Dodaj do ulubionych

Nieuk uczył dzieci

• gielazys_p Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 16:59
      nic nowego!!!
      W bełchatowskich szkolach tez sie dzieja takie rzeczy. ale t5ak bedzie do tad
      dopuki Nauczyciele nie zrozumieja jednej rzeczy (to uczen jest dla nauczyciela
      a nie na odwrót) a takie podejscie maja niestety ale wszyscy nauczyciele i ci
      starej daty i ci nowi.
      a byl niezly pomysl na ocene nauczyciela przez rade rodzicow gdzie to rodzice
      maja prawo de4cydowac czy nauczyciel bedzie jeszcze uczyl anie za zasadach
      ukladow i ukaladzikow. (Tak jak to bylo z adwokatami)z nimi wkoncu tez zrobiono
      porzadek) czas teraz na nauczycieli !!!!! pozdrwiam wzystkich Belfrów
      • shamann Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 17:15
        mialem kiedys znajomego nauczyciela matematyki w Liceum. Wykryl afere
        przepuszczania dzieciakow do wyzszych klas, pomimo tego iz oblaly. Zaniepokoil
        go poziom wiedzy duzej ilosci uczniow. Sprawdzil swiadectwa. A tam same lufy.
        Poszedl z tym do Kuratorium. Nie chcial sprawy naglasniac, bo chcial chronic
        szkole od zlej reputacji. Niedlugo potem zrobiono powtorne egzaminy, na ktorych
        wszyscy uczniowie ktorzy nielegalnie chodzili do wyzszych klas, wykazali sie
        wlasciwa wiedza. Mojemu koledze-nauczycielowi nagle zaczeto stawiac rozne
        dodatkowe obowiazki i wymagania, a gdy mu sie noga powinela, gdyz nikt nie jest
        doskonaly, szczegolnie przy nadmiernej ilosci obowiazkow, wowczas dyrektorka
        dala mu propozycje: albo zwolnienie dyscyplinarne, albo dobrowolne. Wybral
        dobrowolne.
    • an_k Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 17:07
      Problemem jest także to, że Mama dziewczynki została sama z odpowiedzialnością,
      ciężarem sprawy, ze wszystkim. Akceptacja społeczna, środowiskowa zła - to
      najgorszy problem, wierzchołek góry lodowej. Milczenie, odsuwanie się od tych,
      którzy problem zauważają, akceptcaja miernty przez bierność. Jest wiele metod
      szkolnych, związanych z Rodzicami, samymi Uczniami na eliminację zła w szkole.
      Ale refromatorzy są sami, Rodzicom nie pomagaja nauczcyiele, nauczycielom
      Rodzice. Środowiska niby razem, a osobno funkcjonują. A tracą zawsze
      najwrażliwsi - Uczniowie (nauczyciel).
    • antonioni1 Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 17:29
      co wy tam. Znam przykład katechetki, która dzieciom mówiła: to co pani na
      biologii wam mówi, to nie wierzcie. Wierzcie tylko w to, co ja wam mówię.
      Chodziło o jakiegoś Darwina i jego pomysły. Ale niech tam.
    • jama314 Roman Polański słynny profesor... 02.01.06, 17:36
      w wywiadzie dla tygodnika "Stern" powiedział m.in.: "Wszyscy Polacy byli
      antysemitami". Ta odkrywcza, demaskująca zakołtunionych i ksenofobicznych
      Polaków wiedza, wymaga chyba trwałego upamiętnienia dla potomnych i przyswojenia
      przez współczesnych.
      • 2560a Re: Roman Polański słynny profesor...jama314 02.01.06, 18:54
        jama314 napisał:

> w wywiadzie dla tygodnika "Stern" powiedział m.in.: "Wszyscy Polacy byli
        > antysemitami". Ta odkrywcza, demaskująca zakołtunionych i ksenofobicznych
        > Polaków wiedza, wymaga chyba trwałego upamiętnienia dla potomnych i
        przyswojeni
        > a
        > przez współczesnych.
        -------
        I dlatego nie zgadzam sie z Polanskim!!Mam zastrzezenia do "wszyscy", to blad,
        paru mialo odmienne zdanie. Dlaczego mialo inne zdanie? Ot tak, dla przekory.
        Nie zgadzam sie rowniez z "Polacy byli" poniewaz dzieki wypowiedziom podobnych
        rodzimych i obcych wybrancow /wybraniec to czlonek narodu wybranego/ jak
        zasluzony pedofil /ciagle ma pietra przed powrotem do USA/powinno byc:"Polacy
        byli , sa i beda"!
        • jama314 Do książek zaraz... 07.01.06, 20:38
          Wiesz co Przyjacielu, trochę musisz się jeszcze podciągnąć (delikatnie mówiąc),
          szczególnie z historii. Tylko korzystaj z wiarygodnych żródeł. Czasem też warto
          przeanalizować opinie tych z którymi się nie zgadzamy. A już szczególnie należy
          weryfikować opinie "autorytetów". Często nie wytrzymują próby czasu.
          Najważniejsze jednak to eliminacja manipulantów i lobbystów... Powodzenia!
    • mike_g Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 17:54
      moja nauczycielka od geografii w podstawówce opowiadała nam o ludności Afryki
      używając m.in. takich sformułowań:"Murzyni w Afryce w ogóle nie
      pracują...większość czasu siedzą przy ogniskach i się tylko kiwają..."
      Z kolei jeden z wykładowców na wyższej uczelni, architekt zresztą, wmawiał nam,
      że wysokości bezwzględne są mierzone od środka Ziemi...
    • przechera.maruszewicz PRZERAŻAJĄCE !!! 02.01.06, 18:07
      20 lat uczyła? I nikt się wcześniej nie zorientował????

przerażające...

PM
    • ojkoorde Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 18:13
      Oto najciekawsze z cytatów z mojej edukacji:
      Nauczyciel Polskiego do mojego kumpla z ławki: "Ty Filip wyglądasz jak dziewica"
      Wykładowczyni matematyki na uczelni: "Proszę mi się nie spAźniać" - ale wieś
      Kolejny wykładowca na tejh samej uczlni "Hmmm wiecie wczoraj był taki fajny
      mecz...ja znów jestem nieprzygotowany ale...hmm ...co tam mamy..."
      ...
      najciekawsze już pozapominałem niestety

• ciagciulaciag Cechiplechinaschiemaciegienowsuge rujaruchimuchi 02.01.06, 18:17
    • dziesieciolatek Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 18:47
      zajrzyj gimnazjum w Miasteczku śl(matematyka, informatyka)
    • wielki_czarownik Typowa mała miejscowość 02.01.06, 18:52
      Typowo polska mała mieścina (czy może wioska?). Nic nie ruszać, nic nie zmieniać, nauczycielka uczy głupot ale niech zostanie i najlepiej żeby wszystko po staremu było.
      A potem płaczą ci głupi ludzie, że w Polsce jest jak jest. A jak ma być inaczej kiedy się toleruje a nawet chroni niekompetencję i głupotę?
      • mniklas5 Re: znam jescze jednego 02.01.06, 18:57
        nauczyciela ktory nie znajac jezyka angielskiego uczyl go przez lata w szkolach
        publicznych
    • uczennicagim1dt Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 18:56
      jedna z nauczycielek 1gim w Dąbrowie tarnowskiej <matematyki> :

" ty idioto zraz wyrzuce cie za drzwi",

"myslicie ze ja jestem taka debilką..??"

"wiesz co ..nie rob z siebie głupka!!dwa do potegi drugiej jest osiem a nie cztery"

nie mowiac o nauczycielce geografi tego gimnazjum ktora pomyliła wschod z
      zachodem i kłociła sie z klasa prawie 10 min ze jest tak jak ona mowi,nim
      przyznała jej racje"
    • fiksum Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 19:36
      dobrze, że znalazł się taki news bo cóż dziennikarzyny z gazety mieliby pisać.
      Nie ma ciekwszych wiadomości? Chociazby o powdwyzkach cen od nowego roku? a może
      o jakimś dziwactwie no nie wiem premiera, prezydenta itd. ? Gdzies zawsze
      znajdzie sie nauczyciel "starej daty(szkoły)" który jest lekko niedouczony albo
      chory, ale to nie znaczy, że trzeba z tego zrobić aferę. Niestety dziennikarstwo
      zajmuje się bzdetami i to w coraz wiekszym stopniu.
    • gigiart na wschodzie ciemnota 02.01.06, 19:53
      ech potwierdza się że na wschodzie mieszka ciemnota,głosowali na kaczora a tym
      że bronią tej "nauczycieliki" tylko potwierdzaja swą ciemnote
      • krystynanecio Re: na wschodzie ciemnota 02.01.06, 20:15
        Jeżeli Warmia leży na wschodzie Polski i głosowano tu na Kaczyńskich, to
        rzeczywiście jest ciemnota, ale w innym miejscu.
    • feliks-50 Takich "fachowców" od nauczania są tysiace !! 02.01.06, 19:53
      W mojej miejscowości nauczycielka zobaczyła u mnie w domu komputer po raz
      pierwszy w życiu (8 lat temu) a za miesiąc już uczyła informatyki w LO !!!!
      Nie mając nawet studiów !!! ( specjalistka po technikum ekonomicznym )
      Do dzisiaj "pracuje" ( a raczej choruje ) i robi z siebie głupa !! Ale jest
      wyszczekana i wszyscy jej się boją (ma plecy w kuratorium).
      • linda2005 Re: Takich "fachowców" od nauczania są tysiace !! 02.01.06, 20:44
        Nauczyciel, to najbardziej uprzywilejowany zawod w Polsce.
        1. Pensum - 18 godzin tygodniowo!
        2. dwa miesiace platnej laby (wakacje)
        3. Kilkadziesiat dni wolnych z okazji ferii zimowych, swiatecznych
        4. Platny roczny urlop na podreperowanie zdrowia
        5. Uprawnienie do wczesniejszej emerytury (kobieta lat 50)
        6. Prawo do choroby zawodowej dajacej mozliwosc otrzymywania emerytury + polowy
        renty z powodu tzw.choroby zawodowej (zalatwianej za pare groszy u laryngologa)

Uwazam ze przy tak niskim pensum tygodniowym i takich rozleglych przywilejach,
        rzad powinien zlikwidowac fikcyjne choroby zawodowe - bo wobec innych zawodow
        sa niezwykle niesprawiedliwe. Znam nauczycieli z orzeczona choroba zawodowa
        (rzekoma choroba krtani) ktorzy sa namietnymi palaczami.
        • wakefield Re: Takich "fachowców" od nauczania są tysiace !! 07.01.06, 18:35
          szanowna linda2005 prośba na lepszą przyszlość dla Ciebie;nie wypowiadaj się na
          temat, o którym nie masz pojęcia nawet zielonego.
          Pewne manie paranoidalne można wyleczyć. Życzę sukcesów.

korekta tekstu; miało być: wypowiadasz się na temat.....
    • asimek Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 20:34
      Mój Boże! Co za nędzny poziom większości postów. Z tą nauczycielką pewnie będzie
      tak jak już było ze sprawą pana Kerna - sadysty, który rzekomo więził zakochaną
      córkę w domu, a ta później z płaczem do ojca wróciła. Ks.Jankowski miał być
      pedofilem (Co też okazało się lipą)a Herbert ześwirował, bo ośmielił się
      zaatakować Michnika. Ludzie czy wy nie widzicie, że w tym kraju od jakiegoś
      czasu niszczy się wszelkie autorytety. Dawniej dzieciom ne wolno było krytykować
      dorosłych (nawet jeśli te dzieci miały rację), choćby ich rodzice mieli o tych
      dorosłych własne, niekoniecznie przychylne zdanie. Czy nie oburzają was metody?
      Wktórtce córeczka będzie nosić dyktafon non stop. Z czasem nagra durną mamusię
      (tego jej akurat życzę), która w nerwach powie parę słów za dużo i zaniesie
      kasetę odpowiednim organom. Oczywiście za jakiś czas znowu pojawi się w mediach
      film z bandą wyrostków znęcających się nad nauczycielem. A szmatławce w postaci
      Wybiórczej i Nowego Dnia zadadzą pytanie "Jak mogło do tego dojść?" Bawcie się
      dalej bałwany. Zabawa w stylu "napiszczie o bylach swoich nauczycieli"
      przyniesie na pewno same dobre skutki.
      Ps. Nie jestem belfrem. Mam dzieci, to wystarczy. Widzę, jak z wiekiem rośnie
      ich "szacunek" do nauczycieli, szkoły, policji, sąsiadów, wogóle świata
      dorosłych. Walczę z tym, ale dzięki całęj masie głupców stoję chyba na straconej
      pozycji. Gratuluję dobrej zabawy!!!
      • violatress Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 21:08
        Jasne, lepiej, zeby dzieciaki wyrastaly w przekonaniu, ze Kolumb to slynny
        polski naukowiec, co oplynal ziemie, chociaz moze byl amerykaninem. Ale coz,
        niektorzy uwazaja, ze problemu nie ma, jesli nikt nie krytykuje, wiec lepiej
        zabronic krytykowac. Powodzenia, Asimek.
        • frutto Re: Nieuk uczył dzieci 02.01.06, 22:16
          W jednym z liceów warszawskich uczył fizyk, który twierdził,że jeżdżące obecnie
          po naszych drogach auta to dwusuwy. To jeden z bardzo wielu banałów wygłaszanych
          na lakcjach fizyki. Nauczyciel w tej szkole musiał dociągnąć do emerytury, i nie
          było sposobu na jego usunięcie,pomimo widocznej sklerozy. Syn stracił 2 lata
          nauki.
    • lancut Re: A gooovno prawda! 02.01.06, 21:24
      fan.club1 napisał:

> "Studium" nie ma liczby mnogiej, ty pojedyncza pało!

Ej wy Poloczki . S T U D J U M, pisze sie przez J barany. No.
    • danuta49 Czy pamiętasz jakąś fajną pomyłkę "GW","ND" itd.? 02.01.06, 22:18
      Puszczoną na dodatek przez korektę i cały redakcyjny sztab.Nauczycieli są setki
      tysięcy, wynagradzanych na poziomie 1000zł miesięcznie na rękę."Fachowców" w
      koncernie Agora znacznie mniej i lepiej wynagradzanych.Czego więc chcecie
      dowieść tą akcją?Że w tak dużej i źle wynagradzanej grupie zawodowej mozna
      spotkać również osoby mało kompetentne?;-)
      Ale akcja z tytułu może być fajna;-)Baw się z nami!
    • grasshopper Edukacja w Polsce 02.01.06, 23:21
      http:/www.edukacjawpolsce.pl
    • b.6.1966 Re:Pamietam, ze pewnego sezonu, weszlo nowe 03.01.06, 23:42
      do szkolnictwa polskiego. REFORMA.Ten, kto od lat , zgodnie z dyplomem uczyl
      matematyki, musial dodatkowo nauczac np. fizyki z elementami chemii. Albo
      polonista czy rusycysta, przekwalifikowany zostal BZDURNYM KURSEM(100 godzin!)
      na angliste. Historie OKROJONO, dodajac elementy wiedzy o spoleczenstwie, a
      sztuki plastyczne i muzyke -WYMIECIONO.Osobiscie ODMOWILAM nauki(zaproponowanej
      przez dyrekcje szkoly)j. polskiego czy matematyki, bo nie bylo to zgodne z moim
      dyplomem i wiedza. Dzisiaj pracuje jak wol na czarno poza granicami Polski, ale
      nie zaluje, poniewaz nie OKALECZYLAM zadnego dziecka wlasna niewiedza.Moje
      kolezanki i koledzy pracuja nadal, maja duze, trzaskajace teczki z wieloma
      kursami, i byc moze za pare lat, zrozumieja wlasny blad. Szkoda tylko dzieci.
      • obrokon Czyżby olsztyńscy sędziowie u niej się edukowali? 04.01.06, 09:57
    • mbrechtacz www.ja-pyrdole.da.ru - Zemsta na nauczycielu 04.01.06, 18:11
      Poczytajcie o tych nauczycielach
    • krojcweld Re: Nieuk uczył dzieci 04.01.06, 20:46
      Nie chcę bronić wyżej opisywanej nauczycielki, ale może być jeszcze jeden bardzo
      istotny aspekt tej sprawy. Słyszałam o przypadku nauczycielki, o której mogłabym
      napisać więcej tego typu historii. Okazało się jednak, że miała raka mózgu i po
      niedługim czasie zmarła. Zanim jednak do tego doszło miała bardzo bogaty dorobek
      zawodowy, była naprawdę bardzo wartosciowym człowiekiem,nauczycielem. Czy w tym
      wypadku tak jest, nie wiem. Warto jednak rozpatrzyć tę sprawę z róznych punktów
      widzenia.
    • 123juw Re: Nieuk uczył dzieci 06.01.06, 12:17
      Wyróżniamy połódniki i północniki...
      • bendis Re: Nieuk uczył dzieci 06.01.06, 13:20
        Nie rozumiem, czemu wszystkim przeszkadza Karta Nauczyciela. Do zwolnienia
        złego nauczyciela wystarczy negatywna ocena pracy, hospitacje mogą być
        niezapowiedziane. Za złych pracowników odpowiada wyłącznie dyrektor.
        prawo.vulcan.pl/przegdok.asp?qdatprz=akt&qplikid=2
    • 53bond Re: Nieuk uczył dzieci 06.01.06, 14:33
      We wrocławiu ,gdzie zawsze było wiele znanych uczelni wyższych, nauczyciele
      uzupełniali wyższe wykształcenie na studium pedagogicznym w ...Opolu.
      A działo się to w latach siedemdiesiątych i osiemdziesiątych.
      O tej szkole mówi się (nie wiem czy jeszcze istnieje)kużnia talentów,a kończył
      ją między innymi nasz były wojewoda.
      były nauczyciel
      • malutka909 Re: Nieuk uczył dzieci 06.01.06, 18:16
        OJ! Ostroznie z opiniami - w Opolu była bardzo dobra Wyższa szkoła
        Pedagogiczna. Teraz jest niestety tylko Uniwersytet Opolski.
    • jan_kochanowski Re: Z mojej szkoły ;-))) 06.01.06, 14:41
      Na lekcji historii krótko objaśniono przyczyny powstawania wojen w
      średniowieczu:

- rycerze ten tego żeby ordery -

Później przeszliśmy do renesansu ;-)))
    • skun2 Re: Nieuk uczył dzieci 06.01.06, 15:11
      Ja pamiętam:
      -wiecie co to są turnie?
      cisza
      -a wiecie co to są durnie? To wy.

albo:
      "Prusowie to też byli Niemcy, więc się z Krzyżakami dogadali"
      albo:
      "Narysuj sześcian o podstawie trójkąta" (zadanie domowe)
      facet wywalił ucznia za drzwi, na koniec lekcji go woła i "pokaż notatki z
      lekcji" oczywiście brak "czemu nie masz notatek?" "Bo byłem za drzwiami" "To
      trzeba było przez dziurkę od klucza podsłuchiwać!".

a jeszcze był jeden cham:
      "Do tego miasta wszyscy przyjechali ze wsi i wasi rodzice też przyjechali ze
      wsi i wy też jesteście wieśniakami":)

• 667_neighbour_of_the_beast Skakanie sobie do gardeł. 06.01.06, 21:21
        • midwesterner Re: Skakanie sobie do gardeł. 06.01.06, 21:34
          Czasami w gre wchodzi poczucie humoru i bon moty. Moj wspanialy nauczyciel
          matematyki mowil, n.p.: 3 razy 5, to, przewaznie 15.
          A z kolei chemik zrobil mi taki kawal: Odpowiadam przy tabilcy, idzie mi
          dobrze. No to pan profesor podaj mi takie rownanie: Alohol metylowe, plus
          siarka, plus tlen, plus potas. Co to jest? Glowie sie, nic mi nie wychodzi. A
          on na to, do klas: Czy ktos wie? Odpowiada koleznka: "Wodka z soekim". "Zgadza
          sie" powiedzial profesor.
      • re2 bo.. 06.01.06, 21:41
        wypowiedź mojej teściowej
        "bo jak w szkole były ułamki to ja byłam chora i później nie nadrobiłam i do tej
        pory nie umiem ułamków"
        jest nauczycielką w podstwówce
        na szczęście nie nauczycielką matematyki ;)
      • 667_neighbour_of_the_beast Skakania ciąg dalszy 06.01.06, 21:43
        Jak niewiele potrzeba, żeby kogoś gnoić. Wystarczy napomknąć o jednym przypadku
        i napędza się nagle spirala nienawiści, wytykania palcami i ferowania wyroku.
        Chodziłem do LO, w którym przekrój nauczycieli był pełen. Mieliśmy luzackiego
        dorobkiewicza, który za udzielane w domu korki i maturalną pomoc kupował sobie
        co dwa lata nowy samochód i chodził tylko w markowych ciuchach. Mieliśmy
        doskonałą nauczycielkę języka polskiego - surową, ale naprawdę taką, która
        "więcej o języku polskim zapomniała, niż większość z uczniów kiedykolwiek będzie
        wiedzieć". Mieliśmy nieszkodliwe typy, nudne typy, typy świetnie znające się na
        swoim przedmiocie, ale zupełnie "odklejone" od rzeczywistości. Krótko mówiąc:
        było wyraźnie widać, że nauczyciel nauczycielowi nierówny. I proszę mi tu nie
        wyjeżdżać teraz z "negatywną selekcją"...
        Aha, jeszcze kilka słów o "najbardziej uprzywilejowanym zawodzie w kraju".
        Sam jestem studentem filologii angielskiej, pracuję jako nauczyciel w prywatnych
        szkołach językowych właściwie od początku studiów, a korepetycje daję od
        szesnastego roku życia. Nie czuję się szczególnie doświadczony, ale wiem już,
        jaka to ciężka praca. I wiem, że właśnie dlatego nigdy nie będę uczył na pełen
        etat. Moja matka też jest nauczycielką od prawie dwudziestu pięciu lat. Uczy
        języka polskiego (nie, nie, nie w moim liceum) i widzę, ile kosztuje ten zawód
        człowieka, który wkłada weń serce. Niby tych godzin mało w tygodniu, ale jednak
        w ciągu każdej z nich nauczyciel odpowiada za bezpieczeństwo uczniów, prawie na
        każdej mówi niemal non-stop i przekazuje wiedzę, będąc tym samym również
        odpowiedzialnym za stan wiedzy uczniów. Do tego dochodzi praca w domu (kiedy
        uczy się w kilku klasach zawsze jest jakaś klasówka/wypracowanie/praca domowa,
        którą trzeba sprawdzić). Moja matka charuje jak wół, a za godzinę (po pełnym
        awansie zawodowym
        • adamx79 BRAWO!!! 06.01.06, 21:54
          Hałas ucichnie, tak samo jak ucichnął kiedy nauczyciela katowali uczniowie,
          bo " było wesoło". W tym przypadku jest o tyle gorzej, ponieważ pomyłek
          nauczyciela dzieci nie poprawią same. Z pewnością będzie im trudno. Większą
          szkodę wyrzadzają "znajomi" z kuratorium, którzy chcą wszystko, szybko
          zatuszować. Są równi i równiejsi!
    • ica11 A może to nie był Kolumb tylko Kulomb ;-) 06.01.06, 22:50
      ;-)
      • ewa9823 Kolum była kobietą! 06.01.06, 23:13
        :)
        • ewa9823 Re: Kolumb była kobietą! 06.01.06, 23:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka