Dodaj do ulubionych

Minister edukacji boi się pacyfistów i ekologów

• myslak Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 10:46
      Odczep się od nauczycieli!
      To, że jakis biurokrata wymyslił coś takiego, nas też rozśmiesza :(
      • dydelfus Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 10:51
        myslak napisała:

> Odczep się od nauczycieli!
        > To, że jakis biurokrata wymyslił coś takiego, nas też rozśmiesza :(
        "cos takiego" ? czyli co??
        I co cie tak smieszy, oraz dlaczego piszesz w kilku osobach.
        Ale skoro tak, to ja ci odpowiem: my chcemy by bylo normalnie, to znaczy by
        lewactwo pochowalo sie do nor, a normalni katolicy - ktorych jest wiekszosc -
        zyslaki prawo do mowienia. Bo na razie jestesmy zakrzykiwani przez bande,
        cholote, tak dalej byc nie moze.
        Pozdrowienia z ciemnogrodu!!
        • kamakk Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:27
          Normalni katolicy,tzn. tacy jak ty-pełni nienawiści do tych, którzy mają inne poglądy -brawo. Może,
          skoro podobno jesteś człowiekiem wierzącym, pomyśl co o tym wszystkim sądzi Najwyższy...Ale to
          chyba zbyt trudne dla ciebie.Problem tej większości, o której piszesz, polega na tym, że są katolikami,
          ale nie są wierzącymi - co innego wierzyć a co innego mówić, że się wierzy; to nasz polska
          specjalność-obnosić się z religią.Miłość bliźniego-to podstawa-pomyśl też o uczuciach religijnych
          ludzi innego wyznania,dzieci które chodzą do szkół publicznych-czy ich uczucia nie są obrażane...Jeśli
          wierzysz,miej wiarę głęboko w sercu,dla siebie i nie zmuszaj innych do twojego sposobu
          myślenia.Pozdrawiam i poczytaj trochę Pismo Święte a szczególnie Nowy Testament,ty katoliku...
          • dydelfus Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:31
            kamakk napisała:
            ??
            A coz to znowu za banialuki. Kogo ja nienawidze? Czy to ja nawoluje do "ubicia
            piSu" - ?
            Czy to ja pisze "pisiory", nacjonalisci, faszysci o wszystkich na tym forum
            ktorzy sie z lewactwem nie zgadzaja?
            Czy to ja podwazam wyniki wyborow, i pisze ze wybry prezydenckie sa niewazne?
            Czy to ja?
            A o moje czytanie Nowego Testamentu sie nie martw, zanm go pewnie lepiej o
            Ciebie...
            • po_godzinach Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:35
              "A o moje czytanie Nowego Testamentu sie nie martw, zanm go pewnie lepiej o
              Ciebie..."

Może zacznij czytać ze zrozumieniem?
              • dydelfus Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:43
                po_godzinach napisała:

> "A o moje czytanie Nowego Testamentu sie nie martw, zanm go pewnie lepiej o
                > Ciebie..."
                >
                > Może zacznij czytać ze zrozumieniem?
                Ble
                • po_godzinach Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:44
                  Czytanie ze zruzumieniem Cię brzydzi? :)

Wyszłoby szydło z worka: czyli mało chrzescijaństwa w "chrześcijaństwie"? :)
                  • dydelfus Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:49
                    po_godzinach napisała:

> Czytanie ze zruzumieniem Cię brzydzi? :)
                    >
                    > Wyszłoby szydło z worka: czyli mało chrzescijaństwa w "chrześcijaństwie"? :)
                    Myslalem ze jestes inteligentna i moje "ble" zrozumiesz! Ale skoro trzeba to
                    wytlumacze: "ble" odnosi sie do tego, ze zamiast ze mna dyskutowac insynuujesz
                    ze nie umiem czytac, nie czytam, a jak juz to niczego nie rozumiem. Innymi
                    slowy ciemnogrod znowu sie dorwal do forum.
                    A dlaczego "ble"? Bo mi sie chce z "takiemi dyskutowac."
                    • po_godzinach Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:53
                      Zrozumiałam. To Ty nie zrozumiałes dowcipu.

mam wrażenie po prostu, ze chrześcijańskie przesłanie miłości bliźniego jest Ci
                      dośc obce.

Tez myślę, że z "takim" dyskutować dalej nie chcę.

• dydelfus Re: Minister nie nauczyciel!!! 17.03.06, 11:59
                        po_godzinach napisała:

> Zrozumiałam. To Ty nie zrozumiałes dowcipu.
                        >
                        > mam wrażenie po prostu, ze chrześcijańskie przesłanie miłości bliźniego jest
                        Ci
                        >
                        > dośc obce.
                        >
                        > Tez myślę, że z "takim" dyskutować dalej nie chcę.
                        Milosc blizniego jest potrzebna niektorym po to by grzechy nie byly grzechami.
                        A gdzie pokuta i tak dalej?
                        Mozesz nie chciec! Tylko gdzie tu milosc bliźniego?
    • legal.legal w państwoej polskiej szkole monopol ma koścół rzym 17.03.06, 10:48
      kat na pranie mózgów więc innym sektom wara
      • dydelfus Re: w państwoej polskiej szkole monopol ma koścół 17.03.06, 10:53
        legal.legal napisał:

> kat na pranie mózgów więc innym sektom wara
        Lewaki do boju! Usuncie wszystkie krzyze ze szkol, zakazcie kobietom chodzic w
        beretach moherowych, zakazcie tez chodzic do kosciola, bedzie ja w slodkiej
        francyi...
        • po_godzinach uspokój się :) 17.03.06, 10:57
          Nic na to nie poradzisz, że ludzie mają i mieć będą różne poglądy, nie tylko
          takie, jak Ty :)
          • dydelfus To nie powód 17.03.06, 11:02
            po_godzinach napisała:

> Nic na to nie poradzisz, że ludzie mają i mieć będą różne poglądy, nie tylko
            > takie, jak Ty :)
            To jeszcze nie jest powod bym sie mial uspokoić. Odwrotnie bym powiedzial, to
            jest powod bym spokojny nie byl!!
            • po_godzinach szanuj zdrowie :) 17.03.06, 11:08
              Po prostu: zebyś nie wiem, jak się wściekał, nie zmienisz tego, że nie wszyscy
              będa myśleli tak, jak Ty. Szkoda więc zdrowia na denerwowanie sie tym.

Nigdy tak się nie stanie, aby ludzie mieli jeden pogląd.
              • dydelfus Re: szanuj zdrowie :) 17.03.06, 11:09
                po_godzinach napisała:

> Po prostu: zebyś nie wiem, jak się wściekał, nie zmienisz tego, że nie
                wszyscy
                > będa myśleli tak, jak Ty. Szkoda więc zdrowia na denerwowanie sie tym.
                >
                > Nigdy tak się nie stanie, aby ludzie mieli jeden pogląd.
                Naplawde? Powiedz to tym co pluja na tych co chca krzyzy w szkolach, lekcji
                religii i Radia jak mu tam...
                • po_godzinach Re: szanuj zdrowie :) 17.03.06, 11:12
                  Naprawdę. Nikt nie powinien na nikogo pluć. Nigdy.

Ja tylko z troski o Twoje zdrowie :)
                  • dydelfus Re: szanuj zdrowie :) 17.03.06, 11:18
                    po_godzinach napisała:

> Naprawdę. Nikt nie powinien na nikogo pluć. Nigdy.
                    >
                    > Ja tylko z troski o Twoje zdrowie :)

Dzieki, odkad dawkuje forum kraj jakos mi lepiej :)
      • amdrzej11 Re: w państwoej polskiej szkole monopol ma koścół 17.03.06, 11:04
        I tak ma pozostac! "Lepsze" jest od poczatku swiata najgorszym wrogiem
        dobrego!!!
    • gauche związany z SLD - ZNP próbuje zbic kapital polity 17.03.06, 10:50
      czny na protestach antywojennych. Gdzie onui byli, kiedy rzad Millera i Kwach
      wysyłali tam wojsko?
    • dzakarta Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 10:55
      To są właśnie ekstra-kadry PISu i ich sojuszników.
      Renatka Beger czy Lepper byliby lepsi na tym stanowisku niż Zieliński!
      • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:05
        dzakarta napisał:

> To są właśnie ekstra-kadry PISu i ich sojuszników.
        > Renatka Beger czy Lepper byliby lepsi na tym stanowisku niż Zieliński!
        A najlepsza bylaby SZCZUKA, a wicepministrem zrobic Wojewodzkiego!
        Polska bylaby jedynym krajem w europie wtedy gdzie na stanowiskach zasiadlo by
        bydlo...
      • amdrzej11 Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:05
        Zapewne ty jestes jeszcze lepszym kandydatem. Czy jak?
        • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:07
          amdrzej11 napisała:

> Zapewne ty jestes jeszcze lepszym kandydatem. Czy jak?
          Ze niby bydle? Dla ciebie ja jestem bydleciem, dla mnie SZCCUKA - roznimy sie w
          pogladach, to chyba i podobno dobrze...
          • amdrzej11 Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:11
            Odpowiadalem nie Tobie a komus o niku "dzakarta"! Sprawdz prosze! :-)
            • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:13
              amdrzej11 napisała:

> Odpowiadalem nie Tobie a komus o niku "dzakarta"! Sprawdz prosze! :-)

Tak, wiem, pardon, troche mnie poniosla ulanska fantazja
    • memor3 PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niemalo 17.03.06, 11:10
      zaszkodzili prawdziwym pacyfistom; przeciwnikom wojen.
      Rozni wariaci ekolodzy tez zaszkodzili ekologom zwolennikom czystej natury.
      Pozdro
      • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:12
        memor3 napisał:

> zaszkodzili prawdziwym pacyfistom; przeciwnikom wojen.
        > Rozni wariaci ekolodzy tez zaszkodzili ekologom zwolennikom czystej natury.
        > Pozdro
        I oto wlasnie chodzi by oddzielic "ekologow" od ekologow i lewactwo od
        pacyfistow.
        • oktawianc Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:18
          Wiadomym jest, że ludzie o lewicowych poglądach, źródłem wszelkiego zła są na
          świecie. A do rozróżniania tych co mogą mieć swoje poglądy i je głosić, trzeba
          powołać kolejny urząd. Może Urząd Czystości Poglądów?
          • dydelfus [...] 17.03.06, 11:22
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • oktawianc Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:28
              Nie wiem co w twoim rozgorączkowanym umyśle sie roi, ale niczego nie cytowałem.
              Żydzi ci przeszkadzają?
              • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:35
                oktawianc napisał:

> Nie wiem co w twoim rozgorączkowanym umyśle sie roi, ale niczego nie
                cytowałem.
                > Żydzi ci przeszkadzają?
                >
                Jako chrześijaninowi zapewne powinni przeszkadzać skoro wydali na smierc
                proroka...
                A ten N. to kto? Nie Zyd?
                • po_godzinach Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:37
                  Proroka, który był Żydem.
                  • dydelfus [...] 17.03.06, 11:39
                    • po_godzinach Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:40
                      Nie "odżydził się" - widzę, że jednak nie znasz Pisma. Umarł jako Żyd.
                      • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:44
                        po_godzinach napisała:

> Nie "odżydził się" - widzę, że jednak nie znasz Pisma. Umarł jako Żyd.

Zwariawalas albo ci zlasowalo umysl.
                        Odzydzil sie w sensie ochrzcil!
                        • po_godzinach Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:45
                          Obawiam się - niestety - że zlasowało Tobie.

• dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:51
                            po_godzinach napisała:

> Obawiam się - niestety - że zlasowało Tobie.
                            >
                            Czyli Jan Chrzciciel klamal, czy co?
                • oktawianc Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:38
                  Proroka, który był Żydem. Zresztą nie ma odpowiedzialności zbiorowej, winni
                  mogąbyć jedynie ci, którzy osobiście za to odpowiadali. Zresztą zainteresuj się
                  epoką, ale niech to nie natchniona księga będzie źródłęm informacji.
                  A o jakim N. mówisz nie mam pojęcia. Nawet gdybym miał, nie obchodzi mnie czy
                  jest Żydem, Chińczykiem, masonem czy kosmitą.
                  • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:42
                    oktawianc napisał:

> Proroka, który był Żydem. Zresztą nie ma odpowiedzialności zbiorowej, winni
                    > mogą być jedynie ci, którzy osobiście za to odpowiadali.
                    Taak.
                    Nietzsche byl Zydem, w boga nie wierzyl, ale ty spokojnie go se wsadzasz razem
                    z Lemem do jednego worka, stad moj post. Naprawde polecam poczytac troche, samo
                    pisanie moze nie wystarczyc...
                    • oktawianc Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:47
                      Mój błąd, pomyślałem, że możesz się odnosić do mojej wypowiedzi, a nie do stopki.
                      Wydawało mi się, że wzmiankowany N. był synem luterańskiego pastora, ale niech
                      tam. Lem, mam wrażenie, że też w boga nie wierzy. Co do czytania, to kilka lat
                      życia mi zajęło.
                      • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 11:56
                        oktawianc napisał:

> Mój błąd, pomyślałem, że możesz się odnosić do mojej wypowiedzi, a nie do
                        stopk
                        > i.
                        > Wydawało mi się, że wzmiankowany N. był synem luterańskiego pastora, ale niech
                        > tam. Lem, mam wrażenie, że też w boga nie wierzy. Co do czytania, to kilka lat
                        > życia mi zajęło.
                        >
                        Z tym luteranskim pastorem to dobre...
                        Chodzi o to, że jak sie ktos na kogos powoluje to powinien to cos znac. W tym
                        przypadku przemyslenia o bogu, i takich tam. "Niebo gwiaździste nade mna, prawo
                        moralne we mnie" jest autorstwa N. Chodzi o to, ze nawet jak Go nie ma jakas
                        przyzwoitosc obowiazuje, w skrocie mowiac... :)
                        Pozdrawiam
                        • po_godzinach no patrz pan 17.03.06, 12:00
                          ""Niebo gwiaździste nade mna, prawo
                          moralne we mnie" jest autorstwa N.

A wszyscy mówią, że autorem jest Immanuel Kant.

A F. Nietzche był urodzony w rodzinie teologów protestanckich. Proponuję jednak
                          dokształt - nie tylko z Biblii.
                          • dydelfus Re: no patrz pan 17.03.06, 12:55
                            ""Niebo gwiaździste nade mna, prawo
                            > moralne we mnie" jest autorstwa N.
                            >
                            > A wszyscy mówią, że autorem jest Immanuel Kant.
                            Popsulas mi wcale zgrabna prowokacyjke...
                            Dzieki :)
                            • awersja Re: no patrz pan 17.03.06, 12:57
                              dydelfus napisał:

> "Niebo gwiaździste nade mna, prawo moralne we mnie" - a konkretnie w d***..!
                              • dydelfus Re: no patrz pan 17.03.06, 12:58
                                awersja napisał:

> dydelfus napisał:
                                >
                                > > "Niebo gwiaździste nade mna, prawo moralne we mnie" - a konkretnie w d**
                                > *..!
                                Slaby dowcip, pocwicz troche...
                                • awersja Re: no patrz pan 17.03.06, 13:00
                                  dydelfus napisał:

> dydelfus napisał:

> Slaby dowcip, pocwicz troche...

Wstrzymam ćwiczenia... prędzej dorównasz...
                                  • dydelfus Re: no patrz pan 17.03.06, 13:03
                                    awersja napisał:

> dydelfus napisał:
                                    >
                                    > > dydelfus napisał:
                                    >
                                    > > Slaby dowcip, pocwicz troche...
                                    >
                                    > Wstrzymam ćwiczenia... prędzej dorównasz...
                                    >
                                    Powiedzialbym caluj psa w dupe, ale moj pies na taka propozycje by sie obrazil,
                                    wiec sie wstrzymam...
                                    Powiem tak: Kant trzyma sie moxno, Nietschie niekoniecznie...
                                    • awersja Re: no patrz pan 17.03.06, 13:05
                                      dydelfus napisał:

> Powiedzialbym caluj psa w dupe, ale moj pies na taka propozycje by sie
                                      obrazil, wiec sie wstrzymam...
                                      > Powiem tak: Kant trzyma sie moxno, Nietschie niekoniecznie...
                                      >

Oj, oj... rozczarowałeś mnie... tak szybko zszedłeś do epitetów,
                                      Filozofie...? : )))
                                      • dydelfus Re: no patrz pan 17.03.06, 13:10
                                        awersja napisał:

> Oj, oj... rozczarowałeś mnie... tak szybko zszedłeś do epitetów,
                                        > Filozofie...? : )))
                                        >
                                        Kant jako epitet? Dobre...
                        • oktawianc Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 12:00
                          Nie wiem czy dobre jest to z tym luterańskim pastorem, ale prawdziwe.
                          Przyzwoitość obowiązuje zawsze, tylko jak widać różne są jej wykładnie. Dla
                          niektórych, przyzwoitym jest okazywać pogardę Żydom.
                          • dydelfus Re: PaSYFisci popierajacy Saddma i Hitlerka niema 17.03.06, 12:57
                            oktawianc napisał:

> Nie wiem czy dobre jest to z tym luterańskim pastorem, ale prawdziwe.
                            > Przyzwoitość obowiązuje zawsze, tylko jak widać różne są jej wykładnie. Dla
                            > niektórych, przyzwoitym jest okazywać pogardę Żydom.
                            >
                            Nawet jednym slowem takowej nie okazuje, chocby z uwagi na jednego takiego co
                            dostal Nobla z literatury,a ktorego UWIELBIAM!
                            Singer, jak by co...
      • indris Pomieszanie pojęć 17.03.06, 11:34
        Klasyczni pacyfiści byli przeciwnikami WSZELKICH wojen, również obronnych.
        Obecnie prawie ich nie ma, bo konieczność obrony przed napaścią rozumie i
        akceptuje prawie każdy. Poniewaz jednak nie znaleziono inego adekwatnego słowa,
        to pacyfistami nazywano również przeciwników agresji na Irak. I o TAKICH
        właśnie pacyfistów chodzi ministrowi, bo wyraźnie pisze o
        rocznicy "interwencji" (NAPAŚCI a nie żadnej interwencji !).
        To wszystko jest oczywiście ministerialno-PiSowską hipokryzją. Rząd wie, że
        awantura iracka jest skrajnie niepopularna w społeczeństwie i robi wszystko,
        żeby o niej za bardzo nie przypominać, bo rzecz jest nie do obrony.
    • oktawianc Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:11
      Jeśli dzieci mają w wyniku prania mózgów powtarzać podobne tobie rewelacje, może
      lepiej jeśli gatunek ludzki zginie...

sirus_curse napisał:

> To skandal!!!
      > Nauczyciele siegaja po takie uproszczenia rzeczywistosci jak pacyfizm i
      > ekologia. Przeciez kazdy normalny czlowiek kalkuluje z : "Po nas chocby potop"
      > (szczegolnie praktyczne dla par bezdzietnych albo nie lubiacych swoich dzieci).
      > Przeciez wiadomo, ze w zyciu tylko wojna, zniszczenie, podlosc, przekupstwo i
      > zdrada przynosi jakis zysk. Czego ci "nauczyciele" chca nauczyc dzieci? Czegos
      > przeciwnego? Watpie, by byla to wiedza potrzebna dzieciom w zyciu. Dobrze, ze
      > chociaz mamy ministerstwo, ktore chce przekazac dzieciom nauke kosciola wbrew
      > wymyslom ekologow i pacyfistow.
      > Skomplikowane, co? Wyrzucilismy na smietnik i nagle wraca ze smietnika i chce
      > nas zjesc. A myslelismy, ze juz to przetrawilismy.
      > Nie pozostaje nam nic innego, jak wyjsc na ulice i wolac glosno nasze hasla:
      > - Niech zyje wojna
      > - niech zyje smierc
      > - niech zyje przemoc
      > - niech zyje zdrada
      > - niech zyje zniszczenie
      > - niech zyje przekupstwo
      > - no i zyjmy my, bo oprocz nas nic lepszego swiatu sie nie zdarzy
      • terence Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 18:47
        przeca oktawianc to jest ironia! (nie mylić z aronią...) :)
    • bacha.bachantka Jestem uczennicą 17.03.06, 11:13
      Minister edukacji boi się pacyfistów i ekologów, a ja nie boję się ministra :)
      -
      Zawsze będę szerzyła ideologię szacunku dla przyrody i niezabijania nie tylko
      ludzi, ale także zwierząt.
      -
      Jestem uczennicą, i co, nie wpuszczą mnie do szkoły?
      -
      www.alternatywnezycie.pl

• dydelfus Re: Jestem uczennicą 17.03.06, 11:16
        bacha.bachantka napisała:

> Minister edukacji boi się pacyfistów i ekologów, a ja nie boję się ministra :)
        > -
        > Zawsze będę szerzyła ideologię szacunku dla przyrody i niezabijania nie tylko
        > ludzi, ale także zwierząt.
        > -
        > Jestem uczennicą, i co, nie wpuszczą mnie do szkoły?
        > -
        > www.alternatywnezycie.pl
        >
        A za pare latek jak maz lub partnerka do domu norek nie przyniesie to nie
        bedzie mail/miala prawa wstepu?
      • amdrzej11 [...] 17.03.06, 11:16
        • oktawianc Re: Jestem uczennicą 17.03.06, 11:26
          To faktycznie okropne. Cały świat to jeden wielki spisek, na szczęście mamy
          mądrych i świadomych obrońców, którzy będą myśleć za nas. Nieważne, że większość
          firm, fundacji i instytucji musi wykazywać źródłą finansowania. Większość, bo np
          RM niewiele musi... A jest wiele pogłosek, że właśnie to radio jest finansowane
          między innymi przez wrogie siły.
          • dydelfus Re: Jestem uczennicą 17.03.06, 11:33
            oktawianc napisał:
            A jest wiele pogłosek, że właśnie to radio jest finansowane
            > między innymi przez wrogie siły.
            >
            A co powiesz o Fundacji "Bajer bez Barier" pani kwasniewskiej? Ona to dopiero
            pokazala "źródła"
            • oktawianc Re: Jestem uczennicą 17.03.06, 11:41
              Drobna tylko różnica; fundacja to nie media i nie wpływa na słuchaczy swoją
              linią programową. RM jakoś nie wspiera działań harytatywnych z tego co wiem.
              Natomiast pluje jadem(nie zawsze, faktem jest, że większość czasu antenowego, to
              audycje stricte katolickie).
    • oktawianc Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:15
      Podobnej retoryki mam okazję posłuchać u naszych wschodnich sąsiadów....
    • oko21 opus 17.03.06, 11:18
      dei
      • dydelfus GRU 17.03.06, 11:19
        oko21 napisał:

> dei

i KGB?
    • maciej.sm Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:27
      co tu się dzieję hasła antywojenne mają zły wpływ na młodzież a rydzykowe radio
      krzewi bezkarnie antysemickie hasła
      coś ta 4 RP śmierdzi mi 3 Rzeszą
      s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136
      • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:37
        maciej.sm napisał:

> co tu się dzieję hasła antywojenne mają zły wpływ na młodzież a rydzykowe
        radio
        Lewaki maja zly wplyw - nie hasla...
        Nie zauwazylem w RM zadnych lewakow
    • swarozyc Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:28
      Bo Polska musi pozostac biedna i glupia byle katolicka!
      Goryszewski
      • oktawianc Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:30
        To szło jakoś tak: Polska może być biedna, byle byłą katolicka.
        Widać tu kilku zwolenników tej tezy. Ale jak wiadomo głupich nie brakuje. Jedną
        z wad ustroju demokratycznego, jest to, że nawet największy oszołom może się
        wypowiadać. Natomiast kiedy oszołom zaczyna rządzić, już nie każdy może mówić co
        chce...
        • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:01
          oktawianc napisał:

> To szło jakoś tak: Polska może być biedna, byle byłą katolicka.
          > Widać tu kilku zwolenników tej tezy. Ale jak wiadomo głupich nie brakuje.
          Jedną
          > z wad ustroju demokratycznego, jest to, że nawet największy oszołom może się
          > wypowiadać. Natomiast kiedy oszołom zaczyna rządzić, już nie każdy może mówić
          c
          > o
          > chce...
          >
          ak na razie to polowe moich postow wyrzucono, wiec moze te pretensje o
          rzadzeniu oszolomow (GW?) raczysz kierowac do nich?
          • oktawianc Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:06
            Jak na razie, to się wcale nie dziwię, bo trąciły faszyzmem.
            • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 13:01
              oktawianc napisał:

> Jak na razie, to się wcale nie dziwię, bo trąciły faszyzmem.
              >
              Takie uczulone na zydkow na tym forum som...?
              No, jasne, kto z kim przestaje takim sie staje...
              prawdziwe nazwisko Michnika i Łuczywo kogos boli?
      • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:38
        swarozyc napisał:

> Bo Polska musi pozostac biedna i glupia byle katolicka!
        > Goryszewski
        >
        Bo Polske powinno sie zlikwidowac - lewaki z Unii
    • lubicz Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:34
      Przeczytałem ze zdumieniem! Nie jestem zwolennikiem pacyfistów, wręcz
      odwrotnie! Jestem przekonany, ze pacyfiści, wbrew swoim intencjom, własnie w
      nacznym stopniu do wojen doprowadzają, tylko straszniejszych niżby byłe te, bez
      ich "udziału". Ale to co wypisujue ten człowiek w randze wiceministra to jest
      porażające po prostu! To jakas kolejna PiS-owska mania karząca wszędzie,
      niedługo chyba takze w przedszkolach szukac przygotowywanych zamachów stanu
      przeciwko Kaczyńskim, PiS-owi. A ja jesli widze jakiąś groźbę zamachu to co
      najwyzej ze strony Zielińskiego - na zdrowy rozsądek! Chyba że.....? Czyba, że
      marzy mu się po zakończeniu (oby jak najszybciej) jego kariery w ministerstwie
      praca u szefa białoruskiego KGB Sucharenki? Ma szanse, bo ton wypowiedzi i
      strach w jego oczach taki sam jak u generała!
    • halicz5 Dobre. Lubię ironię kolegi 17.03.06, 11:49
      Dobre.
    • grogreg Wspolpraca polsko-bialoruska 17.03.06, 11:58
      My uczymy Bialorusinow jak walczyc z tyrania.
      Nasz Rzad uczy sie od Lukaszenki jak zwalczac opozycje.

• koniecdemokracji Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 11:58
      Tak tak macie racje
      zakazujcie nic tak nie pobudza ciekawości i nie prowokuje do działania jak
      zakazy
      Toż to czysta frajda
      A zwłaszcza dla młodzieży brać udział w nielegalnej manifestacji w słusznej
      moralnie sprawie

Zdarza się, że atrakcyjne hasła pacyfistyczne, ekologiczne, antywojenne
      bezkrytycznie przyjmowane przez młodzież niosą w sobie w rzeczywistości
      szkodliwe treści wychowawcze
      - ostrzega Zieliński w liście, który wczoraj opublikowała "Trybuna".
      - Czy mamy przez ta to rozumieć że dewastowanie naturalnego środowiska
      jest dobre dla ludzkości
      - Oraz że prowadzenie jakiejkolwiek wojny przeciwko komukolwiek jest
      jedyną metoda na rozwiązywanie konfliktów na świecie
      -
      - Jedynie młode pokolenie jest w stanie przeciwstawić się głupocie
      dorosłych i oby
      • amdrzej11 Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:07
        --------------------------------------------------------------------------------
        Mam nadzieje ze jak zdejma ten post co pod spodem to zapomna zajrzec tutaj i
        bedzie go mozna przeczytac.
        ZGADZAM SIE Z OPISEM !!
        amdrzej11 napisała:

> Musze odtworzyc post, bo ku..sy z Gazety Wyborczej zdjely moj poprzedni!
        > Napisalem w nim, ze ministrowi wcale nie chodzi o idee pacyfizmu, a
        szczegolnie
        >
        > nie chodzi mu o ekologie! Chodzi w y l a c z n i e o miedzynarodowe
        > organizacje, ktore wykorzystuja pacyfizm i ekologie do swoich wlasnych celow!
        > Prawie wszystkie miedzynarodowe organizacje pacyfistyczne na Zachodzie
        > utrzymywaly sie przy zyciu dzieki pomocy materialnej z KGB, a teraz dzieki
        > pomocy jej mlodszej "siostry" z Lubianki! Podobnie jest z niektorymi
        > organizacjami ekologicznymi! Oczywiscie w tym swiecie sluzb specjalnych
        > i przekupnych mediow za przysluge oczekuje sie innej przyslugi. Ty mozesz o
        tym
        >
        > nie wiedziec, ale tzw dziennikarze GW wiedza o tym doskonale! Widocznie
        jednak
        > manipulowanie informacja lezy w ich naturze tak gleboko, ze bez tego nie moga
        > zyc! Zamiast robic to, co do rzetelnego dziennikarza nalezy, czyli zajmowac
        sie
        >
        > poglebiona o analize informacja, zajmuja sie oni robieniem polityki i
        > bezczelnymi manipulacjami, liczac na niewiedze i glupote czytelnikow - w czym
        > zreszta maja racje. Obrzydliwosc!!!
        • koniecdemokracji Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:35
          amdrzej11 napisała:
          Prawie wszystkie miedzynarodowe organizacje pacyfistyczne na Zachodzie
          utrzymywaly sie przy zyciu dzieki pomocy materialnej z KGB

KGB ,finansuje akcje pacyfistom i ekologom czyli zabiega żeby na świecie
          zapanował pokój i żeby ludzkość nie niszczyła świata w którym żyje
          Toż to pokojową nagrodę powinni dostać

• halicz5 Jestem ekologiem i jestem za interwencją w Iraku 17.03.06, 12:00
      Mimo, że byłem i jestem za interwencją (ogólnie dobrze wykonywaną przez polskie
      wojsko; brawo!) w Iraku, jestem też ekologiem. Sztuczne stawianie barykady
      (przez samych ekologów, ale także przez ministra) pomiędzy ekologami, a resztą
      społeczeństwa uważam za błąd. To jest energia, która niczemu się nie przysłuży.
      Czasami trzeba przecież bronić siłą także przyrody: przecież wejścia do ścisłego
      rezerwatu w Białowieskim Parku Narodowym bronią ludzie uzbrojeni w karabiny!
      Życie jest zbyt skomplikowane, żeby powiedzieć wojna jest zawsze zła... czasami
      nie ma innego wyjścia. Tak wg mnie było w sprawie Iraku.
      • dokowski Ja też 17.03.06, 12:16

• cenzura_onetu Re: Jestem ekologiem i jestem za interwencją w Ir 17.03.06, 12:22
        to pewnie jestes zadowolony z kilkudziesieciu tysiecy cywilnych ofiar, chaosu i
        wzrostu zagrozenia terroryzmem? nie mowiac juz o rozszabrowaniu dobr kultury i
        zniszczeniu ekologicznym. Saddam przez 100 lat by tego nie zrobil.

I motywy agresorow tez nie maja dla Ciebie znaczenia?
      • koniecdemokracji Re: Jestem ekologiem i jestem za interwencją w Ir 17.03.06, 12:31
        Życie jest zbyt skomplikowane, żeby powiedzieć wojna jest zawsze zła...

NIE MA WOJEN DOBRYCH I ZŁYCH
        WOJNA ZAWSZE JEST ZŁEM
      • jacek.jarecki Re: Jestem ekologiem i jestem za interwencją w Ir 17.03.06, 13:02
        Witam rozsądnego ekologa . Wszak to obrona przyrody przed zagrozeniami
        cywilizacyjnym ? Tak ?
        Jak tu różnych ekologów czytam to mam wrażenie , że to zwykli maoiści .
      • insp Re: Jestem ekologiem i jestem za interwencją w Ir 17.03.06, 17:09
        > Czasami trzeba przecież bronić siłą także przyrody: przecież wejścia do
        > ścisłego rezerwatu w Białowieskim Parku Narodowym bronią ludzie uzbrojeni w
        > karabiny!

Akurat to jest w pelni zrozumiale. Przeciez tam, w tych kniejach, wypasa sie
        gruba zwierzyna. A podobno skora Cimoszewicza, do powieszenia nad kominkiem,
        przynioslaby co najmniej sto zlotych na Allegro.
    • arowit Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:14
      Właśnie dzięki wielorakim "obrońcom" uczniowie czują się bezkarni a w szkołach
      szerzy się przemoc, narkomania i inne patologie. To nie teoria, doświadczam tego
      codziemnnie, osobiście. W odróżnieniu od panów posuwających różne dyrdymały,
      trzy poziomy ponad realnym życiem.
      Arowit
    • dokowski To zwyczajna kompromitacja człowieka głupiego... 17.03.06, 12:15
      ... i złego, coś w rodzaju gafy w stylu Nikodema Dyzmy. Wiceminister Z. pokazał
      po prostu, jak bardzo taki prostacki ulicznik jak on nie pasuje do polityki
      edukacyjnej. Ciekawe jest tylko, skąd się jeszcze tacy ludzie biorą w
      ministerstwach. Przecież czasy tzw. awansu społecznego już chyba minęły?

Nie bierzmy tego od razu za jakiś faszystowski czy komunistyczny spisek. Ja
      wierzę, że to tylko odosobniony wybryk.
    • awersja Proponuję zmienić Konstytucję RP. 17.03.06, 12:51

Art. 13.
      Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących
      się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania (nazizmu -
      WYKREŚLONE),(faszyzmu - WYKREŚLONE), (komunizmu - WYKREŚLONE), PACYFIZMU I
      EKOLOGIZMU a także tych, których program lub działalność NIE zakłada lub NIE
      dopuszcza nienawiśi rasowej i narodowościowej, stosowania przemocy w celu
      zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo nie przewiduje utajnienia
      struktur lub członkostwa.

Brawo, panie Zieliński...! Szkoda tylko, że nikt pana nie postawi przed
      Trybunałem Stanu za swój list... Póki co obowiązje nas Artykuł 13 Konstytucji
      RP w innym brzmieniu...!
      • dydelfus Re: Proponuję zmienić Konstytucję RP. 17.03.06, 13:07
        Nawolujesz do amiany ustroju RP!
        Kazalem twoj post wyrzucic, jak lewaki zareaguja, przeciez popierasz ich linie
        awersja napisał:

>
        > Art. 13.
        > Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących
        > się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania (nazizmu -
        > WYKREŚLONE),(faszyzmu - WYKREŚLONE), (komunizmu - WYKREŚLONE), PACYFIZMU I
        > EKOLOGIZMU a także tych, których program lub działalność NIE zakłada lub NIE
        > dopuszcza nienawiśi rasowej i narodowościowej, stosowania przemocy w celu
        > zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo nie przewiduje utajnienia
        > struktur lub członkostwa.
        >
        >
        > Brawo, panie Zieliński...! Szkoda tylko, że nikt pana nie postawi przed
        > Trybunałem Stanu za swój list... Póki co obowiązje nas Artykuł 13 Konstytucji
        > RP w innym brzmieniu...!
        >
        >
        • awersja Re: Proponuję zmienić Konstytucję RP. 17.03.06, 13:11
          Dydelfusie...

Nic nie wiesz o moich poglądach, zatem moja lewackość jest jedynie Twoją
          konfabulacją... Nie będę zachęcał Ciebie do przeczytania tekstu ze
          zrozumieniem, ponieważ już dałeś przykłady swojej potencji intelektualnej...
          Pozostaje mi jedynie pozdrowić Ciebie serdecznie i życzyć kolejnych równie
          udanych prób ośmieszania siebie... : )
          • rafvonthorn Re: Proponuję zmienić Konstytucję RP. 17.03.06, 14:36
            Daj spokój, facetowi się myli Nietsche z Kantem, zwykły poteflon. Rozumiem, że
            można się tym nie interesować i nie wiedzieć, ale, na Boga, wtedy nie wolno
            używać tych szacownych nazisk w dyskusji!
    • wrojoz Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 12:54
      Kaczyński musi odejść !
      • dydelfus Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 13:08
        wrojoz napisał:

> Kaczyński musi odejść !
        Kretynie, najpierw odejdzie paru Michnikow z apaczynskimi...
    • tom1003 Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 13:39
      hahaha
      postkomunisci, którzy posłali polskie wojska do Iraku i Gazetka Wybiórcza która
      za tą wojną agitowała (Michnik obrażający wszystkich przeciwników wojny) teraz
      graja rolę obrońców pokoju, tylko po to żeby dokopać Kaczyńskim

poziom szamba!!!
    • donq Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 13:44
      No glupi wiceminister.

Przeciez wszyscy dobrze wiedza, ze pacyfisci i ekolodzy to mili i fajni ludzie
      nielubiacy szczeku oreza i milujacy trawke i zwierzatka.

Dzialalnosc pacyfistow w niedalekiej historii, gdy domagali sie rozbrojenia
      nuklearnego jednej tylko strony nie swiadczy, ze sa niebezpieczno-naiwnymi
      pozytecznymi idiotami. Idiotyczne sa zas poglady, ze dzieki istnieniu
      nuklearnych arsenalow uniknelismy kolejnej wojny, bo wszyscy sie bali.

Dzialalnosc ekologow i obroncow zwierzat nie ma zas nic wspolnego z bzdurnymi
      teoriami o Gai, Wicca, kultem "bogini" itp. sekciarstwem. Zarzuty, ze ekologizm
      szantazuje np. budowniczych autostrad wyludzajac kase za zgode sa krzywdzace.
      Nie mialo miejsca zdarzenie w Anglii, gdzie wykopano na cmentarzu staruszke za
      to, ze jej syn mial hodowle swinek morskich do eksperymentow, a nawet jesli
      mialo, to obroncy zwierzat nie mieli z tym nic wspolnego. A ten, ktory
      zamordowal w Holandii Fortuyna nie byl absolutnie ni mentalnie ni
      organizacyjnie zwiazany z ekologami, ktorzy (jako mili i lagodni ludzie) nie
      maja zapedow do terroryzmu.

DonQ
    • kamajkore czy minister popiera usunięcie religii ze szkół? 17.03.06, 13:48
      > "Od polityki i indoktrynacji szkoła ma być wolna" - twierdzi minister.
      No nareszcie jakieś mądre słowa. Rozumiem że zaczną od usuwania najsilniejszego źródła indoktrynacji polityczno-religijnej w szkolach, jakim są lekcje religii katolickiej. brawo!
    • gateway2012 Zagrozenie? Pewnie MW chce wjechac z bejzbolami 17.03.06, 13:57
      Minister sie dowiedzial ale jak tu swoich kapowac? Postanowil wiec tylko
      ograniczyc udzial 'normalnej mlodzierzy' zeby MW mogla spokojnie bic tylko
      czysto antypolskie elementy.
      Najwieksze zagrozenie w przypadku takich imprez to MW lub nadgorliwa policja.

peace
    • pepeha Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 14:19
      To po prostu w głowie sie nie mieści! Hasła o ksenofobicznej treści, szerzące
      nietolerancję nie są groźne, zaś hasła o pokoju i ekologii, poszanowaniu praw
      zwierzat i środowiska i owszem. To po prostu w głowie się nie mieści. Po
      prostu. Nie mieści
      się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • insp Re: Minister edukacji boi się pacyfistów i ekolog 17.03.06, 17:42
        > To po prostu w głowie się nie mieści. Po
        > prostu. Nie mieści
        > się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        > !
        > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ciasny umysl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka