ofellia niekompetencja rządu PiS 12.03.06, 18:33 Tusk ma rację,Gosiewski to nieuk, który skompromitował się mówiąc, ze działania Narodowego Banku Polskiego i Komisji Nadzoru Bankowego "w dużym stopniu prowadziły do rozstrzygnięć niekorzystnych dla polskiego systemu bankowego". Rząd Marcinkiewicza, blokując połączenie banków, złamał prawo obowiązujące w UE, teraz PS próbuje przerzucić winę na Balcerowicza, aby rozmazać swoją niekompetencję. Banki tak czy inaczej się połączą, Polska zapłaci nie tylko ok. mln euro za arbitraż w tej sprawie,ale także kary za blokowanie fuzjji. Takie to PiS mądre, mądre inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kedath Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 18:38 A jeszcze niedawno chcieli isc razem w koalicje to takie same partie władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 18:42 kedath napisał: > A jeszcze niedawno chcieli isc razem w koalicje to takie same partie władzy... Dziś Tusk jest za to w "Układzie" (a nawet jest jego głową), a Kaczyński układa się z Lepperem i Giertychem ;]. Brawo PiS, byle tak dalej i nie będziemy musieli was oglądać - wylądujecie na śmietniku historii. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 18:46 Ale wcześniej złotymi zgłoskami zapiszą się w rozdziale o doprowadzeniu Państwa na skraj bankructwa. Rozdział ten będzie omawiany razem z kryzysem w Argentynie. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 18:49 "Naród" ma swoich wybrańców. Może potrzebujemy takiej gorzkiej lekcji demokracji, by następnym razem dokonywać rozsądniejszych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 18:57 Lekcja zbyt kosztowna, nie stać nas na PiS i pakt stabilizacyjny. Poza tym PiS ośmiesza nas na arenie międzynarodowej. Wiesz jak trudno walczyć ze stereotypami. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:15 Zdaję sobie sprawę z braku pomysłów na politykę zagraniczną (sukcesem jest, że takowa w ogóle istnieje) oraz wewnętrzną. Irytuje mnie to chamstwo i buta, która niczym nie różni się od wszystkich dotychczasowych rządów, a nawet przebija. Martwi podważanie autorytetu niemalże wszystkich instytucji należących do systemu checks and balances, które zapewniają temu biednemu państwu jako-taką stabilność. W końcu drażni wypaczenie sensu słów fundamentalnych dla społeczeństwa - prawa, sprawiedliwości, prawdy i uczciwości. Jednak nic się nie zmieni do czasu nowych wyborów. Cokolwiek by nie powiedzieć o Kaczyńskich, o tym, że wypaczają ideę demokracji itp., zostali jednak wybrani przez nasze smutne społeczeństwo, pełne analfabetów funkcjonalnych, których można kupić za pół-darmo czczymi obietnicami. Następne wybory, również parlamentarne, zapewne na jesień. Mam nadzieję, że do tego czasu PiS nie zepsuje zbyt wiele, zdąży jednak stracić poparcie na wyrost. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:40 Jedyne, co minister spraw zagranicznych w swoim corocznym expose miał do zakomunikowania to to, że polityka zagraniczna ma być aktywna i nie prowadzona na kolanach. Można te deklaracje potraktować jako banał, coś Meller powiedzieć musiał. Nie było natomiast ani jednego słowa o nowej wizji, o tym jak ma być ona prowadzona. Zresztą Kaczyński odwiedził kilka państw i tak na dobrą sprawę nic z tych odwiedzin nie wynikło, oprócz tego, że Kaczyński źle się prezentował. Zresztą mamy takie samo zdanie na temat tego, co się dzieje w Polsce. Mogłabym się podpisac pod Twoim postem najpierw jedną a potem drugą ręką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nix_2003 Zbadac Tuska! 12.03.06, 19:01 A najlepiej na wykrywaczu klamstw. Ale wlasciwie to po co? Wyniki i tak sa do przewidzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:28 Tusk: "Rządzą w Polsce ludzie, którzy są obwiniani o śledzenie dziennikarzy. Tę sprawę trzeba skontrolować." Ludzie rzadzacy sledzili dziennikarzy?! Co za bzdury! To z pewnoscia sledzil tajemniczy Don Pedro z krainy deszczowcow :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:44 Równie bzdurne jak Pana komentarz. Nie rozumiem, dlaczeo ośmiesza Pan działania ówczesnego min. sprawiedliwości, a przede wszystkim polskie służby przyrównując je do postaci z bajek. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:03 ofellia napisała: > Równie bzdurne jak Pana komentarz. Nie rozumiem, dlaczeo ośmiesza Pan działania > ówczesnego min. sprawiedliwości, a przede wszystkim polskie służby przyrównując > je do postaci z bajek. Moje komentarze nie sa bzdurne, tylk zabawne :) Jak szanowna Pani zapewne wie, jestem Pisiorkiem, a wiec nie smialbym osmieszac owczesnego min. sprawiedliwosci. Wrecz przeciwnie! Tym bardziej nie smialbym osmieszac polskich sluzb! Ze sluzbami zadna zabawa ani przyjemnosc :(( Z powazaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:16 Nie wiem, kim Pan jest. Jest mi to obojętne. Co do terminu "zabawne", to chyba posługujemy się innymi definicjami. Być moze bezwiednie ośmieszył Pan polskie służby i ówczesnego ministra. Można kogoś nie lubić, jednak szacunek należy się każdej instytucji, bowiem uważam za naganne postępowanie PiS, zmierzające do degradacji dobrego imienia instytucji zaufania publicznego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:25 Szanowna Ofelio, przejrzalem teraz Pani posty. Jest Pani niewatpliwie osoba inteligentna. Po co wiec ten cyrk? Nudzi mnie, a wiec EOT. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:06 ofellia napisała: > Nie wiem, kim Pan jest. Jest mi to obojętne. Co do terminu "zabawne", > to chyba posługujemy się innymi definicjami. Pragne zapewnic, ze jesten bardzo znanym i powazanym Pisiorkiem na forum. Do tego lubianym. Dlatego nie powinno to byc szanownej Pani to obojetne :) A zabawny rzeczywiscie jestem - niektorzy sie nawet czasami usmiechaja... Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Komisja sledcza Tuska? 12.03.06, 19:38 Tusk: "Tę kwestię wyjaśnimy, jeśli nie w Sejmie, to poza Sejmem." Czyzby Tusk zamierzal utworzyc wlasna komisje sledcza? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:42 "Pilnujcie swoich portfeli" - ostrzega Tusk obywateli, ale czy to ostrzeżenie prawdziwe? Bo gdy Tusk ostrzega to jest ostrzeżenie zjadliwe. Przez Tuska przemawia złośliwa krytyka, żeby PiS-owi pogonić kota lub zjeść ostatniego herbatnika. To jest zjadliwa krytyka, która Tuskowi i Platformie ma pomóc zwyciężyć przeciwnika. Czyż Tusk i Rokita przewodząc Platformie nie wyrządzają większego zła Polsce? Przez nich przemawia kłamliwość skrywana i cały czas wmawiają ludziom, że to twórcza krytyka, która pcha ich do poniżania Polski i niby-przeciwnika. Chciwość polityczna Platformy wyjdzie nam gorzej niż PiS-u reformy. Jak można coś reformować należycie skoro Platforma wbija nóż Polsce skrycie. Oni już tak są zacietrzewieni, że nie odróżniają dobra od złowrogich Polsce cieni. Cieni, które nad krajem są jakby ukryte, ale mogą podzielić zdecydowanie Polskę i trwać przez całe życie. Nawet komuna nie dzieliła tak kraju jak obrzydliwa krytyka z Platformy niby- panów. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:48 PO to w sumie niewilka partia, w porównaniu do liczby mieszkańców śmiesznie mała, jak niby miałoby to zaszkodzić Polsce i Polakom? A już tekstu o tym że "Platforma wbija nóż Polsce skrycie" - w ogóle jest nie zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:50 racja- robi to jawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:07 Ale i tak w pazerności i głupocie raczej nie przebije PiS-u. Chociaż mogę się mylić. Myślałam, że nikt nie przebije SLD i pojawił się PiS, który wygląda, że nadal się rozgrzewa! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:21 Pisałaś "PO to w sumie niewilka partia,..." PiS nie większa. Opinie (o pazerności...) fomułowane na podstawie informacji tendencyjnych mediów nie wiele wnoszą. Skoro tacy "głupi", gdzie były ci czujni dziennikarze wcześniej. Co do "przebijania" nie chcę by wy... w białych rękawiczkach. PiS robi błędy lecz platforma się błażni. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:34 Kiedy Kaczyńscy mieli mozliwość pierwszy raz zaistnieć w polityce, był początek roku 90 i jedyne, czego się wtedy dorobili, to miana "oszołomy". Teraz liczba choćby doradców rządowych oraz samo zawłaszczanie różnych instytucji jasno przemawia za nazwą "pazerni". Co do tematu PiS i PO i samej wielkości partii; Pana zarzut wydaje się dziwaczny, gdyż PO nie rządzi i nie ma żadnej realnej siły, aby cokolwiek zdziałać na niekorzyść Polski. Wydawało mi się to jasne i logiczne, stąd mój wywód o liczebności PO. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:54 W poltyce więcej możliwości "zaistnienia" mieli politycy PO.Pomijam nagonkę z tego okresu, bo powinna być Ci znana "jedynie słuszna" polityka "grubej kreski". "Oszołomy" - teraz okazuje się że, w wielu spawach mieli rację a role się odwróciły mamy POszołomów. "Mediom" zapominało się o "zawłaszczaniu" w przypadku poprzednich ekip(były wyjątki). Realna siła to środki i propaganda - liczebność nic tu nie znaczy. Dlatego nie był to logiczny wywód. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:58 > "Mediom" zapominało się o "zawłaszczaniu" w przypadku poprzednich ekip(były wy > jątki) Nie mogę sobie przypomnieć kto przejął "Express Wieczorny" Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:03 masz krótką pamięć,nie chcesz pamiętać lub jesteś za młody by pamiętać. Kto zlikidował OKaPy i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:15 Przypomniałem sobie. "EW" przejęło Porozumienie Centrum. A co z udziałem w FOZZ? Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:34 mnie też działcze liberalni działacze AWS,UW. Były zagrożeniem, gdyż kontrolowały by "przemiany" w terenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:06 Gdyby nie media, które wykreowały Lecha Kaczyńskiego, to nie miałby szans zaistnieć gdziekolwiek, a już tym bardziej z sukcesem powałczyć o najbardziej prestiżowe stanowisko w kraju, więc Twój wywód jest fałszywy na samym wstępie. W jakich sprawch Kaczyńscy mieli rację, bo mi nic nie przychodzi do głowy? Nie jest to logiczny wywód, bo media publiczne o największej realnej sile oddziaływania (nie wspomnę o mediach o. Rydzyka) od jakiegoś czasu są pod jurysdykcją PiS. A co do środków, to - kto obecnie jest przy "korycie", kto dzieli i rządzi stanowiskami? Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:30 znowu błąd. Media - potwierdzasz "kreatywność" mediów w kształtowaniu rzeczywistości, w tym politycznej. Próba narzucenia swojej wizji państwa, skończyła się dla nich klęską i do tej pory niestety są w szoku. Samo słowo kreować nic nie znaczy. Ważna jest forma. Kampanie wyborcze były tak bezczelnie pro PO że, spowodwały odwrotną rekcję wyborców (żadne zabawki). Przypomnę - po zakończych wyborach parlamentarnych dziennikarka jednej ogólnopolskich prywatnych stacji po ogłoszeniu wyników " A teraz dla pocieszenia man dla państwa przyjemną wiadomość . Polskie siatkarki zdobyły ...." Rację - lustracja - przeciw rozwiązaniu OKP Środki - system powiązań polityczno-biznesowo- medialnych Jurydykcja - znasz zasady i terminy ustawowe wprowadzania zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:46 Nie wiem, próbujesz sam siebie przekonywać i w dodatku tak naciąganymi argumentami?! A co do tej dziennikarki, to obecna sytuacja potwierdza, że miała rację! No i przykłady, które podałeś na koniec, co one mają dowodzić, chyba tylko to, że poza PiS i ich poplecznikami - SO i LPR (i to nie zawsze) - pozostali są innego zdania. A choćby sprawa z Balcerowiczem, dlaczego PiS do tej pory nie przedstawił ekspertyzy prawnej, potwierdzającej, ze popełnił błąd i że sugestie o postawienie go przed TS były zasadne. Znów kompromitacja PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:58 Uparta to jesteś TY. Niech ktoś na weselu złoży przy Ci wszystkich tego typu życzenia "Dla pocieszenia powiem - że w łożku był ..." Obecna sytuacja - co i jak potwierdza? Pozostali to znacznie mniej niż Ci których wymieniłaś. Co z tą demokracją!!! Nie jestem z PiS - spytaj Jarosława a jeszcze lepiej Romana. Balcerowicza nie lubię i nie cenię. On jest także współodpowiedzialny za sytuację gospodarczą i bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:08 O co Ci chodzi z weselem i łóżkiem?! Co do polityków i partii politycznych, to nie zamierzam dalej się spierać, są siebie warci! Natomiast, jeśli chodzi o Balcerowicza, to jesteś w błędzie!!! I sam jesteś uparty!!!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:24 Powiedzmy że, był ślub tej "dziennikarzynki" . Niby nic wielkiego a można napsuć krwi sobie i innym. Sygnał by czytelny - nawet jak nic złego nie zrobicie i tak będzie to złe. Balcerowicz miał ogromny wpływ przez długo okres czasu na gospodarkę i finanse Polski. Polityka schładzania gospodarki i "prywatyzacji" doprowadziła do do takiego stanu. Jest rzeczą znamienna, że wiemy lepiej co robią "dzieci z dworca moskiewskiego" a bardzo mało o zmianach politycznych i gospodarczych u naszych sąsiadów. Niewygodne? "Gazetki" jakość zawsze miały z tym kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:27 Masz ciekawe poglądy na gospodarkę, zupełnie odmienne niż większość autorytetów w tej dziedzinie! Niemniej, miło się z Tobą rozmawia. pa :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:33 "Autorytet" teraz i w historii znajdziesz pełno tego typu "wszechwiedzących" wyprawdzających innych na manowce. Balcerowicz - niepełny autorytet tak jak niepełny profesor. "dzińdybry" Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:51 polemista_x napisał: > "Pilnujcie swoich portfeli" - ostrzega Tusk obywateli, ale czy to ostrzeżenie > prawdziwe? Bo gdy Tusk ostrzega to jest ostrzeżenie zjadliwe. Przez Tuska > przemawia złośliwa krytyka, Chyba nikt nie bierze tego straszenia powaznie. Tusk sam sie osmiesza. Bardziej trzeba strzec portfeli przed zlodziejami kieszonkowymi! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:55 > "Pilnujcie swoich portfeli" - ostrzega Tusk obywatel Jak takie ostrzeżenie wygłosisz w autobusie, 3/4 pasażerów sięgnie tam gdzie ma porfel aby sprawdzić czy jeszcze jest. I o to chodzi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 19:58 uu1 napisała: > > "Pilnujcie swoich portfeli" - ostrzega Tusk obywatel > Jak takie ostrzeżenie wygłosisz w autobusie, 3/4 pasażerów sięgnie tam gdzie ma > porfel aby sprawdzić czy jeszcze jest. I o to chodzi. :) ROFL :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:20 Widzę, że pojawiła się także koleżanka Pana czat-mana, trudno zatem się dziwić, że pojecie "zabawny", mają takie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:26 > Widzę, że pojawiła się także koleżanka Pana czat-mana, trudno zatem się dziwić, > że pojecie "zabawny", mają takie samo. Hi. Czy mogłabyś tę uroczą myśl rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:33 uu1 napisała: > Hi. Czy mogłabyś tę uroczą myśl rozwinąć? Najwyrazniej nas prowokuje do kowersacji ;) Ale ja teraz ogladam "Terminator 3", wiec sie wylaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:35 Spragniona inteligentnych rozmówców? Wcale się nie dziwię. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:38 Gdyby tak było, wybrałabym inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:41 Masochizm? Out-of-date. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:47 A może socjologia?! Dlaczego nie pomyślała Pani o tym?! Takie badania. Jako sympatyzująca z PiS zapewne mieści się Pani w tzw. "normie" PiS-u. Sam masochizm musi być bliski sympatykom PiS, więc nie dziwi mnie, że jako o pierwszym pomyślała Pani akurat o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:52 A może - ogólna frustracja wśród osób niesympatyzujących z PiS jest wynikiem wyalienowania pewnych podkultur, w procesie socjalnej dezintegracji. Proszę to przemyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:00 Frustracja zapewne, bowiem, kiedy dzień w dzień czyta się o kolejnych niekompetentnych decyzjach obecnego rządu, może człowiek czuć mocny niepokój. Nie sądzę, aby PiS cokolwiek wyeliminowało, a tym bardziej poskultury czy też subkultury. Czy można w obecnej chwili mówić o socjalnej dezintegracji, zapewne nie, bo takie sformułowanie "potworki" nic nie znaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:02 Czy można w obecnej chwili mówić o socjalnej dezintegracji, zapewne > nie, bo takie sformułowanie "potworki" nic nie znaczą. Brawo. Tak jak "porażający układ" czy "niewidzialna ręka rynku". Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:10 Widzę, że szybko przyswaja sobie Pani Pis-owska nowomowę. Wódź i obiekt Pani westchnień, Przemysław Gosiewski, byłby z Pani dumny. Ode mnie 11,9 pkt. oraz duze brawa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:19 "Niewidzialna ręka rynku" to nowomowa PiS? No, no. To pewnie "3x15" też? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:23 PiS jest tez autorem slow - to pod adresem PO, Balcerowicza i GW: "Boj to bedzie ich ostatni" uu1 napisała: > "Niewidzialna ręka rynku" to nowomowa PiS? No, no. To pewnie "3x15" też? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:28 silesius.monachijski napisał: > PiS jest tez autorem slow - to pod adresem PO, Balcerowicza i GW: "Boj to > bedzie ich ostatni" > uu1 napisała: > > "Niewidzialna ręka rynku" to nowomowa PiS? A do tego zalozenie niewidzialnej reki rynku, to juz nieaktualny archaizm. Wlasnie czytam "Globalizacja" von Joseph E. Stiglitz, ktos dzisiaj podal URL do tekstu po polsku (wazniejsze fragmenty). Nie znalem tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:32 W takim razie nalezy rozwiazac Centrum im. A.Smitha: po co dawac dotacje panstwowe na gloszenie archaicznych i nieprawdziwych opinii? czat-man napisał: > silesius.monachijski napisał: > > PiS jest tez autorem slow - to pod adresem PO, Balcerowicza i GW: "Boj to > > > bedzie ich ostatni" > > uu1 napisała: > > > "Niewidzialna ręka rynku" to nowomowa PiS? > > A do tego zalozenie niewidzialnej reki rynku, to juz nieaktualny archaizm. > Wlasnie czytam "Globalizacja" von Joseph E. Stiglitz, ktos dzisiaj podal URL > do tekstu po polsku (wazniejsze fragmenty). Nie znalem tego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:37 silesius.monachijski napisał: > W takim razie nalezy rozwiazac Centrum im. A.Smitha: po co dawac dotacje > panstwowe na gloszenie archaicznych i nieprawdziwych opinii? A co potem zrobic z bezrobotnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:41 dac im zasilek przecietnego polskiego robotnika na bezrobociu; niech zaznaja dobrobyt niewidzialnej reki czat-man napisał: > silesius.monachijski napisał: > > W takim razie nalezy rozwiazac Centrum im. A.Smitha: po co dawac dotacje > > panstwowe na gloszenie archaicznych i nieprawdziwych opinii? > > A co potem zrobic z bezrobotnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:42 silesius.monachijski napisał: > dac im zasilek przecietnego polskiego robotnika na bezrobociu; niech zaznaja > dobrobyt niewidzialnej reki :)) Dobranoc, musze zmykac... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:45 Dobranoc czat-man napisał: > silesius.monachijski napisał: > > dac im zasilek przecietnego polskiego robotnika na bezrobociu; niech zazn > aja > > dobrobyt niewidzialnej reki > > :)) > > Dobranoc, musze zmykac... Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:30 PiS cudownie przyswaja sobie język komuny, więc "3x15" nie powinna Pani tak radykalnie skreślać. Jedno jest pewne, jeśli mówimy o PiS, jest wyjątkowo mało twórcze, pomysły choćby na gospodarkę czerpie wprost z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:33 Hasłem "3x15" posługiwała się jednak komuna? Która, paryska? Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:35 Droga Pani, jeśli woli Pani obecne podatki niz to, co proponowała PO, to Pani sprawa, ja wolałbym płacić niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:35 Podziwiam Pani poczucie humoru. A moze jakies konkrety "pisowskiego" powrotu do prl-u (tylko prosze nie cytowac GW czy tez tej gazety nadwornego blazna, Osiatynskiego)? ofellia napisała: > PiS cudownie przyswaja sobie język komuny, więc "3x15" nie powinna Pani tak > radykalnie skreślać. Jedno jest pewne, jeśli mówimy o PiS, jest wyjątkowo mało > twórcze, pomysły choćby na gospodarkę czerpie wprost z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:37 Promowanie ustroju etatystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:45 to smieszny zarzut i nietrafny; to moze napisac tylko dziennikarz GW; robienie z Kaczynskiego nowego Salazara, z koncepcja: "estado nuovo" swiadczy o bezrozumnym i emocjonalym podejsciu do tematu; zadnego etatyzmu w tym nie ma: chodzi o ustalenie czystych warunkow funkcjonowania wolnego rynku: po 16 latach przekretow juz najwyzszy czas; ofellia napisała: > Promowanie ustroju etatystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:50 Nie! To tylko dowodzi, ze ma Pan ogromne braki - nie zna pan znaczenia terminu "ustrój etatystyczny" - co nadrabia Pan bezczelnością, gdyż mimo tego próbuje mnie Pan pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:55 pisalem na ten temat prace magisterska (w duzej mierze z tym zwiazana), zajmuje sie tym dalej, wiec Pani/Pana wypowiedz raczej miedzy bajki wloze; nie ma zadnej grozby "etatyzmu" w Polsce; oboz anty-Pisowski o tym wie, i tylko "glupa rznie"; mam zero szacunku dla "bijacych piane" z przyczyn czysto ideologicznych ofellia napisała: > Nie! To tylko dowodzi, ze ma Pan ogromne braki - nie zna pan znaczenia > terminu "ustrój etatystyczny" - co nadrabia Pan bezczelnością, gdyż mimo tego > próbuje mnie Pan pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:01 Pisał Pan pracę?! Ciekawe?! To musiało być bardzo dawno temu, bo zapewne pamiętałby Pan, że wspomniany ustrój jest przeciwny prywatyzacji, tak jak PiS. Czekam na dalsze rewelacje z Pańskiej strony. Coś a la "prawo i sprawiedliwość"! P.S. Widzę, ze ma Pan także problemy z rozszyfrowaniem rodzaju imienia Ofelia, jest to imię żeńskie, gdyby był Pan ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:14 Droga Pani, przwatyzacja tak, ale w oparciu o jasne, klarowne zasady, i zawsze pod kontrola instancji do tego powolanych. "Dzika" prywatyzacja a la Lewandowski, Bielecki i - w duzej mierze - Balcerowicz - owocuje do dzisiaj aferami i kryminogennym ukladem, ktory sprawia, ze Polska zajmuje 1 miejsce na liscie najbardziej skorumpowanych panstw UE. Prywatyzacja bylego majatku panstwowego w bylch krajach "Ostblocku" powinna byla byc od samego poczatku pod scisla kontrola odpowiednich instytucji panstwa prawa. W Polsce lupem podzielily sie glownie struktury bylego pzpr - obecnie sld, oraz kld - 1 partia tuska, lewandowskiego i bieleckiego - haslo/zawolanie: pierwszy milion trzeba ukrasc); niech wiec ani nie mzli w oparciu o zasady panstwa prawa przeprowadzanej prywatyzacji z kradzieza majatku panstwowego (bo tak to nalezaloby nazwac) ofellia napisała: > Pisał Pan pracę?! Ciekawe?! To musiało być bardzo dawno temu, bo zapewne > pamiętałby Pan, że wspomniany ustrój jest przeciwny prywatyzacji, tak jak PiS. > Czekam na dalsze rewelacje z Pańskiej strony. Coś a la "prawo i sprawiedliwość" > ! > P.S. Widzę, ze ma Pan także problemy z rozszyfrowaniem rodzaju imienia Ofelia, > > jest to imię żeńskie, gdyby był Pan ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:22 No proszę, jednak, to ja miałam rację odnośnie wspomnianego ustroju. A co do głównego tematu, to nie zna pan wytycznych PiS w tej sprawie. Niech Pan się douczy, a później może porozmawiamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:28 Znam pogram PiS-u: prywatyzacja tak, ale pod kontrola; prosze mi podac link, swiadczacy o tym, ze PiS jest partia etatystyczna? chetnie poczytam; . P.S. Nie wiem, gdzie Pani mialaby miec w duskusji ze mna racje ofellia napisała: > No proszę, jednak, to ja miałam rację odnośnie wspomnianego ustroju. A co do > głównego tematu, to nie zna pan wytycznych PiS w tej sprawie. Niech Pan się > douczy, a później może porozmawiamy. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:32 Proszę mi wskazać, w którym miejscu napisałam, że "PiS jest partią etatystyczną"! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 22:40 no juz nie bawmy sie w jalowa sofistyke: jezeli ktos formuluje pod adresem rzadu zarzut "promowania ustroju etatystycznego", to tym samym uznaje partie tworzaca ten rzad za etatystyczna. asne, ze zawsze mona probowac pdwraac kota ogonem, ale po co? Dla mnie jest oczywiste, ze w ani oczach PiS to partia "promujaca etatyzm", czyli etatysci. idze, ze probuje sie ani z tego wycofac. slusznie: tylko dlaczego tak niezrecznie? ofellia napisała: > Proszę mi wskazać, w którym miejscu napisałam, że "PiS jest partią > etatystyczną"! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 ofelia.. 12.03.06, 22:45 śledziłem twoją dyskusje z waldamem {bije damy?}.. znam jego niewybredne wywody, i z zadowoleniem stwierdzam, że "zjadłaś" go na "surowo"! chylę czoła... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: ofelia.. 12.03.06, 22:48 "masz wazeline?..to do Jareczka..." . a moze do Adaska? ladnie tak "na krzywy ryj" panne podrywac? a fe zgodnik1 napisał: > śledziłem twoją dyskusje z waldamem {bije damy?}.. znam jego niewybredne > wywody, i z zadowoleniem stwierdzam, że "zjadłaś" go na "surowo"! chylę czoła.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 silesius.łajza. monachjski. 12.03.06, 22:56 słowa ćwoka LKaczyńskigo, prezydenta PISokomuny...spieprzaj dziadu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: silesius.łajza. monachjski. 12.03.06, 22:59 i oto chodzilo: zeby ofelia obaczyla, ze jestes jednak chamem, i nie dala sie nabrac; teraz juz napewno wie zgodnik1 napisał: > słowa ćwoka LKaczyńskigo, prezydenta PISokomuny...spieprzaj dziadu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Widocznie byłeś słabym "śledczym" 12.03.06, 23:02 skojarzenia również na stosownym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
hamllet Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:43 Offellio, dlaczego obrażasz forumowiczów? Mam nadzieję, że nieświadomie. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:45 Ona jest szalenie miłą osobą ale wyjątkowo starannie to ukrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:51 Ale na tę informację obowiązuje "silentium"! Odpowiedz Link Zgłoś
hamllet Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:51 A może jeszcze nie wie, że jest miłą osobą i ukrywa to nieświadomie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:53 To możliwe. Ludzie sami siebie nie znają. Nie wiedzą na co ich stać. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:14 Lekka trawestacja motta Nałkowskiej do bardzo znanych opowiadań. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:49 Poczułeś się obrażony?! A to czemu?! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:07 no to ja sie na krotko z Lizbony wlacze: Tusk sie calkowicie osmiesza; probujac ratowac swoj szacowny "tylek" przed kongresem PO w maju (Piskorski chce go "wysiudac") udaje teraz takiego twardziela. W gruncie rzeczy byl, jest i pozostanie nieudacznikiem. A jego nowe sugestie/propozycje moga jedynie wywolac smiech: poza "biciem piany" zadnych konkretow czat-man napisał: > uu1 napisała: > > Hi. Czy mogłabyś tę uroczą myśl rozwinąć? > > Najwyrazniej nas prowokuje do kowersacji ;) > Ale ja teraz ogladam "Terminator 3", wiec sie wylaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:13 Witaj Sil! :) Tak, dokladnie, to caly Tusk. Osmiesza sie bez konca. Gora Pisiorki! :) Pozdrawiam i zycze bezproblemowego powrotu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:18 Dziekuje czat-manie: zal stad wyjezdzac; dzisiaj mielismy caly dzien temp. 25 stopni w sloncu, i ganialem w koszulce z krotkim rekawem; a pojutrze, z Monachium do zimnej Polski, Polski rzadzonej przez GW; brrrr! co do Tuska: "jaki kon jest, kazdy widzi" czat-man napisał: > Witaj Sil! :) > Tak, dokladnie, to caly Tusk. > Osmiesza sie bez konca. > Gora Pisiorki! :) > Pozdrawiam i zycze bezproblemowego powrotu do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
hamllet Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:31 Ofellio, z taką powagą najlepiej idź do kalsztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:42 Jakbyś przeczytał sztukę, to byś wiedział, ze obie postacie są tragiczne. Akurat w "Hamlecie" nie ma nawet przez chwilę tej lekkości, którą można znaleźć w innej tragedii "Romeo i Julia". A do "kalsztoru" idź sam, najlepiej do tego, w którym obowiązuje "silentium". Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:44 O, matko Tuska! Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:53 Tak, zdecydowanie "zabawny". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Widac jak na dloni, 12.03.06, 20:10 ze od czasu przegranych wyborow PO wspolnie z czerwonymi pracuje ciezko nad tym, aby zdestabilizowac i obalic obecny rzad. PO-wcy maja dobro kraju gdzies. Sposob ich zachowania wyraznie pokazuje, ze chca sie jakos wywiazac ze zobowiazan zaciagnietych wobec swoich mocodawcow, ktorym winni sa ogromny szmal za przegrana kampanie wyborcza. Ciekaw jestem jak dlugo te komedie PO bedzie odstawiac? Pewnie, nie ustanie dopoki sie nie rozleci. Mielismy juz AWS,UW ... Ciekaw jestem jaka bedzie kolejna metamorfoza partii trzech tenorow? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Widac jak na dloni, 12.03.06, 20:23 > Ciekaw jestem jaka bedzie kolejna metamorfoza partii trzech tenorow? Chodzi Ci o Kaczyńskich i Gosiewskiego? Antyukład. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Widac jak na dloni, 12.03.06, 22:24 Że jesteś żeńską odmianą Chucka Norrisa. Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Re: Widac jak na dloni, 12.03.06, 22:30 Mogę się założyć, że ten tekst bardziej pasuje do Pani. :P Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Widac jak na dloni, 12.03.06, 22:52 Jeżeli dwie osoby się zakładają, to jedna jest oszustem a druga głupią. Proszę wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 wet3.. choroba postępuje... 12.03.06, 23:16 człowieku, jakaś spiskowa teoria, mocodawcy, ogromny szmal,...jezyk rocznik68 Gomółka!... A to takie proste! Układ PISokomuny z sektą rydzyka, to spisek przeciwko praworządności Polski!..możesz wymyślać historyjki,bajki jak Juzio Stalin... nic z tego !..Prawdy nie schowacie, towarzyszu,za maską obłudy, pomówień i kłamstw... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do zagodnika1 13.03.06, 00:27 zgodnik1 napisał: > człowieku, jakaś spiskowa teoria, mocodawcy, ogromny szmal,...jezyk rocznik68 > Gomółka!... A to takie proste! Układ PISokomuny z sektą rydzyka, to spisek > przeciwko praworządności Polski!..możesz wymyślać historyjki,bajki jak Juzio > Stalin... nic z tego !..Prawdy nie schowacie, towarzyszu,za maską obłudy, > pomówień i kłamstw... Nalezysz to tych, ktorzy nie majac argumentow pomawiaja przeciwnikow o choroby - co nalezy do najobrzydliwszych i najglupszych sposobow argumentowania - o ile w ogole mozna to jakas wymiana mysli, poza obrazaniem, nazwac! Moze rzeczowo wytlumaczysz jakie sa podstawy beznadziejnie glupiego zachowania sie Tuska i Rokity po przegranych wyborach? Zapomniales juz dyskusje na tym forum - jak ludzie zirytowani byli postawa Tuska i Rokity? Zamiast wiazanek i frazesow podaj konkrety. A jak ich nie masz, to zrob ludziom i sobie przysluge - zamilcz! Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st scena z obrad senatu w starozytnym rzymie 12.03.06, 20:16 barbarzyncy wdrapuja sie na druga linie murow obronnych w kolosseum wra igrzyska ku uciesze plebsu senat obraduje o podziale dochodow z toalet publicznych, wanien, pisuarow etc ... ( historyczne ) Odpowiedz Link Zgłoś
ekopomoc [...] 12.03.06, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars no i co z tego 12.03.06, 20:27 dzialalnosc niektorych ludzi nie ogranicza sie jedynie do sluchania Radyja MAryja i truptania do kosciola. Ale ty w swoim motlochowatym rozumku tego nei pojmiesz ze ktos moze miec doktorat i pracuje w instytucjach czasopismach i generalnie szuka do tego inwestorow....Juz w tej chwili Polska powoli zbliza sie do IIIgo swiata a jej prezydent w prasie niemiecjiej przedstawiany jest jako "antydemokrata". Za chwilke zareguja na to rynki finansowe...wtedy dopiero bedziecie sie smiac...Mnie to zwisa bo juz dawno nie mieszkam ale Ty powinienes o tym pomyslec.... Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu Wprost: Rzad UW/AWS sponsorowala Mafia Paliwowa? 12.03.06, 22:15 Czy Rzad UW/AWS, z wicepremierem Balcerowiczem sponsorowala Mafia Paliwowa? www.wprost.pl/ar/?O=11690 Zarejestrowana w 1998 r. szczecińska firma B. to jeden z "cudów gospodarczych". Już rok po założeniu przez Jana B., Arkadiusza G. i Zdzisława M. przedsiębiorstwo wykazało prawie 12 mln zł czystego zysku. Współwłaściciel firmy Arkadiusz G. błyskawicznie zyskał wpływy w kręgach szczecińskich polityków. Na jego luksusowym jachcie gościli m.in. były minister rolnictwa Artur Balazs oraz były wicepremier Longin Komołowski, równocześnie szef lokalnego RS AWS. Na konferencji prasowej zwołanej po marcowej publikacji "Wprost" i późniejszych artykułach w "Gazecie Wyborczej" Arkadiusz G. przyznał, że finansuje wiele partii, ale nie zdradzi szczegółów. Longin Komołowski potwierdził, że Arkadiusz G. przekazał 100 tys. zł na konto szczecińskiego RS AWS. - Darowiznę przyjął mój zastępca, a ja o tym nic nie wiedziałem - tłumaczy Komołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.ciechomski Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:22 Niedługo w każdych mediach będie pełnomocnik rządu żeby dbać o ich etykę. A tam gdzie się da będzie zawsze ktoś z PiS Odpowiedz Link Zgłoś
janwu Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:25 nienawisc i wscieklosc z jakim PIS-iaki atakuja Tuska dowodzi ze sie Go boja. To dobrze. To mi przypomina obsesyjna nienawisc komuny do zachodu. Pisowcy to tacy Kuklinowscy z Potopu Sienkiewicza. Sprzedaja Polske bo im na niej niazalezy. Stolki i "insygnia" im wazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:28 oni sie niczego nie boja. Jedynego czego sie boaj to wyksztalconych ludzi ale tych pozostaje w Kraju coraz to mniej i mniej..... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:33 > Pisowcy to tacy > Kuklinowscy z Potopu Sienkiewicza. A ja myślałem, że potop to zrobił Pan Bóg a Noe niepotrzebnie niektórych uratował. Odpowiedz Link Zgłoś
formozus1 Banko Ambrozjano wspiera produkcję komdonów 12.03.06, 20:30 Użycza kredytów tej firmie która produkuje komdomy. A myśli Jaśka II o kulturze śmierci w kontekście AIDS to hipokryzja. Ludu Polan powstań z kolan. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars Re: Banko Ambrozjano wspiera produkcję komdonów 12.03.06, 20:34 No ostatni tekst mnie zabil..juz sobie go wydrukowalem...Dzieki hahaha Ludu Polan Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Hanka ma przegwizdanie jesli komisja powstanie 12.03.06, 20:32 Niewatpliwie jej nadzor nad transakcjami zakupu PZU znajdzie sie pod lupą. Bedzie chryja na 4 fajerki. Odpowiedz Link Zgłoś
anthony1 [...] 12.03.06, 20:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
janwu Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:52 anthony1- ales sie napracowal. Odpocznij. A co myslisz o morderstwie Kenediego?? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:18 janwu napisał: > anthony1- ales sie napracowal. Odpocznij. A co myslisz o morderstwie Kenediego? chłopie, konkrety... prawdą jest to o Szanownych Małżonkach Szanownych Członków czy też nie? chyba proste do stwierdzenia. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:24 Anthony - duzo piszesz ale z sensem kłopot. Po pierwsze - KNB jest od tego aby system bankowy był bezpieczny. Jesli sądzis, że byl on bezpieczny gdy buszowali Grobelny i inni - to siegnij do faktów. Jeśli masz jakiekolwiek oszczędnosci w którymkolwiek z banków w Polsce to padaj na kolana i módl się abyś nie poszedł z torbami, gdy zamiast Balcerowicza o twoje pieniądze zadba, dajmy na to Mech z pomocą PiSu, Leppera i Giertycha. Jeśli tak sie stanie możesz sobie powtarzać, najlepiej codziennie, swoje "srutu- tutu, pierdu, pierdu", ale wczesniej wyjmij kasę i umieść tam gdzie będzie bezpieczna. Reszta twoich wywodów jest pomówieniem, zmysleniem, mieszaniem, a nie uchodzi człowiekowi uczciwemu powtarzać łajdackich zmyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: Anthony1-święta racja , oni są cyniczni ... 12.03.06, 21:32 To jest skandal. W kraju gdzie parę milionów ludzi nie ma pracy, banki są sprzedawne tym którzy są zainteresowani trzymaniem Polski na uwięzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gasior1st sygnalizuje ci ze banki sprzedano za rzadu avs. 12.03.06, 21:35 w ktorym zsiadali l kaczynski i marcinkiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
oldyeboos Re: sygnalizuje ci ze banki sprzedano za rzadu av 12.03.06, 22:35 gasior1st napisał: > w ktorym zsiadali l kaczynski i marcinkiewicz Taa..trzy miesiące temu..i pogonią czerwone bydło batogiem,nago dookoła Belwederu.. ku uciesze okradzionyvh.. Vide: czeska kuponowka i kaczmarkowe NFI......zbankrutowały zresztą bo tak miało być..................... Odpowiedz Link Zgłoś
japoeta1 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 20:54 należy zbadać wnuczka Józefa Tuska czy w bankowej kasie się nie pluska Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:06 Tusku Donaldzie wraz z wybiórczą: a nie lepiej zbadać i jedno i drugie? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Tusk: zbadać inwigilację dziennikarzy, a nie 12.03.06, 21:11 "Jak dodał, zamieszanie wokół Leszka Balcerowicza i propozycja zbadania działalności organów nadzoru bankowego" no, Balcerkowi i jego działaniom (niekoniecznie tylko tym związanym z wiadoma fuzją) to chętnie bym się blizej przypatrzył... o Jego szanownych kumplach i kumpelkach nie wspominajac. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: ty jestes ladnie walniety w rogi - losiu 13.03.06, 21:31 a o to zapytaj Szanownych Krewnych i Znajomych Królika Balcerka :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
saewolfie a na wiosne, zamiast lisci wisiec beda pisuarysci 12.03.06, 21:33 a na wiosne, zamiast lisci wisiec beda pisuarysci!rozliczyc czerwona bande!!!!a rozliczanie zaczniemy od towarzyszy kaczorow - lepperow, giertychow, gosiewskich, wassermanow i innego postkomunistycznego bydla i czerwownej, ubeckiej zarazy oraz czarciego pomiotu, ktore zdazylo sie juz uwlaszczyc i jak diabel pod oltarzem udaje, ze do mszy dzwoni............a wkladajac zlodziejska reke to naszej kieszeni krzyczy - lapaj zlodzieja!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu Wprost: Rzad UW/AWS sponsorowala Mafia Paliwowa? 12.03.06, 22:22 Rzad UW/AWS, z wicepremierem Balcerowiczem sponsorowala Mafia Paliwowa? www.wprost.pl/ar/?O=11690 Zarejestrowana w 1998 r. szczecińska firma B. to jeden z "cudów gospodarczych". Już rok po założeniu przez Jana B., Arkadiusza G. i Zdzisława M. przedsiębiorstwo wykazało prawie 12 mln zł czystego zysku. Współwłaściciel firmy Arkadiusz G. błyskawicznie zyskał wpływy w kręgach szczecińskich polityków. Na jego luksusowym jachcie gościli m.in. były minister rolnictwa Artur Balazs oraz były wicepremier Longin Komołowski, równocześnie szef lokalnego RS AWS. Na konferencji prasowej zwołanej po marcowej publikacji "Wprost" i późniejszych artykułach w "Gazecie Wyborczej" Arkadiusz G. przyznał, że finansuje wiele partii, ale nie zdradzi szczegółów. Longin Komołowski potwierdził, że Arkadiusz G. przekazał 100 tys. zł na konto szczecińskiego RS AWS. - Darowiznę przyjął mój zastępca, a ja o tym nic nie wiedziałem - tłumaczy Komołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do hwadu 13.03.06, 00:41 Przy okazji powinno sie jeszcze dokladnie przenicowac sprawe zakupu przez Balazsa wyspy polozonej kolo Kamienia Pomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Boa Noite 12.03.06, 23:02 Ide jeszcze do Instituto Vinho Porto na dobrego Portweina, a potem do lozka. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś