dolenicz Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 15:20 Stary dobry angielski aforyzm: "A dog, a woman and a chestnut tree, The more you beat them, the better they'd be!" (Tylko ze ta uczona doc. dr zdaje sie po angielsku anime, ani be?) Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 15:24 brawo, coz za elokwencja!!! jestem pod wrazeniem Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 15:26 Wyjdz w Anglii na ulice i pochwal sie swoja wiedza. Moze dostaniesz to, na co zaslugujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 15:28 no co ty? zeby wyjsc w anglii na ulice, trzeba sobie umiec poradzic samemu, a autor postu to ewidentnie ten, ktory potrzebuje zeby go ktos prowadzil za raczke i powiedzial co ma robic i co ma myslec - ksiadz, ojciec narodu, kaczorek... Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 15:32 Nie watpie. Pewnie bite dziecko:( Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 21:35 Od razu widac ze nie masz pojecia o UK... Tam chlopaki o swoich zonach maja pojecie zazwyczaj takie ze sa to 'useless bitches' or 'waste of air'... I nie pisze tutaj o chavs.... Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Dedykacja dla uczonej Ś. na pozegnanie 04.11.05, 21:59 Moga sobie mowic, ale mozna im za to wytoczyc proces z nadzieja na ukaranie. Nie mowiac o tym, co dzieje sie z urzednikami zabraniajacymi demonstracji... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Środa zdymisjonowana w Piątek! Plus dla premiera! 04.11.05, 15:26 Kasacja kuriozalnego ministerstwa do spraw "równego statusu kobiet" (sic!) To coś takiego jak ministerstwo do spraw wschodów słońca. Nareszcie ktoś robi porządki. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Środa zdymisjonowana w Piątek! Plus dla premi 04.11.05, 15:28 I mozecie znow z zadowoleniem puszczac baki, a jak sie kobicie nie spodoba, to... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Środa zdymisjonowana w Piątek! Plus dla premiera ! 04.11.05, 15:32 Głos sfrustrowanego agenta żydokomuny nie zepsuje nam radości z powodu wywalenia tej obłąkanej kobity z rządowego stołka, pasożytującej na budżecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Środa zdymisjonowana w Piątek! Plus dla premi 04.11.05, 15:33 davidmors napisał: > Głos sfrustrowanego agenta żydokomuny nie zepsuje nam radości Nie schlebiaj mi, prosze, zdrowy rdzeniu katolickiej lojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Środa zdymisjonowana w Piątek! Plus dla premiera ! 04.11.05, 15:53 dziękuję za óznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Post Scriptum (Re: Dedykacja dla uczonej Ś.) 04.11.05, 16:14 Mam jeszcze takie: Nie zal docent Środy, ze wzgledu na szkody. Adieu bez wahania, i bez powazania. Dziekuje PT Panstwu za uwage. dolenicz napisał: > Stary dobry angielski aforyzm: > > "A dog, a woman and a chestnut tree, > The more you beat them, the better they'd be!" > > (Tylko ze ta uczona doc. dr zdaje sie po angielsku anime, ani be?) Odpowiedz Link Zgłoś
langston UFFF NARESZCIE ... 04.11.05, 15:23 najbardziej podobal mi sie jej tekst ostatnio przed meczem Anglia_Polska u Moniki Olejnik o tym ze jej zaproszenie do studia to tez forma dyskryminacji kobiet, bo zaproszona zostala tylko dlatego ze wszyscy mezczyzni ogladaja mecz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ależ Maćku...PiS w jej miejsce nowych bytów 04.11.05, 15:25 namnoży :-)) maciej48 napisał: > Babsko z wozu - podatnikom lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: Ależ Maćku...PiS w jej miejsce nowych bytów 04.11.05, 15:28 mangold napisał: > namnoży :-)) > > > maciej48 napisał: > > > Babsko z wozu - podatnikom lżej. > > Mangold - masz dojscie do tajnych informacji? Podaj prosze zrodlo tej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny start? 04.11.05, 15:28 Dobry początek pracy nowego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:29 rzad sie ocenia po tym jak konczy...a ten sie skonczy szybciutko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny start? 04.11.05, 15:34 Coś ci się pomyliło. To Millera poznajemy po tym jak kończy, ale to jeszcze przed nami. Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:37 no moze i mi sie pomylilo:))) na szczescie moim rodzicom sie nie pomylilo i postarali sie o to, zebym nie urodzila sie w tym ciemnym kraju:)pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:37 Marcinkiewicz z pewnoscia nie skonczy, chyba ze pomoze mu Kaczor. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:40 nocny.lot napisał: > "Powinno byc wiecej ludzi takich jak Wasserman, ktorzy ściagaja tych bandytow, mafiozów i innych malwersantów. Zgadzam się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:42 davidmors napisał: > nocny.lot napisał: > > > "Powinno byc wiecej ludzi takich jak Wasserman, ktorzy ściagaja tych band > ytow, > mafiozów i innych malwersantów. > > Zgadzam się z tym. > > O przepraszam, podwazasz autorstwo manka siekiery, tak samo madrego, jak Ty. Mnie w to nie mieszaj. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny start? 04.11.05, 15:49 Wiem, takie porządki nie wszystkim się spodobają, na przykład Jarudze. Mnie się natomiast podobają. Prosimy o więcej takich kasacji pasożytów Panie Premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Bankructwo Jarugi-Nowackiej, czy nie piękny s 04.11.05, 15:51 davidmors napisał: > Wiem, takie porządki nie wszystkim się spodobają, na przykład Jarudze. > Mnie się natomiast podobają. > Prosimy o więcej takich kasacji pasożytów Panie Premierze. Jeden z pasozytow przeniosl sie wlasnie z pl. Bankowego na Krakowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej48 Re: Ależ Goldmanie Mleko rzecz ważna 04.11.05, 15:31 I dobrze ,że pieniądze po idiotycznym urzędzie od wspierania dyskryminacji / mężczyzn/ przejdą na mleko i dożywianie dzieci. A platforma w kącie stała i ze złości się zgronkiewiczowała z walcem na amen. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ależ Goldmanie Mleko rzecz ważna 04.11.05, 15:33 maciej48 napisał: > I dobrze ,że pieniądze po idiotycznym urzędzie od wspierania dyskryminacji / > mężczyzn/ przejdą na mleko i dożywianie dzieci. > A platforma w kącie stała i ze złości się zgronkiewiczowała z walcem na amen. Równie dobrze mo zna by posłom obciąć pensję ale chyba się nie zgodzą hehe Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Program demoralizacji w szkołach zastopowany ! 04.11.05, 15:37 Brawa dla nowego, polskiego rządu ! Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 15:39 davidmors napisał: > Brawa dla nowego, polskiego rządu ! Precz z obca agentura, demoralizujaca davidmorsa! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 15:40 davidmors napisał: > Brawa dla nowego, polskiego rządu ! Tak !! Teraz dzieciaki beda miały więcej religii i bedzie im się wciskać ze flanelowe podpaski lepsze są od tamponów Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 15:45 Zaimponowałeś mi Gold-manie znajomością problemu podpasek. Co będzie, to dopiero zobaczymy, a ty narzekasz przedwcześnie jak jakiś Żyd-zrzęda. (Czy zżęda? Staropolszczyzny mnie się zachciało!) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 15:47 davidmors napisał: > Zaimponowałeś mi Gold-manie znajomością problemu podpasek. Bo juz pare lat wcześniej wniknałem w katolickie książki o wychowaniu seksualnym..Gdyby Twoi starzy je czytali to byś dzisiaj nie klikał :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas WRESZCIE WYRZUCILI TEGO DARMOZJADA!!! 04.11.05, 15:44 Brawo PIS . Brawo Brawo i jeszcze raz brawo. Nareszcie wyrzucono to wstrętne ordynarne babsko , której się w głowie już wszystko poprzewracało. Wreszcie zaczyna być normalnie. A Środa niech się weźnie za gotowanie i pranie - choć wątpie czy potrafi to uczynić . Jeszcze raz brawa dla rządu!!!!!!!!!! Tak trzymać. Nie przejmujcie się sykiem medialnych węży , ujadaniem psów z SLD-PZPR i Platformy Obywatelskiej. Większosć Polaków jest z Wami. A to jest najważniejsze. VIVAT IV RZCZECZPOSPOLITA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: WRESZCIE WYRZUCILI TEGO DARMOZJADA!!! 04.11.05, 15:47 mordzinas napisał: > VIVAT IV RZCZECZPOSPOLITA!!!!!!!!! Tutaj powazni ludzie pisza, np. davidmors, a Ty sobie tak bezwstydnie kpisz Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: WRESZCIE WYRZUCILI TEGO DARMOZJADA!!! 04.11.05, 16:20 mordzinas napisał: > Brawo PIS . Brawo Brawo i jeszcze raz brawo. > > Większosć Polaków jest z Wami. Zwaszcza tych PRAWDZIWYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 17:07 davidmors napisał: > Brawa dla nowego, polskiego rządu ! --------------------------------------- ....Program demoralizacji w szkołach zastopowany ..... natomiast program nietolerancji otwarty na oścież - szkoda że w zapowiedziach wyborczych PiSu nie było jasno określonych tez jakimi mogą "poszczycić" się takie kreatury jak davidmorst,henryad forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=22804996&wv.x=2&a=22821710 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=20321051&a=20399158 no i teraz mamy ojczyznę według portalu www.polonica.net/ Amerykański Human Rights Watch zdobył jakieś informacje na temat Talibów w Polsce, ale to nie Klewki ani lotnisko Szczytno-Szymany jest miejscem ich pobytu -główną siedzibą jest RM w Toruniu a "wyznawcy" rozsiani są po całym kraju ze wskazaniem na biedne, prowincjonalne rejony -według mapy głosowania na PiS.Szkoda Pani Środy, bo jest pierwszą niewierną "ukamieniowaną" przez rozpoczynających rządy "polskich Talibów". Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Program demoralizacji w szkołach zastopowany 04.11.05, 17:42 Te linki - mocna rzecz. Coz za pracowitosc. Nawet PO to umiarkowani komunisci, bueh :( Odpowiedz Link Zgłoś
brynk wieczny odpoczynek racz jej dać...., 04.11.05, 15:40 ...niech odpoczywa w pokoju wiecznym -Amen !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asmag Pierwszy raz zgadzam się w czyms z PiSem 04.11.05, 15:42 zarówno co do oceny Srody jak i jej urzędu Odpowiedz Link Zgłoś
alkud MAGDALENA ŚRODA BYŁA WSPANIAŁĄ KOBIETĄ 04.11.05, 15:46 matką, żoną i kochanką. Tylko dlaczego brała za to państwowe pieniędze? :))))))))))) 000000000000000000000000 islam blog sexy blog Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera od strony glowy?? 04.11.05, 15:55 bedacej wspanialym przykladem pustki niemal doskonalej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wuuuj [...] 04.11.05, 15:44 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 15:51 Jeszcze tylko brakuje do pelni szczescia tego, zeby rektor UW sprawdzil przy ocenie okresowej czemu ta baba bez dokonan naukowych jeszcze nie zrobila habilitacji (wymagany termin na pewno minal jej juz przed laty) i zeby UW pozegnal sie z ta inteligentna inaczej baba... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 15:53 Na jej miejsce nalezy zatrudnic profesora Bendera lub profesora Nowaka, uczonych slawnych na cale Podlasie i Lubelszczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 15:57 nocny.lot napisał: > Na jej miejsce nalezy zatrudnic profesora Bendera lub profesora Nowaka, uczonyc > h slawnych na > cale Podlasie i Lubelszczyzne. panstwo ma byc tanie ,koniec ze zbednymi wydatkami ,za zaoszczedzone fundusze wybudowac mozna II bereze Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 16:00 To te obiecane 3 miliony mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 16:04 no taa... a gdyby bylo wprowadzone w zycie haslo 3x15, to rzad mialby tyle kasy, ze sroda moglaby zatrudnic w swoim urzedzie z 10 razy wiecej niepelnosprawnych umyslowo lub spolecznie kolezanek i tym samym znaczaco zredukowac bezrobocie wsrod kobiet w W-wie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 16:07 maniek.siekiera napisał: > no taa... a gdyby bylo wprowadzone w zycie haslo 3x15, to rzad mialby tyle > kasy, ze sroda moglaby zatrudnic w swoim urzedzie z 10 razy wiecej > niepelnosprawnych umyslowo lub spolecznie kolezanek i tym samym znaczaco > zredukowac bezrobocie wsrod kobiet w W-wie ;) Nie wiem. Budujcie lepiej baraki na II Bereze. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera a moze szpitale psychiatryczne dla POszolomow? ;) 04.11.05, 16:15 bo jesli ktos twierdzi, ze da sie w Polsce obecnie wybudowac oboz koncentracyjny - to jest umyslowo chory. Albo jest POfanatykiem ;) A najnowsze badania stwierdzaja, iz to gorsze schorzenie niz skrzyzowanie fanatyzmu wyznawcow Ojca Dyrektora i typowego postPGRobola z blokady Anriew L. ;) Taka Donald-grypa ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: a moze szpitale psychiatryczne dla POszolomow 04.11.05, 16:28 Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) Autor: m15 Data: 04.11.05, 15:57 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz cytując + odpowiedz panstwo ma byc tanie ,koniec ze zbednymi wydatkami ,za zaoszczedzone fundusze wybudowac mozna II bereze To m15 jest POszolomem? Ja glosowalem na plankton polityczny, jak kazdy uczciwy pomiot zydokomuny. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: a moze szpitale psychiatryczne dla POszolomow 04.11.05, 16:43 dobrze, ze w ogole glosowales. Przynajmniej masz moralne prawo zabierac udzial w dyskusji. Wsrod moich znajomych najwiecej krzycza i lamentuja POszolomy, ktorym z roznych przyczyn pupy nie chcialo sie ruszyc do urn. PS. Ja glosowalem na Kaczora, ale nie robilbym wcale tragedii w sytuacji, gdyby wygral Tusk i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: a moze szpitale psychiatryczne dla POszolomow 04.11.05, 16:47 A ja bym robil. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 16:14 nocny.lot napisał: > To te obiecane 3 miliony mieszkan? to jedno z nich, pomnozone o ilosc pensjonariuszy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: NARESZCIE!!!! Co za mila wiadomosc!! ;)))) 04.11.05, 16:29 m15 napisał: > nocny.lot napisał: ilosc pensjonariuszy:)) Liczbe. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Teraz kolej na media, brać za pióra za.... 04.11.05, 15:57 Teraz kolej na media brać za pióra za sprzeniewierzenie się dziennikarskim obowiązkom. Za nieobiektywne, histeryczne manipulacje w czasie kampanii wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srodzie 04.11.05, 15:55 ...czyli tzw "OSTATNIE POZEGNANIE". Czy idziecie na... pogrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 15:59 brynk napisał: > ...czyli tzw "OSTATNIE POZEGNANIE". Czy idziecie na... pogrzeb? to ze sroda odeszla to pryszcz ,najbardziej cieszy mnie grobowy nastrój komuchów ,smutni jak na pogrzebie stalina:)) Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:01 wlasnie ten post swiadczy dobitnie o twojej kulturze. gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:07 idavdk napisała: > wlasnie ten post swiadczy dobitnie o twojej kulturze. gratuluje!!! dziekuje,lecz czemu mam sie smucic smutkiem komuchów ,sroda-uparcie tak ja bede nazywal,zrobila wiecej zlego w ciagu roku ,niz niejedna feministka przez cale zycie Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:14 nikt ci nie kaze sie smucic. ale jesli kogos krytykujesz, to zaprezentuj jakas wiedze na jego temat Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:22 idavdk napisała: > nikt ci nie kaze sie smucic. ale jesli kogos krytykujesz, to zaprezentuj jakas > wiedze na jego temat moja droga-wiedza na temat zboczonych pogladów na zycie i sprawy spoleczne srody jest szeroko ,publicznie znana,jest ona przedstawicielka feminizmu walczacego-najgorszej odmiany schizofrenii spolecznej ,z jaka mamy do czynienia od czasów jenga sarego i salatha sarego Odpowiedz Link Zgłoś
idavdk Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:33 Moj drogi, nie rozmawiamy o pogladach na zycie P. Srody, ale o jej dokonaniach podczas urzedowania. Osobiscie nie palam do niej wielka sympatia, ale to nie oznacza, ze bede degradowac jej prace tylko dlatego, ze mi sie nie podoba ona czy jej poglady. Merytoryka szanowny kolego, merytoryka!!! A najgorsza odmiana schizofrenii spolecznej jest nietolerancja, co zostalo dawno wykazane przez np. Nietche'go. Najlepszym sposobem na zrozumienie drugiego czlowieka jest wyobrazenie sobie siebie w jego roli. Jesli bedziesz choc przez chwile traktowany tak, jak kobiety przez setki lat - to pogadamy o krytycve feminizmu - bo poki co, to jak widze nie rozumiesz problemy. Zycze milego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 21:59 jestes tylko zindoktrynowana i wierzysz w glupoty. Sytacja kobiet przez setki lat byla znacznie lepsza od sytuacji mezczyzn - przynajmniej nie ginely na wojnach, w wielu przypadkach w sytacjach gdy mezczyzna byl zabijany one doswiadczaly jedynie gwaltu, walke o pozywienie i srodki przetrwania 'outsourcowaly' mezczyznom itp. itd... A ty tu jakies brednie o traktowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:01 hihihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:06 m15 napisał: > brynk napisał: > > > ...czyli tzw "OSTATNIE POZEGNANIE". Czy idziecie na... pogrzeb? > to ze sroda odeszla to pryszcz ,najbardziej cieszy mnie grobowy nastrój > komuchów ,smutni jak na pogrzebie stalina:)) A ja mam doskonaly humor! Mozecie mnie nawet nazywac komuchem, zydokomuna i pedalem. W waszych ustach to komplement:) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:12 nocny.lot napisał: > m15 napisał: > > > brynk napisał: > > > > > ...czyli tzw "OSTATNIE POZEGNANIE". Czy idziecie na... pogrzeb? > > to ze sroda odeszla to pryszcz ,najbardziej cieszy mnie grobowy nastrój > > komuchów ,smutni jak na pogrzebie stalina:)) > > A ja mam doskonaly humor! Mozecie mnie nawet nazywac komuchem, zydokomuna i ped > alem. > W waszych ustach to komplement:) a bron boze bym takiego uczciwego katolika nazwal komuchem -na to miano trzeba sobie zasluzyc:)) za darmo nic,darmo nie...... Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:23 Nie daj sie zwodzic mojemu dobremu humorowi! Jestem ubekiem, zydokomuna i pedalem. Wszystko na raz! Prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A masonem i cyklistą też ?? :-DD 04.11.05, 16:26 nocny.lot napisał: > Nie daj sie zwodzic mojemu dobremu humorowi! Jestem ubekiem, zydokomuna i pedal > em. > Wszystko na raz! Prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: A masonem i cyklistą też ?? :-DD 04.11.05, 16:30 Tak, ale to juz nie jest modne:D Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:30 nocny.lot napisał: > Nie daj sie zwodzic mojemu dobremu humorowi! Jestem ubekiem, zydokomuna i pedal > em. > Wszystko na raz! Prosze! Super! A ja jestem prawicowym, zaplutym pieskiem, nienawidzacym wszystkiego i wszystkich, sikajacym na to na co tylko sie da, od dzisiaj tez impotentem nie majacym pojecia o orgazmie.....Kto da wiecej? Jak widzisz extrema z lewa i z prawa rozdziela sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:33 > wszystkich, sikajacym na to na co tylko sie da, od dzisiaj tez impotentem nie Ale ja naprawde przyznaje sie do wszystkiego, dobrowolnie. I uwielbiam sluchac, kiedy tak do mnie mowia! Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:34 nocny.lot napisał: > > wszystkich, sikajacym na to na co tylko sie da, od dzisiaj tez impotentem > nie > > Ale ja naprawde przyznaje sie do wszystkiego, dobrowolnie. I uwielbiam sluchac, > kiedy tak do > mnie mowia! To nie zostaje mi nic innego, jak tez polubic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:35 pamin1 napisał: > > Super! A ja jestem prawicowym, zaplutym pieskiem, nienawidzacym wszystkiego i > wszystkich, sikajacym na to na co tylko sie da, od dzisiaj tez impotentem (nie > majacym pojecia o orgazmie.....) No co Ty ??Ja tego nie powiedziałem, ale skoro sie upierasz ....:-)) narka Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: to juz "ostatnie wspomnienie "na forum o Srod 04.11.05, 16:38 mangold napisał: > pamin1 napisał: > > > > > Super! A ja jestem prawicowym, zaplutym pieskiem, nienawidzacym wszystkie > go i > > wszystkich, sikajacym na to na co tylko sie da, od dzisiaj tez impotentem > (nie > > majacym pojecia o orgazmie.....) > > > No co Ty ??Ja tego nie powiedziałem, ale skoro sie upierasz ....:-)) narka Mangold, znowu za szybko starasz sie przelac "mysli" na papier i znowu sie jakasz. Jak chcesz puscic baka, to pusc czlowieku. I nie boj sie wlasnej "odwagi". Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera miejsce srody:na smietniku(niekoniecznie historii) 04.11.05, 16:06 Odpowiedz Link Zgłoś
niqaab Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 16:11 No i mamy kaczyzm proszę bardzo. Tylko patrzeć jak nas zaczną za poglądy na Kamczatkę wysyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 16:12 niqaab napisała: > No i mamy kaczyzm proszę bardzo. Tylko patrzeć jak nas zaczną za poglądy na > Kamczatkę wysyłać. lepiej zacznij się pakować Odpowiedz Link Zgłoś
mangold A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:18 abba15 napisał: > niqaab napisała: > > No i mamy kaczyzm proszę bardzo. Tylko patrzeć jak nas zaczną za poglądy > na > > Kamczatkę wysyłać. > > lepiej zacznij się pakować Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:26 mangold napisał: > abba15 napisał: > > > niqaab napisała: > > > No i mamy kaczyzm proszę bardzo. Tylko patrzeć jak nas zaczną za po > glądy > > na > > > Kamczatkę wysyłać. > > > > lepiej zacznij się pakować > > czy nie lepiej byscie swa wielka energie spozytkowali na lepszy cel ,niz obrona nawiedzonej feministki,czy to raczej reakcja bezwarunkowa spowodowana stresem po klesce wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:27 m15 napisał: > > > > > czy nie lepiej byscie swa wielka energie > spozytkowali na lepszy cel ,niz obrona nawiedzonej feministki,czy to raczej > reakcja bezwarunkowa spowodowana stresem po klesce wyborczej Ty swoja energie marnujesz na obrone "świetnego prawnika"..hehe...każdy lubi cos innego:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:36 mangold napisał: > m15 napisał: > > > > > > > > > > czy nie lepiej byscie swa wielka energie > > spozytkowali na lepszy cel ,niz obrona nawiedzonej feministki,czy to racz > ej > > reakcja bezwarunkowa spowodowana stresem po klesce wyborczej > > Ty swoja energie marnujesz na obrone "świetnego prawnika"..hehe...każdy lubi co > s > innego:-)) > > to jest demokracja:)))a co mi tam ,wszak weekend sie zaczyna,nawet sroda wydaje sie byc milsza -tym bardziej ,ze juz po dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:38 mangold napisał: Ty swoja energie marnujesz na obrone "świetnego prawnika"..hehe...każdy lubi cos >innego:-)) Czyż mongoł nie lubi Środy? Toć niezgorszej jest urody! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? 04.11.05, 16:33 mangold napisał: Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? niechaj mnie mongoł nie prosi o wierszyk bo dzisiaj jest piątek ale nie pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Dzieki skarbie...śliczny jak zwykle... 04.11.05, 16:36 abba15 napisał: > mangold napisał: > Re: A gdzie wierszyk, drogi ambbo ?? > > > niechaj mnie mongoł nie prosi o wierszyk > bo dzisiaj jest piątek ale nie pierwszy Odpowiedz Link Zgłoś
langston OGLADANIE FUTBOLU -DYSKRYMINACJA KOBIET:) 04.11.05, 16:14 najbardziej podobal mi sie jej tekst ostatnio przed meczem Anglia_Polska u Moniki Olejnik o tym ze jej zaproszenie do studia to tez forma dyskryminacji kobiet, bo zaproszona zostala tylko dlatego ze wszyscy mezczyzni ogladaja mecz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Post Scriptum (Re: Dedykacja dla uczonej Ś.) 04.11.05, 16:18 Mam jeszcze takie: M Mam jeszcze takie: Nie zal docent Środy, ze wzgledu na szkody. Adieu! Bez wahania, i bez powazania. N.B. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
dolenicz Re: jaka ona docent? chyba miernota naukowa.. ;) 04.11.05, 16:40 To sie nazywa 'licentia poetica' - co bede babie zalowal? Odpowiedz Link Zgłoś
mnia-mnia NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 16:34 najbardziej sie z tego cieszą faceci bo najbardziej sie boją a jak jakaś kobieta jest dobra w tym co robi ZAWODOWO to oczywiscie zaraz musi byc brzydka,wyglada jak babo-chłop i koniecznie głupia,jest niemiła i pozbawiona seksapilu. oczywiscie panowie nie maja nic przeciwko temu żeby kobieta była dobra w gotowaniu, sprzątaniu, praniu itp. wtedy jest bardzo ładna a nawet czasami piekna, jest ciepła, kobieca i seksowana itd. naprawdę pod tym wzgledem jesteście załośni panowie . Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 16:51 mnia-mnia napisała: najbardziej sie z tego cieszą faceci bo najbardziej sie boją a jak jakaśkobieta jest dobra w tym co robi ZAWODOWO to oczywiscie zaraz musi byc brzydka,wyglada jak babo-chłop i koniecznie głupia,jest niemiła i pozbawionaseksapilu.oczywiscie panowie nie maja nic przeciwko temu żeby kobieta była dobra wgotowaniu,sprzątaniu, praniu itp. wtedy jest bardzo ładna a nawet czasampiekna, jest ciepła, kobieca i seksowana itd.naprawdę pod tym wzgledem jesteście załośni panowie . ja też jestem facetem i się cieszę niestety Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 17:06 Ileż kobiet mi to powiedziało: chciałabym siedzieć tylko w kuchni, gotować, prać i dbać o dzieci. To całe moje królestwo. W kulturze islamskiej mąż zarabia, kobieta dba o dom. Wcale tam tak źle nie jest, jak niektórzy myślą. Jako biznesmen nie zatrudniłbym Srody ani Jarugi nawet w publicznym szalecie. Brak w nich kobiecego wdzięku. Odpowiedz Link Zgłoś
kyoto_smile Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 17:16 a jakiez to wyksztalcenie te kobiety mialy oprocz kamasutry oczywiscie? ja osobiscie nigdy nie zatrudnilabym zakompleksionej pisiorki, ktora nie potrafi walczyc o swoje prawa. a wyglad? coz... kobiety sukcesu maja wiecej wdzięku niz te co calymi dniami siedza w domu nie majac zadnych pasji, zadnych rozrywek oprocz prania mezowskich brudnych gaci. a w kulturze islamskiej, z tego co mi wiadomo, to i owszem: mezczyzna zarabia a kobietY dbaja o dom i zastanawiaja sie, ktora z nich zostanie odstawiona, bo moze znajdzie sobie 54 zone lepsza w lozku, najlepiej 14-letnia Odpowiedz Link Zgłoś
mnia-mnia Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 17:58 antonioni1 napisał: > Ileż kobiet mi to powiedziało: chciałabym siedzieć tylko w kuchni, gotować, > prać i dbać o dzieci. To całe moje królestwo. W kulturze islamskiej mąż > zarabia, kobieta dba o dom. Wcale tam tak źle nie jest, jak niektórzy myślą. > Jako biznesmen nie zatrudniłbym Srody ani Jarugi nawet w publicznym szalecie. > Brak w nich kobiecego wdzięku. ty chyba jesteś biznesmen-sutener skoro od pracowników oczekujesz kobiecego wdzieku a nie wiedzy i wykształcenia. oby jak najmniej takich rzekomych biznesmenów Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 04.11.05, 20:37 "oby jak najmniej takich rzekomych biznesmenów" A skąd skojarzenie z sutenerem? Czyżby mąż Cię w tym względzie aż tak wykorzystywał? Znane są takie przypadki. Ale to margines społeczny. A gdy chodzi o moje "biznesmenstwo" to niejedna chciałaby mieć dostęp do mojego partfela i czułaby się spełniona. Odpowiedz Link Zgłoś
mnia-mnia Re: NAJBARDZIEJ CIESZĄ SIE Z TEGO FACECI 05.11.05, 11:32 antonioni- skojarzenie z sutenerem wyjaśniłam wyzej ale widze, że twój rozumek nie radzi sobie ze zrozumieniem tekstu.co do portfela to z pewnoscią wiele kobiet szuka takich frajerów z wypchanym portfelem nawet mówi sie na nich "portfel". a to ,że szukają takich "portfeli" jak ty to swiadczy tylko o ich praktycznym i ekonomicznym zmysle.co z pewnoscią jest zaletą. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk zobaczcie jaka autentyczna radośc Narodu ... 04.11.05, 16:28 ...z powodu dymisji Srodowej . Juz nie moge sie doczekac chwili gdy to samo bedzie z panią Waniek !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: zobaczcie jaka autentyczna radośc Narodu ... 04.11.05, 16:29 w góre serca ! Niech zyje PiS ! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Zobaczysz co sie bedzie działo jak PiS pójdzie w 04.11.05, 16:30 pisdu !!! brynk napisał: > ...z powodu dymisji Srodowej . Juz nie moge sie doczekac chwili gdy to samo > bedzie z panią Waniek !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Zobaczysz co sie bedzie działo jak PiS pójdzi 04.11.05, 16:39 mangold napisał: > pisdu !!! > > bedzie jeden wielki smutek w narodzie i ogólne wolanie (niczym za cimoszka) wracajcie kraj was potrzebuje-wracajcie naród blaga,wy bedziecie pierwsi -bo macie juz wprawe Odpowiedz Link Zgłoś
hajota A mnie szczerze żal harcowników z forum GW 04.11.05, 20:30 Na kim się, biedacy, będziecie teraz wyżywać? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Zobaczysz co sie bedzie działo jak PiS pójdzi 04.11.05, 16:44 mangold napisał: e: Zobaczysz co sie bedzie działo jak PiS pójdzi pisdu !!! ale przedtem to w pisdu wyśle całe to wasze GTW Odpowiedz Link Zgłoś
kyoto_smile Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg PIS 04.11.05, 16:30 czyli jako norma: bat, ewentualnie gruby pas, którym głowa rodziny będzie bił swą połowicę do utraty przytomności gdy tej przyjdzie do głowy jakiś 'poroniony' pomysł np. stosowanie antykoncepcji jako kolejna norma będzie jeszcze większa dyskryminacja kobiet, napastowanie ich na będzie na porządku dziennym. Kara za gwałt pewnie zostanie przez pisiory zniesione, bo 'TA SUKA MNIE PROWOKOWAŁA' przecież. Kobiet nie będzie w sejmie, bo przecież nie tam ich miejsce: kobiety do garów i mężusiom obiadki gotować (ile jest kobiet w PIS?) O aborcji i badaniach prenatalnych można będzie zapomnieć, a to podstawowe prawa kobiety. Może, gdy np. wnuczka kaczora zostanie w wieku 12lat zgwałcona i będzie w ciąży z tymże zboczeńcem, to wtedy oczy mu się szerzej otworzy, ze wiele kobiet przezywa najgorsze dramaty w takich chwilach i musi obnażać się z godności przez całą chmarą katolickich lekarzy, by ci stwierdzili: aborcja NIE, kierując się p*** klauzulą sumienia. Może kwestia badań prenatalnych też zależy od tego: od tych niepotrzebnych nieszczęść i skazywania tyle istnień ludzkich na jedną wielką traumę od początku do końca. I najgorsze jest to, że po prostu nie potrafię pojąć tego, ze w tym kraju jest tyle kobiet (mam na myśli te, które głosowały na tych katolickich oszołomów) które nie mają własnego zdania, nie chcą być traktowana z należytym jej szacunkiem, które nie chcą mieć żadnych praw w najważniejszych dla nich kwestiach. Czy one naprawdę uważają, że kobieta ma prawo tylko rodzic i wychowywać dzieci z przerwa na pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie i usługiwanie swojemu panu? No normalnie XIX wiek Jestem tym wszystkim załamana Odpowiedz Link Zgłoś
mnia-mnia Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 16:45 ja tez jestem załamana jak słucham wypowiedzi niektórych kobiet (bo u facetów takie wypowiedzi to normalne-boją sie)i przypominaja mi sie zaraz muzułmanki które w 80% uwazja, że mąż ma prawo ja zbić za to, że nie podała na czas obiadu u nas jest podobnie z niektórymi kobietami po prostu uwazaja sie za mniej ważnea nawet nieważne. Odpowiedz Link Zgłoś
angelangel Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 17:16 Tak, to jest najbardziej zalamujace. To jest widoczne wlasnie w rejonach gdzie kobiety maja ''gorzej'' (sorry za ten skrot). Wynika to z tego ze podswiadomie chca sie przypodobac ''panujacym'' no bo wiadomo inaczej ich sytuacja bylaby jeszcze gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera ale bredzicie...znajdzcie sobie faceta 04.11.05, 18:31 ktorego pokochacie i bedziecie mialy dzieci - nic tak nie potrafi uszczesliwic czlowieka (zarowno kobiete jak i mezczyzne) jak szczesliwa rodzina, dzieci i wzajemne zrozumienie, tudziez milosc... Ale dopoki bedziecie wyznawac poglady tak jak ta femina sroda - tego nie osiagniecie... Odpowiedz Link Zgłoś
mnia-mnia Re: ale bredzicie...znajdzcie sobie faceta 05.11.05, 13:51 oj maniek, maniek zajmij ty sie lepiej swoją rodziną bo wnioskujac z twojej wypowiedzi można sadzić, ze do szczescia jest nam potrzebna rodzina i nic wiecej- otóz mylisz się. nie tylko rodzina jest ważna do tego zeby być szczęsliwym. na poczucie szczęścia składa sie wiele aspektów naszego życie a ograniczanie go tylko do rodziny jest dużym błędem.no i to twoje stereotypowe podejscie do tematu -jak kobieta mówi o niesprawiedliwosci społecznej to tacy jak ty zaraz odpowiadaja-" tak, na pewno nie ma faceta, jest brzydka, nikt jej nie chce, nie ma dzieci itd. albo zdarzają sie takie głosy w stylu"jest niedopchnieta" itp.gdybysmy my kobiety reagowały podobnie na wasze gadki o meskiej dominacji to powinnysmy mówić np. tak "- na pewno jest prawiczkiem,jest zniewieściały,zadna kobieta go nie chce,zona mu nie daje,ma malego ku... sika, zadnej nie doprowadził do orgazmu itd. itd. mozna tak długo ale nie oto chodzi.ludzie dyskutują na rózne tematy a powodem udziału w dyskusji nie jest brak czy tez nie brak faceta, szczescia czy tez dzieci. jedynym powodem wziecia udziału w dyskusji jest chęć wypowiedzenia swojej opini o ile sie takowa posiada. wiec przestań bredzić a skoro uwazasz, że nic tak nie uszczesliwi jak rodzina i dzieci to poswiec im swój czas (nie nam) i nie marnuj go na internet zajmij sie zoną, pobaw sie z dziecmi i badź szczęsliwy. i nie zakłócaj sobie tej szczęsliwosci udziałem w dyskusji. badź szczesliwy Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: ale bredzicie...znajdzcie sobie faceta 08.11.05, 01:39 > oj maniek, maniek zajmij ty sie lepiej swoją rodziną bo wnioskujac z twojej > wypowiedzi można sadzić, ze do szczescia jest nam potrzebna rodzina i nic > wiecej- we wnioskowaniu jesteś cienka jak makaron włoski ;) Rodzina zapewnia szczęście (nie zawsze), ale sposobów na osiągnięcie szczęścia jest od liku. Tokiem twojego rozumowania idąc musiałbym być bardzo nieszczęśliwy, kiedy byłem kawalerem. A to bzdura i debilizm... > (..) gdybysmy my kobiety reagowały podobnie na wasze gadki o > meskiej dominacji... Ale pier.lisz... Chyba nigdy nie spotkałaś normalnego faceta, więc pewnie nie wiesz, że najbardziej udane są związki partnerskie, a nie oparte na dominacji. Ale zapewne wojująca femina nie przyjmuje do wiadomości, że istnieją mężczyźni inni niż pijani od rana bywalcy budki z piwem. > wiec przestań bredzić a skoro uwazasz, że nic tak nie uszczesliwi jak > rodzina i dzieci to poswiec im swój czas (nie nam) i nie marnuj go na internet Żałosna jesteś, a jednocześnie bardzo uboga w doznaniach, skoro kpisz ze szczęscia, jakie daje posiadanie dziecka. I całe szczęscie, że taka kobieta jak ty, z uczuciami rozwiniętymi na poziomie bryły lodu nie ma dziecka. Mam nadzieję, że mieć go nie będziesz (zresztą wśród femin posiadanie dzieci nie jest modne - wystarczy spojrzeć na masakryczną środę ;) Bądź dalej zajadłą suczką i ujadaj na normalnych ludzi ;) To pewnie daje ci szczęście ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: ale bredzicie...znajdzcie sobie faceta 08.11.05, 13:51 maniek.siekiera napisał: > bryły lodu nie ma dziecka. Mam nadzieję, że mieć go nie będziesz (zresztą wśród > femin posiadanie dzieci nie jest modne - wystarczy spojrzeć na masakryczną środ > ę ;) > Zdaje się, że M. Środa ma dziecko. Ja też jestem feministką i mam 3 dzieci, co jest najlepszym dowodem, że nie masz pojęcia o feminiźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.siekiera Re: ale bredzicie...znajdzcie sobie faceta 09.11.05, 01:12 > Zdaje się, że M. Środa ma dziecko. Ja też jestem feministką i mam 3 dzieci, co > jest najlepszym dowodem, że nie masz pojęcia o feminiźmie. ... bieeeedne te dzieci... hehe, ale logika twoja jest powalajaca. Jak udowodnic korelacje pomiedzy moim pojeciem o feminizmie a liczba posiadanych przez ciebie dzieci?!??? buahahaha ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 17:20 "I najgorsze jest to, że po prostu nie potrafię pojąć tego, ze w tym kraju jest tyle kobiet (mam na myśli te, które głosowały na tych katolickich oszołomów) które nie mają własnego zdania, nie chcą być traktowana z należytym jej szacunkiem, które nie chcą mieć żadnych praw w najważniejszych dla nich kwestiach. Czy one naprawdę uważają, że kobieta ma prawo tylko rodzic i wychowywać dzieci z przerwa na pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie i usługiwanie swojemu panu? No normalnie XIX wiek" Przesadzasz, a co gorsza sama zamykasz się w zaklętym kręgu stereotypów, z którymi podobno tak uporczywie walczyło środowisko pani Środy. Tak rozumując, dając tylko upust swojej frustracji, że nie wszystkie kobiety prezentują wystarczający zapał rewolucyjny daleko nie zajedziesz. Ostatnio sporo pisano o przemianach na wsi. Okazuje się, zdaniem socjologów, że motorem tych zmian są kobiety. Mężczyźni poprzestają na tym, co już mają, albo zamykają się w sobie, albo szukają tylko przyjemności. To kobiety coraz częściej są sołtyskami, to one zakładają i prowadzą rodzinne firmy, wychodząc poza zajęcia typowo rolnicze i poza rolę kury domowej. A jednak, jak można sądzić, wiele z nich wciąż głosuje na tych "katolickich oszołomów". Na wsi PiS wygrał zdecydowanie. Mamy więc kobiety, które uwolniły się z przypisanych im tradycyjnie ról matek i pań domu, ale wciąż pozostają dość konserwatywne w swoich poglądach. Dlaczego? Czy uważasz, że liczą się tylko poglądy na aborcję, badania prenatalne, rolę Kościoła w państwie albo też wydumane (czy nawet niewydumane) przez panią Środę problemy równości płci? Może dla nich równie ważne są inne rzeczy: przywiązanie do rodziny (rozwody na wsi są wciąż niemile widziane, życie na kocią łapę może być, ale powinno kończyć się małżeństwem itp.), do tradycji, do miejsca w społeczności lokalnej itp. To dla Ciebie tylko XIX wiek? Wiesz, gdyby porównywać go z XX wiekiem, to on nie był taki zły. Powie Ci to każdy historyk... No i są jeszcze poglądy na gospodarkę, jest w końcu pragnienie zwykłej uczciwości, której tak zabrakło promotorom pani Środy... Nie jestem zwolennikiem prawicy, ale irytują mnie rewolucyjne zapędy. Chcecie obalić stereoptypy dotyczące płci. Nie twórzcie więc nowych, wokół poglądów politycznych... Odpowiedz Link Zgłoś
kyoto_smile Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 17:55 Tworzenie nowych stereotypów dotyczących poglądów politycznych? Hm ciekawe… bo jak dotąd wydawało mi się, że jak kobieta głosuje na LPR, to musi być jakaś delikatnie mówiąc nieszczęśliwa, że chce za swoje spieprzone życie spieprzyć je też następnym pokoleniom kobiet, że chce by wszystkie kobiety miały prawa mniejsze od psa. Tylko nie rozumiem jak logicznie myśląca kobieta stawia za najważniejsze dla siebie jakieś abstrakcyjne polskie katolickie dogmaty, religii stworzonej przez mężczyzn dla mężczyzn. Gdzie miejsce kobiety sprowadzane jest na nic nieznaczący margines. Nie od dziś wiadomo, że religia jest główną przeszkodą wszelkich reform. Dlaczego kościół katolicki tak uparcie broni się przed możliwością dostąpienia kapłaństwa przez kobiety? Może ze strachu przed kobietami? No, a dlaczego na wsi kobiety taką wagę przywiązują do tych wszystkich katolickich obrządków? Ano dlatego, że już tylko na wsi kościół ma taki posłuch. Tam ludzie żyją zastraszeni perspektywą potępienia przez jakiegoś tam proboszcza i przez cały ten tępy kościelny tłum, który potrafi sam wymierzać sprawiedliwość (grabiami?). I nie wydaje mi się, że sprawa badań prenatalnych, czy aborcji na wsi była mało istotna. To tam, gdzie dostęp do normalnego ginekologa w ogóle jest trudny jest najwięcej przypadków rodzinnych tragedii, gdzie kobieta przy którymś tam porodzie traci wzrok, gdzie rodzi się 5-te upośledzone dziecko w rodzinie (w kościele usłyszą, że to za ich grzechy). Aż strach myśleć co dzieje się w wielu polskich katolickich rodzinach, gdzie przemoc domowa (teraz podparta pisem i ich sposobem wychowywania pasem) jest czymś normalnym. No ale widać pisowcom to w smak, w końcu Marszalek sejmu Marek Jurek chwalił się wychowywaniem dzieci pasem, więc żony pewnie też nie oszczędzał. Bo katolicka rodzina w tym katolickim kraju jest ważniejsza od dobra kobiety. I do czasu gdy te wszystkie kobiety nie uświadomią sobie, że zasługują na godne życie, bez poniewierania i traktowania ich jak ścierki, to się to niestety nie zmieni. I dlatego tak mi żal, że nie będzie Środy, która owszem często przeskalowywała problem, ale przez to był on przynajmniej widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 20:39 Sorry, tkwisz w Matriksie, który sobie wyczarowałaś i który pozwala Ci widzieć świat tak prosto, jak Moherowym Beretom wizja wyczarowana przez ojca Muchomorka. Nie wiem, dlaczego ludzie głosują na LPR, ale to ich wybór a my mamy demokrację. Pewnie mają swoje powody i nie musi byc to przegrane życie. Przeciwnie - wydaje się, że wielu (i mężczyznom i kobietom) dobrze z tym. Równie dobrze, jak Tobie z twoim feminizmem... Co do religii. Ja jestem agnostykiem. Ale nigdy nie pozwliłem sobie na lekceważenie religii i jej roli w historii. Naprawdę nie chce mi się tłumaczyć Tobie, dlaczego była ona zawsze tak ważna. Dlaczego żadne społeczeństwo ludzkie na Ziemi nie mogło sobie pozwolić na bezkarne ignorowanie sfery sacrum. I wciąż nie może. W dzisiejszym świecie laicyzująca się Europa to raczej wyjątek niż reguła, bo gdzie indziej obserwujemy tendencje przeciwne - narastanie fundamentalizmów religijnych (nawet w jaśnie oświeconych i supernowoczesnych Stanach Zjdnoczonych). A przecież mamy wspaniałą naukę, wielkie osiągnięcia w sferze techniki itp., itd. Tłumaczymy świat coraz lepiej, ale ludziom wciąż potrzebna jest religia, nawet jeśli miałaby być tylko wolterowskim "opium dla mas". Bo im więcej odpowiedzi, tym więcej pytań... Dlaczego Kościół Katolicki nie chce kapłaństwa kobiet? Zapytaj hierarchów. Ja mogę swoim sceptycznym umysłem wysnuć np. taką hipotezę, że tego typu reform oczekują po Kościele głównie ludzie, którzy i tak sa niewierzący i raczej na msze nie chodzą. Wierzący, zwłaszcza poza Europą (np. w Afryce i Azji, gdzie leży przyszłość cherześcijaństwa) takich reform pewnie by nie zrozmieli. Sądzę, a nawet osobiście jestem pewien, że doprowadziłyby one do kolejnej schizmy. Zejdź na ziemię. To nie aborcja czy badania prenatalne są dziś naprawdę ważne. Nie ten typ problemów. Dlatego właśnie wygrywa prawica. Nie dlatego, że większość Polaków to idioci albo lenie... Nie tylko Ty potrafisz myśleć samodzielnie. A tak zupełnie na marginesie - gdybyś znała choć trochę historię, wiedziałabyś, że chrześcijaństwo w starożytnym Rzymie przetrwało i osiągnęło swój sukces głównie dzięki kobietom. Właśnie dzięki temu, że w odróżnieniu od wielu innych popularnych wtedy religii (jak np. mitraizm) nie było religią skierowaną praktycznie wyłącznie do mężczyzn... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 21:25 Badania prenatalne sa wazne jak cholera, a jak ktoś tego nie rozumie, to tkwi w XII wieku. Dzięki badaniom prenatalnym wiesz, że dzieciak ma problem z zastawkę w 5 miesiacu i w 5 miesiącu w brzuchu Twojej kobiety zaczna go leczyć. Dzięki tym badaniom dzieciak z rozszczepioną tchawicą nie umrze po urodzeniu momentalnie, bo inaczej zostanie przyjęty porów itp- brak tej swiadomosci prowadzi do tego, ze mamy dziś w Europie największą śmiertleność wsród noworodków i anjwiększą ilość wczesniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 21:26 A maitreizm kochany...Maitreizm był bardziej przyjazny kobietom niż chrzescijaństwo w wydaniu św. Pawła w Rzymie...Polecam czytac, zanim zacznie sie pisać... Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 22:50 Wiedziałem, że feministki mają kłopoty z rozumieniem słowa pisanego, ale żeby aż tak... No więc od początku: nie pisałem nigdzie, która religia była bardziej przyjazna kobietom, tylko która była popularniejsza wśród kobiet. Popularniejsze było chrześcijaństwo, o co nie było trudno, bo mitraizm był kultem wyłącznie męskim. Gdybyś co nieco czytała o tym, to byś wiedziała, że do siedmiu stopni wtajemniczenia przyjmowani byli wyłącznie mężczyźni... Jak to mówił pewien klasyk: uczyć się, uczyć się i jeszcze raz uczyć się... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 05.11.05, 12:03 Po pierwsze- nie zyczę sobie, żebys ni w pięć ni w dziewięć szafował słowem feministka, do osoby , której na oczy nie widziałeś. Mogę równie dobrze pisać o Tobie mysliwy, homoseksualista, albo Niemiec - na to samo wyjdzie. Nie ustawiaj sobie pseudoerystycznie czlowieka w rozmowie, bo daleko nie zajedziesz, zwłaszcza, że np. możesz rozmawiać z matką 8 dzieci , albo facetem z loginem totalna_apokalipsa, drogi homoseksualisto, myśliwy czy Rosjaninie. Po drugie - popularność liczona jest wskażnikami socjologicznymi dzisiaj - nijak nie jesteś w stanie stwierdzić czy chrzescijańastwo lub mitraizm był popularniejszy wsród kobiet, bo chrzescijańastwo rzymskie tyle już nakradło z mitreizmu, że tych religii w Rzymie w ogóle nie odróżniano do pewnego czasu - obie były zlewkiem podobnych pojęć z monoteizmem jako doktryną główna. Po trzecie - brednie na temat siedmiu stopni wtajemniczego mitraistów ściągnąłeś z ćpuńskich tekstów Croweley`a czy może bredni okultystycznych zakonu Złotego Brzasku? Gdybyś co nieco czytał, to wiedziałbys , że okultysta to nie historyk religii:P Lepiej nie czytać, niż czytać belkot dla masy, jak mówi mistrz. Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 05.11.05, 13:06 Ok, jeśli nie chcesz - nie będę sugerował, że jesteś feministką. Co do mnie - możesz ustawiać mnie jak chcesz. Nie obraża mnie nazywanie Rosjaninem, myśliwym ani nawet homoseksualistą. Nie rusza mnie to specjalnie... Co do drugiego - nie mamy źródeł do badań socjologicznych, ale pewne rzeczy możemy jednak stwierdzić na podstawie tego, co mamy. I z zachowanych źródeł wiemy, że mitraim był kultem męskim. Odsyłam np. do Marii Jaczynowskiej: Dzieje Imperium Romanum, PWN W-wa 1995. Stwierdza wyraźnie: "Do misteriów Mitry byli dopuszczani tylko mężczyźni" (str. 311). Niżej opisuje siedem stopni wtajemniczenia. Czy Jaczynowska to ćpunka czy okultystka? Ja zawsze myslałem, że jedna z lepszych znawczyń antyku tu, w Polsce... Możesz sięgnąć do jej "Religii świata rzymskiego". Tam też znajdziesz dalszą literaturę (Turcan, Burkert, Ulansey). Może dowiesz się z tych opracowań, że mitraizm nie był religią monoteistyczną. Dopuszczał także kult innych bóstw, choć podporządkowanych Mitrze. I jako religia męska - był popularny zwłaszcza w armii. Wśród kobiet o wiele mniej. Radziłbym także poczytać co nieco o metodologii badań historycznych - dowiesz się, jak wiele informacji można wyciągnąć z pozornie skąpych źródeł. Lepiej czytać, nawet jeśli jest to bełkot dla mas. Należy zachować tylko zdrowy krytycyzm. I nie spierać się z faktami. Ale to jest chyba ulubiona rozrywka feministek (to nie było do Ciebie - to tylko taka uwaga na maginesie). Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Re: Środa zdymisjonowana - teraz czas RODZINY wg 04.11.05, 23:14 Fajnie, są ważne, tylko nie tym kierują się ludzie wrzucając kartkę ze swoim wyborem do urny. Może to zrozumiecie, jeśli tylko zdecydujecie się wyjść ze swoich okopów i rozejrzeć po świecie. I może wtedy uda się wam w końcu coś sensownego zrobić w tym kraju. Choć z taką postawą, jak w zamieszczonym wyżej poście - sukcesów nie wróżę... Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 16:34 Dopiero teraz? Przecież od samego początku to stanowisko było niedorzeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Krzyżyk na drogę 04.11.05, 16:53 Niedopchnięta baba, która widzi problemy, których nie widzą inni. Zbędne obciążenie budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci No, to już znamy priorytety rządowe :D 04.11.05, 17:00 IV RP nur fur Herren ! Nie będzie nam feminazistka jedna szargać Tradycyjnych Chrześcijańskich Wartości ! Odpowiedz Link Zgłoś
lodz123 [...] 04.11.05, 17:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci TKM - Teraz K ... Mężczyźni ! 04.11.05, 17:25 A gdzie obiady dla dzieci ? Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Zapowiadanych szkolnych obiadów 04.11.05, 18:01 dla dzieci nie ma, za to Środa już poleciała ze stołka lotem błyskawicy. Wysokie tempo od pierwszego okrążenia ... jak będzie wyglądała końcówka ? Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Zapowiadanych szkolnych obiadów 04.11.05, 18:20 orellafellaci napisała: > dla dzieci nie ma, za to Środa już poleciała ze stołka lotem błyskawicy. > Wysokie tempo od pierwszego okrążenia ... jak będzie wyglądała końcówka ? Jak zwykle:) Te trzy miliony nowych mieszkan w Polsce, to nie nowych, ale starych, nie w Polsce, ale w IV RP i nie mieszkan, tylko moherowych beretoww:) Odpowiedz Link Zgłoś
wentawera Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 17:15 O zgrozo! Jedyna przedstawicielka nas, kobiet widząca to całe zło które dzieje się matkom, żonom za sprawą różnych ustaw oraz ich braku w niby cywilizowanej Polsce zostaje usunięta. To parszywa decyzja ;wielkich panów od władz. Za sprawą PANI MAGDALENY ŚRODY można było oczekiwać że kobiety nauczą sie żyć bardziej świadomie, że będą umiały egzekwować należne im prawa i przywileje. Teraz nie liczę już na to że przemocy w rodzinie będzie mniej.Pytam komu zależy by bolące sprawy kobiet ciągle były spychane w kąt?.Panowie władza czego się boicie? Pewnie tego że M.Środa jest za mądra i za odważna? Taka ONA jest !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do wentawera 04.11.05, 17:19 Pewnie zeszlas z tego statku lesbijek, ktory niedawno zawinal do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
orellafellaci Środa musi odejść .... 04.11.05, 17:33 jest niepotrzebna - zamiast utrzymywać kolejnego urzędasa wystarczy wprowadzić do szkół naukę podstaw społecznej psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
nocny.lot Re: Środa musi odejść .... 04.11.05, 17:53 orellafellaci napisała: > jest niepotrzebna - zamiast utrzymywać kolejnego urzędasa wystarczy wprowadzić > do szkół naukę podstaw społecznej psychologii. Najlepiej w ramach lekcji religii, ktore tym samym powinny zajac bardziej poczesne miejsce w zlaicyzowanym dotad systemie nauczania. Nalezy rozwazyc nauczanie religii w wymiarze nie mniej niz 10 godzin w tygodniu, zlikwidowac nauczanie koedukacyjne, a w szkolach zenskich nauczac glownie przydatnych w domu umiejetnosci. Proponowany temat pierwszej lekcji "spolecznej psychologii":- Jak sie baby nie bije, to jej watroba gnije. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 17:34 wentawera napisała: > O zgrozo! Jedyna przedstawicielka nas, kobiet widząca to całe zło które dzieje > się matkom, żonom za sprawą różnych ustaw oraz ich braku w niby cywilizowanej > Polsce zostaje usunięta. To parszywa decyzja ;wielkich panów od władz. > Za sprawą PANI MAGDALENY ŚRODY można było oczekiwać że kobiety nauczą sie żyć > bardziej świadomie, że będą umiały egzekwować należne im prawa i przywileje. > Teraz nie liczę już na to że przemocy w rodzinie będzie mniej.Pytam komu zależy ---------------------------------------------] cytat z niedawnego artykułu: .."Pentor sporządził raport, opierając się na wynikach bezpośrednich ankiet z 3,6 tys. gospodarstw domowych w całym kraju Raport powstał na zlecenie pełnomocnika rządu ds. równego statusu kobiet i mężczyzn w ramach kampanii społecznej "Czas na równe traktowanie". Sfinansował ją Europejski Fundusz Społeczny, a jej zwieńczeniem ma być uruchomiony z początkiem listopada portal, w którym znajdą się wszystkie dostępne w Polsce statystyki, opracowania i raporty dotyczące sytuacji społecznej kobiet i mężczyzn, równego statusu płci, przypadków dyskryminacji i jej najczęstszych powodów. Do takiego monitorowania realizacji zasad równości płci Polskę zobowiązują dyrektywy Unii Europejskiej......." no i po co tyle krzyku ?????????????? sprawy nie ma , raportu i portalu też nie będzie . Nie będzie Unia Europejska dyktowała jak ma wyglądać życie w Polskiej rodzinie i kto,jakie zajmuje tam miejsce!!!! mamy głęboko w ...(w głębokim poważaniu dyrektywy)- pamiętajcie ZUPA MUSI BYĆ ODPOWIEDNIO POSOLONA A dla przypomnienia: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2973836.html Odpowiedz Link Zgłoś
cuauhtemoc Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 17:53 Pani Środa była równie uprzedzona do ludzi odmiennych poglądów, co MW. Gdy Roman Giertych wypalił z tym debilnym pomysłem nowelizacji ustawy antyaborcyjnej, zjechała wszystkich katolików, chociaż nawet przez jej zakompleksioną główke nie przeszło, że KK jest za ustawą w obecnej jej formie. Rzucała jadem na kosciół, na prawice, bez względu na to co kto mówił. Po to tylko, żeby zyskać uznanie u środowisk skrajnych (geje, lesbijki, skrajne feministki). Jeśli to jest mądre to nie wiem co jest głupie. Ale odważna była to fakt. Niemniej uważam, że jej rola ograniczała się do gadania, a nie robienia, w związku z czym nie ma sensu jej płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
kaisy7 Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 19:51 Niedpochnięta Madzia nie ochroni Cię przed zwyrodnialcem. Tu trzeba zmiany prawa, lub raczej wymuszenia błyskawicznej reakcji odpowiednich służb na niepokojące sygnały. Bo przemoc jest karana, tyle że z jakim skutkiem - widzimy wszyscy. Madzia opiekowała się reklamami, węsząc sensację. Odpowiedz Link Zgłoś
the_real_kris Re: Magdalena Środa zdymisjonowana 04.11.05, 22:32 az tak cie maz tlucze? potrzebujesz mniej przemocy w rodzinie? A odejsc i zaczac zyc na swoj rachunek nie mozesz? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Kot ma też swego pana 04.11.05, 17:40 Tadek z Torunia(to ten od beretów)Jarkowi kazał i po co ten szum?Jarek od kota wykonał polecenie i tyle!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ksero-jacek SLD powinno powolac tez pełnomocnika rządu ds. 04.11.05, 18:04 SLD tez powinno powołać pełnomocnika rządu ds. równego statusu fanów fasolki po bretonsku Odpowiedz Link Zgłoś
angelo73 Re: hurrrrrrrrrrrra!!! 04.11.05, 18:34 Czytając większość Waszych zdań jestem święcie przekonany że nie macie pojęcia o tym o czym mówicie. Dlaczego powołana została ta instytucja. To jakiś straszny, czarny sen ze przyszło i żyć w takim kraju. Weż że chłopie książke i poczytaj trochę o zagadnieniu na którego temat się wypowiadasz. Znajdż w encyklopedii słowo "sufrażystki", zasięgnij informacji na temat dewiacji i przemocy w typowej polskiej katolickiej rodzinie. Nastepnie napisz jakie wyciągnąłeś wnioski. Zapewniam Cię że to nic nie boli. A może np bardzo pomóc Twej siostrze, dziewczynie czy żonie. Ps. Jestem chrześcijaninem ale chyba coraz dalej mi do polskiego katolicyzmu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars W sumie decyznja nie dziwi 04.11.05, 18:24 po co bronic kobiet przed przemoca w rodzinie skoro kosciol na to przyzwala a obecne wladze sa pomiotem Kosciola Katolickiego w Polsce. Czy wiecie Panstwo ze przemoc w rodzinie nie stanowi dla kosciola katolickiego istotnej przyczyny dla orzeczenia niewaznosci sakramentu malzenstwa? Odpowiedz Link Zgłoś