie oszukany".:) Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Uczciwy, bo SAM ci to powiedzial? 22.05.05, 10:41 Jako jedyny naprawde ganial przestepcow wszystkich kolorow. Dlatego musial odejsc z rzadu Buzka :). Czyzbys o tym nie wiedzial? Odpowiedz Link Zgłoś
stabom Re: Kaczynski ma moj glos 21.05.05, 06:33 frustrujace jest, ze wystarczy na swoich sztandarach wypisac takie hasla jak prawo czy sprawiedliwosc, by odniesc populistyczny sukces polityczny w wyscigu do fotela prezydenta RP. oczywiscie, ze bagno polskiej sceny politycznej lat poprzednich tlumaczy powszechna tesknote za ww. wartosciami.pytanie jest tylko czy panowie kaczynscy maja monopol na te hasla? i czy ich prawa i sprawiedliwosci sa uniwersalne. prawdopodobnie, w wyniku wyborow obok wielkich afer gospodarczych kwtnac beda wielkie afery inkwizytorskie, uzupelniajac do konca zalosny obraz polskiej rzeczywistosci. a co z budowaniem swietlanej przyszlosci kraju? z tym bedzie chyba najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: I'm sorry: to człowiek głęboko dziecinny 21.05.05, 02:36 "...Co pan mi tu napisał: -Kopytko..." Tylko tak można skwitować Twoją wypowiedz. (a winka sprobuje-dziekuje) Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Vieux Télégraphe 1995 ??? Fajny rocznik ;) 21.05.05, 04:29 Zapewne dobrze pasuje z SOLO, tfuuu...chcialem powiedziec z sola. Podobienstwo ze spolka Solo (oddzial Gdansk i Szczecin)z udzialami Kaczynskich (ta zamieszana w Afere Orlenu jako skladowa koncernu J&S) jest tu najzupelniej przypadkowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
loquin Napoleon Solo? 21.05.05, 20:50 Napoleon Solo i Illya Kuryakin? Otóż tak, jestem fanem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
dulekthered Prezydent Kaczyński !!! 21.05.05, 21:28 Hehe, ale się lewactwo boi Kaczorów, już tak pogłupieli, że nie przedstawiają żadnych argumentów, tylko jakieś mity i demagogie... Buaahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 02:20 Pan Kaczyński ma sporo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:03 Pan Kaczyński ma kuuuupę racji ...w tym ustępie Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 03:36 Od lat szanuję i popieram Kaczyńskich, choćby za to, że mają odwagę mówic prawdę- przeważnie pod prąd salonowej jedynoprawdy i za to, że właściwie zawsze mieli racje i to mieli ją parę lat wczesniej, niż inni... Płacili za to zawsze. Ci, którzy zieją do nich nieprzytomną, fanatyczną nienawiścią nawet nie zdają sobie sprawy, że maja to "wdrukowane" od czasu kampanii wyborczej Mazowiecki- Wałęsa. To wtedy narazili sie jedynie słusznej linii Adasia, Bronka, Jacka, Grażynki, Włodka a tego to środowisko nie wybacza. To wtedy Wyborcza planowo i metodycznie uczyniła z nich jakichs ponurych demonów, złowrogich karłów. Nie było i nie ma takiego kłamstwa, którego nie wahano sie użyć przeciwko Kaczyńskim. Niedawno jeden z typowych lewicowych oszołomów na tym forum oskarżył Wassermana, że zamierza zabić Jaruzelskiego w komorze gazowej, a Kaczory to miłośnicy SS, którzy zorganizują w Polsce obozy koncentracyjne. Inni lewicowi "intelektualiści" nie są w stanie wycisnac ze swego intelektu niczego wiecej, jak powtarzanie "Kwak, kwak" i kpiny ze wzrostu. No, cóż, beznadziejny poziom naszych przeciwników jest naszą siłą i nadzieją. Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc mogli- no gapy po prostu! I jak na takich głosować ;-))))) Panie Lechu, powodzenia! Mój głos ma Pan , jak w banku. Choc jako premiera chyba wole Rokitę. Oby sie nie pokłócił z Jarosławem Kaczyńskim, bo ze skłonnosci do kompromisu raczej nie słyną! Kaczyński jako prezydent i solidna większość POPISu, to dobra wiadomość. Wreszcie cos sie w tym nieszczęsnym kraju zmieni na lepsze, a komuchy juz dzis trzęsą d.. mi ze strachu i wściekłości- :-))))))) Kaczory rulez!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Osobista uczciwosc? Buhahahahaha!!! 21.05.05, 04:30 Polacy, jak zdradzany maz, dowiedza sie o niej ostatni. Bo - jak ow maz - nie chca wiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Rachunki i krzywdy 21.05.05, 05:38 seawolfie napisał: >.... > Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc mogli- > ..... --------------------------------- Nie wiem co gorsze u meza stanu: zachlannosc na pieniadze czy wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Rachunki, krzywdy i meritum 21.05.05, 06:28 No więc nareszcie wypowiedź Pana Lecha Kaczyńskiego utrzymana w tonie prawie nie-demagogicznym. Można odnieść się do merituum. 1. że "niezdrowe układy" niezdrowo wpływają na gospodarkę: zgoda, chociaż to trochę tautologia. Jak sytuację uzdrowić? 2. odpowiedź Kaczyńskiego, o ile go dobrze rozumiem, brzmi: przez powołanie Komisji Prawdy i Sprawiedliwości. Ale od razu napotykamy na problem: bo "to nie będzie komisja ściśle sejmowa", ani też "alternatywa dla wymiaru sprawiedliwości". I dalej dowiadujemy się, że "chodzi nie o to by wszystko w Polsce cofnąć". Jeżeli nie wszystko, to ile? I co znaczy konkretnie: cofnąć? Wniosek: koncepcja KPiS albo nie została przez pana Kacyzńskiego i jego stronnictwo do końca przemyślana, albo ma na celu właśnie być alternatywą dla wymiaru sprawiedliwości, ale pan Kaczyński woli tego na razie nie mówić wprost. 3. Generał Jaruzelski. Powiedzenie o nim, że "swą postawą okazuje, że jego ojczyzną bardziej jest Rosja niż Polska" jest ewidentnym nonsensem. Jeżeli pan Kaczyński aż taki nacisk kładzie na prawdę w jej "klasycznym" pojęciu, w odróżnieniu od tego "co pasuje do zastanego układu przekonań", to tutaj mamy przykład, że teoria swoją drogą, a praktyka pana Kaczyńskiego swoją. Cokolwiek można powiedzieć o generale Jaruzelskim jego ojczyzną na pewno nie jest bardziej ROSJA niż Polska. Pan Kaczyński zdaje się zapomniał, że generał Jaruzelski miał do czynienia ze Związkiem Sowieckim, i że istniało coś takiego jak ideologia internacjonalizmu, nawet jeżeli była ona głównie narzędziem w ręku władców sowieckiego Kremla. 4. U Pana Kaczyńskiego, czy przyznaje się do tego czy nie, występuje jednak nastawienie antyrosyjskie, rodzaj rusofobii w stanie niedostatecznie poddanym refleksji politycznej. Śmieszne jest u polityka o takich ambicjach kładzenie nacisku na element "upokorzenia". Putin prowadzi pewną politykę wobec Polski i Kwaśniewski prowadzi pewną politykę wobec polityki Putina. Unoszenie się honorem do sfery polityki nie należy, chyba że może być politycznie korzystne. W sytuacji obecnej korzystne raczej nie jest, a to ze względu na (mówiąc skrótowo) Unię Europejską. 5. Pan Kaczyński zdaje się hołdować anachronicznym pojęciom niepodległości. Powinien przemyśleć tę sprawę w odniesieniu do pojęcia współzależności. Współzależność nie wyklucza suwerenności, a nadmierna niepodległość, czyli stawianie się poza określonymi warunkami współzależności w rzeczy samej może prowadzić albo do zależności albo do izolacji. Czyli nie leży w interesie państwa chcącego zachować maksimum swojej suwerenności, a więc w wypadku polityki międzynarodowej, skutecznego działania. 6. Pan Kaczyński boi się porozumienia Rosji i Niemiec kosztem Polski, ale zdaje się nie rozumieć, że takie porozumienie będzie łatwiejsze w przypadku odrzucenia konstytucji europejskiej, niż odwrotnie. Właśnie nadanie UW konstytucji, chociaż ograniczać będzie w jakimś stopniu suwerenność wewnętrzną państw (i można tu mieć pewne obawy, chociaż obawom tym możnaby również przeciwdziałać), wzmocni stabilność międzynarodową Europy i bezpieczeństwo Polski (a nie odwrotnie). Ale dobrze było przeczytać bardziej przemyślaną wypowiedź kandydata na prezydenta Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Rachunki i krzywdy 21.05.05, 11:10 adam.2x napisał: > seawolfie napisał: > > >.... > > Nawet osobista uczciwość Kaczorów jest zarzutem- nie nakradli sie , choc > mogli- > > ..... > --------------------------------- > Nie wiem co gorsze u meza stanu: zachlannosc na pieniadze czy wladze." Pozostali politycy, jak wiadomo władzy wcale nie chcą, wręcz sie nia brzydzą. Ot tak tylko trochę sobie pomarszałkują, czy poposłują, ale żeby chcieć władzy? o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
marlub1 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 06:00 Pełna schizofrenia: największy demagog wytyka demagogię... dziennikarzowi. Proponuję zmienić powiedzenie: "ślepa kura" na "ślepy Kaczor". Ten chorowity Kaczor (nie stawił sie po raz kolejny na rozprawie w Sądzie) powinien się leczyć, a nie startować w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
karol63 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 07:03 Nie jest doskonały tak jak wszyscy zresztą nie jest reprezentacyjny bo to też jest ważne,z braku po lewej stronie Cimoszewicza może wygrać.Z cięzkim sercem w II turze bo do niej najpewniej dojdzie oddam głos na niego. Po ewentualnym zwycięstwie Kaczyńscy staną się mniej wojujący.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smok5 Co już wiecie towarzyszu? 21.05.05, 07:07 Towarzyszu już wiecie ,że stracicie swoją ubecką emeryturkę. A "trybunka warszawska" padnie. I co będziecie czytać towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
henryad KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 07:38 Właśnie tę ukrytą strukturę trzymającą władzę zawsze coś wiąże. Daje się ich rozpoznać. A gdzie jest ten wychowanej stalinowca Geremka, Donald Tusk. Niedawno groził że władza nigdy nie przejdzie w ręce prawicy. TE karykatury zachowują się identycznie, przyjrzyjcie się najlepszemu koledze Michnika Urbanowi. Kaczor stonowany kłamca, marzy mu się Prawda. Kiedy on kłamie to nie jest kłamstwo tylko ciągle jeszcze prawda, ale kłamstwo dla niego jest kiedy inni się pomylą, albo nawet kiedy mówią prawdę M.Giertych był przy Radzie konsultacyjnej z ramienia Episkopatu a on to nazywa kolaboracją, a on sam Kaczor, który wytypował i wybrał Jaruzelskiego na prezydenta, on to nie nazywa kolaboracją tylko walką z komuną, po stronie narodu polskiego. Kaczor to mały karaluch drugiego rzędu ludzi trzymających władzę i jeszcze rozmawia z człowiekiem z żydo-komuny, Kurskim, następnym aparatczykiem!!! Smieje się ze nazwano Michnika aparatczykiem i jakoby była to nieprawda. Cała rodzina Michnik vel szechter to okrutni aparatczycy wychowani na wzorach Trockiego i Stalina(Jewgashvili) nawet mama Adama. Taki sam jest A.MIchnik. SuperAparatczyk, mafiozo który oficjalnie nie należy to żadnej partii ale ma swoich ludzi w niemal w każdej i rozgrywa swoje mafijne operacje na kilku taliach przy udzielnej pomocy Mossadu. Zwrótcie uwagę na jego aparatczykowskie i stalinowskie metody atakowania kościoła i grup patiotyczych w Polsce. Także całe jego więzienie było sprytnie przygotowane(sfingowane) i przeprowadzone aby w przyszłości ta mafia trzymająca władzę miała alibi. To samo agent **Bolek** Michnik to mentalność bandyty i złodzieja dorobku narodu polskiego na wysoką skalę jak jego ojciec Ozeasz, I sekretarz komunistów Ukraińskich. Kiedy ci ludzie znajdą się w obozach penitencjarnych? Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to za czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się, nie wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba głosować. To ratunek dla całego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ichan Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 08:29 henryad napisal: Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba głosować. To ratunek dla całego narodu. Dzisiaj tez sa otwarte psychiatryki, goraco ci je polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 14:32 ichan napisała: > henryad napisal: > Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba > głosować. To ratunek dla całego narodu. > > Dzisiaj tez sa otwarte psychiatryki, goraco ci je polecam. I słusznie! Romuś, jak wypełni ostatnią wolę dziadziusia-Jędrusia, to przynajmniej jedna sprawa zostanie załatwiona do Końca i dokładnie: Nastąpi ostateczne rązwiązanie kwestii żydowskiej i gejów... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITA > Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KACZOR MA ZACHOWAnia KWASA 21.05.05, 14:50 henryad napisał: > Właśnie tę ukrytą strukturę trzymającą władzę zawsze coś wiąże. > Daje się ich rozpoznać... > ...Kaczor i Donald to następny rzut mafii trzymającej władzę tak jak było to za > czasów AWS i UW (kaczor i Donald(bezczelny) już tam byli) i sprzedawali > Polskę, a on był mministrem sprawiedliwości Narodzie polski opamiętaj się, nie > wierz swoim oprawcom, wilkom którzy przezentują się w owczych skórach > Na razie jest tylko jedna prawdziwa polska partia, LPR i tylko na nią trzeba > głosować. To ratunek dla całego narodu. Co prawda to prawda: Napewno Żydów i gejów Romuś przepuściłby przez ruszta i to zgodnie z ostatnią wolą dziadziusia-Jędrusia (Giertycha, oczywiście) Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla RZECZYPOSPOLITEJ... jakikolwiek by nie był ich POPiS TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
evaoko Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 08:19 Ja będę głosować na Kaczory, gdyż nie mam nic do stracenia. Mam 45 lat, jestem bezrobotna, bez majątku, bez żadnych perspektyw i nie mogę już patrzeć na niesprawiedliwość jaka nas otacza. Na te układy, układziki, majątki ukradzione i czekam jak ktoś wreszcie zrobi porządek z tą zgnilizną. Zapewniam was, że takich jak ja jest wielu, co oddadzą głosy na PIS. Badania opnii nie biorą pod uwagę ludzi z małych miasteczek, a właśnie u nas widać jak na dłoni całą prawdę o Polsce. Te majątki z łapówek, ze sprzedawanych placów pod supermarkety, praca tylko dla swoich i ich rodzin. Trzymam kciuki za tych którzy w końcu ukrócą te praktyki i skończą z "III Rzeczyswoją" Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 08:57 Jak się ma 45 lat to Bozia powinna już poukładać po główką. Nie daj się dziewczyno zmanipulować. Regułą jest, że "łapać złodzieja" krzyczy złodziej! Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 09:01 A apropos sondaży, to po wynikach widać, że robione są w małutkich miasteczkach! Odpowiedz Link Zgłoś
mgr.prezio Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 09:22 pikczu napisał: > A apropos sondaży, to po wynikach widać, że robione są w małutkich miasteczkach Kaczyńskiego na prezydenta stolicy wybrali mieszkańcy malych miasteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Czas skończyć już z "III RZECZYSWOJĄ" 21.05.05, 10:21 Młociny to też stolica! Odpowiedz Link Zgłoś
whj Jaka "Polka"... 21.05.05, 10:50 Jakaż ta wypowiedź polska.... Prymitywizm powyżej pisze, że nic nie ma. Mają inni. I cóż? Ano chociażby dalej nic nie miała, będzie głosować za tym aby inni też nic nie mieli... A wtedy będzie się lepiej czuła. I cisną się słowa Belki: "do roboty" - też będziesz mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 09:23 Nie mam watpliwosci ,ze oddanie steru Panstwa w rece prof.Lecha Kaczynskiego grozi katastrofa.To czlowiek pozbawiony wyobrazni i wizji politycznej.Az dziw bierze,ze legitymujac sie profesorskim tytulem wykazuje calkowita ignoracje wobec historii i nieznajomosc regul rzadzacych stosunkami miedzynarodowymi.Czas najwyzszy by Narod w swej wiekszosci zdal sobie sprawe ,ze taki Prezydent skazuje Polske na krancowa alienacje w rodzinie narodow europejskich.Trzeba nam bowiem z jednej strony by Polska stawala sie konstruktywnym partnerem Zjednoczonej Europy , z drugiej konstruktywnym partnerem innych panstw,zwlaszcza sasiadow spoza Unii Europejskiej.Lech Kaczynski wykorzystujac trudna przeszlosc Polski i grajac na strunie narodowej dumy miast byc budowniczym Dobrej Przyszlosci Polski stanie sie wojujacym szlacheckim watazka .On nie musi sie martwic o swoje wizyty na europejskich "dworach" bo trudno sie spodziewac by byl mile widzianym gosciem.Moskwe zas bedzie mogl sobie ogladac w turystycznych folderach.Tymczasem wielcy tego swiata beda poza i ponad Polska o nas decydowac.Mam tu na mysli Rosje,Niemcy,Francje,Anglie. Zadne zaklecia tego nie zmienia.Pomachiwanie szabelka i jatrzenie moze tylko pogarszac nasza pozycje.Wszelkie nadzieje zwiazane z poparciem nas przez Stany Zjednoczone czas najwyzszy wlozyc miedzy bajki. Chcialo by sie wiec ostrzec Profesora:hoc animo hauri.Ale i to jest beznadziejne.Beznadziejne ,gdyz postrzegam Kaczynskich jako slepcow z obrazu Petera Bruegla St.Wiadomo czym konczy sie taka wedrowka slepcow (wystarczy siegnac po przypowiesc ewangeliczna). Jesli idzie o sprawy wewnetrzne Polska Lech Kaczynski zapowiada powrot do Prawdy i Prawa.Lecz pamietac trzeba ,ze to ma byc Jego Prawda i Prawo w Jego wydaniu.W praktyce oznaczac to bedzie naruszanie zasad trojpodzialu wladz i ingerencja w dzialalnosc wladzy sadzenia .Nie raz bylo to widoczne w ich roznych wystapieniach.Trudno sie zatem dziwic ,ze znaczny odsetek ludzi mlodych wyemigrowal by z tego kraju(gdyby tylko mlodzi mieli osobiste warunki ku temu).Dla Kaczynskich to jednak chyba dobrze ,ze przyjdzie im rzadzic spoleczenstwem odczuwajacym niedostatki.Gdyz tylko takie spoleczenstwo jest podatne na manipulacje haslami o patriotyzmie,krzywdzie,niesprawiedliwosci. Dla mnie kluczowe znaczenie ma podejscie organiczne do umacniania struktur demokratycznych i to na wszystkich poziomach.Wytrwalosc na tym polu musi przyniesc poprawe w zakresie funkcjonowania organow Panstwa.Karygodne patologie jakich bylismy i jestesmy swiadkami beda nieuchronnie ograniczane.Niezalezne media z pewnoscia maja tu do odegrania role kluczowa(tak,jak zreszta czynia to obecnie).Edi54 Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Panu Kaczyńskiemu myli rachunek krzywd z... 21.05.05, 09:50 programem politycznym. Skoro ten pan oferuje sie narodowi jako prezydent, to nie od rzeczy byłoby przedstawić także parę referencji. Dla pełnej jasności: mam na myśli konkretne dokonania! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:16 Nareszcie przeprowadzona zostanie: -dekomunizacja -lustracja -weryfikacja sedziów -opcja zerowa dla ABW i WSI -likwidacja KRRTV -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji -energiczne sciganie zbrodni komunistycznych -wsadzenie za kraty złodziei -likwidacja jakichkolwiek immunitetów -wprowadzenie prawdziwej historii do szkół -zakaz działania komunistów i neofaszystów (niestety dalej się ich toleruje) To taki podstawowy zestaw oczekiwany po wyborach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:25 Oj czekaj, jak to wszystko zrealizuje Kaczyński. Widać młody /a/ jesteś iż nie wiesz czym jest kiełbasa wyborcza. A może lubisz kiełbasę? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 10:41 On ma nadzieje że Kaczyński zamknie i rozliczy komunistów. O tym kto jest i był komunistom będzie decydował zapewne Kaczyński, a i nasz miłośnik "kiełbasy wyborczej" z chęcią się tą fuchę załapie. (Kaczyński miłośnik prawa - no i co z tego że parada tfu gejów jest zgodna z prawem - on i tak jej zakaże, bo takie jest jego moralne przekonanie. Czyli prawo prawem, a to co Kaczyński uważa za słuszne to ma być. Dzisiaj nie pozwoli mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się kacze porządki nie podobają.) Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 11:06 Dzisiaj nie pozwoli > > mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się kacze > > porządki nie podobają.) tak jest! Będzie ich zabijał w komorze gazowej i przerabiał na mydło. Tak cie ten zakaz parady gejów zabolał, brzydalku? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 14:08 seawolfie napisał: > Dzisiaj nie pozwoli > > > > mimo obowiązującego prawa gejom, jutro Żydom, a pojutrze każdemu komu się > > kacze > > > > porządki nie podobają.) > > tak jest! Będzie ich zabijał w komorze gazowej i przerabiał na mydło. Tak cie > ten zakaz parady gejów zabolał, brzydalku? Musi coś w tym jest - Wszechpolakom pozwala, gejom nie... A przecież chce byc prezydendem wszystkich Polaków... Może przejdzie zatem pomysł odebrania gejom obywatelstwa? No a jeżeli gejom, to dlaczegoby nie kurduplom??? Jak znam kaczorów, to zdążą zadekretować, że kurduple to poniżej 164... Ani tak, ani tak... i na tym ma rosnąć siła Kaczorów... tfu!! RZECZYPOSPOLITEJ??? TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 13:39 Jednym slowem demontaz tego co "zdolano" do tej pory zrobic "wielkim" wysilkiem. Na dodatek bardzo ogolnkowe: tylko KTO potem bedzie nasz kraj "budowac" i "bogacic"? Przypomniec nalezy, ze w takich krajach jak Stany Zjednoczone, do ktorych uwielbiamy sie porownywac, wplywy roznych mafijnych organizacji na rzady trwaly co najmniej ze sto lat (polowe calej histori tego panstwa). Pod tym "programem" wszyscy albo prawie wszyscy chetnie by sie podpisali, tylko kazdy punkt bedzie mial u tych wszystkich zupelnie inne zrozumienie, szczegolnie gdy zacznie go (albo jego najblizsza rodzine) bezposrednio dotyczyc. -dekomunizacja: 3.5 mln Polakow w PZPR w latach 1970-1980 okolo 1 mln w organizacjach mlodziezowych -lustracja : setki tysiecy we wladzach panstwowych na wszystkich szczeblach od gminnego do rzadowego, setki tysiecy donosicieli (lista wildsteina) -lustracja sedziow: caly aparat sedziowski z czasow komunistycznych (nie znam dokladnych danych liczbowych ale na pewno dziesiatki tysiecy) mlodzi po zmianach systemowych kontynuja "tradycje" rodzicow bo jest to w Polsce zawod nieomal "dziedziczny". -opcja zerowa dla ABW i WSI: obecnie mozna miec "tych ludzi" pod jako taka kontrola, po opcji zerowej kiedy "rozplyna sie w naturze" moga narobic duzo wiekszych szkod. -likwidacja KRRTV: ktos jednak bedzie musial to regulowac, nadzorowac i posiadac srodki by prawo w tej dzidzinie bylo przestrzegane : tak jest wszedzie na swiecie! Nie potrafie sobie wyobrazic co mogloby byc bez instytucji zajmujacej sie regulowaniem dzialalnosci w tej dziedzine (chociazby od strony technicznej, zostawiajac programowa ocenie rynku) -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji: mozliwosci dzialania urzedow regulowane w konstytucji okreslaja tylko ramy generalne ich funkcjonowania.Duzo zalezy od osob odpowiedzialnych za te urzedy i od wladz politycznych ktore tym ramom nadaja konkretny wymiar.Czeste zmiany w Konstytucji podwazaja jej zasadnicza role. Inne znaczy jakie ? -energiczne zciganie zbrodni komunistycznych: Znaczy jakich ? Tych wszystkich ktore byly popelniane na swiecie w krajach komunistycznych, czy tylko tych w ktorych ofiarami byli Polcy, a moze tych w ktorych oskarzonymi sa Polacy ? Czy te gospodarcze z lat 80 i 90 mieszcza sie w Twojej definicji "zbrodni komunistycznych" -wsadzenie za kraty zlodziei: tych co jezdza na "gape" i sie chwala ze nigdy nie zaplaca, tych pOSLOW ktorzy nie chca placic rachunkow telefonicznych, tych ksiezy ktorzy wzbogacili sie na roznego rodzaju aferach czy tylko tych co najwiecej nakradli bo byli najsprytniejsi. Trzeba bedzie nabudowac duzo krat by ich wszystkich pomiescic. Biorac pod uwage poprzednie postulaty obawiam sie, ze tych na wolnosci i mogacych pracowac nie zostanie wystarczajaco wielu by pilnowac tych za kratami ! -likwidacja jakichkolwiek immunitetow: pomniejsza jeszcze ilosc tych mogacych i chcacych pracowac. -wprowadzenie prawdziwej histori do szkol: "prawdziwej" to tej, ktorej Ty jestes goracym oredownikiem, opartej na naszym oddaniu interesom Watykanu i naszej niezbyt chlubnej 5 wiekowej tradycji, ktora doprowadzila do rozbiorow i upadku Polski, wielomilionowych emigracji i systematycznym powiekszaniu ilosci cmentarzy, na ktorych spoczywaja mlodzi ludzie ofiary nierownych walk w imie polskiego partiotyzmu, czesto rowniez ofiary polskich decyzji tragicznych ale usprawiedliwionych bo bohaterskich i "nieuniknionych". -zakaz dzialania komunistow i neofaszystow: srednio w Europie reprezenyuja nie wiecej niz 15 % wyborcow. Zakaz sposowduje ze dzialanosc ich zejdzie do "podziemia". Wyborca ma prawo znac poglady tych, ktorych dzialanosc nie jest sprzeczna z prawem nawet jesli poglady naruszaja istniejace regulacje prawne. Ogolnie rzecz biorac Twoj "zestaw oczekiwan po wyborach" bedziesz musial realizowac sam piszac ksiazke w ktorej tematem bedzie Twoj nierealny swiat niemozliwy do zrealizowanie nie tylko w Polsce, ale gdziekolwiek indziej na swiecie z tej prostej racji ze zupelnie oderwany od istniejacych realiow. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: KONIEC EPOKI GRUBEJ KRESKI 21.05.05, 14:21 rsrh napisał: > Nareszcie przeprowadzona zostanie: > -dekomunizacja > -lustracja > -weryfikacja sedziów > -opcja zerowa dla ABW i WSI > -likwidacja KRRTV > -inne usytuowanie prokuratury w nowej Konstytucji > -energiczne sciganie zbrodni komunistycznych > -wsadzenie za kraty złodziei > -likwidacja jakichkolwiek immunitetów > -wprowadzenie prawdziwej historii do szkół > -zakaz działania komunistów i neofaszystów (niestety dalej się ich toleruje) > > To taki podstawowy zestaw oczekiwany po wyborach !!! Już to głupku pisałeś, przy innej okazji... Masz tylko jeden repertuar??? Odpowiedz Link Zgłoś
jwarenn Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 10:24 Mój też ! To już naprawdę ostatnia szansa , by Polskę zacząć "od początku", bez cynicznych komuchów , "preziów" i innego chłamu , dla którego liczą się tylko ich własne interesy.. Mam nadzieję ,że tym razem nikt w Polsce nie da się już nabrać na ich okrągłe frazesy. Zobaczycie jeszcze ,w jakim szambie przyszło nam żyć.Te afery , ktore wychodzą przy okazji komisji sejmowych, to dopiero wierzchołek góry lodowej. Tak trzymać Panie Prezydencie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Zróbcie porządek w sądownictwie. 21.05.05, 10:45 Nie zagłosuję na Kaczyńskiego, ale wiem, ze tylko PiS mówi o konieczności naprawy polskiego sądownictwa i tylko za ministrowania Kaczyńskiego coś drgnęło. Dziś mamy aferę gdańską i olsztyńską, a ile takich afer nie ujrzało światełka prasowego? Żadna inna partia nie mówi o tym problemie i nie zamierza tego rozwiązywać. P.S. Jestem czytelnikiem "Nie" od początku i nie przypominam sobie żeby Urban zarzucał Kaczyńskim osobistą chapatość. Co innego ludziom z ich otoczenia. Ja, mimo wieloletniej "indoktrynacji" Urbana, nigdy nie uważałem Kaczyńskich za złodziei czy malwersantów, więc albo w ocenianiu "Nie" Kaczyński się myli, albo ta "indoktrynacja" była do bani. P.S. 2 Panie Lechu Kaczyński, pod Pana bokiem nadal działają ludzie (ze starego układu), którzy "na bezczelnego" biorą łapówy, nazywając je "zleceniem". Twierdzą, że bez takiego "zlecenia" nie ma po co startować do "zamówienia". Osobiście sprawdzę czy mają rację. Mam nadzieję, że nie, bo ode mnie "zlecenia" nie dostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Zróbcie porządek w "sądownictwie". Nic dziwnego 21.05.05, 14:07 Sadownictwo jest rowniez wladza. Moze Kaczynskiego bardzo latwo wyeliminowac w przedbiegach do Prezydentury. Jak kazdego innego kandydata. Nie nalezy sie spodziewac by w kampani wyborczej ten "temat" zaistnial. Moze na samym koncu gdy kandydaci zdecyduja sie postawic wszystko na jedna karte. Czy prokuratorzy odpowiadaja za "klamliwe" zarzuty ? Nie i nie moga bo ograniczaloby to mozliwosci sledztwa! Czy kandydaci od momentu zgloszenia kadnydatury maja immunitet, ktory broni ich przed stawianiem zarzutow ? Nie jestem pewien, ale nie sadze. Starczy by jednego z nich "podpuscic" na Kaczynskiego albo innego kandydata, ktory mowi o zmianach w "sadownictwie". Ze znalezieniem "sprawy" nasze "sadownictwo" nie bedzie miec zadnego problemu. PS. W tym aspekcie dzialanosc GW i jej dziennikarzy jest godna podziwu (patrz afery w sadownictwie). Odpowiedz Link Zgłoś
werter-6 To jest zawoalowana grozba!!!!!!!!! 21.05.05, 11:01 Obu należy przepędzić do Sopotu skąd pochodzą Odpowiedz Link Zgłoś
lowelas2 maly fuhrerek 21.05.05, 11:19 Boze strzez nas przed oszolomami! I PiSuarem! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:20 Jezu, przecież on ledwo wystaje ponad mównicę...Prezydent cholera.... KAczyńskim można powiedzieć tylko jedno - spieprzajcie dziady ! Odpowiedz Link Zgłoś
seawolfie Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 11:49 To głosuj na Gietrycha- taki wysoki! Odpowiedz Link Zgłoś
jozefiks Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 12:13 Kaczory są "chore"- wiadomo wiosna, a ich wysiłek emocjonalny nie może wyładowac sie w sposób naturalny w tzw. układzie damsko- męskim więc męczą ich zmory. Trzeba im to wybaczyć i nie zapomnieć przy urnach podczas wyborów."Boże chroń Cara i ratuj przed Kaczorami" Kto im wyjaśni i kiedy zrozumieja ,nie tylko Oni, że nienawiść zabija? Odpowiedz Link Zgłoś
pikczu Re: Skąd te sondaże? 21.05.05, 12:30 Drogi/a/ forumowiczu pokuś się na obliczenie, chociażby w tym wątku "kaczochlebców" i "kaczowstrętów" i wychodzi, że preziem zostanie czarny koń. Odpowiedz Link Zgłoś
risza Re: Skąd te sondaże? 21.05.05, 13:43 Jak Pan Bóg dopuści to i z kija spuści! Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:48 Kaczor wygra w cuglach, to pewne . W wywiadzie nie mówi o nienawiści, ale o prawdzie.I tu jest pies pogrzebany, koteczku, ponieważ ta prawda "zabije" niektóre środowiska. To one są chore, tyle że ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:58 stagaz napisał: > Kaczor wygra w cuglach, to pewne . W wywiadzie nie mówi o nienawiści, ale o > prawdzie.I tu jest pies pogrzebany, koteczku, ponieważ ta prawda "zabije" > niektóre środowiska. To one są chore, tyle że ze strachu. Szkoda, że JPII umarł - wraz z Kaczorem, stworzyliby niesamowity duet PRAWDY Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:12 Dzisiaj przeczytałem, że Małgorzata Niezabitowska, prędowniczka wolności i prawdy, utajniła swój proces lustracyjny. Zapewne w trosce o prawdę. To ja jednak pozostanę przy prawdzie JPII i Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:23 stagaz napisał: > Dzisiaj przeczytałem, że Małgorzata Niezabitowska, prędowniczka wolności i > prawdy, utajniła swój proces lustracyjny. Zapewne w trosce o prawdę. To ja > jednak pozostanę przy prawdzie JPII i Kaczyńskiego... gdybys byl uprzejmy nie mieszac JP2 i kaczynskich, to bylbym ci ogromnie wdzieczny. to tak sie laczy jak tecza z mlotkiem Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 15:15 Łączy się, wbrew pozorom, chociaż akurat Kaczyńscy się nim nie podpierają, w odróżnieniu od narodowo-bolszewickiej zgraji. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 15:24 stagaz napisał: > Łączy się, wbrew pozorom, chociaż akurat Kaczyńscy się nim nie podpierają, w > odróżnieniu od narodowo-bolszewickiej zgraji. No to teraz już są dwie zgraje: pierwsza, którą tak ładnie określiłeś no i ta druga: KATO-NARODOWA, faszyzująca w tej gorszej odmianie faszyzmu: nacjonalistycznej!!! Która zgraja mniej groźna dla demokracji??? Sam se powidz... TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 18:50 Obie zgraje mają te same korzenie - totalitaryzm. Nie można zaliczać do nich akurat Kaczyńskich, choćby dlatego, że są niszczeni jednakowo,zarówno przez towarzystwo spod znaku Wrzodaka, Rydzyka, a także dawnych towarzyszy spod ciemnej gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 20:37 No to i mamy trzecią zgraję - zgraję Kaczorów... Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Wystawiliście już Słowikowi za ułaskawienie 21.05.05, 22:07 rachunek na kwotę 350000 $ i za to Pan Prezydent Wałęsa obu z Kancelarii w c... wyrzucił. Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 13:47 obca dlon ich tez nie przekresli... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Wystawmy rachunek krzywd 21.05.05, 13:50 TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Zaprawdę powiadam wam: GIER TYCH skutek i efekt opłakany będzie dla RZECZYPOSPOLITEJ... jakikolwiek by nie był ich POPiS... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 13:52 Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone zostanie Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy aby kazdy obywatel raz w miesiacu zlozyl zeznania na temat realizowania zasad Prawdy w swoim zakresie. W przypadku braku pozytywnej oceny, taki obywatel zostanie przekazany do szwadronu Nieprawdy w celach resocjalizacji lub eliminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
risza Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 13:57 O cholera ale bzdety! Ludzie Lubiąż ma ograniczoną liczbę miejsc! No ewentualnie Tworki, ale to jest chyba jurysdykcja kurdupla! Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:02 adam.2x napisał: > Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone zostanie > Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy ... a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:11 wylkot napisał: > adam.2x napisał: > > > Zostanie ustalona jedna niepodwazalna prawda na kazdy temat. Utwozone > zostanie > > Ministerstwo Prawdy ktore uformuje lokalne oddzialy ... > Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005 > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:20 sclavus napisał: > ... > Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna > pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005 > > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie? to co w koncu z tym ministerstwem szczescia? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:23 wylkot napisał: > sclavus napisał: > > ... > > Będzie napewno - ziści się w ten sposób "WSPANIAŁY ŚWIAT" Orwel'a jedyna > > pomyłka to data: nie 1984 lecz 2005 > > > a ministerstwo szczescia i pomyslnosci wszelkiej tez bedzie? > > to co w koncu z tym ministerstwem szczescia? Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:32 sclavus napisał: > > Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie > ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć... bedzie nam tak dobrze, ze dobrze nam tak? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:41 wylkot napisał: > sclavus napisał: > > > > > Będzie... niech no tylko Kaczor się uprezydenci... To będzie i takie > > ministerstwo i takie szczęście, że strach myśleć... > > bedzie nam tak dobrze, ze dobrze nam tak? Mais, parfaitement, mon ami! C'est exactement cela!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przegrzmot wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:22 Drodzy Rodacy ! Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego. To tzw."wentyl bezpieczenstwa",jak nazywano za komuny "przepuszczane"programy kabaretowe. Ale na Boga !!! Jeszcze w Niego wierze. Nie ma lepszego kandydata od tego konusa ???! Odpowiedz Link Zgłoś
widzek Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:27 przegrzmot napisał: > Drodzy Rodacy ! > > Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego. swiete slowa. z wypowiedzi obroncow zyty przebija wiecznie zywa filozofia kalego. ale coz, specjalisci juz dawno mowili, ze milosc jest slepa ... BOGUSLAW KACZYNSKI NA PREZYDENTA !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 11:32 przegrzmot napisał: > Drodzy Rodacy ! > > Zdaje sobie sprawe,ze te nasze komentarze na forum nic nie wniosa nowego. > To tzw."wentyl bezpieczenstwa",jak nazywano za komuny "przepuszczane"programy > kabaretowe. > > Ale na Boga !!! > > Jeszcze w Niego wierze. > > Nie ma lepszego kandydata od tego konusa ???! W boga czy w kaczora??? TUMAŃSTWO naprawdę wzięło już górę nad RZECZYPOSPOLITĄ Odpowiedz Link Zgłoś
widzek Re: wentyl bezpieczenstwa 22.05.05, 13:10 ludzie! we wroclawiu aresztowano sedziego pilkarskiego. jest szansa na prawo i sprawiedliwosc bez kaczorow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Poczatek epoki Prawdy 21.05.05, 14:13 Prawda uczyni Cie wolnym. Wolni to szczesliwi i pomyslni Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: Cytuję: "SPIEPRZAJ DZIADU !" 21.05.05, 14:02 ...i tak bym skwitował wybujałe ambicje polityczne tego karła. Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:10 Swoją drogą, jak można w tych ropuchach widzieć "męża stanu"? Nie pamiętacie gdy w latach dziewięćdziesiątych z szaloną nienawiścia w oczach latali Kaczyńscy po Warszawie paląc kukiełki Lecha Wałęsy ? Tak się mąż stanu nie zachowuje. Tak zachowują się wariaci, psychopaci itp... Poza tym, z takim wzrostem przy innych głowach państw wyglądałby jak jakiś karzełek, idealny wzrost żeby Bushowi, Chiracowi lub Putinowi zrobic laskę bez klękania, ewentualnie by na jego okrągłej, ropuszej główce mogli sobie postawić piwo :) Świat by się z niego śmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:12 theladyofthehousespeaking napisał: > Swoją drogą, jak można w tych ropuchach widzieć "męża stanu"? Nie pamiętacie > gdy w latach dziewięćdziesiątych z szaloną nienawiścia w oczach latali > Kaczyńscy po Warszawie paląc kukiełki Lecha Wałęsy ? Tak się mąż stanu nie > zachowuje. Tak zachowują się wariaci, psychopaci itp... > > Poza tym, z takim wzrostem przy innych głowach państw wyglądałby jak jakiś > karzełek, idealny wzrost żeby Bushowi, Chiracowi lub Putinowi zrobic laskę bez > klękania, ewentualnie by na jego okrągłej, ropuszej główce mogli sobie postawić > > piwo :) Świat by się z niego śmiał. Nie znasz się: to są mężowie stanu ODMIENNEGO... Odpowiedz Link Zgłoś
theladyofthehousespeaking Re: Wystawimy rachunek za krzywdy 21.05.05, 14:16 Chyba, że tak... Tajemnicą poliszynela jest to, że i pod innymi względami są odmieńcami... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:13 Ciekawe jak to bedzie wygladac naprawde. Polska pozbawiona jest majatku narodowego, ktory podstepnie zabrano podczas tak zwanej transformacji. Gadanie o przeszlosci jest kolejnym chwytem wyborczym. Polska jest bezrobotna. Dzieci polskie skazane sa na emigracje. Politycy polscy nie reprezentuja polskiej racji stanu, tylko robia umizgi do ponadnarodowych oligarchow. Odpowiedz Link Zgłoś
risza Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:34 O cholera ale bzdety! Ludzie Lubiąż ma ograniczoną liczbę miejsc! No ewentualnie Tworki, ale to jest chyba jurysdykcja kurdupla!Bis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wylkot Re: Odbierzemy banki i fabryki ...tralala ,lala.. 21.05.05, 14:39 jesli kaczor wygra, to w tworkach bedzie chyba normalniej niz na zewnatrz. nie boj zaby Odpowiedz Link Zgłoś