jakrzy 25.10.05, 09:28 Buahahahaahaha no i sie zaczelo teraz bedziecie mieli koalicje PISLPRPSLSamoobrona buahahaha brawo PO nie dajcie sie wciagnac w to bagno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emeraldone Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:30 PO - nie wchodźcie w koalicję z kiełbasiano-wyborczym, demagogicznym PIS! Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 09:58 PO to polityczni awanturnicy, warchoły, patałachy. Nie potrafili wygrać wyborów a teraz chcieliby wejść do rządu i nie ponosić odpowiedzialności. Jeśli mają rządzić tak jak wygrywać wybory to niech spadają. PiS może stworzyć rząd mniejszosciowy i to będzie najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej nie będzie awantur. Mam nadzieję, ze przy następnych wyborach PO zniknie ze sceny politycznej. Już po wyborach parlamentarnych pokazali swoje oblicze. PO stronie PIS widać dobrą wolę i troskę o kraj. PO to wieczne awantury, wiecznie niezadowoleni, będą lać krokodyle łzy po przegranych wyborach do końca świata i o jeden dzień dłużej. Działają wg kilku schematów 1.Jak Kali kraść to dobrze jak Kalemu kraść to źle. 2.PiS jak by się nie zachował i tak PO będzie to krytykować. 3.Pies ogrodnika - sam nie zje i komu nie da. Sami rządzić nie będą i PIS- owi nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory..... 25.10.05, 10:01 ... to niech spada na drzewo Polska potrzebuje profesjonalistów a nie patałachów. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:02 pucia_pucia napisała: > ... to niech spada na drzewo > > Polska potrzebuje profesjonalistów a nie patałachów. Tu się z Tobą nie zgodzę. Popatrz jak rozwija się Wrocław i porównaj to do "profesjonalnego" rządzenia Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo będą 25.10.05, 10:05 wieczne awantury. Ja z Wrocławia uciekłam do Warszawy. Warszawa jest OK, super. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy [...] 25.10.05, 10:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 10:26 śmialiście się ze mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Tak trzymac PO!!! 25.10.05, 10:37 Niech biedny lud wiejski przekona sie kogo wybral... Odpowiedz Link Zgłoś
azael11 żąl mi cie 25.10.05, 10:51 i szkoda słów na ciebie jeśli tak się objawia miastowe bogactwo to dobrze że dom sobie na wsi buduje zamieszkam chociaż miedzy ludźmi którzy potrafią coś więcej niż pluć się na forum jak atomm Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 15:06 Przed kampanią wyglądało to tak - 2 przyjaźnie nastawione do siebie środowiska postsolidarnościowe chciały zrobić porządek w państwie, walcząc o głosy tych, którzy w poprzednich wyborach głosowali na opcje szkodliwe dla kraju - SLD, PSL, Samoobronę, LPR. Przy różnicach w poglądach na gospodarkę, odpowiadających róznicy między typową lewicą (PiS) i prawicą (PO) łączyło je przekonanie, że trzeba podnieść standardy władzy. W trakcie kampanii okazało się, że: 1. PIS stwierdził, że zamiast walczyć o głosy SLD lepiej jest odbierać je platformie. PISowcy rozpoczęli bezpardonową kampanię negatywną, strasząc ludzi liberalizmem, i podkreślając ogromne różnice między PIS i PO, także w sferze patriotyzmu, czy stosunku do religii. 2. PIS idąc po władzę nie liczył się z kosztami - nie chodzi przy tym o cenę kampanii, ale o koszty moralne, takie jak zadłużenie się u Andrzeja Leppera i Kalinowskiego. Jeżeli dziś L.Kaczyński mówi, że "Lepper ma sznasę na wejście do normalnego obiegu politycznego", to nie różni się niczym od Leszka Millera, który mówił to samo 4 lata temu. Wszyscy wiemy, jak to się skończyło. Wnioski: PiS zobył władzę, teraz musi spłacać wyborcze długi i spełniać demagogiczne obietnice. 4 lata miną szybko, ludzie będą pytać o 3 miliony mieszkań, o wyniki rewolucji moralnej robionej ramię w ramię z Andrzejem Lepperem itd. Dlaczego PO ma firmować ten układ? Była już kiedyś taka centro-prawicowa, programowo propaństwowa partia, która zawsze wchodziła do koalicji rządowych, żeby powstrzymać oszołomów, zapewnić stabilność polityki pańswa na arenie międzynarodowej, uspokoić rynki finansowe itd. Dziś epigoni tego środowiska wegetują na marginesie sceny politycznej. W Polsce z roku na rok przybywa ludzi, którzy mają wyższe wykształcenie i rozumieją, że dalsze uprawianie socjalizmu w państwie, które ma NAJWYŻSZY wskaźnik obciążeń podatkowo-socjalnych na obywatela w Europie prowadzi do katastrofy. 45% poparcia dla Tuska, mimo straszenia liberalizmem to nie klęska, to bardzo dobry wynik - najlepszy w całej III RP. Jeżeli PO nie wejdzie do rządu, to za 4 lata będzie alternatywą. Będzie miało szansę na samodzielne rządy i realizację programu, który zapewni Polsce rozwój, a nie wegetację. Jeżeli wejdzie, to alternatywą za 4 lata będzie SLD albo jakaś jego mutacja. A wtedy zmarnujemy w sumie 8 lat. Chcecie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
filo_de_putino PO..dobne odczucia miałem już przed wyborami! 25.10.05, 15:50 Teraz jestem pewien, że tak właśnie będzie (byłoby) Odpowiedz Link Zgłoś
massa6 Re: Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 16:29 popieram!!! nareszcie jakis glos rozsadku! Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 16:59 Popieram! Niech PO trzyma sie z dala od PiSuarow bo wiecej szkody niz pozytku z tego bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 Nie wchodzić - i zginąć 25.10.05, 17:57 "ludzie będą pytać o 3 miliony mieszkań" Ciekawe co powie PO, gdy te 3 miliony zostaną zbudowane? I gdy Polska zachowa EUROPEJSKI poziom tzw. socjalu? Dlaczego z góry zakładać że coś jest niemozliwe? Przy upokarzającym poziomie życia większości (w końcu to większość głosowała na PiS), przy milionach niedożywionych dzieci (kompromitacja na skalę europejską), jedyna odpowiedź PO to obniżka podatów i taniejące lokomotywy? Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz PO moze zrezygnowac np. z Minsterstwa Obrony 25.10.05, 18:17 Oddawanie MO Platformie jest glupota, niszczeniem armii polskiej i polskiego przemyslu zbrojeniowego. SLD udalo sie postawic na nogi zbrojeniowke; to jest jedna z niewielu rzeczy, ktora im sie naprawde udala i za co trzeba SLD pogratulowac. PO zniszczy to wszystko a na koncu i tak sprzeda Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: PO moze zrezygnowac np. z Minsterstwa Obrony 25.10.05, 18:44 Ja mysle ze to nie taki zly pomysl. Moze zprywatyzuja wojsko :) a nawet jesli, to dalej ich bede popieral heh. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: Nie wchodzić - i zginąć 25.10.05, 18:31 pawel_451 napisał: > "ludzie będą pytać o 3 miliony mieszkań" > > Ciekawe co powie PO, gdy te 3 miliony zostaną zbudowane? Oby. > I gdy Polska zachowa > EUROPEJSKI poziom tzw. socjalu? Dlaczego z góry zakładać że coś jest > niemozliwe? Ja po prostu umiem liczyc i wiem ze naszego panstwa na taaaka rozrzutnosc nie stac. > Przy upokarzającym poziomie życia większości (w końcu to większość > głosowała na PiS), przy milionach niedożywionych dzieci (kompromitacja na skalę > > europejską), jedyna odpowiedź PO to obniżka podatów i taniejące lokomotywy? Polska jest biednym krajem. Ale czy naprawde uwazasz ze jedyna droga do poprawy sytuacji to rozdanie ubogim tej resztki co zostala? Opamietaj sie!!! Bezrobocie trzeba zlikwidowac, podatki obnizyc, sciagac zagranicznych inwestorow i turystow, zeby oplacalo sie im tu wydawac kase. Popatrz na inne kraje europejskie, ktore byly biedne 15-20 lat temu. Kosztowalo ich to mase nerwow, czesc tzw socjalu. Ale teraz maja lepiej. Np taka Irlandia. A teraz juz nie bedzie tak latwo jak 15 lat temu, bo benzyna droga jak nigdy, na inflacje tez pozwolic sobie nie mozemy, itd. itd. Wez np kopalnie i fabryki co od lat przynosza straty. Ja wiem ze gornikom jest ciezko. Ale np na wyspach bryt. juz dawno sprzedali prywaciarzom nierentowne kopalnie, wiekszosc z nich jest zamknieta. Byl problem - nie ma problemu. I nie mowcie mi ze sie gornikow nie da przekwalifikowac, bo sam jestem informatykiem, ale z braku pracy wyemigrowalem i pracowalem fizycznie. Mase magistrow-roboli tu poznalem. Odpowiedz Link Zgłoś
longslaw Re: Nie wchodzić - i zginąć 25.10.05, 19:20 chociażby dlatego- tonący brzytwy się chwyta. Jeżeli głodnemu obiecują chleb, to podświadomie wierzy, że będzie syty. Jeżeli nie rozumiesz czym jest demagogia, to pewnie wierzysz w puste obietnice. Stara prawda się kłania: kto sięga ten przysięga, jak dostaje, to odstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy Warto zaryzykować 25.10.05, 19:52 > Ciekawe co powie PO, gdy te 3 miliony zostaną zbudowane? Nic nie powie, bo nie zostaną zbudowane. Tylu mieszkań w takim czasie nigdy nie budowały nawet państwa znacznie od nas bogatsze, pomijając kraje żyjące z turystyki - ale Kaczyńskiemu nie chodziło o apartamentowce i hotele dla turystów, prawda? Zresztą, po co nam aż 3 mln nowych mieszkań, przy obecnym poziomie przyrostu naturalnego, którego w krótkiej perspektywie nie zmieni nawet najkosztowniejsza polityka prorodzinna. >I gdy Polska zachowa EUROPEJSKI poziom tzw. socjalu? Co to jest "Europejski poziom socjalu"? Chodzi o poziom kosztów, czy efektów świadczeń socjalnych? Jeżeli za realny koszt "socjalu" przyjmiemy obciążenia, jakie każdy obywatel ponosi na utrzymanie różnego typu świadczeń (nie tylko ZUS, także duża część podatków), to zajmujemy PIERWSZE miejsce w Europie (Polityka 42/2005). Żeby choć zbliżyć się do "europejskiego poziomu", musielibyśmy zdrowo te koszty obniżyć. Jeśli chodzi o skutki polityki solidarności społecznej, to nie podejmuję się dokonywać porównań, wystarczy mi to, co widzę w Polsce. Np. fakt, że nawet najbiedniejszy pracownik najemny, pracujący za grosze, musi dokładać do emerytury nawet najbogatszego, wielkoobszarowego rolnika. A jeśli chodzi o dożywianie - litości, kampania wyborcza już się skończyła. rządowe programy dożywiania istnieją od wielu lat, a PiS nie proponuje tu nic nowego. Powstanie ustawa, zrobi się szumek, ale pieniędzy na dożywianie wcale od tego nie przybędzie, bo to jest kwestia finansowa, a nie polityczna. I całe szczęscie, bo pomocą społeczną najlepiej zajmują się instytucje pozarządowe. Nie wiem, czy to przekona Ciebie i innych zwolenników PiSowskiego populizmu. Dlatego sądzę, że warto dać PiSowi szansę na samodzielne rządy. Gra jest warta ryzyka, bo to 4 najbliższe lata (jeśli ludziom starczy cierpliwości) mogą być najlepszą reklamą... liberalnego podejścia do gospodarki. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 18:02 Bardzo sluszne wnioski, jednak wciaz wierze, ze ten scenariusz sie nie sprawdzi. Narazie jednak wyglada na to, ze Kaczorom udalo sie wykolowac 40 milionow ludzi. Uznanie za to, ale bedziemy patrzec im na rece i z rowna konsekwencja rozliczac z obietnic bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
maciek_r10 Re: Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 20:45 Nareszcie jakiś rozsądny post! Jednakże czy jest Pan pewien, że tych obiecanych mieszkań nie uda się Kaczyńskim skądś jednak „wytrzasnąć”? Obawiam się niestety, że rozsądek i konieczność wykonania ustawy budżetowej to jedne z drobniejszych niedogodności w oczach dzisiejszych zwycięzców. Można tę inwestycję sfinansować np. z budżetu, albo z zasobów np. SKOK-ów w zamian za jakieś koncesje gwarantujące im nietykalność. Te mieszkania mogą zaistnieć realnie. Na razie mamy przynętę nastawioną w postaci (najprawdopodobniej) premiera-figuranta na PO (w szczególności na pana Rokitę) co się oczywiście dla PO skończy fatalnie bo PiS to „drapieżca” bez zasad. Pan Marcinkiewicz najprawdopodobniej w tym starciu też polegnie po to, aby szef PiS miał czyste ręce i w odpowiednim momencie „uratował kraj” mówiąc: „sami widzicie, okazaliśmy tyle dobrej woli, ale z tym draniami (PO) nic się nie da zbudować”. Osobiście nie głosowałem na PO a na PD, która nie puszczała oka do elektoratu populistycznego, nie lubię zagrań „pod publiczkę”, nawet jeśli wiem, że to tylko gra. W tym całym nieszczęściu cieszy mnie to, że (mimo wszystko) zadziałały reguły demokratyczne, że teraz to już nikt nie powie, że wybory sfałszowano i że wreszcie elektorat PiS odczuje skutki rządzenia swoich idoli. Demokracja zadziałała w sposób bezdyskusyjny, ale, czy demokracja przetrwa te rządy, czy też za cztery lata będziemy mieć nową dyktaturę, jakieś nowe wcielenie PRL? Czy za cztery lata będziemy mieć wolną prasę? Czy sądy będą niezawisłe, czy też będą działać według wytycznych Pierwszego Prawnika IV RP? I czy w ogóle będziemy żyć w IV RP? Może zacznie się nagonka na SLD, który już po rządach PiS-u, zgarnie wszystko w glorii męczennika. Trochę boję się otrzymać odpowiedź na to pytanie. Pan wskazuje na formację Unii Wolności jako na negatywny przykład funkcjonowanie partii politycznej. Jeśli wzięlibyśmy pod uwagę tylko „biologiczne” przetrwanie partii to musiałbym się z Panem zgodzić. Lecz jeśli oceniać skuteczność, to właściwie tylko ten styl działania wart jest propagowania. Już pod tą szerokością geograficzną padały różne obietnice i budowano już „drugą Polskę” i „drugą Japonię” ale trwale zbudowano tylko PRL (na sowieckich bagnetach i sięgając po zinstytucjonalizowaną przemoc), który nie potrafił stać o własnych siłach (ponieważ nie mógł) oraz III R.P., która świetnie sobie radzi (jak do tej pory), choć stworzono ją wręcz „na kolanie”, to dostała solidne podstawy. Mam nadzieje, że nie dojdzie do prób demontażu III R.P. i wstawiania na jej miejsce jakiegoś wypędka zwanego IV R.P., bo to będzie twór chory i skazany na śmierć już u swego poczęcia. Oceniać więc partie należy (tak uważam) nie ze względu na jej zdolność przetrwania ale ze względu na skuteczność, zdolność do budowania czegoś trwałego. Przyszłość jednak rysuje mi się w czarnych barwach, bo nie wiem po jakie środki sięgną Kaczyńscy, żeby być „skutecznymi”, ale wiem, że szykują nam lichotę jakiej od roku 1989 jeszcze nie zaznaliśmy. Kiedy się już następne obchody rocznicy Powstania Warszawskiego zorganizuje z wielką pompą (nie może być chyba inaczej) to marzy mi się, żeby jakiś powstaniec - weteran w czarnym berecie z krzyżem w klapie jasno powiedział do mikrofonu, że w tym mieście ginęli ludzie nie po to, aby teraz jacyś karierowicze „wycierali sobie tym gębę”. Myślę, że są jeszcze w tym kraju jakieś niekwestionowane autorytety, przerastające panów K.. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy Re: Nie wchodzić - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 22:47 Z dużą przyjemnością przeczytałem Pana wypowiedź. Zdaje się, że jestem, mimo wszystko, większym niż Pan optymistą oceniając perspektywy Polski pod rządami PiS. M.in. dlatego postuluję wycofanie się PO z budowy koalicji - straty nie będą duże, a zysk za 4 lata - tak. Przede wszystkim -PiS to nie PC, a Kaczyńscy - mimo opinii o ich żelaznej konsekwencji - wiele się przez ostanie lata nauczyli. Mam wrażenie, że styl ich kampanii to w większej mierze wynik potrzeby chwili, niż trwały powrót do metod z początku lat 90-tych. Proszę zwrócić uwagę, że z Kurskim rozprawiono się szybko, a Marcinkiewicz to jednak nie Glapiński. Kaczyńscy są kontrowersyjni i często politycznie niepoprawni, ale posądzanie ich dążenia totalitarne jest jednak pewnym nadużyciem. Podstawowym problemem są wyborcze obietnice i kłopotliwi sojusznicy - obciążenia, których PO nie powinna brać na siebie. Jako mieszkaniec Warszawy chciałbym również oddać sprawiedliwość L. Kaczyńskiemu w kwestii budowy Muzeum Powstania. Nawet jeśli jedną z motywacji była tu chęć zdobycia dodatkowych punktów w nadchodzących wyborach, to ja takie akurat zdobywanie punktów gorąco popieram. Niedługo prezydentem Warszawy będzie ktoś inny, a Muzeum, które się powstańcom z dawna należało, pozostanie. Krytyka postawy PiS w walce o władzę za wszelką cenę to jedno, a sprawiedliwa ocena całej ich działalności to drugie. Proszę również nie odczytywać mojej przestrogi dla PO jako bezwzględnej krytyki postaw środowiska UD czy UW - w swoim czasie partii, na które z przekonaniem głosowałem. Były czasy, w których odmowa wejścia do rządu przedstawicieli tych środowisk mogła skńczyć się np. renacjonalizacją, albo zmianami fundamentów polskiej polityki zagranicznej. Dziś - podkreślam - sytuacja jest jednak inna. Życie idzie naprzód i wszyscy powinni wyciągać lekcje z dotychczasowych prób prowadzenia sensownej polityki gospodarczej w Polsce. Same szlachetne intencje i instynkt propaństwowy nie wystarczą. Na PO spoczywa obowiązek zagospodarowywania elektoratu ludzi wykształconych, samodzielnych i nie bojących się świata. Ten elektorat rośnie z roku na rok, oscylując między 30 a 45 % I to jest właśnie optymistyczne przesłanie tych przegranych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus PO jest w stanie przywróci szacunek dla liberałów! 25.10.05, 20:59 Niestety Solidarnośc przez stan wojenny rozbiła się na tę kościelną i na tę, która oparcie ma jedynie w liberałach lub lewicy. Równowaga nie jest potrzebna pomiędzy postkomuną, a czarnymi sotniami kleru. Należy promowac mechanizmy pobudzające przedsiębiorczośc, innowacyjnośc, zasobnosc spoleczenstwa. My sobie tutaj na zachodzie poradzimy,ale należy ten Rydzykowy wschód , wraz z nim nauczyc szacunku do literatów, naukowców, wynalazców, biznesmenów,polityków proeuropejskich, ludzi tolerancyjnych itd., ogólnie liberałów - elity narodu! Ostatecznie przeniesiemy nasze interesy do krajów ościennych , wykupimy tam nieruchomości i to nawet po czterech latach takiej działaności wyjdzie na dobre. Do tego czasu to Rydzykowe sianie niech ma jedno jajko na dwóch, czyli równa biedę, bliźniaków jednojajowych i jajogłowego księdza, niech płacą na cegły murów nienawiści. Nie wyrzucą PO jak Miller PSL z rządów, jak się nie jest w rządzie. Opozycja dużo może, niech wyraźnie zaznaczy się ciemnogród sejmowy i rzadowy, to jedyna droga. Życzę jedności w PO i cierpliwości , zostanie nagrodzona dla dobra nas wszystkich. Ja to widzę i wierzę! Odpowiedz Link Zgłoś
hipoliciak Ogólnopolska akcja protestacyjna 26.10.05, 00:48 Zwracam się z prośbą do wszystkich wyborców PO - wyślijcie poniższy list na adres poczta@platforma.org i powiadomcie o nim jak najwięcej znajomych. Może uda się powstrzymać tę chorą koalicję? Drodzy przywódcy PO, Jako Wasz wyborca zwracam się z prośbą abyście NIE wchodzili w koalicję z populistami z PiS. Jestem studentem prawa i praktycznie "od zawsze" zwolennikiem wolnego rynku i liberalizmu i oddałem na Was swój głos bo liczyłem że wygracie wybory i wprowadzicie do Polski chociaż trochę normalności i wprowadzicie Polskę na drogę szybkiego rozwoju poprzez rozszerzanie mechanizmów rynkowych, przyspieszenie prywatyzacji, likwidację biurokracji etc. - czyli w skrócie wprowadzanie rozwiązań liberalnych. Jednak kiedy czytam że chcecie wejść w koalicję z populistyczną partią zamierzającą utrzymywać w Polsce raka socjalizmu, z partią którą poparł w wyborach o. Rydzyk i Samoobrona na czele z p. Lepperem, z partią która prowadziła w kampanii wyborczej wobec Was tak agresywną i nieuczciwą kampanię, w końcu z partią której przywódca nie wstydził się gorąco dziękować po wygranych wyborach takim "tuzom" demokracji i umiarkowania jak o. Rydzyk, p. Lepper i p. Adam Gierek - to zastanawiam się czy jednak nie zmarnowałem głosu. Otóż oświadczam że jeśli wejdziecie do koalicji z PiS to uznam to za oszustwo wyborcze, utracicie moje zaufanie i NIE zagłosuję na Was w następnych wyborach. Pamiętajcie to o czym napisali w artykule tuż po wyborach prezydenckich redaktorzy Wprost - wejście do koalicji z PiS to będzie dla Was polityczne samobójstwo. Bo Wy, jako (w co nadal wierzę) partia wolnorynkowa i liberalna będziecie musieli firmować socjalistyczne i populistyczne decyzje rządu PiS który nawet bez Waszego poparcia przepchnie je przez Sejm z pomocą Samoobrony, LPR i PSL. Przypuszczam że nie tylko ja ale większość Waszych wyborców uzna to za zdradę. Pozostaję z wyrazami szacunku, Wasz Wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
hipoliciak Ogólnopolska akcja protestacyjna 26.10.05, 00:57 Zwracam się z prośbą do wszystkich wyborców PO - prześlijcie ten list na adres poczta@platforma.org i powiadomcie o tym znajomych. Może uda się powstrzymać tę koalicję? Drodzy przywódcy PO, Jako Wasz wyborca zwracam się z prośbą abyście NIE wchodzili w koalicję z populistami z PiS. Jestem studentem prawa i praktycznie "od zawsze" zwolennikiem wolnego rynku i liberalizmu i oddałem na Was swój głos bo liczyłem że wygracie wybory i wprowadzicie do Polski chociaż trochę normalności i wprowadzicie Polskę na drogę szybkiego rozwoju poprzez rozszerzanie mechanizmów rynkowych, przyspieszenie prywatyzacji, likwidację biurokracji etc. - czyli w skrócie wprowadzanie rozwiązań liberalnych. Jednak kiedy czytam że chcecie wejść w koalicję z populistyczną partią zamierzającą utrzymywać w Polsce raka socjalizmu, z partią którą poparł w wyborach o. Rydzyk i Samoobrona na czele z p. Lepperem, z partią która prowadziła w kampanii wyborczej wobec Was tak agresywną i nieuczciwą kampanię, w końcu z partią której przywódca nie wstydził się gorąco dziękować po wygranych wyborach takim "tuzom" demokracji i umiarkowania jak o. Rydzyk, p. Lepper i p. Adam Gierek - to zastanawiam się czy jednak nie zmarnowałem głosu. Otóż oświadczam że jeśli wejdziecie do koalicji z PiS to uznam to za oszustwo wyborcze, utracicie moje zaufanie i NIE zagłosuję na Was w następnych wyborach. Pamiętajcie to o czym napisali w artykule tuż po wyborach prezydenckich redaktorzy Wprost - wejście do koalicji z PiS to będzie dla Was polityczne samobójstwo. Bo Wy, jako (w co nadal wierzę) partia wolnorynkowa i liberalna będziecie musieli firmować socjalistyczne i populistyczne decyzje rządu PiS który nawet bez Waszego poparcia przepchnie je przez Sejm z pomocą Samoobrony, LPR i PSL. Przypuszczam że nie tylko ja ale większość Waszych wyborców uzna to za zdradę. Pozostaję z wyrazami szacunku, Wasz Wyborca Odpowiedz Link Zgłoś
atomm do azael11 ktory brednie pisze.... 25.10.05, 12:56 Niestety musze cie rozczarowac Po 12 latach rzadow socjalistow Z ktorych 9 lat po studiach przepracowalem (po 50 godzin tydodniowo i wiecej) nie stac mnie na budowe domu... co najwyzej na uzywane M-2... Tak sie sklada ze panstwo zabiera ponad 60% tego co zarobie... tak wlasnie sie przejawia to moje "bogactwo" a jak szkoda ci slow to chociaz nie pisz tych bredni... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer To jeszcze nie jest najgorsze 25.10.05, 14:58 tomm napisał: > Po 12 latach rzadow socjalistow > Z ktorych 9 lat po studiach przepracowalem (po 50 godzin tydodniowo i wiecej) > nie stac mnie na budowe domu... > co najwyzej na uzywane M-2... > Tak sie sklada ze panstwo zabiera ponad 60% tego co zarobie... Najgorsze jest to, że państwo nie oferuje nic w zamian. Na co idą ten pieniądze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy Nie wchodzic - refleksje wyborcy PO 25.10.05, 15:08 Przed kampanią wyglądało to tak - 2 przyjaźnie nastawione do siebie środowiska postsolidarnościowe chciały zrobić porządek w państwie, walcząc o głosy tych, którzy w poprzednich wyborach głosowali na opcje szkodliwe dla kraju - SLD, PSL, Samoobronę, LPR. Przy różnicach w poglądach na gospodarkę, odpowiadających róznicy między typową lewicą (PiS) i prawicą (PO) łączyło je przekonanie, że trzeba podnieść standardy władzy. W trakcie kampanii okazało się, że: 1. PIS stwierdził, że zamiast walczyć o głosy SLD lepiej jest odbierać je platformie. PISowcy rozpoczęli bezpardonową kampanię negatywną, strasząc ludzi liberalizmem, i podkreślając ogromne różnice między PIS i PO, także w sferze patriotyzmu, czy stosunku do religii. 2. PIS idąc po władzę nie liczył się z kosztami - nie chodzi przy tym o cenę kampanii, ale o koszty moralne, takie jak zadłużenie się u Andrzeja Leppera i Kalinowskiego. Jeżeli dziś L.Kaczyński mówi, że "Lepper ma sznasę na wejście do normalnego obiegu politycznego", to nie różni się niczym od Leszka Millera, który mówił to samo 4 lata temu. Wszyscy wiemy, jak to się skończyło. Wnioski: PiS zobył władzę, teraz musi spłacać wyborcze długi i spełniać demagogiczne obietnice. 4 lata miną szybko, ludzie będą pytać o 3 miliony mieszkań, o wyniki rewolucji moralnej robionej ramię w ramię z Andrzejem Lepperem itd. Dlaczego PO ma firmować ten układ? Była już kiedyś taka centro-prawicowa, programowo propaństwowa partia, która zawsze wchodziła do koalicji rządowych, żeby powstrzymać oszołomów, zapewnić stabilność polityki pańswa na arenie międzynarodowej, uspokoić rynki finansowe itd. Dziś epigoni tego środowiska wegetują na marginesie sceny politycznej. W Polsce z roku na rok przybywa ludzi, którzy mają wyższe wykształcenie i rozumieją, że dalsze uprawianie socjalizmu w państwie, które ma NAJWYŻSZY wskaźnik obciążeń podatkowo-socjalnych na obywatela w Europie prowadzi do katastrofy. 45% poparcia dla Tuska, mimo straszenia liberalizmem to nie klęska, to bardzo dobry wynik - najlepszy w całej III RP. Jeżeli PO nie wejdzie do rządu, to za 4 lata będzie alternatywą. Będzie miało szansę na samodzielne rządy i realizację programu, który zapewni Polsce rozwój, a nie wegetację. Jeżeli wejdzie, to alternatywą za 4 lata będzie SLD albo jakaś jego mutacja. A wtedy zmarnujemy w sumie 8 lat. Chcecie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
joee2 Optymista z ciebie... 25.10.05, 16:14 Za cztery lata tak czy siak wygra SLD. Wyczyny kolesiów z PiS przyćmią wyczyny kolesiów z SLD i ludzie zapomną SlD-owcom grzechy z przed 4 lat, a na Platformę i tak nie zagłosują. Znam ten kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_pankracy Nie wchodzic refleksje wyborcy PO 25.10.05, 15:12 Przed kampanią wyglądało to tak - 2 przyjaźnie nastawione do siebie środowiska postsolidarnościowe chciały zrobić porządek w państwie, walcząc o głosy tych, którzy w poprzednich wyborach głosowali na opcje szkodliwe dla kraju - SLD, PSL, Samoobronę, LPR. Przy różnicach w poglądach na gospodarkę, odpowiadających róznicy między typową lewicą (PiS) i prawicą (PO) łączyło je przekonanie, że trzeba podnieść standardy władzy. W trakcie kampanii okazało się, że: 1. PIS stwierdził, że zamiast walczyć o głosy SLD lepiej jest odbierać je platformie. PISowcy rozpoczęli bezpardonową kampanię negatywną, strasząc ludzi liberalizmem, i podkreślając ogromne różnice między PIS i PO, także w sferze patriotyzmu, czy stosunku do religii. 2. PIS idąc po władzę nie liczył się z kosztami - nie chodzi przy tym o cenę kampanii, ale o koszty moralne, takie jak zadłużenie się u Andrzeja Leppera i Kalinowskiego. Jeżeli dziś L.Kaczyński mówi, że "Lepper ma sznasę na wejście do normalnego obiegu politycznego", to nie różni się niczym od Leszka Millera, który mówił to samo 4 lata temu. Wszyscy wiemy, jak to się skończyło. Wnioski: PiS zobył władzę, teraz musi spłacać wyborcze długi i spełniać demagogiczne obietnice. 4 lata miną szybko, ludzie będą pytać o 3 miliony mieszkań, o wyniki rewolucji moralnej robionej ramię w ramię z Andrzejem Lepperem itd. Dlaczego PO ma firmować ten układ? Była już kiedyś taka centro-prawicowa, programowo propaństwowa partia, która zawsze wchodziła do koalicji rządowych, żeby powstrzymać oszołomów, zapewnić stabilność polityki pańswa na arenie międzynarodowej, uspokoić rynki finansowe itd. Dziś epigoni tego środowiska wegetują na marginesie sceny politycznej. W Polsce z roku na rok przybywa ludzi, którzy mają wyższe wykształcenie i rozumieją, że dalsze uprawianie socjalizmu w państwie, które ma NAJWYŻSZY wskaźnik obciążeń podatkowo-socjalnych na obywatela w Europie prowadzi do katastrofy. 45% poparcia dla Tuska, mimo straszenia liberalizmem to nie klęska, to bardzo dobry wynik - najlepszy w całej III RP. Jeżeli PO nie wejdzie do rządu, to za 4 lata będzie alternatywą. Będzie miało szansę na samodzielne rządy i realizację programu, który zapewni Polsce rozwój, a nie wegetację. Jeżeli wejdzie, to alternatywą za 4 lata będzie SLD albo jakaś jego mutacja. A wtedy zmarnujemy w sumie 8 lat. Chcecie tego? Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Re: fleksje wyborcy PO 25.10.05, 15:23 Jeżeli ten Rokita wejdzie do rządu oznacza to tylko, że poparcie służyło PO do dorwania się do władzy. PiS wytłumczy ludziom, że puste lodówki to jednak wina PO i za 4 lata odpadają z gry. Odpowiedz Link Zgłoś
kerryman Re: To jeszcze nie jest najgorsze 25.10.05, 18:42 > Najgorsze jest to, że państwo nie oferuje nic w zamian. Na co idą ten pieniądze > nie wiem. Nie wiesz. To ja Ci powiem. Buduja mosty do nikad prowadzace, buduja wielkie biurowce do zarzadzania zarzadzania zarzadzania ZUS-em. (nie zebym sie jakal, ale taka jest natura polskiej biurokracji), w naszym miescie np stoi nieuzywany biurowiec, zbudownany na potrzeby czegos tam Kas Chorych. Po zbudowaniu okazalo sie ze nie ma kasy na utrzymanie budynku (a kosztowal kilka milionow zl). wiecej przypadkow? Postuluje stworzenie (jesli takowy nie istnieje) serwisu www poswieconemu wszystkim beznadziejnym wydatkom w naszym kochanym kraju. pozdrowienia kerryman Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_451 sam piszesz brednie 25.10.05, 17:59 ostatnie 4 lata to były rządy liberałów, patrz na fakty nie etykiety Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Dokladnie, PO niech nie wchodzi do rzadu 25.10.05, 13:34 Bo znowu wszystko co zle bedzie na tych strasznych liberalow. Niech analfabeci z pisuaru pokaza w koncu na co ich stac. Polska solidarna, nie liberalna (;) z udzialem innych solidarnych kmiotow z PSLu i tej NSDAPowskiej organizacji, na pewno im wyjdzie. Tylko ze ja sobie za tydzien stad wyjezdzam i bede obserwowal kmiocie eksperymenty z bazpiecznej odleglosci:) Wesolych swiat szanowni idioci. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: Tak trzymac PO!!! 25.10.05, 17:34 Rzecz w tym ze oni sa tak ciemni, ze nawet nie zajarza kogo wybrali.Poki co, trzeba przetrwac te czasy na emigracji,jako ginekolog jestem i tak przegrany w krainie Ojca Dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 10:44 nie wszyscy, nie wszyscy się z ciebie śmiali, inni też to wiedzą, Polacy to nie ciemni ludzie, jak to wmawiają PO-wcy Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 10:56 CZemu skonczony? Mysle ze po tych 4 (? - duza szansa ze mniej) latach prawdopodobnie zlego rzadzenia PiS bedzie skonczone. PO nie powinno wchodzic do koalicji, bo ten nadety balon klamstw i obietnic PiSu musi peknac. Wtedy lepiej nie byc na pokladzie razem z PiS, bo sie oberwie za nie swoje obietnice. Wg. PiSu najwazniejsze zeby dorwac sie do wladzy obiecujac wszystko co sllina na jezyk przyniesie, a pozniej znalezc kozla ofiarnego jak np. PO zeby na niego zrzucic wine za swoje nieudolstwo. Lepiej niech tworza koalicje z Samoobrona, PSL i LPR. Przeciez to bardzo podobny elektorat i wlasnie ten elektorat glosowal na Kaczke. Wiec niech poniosa wspolna odpowiedzialnosc za swoj wybor, a pozniej niech znikna ze sceny politycznej dla dobra Polski - choc nadchodza ciezkie czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 11:01 tere fere, Po rządzi w różnych układach od lat, co z tego jest, widać jak na dłoni, korupcja najlepsza na świecie, a potem długo długo nic, w PiS -ie sa ludzie uczciwi i chca uczciwości, zaprowadzą porządek wtym kraju w każdej konfiguracji czy tego PO- wcy chca czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 11:09 ajkaj napisała: > tere fere, Po rządzi w różnych układach od lat, co z tego jest, widać jak na > dłoni, korupcja najlepsza na świecie, a potem długo długo nic, w PiS -ie sa > ludzie uczciwi i chca uczciwości, zaprowadzą porządek wtym kraju w każdej > konfiguracji czy tego PO- wcy chca czy nie jakieś przykłady??? gdzie się tak źle dzieje??? jakieś wyroki? zaklinasz rzeczywistość? Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: ajkaj jak dobrze słyszeć trochę rozsądku w ne 25.10.05, 11:17 buahaahahahahah, ale się uśmiałem. co to jest rozsądek. polecam studiowanie encyklopedii!!! "... umiejętność obiektywniej i sprawnej oceny sytuacji. Nie poddawanie się emocjom...." Z punktu widzenia PO, nie wchodzenie do koalicji jest rozsądne - dlaczego mają firmować nie swój program? Z punktu widzenia PiS, Po powinna wejść do koalicji. Jak na dno to razem :) A w szczegółach - to co się udało to nasza zasługa, to co nie wypaliło to wina PO. proszę cię, nie wypowiadaj się więcej. a jak już coś piszesz, to zastanów się, przemyśl. na razie wykazujesz więcej głupoty i zacietrzewienia niż rozsądku. parafrazując: "... argumenty głupcze, argumenty..." Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia [...] 25.10.05, 11:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Rozsądna koalicja to PiS + LPR + SO + PSL ! 25.10.05, 13:54 To najlepsza dla Polski koalicja! Najgorsza dla cwaniaków, agentów i libertyńskich kombinatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: Rozsądna koalicja to PiS + LPR + SO + PSL ! 25.10.05, 14:10 davidmors napisał: > To najlepsza dla Polski koalicja! > Najgorsza dla cwaniaków, agentów i libertyńskich kombinatorów. za kilka lat zobaczymy! SO to czasami nie cwaniaki i przestępcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
atomm PiS + LPR + SO + PSL + SLD jeszcze lepsza 25.10.05, 14:15 W sumie to wszystkie te partie maja jednakie programy.... Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas Re: PiS + LPR + SO + PSL + SLD jeszcze lepsza 25.10.05, 14:19 atomm napisał: > W sumie to wszystkie te partie maja jednakie programy.... > eee tam, program się nie liczy. wiesz co jest najważniejsze. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: PiS + LPR + SO + PSL + SLD jeszcze lepsza 25.10.05, 14:21 SLD za madre na taka koalicje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: PiS + LPR + SO jeszcze lepsza 25.10.05, 14:57 Z tym mozna się zgodzić. PSL i SLD to prawie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
tomalamas zdecyduj się w końcu! 25.10.05, 15:13 davidmors napisał: > Z tym mozna się zgodzić. PSL i SLD to prawie to samo. więc, kto jest w końcu godny imienia koalicjanta? Z SO też bym się nie bratał na twoim miejscu. jak to wygląda! przestępcy, bogacze, oskarżeni. skreśl ich. zresztą jedna z ich posłanek (ku..ik) jest libertynką! LPR z powodu podziałów i kłótni także skreśl... Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Rozsądna koalicja to PiS + LPR + SO + PSL ! 25.10.05, 16:45 davidmors napisał: > To najlepsza dla Polski koalicja! > Najgorsza dla cwaniaków, agentów i libertyńskich kombinatorów. ---------------------------------------------- Masz rację , "agenci i libertyńscy kombinatorzy" z PO nie powinni wchodzić w koalicję z PIS. Jak sam napisałeś nie pasują do was ,narodowych socjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Bo dali słowo Polakom, że wejdą !!! 25.10.05, 14:34 Bo dali słowo Polakom, że wejdą !!! Ale oni mają nas w d... Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
iontichy Re: Bo dali słowo Polakom, że wejdą !!! 25.10.05, 14:47 Przecież nie Tobie dali słowo, bo na PO nie głosowałeś. Jak poczytasz, to zobaczysz, że wyborcy PO popierają działania Rokity i Tuska. Zastanów sie do kogo masz pretensje. Widocznie PO nie liczy na Twój głos w nastepnych wyborach. Za to zobaczymy jak bedziesz głosował na PiS jak wylądujesz "na bezrobociu", albo nie znajdziesz pracy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: Bo dali słowo Polakom, że wejdą !!! 25.10.05, 14:50 tkm333 napisał: > Bo dali słowo Polakom, że wejdą !!! Ale oni mają nas w d... Teraz już wiem. Mylisz się - to w naszym interesie walczą, by pomysłowy Lech odszczekał swoje poronione pomysły pseudo-ekonomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
pan_krokodyl Re: ajkaj jak dobrze słyszeć trochę rozsądku w ne 25.10.05, 11:59 jak cie tak czytam pucia_pucia to mi sie włos jeży, mam nadzieje że to co piszesz to podpuchy dla ożywienia dyskusji na forum, a nie programowa głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_ta [...] 25.10.05, 12:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: ajkaj jak dobrze słyszeć trochę rozsądku w ne 25.10.05, 12:18 Lepiej się pogódź z tym, że oni w to wierzą. Jeżeli można było wierzyć, że w tych wyborach ludzie wyciągną wnioski z ostatnich czterech lat i nie uwierzą już w kolejne bzdury, to ex post stwierdzam, że to była ułuda. Ludzie są tak ciemni, że cały czas wierzą w kłamstwa, tylko musi powiedzieć je ktoś inny. Przecież program PiS jest bardzo zbliżony do tego SLD sprzed czterech lat. Lepiej przyjmijmy od razu do wiadomości, że ludzie naprawdę wierzą Lepperowi, Rydzykowi i Kaczyńskiemu i stanowią oni realne zagrożenie dla Polski. Trzeba się tymi ludźmi poważnie zająć, a powyższą trójcę odesłać tam skąd przyleciała, razem z posostałymi kosmitami. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_krokodyl Re: ajkaj jak dobrze słyszeć trochę rozsądku w ne 25.10.05, 13:37 taa, zupełnie nie rozumiem czemu całe to oszołomstwo tytułuje się prawicą, toż to czystej wody socjalizm utopijny. A najsmutniejsze jest to, że najbradziej za swój głupi wybór bekną właśnie ci, których PiS omamił strasząc liberalizmem PO. Aż tylu bogaczy w Polsce nie mamy żeby Kaczuchy zdołały utoczyć im dość krwi na realizacje choćby połowy wyborczych obietnic Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: ajkaj jak dobrze słyszeć trochę rozsądku w ne 25.10.05, 14:02 jest coś jeszcze smutniejszego: to, że będą żałować swojego wyboru to jedno, ale jestem przekonany, że za jakiś czas pojawi się jakiś inny dziwny stwór, który będzie bredził to samo co PiSuary i ci sami ludzie znowu w to uwierzą.... A bogaczom PiS krwi nie utoczy, bo żyjemy w erze globalizacji i bogaty zawsz swoje pieniądze wyprowadz bądź ukryje - stracą znowu najbiedniejsi - dzieki tym, którym zaufali. Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 [...] 25.10.05, 12:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 11:28 nie fechtuj kolego pojęciem uczciwości, szczególnie w kontekście PiS-u, którego działacze oszukują naiwnych wyborców wmawiając farmazony o rozdawaniu mieszkań i podwyżkach świadczeń socjalnych Przecież to wszystko kłamstwo! Tak ma wyglądać wg Ciebie uczciwość? Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek PIS wyjaśni 25.10.05, 12:00 Ciekaw jestem kiedy zostanie wyjaśniona rola RM i Ojca Dyrektora w zbierniu funduszy na Stocznię Gdańską Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: PIS wyjaśni 25.10.05, 13:20 mirdek napisał: > Ciekaw jestem kiedy zostanie wyjaśniona rola RM i Ojca Dyrektora w zbierniu > funduszy na Stocznię Gdańską Kto ma to wyjasnic??? Min sprawiedliwosci Ziobro????? Buhahahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
fuutott I zaczeło się... 25.10.05, 13:50 Hehe, i cały misterny plan w p**zdu. Można się było spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: PIS wyjaśni 25.10.05, 19:06 Nigdy. Ojciec Dyrektor to osoba nietykalna w tym chorym państwie. W normalnym dawno by siedział. U nas dostanie jeszcze więcej datków biednych staruszek i ogolonych na łyso przeciwników aborcji. A dyspozycyjna prokuratora pana Ziobro oddali każdy protest. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 13:39 Mam powazne watpliwosci czy sa uczciwi. Ale nawet jesli zalozyc to karkolomne twierdzenie to nawet jelsi sa uczciwi, ale maja zle pomysly na poprawe sytuacji to nic nie pomoze. 5 sprawiedliwych nie uzdrowi wszechogarniajacej nas korupcji. Nie ma lepszej metody niz nie dawac szans na lapowki, czyli mniej rzadzenia kasa przez panstwo, stworzenie prostego systemu w ktorej jest jasne kiedy i co urzednik ma zrobic, a nie interpretowac prawo jak mu sie podoba, zwiekszyc odpowiedzialnosc urzednikow, zmniejszyc biurokracje i udzial panstwa w gospodarce. Tego chce PO, PiS chce odwrotnych rzeczy. Wiec dla mnie odpowiedz jest prosta kto wspiera korupcje (nawet jelsi mimowolnie) a kto chce z nia walczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 13:41 > tere fere, Po rządzi w różnych układach od lat, co z tego jest, widać jak na > dłoni, korupcja najlepsza na świecie chyba nie czytasz raportow Transparency International... Najwieksza na swiecie korupcje ma zdaje sie Nigeria. U nas wcale nie jest tak zle, w przeciwienstwie do tego, co wmawiaja nam "specjalisci" z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 13:53 > > tere fere, Po rządzi w różnych układach od lat, co z tego jest, widać jak > na > > dłoni, korupcja najlepsza na świecie > > chyba nie czytasz raportow Transparency International... Najwieksza na swiecie > korupcje ma zdaje sie Nigeria. U nas wcale nie jest tak zle, w przeciwienstwie > do tego, co wmawiaja nam "specjalisci" z PiS Co nie znaczy, że jest różowo. Bycie tuż przed Nigerią to też wcale nie jest dobre miejsce, jak się weszło do UE a nie Organizacji Państw Afrykańskich. Ale absolutnie nie wierzę w pisową skuteczną walkę z korupcją. Jeśli z KORUPCJĄ zamierza się walczyć powołując URZĄD to ja dziękuję, nie muszę już czytać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 14:30 > Co nie znaczy, że jest różowo. Bycie tuż przed Nigerią to też wcale nie jest > dobre miejsce, jak się weszło do UE a nie Organizacji Państw Afrykańskich. ale my wcale nie jestesmy ciut przed Nigeria!!! Wlasnie o to chodzi, ze jestesmy daleko przed nia. Poprawka, zerknelam sobie na dane. Sposrod 159 panstw badanych co roku, na pierwszym miejscu, z najwieksza korupcja sa Czad i Bangladesz. Nigeria spadla na trzecie miejsce:) Chodzilo mi o to, ze Polska wcale nie jest az tak skazona korupcja, jak nam sie to wmawia, bo znajduje sie na 70 miejscu. Wedlug opisu Pisowcow znajdujemy sie hipotetycznie somewhere over the rainbow. Oczywiscie, nie ma sie czym chwalic, powinnismy byc w pierwszej dziesiatce. I zgadzam sie z toba bardzo, bardzo, ze walka z korupcja za pomoca kolejnego urzedu to jakas kpina. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 18:22 za to przed nami w rankingu Transparency sa: Botswana, Senegal, Kuba... poza tym TI mierzy tylko opinie ekspertow. a nie np percepcje spoleczna korupcji. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl [...] 25.10.05, 10:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: ReTusk to dziad, prymityw bez znajomości języ 25.10.05, 10:59 Tak sie sklada, ze co prawda JKM jest zbyt radykalny, ale swojego czasu na niego glosowalem. Najblizszy programu JKM, choc bardziej lagodny (czyli latwiejszy do przyjecia przez spoleczenstwo) jest program PO. Wiec glupoty piszesz. A nieprofesor Kaczynski jeszcze Ci wyjdzie bokiem. Choc wolalbym sie mylic. Ps. Zreszta jak ktos kto popiera JKM moze popierac Kaczynskiego calkowite przeciwienstwo programu JKM - tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
ja564 Re: ReTusk to dziad, prymityw bez znajomości języ 25.10.05, 11:02 A jakim to jest profesoram kaczka ??? jakiego to uniwersytetu ???? czyżby takiego samego jak kwacho ???? A tak poza tym to gdzie pisał dokorat tem genisz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dziadypl Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 11:26 jest specem od prawa pracy. Dodam że na Kaczyńskiego nie głosowałem, nie chodzę na wybory. Ale uważam, ze kaczyński ma większe predyspozycje na prezydenta od Tuska-który nie zna żadnego obcego języka,i tylko nadymac sie potrafi. Poza tym facet ma imię (Donald0 odpowiednie dla klowna, a nie polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 11:32 dziadypl napisał: > jest specem od prawa pracy. Czy to aby nie ten Uniwersytet, gdzie były takie przekręty na Wydziale Prawa? >Dodam że na Kaczyńskiego nie głosowałem, nie chodzę > > na wybory. Ale uważam, ze kaczyński ma większe predyspozycje na prezydenta od > Tuska-który nie zna żadnego obcego języka,i tylko nadymac sie potrafi. Ta jak rozmawia w domu po niemiecku czy nie :-) > Poza tym > > facet ma imię (Donald0 odpowiednie dla klowna, a nie polityka. Oceniasz ludzi po imionach? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 12:18 Poza tym Kaczynski niby taki wyksztalcony a tez nie zna jezyka :). Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 13:16 a ja znam b. powaznego polityka i nazywa sie donald ramsfeld Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 11:43 www.prawo.univ.gda.pl/wydzial/wydzial/pracownicy.html Tutaj tego jakoś nie widać... Za to widać tutaj: www.uksw.edu.pl/wydzialy/prawo/struktura/prawa_pracy.php Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 13:24 dziadypl napisał: > jest specem od prawa pracy. Dodam że na Kaczyńskiego nie głosowałem, A podobno robil habilitacje z ubezpieczen spolecznych... Dziwne tylko, ze powiedzial, ze ubezpieczenia spoleczne zapoczatkowal New Deal Roosvelta. Jak on sie tak zna na zarzadzaniu panstwem jak na ubezpieczeniach to "dobrego samopoczucia zycze". Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Lech Kaczyński jest prof.Uniwer.Gdańskiego, 25.10.05, 14:08 > jest specem od prawa pracy. Dodam że na Kaczyńskiego nie głosowałem, nie chodzę > > na wybory. Ale uważam, ze kaczyński ma większe predyspozycje na prezydenta od > Tuska-który nie zna żadnego obcego języka,i tylko nadymac sie potrafi. a jakiz to jezyk zna pseudoprofesor Kaczynski? chyba jezyk propagandy.... a PiS tak trabil o tym, ze Tusk rozmawia w domu po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
survivor2 Re: ReTusk to dziad, prymityw bez znajomości języ 25.10.05, 15:32 No właśnie,jesteś mądry bo nie wiedząc zadajesz pytania; jesteś idio.., że nie wiedząc, robisz ze swej niewiedzy oręż do chamskiej agresji. Tak przy okazji, to pani E.Kwaśniewska była studentką L.Kaczyńskiego (Univ.Gdanński). Uczyć się, uczyć się cymbałku, a potem atakować.. Odpowiedz Link Zgłoś
alatriste Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 11:58 byłby skończony gdyby pozwolił sobie na odpowiedzialnośc za rządy PIS,i radze pamiętać jak konczą ci co obiecują np. gruszki na wierzbie a mieli poparcie dwa razy wyższe Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 13:25 > byłby skończony gdyby pozwolił sobie na odpowiedzialnośc za rządy PIS Odpowiedzialności za rządy PiS niestety nie da się uniknąć wchodząc do koalicji. W zasadzie możnaby wejść do tej koalicji, ale wtedy należałoby jednoznacznie i publicznie: 1) wskazać resorty i punkty programowe, za które PO odpowiada (i przypominać co miesiąc w TV) 2) stawiać bardzo ostro wszelkie kwestie sporne i obstrukcję ze strony innych resortów i premiera / prezydenta Co więcej, po kilku miesiącach - może po roku - wskutek takiego twardego stawiania spraw koalicja praktycznie musi się rozpaść. Wtedy trzeba tę sprawę także bardzo publicznie (i uważnie rozegrać), aby nie dać się wplątać w winę za cudze pomysły. Podstawą do decyzji czy iść na taki układ, czy nie powinna być odpowiedź na pytanie: czy w ciągu kilku miesięcy / roku PO będzie miała szanse zrealizować jakieś istotne swoje postulaty programowe, których sam PiS by nie realizował. Ale to wiedzą Rokita i Marcinkiewicz.... > radze pamiętać jak konczą ci co obiecują np. gruszki na wierzbie a mieli > poparcie dwa razy wyższe Oni wygrali łącznie 3 wybory (2x prezydenckie, potem 1x parlamentarne). I też nie pomogło. Obawiam się, że ci, do których apelujesz mają wrodzonego Alzheimera. Innymi słowy, każdy kolejny demagog, który obieca dostatecznie dużo wygra w tym kraju wybory, choćby nie było cienia szansy, że dostarczy, co obiecywał. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 To już było: 25.10.05, 17:08 koalicja AWS-UW. AWS poszła na dno (i bardzo dobrze) i pociągnęła za sobą UW. Teraz socjalnarodowa popłuczyna po AWS też pójdzie na dno (daj Boże), ale niestety pociągnie za sobą PO.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Kiedy wczoraj pisałem, że Tusk jest skończony 25.10.05, 16:50 filo_de_putino napisał: > śmialiście się ze mnie. I dalej sie smiejemy:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hummer PO - Wrocław PiS - Warszawa 25.10.05, 10:07 pucia_pucia napisała: > wieczne awantury. > > Ja z Wrocławia uciekłam do Warszawy. Warszawa jest OK, super. Twój wybór. Chodziło mi tylko o pokazanie, że miasto, które 15 lat temu było zapadłą dziurą zmieniło się w najbardziej prężne miasto w Polsce. Jeśli porównasz pozycję Wrocławia i Warszawy wcześniej to nawet ślepy zauważy różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
smallbeer Re: PO - Wrocław PiS - Warszawa 25.10.05, 12:09 hummer napisał: > pucia_pucia napisała: > > > wieczne awantury. > > > > Ja z Wrocławia uciekłam do Warszawy. Warszawa jest OK, super. > > Twój wybór. Chodziło mi tylko o pokazanie, że miasto, które 15 lat temu było za > padłą dziurą zmieniło się w najbardziej prężne miasto w Polsce. Jeśli porównasz > pozycję Wrocławia i Warszawy wcześniej to nawet ślepy zauważy różnicę. Ślepy tak, pisiak nie Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:07 Mam poglądy libearlne ale głosowałam na Kaczkę. Bo PO są beznadziejni. Najbardziej żałuję, ze nie zostanie SPRYWATYZOWANA SŁUŻBA ZDROWIA Odpowiedz Link Zgłoś
autochton Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:27 Wytłumacz mi proszę jak człowiek o poglądach liberalnych może głosować na partię narodowo-socjalistyczną? Jeżeli nie odpowiada Ci PO trzeba było głosować na UPR. Za rządów PIS nie tylko nic nie zostanie sprywatyzowane, lecz wręcz przeciwnie nastąpi nacjonalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:29 UPR jest niezłe ale w niedziele nie było ich na karteczce, która mi dali w punkcie wyborczym :))))))) Następne wybory może wygrać ktoś taki jak UPR Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 14:55 pucia_pucia napisała: > UPR jest niezłe ale w niedziele nie było ich na karteczce, która mi dali w > punkcie wyborczym :))))))) bo w niedziele byly wybory prezydenckie, a nie parlamentarne Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:56 Jaka prywatyzacja???Sprzedać to co przynośi zyski dla kraju ??To nazywa się kradziż.Gdyby byli takimi dobrymi gospodarzami to sprywatyzowli by PKP,ZUS,PZU.ale tam są pieniądze ,ktore można kraść i nie odpowiadać.Przyjedz na wsie po pegierowskie i zobacz tych panów w białych rekawiczkach co zrobili z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 11:06 ZUS?? Chyba zaraz padne ze smiechu ;)). PZU jest akurat dochodowa:). Co do PKP nalezy cos zrobic, zeby wprowadzic konkurencje, ale to nie takie proste. Nagle moglibysmy sie obudzic bez niedochodowych polaczen, bo tego by wymagala restrukturyzacja i uczynienie ta firme dochodowa, tutaj trzeba zmiany dokonac ale bardzo ostroznie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 14:56 > Jaka prywatyzacja???Sprzedać to co przynośi zyski dla kraju ?? a od kiedy sluzba zdrowia przynosi zyski dla kraju? chyba ze cos mnie ominelo? Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 nie no przestań 25.10.05, 12:55 uwierzyłeś, że pucia pucia ma jekieś poglądy? niebądź naiwny. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Re: nie no przestań 25.10.05, 13:40 jastrzab27 napisał: > uwierzyłeś, że pucia pucia ma jekieś poglądy? niebądź naiwny. Pucia-Pucia mysli, ze liberalizm pochodzi od okrzyku LIBERUM VETO. A ze lubi sobie pokrzyczec to mieni sie liberalem. Odpowiedz Link Zgłoś
jastrzab27 natomiast rerana reprezentuje typowe poglądy 25.10.05, 12:57 Rydzyka i Lepera. Ale jej się wydaje, że myśli samodzielnie. Trzeba ich zostawić w tym błogim mniemaniu. To przypadki nieuleczalne Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 [...] 25.10.05, 10:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 11:01 Jesli masz liberalne poglady to gratuluje bardzo glupiego wyboru. Wolales socjalistycznych oszolomow, ktorym blizej do Samoobrony niz innych partii... Przekonasz sie, ze mam racje w przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Kaczka ukróci korupcję i dlatego na niego głosował 25.10.05, 11:12 Zał mi Ciebie jeśli uwierzyłeś w to, ze TUSK i PO zrobiliby wiecej. Głosowałam na PIS i Kaczkę bo wierzę ze ukrócą korupcję Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Kaczka ukróci korupcję i dlatego na niego gło 25.10.05, 12:06 Mi Ciebie tez zal. Nie potrafisz zaakceptowac, ze ktos moze miec inne zdanie. Uwierzylem i dalej wierze. Zreszta tylko liberalne poglady gwarantuja rozwoj. A czemu wierze ze zrobili by wiecej? Bo rola panstwa jest zapewnic podstawowe potrzeby oraz pilnowac porzadku i bezpieczenstwa kraju, ale czym mniej panstwa w gospodarce i czym mniej zawile regulacje i nizsze podatki tym w kraju bedzie sie dzialo lepiej. A co do korupcji to jest tylko jedyna metoda walki z korupcja: 1) jak najmniej wladzy dla urzednikow = zmniejszyc role panstwa w codziennym zyciu (brak bezsensownych uregulowan i przepisow) + zwiekszyc odpowiedzialnosc urzednikow za decyzje (a decyzyjnosc urzednikow zmniejszona do niezbednego minimum, prawo powinno byc proste i jasne nie dajace wiele dla decyzji urzednika) 2) zmniejszenie podatkow (czyli dochodow) i wydatkow panstwa. Mniej kasy = mniej szansy na korupcje i kradzierz. 3) prywatyzacja < Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Zlikwidować koryto 25.10.05, 13:47 Podsumować Twój post można - za JKM - następująco: zamiast walczyć (w wyborach) o to, które wieprze dopchają się do koryta, należy zlikwidować koryto. Kaczyński zaś koryto zamierza poszerzać i pogłębiać, za to będzie (tak mu się wydaje) ściślej go strzegł przez .... obcymi wieprzami. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Zlikwidować koryto 25.10.05, 14:19 Mysle ze bardzo dobra analogia i zgodna z prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:26 ucieklas do wiekszego miasta - jakbys tu mieszkala dluzej to bys zauwazyla roznice. Kaczynski mowil w kampanii ze "postawil na edukacje i sluzbe zdrowia" ;-) Chyba sie zleje ze smiechu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:44 To lej -Kolargolo Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 10:46 niestety, nie każdy może uciec z miejsca rozmnażającej się w postępie geometrycznym potęgi zła Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 11:36 No jasne, świetna ta nasza Warszawa. Administracja dwa razy większa niż przed Kaczką, metro stoi i nie ruszy przez niekompetencję urzędników Kaczki, most północny? buehehe...etc etc... rzeczywiście rewelka... Odpowiedz Link Zgłoś
alatriste Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 11:55 i zostań tam już Odpowiedz Link Zgłoś
kubiktx Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 14:19 hahahahaha dzieki za twoj glos w wyborach pomoglas mi podjac decyzje - wyjechac stad w pisssdu. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 14:42 Warszawa jest ok tylko dlatego, że tu jest kasa do zarobienia - to nie ma nic wspólnego z jakością rządów Kaczora "2 lewe ręce" jeśli porównasz wykorzystanie środków UE, przyciąganie inwestycji zagranicznych i poprawę jakości życia we Wrocławiu i w Warszawie to zrozumiesz dlaczego Warszawiacy nie glosowali na Kaczora "2 lewe ręce" Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos pupcia, daruj sobie te kretyńskie komentarze 25.10.05, 14:52 profesjonaliści z PIS???nie bądź śmieszna, jeszcze zatęsknisz za Wroclawiem... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 18:07 pucia_pucia napisała: > > Ja z Wrocławia uciekłam do Warszawy. Warszawa jest OK, super. A ja - w drugą stronę. I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
xaraszo Re: PiS nie powinien wchodzić w koalicję z PO bo 25.10.05, 21:21 oj puciu puciu, i to chyba może zostać całym komentarzem tego co masz a zasadzie nie masz mądrego do powiedzenia. BUAHAHAHAHAHAHA to była najzabawniejsza chwila tego wieczoru przeczytanie towich postów pisanych na raty Odpowiedz Link Zgłoś
j23znowunadaje PiS+samoobrona+PSL to rzad ktorego chcieli wyborcy 25.10.05, 10:07 Narod juz wybral. Przeciez taki byl sklad elektoratu naszego prezydenta (no moze +LPR). PO ze swoim liberalnym programem nie powinna pchac sie do rzadzenia w tych warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 10:13 SPRYWATYZOWAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA tak jak chciała tego PO. Ciekawe jakie byście mieli wtedy miny Odpowiedz Link Zgłoś
j23znowunadaje Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 10:36 pucia_pucia napisała: > SPRYWATYZOWAĆ SŁUŻBĘ ZDROWIA tak jak chciała tego PO. > > Ciekawe jakie byście mieli wtedy miny Ja lecze sie w sprywatyzowanej sluzbie zdrowia. I bardzo jestem z ich uslug zadowolony. A moj zaklad pracy ktory na to placi, placi naprawde grosze. Za uslugi w sluzbie zdrowia placa nawet slynacy z panstwa socjalnego i niesamowicie bogaci jako panstwo Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 10:39 tak trochę nie rozumiem o czym piszesz bo ja nie mam wątpliwosci, ze za wszystko trzeba płacić i nie ma nic za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 11:12 Ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi. Napisal, ze zaklad pracy placi grosze. Pomijajac ta indywidualna ocene, to znacznie mniej kosztuje konkurencyjna (czyli dzialajaca sluzba zdrowia) ktora walczy o klientow (zarowno cena jak i jakoscia uslugi) niz niefektywny kolos do ktorego trafiaja resztki naszych pieniedzy po skonsumowaniu przez gigantyczna biurokracje (ktora to za rzadow PiS bedzie wieksza) oraz rozkradziona przez politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Masz rację ze konkurencja jest najlepszym rozwiąze 25.10.05, 11:19 Widać to doskonale na rynku odzieżowym. Ceny lecą na łeb na szyję. Nie słyszałam, zeby Kaczor czy PiS byli przeciw konkurencji. Prawdziwej konkurencji, bo w służbie zdrowia dwie kasy chorych (mundurowa i pozosatla) to za mało. NFZ tez niczego nie załatwia ani problemów nie rozwiązuje. Prywatyzacja na razie jest mało mozliwa do realizacji wiec chyba jednak lepiej wrócic do finansowania z budżetu państwa. Przynajmniej koszty takiego zarządzania bedą mniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 11:56 Zgadzam sie ze sluzba zdrowia to nie taki zwykly rynek, ale nikt nie mowi o calkowitym traktowaniu sluzby zdrowia jako zwyklego rynku. Ja mowie tylko, ze elementy konkurencji trzeba wprowadzic, a takze umozliwic rozwoj prywatnej slluzbie zdrowia, ktora podniesie jakosc uslug i poprawi nedzna opieke zdrowotna dla spoleczenstwa. Oczywiscie nie mozna zapomniec o biedniejszych i dla nich tez stworzyc odpowiedni system zabezpieczen. A budzet panstwa jest bardzo malo wydajnym systemem finansowania, ktory umozliwia przekrety na duza skale. Do tego jak kazdy nowy rzad bedzie robil reforme, zamiast udoskonalac system to bedzie tylko ciagly chaos i ogromne koszty zmian i zaden system nie bedzie mial czasu sie "przetrzec"... Odpowiedz Link Zgłoś
tata.jaro Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 12:33 Oj Pucia a gdzie masz dwie kasy, nie ma juz mundurowej, jest NFZ, jak chcesz to na takich samych zasadach mozesz z bylej mundurowej korzystac. A prawde mowiac sprywatazowana - z glowa - sluzba zdrowia bylaby o niebo lepsza, przynajmniej nie bylo by lapowek dla panow lekarzy i dostepu do uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 12:53 ale kolego, nie tłumacz PiSuarom że w ten sposób można zlikwidować korupcję w służbie zdrowia, bo oni mają swoje "lepsze" metody: np.: zakazać prawnie brania łapówek, powołać specjalną policję(milicję)i tajniaków, którzy bedą tego pilnować, a później jeszcze komisję śledczą, która będzie pilnowała tej policji (milicji)- generalnie wybierają model irański będzie uczciwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan_krokodyl Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 14:02 elektorat PiSu to ludzie którym sie wydaje, że termin "bezpłatna opieka medyczna" oznacza, że to nie oni ją finansuja ze swoich podatków Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 14:05 > Nie słyszałam, zeby Kaczor czy PiS byli przeciw konkurencji. Nic dziwnego - bo nic takiego wprost nie powiedzieli. Ale wystarczy przeczytać ich program w zakresie służby zdrowia i ZUS, a wnioski nasuwają się same. Zamiast systemu prywatnych ubezpieczeń i prywatnej opieki zdrowotnej / społecznej, opartej o obowiązek ubezpieczenia, oraz swobodę wyboru ubezpieczyciela i lekarza, jest centraliacja skłądek i świadeczeń. Czyli minimalną konkurencję zastąpimy zerową. Ci, których stać, będa mieli dobrą opiekę zdrowotną, bo za nią zapłacą prywatnie. Reszta - będzie miała to samo g...., co obecnie. Wszyscy (i to jest element solidarny planu PiS) będą płacić na to kilka razy więcej pieniędzy, niż to warte. Co można sprawdzić juz dziś patrząc na koszty przymusowej składki zdrowotnej ZUS w porównaniu z kosztem opieki prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
keicam12 Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 18:56 slowo wyjasnienia. prywatna opieka medzyczna sprowadza sie w Polsce w wiekszosci do opieki ambulatoryjnej. I w gruncie rzeczy jest zakamuflowana frma korupcji. place za wizyte prywatnie zeby lekarz robiacy fuche w prywatnym gabinecie przyja mnie do szpitala oplacanego z NFZ (w ktorym jest zatrudniony) zeby tam wykonac zabiegi. Nikogo nie byloby stac na swiadczenie drogich uslug za grosze ktore placi sie w prywatnym uslugodawcom medycznym. do tego zeby stworzyc prywatna sluzbe zdrowia potrzebne jest ustawa o dopuszceniu prywatnych ubezpieczen (notabene projekt takiej ustawy przepadl gdzies w sejmie w 2000 roku, po tym jak Ministerstwo Zdrowia przekonalo sie ze taka zmiana doprowadzilaby do zachwiania status quo (zamykanie szpitali <ktorych w Polsce jest za duzo>), generalnie restrukturyzacja z calym sektorze na skale ktora zeden rzed w Polsce nie jest w stanie wytrzymac (patrz restrukturyzacja PKP, czy kopalni). Odpowiedz Link Zgłoś
gosik_p Re: Masz rację ze konkurencja jest najlepszym roz 25.10.05, 15:34 > Nie słyszałam, zeby Kaczor czy PiS byli przeciw konkurencji. Prawdziwej > konkurencji, bo w służbie zdrowia dwie kasy chorych (mundurowa i pozosatla) to > za mało. NFZ tez niczego nie załatwia ani problemów nie rozwiązuje. primo: kas chorych juz nie ma secundo: nie ma juz mundurowych kas chorych tertio: obydwie kasy nie sluzyly konkurencji, tylko rozliczaly dwie zupelnie osobne grupy pacjentow. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks [...] 25.10.05, 17:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 10:52 Twój zaklad pracy płaci grosze ,ale kto do tego dopłaca jeżeli sie leczysz to wiesz jakie drogie są usługi medyczne /za samą wizytę trzeba zapłacić 50-100 zł. nie mówię o operacjach czy zwykłych zabiegach ,a lekarstwa.Czy ludzie którzy mają po 800 zł emerytury/po przepracowanych 30-40latach/ mieliby umierać bo nie byłoby ich stać na leczenie w prywatnych szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 13:39 A ja ci odpowiadam. Abonament kosztuje nie dużo w porównaniu do wizyty pojedynczej bo jak wiadomo tych wizyt w miesiącu moze z twojej strony w ogóle nie być ale tak czy siak płacisz miesięcznie za to (tak samo jak z ubezpieczeniem). W abonamencie masz zagwarantowane pewne usługi medyczne. Jeśli chodzi poważniejsze zabiegi/operacje to trzeba za nie płacić tylko na taką okoliczność możesz się ubezpieczyć prywatnie. Całość kosztuj cię mniej niż comiesięczna składka na system który i tak nie działa, świadczy kiepskie usługi i z twojej kasy tak naprawde nie masz zagwarantowane nić bo nie wiadomo czy się limity nie skończą a do tego spróbuj pójść do lekarza bez wypchanej banknotami koperty Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 14:14 > Twój zaklad pracy płaci grosze ,ale kto do tego dopłaca Nikt nie dopłaca. Dużej firmie medycznej (kilkudziesięciu lekarzy + sprzęt) opłaca się brać od każdego pacjenta ryczałt na poziomie kilkudziesięciu złotych miesięcznie i dawać za to niezły koszyk świadczeń. Miałem już świadczenia od 4 pracodawców w 5 firmach medycznych i zawsze było kilkukrotnie taniej, niż składka zdrowotna ZUS, za którą nie mam NIC. > jeżeli sie leczysz to wiesz jakie drogie są usługi medyczne /za samą wizytę > trzeba zapłacić 50-100 zł. No właśnie nie. W abnamencie takim, jak wyżej - na ogół płaci się zero. Ja np. jestem umówiony na jutro. Za zero. Moja rodzina płaci za 3 os. 130 zł/mies i ani grosza więcej. > nie mówię o operacjach czy zwykłych zabiegach ,a lekarstwa. Nie masz pojęcia najzwyczajniej. Ja w takim systemie żyję od roku 1998 (w Austrii) i potem od 2000 (w Polsce). Z tego w Austrii to jest w pełni wprowadzony model (łącznie z prywatnym ubezpieczeniem). Zaś co do lekartw, znowu - warto uwzględnić częśćiową refundację leków w programie ubezpieczeniowym, ale nie powinien to być skorumpowany, upolityczniony państwowy moloch, tylko prywatne firmy ubezpieczeniowe. > Czy ludzie którzy > ma ją po 800 zł emerytury/po przepracowanych 30-40latach/ mieliby umierać bo > nie byłoby ich stać na leczenie w prywatnych szpitalach. ZUS (a właściwie skarb państwa) jest tym ludzim winien opiekę, bo kilkadziesiąt lat wrzucali pieniądze do tego szaletu. Co nie zmienia faktu, iż temuż budżetowi państwa byłoby taniej świadczyć opiekę zdrowotną przez prywatne ubezpieczalnie / kasy chorych, a pacjenci byliby lepiej obsługiwani. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 11:09 Ja usmiechnieta. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 13:29 Ja tez się lecze w prywatnej i jakoś abonement miesięczny kosztuje mniej niż składki wszystkie które i tak mi pobierają z pensji. A za tą kase otrzymuje sensowną usługe medyczną. Dzwonie z pracy pani miłym głosem pyta jaki termin i godzina najbardziej mi odpowiada, bez czekania z uśmiechem i profesjonalnie - I ci straszni liberałowie chcieliby dla nas czegoś takiego przecie to by zabiło wszystkich zawałowców jakby się w kolejce czekając cały dzień nie pokłucili się 2 razy. Wredni liberałowie Odpowiedz Link Zgłoś
easy1965 Re: PiS powinien stworzyć rząd mniejszościowy 25.10.05, 17:35 Bylbym szczesliwy.Naprawde cos o tym wiem.Wyobraz sobie,dostalem skierowanie na zabieg(mniejsza o to jaki).Dowiedzalem sie ze lekarz w szpitalu rejonowym (panstwowym)wezmie 1000,00,pielegniarka 100,00,calosc potrwa 1tydz.Okazalo sie ze prywatna klinika ma podpisany kontrakt z NFZ na tego typu operacje.I wyobraz sobie ile mnie to kosztowalo?Zero.A standard jak na amerykanskim filmie.Bylem w klinice 2(slownie dwa dni).Pielegniarki dwie dla parunastu pacjentow chyba ze cztery razy w nocy po zabiegu pytaly czy mi czegos nie potrzeba.To tyle pucia_pucia .Nie wiesz-nie zabieraj glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia PO powinno wycofać się ze sceny politycznej 25.10.05, 10:14 bo to patałachy nawet wyborów nie potrafili wygrać a biorą się za rządzenie Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 10:25 i oby tak było. Ciemna masa przegrała wybory. Żeby je wygrać trzeba mieć troche oleju w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 10:30 akurat o zwycięstwie decydują wyborcy, jak popatrzysz na elektoraty obydwu partii to od razu widać, na kogo głosują bezmózgi - a oprócz tego widać jak łatwo PIS dogaduje się z Lepperem, który jest wybitnym przedstawicielem ludzi chorych na zanik mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
julko [...] 25.10.05, 11:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 10:47 z tego co słyszę od ludzi, nie wygra ich już nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 10:54 wygra, jak się zmieni struktura społeczeństwa, przede wszystkim więcej ludzi wykształconych. Choć trzeba się liczyć, z tym, że PiS będzie robił wszystko, żeby obecny stan rzeczy utrzymać, czyli wysokie bezrobocie i analfabetyzm funkcyjny, co z resztą widać w programie Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 11:00 co ty pieprzysz-przecież to właśnie cimna masa wygrała te wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 11:51 Natepny debilski komantarz. Wszystkie fakty przecza temu stwierdzeniu :). No ale czego oczekiwac po ciemnym wyborcu PiSu ktory najwyrazniej nie rozumie slupkow pokazywanych w TV... Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 12:19 Oczywiście. 1. Trzeba obiecać wszystko wszystkim. 2. Dagadać się z Ojcem Dyrektorem i Lepperem 3. Obrzucić błotem kontrkandydata 4. Przedsatwić znikającą kaszankę (szkoda, że nie nakręcili II części reklamy, jak Lech przynosi i kaszankę i wkładado lodówki ) 5. Udowodnić, że liberalizm znaczy zupełnie co innego niż w słownikach itd Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: PO długo nie wygra wyborów 25.10.05, 10:48 i jeden jasny na horyzoncie, na tle cwaniackiej PO Odpowiedz Link Zgłoś
magdus761 Re: PO powinno wycofać się ze sceny politycznej 25.10.05, 11:06 pucia_pucia napisała: > bo to patałachy nawet wyborów nie potrafili wygrać > > a biorą się za rządzenie Ale uparty jesteś... Już byś skończył... Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PO powinno wycofać się ze sceny politycznej 25.10.05, 11:49 Zastanow sie co piszesz. Po pierwsze PO nadaje sie b dobrze do rzadzenia, ale to subiektywna ocena. ALe najwazniejsze ze podobnie jak PiS sam sobie przeczysz. PO nie chce tworzyc rzadu na byle jakich dla nich warunkach, wiec czemu mowisz ze biora sie do rzadzenia. Widocznie dla PO wazniejsza jest realizowacja ich programu rozwoju Polski niz cieple posadki, bo jakby chodzilo tylko o cieple posadki to rzad juz by byl utworzony... Odpowiedz Link Zgłoś
zalewski.email Re: O elektoracie i nietylko 25.10.05, 13:16 Nie ma co dyskutować z wynikami. Wybory wygrało PiS i to ich bedziemy rozliczać. PO przegrało ale w parlamentarnych niewielką ilością wiec nie może być mowy ze wchodzicie do rządu na wszystkich naszych waruknach i nie macie głosu ale macie głosowac jak my chemy. Bo tak zdaje sie myslec PiS !!!! To nie jest niewiolnicza koalicja, jesli tak ma zachowywać sie prosocjalna partia to jest terroryzm :). Rozwiązanie i to faktycznie sprawiedliwe proponuje PO, dajcie program nanosimy poprawki i jedziemy z waszym programem a naszymi poprawkami !!! Apropo elektoratu PiS no przecierz nie da sie tego ukryc ze na PiS głosowali ludzie z podstawowym wyksztalceniem dla których polityka socjalna to zasilek a nie możliwość pracy, bo jest pewna czesc ludzi którzy nie cha pracowac i kombinuja na zasiłkach z uwielbienim panstwa socjalnego, a przeciez najwazniejsze zeby była mozliwość pracy. Daje sie wwędke a nie rybe!!! Szale przechylił pomarańczowy wódz A.L. To jego elektorat wygrał wybory, nie wspominają ju z o bezmuzgu i bezbożniku robiącym własną polityke i biznes "kochanym" ojcu Tadeuszu który w swych audycjach ujawnia twarz antysemity itd robiąc wodę z muzgu starszej i posłusznej czesci społeczeństwa. Głosowałem na PO. Nie che niewolniczej koalicji. Panowi nie wchodżcie w bagno po którym bedzie szeptanie ze co złego to liberąłowie przepcheli. Bedziecie kozłami ofiarnym,i tej koalicji. Nie wchodzcie na takich warunkach w nią!! Gratuluje PiSowi. Wierze ze tam są też pręzni ludzie którzy ten kraj ruszą a nei beda obiecywali wieksze zasiłki. Tak czy siak do roboty Panowie i Panie. :) Student Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: PiS+samoobrona+PSL to rzad ktorego chcieli wy 25.10.05, 11:09 Dokladnie to samo pisalem. Przeciez te partie maja podobne (wg mnie glupie) poglady i glosowaly na tego samego kandydata ktory chce IV RP, to niech teraz ta IV RP buduja i ida razem na dno smietnika historii. Mam tylko nadzieje, ze Polska to przetrwa bez wiekszych strat (poza strata szansy na szybki rozwoj). Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Świetnie. PO zła, rządźcie sobie z Lepperem i Rydz 25.10.05, 10:09 ykiem. Zobaczymy, poczekamy, nic na wariata...:) Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:18 niby jak sie rozwija ? mam do pracy 7 km, a jade 50 min. samochodem po takich dziurach [ul krakowska]ze poligon czolgowy to przy tym male piwo, i tak jest w polowie wroclawia, poza rynkiem brud syf, dziurawe drogi [ponoc najgorsze w calej europie], a prezio naszego miasta zamiast wziac sie do roboty buduje jakies fontanny i wrecza nagrody jakims amerykansynskim pomitom.... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:28 cztan napisała: > niby jak sie rozwija ? mam do pracy 7 km, a jade 50 min. samochodem po takich > dziurach [ul krakowska]ze poligon czolgowy to przy tym male piwo, i tak jest w > polowie wroclawia, poza rynkiem brud syf, dziurawe drogi [ponoc najgorsze w > calej europie], a prezio naszego miasta zamiast wziac sie do roboty buduje > jakies fontanny i wrecza nagrody jakims amerykansynskim pomitom.... Ulice są takie bo nikt przy nich nie grzebał przez 50 lat, trudno potem natychmiast wyremontować miasto, bo jak sam widzisz przy nawet tej liczbie remontów miasto jest już trudno przejezdne. Nie jednak w winy POwców. Remont Krakowskiej czeka na obwodnicę. To droga tranzytowa. Zresztą bez obwodnicy (a ta jest blokowana odgórnie) trudno mówić o gruntownych remontach, gdyż tiry w krótkim czasie zdewastują to co jest odbudowane. Czy to wina miasta, że nikt w w Rządzie nie myśli o tym, że głowny szlak Czechy-Polska wiedzie przez miasto, gdyż tylko tutaj są mosty. Najbliższe (Lubiąż i Brzeg) oba prowadzące donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
cztan Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:32 masz racje ze nie mozna nic zrobic bo nie ma obwodnicy, a jej nie ma bo np. nie zgadzaja sie dzialkowcy itp, tylko ze ludzi ktorzy tamtedy dzien w dzien musza jezdic biora diabli !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
q100sh Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:24 > Tu się z Tobą nie zgodzę. Popatrz jak rozwija się Wrocław i porównaj to do "pro > fesjonalnego" rządzenia Warszawą. Racja, Wrocław nie mial Piskorskiego (złamasa z PO) za Prezydenta, który bardzo "pomógł" Warszawie przez lata swojej złodziejskiej kadencji:((((( Więcej obiektywwizmu:))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:31 Ale we Wrocławiu jakoś ludzie związani z PO rządzą od 89 roku i też maja swoje "grzeszki", a w Warszawie jakoś idąc po władze Kaczor mówił o strasznej ilości afer ale jakos nikomu nic nie udowodnił. oprócz tego że najlepiej inny opluć a "naród" się poprze. Bo najlepeij wychodzi nam destrukcja w czym kaczory sie lubują. Więc jaki Naród tacy jej przedstawiciele. Wybraliście więc macie. Ja, popierający PO i Tuska , i tak sobie poradze i bede żył dostatnie , nawet jak Kaczory zaczna mieszać !!! Koszty i tak poniosą najbiedniejsi. Jestem z Wrocławia i nie wybieram sie do Warszawy !!! Z resztą dla mądrego człowieka ktoś kto się chwali że woli Wawe od Wrocka już wystawia sobie opinie (to do jednej z wczesniejszych wypowiedzi jakiejs tam pupci pupci) tych co znam ktorzy wyprowadzili sie do wawy to tylko kasa a i tak z Wawa nie wiaza swojej przyszłości i już co niektórzy powracali tu, za mniejsza co prawda a le i tak dobra kase !! Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh no właśnie. ludzie zwiazani z PO rządzą od 89 25.10.05, 10:36 i jakoś ciągle wygrywją wybory. jak to się dzieje? przecież niby powinni sromotnie przegrać jak kaczorek po zaledwie 3 latach na stolycy :] Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: no właśnie. ludzie zwiazani z PO rządzą od 89 25.10.05, 10:50 efekty rządzenia widać, ciągle wmawiają, że sa najlepsi, eskperci, itp. Ale u nich ekspertów się ścina (Gilowska)a szmatławców faworyzuje (Waltz) Odpowiedz Link Zgłoś
q100sh Re: no właśnie. ludzie zwiazani z PO rządzą od 89 25.10.05, 10:53 dokładnie:)))) Bardzo szkoda Pani Gileskiej (brylancika z PO) a o Pani Waltz wrodzona czy też nabyta qlturaosobista nie pozwala mi zabierać głosu. Szkoda mi też Niesiołowskiego - poszedł do PO, ale tylko z niechęci do KAczyńskich:)))) -------------- usłyszeliśmy plusk to umoczył Tusk Odpowiedz Link Zgłoś
atomm to raczej socjalisci podobni do PiSu rządzą od lat 25.10.05, 13:03 Ludzie gdzie wy zyliscie przez ostatnie lata???? przeciez przez ostatnie lata Polska rzadzili SLD i AWS czyli tacy sami socjalisci jak PiS... Zresza PiS to drugi AWS... A od SLD, PiS sie rozni tylko tym ze "jedni mowia ze PRL byla cool, a drudzy ze nie"... Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio Re: no właśnie. ludzie zwiazani z PO rządzą od 89 25.10.05, 13:19 Zwei Kaczoren u władzy. Teraz będzie fajnie . PIS DA wszystkim. he he Odpowiedz Link Zgłoś
q100sh Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:40 Hm, wiele czynników decyduje o tym, że Wrocław (bardzo ładne mia100)rozwija się prężnie:))) 100lica rządzi się niestety swoimi (niekoniecznie lepszymi) prawami. Ostatnimi czasu baardzo dużo ludzi z Polski jak i spoza granicy napłyneło do Warszawy (wielu oszołomów itp, poza tym to jednak w Warszawie mieści się Parlament), Wrocław jest blisko niemieckiego kapitału, kultury jak i porządku, co wychodzi mu na dobre:))))) Pozdrawiam Wrocław bardzo serdecznie. Pochodzę z gór i wcale nie uciekłem, po prostu tu rodzice 100diowali i się osiedlili:))) Rośnij duuuży:) Odpowiedz Link Zgłoś
q100sh Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:50 Hihi, nadgajowy, chyba znalazłem odpowiedź na pytanie: dlaczego Wrocław lepiej się rozwija niż Warszawa? To proste: Podrzuciliście nam pucię_pucię :)))))))))))))))))))) Bardzo dobre strategiczne posuniecie. Gratuluję pomysłowości i kunsztu strategicznego:)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
grazynkajohn Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 14:11 Bzdury wszyscy piszecie.Zapomnieliście w jaki sposób wygrał PiS I Kaczyński? Gdyby nie Rydzyk i Lepper PO decydowałoby o wszystkim.Czym Wy się tak podniecacie?Przecież i PO i PiS to prawica jeżeli tylko Kaczory nie zapomną,że stoją z Tuskiem po tej samej stronie,to wszystko będzie O.K. PO dobrze rozgrywało te wybory nie ich wina,że mieszkamy w państwie,gdzie jest pełno ciemniactwa,które "łyknie" każdą ,nawet najbardziej nierealną obietnicę.I tacy ludzie nie mieszkają tylko na wsi.Ja osobiście mam ogromne zaufanie do polityków z PO, ponieważ nie obiecywali "gruszek na wierzbie", może tylko D.Tusk był zbyt łagodny w stosunku do atakujących go PiS-owców.A Pucia_Pucia chyba nie bardzo wie "co jest na rzeczy" .Radzę poczytać Wyborczą i pooglądać wiadomości np. w TVN.POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
stefek_burczymucha1 Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 16:07 "pucia_pucia" tak dalej. Bardzo trafne uwagi!!! "HUMMMER" Odpowiedz Link Zgłoś
ascasc Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:14 Znaczy sie honorowo? z zasadami? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:27 wygrywanie jeszcze jakoś im szło, strawienie porażki nie jest możliwe, nie zdają sobie sprawy, że ludzie mają dość ich długoletnich zagrywek, że Rokita już nie pierwszy raz się błaźni, stawiając siebie ponad poziomy, tyle,że bez żadnego uzasadnienia, to żenujące i niepoważne Odpowiedz Link Zgłoś
marek_101 [...] 25.10.05, 10:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wasiek3 Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 10:59 Zastanow sie dziewczyno co piszesz... PIS chce dac PO tylko takie stolki ktore sie bardzo chwieja (Patrz sluzba zdrowia) a sami siadaja swoimi populistycznymi tylkami na tych gdzie nie maja sie za bardzo czym martwic. Potem jak cos nie wyjdzie to bedzie wina zwalana na PO. Glosowalas na Kaczora - Twoja sprawa - pewnie dalas sie uwiesc tak jak reszta spoleczenstwa jego haslami pod publiczke - "Balcerowicz musi odejsc" i "Polska dla bogaczy jak wygra PO i Tusk". Biedni ci co wlasnego rozumu nie maja... lykaja wszystko co im sie powie, a potem sie dziwia ze mialo byc inaczej... W poprzednich wyborach glosowalas na Millera? Odpowiedz Link Zgłoś
jag.ski Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 11:12 W Polsce jeszcze nie ma profesjonalistów, na razie dorastają. Mają 25 lat lub mniej i jeszcze nie walczą o władzę. Cała reszta jest z poprzedniej epoki i nie ma się czemu dziwić. Postkomuna czy postdysydenci, ta sama mentalność w partiach władzy. Potrzeba jeszcze dwóch kadencji, by pojawili się inni . Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Nikt nie da wam tego co PIS co może obiecać 25.10.05, 11:36 Oczywiście. Jestem tylko ciekaw jak i jak głęboko "profesjonaliści" z PIS będą zmieniać administrację i podległe rządowi urzędy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik1 Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 16:46 pucia_pucia napisała: > ... to niech spada na drzewo > > Polska potrzebuje profesjonalistów a nie patałachów. No jasne! A tymi "profesjonalistami" sa: bacia Kaczynscy, A.Lepper, R.Giertych oraz ojciec Rydzyk!!! Jeszcze PRL nie zginela... Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: Jeśli PO ma rządzić tak jak wygrywać wybory.. 25.10.05, 22:17 pucia_pucia napisała: > ... to niech spada na drzewo > > Polska potrzebuje profesjonalistów a nie patałachów. hehe takimi fahofcami jak Bielan i Kaminski. Patalachy nie dosc, ze zaden studiow nie skonczyl, nie przepracowal ani jednego dnia to jeszcze ktorys z nich nie zdal jednej klasy w liceum MEGA ROTFL. Poza tym fachowcy sa realistami i nie opowiadaja takich pie..jak kaczki w czasie przed wyborami. Ja bym sie z takimi glupkami-fantastami na pewno nie ukladal. Jak chca to niech sie ukladaja z samoobrona, pslem i lpr'em - na pewno jest im blizej do programow pseudo-gospodarczych tychze partii :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 10:05 pucia... jakie imie taki mózg. To PIS wraz z Rydzykiem wykorzystując mniej inteligentną i bardziej podatną na DEMAGOGIĘ (bo czymże innym jest obietnica 3mln mieszkań, i soocjalizm gospodarczy) część społeczeństwa zatopił Platformę a teraz wielkie zaskoczenie.... Nie wiem skąd... (to zaskoczenie)... Platforma UNIKAŁA obietnic nie do spełnienia i próbowała nie dać się sprowokować do kampanii agresywnej - nie zawsze się to udało a PIS zciągnął ich do swego poziomu (demagogicznej papki), a tam pobił doświadczeniem. proste. Platforma nie powinna wchodzić w koalicję z PIS'em bo tak naprawde NIE MAJĄ PUNKTÓW WSPÓLNYCH ich główne założenia polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia TUSK nic nie obiecuję to Wam mogę obiecać 25.10.05, 10:11 agresywną kampanię prowadziło PO. TUSK Nic nie obiecuje to Wam mogę obiecać Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: TUSK nic nie obiecuję to Wam mogę obiecać 25.10.05, 10:21 Nie. agresywną kampanię prowadził od początku PIS KACZYNSKI obiecuje rzeczy których nie spełni. To wam moge obiecać. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia PO prowadziło brutalną kampanię i dlatego przegrał 25.10.05, 10:34 i bardzo dobrze ze przgrały te bufony :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: PO prowadziło brutalną kampanię i dlatego prz 25.10.05, 11:58 bufony to PIS. to fakt. niepodważalny. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: TUSK nic nie obiecuję to Wam mogę obiecać 25.10.05, 10:52 i media, ciekawe za jakie prezenty i z czyjej kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: TUSK nic nie obiecuję to Wam mogę obiecać 25.10.05, 13:20 Fakt cóż za agresja, jad czarna kampania w tej wypowiedzi Tuska. Oj pucia_pucia marnujesz się tutaj. Już nie musisz agitować. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Pocałuj politycznych awanturników w ... 25.10.05, 10:06 Prędzej mi kaktus na dłoni wyrośnie niż Platforma zawiąże koalicję z kumplami Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
aguado Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 10:06 Widać, że zależało im tylko na obronie interesow pewnej grupy... Teraz gdy nie mogą tego robić, wycofują się, aby z tylnego szeregu ("opozycji") wygrać wybory za 4 lata, bo jeszcze żadnej ekipie rządzącej się nie udało utrzymać przy władzy... Wyszło szydło z worka Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 10:11 częściowo masz rację - tyle że różnimy się oceną. Moja ocena jako ich zwolennika jest taka: Nie powinni pomagać PIS'owi we wprowadzaniu programu socjalistycznego, bo nie jest to program na który głosował ich elektorat - i zgadza się - POWINNI nie wchodzić do koalicji aby móc storpedować durne wymysły faszyzujących radykałów z PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia Wierzę w mądrośc PiS-u - nie wejdą w koalicję z PO 25.10.05, 10:41 politycznym awanturnikiem Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Wierzę w mądrośc PiS-u - nie wejdą w koalicję 25.10.05, 12:00 Polityczny awanturnik to taki co dużo szczeka a mało daje - zobaczymy za parę miesięcy co zrobi PIS.:> Bardziej awanturniczych rozdawców majątku niewypracowanego jeszcze nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
efg żałosne .. "gruszki na wierzbie" aby tylko wygrać 25.10.05, 10:30 a teraz " d u p a w troki" Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 10:41 masz całkowita rację tylko takie poglądy nie mają szans stać się publicznymi, a powinny, tak mysli większość Polaków, którzy już nie dają się nabrać na kombinacje i manipulacje PO Odpowiedz Link Zgłoś
michalski.t Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 10:58 a PIS to kto ?przecież obietnice wyborcze pisu nie maja nic wspólnego z tym co naprawde chce zrobić rząd PIS-juz teraz solidarność domaga się spełnienia przedwyborczych obietnic kaczora-min. dodatkowych ubezpieczeń pracowników przed zwolnieniem-przecież dzieki temu podniosłyby sie i tak juz wysokie koszty pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:13 michalski.t napisał: > a PIS to kto ?przecież obietnice wyborcze pisu nie maja nic wspólnego z tym co > naprawde chce zrobić rząd PIS-juz teraz solidarność domaga się spełnienia > przedwyborczych obietnic kaczora-min. dodatkowych ubezpieczeń pracowników przed > > zwolnieniem-przecież dzieki temu podniosłyby sie i tak juz wysokie koszty > pracy... Brawo jasnowidz!! to mogłeś powiedzieć Tuskowi że przegra .Byśmy zaoszczdzili!!! Odpowiedz Link Zgłoś
t-odorek Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:10 > PO stronie PIS widać dobrą wolę i troskę o kraj. PO to wieczne awantury, > wiecznie niezadowoleni, będą lać krokodyle łzy po przegranych wyborach do końca > > świata i o jeden dzień dłużej. Po stronie PiS widac dobra wole i troske o PiS. Czy Ty myslisz, ze zrzucenie odpowiedzialnosci za przyszla m.in. gospodarke i sluzbe zdrowia jest w porzadku? Czyz nie chca pozbyc sie odpowiedzialnosci za te "robaczywki" juz w dzien po wyborach prezydenckich (wczorajsza wypowiedz Marcinkiewicza), a przeciez ich rowniez i to w znacznym stopniu dotyczyly hasla PiS'u. Odpowiedz Link Zgłoś
vas-b Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:13 ojej,ojej wraca prl w wydaniu kaczynskich,jakbym slyszal urbana Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek54 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:26 Twoja opinia powinna właściwie zostać bez komentarza ponieważ jezyk którym sie posługujesz znamionuje człowieka o niskim poziomie inteligencji, odpornego na argumenty. Może jednak ktoś inny przeczyta, pomyśli i wyciągnie wnioski. Tworzenie koalicji to układ partnerski, gdzie działanie wyznacza podpisana umowa. PO jako ludzie wiarygodni, co udowodnili w kampani nie zmieniając swoich poglądów na potrzeby chwili, nie mogą firmować kiełbasianych pomysłów PiS-u, ponieważ są one nie do zrealizowania(np. 3 mln mieszkań). PO jako partia odpowiedzialna, której celem nie jest posiadanie władzy, powinna pozwolić wykazać się PiS-owi i dać im rządzić samodzielnie. Może modlitwa Ojca Rydzyka i "zaradność" A. Leperra pozwolą zrealizować pomysły PiS-u. Naród oceni poczekajmy Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 12:42 wojtek54 napisał: > ... PO jako partia > odpowiedzialna, której celem nie jest posiadanie władzy, powinna pozwolić > wykazać się PiS-owi i dać im rządzić samodzielnie. Czy PO jest partią odpowiedzialną, to ja tu dyskutować nie myślę, natomiast celem każdej partii jest posiadanie władzy, tyle, że zależy do czego chce ją wykorzystać. Natomiast co do niewchodzenia PO w koalicję z PiS: a) wg moich przewidywań wejdzie ;-), b) nawet, gdyby nie weszła, i tak będzie zapodana jako przyczyna braku tych 3 mln mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
l-a Re: ______PIS to polityczni awanturnicy 25.10.05, 12:49 zgadzam się w 100%. Wejście PO do koalicji z PIS i popieranie tego rządu to pętla na szyję dla PO. Niech PIS sam odpowiada za swoje nierealne pomysły. Szybko skończy jak poprzednicy(AWS i SLD). Odpowiedz Link Zgłoś
tamaya Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:30 PiS wygrał wybory parlamentarne i prezydenckie. I o to tylko chodziło. Oni nie mają żadnych pomysłów na rządzenie. Naopowiadali głupot, naobiecywali "złotych gór", a teraz robią ze strachu w gacie jak to wszystko zrealizować. I szukają "jelenia", żeby mieć możliwość zrzucenia winy na kogoś. Koalicja z PO, to jest jedyne wyjście, żeby Polska nie cofnęła się o jakieś 25 lat. Samoobrona i LPR w ew. koalicji, to po prostu samobójstwo. Lepper na ministra finansów, Giertych na ministra sprawiedliwości. A ja już zaczynam obszywać moją rodzinę w "brunatne koszule"... Będzie zero tolerancji, brak możliwości posiadania własnych poglądów, tzw. zamordyzm totalny. Kupujmz moherek, trzeba dziergać bereciki, każde inne nakrycie będzie teraz beee... Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:31 taaaaaaaaaaa Najlepiej by PO weszłodo rządu, a potem PIS powie, że to wina PO że nie ma 3 mln mieszkań, ulg prorodzinnych (cokolwiek to nie znaczy), i wiele wiele innych obietnic bez pokrycia. Zapewne przy wsparciu Samoobrony, LPR i PSL oraz Ojca Dyrektora taki rząd może przetrwać 4 lata. Jestem za tym. Pełnia władzy pełnia odpowiedzielności. Niech się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Niech się stanie. 25.10.05, 11:40 mirdek napisał: > Dyrektora taki rząd może przetrwać 4 lata. Jestem za tym. Pełnia władzy pełnia > odpowiedzielności. > Niech się stanie. Niech się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alatriste Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:53 rozumiem że krzyk i inwektywy ,to coś co lubisz a merytoryczne rozmowy cie drażnią bo wolisz demagogię i obietnice niemożliwe do zrealizowania ,ale tak naprawde niewiele to pomoże i za 4 lata zobaczysz kto zniknie ,I nie bedzie to PO. Odpowiedz Link Zgłoś
imaciaga Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 11:54 PO nie da rzadzic PIS-owi?! PIS ma najwiecej mandatow w Sejmie i prezydenta, moga robic co im sie zywnie podoba. PIS ma w tej chwili najwieksza wladze sposrod partii ktore po roku 89 rzadzily Polska. To oni sa odpowiedzialni za naprawe panstwa (co szumnie zreszta deklaruja) i maja wszelkie srodki do realizacji programu. PO powinna postepowac odpowiedzialnie wobec swoich wyborcow i nie firmowac szkodliwych gospodarczo pomyslow PIS. POPISowej koalicji powiedzmy stanowcze nie!!! PS. Jesli PIS bedzie obwinial PO o to, ze nie moze sprawowac rzadow, to potwierdzi sie tylko stare przyslowie "zlej baletnicy przeszkadza i rabek u spodnicy" Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 12:45 imaciaga napisała: > PIS ma w tej chwili najwieksza wladze sposrod partii ktore po roku 89 > rzadzily Polska. Chyba (teoretycznie) nie. W 2001 r. SLD miała więcej procentowo głosów i mandatów i też miała "swojego" prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelpb [...] 25.10.05, 11:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 12:55 Muszę Cię zmartwić. "Taki je tera trynd", że to partie rządzące znikają ze sceny politycznej Przypomnij sobie AWS i SLD (choć ci nie zniknęli ale byli tego bliscy)Tak samo będzie z PiS, tym bardziej, że nie umieją rządzić a ich program to zbiór "pobożnych życzeń" sprzecznych często ze sobą. Ciekawe jak się wyłgają z przedwyborczych obietnic nie mając na kogo zrzucić winy. To paskudni liberałowie z PO mieli być "hamulcowymi" szlachetnych poczynań PiS A tka co? Sami będą musieli za siebie odpowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 13:09 Droga pupciu, nie powinnaś zapominać o tym jaką przewagą pis wygrał wybory to była taka wygrana ledwie, ledwie. Ja głosowałem na PO bo zgadzam się z ich poglądami i chciałem żeby to oni mnie reprezentowali w sejmie jeżeli będą ponosić odpowiedzialnośc za rządzenie w tym kraju to nie mogą odwrócić się od swojego elektoratu i realizować programu pisu który jest - jak widzimy ostatnio - bardzo zbieżny z programem Samoobrony i PSLu to po prostu zupełnie inna bajka i ja jako wyborca poczułbym się oszukany. Kończąc nie chciałbym aby PO wchodziła do tego rządu jeśli ma realizować takie postulaty jakie widzimy. Racjonalnie myślący ludzie doskonale widzą że nie da się wybudować 3 mln mieszkań + jeszcze jakieś przywileje, dodatki, zasiłki po prostu to nie zostanie zrealizowane więc po co wchodzić do rządu i ponosić polityczną odpowiedzialność za populizm koalicjanta. I tak skończy się tak że zostaną rozpisane wcześniejsze wybory jak ludzie zaczną się upominać o obietnice a wina zostanie zrzucona na "obrzydliwych liberałów" że to przez nich nie powstawało 1000 mieszkań dziennie. Apropos to ciekawe ile już wybudowali bo wg mnie to już są przynajmniej 20 000 do tyłu. czy nadrobią? Odpowiedz Link Zgłoś
rosenkrantz666 Re: ______PIS to polityczni awanturnicy 25.10.05, 13:42 Moja wersja brzmi tak: "PIS to polityczni awanturnicy, warchoły, patałachy. Potrafili wygrać wybory ale teraz nie potrafią rządzić bez PO i nie chcą sami ponosić odpowiedzialności. Jeśli mają rządzić tak jak prowadzić kampanię to niech spadają. PiS może stworzyć rząd mniejszosciowy i to będzie najlepsze rozwiązanie. Ściśle rzecz biorąc będzie to rozwiązanie parlamentu za góra rok. Mam nadzieję, ze przy następnych wyborach PIS zniknie ze sceny politycznej. Już podczas wyborów parlamentarnych pokazali swoje oblicze. Po stronie PO widać dobrą wolę i troskę o kraj. PiS to wieczne awantury, wiecznie niezadowoleni, będą lać krokodyle łzy nad tą koalicją, co to ją mieli z PO utworzyć do końca świata i o jeden dzień dłużej. Działają wg kilku schematów 1.Jak Kali kraść to dobrze jak Kalemu kraść to źle. 2.PO jak by się nie zachowała i tak PIS będzie to krytykować. 3.Pies ogrodnika - sam nie zje i komu nie da. Sami rządzić nie będą i PO nie dadzą." Twoja - poniżej. Obie są równie łatwe do obronienia. Czyli są równie mało warte. pucia_pucia napuciała: > PO to polityczni awanturnicy, warchoły, patałachy. Nie potrafili wygrać > wyborów a teraz chcieliby wejść do rządu i nie ponosić odpowiedzialności. > > Jeśli mają rządzić tak jak wygrywać wybory to niech spadają. PiS może stworzyć > rząd mniejszosciowy i to będzie najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej nie będzie > awantur. Mam nadzieję, ze przy następnych wyborach PO zniknie ze sceny > politycznej. Już po wyborach parlamentarnych pokazali swoje oblicze. > > PO stronie PIS widać dobrą wolę i troskę o kraj. PO to wieczne awantury, > wiecznie niezadowoleni, będą lać krokodyle łzy po przegranych wyborach do > końca świata i o jeden dzień dłużej. > > Działają wg kilku schematów > 1.Jak Kali kraść to dobrze jak Kalemu kraść to źle. > 2.PiS jak by się nie zachował i tak PO będzie to krytykować. > 3.Pies ogrodnika - sam nie zje i komu nie da. Sami rządzić nie będą i PIS- > owi nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 13:59 > 2.PiS jak by się nie zachował i tak PO będzie to krytykować. Coz... Na razie PiS ani przez chwile nie zachowal sie tak, aby na krytyke NIE zasluzyc. Wiec czemu sie dziwic... Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 14:04 > Jeśli mają rządzić tak jak wygrywać wybory to niech spadają. PiS może stworzyć > rząd mniejszosciowy i to będzie najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej nie będzie > awantur. Z Lepperem i Giertychem nie bedzie awantur? -:)))))))))) g1tzb10 Odpowiedz Link Zgłoś
jacekkrol1 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 14:08 te pucia masz orientacje w wydarzeniach-politycznych, idz lepiej zrób loda kaczorowi pewnie sie ucieszy Odpowiedz Link Zgłoś
tott Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 14:14 Generalnie sie z Toba zgadzam, tylko w miejsce PiS wstawiam w twoj tekst literki PO! Nie badz az tak glupia, dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
tott Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 14:17 pucia_pucia napisała: > PO to polityczni awanturnicy, warchoły, patałachy. Nie potrafili wygrać wyborów > > a teraz chcieliby wejść do rządu i nie ponosić odpowiedzialności. > > Jeśli mają rządzić tak jak wygrywać wybory to niech spadają. PiS może stworzyć > rząd mniejszosciowy i to będzie najlepsze rozwiązanie. Przynajmniej nie będzie > awantur. Mam nadzieję, ze przy następnych wyborach PO zniknie ze sceny > politycznej. Już po wyborach parlamentarnych pokazali swoje oblicze. > > PO stronie PIS widać dobrą wolę i troskę o kraj. PO to wieczne awantury, > wiecznie niezadowoleni, będą lać krokodyle łzy po przegranych wyborach do końca > > świata i o jeden dzień dłużej. > > Działają wg kilku schematów > 1.Jak Kali kraść to dobrze jak Kalemu kraść to źle. > 2.PiS jak by się nie zachował i tak PO będzie to krytykować. > 3.Pies ogrodnika - sam nie zje i komu nie da. Sami rządzić nie będą i PIS- > owi nie dadzą. > > Wszystko to prawda, tylko zamiast literek PO trzeba wstawic PiS... NIe bedz az tak glupia, pucia_pucia! Odpowiedz Link Zgłoś
3mam3 Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 14:25 tott napisał: Nie bądz > az tak glupia, pucia_pucia! cóż ona jest aż tak głupia, ale najsmutniejsze, że nie tylko ona Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 I w końcu uciekną jak szczury z UD :))))) 25.10.05, 14:26 Uzupełniam: I w końcu uciekną jak szczury z UD :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
evald ______PiSowa propaganda a tytuly postow 25.10.05, 15:00 Zauwazcie jaka jest tresc wiadomosci (wiekszosc popiera PO), a jak wygladaja tytuly postow (prawie same przeciwko PO :) ). Techniki propagandy PiS dzialaja ;). jak ktos nie czyta wydaje sie, ze wiekszosc popiera tutaj PiS a jest przeciwko PO. Nawet jeden daje tytuly oddzielone kreskami zeby byly bardziej rzucajace sie w oczy. Czy to przypadek? To tak jako mala ciekawostka. Jednego nie mozna odmowic PiSowcom sa mistrzami propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 15:03 ojciec dyrektor zatrul wam mozg Odpowiedz Link Zgłoś
evald ______PiSowa propaganda a tytuly postow 25.10.05, 15:05 Zauwazcie jaka jest tresc wiadomosci (wiekszosc popiera PO), a jak wygladaja tytuly postow (prawie same przeciwko PO :) ). Techniki propagandy PiS dzialaja ;). jak ktos nie czyta wydaje sie, ze wiekszosc popiera tutaj PiS a jest przeciwko PO. Nawet jeden daje tytuly oddzielone kreskami zeby byly bardziej rzucajace sie w oczy. Czy to przypadek? To tak jako mala ciekawostka. Jednego nie mozna odmowic PiSowcom sa mistrzem propagandy. Sorry ze kilka razy, ale chcialem zeby bylo gdzies blizej 1 strony to spostrzezenie :). Odpowiedz Link Zgłoś
ministrantbiskupa Re: ______PO to polityczni awanturnicy 25.10.05, 15:25 AROGANCJA PO JEST BEZGRANICZNA !! "KABARETOWIEC W KAPELUSZU" OSIAGNAL SZCZYTU PROPONUJAC ZEBY "DLA ROWNOWAGI"DAC IN WIODACA ROLE W RZADZIE, IDIOOOCI. KOALICJA "MNIEJSZOSCIOWA"NIE BEDZIE WCALE MNIEJSZOSCIOWA ..... Odpowiedz Link Zgłoś
hummer Jest szansa na wycofanie naszych z Iraku 25.10.05, 09:59 PSL cały czas był przeciwny tej okupacji, mającej na celu odcięcie Chinczyków od Irackiej ropy i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
am98 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:05 emeraldone napisała: > PO - nie wchodźcie w koalicję z kiełbasiano-wyborczym, demagogicznym PIS! Ale o co chodzi???!!!! Przeciez przed wyborami mowili o współdziałaniu i zapowiadali koalicję...razem z PiSem...więc co jest??? Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:24 am98 napisała: > emeraldone napisała: > > > PO - nie wchodźcie w koalicję z kiełbasiano-wyborczym, demagogicznym PIS! > > Ale o co chodzi???!!!! Przeciez przed wyborami mowili o współdziałaniu i > zapowiadali koalicję...razem z PiSem...więc co jest??? Ano to jest że podczas kampanii w tych zapowiedziach współpracy byli osamotnieni. Więc nie są niczym związani. Odpowiedz Link Zgłoś
mn7 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:13 Stanowczo. Niech ciemniaki pokażą co "potrafią". Nie ma sensu firmowanie ich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 10:44 tak, tak !!! PO powinno sie polaczyc z SLD bo z tamtad pochodza i tam jest ich miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Brawo PO! 25.10.05, 13:01 nie wchodźcie do rządu. Nie można popełnić błędów nieboszczki UW. Odpowiedz Link Zgłoś
evald _______Tytuly postow a zwolennicy PiSu 25.10.05, 14:55 Zauwazcie jaka jest tresc wiadomosci (wiekszosc popiera PO), a jak wygladaja tytuly postow (prawie same przeciwko PO :) ). Techniki propagandy PiS dzialaja ;). jak ktos nie czyta wydaje sie, ze wiekszosc popiera tutaj PiS a jest przeciwko PO. Nawet jeden daje tytuly oddzielone kreskami zeby byly bardziej rzucajace sie w oczy. Czy to przypadek? To tak jako mala ciekawostka. Jednego nie mozna odmowic PiSowcom sa mistrzem propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
kyh Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 15:51 bojkot gazety wyborczej namawiam wszystkich od zaprzestania kupowania tyej gazety ze wzgledu na stronniczosc dla PO i brak profesjonalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
swansea Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:33 heh.. od razu po ujrzeniu wyników wyborów powiedziałem żonie, że będzie taka koalicja... tylko, że do końca się łudziłem.. nie cierpię swoich przeczuć.. ciekawie jak szybko zacznie spadac poparcie dla PiSu i PO. prognozuje, że już w przyszłym miesiącu. no i kto na tym spadku najwięcej skorzysta?? LPR?? Samoobrona?? szkoda jmi kraju... atb Odpowiedz Link Zgłoś
bart66 [...] 25.10.05, 09:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
screwball rach ciach 25.10.05, 09:33 Noo, moze nareszcie do PO zaczyna docierac, ze koalicja z PIS to wyrok smierci dla tej partii, a egzekucje wykonalby elektorat PO za 4 lata. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
youkonik Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:34 To było pewne posunięcie PiS-iorów!! PO i tak nie wejdzie do koalicji i bufony zobaczą jaką wybrali Polske!!! Od Konina Azja się zaczyna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy lepiej byc bufonem niz... 25.10.05, 09:35 ...politycznym przyjacielem Leppera, Rydzyka, Gierka i zwiazkow zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
pucia_pucia _________________PO to MANDARYNA sceny politycznej 25.10.05, 10:03 Wymyśl coś nowego bo te ciągłe śpiewy z playbacku już wszystkich nudzą. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re:_________________________Pucia_Pucia to bezmózg 25.10.05, 10:09 Twój playback i to nagrany nawet nie przez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re:_________________________Pucia_Pucia to bezmóz 25.10.05, 10:53 a lepszych argumentów nie masz, u Was tylko chamstwo odgrywa rolę? Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re:_________________________Pucia_Pucia to bezmóz 25.10.05, 12:03 a gdzie ty widzisz hamstwo u mnie?? albo jaki kolwiek argument u mojego przedmówcy?? cokolwiek co mozna by kontrargumentować jakimkolwiek argumentem.?? Odpowiedz Link Zgłoś
koper-x [...] 25.10.05, 10:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks [...] 25.10.05, 17:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: lepiej byc bufonem niz... 25.10.05, 11:34 jakrzy napisał: > ...politycznym przyjacielem Leppera, Rydzyka, Gierka i zwiazkow zawodowych A waszym Szaron Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: lepiej byc bufonem niz... 25.10.05, 11:48 > > ...politycznym przyjacielem Leppera, Rydzyka, Gierka i zwiazkow zawodowyc > h > A waszym Szaron Rację ma moja babcia mówiąc, że przed wojną ONR-owcy bez Żyda nie daliby se rady. Nie byłoby na kogo nieszczęść zrzucić. Nawet "Jezu, pomóż" zawołać nie idzie, bo też Żyd... Odpowiedz Link Zgłoś
superkulfon wybory pokazaly ze ludzie myslacy sa w mniejszosci 25.10.05, 11:00 nie ludzmy sie PO nie przekroczy progu 30%. Za 4 lata moze byc tylko gorzej. Mlodzi i inteligentni ludzie glosuja nogami i wyjezdzaja a w glosowaniu wiekszosc to sluchacze radia maryja i nie majacy co robic z wolnym czasem homo sovietus oczekujacy ze panstwo znow bedzie rozdawac biede kazdemu po rowno. A tak szczerze, PO miala beznadziejna kampanie. Nie wygra sie meczu nie wychodzac z bramki. Po z niej nie wychodzila. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Leppiej z madrym zgubic nie z glupim znalezc ! 25.10.05, 09:34 Leppiej z madrym zgubic nie z glupim znalezc ! Dlatego PO, nie wchodzcie w koalicje z tymi awanturnikami ! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:39 Jak tylko zobaczyłem uniwersalnego koalicjanta - PSL, wiedziałem co się święci. Dziwne, że kaczorom IV RP nie przeszkadza istnienie koalicji SLD-PSL w latach 1993-1997. A przypominam, że gros afer rządowych w tamtym okresie było pomysłem ludzi PSL-u. Taka to moralna, kurka jej mać, odnowa... Teraz PO nie ma innego wyjścia, jak faktycznie odciąć się od tych wszystkich śmiesznych ludzi. Za parę miesięcy okaże się, że kaczy rząd nie ma z czego spłacić obietnic i znów bydło z łańcuchami przedefiluje ulicami stolicy. A potem będziemy mieli rząd z premierem Lepperem, po przedterminowych wyborach. Dokąd zmierzasz, Polsko? Odpowiedz Link Zgłoś
sunrexik3 No to się zaczęło!!!!!!!!!!!!! 25.10.05, 09:40 Zgadzam sie w 100 procentach. Do dzisiejszego poranka tłukło mną jak cholera , że Polacy są tak ograniczeni i dali się tak omamić Pisiorom nawet jak Ci się zbratali z o.Tadeuszkiem i Andrzejkiem. Ale dzis uważam, że się świetnie stało - teraz stworzą nowy lepszy świat heheheheheheheheh. Masz racje, żeby PO nie dała się to wciągnąć.Koalicji PO PiS NIEEEEEEEE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ayoya Re: PO chciało 10 ministerstw i 10 wojewodów !!! 25.10.05, 09:43 w kopńcu kto zwyciężył wybory Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: PO chciało 10 ministerstw i 10 wojewodów !!! 25.10.05, 09:47 no i bardzo dobrze ze chcialo, kazdy ma prawo stawiac swoje warunki PiSiorki maja Prezydenta i Premiera a odpowiedzialnosc za rzady rozlozy sie po polowie, wiec PO byla by glupia jak by zadowolila sie ochlapami a potem wyborcy za 4 lata by tym panom podziekowali, dlatego to co chcialo PO jest bardzo racjonalne! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: PO chciało 10 ministerstw i 10 wojewodów !!! 25.10.05, 10:54 potem jeszcze więcej, by wreszcie obrazić się i wyjść, bo nic się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Marszałek z PSL 25.10.05, 09:43 Czy ktoś pamięta, że na mocy zwyczaju przez długie lata marszałek Sejmu ZAWSZE pochodził z PSL? Dopiero o ile pamiętam AWS zniosło ten zwyczaj, a SLD to podtrzymało. Teraz po rostu wracamy do starego zwyczaju. A Zych wg. mnie będzie bardziej nutralny niż inni kandydaci. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy czyli wracamy do starego zwyczaju... 25.10.05, 09:48 ...ze PSL wyjada wszystkie panstwowe konfitury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Bo PSL zawsze górą... 25.10.05, 09:55 ...jak psie łajno, co zawsze po wierzchu szamba pływa. Jak to możliwe, że kaczo-moralnym odnowicielom rodem z IV RP, świeć Panie nad Jej duszą, nie przeszkadza najbardziej aferalna z aferalnych partii? No, może w ilości przestępstw na głowę posła przoduje Samoobora, ale ci akurat kradną na mniejszą skalę... Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Marszałek z PSL 25.10.05, 10:00 Profes79, stary, daj spokój. Niedorabiaj ideologii do wiarołomstwa. Umowa i deklaracja była jasna. Jeżeli premier z PIS to Marszałek z PO. Jeżeli deklaracje przedwyborcze są nieważne w takiej sprawie to zobowiązania w innych sprawach też mogą być nieistotne. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Marszałek z PSL 25.10.05, 10:14 > Profes79, > stary, daj spokój. Niedorabiaj ideologii do wiarołomstwa. Jakiego wiarołomstwa?? jak Platforma proponowała żeby w przypadku wygranych wyborów partia która wygra wprowadzała program SWÓJ a przegrana go po prostu poparła, to kaczory natychmiast zaprotestowały i wręcz POWIEDZIAŁY że bez względu na wszystko na liberalizm się nie zgodzą. TO JEST DOPIERO polityka Kalego. Teraz chcesz zeby obietnice działały jednostronnie?? Kto tu jest dwulicowy?? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Marszałek z PSL 25.10.05, 11:37 1. Głosowaem na PO i na Tuska, a więc nie jestem zachwycony. 2. Nie dorabiam ideologii, tylko taki zwyczaj był aż do rządów AWS już od czasów dwudziestolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Marszałek z PSL 25.10.05, 10:50 Nie. W Sejmie wybranym w roku 1991 marszałkiem był Wiesław Chrzanowski z ZChN (pamiętasz?). Odpowiedz Link Zgłoś
ks.krzysztof POwiacy!!! Uciekajcie od PiSuaru !! 25.10.05, 09:43 Lepiej 5 kolejnych lat walki w opozycji i mieć swój elektorat, niż koalicja z śmierdzącymi rydzykami PiSu bez poparcia swego elektoratu i bez szans w następnych wyborach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: POwiacy!!! Uciekajcie od PiSuaru !! 25.10.05, 10:56 oj,,, mylisz sie koleś, swój elektorat? skąd go wezma, skoro ludzie mają mdłości na ich widok już teraz, nie znasz opinii o Rokicie? Jego juz nie chce żaden Polak Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez Teraz powinno PO z SLD sie dogadac!! Jesli beda 25.10.05, 09:45 trzymac dyscypline (SLD o to sie akurat nie boje) + paru poslow z innych partii to nie ma rzadow PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Teraz powinno PO z SLD sie dogadac!! Jesli be 25.10.05, 10:54 PO nie dogada się z SLD, bo nie ma z kim. Należy raczej skonsolidować liberalną część sceny politycznej, czyli pozyskać Frasyniuka, Mazowieckiego itd. Odpowiedz Link Zgłoś
hernandez zwazywszy ze nie ma ich w sejmie to duzo pomoze 25.10.05, 11:05 trzeba myslec realnie-w sejmie jest SLD ktore ma klub zdyscyplinowany i zaprawiony w bojach sejmowych jak zaden inny i to trzeba wykorzystac! Oczywiscie jest ta koalicja niemozliwa, moim zdaniem z jednej przyczy a jest nia Jan Maria Wladyslaw Rokita- czlowiek ktory zrobi wszystkko byleby miec stanowisko w rzadzie i moim zdaniem Rokita ze swoja grupa w PO albo przejdzie do pisu albo wyjdzie z PO Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 09:45 Od początku widać, że PiS stawia Platformie warunki, których jej NIE WOLNO SPEŁNIĆ. PO była potrzebna w zamyśle PiS jedynie do firmowania REŻIMU. Chęć kontroli przez PiS takich resortów, jak MSWiA, ABW, Ministerstwo Sprawiedliwości, Prkuratura świadczy o tym, że PiS chce miec pełna polityczna kontrole nad kraje m I JEGO OBYWATELAMI. Będą próby ograniczenia swobód obywatelskich i politycznych. Platforma zrobi lepiej, jeśli będzie poza rządem i wszystkie projekty ustaw czy przepisów SPRZECZNYCH Z PRAWEM UE bedzie zaskarżać do Strasburga i Brukseli. Niech się więć chłopcy pobawią z Lepperem i Rydzykiem, co zresztą musi być konsekwencja zawierania PiSiorowych doraźnych sojuszy. Niech sie teraz, funkcjonując w realiach Unii Europejskiej ta władzą udławią. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_jedza Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 10:05 > Chęć kontroli przez PiS takich resortów, jak MSWiA, ABW, Ministerstwo > Sprawiedliwości, Prkuratura świadczy o tym, że PiS chce miec pełna polityczna > kontrole nad kraje m I JEGO OBYWATELAMI. Tyle, że ja nie miałam ochoty widziec w żadnym z tych resortów p. Miodowicza i jemu podobnych - "speców od fałszywek i prowokacji" :P > > Będą próby ograniczenia swobód obywatelskich i politycznych. > Platforma zrobi lepiej, jeśli będzie poza rządem i wszystkie projekty ustaw czy > > przepisów SPRZECZNYCH Z PRAWEM UE bedzie zaskarżać do Strasburga i Brukseli. > > Niech się więć chłopcy pobawią z Lepperem i Rydzykiem, co zresztą musi być > konsekwencja zawierania PiSiorowych doraźnych sojuszy. > Niech sie teraz, funkcjonując w realiach Unii Europejskiej ta władzą udławią. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 10:19 wredna_jedza napisała: > Tyle, że ja nie miałam ochoty widziec w żadnym z tych resortów p. Miodowicza i > jemu podobnych - "speców od fałszywek i prowokacji" :P A kurskiego widziałaś?? To dopiero byłby rodzynek na stanowisku MSWiA :> Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 10:58 na szczęście ty to nie Polska, ani nawet jej kawałek, wszędzie są trujące grzyby Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 12:06 ajkaj napisała: > na szczęście ty to nie Polska, ani nawet jej kawałek, wszędzie są trujące grzyb > y Muszę Cię zmartwić - ja to Polska a w każdym razie jakaś jej cząstka... A kto jest bardziej trujacy - pokaże czas :> oby nie było to śmiertelne dla Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
mirdek Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 11:47 Kurski jeszcze wórci. Trochę błota rzuconego przes Kurskigo przylepiło się do Tuska. Słyszałem wiele opinii, że "ten Tusk miał coś wspólnego z Nimcami" - więc Kurskiego nie minie nagroda, bysi tylko poczekać, może miesią a może po 23 grudnia dostanie lukratywne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Architektem rządu jest Tadeusz Rydzyk. 25.10.05, 12:16 wqrwiony1 napisał: > wredna_jedza napisała: > > > Tyle, że ja nie miałam ochoty widziec w żadnym z tych resortów p. Miodowi > cza i > > jemu podobnych - "speców od fałszywek i prowokacji" :P > > A kurskiego widziałaś?? To dopiero byłby rodzynek na stanowisku MSWiA :> >Ale POOOO-wcy macie argumęt!!! Jak nie to zabieramy zabawki i idziemy do innej piaskownicy!!!To tak was interesuje los Polski tylko układy i kombinacje!!!Wreszcie pokazaliście swoje oblicze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Kogo przywiało na forum? 25.10.05, 10:53 Jedza! Kogo moje piękne oczy widzą? Miło, że wróciłaś, forum za czasów Twego niebytu zaczęło schodzić na psy. Żadnego inteligentnego zwolennika PiS nie mogłem się tu przez długie 2 tygodnie doszukać... No, a skoro jesteś, to przyznasz mi wreszcie rację, jeśli chodzi o skład koalicji? Dla nieświadomych: o koalicji PiS Samoobrona, LPR pisałem już ponad miesiąc temu... Tylko że wtedy zaangażowani w walkę wyborczą zwolennicy PiS gorąco wierzyli w "prorynkowy" i "prospołeczny" charakter programu PiS. A, wyszło szydło z worka, chodzi tylko o "skok na kasę" i objęcie władzy, za wszelką cenę. Chcieliście Samoobrony w rządzie? Nie? To trzeba było mnie słuchać, jak jeszcze był czas... Pozdrawiam nieliczną, acz silną i godną szacunku, inteligencję w szeregach PiS. Daar Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 09:45 Widać teraz komu najbardziej zależy,aby koalicja "naprawy Polski" nie powstała!!!GóW..na od kilku miesięcy,przerazona możliwością utraty swoich wpływów(lepiej było nawet za millera ,co?)jatrz i uczyni wszystko,aby Polska pozostała bantu landem,bez prawa i żadnych sprawnie działajacych instytucji. Teraz okaże się czy Polacy głosując wbrew mediom(rownież na Po,bo dopoki istniały szansę na cimoszkę,tzw demokratów i sdpl,po i tusk byli krytykowani) głosowali na pajacy-dotyczy to jednych i drugich. Podanie jako głownego newsa informacji od szwagra strażnika pilnującego drzwi do siedziby PiS jest żenującą proba odwrócenia wyniku wyborów,a ten był oczywisty -wybraliśmy koalicją gloszącą chęć radykalnej naprawy Rzeczypospolitej-pamiętajcie o tym elekci z jednej i drugiej piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 09:50 ten news jest na wszyskich portalach internetowych a ja najwczesniej przeczytalem go na wprost.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 10:07 Potwirdza to tylko tezę że koalicja strachu przed naprawą Polski,koalicja kontynuacji bantu landu kwaśnokracji michnicznej nie ogranicza się do jednego tytułu,zresztą co przystoi tabloidom to nie przystoi "poważnej gazecie"- nieprawdaż-czy kaczyńscy nadal po dziesięć razy dziennie mają powtarzać że chcą koalicji z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
yarekh COŚCIE SIĘ TAK TEJ GW UCZEPILI...!? 25.10.05, 09:51 Coście się tak tej GW uczepili! największym polskiem dziennikiem jest FAKT - ma najwięszky nakład, czytelnictwo i sprzedaż. Jeżeli chodzi o cytaty - z miesiąca na miesiac raz GW jest na pierwszym miejscu a raz Rzeczpospolita, a różnice rzadko kiedy różnią sie o kilkanaście punktów. A już stwierdzenie, że GW powstałą z Trybuny Ludu to kompletna głupota i ignorancja. Ale przecież tu, na formu pleść można przeróżne androny... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 [...] 25.10.05, 10:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 10:05 zib, nie ch..ń. PO ma prawo wysnunąć własnego, samodzielnie wybranego kandydata na marszałka Sejmu. Kontra Kaczyńskich, że Komorowski jest wrogiem PiS i dlatego nie moze zostać marszałkiem jest żenującą i kompromitującą autora próbą manipulowania Platformą. Co jak co można to powiedzieć bardziej o HGW czy Niesiołowskim, ale nie o Komorowskim. Nie dorabiaj ideologii do tych prymitywnych gierek. I tak wszysyko widać. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 10:14 Oczywiście że są "gierki",lecz po obu stronach.Wypowiedzi komorowskiego słyszałem nie raz,natomiast Po uzurpuje sobie prawo do recenzowania kandydatów pis,a samo nie znosi działań odwrotnych(?)-toż to prawo kalego w najczystszej postaci. Co do roli gw w obronie ukształtowanego od 15-tu lat "porządku" to jest ona bezdyskusyjna,można dociekac intencji lecz nie można zamykać oczu na fakty oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 10:32 ale które fakty?? bo ja też moge powiedzieć że kaczynski jest głupi (czego akurat nie mysle) i powiedziec ze fakty same na to wskazuja.... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 10:40 Po koleji-popieranie kwaśniaka,popieranie millera z hausnerem,popieranie belki (zwłaszcza po przejściu do michnicznej koalicjo-opozycji),popieranie cimoszewicza,przy jednoczesnej bezwzględnej krytyce Po.Dokładając do tego dość jednostronne krytykowanie wszystkiego spoza kreowanego "układu"-jednoznacznie sytuuje "pozycję"gw,dla wszystkich z wyjątkiem "myślących inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
daarnor Znowu czegoś nie rozumiem 25.10.05, 11:35 Ale nie jestem sympatykiem PiS, więc to nic dziwnego, że nie rozumiem. Taka ze mnie ciemna masa... zib11 na kilka dni przed wyborami wypisuje, że GW jest nierzetelna, bo wychwala PO, a teraz pisze, cytuję: > Po koleji-popieranie kwaśniaka,popieranie millera z hausnerem,popieranie belki > (zwłaszcza po przejściu do michnicznej koalicjo-opozycji),popieranie > cimoszewicza,przy jednoczesnej bezwzględnej krytyce Po Powtórzę dla efektu: "jednoczesnej, bezwzględnej krytyce PO" Hmmm, to na mój miastowy, chłopski rozum: GW jest do niczego, bo przy pomocy bezwzględnej krytyki promuje liberalne poglądy szatańskiego PO! A ktoś wspominał, że PiS-owcy powinni się leczyć... Coś jest na rzeczy, jak mawiała moja babcia... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 [...] 25.10.05, 12:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 12:11 zib11 napisał: > Po koleji-popieranie kwaśniaka,popieranie millera z hausnerem,popieranie belki > (zwłaszcza po przejściu do michnicznej koalicjo-opozycji),popieranie > cimoszewicza,przy jednoczesnej bezwzględnej krytyce Po.Dokładając do tego dość > jednostronne krytykowanie wszystkiego spoza kreowanego "układu"-jednoznacznie > sytuuje "pozycję"gw,dla wszystkich z wyjątkiem "myślących inaczej". Sam sobie przeczysz. ale to już przedmówca wytknął natomiast - to nie fakty - to teorie takie same jak poprzedni post - może jakieś FAKTY? Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 12:51 Chcesz Faktów(?) to sobie kup,podobno to tylko 1-zł.O Gó..a...j można tylko pisać dobrze,albo wcale,więc wysil się i sięgnij do tekstów sprzed 1,5-2 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 13:45 Teraz sie przekonalem dobitnie, ze to Ty jestes ten "myslacy inaczej" :). Popatrz na swoje wypowiedzi i wewnetrznie sprzeczna argumentacje. Nawet nie potrzebujesz dyskutanta, sam negujesz swoje argumenty, do tego dochodzi jeszcze brak wychowania... Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 14:09 Kidersztuba(?)Ty z "prus wschodnich"? Lepsza "polityczna poprawność" co(?),i nazywanie czarnego, prawie białym? Co do "wewnetrznych sprzeczności" to może choć jeden malutki przykładzik? Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 14:37 Jestem z centralnej Polski. Do politycznej poprawnosci mi daleko - mam tylko swoje zdanie czasem zgodne z tym pojeciem "polityczna poprawnosc" czasem nie. Przyklad sprzecznosci masz w poscie Daarnora. Ale jesli juz mowimy o stronniczosci to jak nazwiesz RM i TV Trwam? Chyba zadna inna partia nie miala wlasnego radia i TV do celow wyborow i darmowej reklamy 24h na dobe... Ps. Kazdy dziennikarz, kazda gazeta moze czasem sprawiac wrazenie ze jest po czyjejs stronie. W koncu ludzie piszacy artykuly tez maja swoje poglady i nawet jesli staraja sie byc obiektywni czasem odrobine one wychodza, ale nie uwazam zeby GW popierala jakos PO. Oki proponuje zamknac ten watek, kazdy ma swoje zdanie i ma takze do wyboru rozne gazety w miare obiektywne - ktore nieznacznie tylko odchylaja sie w ktoras strone w odroznieniu RM i TV Trwam. Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 15:34 W poscie Daarnora jest przykład,lecz bezmyslnośći,bo z mojego nigdzie nie wynikało że gw w tym samym czasie zwalczała Po i ją popierala(zmiany nastąpiły na przestrzeni miesiąca po cimoszce).Zaś jeśli chodzi o RM i trwam to nie podejmę dyskusji,gdyż nie mogąę mieć zdania na temat z którym nie miałem okazji się zetknąć,jeśli słucham radia to wyłacznie z dobrą muzyką,jeśli czasem oglądam telewizję to czasem sport,a czasem film(choć wolę literaturę),a rm i trwam nie kojarzy mi się z filmem czy muzyką(nie jestem fanem pieśni religijnych). Odpowiedz Link Zgłoś
zib11 Re: Trybuna ludu(dawniej gw)działa. 25.10.05, 14:19 A, i jeszcze jedno-znacie coś takiego jak chronologia wydarzeń? PO kasujące "ostatnią nadzieję czerwonych"przy pomocy(jak wrzeszczała gw) służb specjalnych było wrogiem,miesiąc pózniej po dezercji szaleta i lekkiej(na potrzeby wyborów)geremkizacji tuska,po staje się ostatnią siłą,która zdolna jest zatrzymac rozpoczęcie naprawy Polski,a zatem kolejną "ostanią szansą". Szkoda tlumaczyc tłumokom,ktorzy poza "wyborem przyszlości",lubią zająć się historią,pod warunkiem że jest to historia ,która dotyczy przynajmniej 100-lat wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
gkarolina BRAWO CHŁOPAKI Z PO ! TAK TRZYMAĆ ! 25.10.05, 09:46 Niech PISmani realizują swoje utopie z Lepperem. PRAWO (sic!) i Sprawiedliwość, he,he,he... Spieprzajcie, dziady ! Wkrótce nowe wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
rambit666 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:46 Lepiej być w dobrej opozycji niż w złej koalicji ,niech rządzi Kaczka wraz z ojcem Rydzykiem alleluja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cocolinko PiS - zakłamane dziady !! 25.10.05, 09:46 Przewrotne, sprzedajne doopy PiSowskie!!!! Jeszcze Lepperowi nadstawcie tyłka i LPRowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skywalker77 WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA !!!!!! 25.10.05, 09:52 Hehe , to było do przewidzenia. Za 4 lata koalicja PO-SLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA !!!!!! 25.10.05, 10:03 Hehe , to było do przewidzenia. > Za 4 lata koalicja PO-SLD :) ```````````````````````````````` Bo de facto TA koalicja istnieje już od dawna... Odpowiedz Link Zgłoś
wqrwiony1 Re: WYSZŁO SZYDŁO Z WORKA !!!!!! 25.10.05, 10:37 NIE. takiej koalicji nie było. jeśli natomiast PIS przynajmniej z lustracji się wywiąże i doprowadzi do usunięcia wszystkich byłych czerwonych z polityki to SLD być może będzie wcale niegłupią partią. Odpowiedz Link Zgłoś
morgul Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:47 I bardzo dobrze, PO nie powinna wchodzić do tego Piss bagna. Niech brunatni porządzą to się ludzie przekonają, Szkoda że ludzie wierzą populistom i że musimy ciągle uczyć się na błędach. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:48 Oj biedny ten premier Kaziu M. Panowie Kaczyńscy nie raczyli go poinformować, że nie będzie koalicji z PO. Wystawił się na pośmiewisko w wywiadzie dla TVN24. Ale to dobrze o nim świadczy, po prostu przyzwoity gość. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Będzie próba ustanowienia reżimu, ale w UE 25.10.05, 09:55 Będzie to niesłychanie trudne. Przy Platformie w opozycji nic nie bedzie możliwe bez rozgłosu. Platforma nie tylko będzie zaskarżać każde sprzeczne z porządkiem europejskim pomysły do Strasburga i Brukseli. Platforma bedzie patronowac oporowi dużej części społeczeństwa przeciwko KACZEMU REŻIMOWI. Zresztą nie ma się co bać bojówek moherowych beretów. One są silne tylko w gębie. Podniecenie Pisiorowymi obietnicami minie szybko. Prosty lud żąda ochłapów szybko. RĘCE ZA LUD WALCZĄCE LUD SAM POOBCINA. Odpowiedz Link Zgłoś
frodo.jack Re: Brawo. 25.10.05, 09:50 Najuczciwszy człowiek na marszałka to pierwsze wspaniałe posunięcie PiS.Moje gratulacje.Tylko tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Brawo. 25.10.05, 09:52 jak to sie dzieje ze PSL zawsze plywa mimo ze jest chyba najbardziej umoczona partia Odpowiedz Link Zgłoś
frodo.jack Re: Brawo. 25.10.05, 09:54 Patrz na człowieka nie na partię.Czy masz jakies zarzuty do marszałkowania Pana Zycha. Odpowiedz Link Zgłoś
jakrzy Re: Brawo. 25.10.05, 09:59 ale to jest polityka, nie liczy sie pojedynczy czlowiek - tylko to jaka formacje reprezentuje! a funkcja marszalka to nie jest funkcja honorowa tylko bardzo wplywowa i powazna funkcja polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
palooh [...] 25.10.05, 10:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1goodman Re: Brawo. 25.10.05, 10:16 frodo.jack napisał: > Najuczciwszy człowiek na marszałka to pierwsze wspaniałe posunięcie PiS.Moje > gratulacje.Tylko tak dalej. A co ze zobowiązaniami i danym słowem. Tez tylko tak dalej???? Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Brawo. 25.10.05, 12:34 1goodman napisał: > frodo.jack napisał: > > > Najuczciwszy człowiek na marszałka to pierwsze wspaniałe posunięcie PiS.M > oje > > gratulacje.Tylko tak dalej. > A co ze zobowiązaniami i danym słowem. Tez tylko tak dalej???? > Czy ty jesteś ślepy?To PO ciągle czegość szuka i jątrzy.To dopiero populiści!!!mam nadzieje że PO zniknie ze sceny politycznej!!!Sprzedawczyków mieliśmy co niemiara przez ostatnie 16 lat!! Odpowiedz Link Zgłoś
teszu Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:52 Dżizus Krajst, Przecież takiej koalicji jeszcze po wojnie nie było... Koalicja w której najbardziej umiarkowane są k.y z PSL-u, które i tak poprą wszystko, bo za stanowisko wicedyrektora departamentu sprzedałyby własne matki razem z chałupą, krową, kozą i całą wsią na dokładkę. Mówi się, że strach ma duże oczy, ale jeśli dojdzie do tej koalicji to czas na nas... PS. Ktoś wie co trzeba zrobić, żeby dostać azyl polityczny w Albanii? Spokój, cisza, Adriatyk pluska... Odpowiedz Link Zgłoś
bona77 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:52 Liczę na zdrowy rozsądek i instynkt samozachowawczy PO. NIE DLA KOALICJI PO i PIS!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 10:00 Bo dla tego narodu widac 15 lat wystarczylo, zeby zapomniec jak "efektywny" w uszczesliwianiu ludzi jest socjalizm... Wyborcy Tuska sobie poradza - a bidota bedzie dalej sie zastanawiac czemu ma solidarne g*** mimo ze glosowala na tych, co to tak sliiiicznie naobiecywali :] Odpowiedz Link Zgłoś
t-odorek Re: Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 12:30 sierzant_nowak napisał: > Bo dla tego narodu widac 15 lat wystarczylo, zeby zapomniec jak "efektywny" w u > szczesliwianiu ludzi jest socjalizm... dla uscislenia, nie tyle socjalizm, co komunizm; to nie jest to samo; socjalizm naukowy jest ideologia bardzo niedoceniona i naznaczona przez bledy komunizmu; socjalizm naukowy Marksa jest w pewnym sensie jezykiem emancypacji; gdyby PiS stawial sobie realne cele, wcale nie dziwilbym sie ludziom na niego glosujacym;choc sam jestem w pogladach liberalny, to trudno sie dziwic ludziom, ze chca polepszyc swoj los jakas inna niz dotychczas droga; jednak program PiS'u tu zawodzi, nie widze pokrycia w obietnicach a jedynie przerzucanie odpowiedzialnosci na niedoszlych koalicjantow; bardzo nieladnie, ze tak powiem Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 13:03 t-odorek napisał: > dla uscislenia, nie tyle socjalizm, co komunizm; ... Dla uściślenia, to choć komunizm jest ideologią utopijną, to nie było u nas i tego (może i dobrze?). A socjalizm oczywiście, że się nie przeżył, my postrzegamy historię z perspektywy bardzo ograniczonej naszym podwórkiem i czasem życia, ale inni idą dalej i wcale nie myślą z jego elementów rezygnować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
t-odorek Re: Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 13:38 > Dla uściślenia, to choć komunizm jest ideologią utopijną, to nie było u nas i > tego (może i dobrze?). tu oczywiscie przyznaje racje, nie do konca wyrazilem sie jasno; mialem na mysli kominizm jako ustrój, który ukształtował się w krajach, w których partie komunist. uzyskały władzę, nie sam komunizm jako ideologie; Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 13:43 To już nie mam co uściślać :-) - przyłączam się do opinii. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rerana Re: Niech sobie porzadzi PiS z LPRem i SO 25.10.05, 12:42 sierzant_nowak napisał: > Bo dla tego narodu widac 15 lat wystarczylo, zeby zapomniec jak "efektywny" w u > szczesliwianiu ludzi jest socjalizm... Wyborcy Tuska sobie poradza - a bidota b > edzie dalej sie zastanawiac czemu ma solidarne g*** mimo ze glosowala na tych, > co to tak sliiiicznie naobiecywali :] > Oczywiście widzimy rządy PO Vel UW to co polskie dla tych panów było fe dlatego sprzedali się UE i na rynkach peło towarów z Chin całe stada Wietnamczyków.I mafiozów siedzących po więzieniach!!zkorumpowanych polityków,policjantów.A co cwańsi zasiedli w Europarlamęcie Piskorski,Lewandowski!! Odpowiedz Link Zgłoś
c43 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:52 Najgorzej tylko szkoda zmarnowanych 5 lat na populistyczne eksperymenty Odpowiedz Link Zgłoś
boba222 Bajki o koalicji z PO 25.10.05, 09:54 były PiSowi potrzebne wyłącznie na użytek kampanii wyborczej Kaczyńskiego. Jawne przyznanie się do chęci rządzenia z SO i PSL pogrążyłoby Kaczora. A tak, dopóki było trzeba, to kreowali mu umiarkowany wizerunek kosztem PO. Teraz PO już zbędne. Murzyn wykonał robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
sp444 Najrozsądniejsze wyjście! 25.10.05, 09:55 Wycofać sie z koalicji z PiS. PiS to błazenada! Co to za kandydat na ministra finansów, ten Zuber!! Nie przypominam sobie, a słucham od kilku lat jego wypocin analitycznych rynku finansowego i jeszcze mu się przypuszczenia nigdy nie sprawdziły. Komentować zaś to co było, to byle ktoś potrafi. Obu kaczorom szajba po woli zaczyna odbijać. Zachłystują się wygraną, ale to tylko pozorna wygrana. Dowiedzą się za rok, dwa, na przedterminowych wyborach do Sejmu. A będzie tak, gdy PO do koalicji nie przystąpi. Wygrać wybory bezrobotnymi, jest bardzo proste, ale dać później im pracę, raczej niewykonalne, szczególnie dla PiS. Szczególnie na koalicjanta dla PiS , polecałbym Samoobronę, ta sama mentalność walki, ludzie nie skażeni rządzeniem, wreszcie się pokażą, drugą Białoruś skonstruują. Odpowiedz Link Zgłoś
meritum3 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 09:55 No wreszczie ktoś w PO zdał sobie sprawę,że taka chora koalicja z PISdzielcami oznacza to,że PO bierze współodpowiedzialność za paranoidalne pomysły łojca Rydzyka oraz "JA Z BRATEM" a tym samym w niezbyt odległej pryszłości ( przedterminowe wybory pewne) PO zostanie zatopiona w kiepskim towarzystwie PIS. Odpowiedz Link Zgłoś