Dodaj do ulubionych

Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu

• ryszard461 Re: Zych kandydatem PiS i to bylby najlepszy wybor 25.10.05, 13:37
      W tej masie poslanek i poslow nikt nie znajdzie lepszego kandydata na
      marszalka.Jest to pierwsza rozsadna decyzja PIS mam nadzieje ze za nia pojda
      nastepne. Czy w rzadzeniu krajem niezbedna jest platforma zwana obywatelska to
      do konca nie jest wcale jasne wlasnie tam dopatrzyl bym sie panie jakrzy bagna
      ktore siega tym ludziom po pachy.
    • r0b0l wynająć za granicą, sporządzić kontrakt... 25.10.05, 13:39
      uczciwie zapłacić po robocie plus ewentualna premia. Będzie dużo taniej, w dodatku mozna zarządać sporej kaucji
    • azael11 będzie jak zgodnie z zapowiedziami 25.10.05, 13:43
      wyjedziesz z kraju chyba że twoim słowem też można dupe wytrzeć
      • wojten Niczego takiego nie zapowiadałem, prędzej 25.10.05, 13:47
        wyrzucę stąd wszystkich paranoików.
    • ws21 Re: No to gdzie szukać tego czegoś? 25.10.05, 13:46
      Stworzyć. Od podstaw. Mam nadzieję że pokolenie 20 - 30 latków stać na więcej
      niż zasilanie szeregów MW.
    • liberalni A swoją drogą to ciekawe... czyżby drugi "mgr"? 25.10.05, 14:03
      Na początek cytat: "Doskonale wykształcony prawnik, profesor prawa"
      Zgadnijcie o kim to?

Polityk powinien być precyzyjny do bólu i w żadnym wypadku nie koloryzować
      rzeczywistości (ale ja naiwny jestem).
      Pan Lech Kaczyński jest doktorem habilitowanym prawa pracy a nie profesorem
      mianowanym prawa pracy. Pełni jedynie funkcję profesora UKSW (Uniwersytet
      Kardynała Stefana Wyszyńskiego) - niektórzy nazywają takich profesorami
      funkcyjnymi ale z uznaniem dorobku naukowego przez mianowanie profesorem
      nadzwyczajnym lub zwyczajnym nie ma to nic wspólnego.

Dla zainteresowanych adres profesora UKSW:
      Prof. UKSW:
      dr hab. Lech Kaczyński
      l_kaczynski@uksw.edu.pl
    • rofor Re: IDZIE NOWE ! ! ! Zych kandydatem PiS 25.10.05, 14:05
      Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia
      postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale
      jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie
      dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a jednocześnie
      ograniczyć dziurę budżetową ..(...)"
      Nagle wypowiedź przerywa głos z sali :
      - Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...
      • 3mam3 Dobre!!! 25.10.05, 14:19
        rofor napisał:

> Kaczyński przedstawia swój program w sejmie, kolejno wymienia
        > postulaty "..chciałbym stworzyć 3 mln mieszkań, ograniczyć inflację, ale
        > jednocześnie zwiększyć wydatki publiczne, wprowadzić nieodpłatne kształcenie
        > dla wszystkich studentów, 2 krotnie zwiększyć emerytury i renty a
        jednocześnie
        > ograniczyć dziurę budżetową ..(...)"
        > Nagle wypowiedź przerywa głos z sali :
        > - Panie Kaczyński, tak to tylko Panu w Erze dopasują...

Świetne i celne. Przekażę dalej. Szkoda tylko, że już jest po wyborach
      • conservator rzeczywiście dobre !!! hahaha 25.10.05, 14:28
    • focusek ta koalicja nie ma sensu 25.10.05, 14:06
      PO powinna wycofać się z wszelkich układów z tymi pajacami z PiS-u, co nie
      wyjdzie będzie na ich komto, niech sobie Kaczory wchodzą w koalicję z Lepperem
      i LPR, to jest to sama ekipa.
    • davidmors Re: Zych to element kontynuacji, jak i całe PSL 25.10.05, 14:07
      Jednak wyborcy to sprawili, że takie mastodonty jak PSL i SLD ostały się w Sejmie.
      Co robić, trzeba z tym żyć jak z czyrakiem na dupie.
      • funia81 Re: Zych to element kontynuacji, jak i całe PSL 25.10.05, 14:29
        > Co robić, trzeba z tym żyć jak z czyrakiem na dupie.

Czesc, morsik. Widze, ze jak zwykle az ociekasz szacunkiem do tych, ktorzy sie z
        toba nie zgadzaja. Skadzes ty sie wzial? Gdzie ucza takiej kultury dyskusji?
      • pantanal Coś ty taki spolegliwy, davidmors 25.10.05, 15:00
        czyzbys tak kochal PRL? Moze i tak, to chrakterystyczne dla endeków: z komuną za
        PRL zyli w zgodzie, a nawet lizali im dupe (PAX, Giertychy), a kiedy inni komune
        obalili, wtedy krzycza: tamci to agenci, to my wyzwolilismy Polske!
    • mcgoo Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 14:09
      Genialne zyczenia - niech PO sie dasa i robi minki jak urazona panna na balu
      maturalnym. Przegrali wszystkie wybory i co im pozostaje dąsy i pąsy ? Kleska PO
      wynika z samego PO.
      • lonestar2 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 14:21
        A ja jestem ZAWIEDZIONA. Glosowalam na PO. Nie wyszlo. Glosowalam na TUSKA. Nie
        wyszlo. To nie znaczy jednak, zeby wszystko rzucac i uciekac. A co z ta
        POLSKA??? Przeciez to ONA sie przede wszystkim liczy. Tak nas zapewniano. A
        moze wcale nie chodzilo o Polske? PLATFORMO, a co z tymi ludzmi, ktorzy wam
        zaufali?
        Tak, masz racje, tu dasy nie sa na miejscu. Trzeba pokazac charakter!
    • matador10 Lepszy Zych, niż spec od latania na drzwiach 25.10.05, 14:13
      Pan Komorowki byłby świetnym marszałkiem, tak jak był min. obrony. Wsławił się m. innymi działaniami by polscy lotnicy latali na drzwiach od stodoły. Pewnie jak marsz. sejmu otwierałby obrady korkociągiem.
      PO swoją bezczelnością bije rekordy świata. Przegrała wybory parlamentarne i prezydenckie, no to w nagtrodę chce wszystko kontrolować. Ale webbalnie klepie, że za wszystko będzie odpowiada PiS. Nie jestem zwolennikiem ani jednych, ani drugich, ale bezczelność PO przechodzi wszelkie granice. Zachowuje się jak stara la***cznica, która udaje dziewicę. No pewnie - PO chce kontrolować resorty sprawiedliwości i administracji. Tym samym chodzi im o ukrycie dotychczasowych machlojek i pole do następnych. Najlepiej aby min. sprawiedliwości został Piskorski, policji - Lweandowski, a skarbu - Waltz. I hulaj dusza, można kombinować dalej. To już chyba koniec PO - pochodzą z Mumi Wolności i ich miejsce jest tam gdzie obecnie jest Mumia Autorytetów, czyli w (nie*)(od*)bycie-niepotrzebne skreślić.
      • azael11 jeśli chodzi o tupet to przebił WC LM i JB 25.10.05, 14:18

• funia81 Re: Lepszy Zych, niż spec od latania na drzwiach 25.10.05, 14:27
        Czy naprawde sadziles, ze przegrana PO zadowoli sie Ministerstwem Sportu, a
        potem zamieni w maszynke do glosowania na rzecz pomyslow braci K? Jezeli PO ma
        za cos odpowiadac w tym rzadzie, to musi miec w nim cos do powiedzenia.
        Tymczasem buta braci K nie pozwala im odstapic zadnego waznego resortu -
        chcieliby wszystko scentralizowac i trzymac w garsci. Nie widze wspolnej drogi
        dla PiS i PO - nie na takich warunkach.
      • m15 Re: Lepszy Zych, niż spec od latania na drzwiach 25.10.05, 14:45
        matador10 napisał:

> Pan Komorowki byłby świetnym marszałkiem, tak jak był min. obrony. Wsławił
        się
        > m. innymi działaniami by polscy lotnicy latali na drzwiach od stodoły. Pewnie
        j
        > ak marsz. sejmu otwierałby obrady korkociągiem.
        > PO swoją bezczelnością bije rekordy świata. Przegrała wybory parlamentarne i
        pr
        > ezydenckie, no to w nagtrodę chce wszystko kontrolować. Ale webbalnie klepie,
        ż
        > e za wszystko będzie odpowiada PiS. Nie jestem zwolennikiem ani jednych, ani
        dr
        > ugich, ale bezczelność PO przechodzi wszelkie granice. Zachowuje się jak
        stara
        > la***cznica, która udaje dziewicę. No pewnie - PO chce kontrolować resorty
        spr
        > awiedliwości i administracji. Tym samym chodzi im o ukrycie dotychczasowych
        mac
        > hlojek i pole do następnych. Najlepiej aby min. sprawiedliwości został
        Piskorsk
        > i, policji - Lweandowski, a skarbu - Waltz. I hulaj dusza, można kombinować
        dal
        > ej. To już chyba koniec PO - pochodzą z Mumi Wolności i ich miejsce jest tam
        gd
        > zie obecnie jest Mumia Autorytetów, czyli w (nie*)(od*)bycie-niepotrzebne
        skreś
        > lić.
        facerci sa w glegokim szoku,po przegranych wyborach parlamentarnych mieli
        wygrana (zgodnie z zapowiedziami wyborczej)w wyborach prezydenckich,po kolejnej
        przegranej-wzorem komuchów, kompletnie zglupieli,naród wybral -tak jak wybral,a
        rokita chce teraz równowazyc na szali wladzy swoje porazki i wygrane
        pisu ,paranoja
    • wojtek2784 Re: PO przegrała dwa razy i to trzeba pamiętać... 25.10.05, 14:18
      Premier jest z Gorzowa , a nie z Krakowa i to też trzeba pamiętać. Przegrana PO
      jest oczywista dla wszystkich z wyjątkiem polityków PO.
      • pantanal Jesteś naiwny bidoku 25.10.05, 14:55
        Krakus
      • dr.kwasenbrau PO przegrała dwa razy i to trzeba pamiętać 25.10.05, 15:28

To klasyczny konflikt rodzinno-pokoleniowy.

Przynajmniej u mnie w rodzinie, starsi głosowali na Pis a młodsi na PO. Starsi
        to, m.in. inżynier lotnictwa z latami stażu w PZL (w innym kraju już byłby
        BOGACZEM) poniżony wieloletnią służbą hohsztaplerom za psie pieniądze, głosował
        na PiS. Słusznie, uważam, rodziny nasze zawsze żyły w kulcie prawości,
        uczciwości i patriotyzmu. Jednak wiek i doświadczenia wujka uczyniły go
        ZGORZKNIAŁYM. Myśli o PRZESZŁOŚCI, o rozliczeniach za krzywdy swoje (bo na
        perspektywy za późno), o młodości szczęśliwej - wtedy dostał OD PAŃSTWA talon na
        samochód i mieszkanie. Było to za komuny, lecz komuny nienawidzi
        najbardziej.PODZIWIAM I SZANUJĘ wujka, tak jak szanuje drogę braci Kaczyńskich.

Tak, jesteśmy jedną rodziną.

Jednak ja patrzę w przyszłość bardziej niż w przeszłość. Jestem za tolerancją i
        prawami mniejszości - religijnych, kulturowych, językowych i seksualnych (wujek
        nie lubi takich odszczepieńcow). Prowadzę własny biznes i liczę tylko na siebie
        - wujek nie rozumie, jak można samemu coś kombinować (tak, dla niego
        biznes=oszustwo). Uważam, że pragmatyzm w polityce zagranicznej jest
        NAJWAŻNIEJSZY, wujek sądzi iż Bóg, Honor, Ojczyzna to wystarczające podstawy
        polityki zagranicznej.
        Ja nie liczę na nic od państwa, wujek liczy na wszystko. Ja chcę "lekkiego"
        państwa, prostych i jasnych reguł, niewielu urzędników, swobody i wolności w
        podejmowaniu decyzji. Wujek chce gwarancji, etatu, opieki urzędu, większej
        ilości urzędników po to, aby szybciej załatwiać urzędowe sprawy (tych w jego
        życiu zasze jest mnóstwo).
        Wujek wierzy w tzw. "sprawiedliwość społeczną" na dźwięk tej frazy robi mi się
        niedobrze - albo jesteś prawy i prosto zawsze pomagasz biednym albo jesteś
        "moralnie piękny" i chesz "sprawiedliwości społecznej" egzekwowanej przez aparat
        urzędniczy. Ja pomagam i nie gadam a on chce to upaństwowić.
        Wierzę w jego uczciwość i dobre chęci. Klął tyle lat na "władze". teraz wreszcie
        ma to, co chciał. Oby był z tym szczęśliwy. Może uda się rzeczywiście wykosić
        złodzieji, kłamców, oszustów, synekury, kliki, koterie, bandy, łapówkarzy z III
        RP.Z pomocą Samoobrony ?
        Przyjdzie czas na spłatę poparcia ryżyka i trędowatego - co wtedy ? Jak pogodzić
        to z etosem patrioty ? Jak rozmawiać z fazszystami ryżyka ? Jak można......
        To tak, jakby wujek poprosił menela z ławki o pomoc w pilnowaniu mieszkania.
        Jak patriota polski może znieść wyczyny trędiego i ryżyka ? Czy oni są lepsi od
        aferzystów siedzących w więzieniach ?

Niesmak.

Jednak, pomimo tych różnic, jesteśmy w jednej rodzinie ludzi przyzwoitych i
        uczciwych. Teraz nadszedł czas wujka - czy go wykorzysta ?

Może niech porządzi trochę - przyda się wszystkim.
    • walter_m Teraz jedyny ratunek to ptasia grypa ! 25.10.05, 14:19
    • langston I ZNOW CHODZI O TECZKI CZYLI MSWIA 25.10.05, 14:33
      PO uwazacie sie za partie "inteligencji" tylko dlatego ze dwie naczelne
      guwernantki IIIRP czyli M. Olejnik i Justyna-"nie zamykam ust"-Pohanke
      agituja za wami!

...a teraz o co poszlo?
      o stanowisko dla MSWiA czyli o to samo co zawsze -TECZKI!!
      znowu PO chcialaby chronic agentow!
      Zawsze Rokita byl typowany ewentualnie na szefa MSZ nagle Urban,Michnik i UB
      obudzilo sie ze teczki nie moga sie dostac w rece PIS!!!!
      • m15 Re: I ZNOW CHODZI O TECZKI CZYLI MSWIA 25.10.05, 14:49
        koniec z komuna,budujemy IV rp,jesli po nie chce isc razem-pójdziemy sami
      • pantanal Gó.. prawda 25.10.05, 14:52
        Akurat w aprawie teczek PO zajmuje stanowisko dalej idące od PiS. A ton całej
        sprawie nadają krkowscy dziłacze związani z Rokitą, wśród nich przewodniczący
        kolegium IPN Sławomir Radoń. Znam człowieka dobrze i wiem, że jego poglądy
        polityczna są dalej na prawo, niż u członków PiS.
        • langston Nietety pozycja Rokity w PO jest za slaba! 25.10.05, 15:18
          Listy wyborcze ustalal Schetyna i "wycinal" ludzi Rokity!
    • meritum3 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 14:46
      Kaczyńskiem bliższy byłby Leper, to przecież " kumpel" z ławy sądowej ( sprawa
      Wachowskiego )
    • brrr3 Re Histeria PO ! Smiech mnie ogarnia ! 25.10.05, 14:48
      PO przegrała i teraz...zabiera swoje zabawki i sobie idzie.... Jesli to zrobia
      to mam nadzieję,że pójdą w ślad UD, UW i w końcu PD. Tam będzie ich
      miejsce..tzn niebyt polityczny całkowity. To plecenie o odpowidzialności za
      kraj, Tusk dla wszystkich Polaków, jedyni wiedzący jak poprowadzić ten Naród w
      swietlaną przyszłość.... ha ha ha ha... Panie TUSK te kilkadziesiąt godzin od
      wyborów przekonało mnie ,że dobrze zrobiłem nie głosując na pana ( mimo że
      zrobilem to i w pierwszej turze jak i glosowałem na PO w wyborach
      parlamentarnych) Pańskie gadanie o swojej odpowidzialności było chorym
      bredzeniem, widząc to co teraz "odpowiedzialna PO" wyczynia i mówi ustami swych
      prominentnych przedstawicieli. W PO są politycy ? To są gó..arze nie politycy.
      Zacytuje pewnego Rosyjskiego pisarza,który powiedział,że "Polscy politycy sa
      jak panienki... co to chcieli by zachowac dziewctwo ale i pieniązki mieć, a jak
      inaczej mawiają Rosjanie... i Rybkę zjeść i na Ch..a usiąść" Do przedszkola z
      Wami !
      • pantanal No i po co te obelgi. Rządźcie sami 25.10.05, 14:54
        albo z pomoca Samoobrony, LPR i PSL. Powodzenia! Ale jesli rozp...icie Polske,
        to naród wam tego nie zapomni
        • brrr3 Re: No i po co te obelgi. Rządźcie sami 25.10.05, 15:08
          Jakie obelgi ? To co ten Rosjanin powiedził to święte słowa. Jak ktos sie
          bierze za polityke to sie godzi na wiele spraw a nie zachowuje jak dzieciuch co
          to mu zabrali zabawki ! Niestety w PO widzę wiele politycznej "mąrdości rodem
          ze srodowis UW. Np. takich jak wybór Bochniarz na kandydata na prezydenta. Ha
          hahhahahhaha. PO obraża się na wyborców bo nie zagłosowali tak by wygrała.
          Skoro tak jest..to teraz mamy was w d... To jest zachowanie odpowiedzialnej za
          kraj partii?? Zgroza i głupota. Jeśli nadal środowiska PO bedą z pogardą
          traktować elektorat Rydzyka czy Leppera to w koncu PO zostanie sama na małej
          kanapie..tylu was będzie. Kaczor jest o trzy klasy lepszym politykiem bo
          zamiast nim gardzić on ten elektorat przejął. Proste jak drut, lecz nie dla
          Tuska i doradców. Jak się startuje w wyborach to po to by WYGRAĆ ! Wyborcze
          zwycięstwa są miarą skuteczność danej parii czy polityka. Tusk i PO przegrała
          dwa razy ! I jak do tej pory nie ma nawet cienia refleksji w jej łonie,
          dlaczego tak się stało poza tym,że to przez tą "ciemną wieś i katoli Rydzyka".
          Panowie z PO puknijcie się w czache !
          • m15 Re: No i po co te obelgi. Rządźcie sami 25.10.05, 15:16
            brrr3 napisał:

> Jakie obelgi ? To co ten Rosjanin powiedził to święte słowa. Jak ktos sie
            > bierze za polityke to sie godzi na wiele spraw a nie zachowuje jak dzieciuch
            co
            >
            > to mu zabrali zabawki ! Niestety w PO widzę wiele politycznej "mąrdości rodem
            > ze srodowis UW. Np. takich jak wybór Bochniarz na kandydata na prezydenta.
            Ha
            > hahhahahhaha. PO obraża się na wyborców bo nie zagłosowali tak by wygrała.
            > Skoro tak jest..to teraz mamy was w d... To jest zachowanie odpowiedzialnej
            za
            > kraj partii?? Zgroza i głupota. Jeśli nadal środowiska PO bedą z pogardą
            > traktować elektorat Rydzyka czy Leppera to w koncu PO zostanie sama na małej
            > kanapie..tylu was będzie. Kaczor jest o trzy klasy lepszym politykiem bo
            > zamiast nim gardzić on ten elektorat przejął. Proste jak drut, lecz nie dla
            > Tuska i doradców. Jak się startuje w wyborach to po to by WYGRAĆ ! Wyborcze
            > zwycięstwa są miarą skuteczność danej parii czy polityka. Tusk i PO przegrała
            > dwa razy ! I jak do tej pory nie ma nawet cienia refleksji w jej łonie,
            > dlaczego tak się stało poza tym,że to przez tą "ciemną wieś i katoli
            Rydzyka".
            > Panowie z PO puknijcie się w czache !
            oni moze by sie pukneli,lecz nie wiedza czy posiadaja cos takiego-widzac ich
            zachowanie tez mam watpliwosci czy bozia obdarowala ich rozumem(a ponoc -tacy
            inteligentni)
    • fitfan WZIĄĆ pisowców ZA MORDĘ 25.10.05, 15:22
      Inaczej z nimi nie można. PO musi postawić wysoko poprzeczkę w negocjacjach!
      Jest ona jedynym gwarantem efektywnego rządzenia krajem, na którym wiele rządów
      sobie zęby połamało.
      • m15 Re: WZIĄĆ pisowców ZA MORDĘ 25.10.05, 15:28
        fitfan napisał:

> Inaczej z nimi nie można. PO musi postawić wysoko poprzeczkę w negocjacjach!
        > Jest ona jedynym gwarantem efektywnego rządzenia krajem, na którym wiele
        rządów
        >
        > sobie zęby połamało.
        wszystkie czerwone zwierzatka powinny grzecznie zamknac ryjki i czekac co los
        przyniesie ,macie dobra okazje by siedziec cicho ,boscie moskiewskie slugusy i
        sprzedawczyki
    • antonioni1 Zych marszałkiem. A niech mu tam. 25.10.05, 15:24
      To wszystko i tak nie przeżyje jednego roku kalendarzowego. Nawet jeśli Radio
      Maryja odtrąbiło zwycięstwo "sił narodowych" wszystko rozsypie się szybciej niż
      powstało. Skoro Kaczyńscy tacy mądrzy to niech sobie rządzą z Lepperem. To
      dopiero będzie kapela z gnojówką w tle.
      • dr.kwasenbrau Re: Zych marszałkiem. A niech mu tam. 25.10.05, 15:29

perspektywy za późno), o młodości szczęśliwej - wtedy dostał OD PAŃSTWA talon na

polityki zagranicznej.
        "moralnie piękny" i chesz "sprawiedliwości społecznej" egzekwowanej przez aparat
        Wierzę w jego uczciwość i dobre chęci. Klął tyle lat na "władze". teraz wreszcie
        RP.Z pomocą Samoobrony ?
        Przyjdzie czas na spłatę poparcia ryżyka i trędowatego - co wtedy ? Jak pogodzić

Niesmak.

• rs_gazeta_forum Re: Zych marszałkiem. A niech mu tam. 25.10.05, 15:35
          dr.kwasenbrau napisał:
          > ...

Ładne.
          Pozdrawiam
      • dr.kwasenbrau Re: Zych marszałkiem. A niech mu tam. 25.10.05, 16:27

polityki zagranicznej.
        RP.Z pomocą Samoobrony ?

Niesmak.

• mis_fis glosowalem na PO i na Tuska, i nie zycze sobie, 25.10.05, 15:28
      aby wchodzili oni w koalicje z PiSem!!!
    • jurek41 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 15:31
      Zdjeli maski Panowie z Platformy i pokazali do czego sa zdolni... im tylko
      stolkow sie chcialo.. a kraj maja daleko w powazaniu i narod! Ani argumentow
      dobrych tylko sztuczki starej nomenklatury im w glowie.... wstydzcie sie... bo
      zaufanie narodu doa was slabnie z dnia na dzien!!!
      • jacekm22 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 17:07
        Czlowieku czemu tak bredzisz ???!!!
        Jakich stolkow ?? PO zostawi PIS , niech sobie szuka innych jeleni .... i
        RZADZI SAMA , zobaczymy rezultaty ......
    • gruda666 Kaczor jest Prof. tak sama tak jak Kwach skonczyl 25.10.05, 15:34
    • gruda666 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 15:35
      studia. dr habilitowany to nie jest profesor /// profesor sa jedynie ludzie
      mianowani na to stanowiska zreszta chyba nawet przez prezydenta... habilitacje
      nie czyni z nikogo profesora
      • wj_2000 Lech Kaczyński - profesor z Ustępu 25.10.05, 18:51
        gruda666 napisał:

> studia. dr habilitowany to nie jest profesor /// profesor sa jedynie ludzie
        > mianowani na to stanowiska zreszta chyba nawet przez prezydenta... habilitacje
        > nie czyni z nikogo profesora

Prawie dobrze, ale niezupełnie.
        Tytuł profesora to nie mianowanie, a nominacja. Uroczyście wręcza ją Prezydent,
        ale merytorycznie jest to wynik procedury rozpoczętej w jednostce naukowej, w
        pełni kontrolowany w skali kraju przez Centralną Komisję (wybieraną w
        głosowaniu przez ogół naukowców w Polsce).
        Takiego tytułu Kaczyński nie ma.
        W zasadzie tylko posiadanie takiego tytułu (niezależnie od tego czy się gdzieś
        pracuje, czy nie) uprawnia do posługiwania się tytułem "profesor" i do takiego
        zwracania się do danej osoby.
        Istnieje jeszcze coś takiego jak stanowisko pracy w uczelni (w PAN jest
        inaczej), a raczej dwa stanowiska: profesor nadzwyczajny i profesor zwyczajny.
        Wprowadziła je Ustawa z roku 1990. Zatrudnić na stanowisku profesora
        nadzwyczajnego można już osobę NIE posiadającą tytułu naukowego, ale
        posiadającą stopień naukowy dra hab., (jak Kaczyński Lech).
        Póki ktoś taki jest zatrudniony na stanowisku profesora nadzwyczajnego, opis
        jego stopnia i funkcji, prawidłowy jest następujący:
        dr hab. Lech Kaczyński, profesor nadzwyczajny Uniwerytetu Kardynała Stefana
        Wyszyńskiego. Jest on "profesorem uniwersytetu", a nie po prostu profesorem.
        Ustawa z 1990 w tym kształcie została przeforsowana przez aktywistów
        Solidarności, pracowników uczelni, "przerośniętych" nieco, którzy chcieli sobie
        skrócić drogę do wymarzonego słówka "profesor".
        Złośliwi nazywają takich profesorów "profesorami z ustępu", jako że taką
        możliwość daje Ustęp 2 odpowiedniego Artykułu Ustawy.
        Osobę taką wolno określać doktor habilitowany.
        Jeśli na przykład, w recenzji wystapienia o profesurę do CK użyć zwrotu: w swej
        najważniejszej pracy profesor NN udawadnia, że...to Centralna Komisja zwraca
        recenzję do Autora z prośbą o skorygowanie pomyłki!!!!!!
        (W PRL listy adresowane: Berlin Zachodni, NRF - bywały zwracane z adnotacją,
        nie ma takiego miasta w NRF)
        Jest to sytuacja- wypisz, wymaluj- jak z owymi "docentami marcowymi", kiedy to
        na fali swoistej rewolucji kadrowej na uczelniach, znowelizowano ówczesną
        Ustawę dopuszczając do zajmowaia stanowisk docentów pracowników bez habilitacji
        (ze stopniem zwykłego doktora, nie habilitowanego).
        Żeby było jeszcze głupiej, Ustawa solidarnościowa z 1990 (niezmieniona w tym
        aspekcie przez Ustawę z tego roku), gdy profesor nadzwyczajny "z ustępu"
        dostąpi zaszczytu nominacji (stając się profesorem "belwederskim"), bynajmniej
        nie przestaje byc profesorem nadzwyczajnym.
        Opis jego sytuacji brzmi, na przykład:
        prof. dr hab. Jerzy Buzek, profesor nadzwyczajny Politechniki Śląskiej.
        Taką osobę można tytułować profesorem bez ograniczeń. Osoba taka pozostaje
        profesorem nawet, gdy porzuci prace na uczelni.
        Profesor nadzwyczajny belwederski, po kolejnych latach i po uzyskaniu kolejnego
        dorobku może pretendować do zajęcia stanowiska profesora zwyczajnego. W/g
        dotychczasowej Ustawy na stanowisko to MIANOWAŁ Minister, na wniosek Senatu
        Uczelni.
        Lech Kaczński figuruje w skłądzie UKSW (Uniwerytetu Koło Samej Warszawy, jak
        żartobliwie rozszyfrowuje sie ten skrót) na stanowisku profesora
        nadzwyczajnego. Trochę więc tym profesorem jest, ale zwracanie sie do
        niego "profesorze" jest, w myśl obowiązujących zasad formalnych, nadużyciem.
        Taką samą profesorką z ustępu jest i HGW i Balcerowicz i inni.
    • wojten PO nie dajcie zrobić z siebie statystów! 25.10.05, 15:36
      • wojten Już daliście d..walcząc z PiS-em fair. 25.10.05, 15:39
        • brrr3 Re: Już daliście d..walcząc z PiS-em fair. 25.10.05, 15:50
          Zacytuje pewnego Rosyjskiego pisarza,który powiedział,że "Polscy politycy sa
          jak panienki... co to chcieli by zachowac dziewctwo ale i pieniążki mieć, a jak
          inaczej mawiają Rosjanie... i Rybkę zjeść i na Ch..a usiąść" Wypisz wymaluj to
          politycy PO i pan TUSK.Do przedszkola z wami !

• ritterausleidenschaft fakt, "prostytucja" to specjalnosc rosyjska ... 25.10.05, 16:02
            zgadzam sie w pelni.

poza tym zacytuje rycerska zasade:
            po przgranej bitwie zabiera sie poleglych i rannych i opuszcza pole.
            reszta zajmuja sie hieny ... jak widac tu w forum ;-)
            • brrr3 Re: fakt, "prostytucja" to specjalnosc rosyjska . 25.10.05, 16:12
              Tylko,że polityka to wieczna bitwa i podwijanie ogona po porażce jest raczej
              błędem. Mam resztki nadziei,że ktoś w PO trochę zmądrzeje i zrozumie ,że realny
              wpływ na to co się będzie działo w kraju, ma tylko ten kto jest w rządzie.
              Pozostali będą sie tylko mogli madrzyć w sprzedajnych mediach i tyle po nich
              zostanie. "Rozkwit" Partii Demokratycznej tego dowodem.
              • ritterausleidenschaft bycie silna opozycja nalezy rowniez do 25.10.05, 16:28
                "wspolrzadzenia" - oczywiscie w sensie kontroli i "zlego sumienia" ;-)
              • funia81 Re: fakt, "prostytucja" to specjalnosc rosyjska . 25.10.05, 19:36
                > realny wpływ na to co się będzie działo w kraju, ma tylko ten kto jest w
                > rządzie.

Karygodne uproszczenie. Sugeruje, ze zachodzi rownowaznosc "bycie w rzadzie" <=>
                "wplyw na kraj". Nieprawda. Gdyby PO dostalo od PiS propozycje objecia tylko
                (hipotetycznie) Min. Sportu, to takie "bycie w rzadzie" mozna sobie w tylek
                wsadzic. I o to toczy sie spor. Bo odpowiedzialnosc - w oczach tepej, badz co
                badz, publiki - na pewno sie podzieli. A wplywy? No wlasnie...
                • brrr3 Re: fakt, "prostytucja" to specjalnosc rosyjska . 25.10.05, 20:38
                  No własnie, ta tępa publika....a TY dziecko to co? Mędrzec na mędrcami ? To
                  własnie gubi PO. Pycha i niezmącone przekoanie,że wie się lepiej. Maluczcy mają
                  tylko kiwac swymi głupimi główkami i klaskać radosnie. Całe tzw.środowisko
                  wywodzące się z UD, UW i PD za takie podejście do ludzi zapłaciło juz swoją
                  cenę. Platforma ma być następna ? Te wybory to totalna klęska i troszke
                  skromności by sie PO przydało. Zaś co do podziału wpływów w rządzie...to
                  oczywiste,że PO powinna walczyć o swoje. Tylko walczyć jak na poważną partię
                  przystało, a nie jak panienka, co to by i dziewicą byś chciała i pieniązki też
                  by sie przydały....
    • dege Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 16:07
      no i dobrze.... założę się, że połowa "opozycjonistów" z PO niedługo opuści
      swoją przegraną partię i skuma się z kaczorkami...
      • mzok Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 16:22
        No to na pewno będzie rząd PiS-SKL-PSL, Ci ostatni pójdą z każdy, nie na darmo
        krąży dowcip, że na pytanie kto wygra wybory, Pawlak odowiada - nasz przyszły
        koalicjant
    • survivor2 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 16:18
      ”Tusk powiedział, że jeśli PiS na serio myśli o koalicji rządowej,
      to „oznaczałoby to, że Jan Rokita jest wicepremierem odpowiedzialnym za
      administrację i sprawy wewnętrzne. - To byłby dla mnie test dobrej woli PiS -
      powiedział Tusk”
      My wszyscy, świadomi konieczności zmian zastopowanych grubą kreską liberałów z
      U.W. (ancestor PO), wierzymy, że PiS nigdy nie zgodzi się na tę kolejną
      prowokację PO, broniących do upadłego ciepłych synekur własnych i milionerów z
      SLD , którzy uwłaszczyli Polskę jak prywatny folwark w trakcie przemalowywania
      się z czerwieni zbrodniczego PZPR. Oddanie tych resortów oznacza kompletną
      inercję w totalnie skorumpowanej państwowej administracji i chorym wymiarze
      sprawiedliwości, czyli utrzymanie wszystkiego jak było. A głosując na Tuska i
      jego PO (gdy SLD przestało się liczyć w wyborach), tego właśnie oczekiwała ta
      cała komunistyczna mafia i jej współczesne progenitury obficie korzystające z
      zagrabionego narodowego mienia, mienia nas wszystkich.
      • hermoso do survivor 2 25.10.05, 16:34
        aż dupa się śmieje od twoich żałosnych wypocin.zanim coś powiesz to weź koło i
        pierdyknij się mocno w czoło.
      • diplomatic Re: premierem chce być Rokita - to warunek koalicj 25.10.05, 16:36
        chcą pisowców zniszczyć i potem ma być na pis ze to ich wina
      • zhk Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 16:47
        No, ale bez przesady. PIS nie jest jedyny. Druga połowa to PO. I nie
        reprezentują SLD, tyko trochę umiaru. Bo dziłając z zasady na oślep, w odruchu
        odwetu, można sporo biedy przysporzyć niewinnym ludziom. Wszystko OK, tylko nie
        tak jak Ziobro. Który jak go opier..lić, to "ruki pa szwam" .
        (patrz "wyzerowanie" przez Millera). Nie szcz.. dzielnicowym do butelek na
        mleko (jak onegdaj bywało), tylko metodycznie sprawę załatwić.
      • zhk Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 17:04
        Ten ma dołączyć do tych siłowych. Wali dobrze z dyńki...

►►►►►►
      • funia81 Re: Zych kandydatem PiS na marszałka Sejmu 25.10.05, 19:38
        > My wszyscy, świadomi konieczności zmian zastopowanych grubą kreską liberałów z
        > U.W. (ancestor PO), wierzymy, że PiS nigdy nie zgodzi się na tę kolejną
        > prowokację PO, broniących do upadłego ciepłych synekur własnych i milionerów

Widac, zes jeszze dzieciak, co to nawet nie pamieta, czym byla "gruba kreska" u
        Mazowieckiego. Ale na pocieszenie ci powiem, ze grafoman juz z ciebie pelna
        gebe. Pieprzysz jak Putrament.
    • diplomatic Re: Rokita chce zostać premierem - to nie tajemnic 25.10.05, 16:34
      Cała PO o tym bez przerwy gada.
      • zyks No przecie lepszy niż Kazio mały figurant... 25.10.05, 17:24

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka