Dodaj do ulubionych

Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu

• ofellia dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 16:22
      Tak za kilka miesiecy poparcie dla rządu będzie niewielkie, nieco ponad 10
      proc., za 2 lata pewnie w granicy błędu statystycznego.
      • smigor ?????? 21.02.06, 16:24
        SKĄD TO WIESZ???????
        • smigor !!!!!!!!!!MACIE NAJNOWSZY SONDAŻ!!!!!!!!!!!!!!! 21.02.06, 16:26
          Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu

Prezydent Lech Kaczyński wygłasza orędzie
          Fot. Maciej Chojnowski

Marszałek Sejmu Marek Jurek
          Fot. Wojciech Olkuśnik / AG

Bogdan Borusewicz
          Fot. Beata Kitowska / AG

PAP, pi 21-02-2006, ostatnia aktualizacja 21-02-2006 12:14

Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu. Krytycznie o działalności Sejmu
          wypowiada się w lutym 65 proc. Polaków, o działalności Senatu - 50 proc. Ponad
          jedna czwarta (29 proc.) Polaków jest złego zdania o pracy Lecha Kaczyńskiego -
          wynika z najnowszego sondażu CBOS przekazanego we wtorek PAP.

W porównaniu ze styczniem odsetek ocen krytycznych prezydenta wzrósł o 13 pkt
          proc., Sejmu - o 14 pkt proc., a Senatu - o 8 pkt proc.

Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków (wzrost o 3
          pkt proc. wobec stycznia), prace Sejmu dobrze ocenia 23 proc. respondentów
          (spadek o 3 pkt proc.), a Senatu - 27 proc. (bez zmian).

Pozytywną ocenę władzom samorządowym wystawia ponad połowa (54 proc.) Polaków,
          a co trzeci (32 proc.) jest przeciwnego zdania. Mieszkańcy wsi oceniają swoje
          samorządy nieco lepiej niż mieszkańcy miast - zauważa CBOS.

Złe oceny central związkowych przeważają nad dobrymi. Prawie dwie piąte (36
          proc.) badanych negatywnie wypowiada się o NSZZ "Solidarność", co czwarty
          respondent (26 proc.) ma o nich dobrą opinię. Dla OPZZ jest to odpowiednio 31 i
          18 proc.

Działalność Kościoła rzymskokatolickiego jako instytucji społecznej (w sferze
          pozareligijnej) dobrze ocenia w lutym 63 proc. badanych, a co czwarty (25
          proc.) jest przeciwnego zdania. W porównaniu ze styczniem ocen dobrych ubyło o
          5 pkt proc., o tyle samo przybyło ocen negatywnych.

Od czterech miesięcy rośnie poparcie dla Narodowego Banku Polskiego, Rady
          Polityki Pieniężnej i Giełdy Papierów Wartościowych. Pracę NBP dobrze ocenia
          obecnie 52 proc. respondentów, a co szósty (16 proc.) wyraża się o niej
          krytycznie. RPP pozytywnie ocenia 34 proc. badanych, negatywnie - 23 proc.
          Działalność GPW dobrze ocenia 33 proc. badanych, negatywnie - 8 proc.

Pozytywnie o wojsku wypowiada się w lutym 72 proc. Polaków, negatywnie - 8
          proc. Dobre zdanie o policji ma 66 proc. badanych, złe - 24 proc. Działalność
          sądów postrzega dobrze 27 proc. badanych, źle - prawie dwukrotnie więcej - 51
          proc. Dla prokuratury jest to odpowiednio 31 i 41 proc.

Niemal połowa Polaków pozytywnie wypowiada się o naczelnych państwowych
          organach kontroli: Najwyższej Izbie Kontroli (48 proc.), Rzeczniku Praw
          Obywatelskich (44 proc.), Trybunale Konstytucyjnym (42 proc.) i Instytucie
          Pamięci Narodowej (45 proc.).

Wśród rozgłośni radiowych najlepsze oceny uzyskało Polskie Radio, które dobrze
          ocenia 77 proc. Polaków, Niewiele mniej - 70 proc. - dobrze ocenia RMF FM oraz
          Radio Zet (68 proc.). CBOS pytał też o postrzeganie Radia Maryja. Oceny
          negatywne przeważają tu nad pozytywnymi (odpowiednio 37 proc. i 22 proc.)

Wysoką popularnością wśród Polaków cieszą się również - Telewizja Publiczna (82
          proc.), Polsat (76 proc.) i TVN (75 proc.). Telewizję Trwam dobrze ocenia 14
          proc. respondentów, negatywnie - 23 proc.

Badając działalność instytucji publicznych, CBOS po raz pierwszy przedstawił
          respondentom do oceny główne tytuły prasowe. Wśród dzienników najwięcej dobrych
          ocen uzyskała "Gazeta Wyborcza" - 48 proc., przy 5 proc. ocen
          negatywnych. "Fakt" otrzymał 40 proc. ocen pozytywnych przy 15 proc. ocen
          negatywnych. Prawie dwie piąte (37 proc.) badanych ma dobre zdanie o "Super
          Expressie", a co trzeci respondent dobrze ocenia "Rzeczpospolitą". Gorszą
          opinią cieszą się "Trybuna" i "Nasz Dziennik" (obie po 19 proc. ocen dobrych).

Mniej więcej co trzeci respondent dobrze ocenia trzy największe tygodniki
          opiniotwórcze - "Wprost" (36 proc.), "Newsweek Polska" (34 proc.) i "Politykę"
          (31 proc.). "Przekrój" dobrze ocenia co czwarty badany (26 proc.), a "Tygodnik
          Powszechny" - co szósty (17 proc.).

Sondaż zrealizowano w dniach 3-6 lutego 2006 na liczącej 1011 osób
          reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski
          • smigor W SKRÓCIE 21.02.06, 16:27
            PAP, pi 21-02-2006, ostatnia aktualizacja 21-02-2006 12:14

Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu. Krytycznie o działalności Sejmu
            wypowiada się w lutym 65 proc. Polaków, o działalności Senatu - 50 proc. Ponad
            jedna czwarta (29 proc.) Polaków jest złego zdania o pracy Lecha Kaczyńskiego -
            wynika z najnowszego sondażu CBOS przekazanego we wtorek PAP
      • ginusia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 16:28
        ofellia napisała:

> Tak za kilka miesiecy poparcie dla rządu będzie niewielkie, nieco ponad 10
        > proc., za 2 lata pewnie w granicy błędu statystycznego.

Offelia, czy Ty jestes naprawde taka dziewczyna myslaca??? To super, jestem z
        Toba!!!!! :-))
        • smigor ejjj. Wy nie bawcie się w jasnowidzów 21.02.06, 16:29
          tylko patrzcie na fakty
      • hamllet Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 16:36
        Jaka jest trzyletnia prognoza poparcia?
        • ofellia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 16:53
          Zapytaj smigora, jemu się najwyraźniej nudzi. Może powróży Ci także z fusów! :P
          ginusi zresztą też, jakiś szybki pasjans....:P
          • ginusia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:02
            ofellia napisała:

> Zapytaj smigora, > ginusi zresztą też, jakiś szybki pasjans....:P

Boje sie troche zapytac, bo gostek daje same tytuly. :-)
            Ale moze jakis szybki tarot, masz racje :)
            • ofellia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:05
              Spróbuj także w dziale "horoskopy". :)
              A co do wspomnianego "gostka", to wcale Ci się nie dziwię. :)
          • hamllet Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:09
            Nie każdy posiada dar sięgania tam, gdzie wzrok nie sięga.
            • ofellia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:12
              W tym wypadku wystarczy "mędrca szkiełko".
              • hamllet Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:22
                Jednak w tym przypadku "Czucie i wiara silniej mówi do mnie".
                • ofellia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:27
                  RM ma ponoć nowy portal, spróbuj tam.
                  :)
                  • hamllet Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:32
                    Martwe znasz prawdy.
                    • premier.z.krakowa ''Rzeczpospolita kłamców. Salon''-książka W.Łysiak 21.02.06, 17:34
                      Polecam.
                      • ofellia Re: ''Rzeczpospolita kłamców. Salon''-książka W.Ł 21.02.06, 17:42
                        Zapewne czytałeś "Salon zależnych", jeśli nie, to polecam. Na pewno Ci się
                        spodoba. Jest dużo krótszy, a zawiera te same treści. Mi się podobało. :)
                    • ofellia Re: dopiero spadnie poparcie 21.02.06, 17:46
                      Jak to ma się do tego, co napisałam, bo ja nie widzę większego związku.
                      Rem tene, verba sequentur!
    • premier.z.krakowa Logika według wybiórczej = radio erewań 21.02.06, 16:23
      "Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków (wzrost o 3 pkt proc. wobec stycznia)" to jest cytat z tego artykułu a wybiórcza twierdzi w swoim kłamliwym tytule i przemyśleniach jakiegoś geniusza redakcyjnego "Spada poparcie dla prezydenta" gratuluje. Przebijacie radoi erewań
      • ofellia czytanie ze zrozumieniem 21.02.06, 17:03
        Manipulacja wyborczej nie podlega dyskusji, gdyż z jednej strony faktycznie
        wzrosło poparcie dla prezydenta (zaledwie o 3 proc.), co nie wyklucza sytuacji,
        iż zwiększyła się grupa osób źle oceniająca pracę Lecha Kaczyńskiego (ponad 10
        proc.). Czy to już jest dla Ciebie jasne?
        Faktycznie, błędem gazety.pl było także to, że nie dołączyła wykresów, gdyż
        wiadomo, że większość osób łatwiej odczytuje rysunki.
        • premier.z.krakowa Re: czytanie ze zrozumieniem 21.02.06, 17:31
          No to powiedz guru spada czy rośnie poparcie.
          Bo według mnie rośnie poparcie.

ofellia napisała:

> Manipulacja wyborczej nie podlega dyskusji, gdyż z jednej strony faktycznie
          > wzrosło poparcie dla prezydenta (zaledwie o 3 proc.), co nie wyklucza sytuacji,
          >
          > iż zwiększyła się grupa osób źle oceniająca pracę Lecha Kaczyńskiego (ponad 10
          > proc.). Czy to już jest dla Ciebie jasne?
          > Faktycznie, błędem gazety.pl było także to, że nie dołączyła wykresów, gdyż
          > wiadomo, że większość osób łatwiej odczytuje rysunki.
          • ofellia Re: czytanie ze zrozumieniem 21.02.06, 17:38
            Tak - wzrasta poparcie dla prezydenta Kaczyńskiego.
            Tak - zwiększa się liczba osób niezadowolona z jego rządów.
            • adam_l27 Re: czytanie ze zrozumieniem 21.02.06, 18:03
              Czy tytuj jest właściwy zatem ?
              Oczywiście NIE.
            • koniecdemokracji Re: czytanie ze zrozumieniem 21.02.06, 19:33

Tak za kilka miesięcy poparcie dla rządu będzie niewielkie, nieco ponad
              10
              > proc., za 2 lata pewnie w granicy błędu statystycznego.
              -a Prezydent wygłosi orędzie i powie że to wszystko przez PO
              Ale warto będzie poczekać
    • azetxl Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 16:28
      Sondarze wg Gazety Wyborczej spadają,widocznie antekierzy pracują tylko wśród
      cieniaczy!
      • smigor To nie jest sondaż GW tylko CBOS 21.02.06, 16:30
        • smigor to nie miało byc do tego forum..... 21.02.06, 16:33
    • smigor Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 16:32
      zastanówcie się w końcy czy spada czy nie??? bo już mam dosyc tych kłamstw
    • zenek68 rośnie populistom z PZPR,SLD ,PD,SDKPiL ,KPP itp. 21.02.06, 16:41
      sondaże GW są przedniej marki można nawet powiedzieć TRADE MARK...
      • smigor to nie są sondaże GW tylko CBOS 21.02.06, 16:45
        • zenek68 ja piszę o sondażach ubocznych GW...gdzie... 21.02.06, 17:01
          głosują czytelnicy tej strony..wyniki tych sondaży wskazują na poważne uleganie
          sugestiom pytających co jest schorzeniem cywilizacyjnym...jak poniżej...
      • premier.z.krakowa 42 % (wzrost o 3 pkt proc. wobec stycznia) 21.02.06, 16:45
        Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków (wzrost o 3 pkt proc. wobec stycznia)
        • premier.z.krakowa Gazeta wybiórcza i jej wirtualna Polska(cieniasowa 21.02.06, 16:52
          Mam pytanie do mędrców z PO.
          Czy 42% w lutym poparcia wobec 39%(wzrost o 3%) to jest spadek poparcia?
          Widzę że po tych wyborach wybiórcza i Po przechodzą nie tylko kryzys nerwowy ale i gwałtowne załamanie inteligencji i postrzegania rzeczywistości.
          Dzisiaj była kolejna konferencj rządu PO. Zaraz przecież nie mamy rządu Po? O co chodzi?
          Dzisiaj słyszałem o minister Piterze z PO tylko jakiej minister?
          Czy to nie jest czasmi jakaś choroba psychiczna która opanowała PO i jej popleczników "wolne media"?
    • gp3 NIE KARMIĆ TROLLI! 21.02.06, 16:47
    • 1korektor Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 17:03
      bo GW to zapluty karzeł medialny?
    • meritum3 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 17:12
      Kaziu jak ci nie wstyd kolesiów obsadzać w kampani węglowej na lukratywnych
      stanowiskach Myśleliśmy że ty jesteś ucziwy ale ty " yes, yes.yes" jesteś
      zwyczajny PiSdzielec.
      • ofellia Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 17:15
        Politykom poczucie wstydu jest całkiem obce.
    • poczta.ziolek Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 17:18
      Ja nie mogę uwierzyć w to że wybory wygrał Tadeusz "Dyrektor" Rydzyk i jego
      pieski. To jest nie możliwe w cywilizowanym wolnym kraju. Polska chyba nie jest
      cywilizowanym wolnym krajem. Smutno
      • wet3 do "poczta.ziolek" 21.02.06, 17:37
        poczta.ziolek napisał:

> Ja nie mogę uwierzyć w to że wybory wygrał Tadeusz "Dyrektor" Rydzyk i jego
        > pieski. To jest nie możliwe w cywilizowanym wolnym kraju. Polska chyba nie
        jest
        >
        > cywilizowanym wolnym krajem. Smutno

Pitolisz wierutne bzdury. Za pokute wez dobra kapiel i poloz sobie lyzke
        piolunu na jezor!
        • ofellia Re: do "poczta.ziolek" 21.02.06, 17:57
          :))))

• premier.z.krakowa wybiórcza i jej sondy przeprowadzane na 15-latkach 21.02.06, 18:15
            Ostatnio najbardziej podobał mi się sondaż w którym twierdzono że spada poparcie dla rządu i premiera(tns obop ankietowani 1000 osób w wieku 15 lat).
            Wszyskie inne sondaże pokazywały wzrost.
            No ale jak robi się sondaże na zamówienie na grupie 15-latków to może wyjść wszystko.
            Odrazu nie omieszkał wspomnieć o tym fakcie TVN i jego Specjalista od propagandy Andrzej Morozowski, ale nic nie wspomniał o wieku ankietowanych.
            Czekam na dzisiejszą interpretację sondaż€ w TVN24 i TVN o polsacie nie wspominająć.
            Proponuje obniżyć wiek od którego można głosować wtedy PO może wreście wygra.
            Czekam na nowe sondaże przeprowadzone na reprezentatywnej grupie 10011 rodaków w wieku 3-7 lat.
            • ofellia Re: wybiórcza i jej sondy przeprowadzane na 15-la 21.02.06, 20:02
              yes, yes, yes... w końcu ktoś weźmie pod uwagę także Twoje zdanie.
    • wysokiktos umiejetnosc interpretacji statystyk 21.02.06, 17:21
      wyborcza jak zwykle zaczyna od wzrostu malkontentow a dopiero potem podaje ze
      wzroslo rowniez zwolennikow (mam na mysli wyniki poparcia dla prezydenta).
      Oczywiscie brak przy tym prostego wykresu. A wniosek jest tylko jeden i to
      banalny. Malkontenow przybylo, bo czesc niezdecydowanych w koncu wyrazilo swoje
      zdanie. Wsrod nich sa tez zadowoleni stad przybylo prezydentowi. Ogolnie mowiac
      nic nie wnoszace badania, ale wyborcza tak je zinterpretowala, ze prezydentowi
      niby ubylo :))))) Oczywiscie wiekszosc "inteligentow" czytajacych te wypociny
      uwierzyla, ze slupek poparcia dla Kaczynskiego zmniejszyl sie :))))) Ale to jest
      ich wersja "inteligentnego" myslenia :)))))
      • wysokiktos kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:26
        naglowek artykulu brzmi: "SPADA POPARCIE dla prezydenta.....", a chwile potem
        czytamy: "Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków
        (WZROST o 3 pkt proc. wobec stycznia)". A wiec artykul jest o spadku poparcia a
        statystyka pokazuje wzrost :))))) Ja to nazywam M A N I P U L A C J A. Co
        ciekawe ulega jej wiekszosc ludzi zwacych sie "inteligentnymi" :))))))
        • wet3 Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:30
          wysokiktos napisał:

> naglowek artykulu brzmi: "SPADA POPARCIE dla prezydenta.....", a chwile potem
          > czytamy: "Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków
          > (WZROST o 3 pkt proc. wobec stycznia)". A wiec artykul jest o spadku poparcia
          a
          > statystyka pokazuje wzrost :))))) Ja to nazywam M A N I P U L A C J A. Co
          > ciekawe ulega jej wiekszosc ludzi zwacych sie "inteligentnymi" :))))))

A ja proponowalbym Nobla dla GW za mistrzostwo w MANIPULACJI!!!
          • wysokiktos Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:35
            mi tam wystarczy posmiac sie z naszej nowej grupy spolecznej zwacej sie
            "inteligencja" :))))))
            A wracajac do artykulu, to spadlo poparcie tylko sejmowi, bo senatowi sie nie
            zmienilo a prezydentowi jak sami pisza wzroslo.
            Niby czytamy ten sam artykul ale wyciagamy rozne wnioski. Niektorzy wlasne czyli
            prawdziwe, ale wiekszosc wydaje sie nie myslec, wiec przyjmuje bledne wnioski
            gazety :)))))
        • ofellia Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:36
          Już pisałam, że to manipulacja.
          Dziwię się natomiast, iż taki "inteligentny" wysokiktos przemilczał fakt, że
          wzrost sympatii dla prezydenta wynosi zaledwie 3 proc., natomiast grupa osób,
          które źle go oceniają, zwiększyła o ponad 10 proc.
          • wysokiktos Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:43
            ofelia to klasyka, czytalem ja lata temu :))))
            Jak widze Ty zato nie czytalas (lub nie zrozumialas) mojej wypowiedzi do ktorej
            sie odnosisz. W pierwszym watku zaczynam od tego, ze wzroslo malkontentow.
            • ofellia Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 17:51
              Przede wszystkim, to odniosłam się do Twojego drugiego postu, skupiajac się
              głównie na zdaniu: "A wracajac do artykulu, to spadlo poparcie tylko sejmowi,
              bo senatowi sie nie zmienilo a prezydentowi jak sami pisza wzroslo".
              Więc teraz możesz wykręcać się sianem, co nie zmienia sytuacji.
              A "czytać" nie jest równoznaczne z "rozumieć".
              • wysokiktos Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 18:01
                jak sama zaznaczylas byla to DRUGA wypowiedz, czyli rozwiniecie pierwszej
                zasadniczej. Dodalas jeszcze o skupienie sie tylko i wylacznie na jednym zdaniu.
                Zakonczylas: "czytac" nie jest rownnoznaczne z "rozumiec".
                Jesli chodzi o mnie, to wystarczy zeby miec zdanie o twojej inteligencji.
                • ofellia wysoki inaczej 21.02.06, 20:00
                  Nie obchodzi mnie zdanie osoby, która dowartościowuje się na forach, obrażając
                  innych; idź kompleksy leczyć, gdzie indziej.
                  A propos, istnieją inne sposoby zwiększajace poziom dopaminy.
                  • wysokiktos Re: wysoki inaczej 21.02.06, 20:29
                    ja poprostu mysle i wyciagam wnioski. Czy to jest dowartosciowywanie sie? Jesli
                    inni tego nie potrafia, to trzeba robic to za nich :) Robi to nieudolnie
                    wyborcza, a ja ta nieudolnosc wskazuje :)
                    Smiesza mnie komentarze o rzekomym wywyzszaniu sie :) Swiadcza one raczej o
                    kompleksach piszacych :)
          • azetxl Re: kilka dowodow na manipulacje :))))) 21.02.06, 20:28
            Szkoda się denerwować manipulowanymi sondażami,przecież wiodomo że są robione na
            zamówienie cieniasów...
    • corrine Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 17:44
      Biedny ty ksieciuniu, ani ksiestwa, ani inteligencji, kaski tez pewnie nie,
      coz... teraz aby komus dolozyc trzeba go przezwac komuchem albo socjaliberalem,
      tylko adres chyba nie ten, gorace wyrazy wspolczucia, zdrowia zycze bo na rozum
      za pozno.
    • ezpa7z9 Marzenia jak ptaki fruwają bo grypę mają...buhahah 21.02.06, 17:47
    • 123rbr Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:02
      W moim środowisku poparcie dla (nie)rządu oscyluje wokół 0+. Nie znam również
      kogokolwiek, kto by pozytywnie wyrażał się o prezydencie i jego dworze. Myślę,
      że moje środowisko nie jest odosobnione.
      • po18 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:06
        Czyżby zaczęło się spełniać proroctwo Wałęsy? Mówił, że ludzie szybko poznają
        się na Kaczorach i się od nich odwrócą. Lech jest jednak wielki!!!!
        • czat-man Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:17
          po18 napisała:
          > Czyżby zaczęło się spełniać proroctwo Wałęsy? Mówił, że ludzie szybko poznają
          > się na Kaczorach i się od nich odwrócą. Lech jest jednak wielki!!!!

Czyzby?

Fakty mowia, ze ludzie juz dawno poznali sie na Walesie - i nikt nie chce sie do Wielkiego Lecha
          ponownie zwrocic :-)
      • czat-man Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:10
        123rbr napisał:
        > W moim środowisku poparcie dla (nie)rządu oscyluje wokół 0+. Nie znam również
        > kogokolwiek, kto by pozytywnie wyrażał się o prezydencie i jego dworze. Myślę,
        > że moje środowisko nie jest odosobnione.

Interesujace srodowisko. Bardzo interesujace.
        Hmm, i do tego nie odosobnione...
      • posik W środowisku muszli klozetowej 22.02.06, 22:41
        W środowisku muszli klozetowej prezydent nie ma żednej szansy na poparcie bo
        tam panuje atmosfera zgodna z nurtem... w kierunku szamba
    • daisy2005 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:08
      A jak ma nie spadać poparcie dla pana prezydenta, skoro nawet wieku swej
      małżonki pan prezydent nie potrafi podać, tylko wszystkich okłamuje! Skoro pani
      prezydentowa ma 63 lata, to trzeba się do tego przyznać, przeciez nikt nie ma
      do Lecha Kaczyńskiego pretensji, ze ma starszą żonę. Chodzi tylko o prawdę, a o
      niej przecież pan prezydent bez przerwy mówi, szkoda że tylko mówi... Wstyd,
      żeby to koleżanki ze studiów pani prezydentowej podawały w prasie prawidłowy
      wiek pani prezydentowej, bo ona sama nie chce się przyznac do swoich lat.
      • koloratura1 Wstydź się, Daisy! 21.02.06, 18:18
        Tak wrednie donieść na kobitę!
        A może ona nabrała małżonka? A tu tak się mleko wylało...
        • zenek68 obie pomieszkałybyście w pałacu , tylko stary .. 21.02.06, 18:23
          nieopatrznie w SB popracował i wszystko licho wzięło...zazdrość to męka...
      • wet3 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:03
        A mnie zaraz opadnie ... jak zobacze czerwone margaretki ...
    • neurodeg Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:20
      Kurcze, od kiedy PiS wygralo wybory to zawsze kiedy czytam GW znajduje
      tam "informacje" ze spada poparcie dla rzadu, prezydenta, PiS .... Przeciez
      gdyby to byla prawda to to poparcie powinno juz wynosic mniej niz zero.
      • zenek68 poprcie dla prezydenta spadło z 39% na 42%... 21.02.06, 18:28
        czytaj uważnie...chłe,chłe..
        • trumanshow1 Re: poprcie dla prezydenta spadło z 39% na 42%... 21.02.06, 18:46
          DO AUTORA ARTYKULU (ORAZ INNYCH DZIENNIKARZY KTORZY PISZA PODOBNE ARTYKULY).
          zanim zamiescicie w gazecie jakis bzdurny artykul to najpierw przezytajcie go
          sami wiele razy (inteligentnym autorom polecam przeczytac 10 razy) a mniej
          inteligentnym tj. temu ktory napisal ten proponuje przeczytac 100razy.wiem ze
          od kilku miesiecy bezskutecznie szukacie kozla ofiarnego w PISie. rozumiem ze
          chcecie miec jakis temat do gazety, ale to nieusprawiedliwia was powtarzac co
          dziennie jakies suche statystyki jakie poparcie ma rzad i jak mu rzekomo
          spadło.jaki to prezydent i premier i caly PIS jest zly , jakie on robi zle
          rzeczy, jak ludzie przez ten rzad cierpia. ludzie gdzie wy zyjecie? ten rzad
          jak narazie jest najlepszy i najbardziej konkretny od wszystkich pozostalych
          ktore mielismy w swojej historii. wiec zamiast moze krytykowac napiszcie czasem
          cos pozytywnego. czy zawsze musicie oczerniac? przeciez sensacja moze byc takze
          pozytywna nie tylko negatywna... pomyslcie nad tym pozdrawiam
          • posik Pozytywna wiadomość 22.02.06, 22:46
            Dziś podało agorowe radio tokfm że premier udał się do szpitala MSWiA.

Po godzinie dodano sensacyjną wiadomość że premier udał się na Wołoską na
            kontrolną wizytę do stomatologa.
    • jumperro Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:40
      To może by zorganizować referendum w sprawie ODWOŁANIA kurdupli i skończenie z
      KACZKOKRACJĄ oraz z mieszaniem się w politykę opata RYDZYKA?? Myśle, że
      społeczeństwo w tej sprawie odpowiedziało by tak, jak pewnego pamiętnego dnia:
      TRZY RAZY TAK!!
      • emektb Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 18:44
        teraz sie społęczeństwu nie chce już
    • tales11 [...] 21.02.06, 18:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • studioturos Re: tales1 21.02.06, 22:03
        tales11 napisał:

> forum GW jest dla ludzi mądrych i normalnych!...
        To co ty tu robisz??
        • silenius.monachijski on tu szuka awansu spolecznego. 21.02.06, 22:17
    • clowley Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 19:14

widać że jesteś z ciemnogrodu
      -------------------------------------------
      "Śmiejmy się z głupich, choć i przewielebnych"
      Ignacy Krasicki
    • melchiorwankowicz Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 19:21
      Ojoj. Nikt już nie lubi dwóch małych zachłannych prosiaków i ich przyjaciół. Hehe.
      • ofellia Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:04
        Na "nikt" jeszcze trzeba trochę poczekać.
      • studioturos Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 22:01
        melchiorwankowicz napisała:

> Ojoj. Nikt już nie lubi dwóch małych zachłannych prosiaków i ich przyjaciół.
        He
        > he.
        He, he, umiesz CZTAC?
    • vrilix Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 19:25
      Chcielibyście towarzysze ;-)
      Niezły bezsens:
      -----------
      Ponad jedna czwarta (29 proc.) Polaków jest złego zdania o pracy Lecha
      Kaczyńskiego - wynika z najnowszego sondażu CBOS przekazanego we wtorek PAP.
      --------------
      Pozytywnie działalność prezydenta oceniło w lutym 42 proc. Polaków (wzrost o 3
      pkt proc. wobec stycznia)---42% do 29% ale tego już nikt nie napisze...
      Czy wy macie NAWET SWOICH czytelników za idiotów? Chyba tak..
      :D
      Radziłbym zwrócić na to uwagę:
      Aż 67% badanych twierdzi, że korupcja w Polsce występuje bardzo często. "Biorą"
      sędziowie sportowi, lekarze, posłowie, policjanci, urzędnicy, a co najgorsze,
      rozmiar zjawiska wcale nie spada.
      Za:OBOP
      Sędziowie zwykli i sportowi są na jednym z pierwszych miejsc, ciekawe czemu,co?
      :D
      ----
      Ktos mi usunąl posta z wynikami GAzety ale dam jeszcze raz a co :
      wirtualnemedia.pl/document,,674285,Spada_sprzedaz_Nowego_Dnia.html
      Poczytajcie też:
      www.pentor.pl/41097.xml?doc_id=11280
      • vrilix Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 19:29
        A mówiąc jeszcze bardziej dosadnie-proponuję zapoznać się z Diagnozą Społeczną 2005!
        A nie cytować czasem jakieś świstki wyrwane..
        Tak! Szanowni Michnikotworzy!
        www.diagnoza.com/files/diagnoza2005/diagnoza2005-pdf.html
    • tadeusz1965 A szemrane towarzycho z GW sie cieszy, prawda? 21.02.06, 19:28
    • vrilix Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 19:39
      Ostatnio kolega mi powiedział jak na socjologii UŁ stopniują sondaże:
      Sondaż, duży sondaż, sondaż "tuska", sondaż "diabelski", g**nie sondaż, sondaż GW...
      :D:D:D
      ;-)
      • ofellia Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:06
        Bardzo nieudana trawestacja słów ks. Tischnera.
        • wet3 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:41
          ofellia napisała:

> Bardzo nieudana trawestacja słów ks. Tischnera.

Zapomnialas o ks. Bonieckim i Czajkowskim oraz powszechnie znanych biskupach -
          Z.G.P.!!!
          • sclavus Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:59
            wet3 napisał:

> ofellia napisała:
            >
            > > Bardzo nieudana trawestacja słów ks. Tischnera.
            >
            > Zapomnialas o ks. Bonieckim i Czajkowskim oraz powszechnie znanych
            biskupach -
            >
            > Z.G.P.!!!

Nie wiesz durnoto o co chodzi a głos zabierasz...
            Wiesz co to trawestacja??? Wiesz kto to Tischner???
            I wiesz też może co ma trawestacja z Tischnerem???
            No to po kiego się wtrącasz ... Masz talesa1 do pogadania, to sobie z nim
            pogaduj...
          • isa.stern Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 23:05
            wet3, znów coś Ci sie pomyliło...;)))))
    • carlitos35 Spada... - nie dziwota ! 21.02.06, 19:46

• rohan49 Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:06
      Ludzie powoli dostrzegają prawdę. Prezydent wspólnie z bratem prezesem nic
      dobrego dla Polski nie uczyni, to są ludzie "chorzy" na władzę i nic poza tym.
      Partia PiS to zlepek ludzi o bardzo wątpliwej moralności i fachowości.
      Sejm i Senat to zbieranina karierowiczów, wiekszość europosłów to przypadkowi
      ludzie, którzy przynoszą wstyd Polsce na forum UE. Lewica sprzeniewierzyła się
      swym ideałom służenia społeczeństwu i przy tym obecnym składzie nie jest do
      niczego zdolna. Prawica a raczej katoprawica to zlepek ludzi, którzy powinni
      przenieść się do średniowiecza i aktywnie działać a tzw. św. Inkwizycji.
      Związki zawodowe już dawno sprzeniewierzyły się swym ideałom i w sytuacji
      rozbicia wielkich zakładów pracy oraz funkcjonowania chorego zgniłego polskiego
      kapitalizmu, który z normalnym kapitalizmem nie ma nic wspólnego - powinny
      przestać istnieć, bo oprócz trwonienia społecznych pieniędzy nie robią nic.
      Jak widać trudno żyć w tak nienormalnym kraju! Ktoś kiedyś mądrze
      powiedział: "Tam gdzie kończy się normalność i zdrowy rozsądek - zaczyna się
      Polska".
      Śpijcie więc nadal Polacy swym snem chocholim i pozwalajcie na robienie z Was
      balona przez garstkę pseudopolityków PiS-u, LPR-u i pożal się Boże tej tzw.
      Samoobrony.
      • studioturos Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 22:00
        rohan49 napisał:

> Ludzie powoli dostrzegają prawdę. Prezydent wspólnie z bratem prezesem nic
        > dobrego dla Polski nie uczyni, to są ludzie "chorzy" na władzę i nic poza tym.
        Wole chorego "na wladze" niz chorego na "kase"!

> Partia PiS to zlepek ludzi o bardzo wątpliwej moralności i fachowości.
        No, SDL taki na przyklad, to ludzie krysztalowo czysci, a PO swieci przykladem -
        w Warszawie na ten przyklad...

> Sejm i Senat to zbieranina karierowiczów, wiekszość europosłów to przypadkowi
        > ludzie, którzy przynoszą wstyd Polsce na forum UE.
        Z Geremkiem i ta co miala tatusia sbka na czele. Pania komisarz...

> Lewica sprzeniewierzyła się
        > swym ideałom służenia społeczeństwu i przy tym obecnym składzie nie jest do
        > niczego zdolna.
        Alez skad, sluzyli spoleczenstwu! Tylko "spoleczenstwo" pomylilo im sie ze
        spolecznoscia sldowska...

> Prawica a raczej katoprawica to zlepek ludzi, którzy powinni
        > przenieść się do średniowiecza i aktywnie działać a tzw. św. Inkwizycji.
        Dlaczego tak zwanej? Taka ona wlasnie byla

> Związki zawodowe już dawno sprzeniewierzyły się swym ideałom i w sytuacji
        > rozbicia wielkich zakładów pracy oraz funkcjonowania chorego zgniłego
        polskiego kapitalizmu, który z normalnym kapitalizmem nie ma nic wspólnego -
        powinny przestać istnieć, bo oprócz trwonienia społecznych pieniędzy nie robią
        nic.
        CO TO JEST NORMALNY KAPITALIZM? Ten szwedzki francuski, czy amerykanski? A moze
        koreanski, gdzie dopiero zagrozenie kara smierci doprowadzilo do lekkiego
        obnizenia poziomu korupcji?

> Jak widać trudno żyć w tak nienormalnym kraju!
        To umrzyj na zlosc!

> Ktoś kiedyś mądrze
        > powiedział: "Tam gdzie kończy się normalność i zdrowy rozsądek - zaczyna się
        > Polska".
        Urban? madrze?

> Śpijcie więc nadal Polacy swym snem chocholim i pozwalajcie na robienie z Was
        > balona przez garstkę pseudopolityków PiS-u, LPR-u i pożal się Boże tej tzw.
        > Samoobrony.
        Te, wyksztalcuny, to byl chocholi taniec, nie sen!
        A to znasz - sen mara, bog wiara!
        • rozowykot Re: Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 22.02.06, 03:23
          wszyscy jesteście konie Pana Jezusa tylko wyzywać się i judzić umiecie. Ani
          jednego nieagresywnego tekstu nie przeczytałam, co gorsza sama zaczynam być
          agresywna od czytania tych intelektualnych wynurzeń ,konieć zabawy ,bo mnie
          samą niszczy dobranoc.
    • smigor Spada poparcie dla prezydenta, Sejmu i Senatu 21.02.06, 20:13
      WITAM ,
      POWRACAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka