gigiart zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 14:44 Podczas wizyty w Anglii Lech Kaczyński został zaproszony na herbate do Królowej. Kiedy rozmawiali zapytał ja, jaka jest mocna strona jej władzy? Królowa odpowiedziała, iż otacza się inteligentnymi ludźmi. - Po czym rozpoznajesz, że są inteligentni? - spytał Kaczyński. - Cóż, po prostu zadaje im odpowiednie pytania - odpowiedziała Królowa - pozwól mi zademonstrować. W tym momencie Królowa bierze słuchawkę i dzwoni do Tony\\'ego Blaira: - Panie ministrze, proszę opowiedzieć na następujące pytanie: Pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Panskim bratem ani siostra - kto to jest? - Oczywiście to ja nim jestem. - Doskonale - odpowiada Królowa - dziękuje bardzo i dobranoc. Odkłada słuchawkę i mówi: - Czy teraz już Pan rozumie, Panie Prezydencie? - Tak. Jestem niezmiernie wdzięczny. Nie mogę się doczekać by zastosować ten sposób! Po powrocie do Warszawy Kaczyński decyduje poddać testowi premiera Kazimierza Marcinkiewicza . Wzywa go do Pałacu Prezydenckiego i pyta: - Kaziu, chciałbym Ci zadać jedno pytanie, ok? - Ależ oczywiście, nie krepuj się, jestem gotów... - Posłuchaj, twoja matka ma dziecko i twój ojciec ma dziecko, ale nie jest ono twoim bratem ani siostrą - kto to jest? Marcinkiewicz chrząka, kaszle i w końcu odpowiada: - Czy mógłbym się zastanowić i wrócić z odpowiedzią? Kaczyński zgadza się i Marcinkiewicz wychodzi. Natychmiast zwołuje zebranie klubu parlamentarnego > PiS, po czym głowią się nad zagadka przez kilkanaście godzin, ale nikt nie wpada na rozwiązanie. W końcu, w akcie desperacji, Marcinkiewicz dzwoni do Jana Rokity i przedstawia mu problem: - Niech pan posłucha, jak to może być: pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostrą - kto to jest? (Łebski z niego facet myśli Marcinkiewicz, studiował, napewno znajdzie odpowiedź...) Rokita odpowiada bez zastanowienia: - To ja, oczywiście. Uradowany Marcinkiewicz wraca biegiem do Pałacu Prezydenckiego, odnajduje Kaczyńskiego i krzyczy: - Mam, mam! Wiem kto to jest! To Jan Rokita! Na co Kaczyński robiąc zdegustowana minę: - Źle, idioto! To Tony Blair! Odpowiedz Link Zgłoś
senny Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 14:50 Byłoby fajne, gdyby nie Rokita. To taki sam ćwok jak Marcinkiewicz. IQ=90 Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 15:19 Opowiadasz stare dowcipy. Slyszalem to juz kilka miesiecy temu. Dokladnie nie pamietam o kogo chodzilo, ale wiem ze bohaterem tego dowcipu byl polityk SLD. Idz sie czlowieku przespac, albo zrob inna rzecz, ktora uniemozliwi Ci opowiadanie wiekowych dowcipow. Odpowiedz Link Zgłoś
gigiart Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 16:06 nie wiedziałem że to stare jest a skoro było to o polityku sld to musiało być beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 16:09 Pierwszy raz czytałem to na stronie Manchesteru City o Beckhamie, gdy jeszcze grał w MU Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 16:46 Nie probuj osmieszac politykow (Kaczynskich), ktorym nie dorastasz do piet jesli chodzi i inteligencje, czy tez patrityzm. Wygladasz wtedy zalosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 16:56 Te patriota! Zainstaluj sobie polskie fonty Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do gromka 20.01.06, 18:34 To wedlug Twojego ciasnego rozumowania, jak ktos ich nie ma, to i nie moze byc patriota. Zaproponowal bym Ci abys co innego zainstalowal. Ale niestety medycyna w tym przypadku jest jeszcze bezradna. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: zagadka kaczyńskiego 20.01.06, 19:58 marek10004 napisał: > Opowiadasz stare dowcipy. Slyszalem to juz kilka miesiecy temu A ja ponad 20 lat temu. Fakt, że trochę inny i chyba dowcipniejszy. Fryzjer pytał klientkę (blondynkę) kto to jest: syn mojego ojca, a nie mój brat? Blondynka nie widzi rozwiąznia. Fryzjer mówi w koncu - ja sam. Parskają śmiechem. W domu pyta męża: Kto to - syn mojego ojca, a nie mój brat? Mąż (matematyk) - to niemożliwe! Jak to, powiada blondynka - to fryzjer. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecky.jarecky Tusl. A gdzie konkrety ? Nic z tego nie wynika. 20.01.06, 15:05 Jak moze sobie przypisywac zaslugi skoro on nie popiera rzadu Marcinkiewicza, a stablizacja bedzie polegac na poparciu PSL i ... LPR/SO. Tusk bedzie patrzyl na populistyczne rzadania tych partii bezczynnie. A to juz jest perelka - co to wnosi do debaty ?? "Lider PO dodał, że jego dobre relacje z prezydentem nie oznaczają, że powstanie koalicja PO i PiS." Odpowiedz Link Zgłoś
stasznik KOnkretny szef partii i nic konkretnego nie ma do 20.01.06, 15:35 powiedzenia. PO chce szybko przepchnąć budżet a składa 120 poprawek wywracających budżet. PO to hipokryci prowadzący cyniczną grę. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: KOnkretny szef partii i nic konkretnego nie m 20.01.06, 15:39 120 poprawek ZMNIEJSZAJĄCYCH wydatki budżetu tego budżetu nie rozwali w przeciwieństwie do 1 seniorowej i 1 paliwowo-kombajnowej. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: KOnkretny szef partii i nic konkretnego nie m 20.01.06, 15:57 gromek1 napisał: > 120 poprawek ZMNIEJSZAJĄCYCH wydatki budżetu tego budżetu nie rozwali w > przeciwieństwie do 1 seniorowej i 1 paliwowo-kombajnowej. żbys emeryturę mogł dostać po osiagnieciu stanu "tanie państwo" gdzie kolesiom z PiS w nowych urzędach detych na miare kolesi bedą wypłacane wynagrodzenia w stosunku, do których twoja emerytura to będzie 1/100 wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
wp2221 przestań truć weź się wreszcie do roboty ! 20.01.06, 15:37 nic tylko co dzień konferencje zwołuje - gwiazdor medialny się znalazł a sensownego zdania wczoraj u Lisa nie potrafił sklecić Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: przestań truć weź się wreszcie do roboty ! 20.01.06, 15:59 wp2221 napisał: > nic tylko co dzień konferencje zwołuje - gwiazdor medialny się znalazł a > sensownego zdania wczoraj u Lisa nie potrafił sklecić Ty po calym dniu w napieciu w tym 400km drogi to bys puszcza najwyżej bąki niemniej smrodliwe jak twoje posty Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 No, to mu ulżyło! Pewnie nie wszedłby do sejmu po 20.01.06, 15:53 tym co zrobił PO! (Dwie przegrane i to przy takim wsparciu mediów! No, no, wyjątkowy nieudacznik z niego! W maju go wyautują z PO! Odpowiedz Link Zgłoś
niepowtarzalny2 SKANDAL !!!! CO DONALD TUKS TAM ROBIŁ !!!??? 20.01.06, 15:59 CO DONALD TUKS ROBIŁ PSZES CZASOKRES 2 (słownie: dwuch)GODZIN ZE STARSZYM Z BRACI KACZKOWSKICH???? SOM PODEJRZENIA ŻE WSPULNIE PRUBOWALI WYWOŁYWAĆ U SIEBIE WIZJE!!!! PO WYJŚCIU PAN TUKS FAKTYCZNIE PSZYTOCZYŁ ŻE TAKOWE BYŁY !!!! ALE SIE ODDALIŁY!!!! WIDAĆ BYŁO JESZCZE U PANA TUKSA MENTNY WZROK I HARAKTERYSTYCZNE JUSZ DLA NIEGO ZAPLONTANIE JENZYKA !!! I TU MOJE PYTANIE: JAKI PRZYKŁAD DAJOM OBYDWAJ PANOWIE DO OBYWATELI ???? A ZWŁASZA DO MŁODZIERZY !!!! I DRUGIE PYTANIE : JAK SIE CZUJE PREZYDENT KACZKOWSKI MOŻE JEDNAK U NIEGO SIE WIZJE UTSZYMAŁY??? NIE WIADOMO BO NIE WYSZEDŁ BYŁ ON NA KONFERENCJE DO MEDIUF !!! ALE MOŻE BYĆ ŻE WZMIANKOWANE WIZJE UTSZYMUJĄ SIE U NIEGO OD DŁUSZSZEGO CZASU!!!!! BO OBAJ BRACIA KACZKOWSCY WYGLONDAJĄ JAK 2 MISIE KOALA PRZEJEDZONE EUKALIPTUSEM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 DZIWNE: OLEJ NIK (media), OLEJ NICZAK (SLD)! Biedn 20.01.06, 16:03 y, olewany przez wszystkich kraj! A ono nawet "olej u" w głowach nie mają! Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 16:39 Panie Tusk!!! Nie bać się wcześniejszych wyborów!!! Wygramy!!! Ani "Panie zmiłuj się nad nami", ani "Apel Jasnogórski", ani jazgot Radia Maryja nic PiSowi nie pomoże. Pan Bóg jest nad wszystkim i nie pozwoli manipulować sobą. Do przodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zwalonytrojanski PiS da 20.01.06, 17:08 więcej niżli PO dać mogło. Nie dziwię się. Ja też bym zdradził kumpli dla apanaży. Dla pieniędzy przeszedł bum nawet z LPR do PD. zdrada: ZDRADA: "Zdrada jest skazą, która zostaje na całe życie i trudno zaufać drugi raz komuś, kto się jej dopuścił. Zostawia niezatarty ślad nieuczciwości, działalności na szkodę innemu człowiekowi, lub całemu narodowi. Trudno mi jest usprawiedliwić ludzi, którzy nie potrafili oprzeć się pokusie korzyści, nawet za cenę moralności. Człowiek nie lubi być zniewolony i ograniczany, a przecież wszelkie obietnice i przyrzeczenia wymuszają na nim wierność danemu słowu. Myślę, że żadna zdrada nie jest godna przebaczenia, dlatego, że wynika ona z braku silnej woli oraz umiejętności radzenia sobie z żądzą i chciwością. Po co zawierać małżeństwa, wyrzekać się różnych przyjemności na rzecz jednej osoby, krępować się zobowiązaniami, jeśli nie umiemy dotrzymać danych wcześniej obietnic? A jednak wielu ludzi decyduje się na wierność i nie tylko swojej żonie, czy mężowi, lecz również wartościom, ideałom, które pozwalają godnie żyć. Zdrada powoduje, iż człowiek zatraca moralność, zapomina o tym, co w życiu najważniejsze, by czerpać z niego jak najwięcej nic nie dając w zamian. Literatura opisuje wiele różnorodnych odmian niewierności, myślę jednak, że tak naprawdę bez względu na to jak ją nazwiemy zawsze pozostanie zdradą." encyklopedia.pwn.pl/353582_1.html poza tym zawsze, tak jak i politycy, lubiłem otaczać się zdrajcami. Są wierni i skruszeni. Można na nich polegać bo w razie problemów zawsze można przypiąć im łatkę. Nawet nie będą w stanie zaprzeczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Poslowie jestescie tepymi debilami 20.01.06, 17:14 i nas chcecie za takich uwazac.Niektorzy postowicze sa tak przez Was skolowani ze sadze nie wiedza co jest grane.Jedyna odpowiedzia na dzialania PiSuarow to powtorne wybory.Patrzac na aktyw partii zglaszajacych swoje poparcie pisiorom niech zapamietaja ze wyborcy ich geby zakazane i puste lby ogladaja w telewizji i odpowiednio zaglosuja.Lechu dobrze mowil,Kaczory nadaja sie ale na talerz wraz z burakami z psllu. Odpowiedz Link Zgłoś
mobos naiwniak z tego Tuska 20.01.06, 17:33 gosc jest zbyt pospolity i za slaby by byc skutecznym (i w rzadzeniu i w kampani) Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 tylko kto zostanie w PO??? 20.01.06, 17:43 "...2006.01.20 15:34 Sośnierz przetarł szlak - czyżby dalszych kilkunastu posłów PO wybierało się do PiS? Szef klubu PiS Przemysław Gosiewski twierdzi, że toczą się dalsze rozmowy o przejściu kilkunastu osób do klubu Prawa i Sprawiedliwości. Pytany, czy rozmowy te prowadzone są z posłami z PO, odpowiedział: "Tak". "Toczą się rozmowy, są dalsze deklaracje kilkunastu osób, myślę, że w niedługim czasie będziemy mogli te sprawy finalizować" - mówił Gosiewski na konferencji prasowej w Sejmie. Polityk poinformował, że znany jest kalendarz rozmów w sprawie podpisania paktu stabilizacyjnego, zaproponowanego przez prezesa PiS Jarosława Kaczyńskiego. "Jesteśmy w dużym stopniu zaawansowani w rozmowach z PSL i mamy już bardzo istotne uzgodnienia z LPR. Na prośbę przedstawicieli Samoobrony rozmowy z tym klubem zostały przeniesione na poniedziałek" - wyjaśniał szef klubu PiS." - czyli jednym słowem bardzo zwarta partia, albo inaczej - inetresowna partia Odpowiedz Link Zgłoś
polf Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 17:50 Alez Polsce dyktatura jest bardzo potrzebna. Polska nie nauczyla sie i nie nauczy demokracji. Przynajmniej nie w tym piecdziesiecioleciu... Odpowiedz Link Zgłoś
zj1 Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 18:17 szkoda byłaby szansa na odsuniecie od władzy partii twardogłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
oraw SZKODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 20.01.06, 18:23 Byłoby wesoło a PISIORY Z GIERTYCHOWCAMI poszłyby do stawu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Ziemkiewicz Miales Racje! 20.01.06, 18:44 Ziemkiewicz Miales Racje! Jot-23 Kaczynski! Czwarta eRPe juz radziecka z bandosiarnia na kontrakcie W gospodarce reka dziecka gmera nam drutem w kontakcie Gdzie ?socjalizm? bylo dawniej dzisiaj pisza ?solidarnie? Przez szkielety trupow w szafie kwak Screwtape odkrywa Narnie Dwojka karlow Czarownicy lwie futro na siebie wciaga Legislacja dam z ulicy rzadzi spsycholaly Bzdziagwa W moralnosci Fuehrerprinzip kacza lapa zlo odsuwa Dorn Heydricha gesty cwiczy, kacze DORNO zawsze czuwa Solidarnie, awuesowsko wszystko robia by sp..artolic W sklepach wygrac z nowa Polska, wrocic do octu i soli Wieszczy koniec Stas Gomulka ? on przewidzial zgon komuny Pustki zrobia nam na polkach, niekaczystow domkna w kuny Na tych co mysla inaczej juz rezim szykuje dyby A w reformach ? mity kacze, wciaz slychac: azeby?gdyby? Jak masz leb do gierek tylko, cyrkow ? wladzy nie dotykaj "Blizniak bez jaj" na te chwilke definicja polityka Reformy maja byc grube by Kwak kupra nie odmrozil Z mediow kacza robia tube, dzis kwakanie glosem Bozym Sa sukcesy! JA!, do roku raz to pierdnie nawet kura Kaczki zas tak smrodza wokol, ze i orzel stracil piora Mial isc pieniadz w inwestycje autostrada do Zachodu Lecz go kacze zra policje co szukaja wszedzie smrodu Moga szukac w nieskonczonosc ? bo co pierdna wciagna nosem Walka klas sie wciaz zaostrza ? z liberalem i z ?etosem? Walka klas bo ani klasy ani swiadomosci w PiS-ie Zas ?klasowej swiadomosci? i owszem ? znalazlo by sie Trzeba sporo miec kultury by wytrzymac sztuki takie Kopac sie z koniem o bzdury, robic POPiS z detym Kwakiem Ciekaw jestem co juz zrobia kaczysci nasi kochani Gdy wyjdzie czworokat fobia, usrana w ich pustej bani Byli ministrami, NIK-iem ? nawet myszy nie zlapali! Calej wladzy ? narkotykiem ? CHCA! Watpie by ja oddali? Czwarta eRPe jak komunizm ? BEDZIE PEWNIE?.lecz nie dzisiaj A sie kaczy oportunizm JUZ DZIS do ?stolika? przysiadl Najpierw ?my? bo ?sprawiedliwosc? ? dzisiaj ?sprawiedliwosc to MY? Prawda zwiewa z ich obozu, w gore ida oszolomy Porozumiec sie juz z nikim Jot Kaczynski nie potrafi Juz partyjnym jest kacykiem w swej szczesliwej Quack-schlaraffii Rzadzi, wymaga, poleca, Sejmu pol sie Kwaka boi Gowna dowala do pieca ? lecz parowoz dziejow stoi ?Dietetykow? pod terrorem na kolana rzuca w Sejmie Chcieli uciec przed wyborem za to pisior leb im zdejmie Wszystko jedno czy za miesiac czy lat cztery te wybory I tak kaczki do kurnika a Leppera ? do obory! Kwak rozmysla o finansach, to na Zwiazki, to na tace Zwiazki sa w pretensjach, ansach ? bronia tych co MAJA prace! Kosciol niby to sie broni lecz Rydzyka forse liczy Bardzo spadli w cenie Oni ? u Kaczora sa na smyczy Biskup kaze miec moralnosc ? KACZA! Lepiej protestantem Zostac, niz kwacza genialnosc wielbic, Boga puszczac kantem Tysiac lat juz zyja razem Kosciol-Polska w cnej symbiozie Socjalizmu pierdzac gazem Kaczor struje nas i Bozie Juz owocow sie dochowal, juz aplauzu szum narasta Rodzi sie Komuna Nowa, samo zadna wsi i w miastach ?Patriotyczna?, zjednoczona, wnet ?faszyzmowi? da opor Z ?mezem? Kaczor jako zona, kaczy leb odda pod topor ?Aged 8 years in oak? whiskey przepija nad ptakiem Przez komune pogodzeni ? Mis_Fuzzy z Dr Oakiem Ten skrzydelko a ten nozke slozy lejac jedli beda Tak was spiora, ze na wieki CZERNINA bedzie legenda! Pogarda dla kwak ? wyborcow takze byla legendarna Dar krwi kaczka odda zupie, wiec polewka bedzie czarna Kaczej babci sranie skonczy sie jak w ?Colosseum? Ze bylo ?taaaakie Powstanie!?, inny kwak wzniesie muzeum Na Namiestnikowskim Hradzie Rote Fahne zalopoce Po niewielkiej PO zdradzie?. PO siedmiu zlodziejach ocet W Journal of Unsuccesful Results polskich nauk publikacje..8^) Jest porzadek, narod w ryzach ? choc nie starcza na kolacje Co tu papier skrobac wiecej, I tak sami lepiej wiecie Juz ludziom opadly rece: NA "PRAWICY" SAME SMIECIE! W wala robia spoleczenstwo, z co madrzejszych ? dojne krowy Jedno splucze to szalenstwo ? OKREG JEDNOMANDATOWY! znalezione na forum Wprost /studentoza_antykacza/ Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Co tam panie w polityce?? 20.01.06, 18:48 Ano, wszystko wskazuje na to, że paranoja polityczna ogarnia i tych, którzy do tej pory, jako tako, byli poza jej zasięgiem... Jeżeli kimkolwiek Kaczor z tylnego siedzenia jest - to całkiem niezłym pokerzystą.... Wygląda na to, że z "parką dupków" zgarnia pulę... Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: Tylko idiota wierzy Kaczorom 20.01.06, 18:50 Tusk bijesz rerkordy naiwności ,żeby nie powiedzieć głupoty.Nadajesz się na przywódcę i prezydenta ale w Koziej Wólce. Odpowiedz Link Zgłoś
nowakowskaalbina Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 19:04 Tuskowi się zdaje że ma 2 kaczorow ale przecież to jedna opinia i próżne gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 19:29 "Gdyby polityka polska była zależna wyłącznie od moich relacji z Lechem Kaczyńskim, to w ogóle nie byłoby poważniejszych kłopotów" - ocenił. A czy byłaby jakakolwiek polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Re: Tusk: wizja wcześniejszych wyborów oddala się 20.01.06, 19:52 Nie ma sie co goraczkowac ta gra. Koalicja PO i PiS jest nienaturalna z powodow programowych (albo poziom hipokryzji panow Kaczynskich jest tak wielki, ze czyni to ja z innych wzgledow niemozliwa - bo to glupio wchodzic w uklady z partnerami ktorym wcale nie mozna ufac gdyz posluguja sie notorycznie klamstwem). Dlaczego tak uwazam. Otoz PO (nie np. SLD) bylo w sposob oczywisty glownym przeciwnikiem PROGRAMOWYM PiS w kampanii wyborczej. Czy ktos pamieta w jaki sposob PiS prezentowal co uwaza o programie, czy pomyslach gospodarczych PO. Pamietamy moze pustoszejace lodowki etc. Twierdzil co wiecej - i nie widze powodow by w to nie wierzyc - ze jego program gospodarczy jest zupelnie inny - "solidarny" w przeciwienstwie do "liberalnego". Zatem przynajmniej w sferze gospodarczej na zgode nie widac widokow z przyczyn fundamentalnych. PiS od poczatku twierdzil, ze chce robic cos innego niz PO. Tego sie do dzis dnia trzyma. W innych dziedzinach (administracja, resorty silowe etc.) PiS konsekwentnie od poczatku stawia sprawe jasno twierdzac, ze absolutnym warunkiem realizacji swojej IV RP jest monopol na wladze. Ma prawo by tak uwazac, ale nie stwarza oczywiscie w ten sposob zadnej plaszczyzny wspolpracy. Pole do ew. wspolpracy byc moze rysuje sie zatem w kulturze i sporcie (nie wiem jednak czy juz np. w edukacji). Kazdy, jak sadze, przyzna, ze to za malo by by podjac trud tworzenia koalicji. Obie partie wiecej dzieli niz laczy. Po co mialaby byc jakas koalicja ? Odpowiedz Link Zgłoś
zamienswojastara <a href="http://allegro.pl/show_item.php?item=83420578" target="_b 27.01.06, 20:53 allegro.pl/show_item.php?item=83420578 Odpowiedz Link Zgłoś