sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:17 stachporaj napisał: Stray, ala Kazia przegięła pałkę. Nie dość że wyżywa się na swoich klientach teleturnieju "Najsłabsze ogniwo" (ofiarom nie wolno komentować jej głupkowatych wypocin pseudointelektualnych) ! Za napieprzanie sie z osoby niepełnosprawnej na antenie ogólnopolskiej telewizji - nie należy się 'taryfa ulgowa'. Tym bardziej dla osoby inteligentnej (jaką pania Kazia chyba jest), wykształconej, obeznanej 'w świecie'. Z niepełnosprawnych jaja sobie robił hitler i kilku innych tym podobnych 'inteligentów'. Stawanie w obronie akurat tej sprawy nie mieści mi się w głowie. Jeżeli uważamy, że wolnośc wypowiedzi jest 'święta', to w takim razie pani Środa powinna z pobożna czcią słuchjać wypowiedzi o. derektora, kaczych synów, itp. Sam darzyłem pania Kazię pewnego rodzaju szacunkiem (pomimo jej dość trudnego do zaakceptowania charakteru), ale chamskie i płytkie napieprzanie się ze sposobu mówienia osoby niepełnosprawnej - tylko dlatego że jest wierząca - to przykład polskiego pseudo-feministycznego debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:24 Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej woli, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:36 Przygotowywała się do programu dniami, czy nawet tygodniami !!! Robiła to zapewne PROFESJONALNIE. Powinni program puścić jeszcze raz, zaraz po dzienniku, przepleść go z reportazem o życiu Madzi. Wtedy by wyszło jaka jest prawda. Jak pani magister Kazia robi sobie z kogos jaja, to prowadząć życie na antenie od lat - zna warsztat i wie, jak sie do tego przygotować. Nie jest żółtodziobem, jak nieumiejetnie próbuje sprzedać. Jako gwóźdź programu nie poszła w strone bzdur wygadywanych podczas telefonów słuchaczy, czy "rozmów niedokończonych", nie poszła w stronę politycznego ortodoxu tej stacji, ale znalazła sobie super ofiarę: niepełnospraną osobe prowadząca różaniec. Zajebisty profesjonalizm. Jest kogo bronić pani Środo, nieprawdaż ? 1maruti1 napisał: > Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej wo > li, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa O manipulacji medialnej słow kilka 23.03.06, 12:03 No wyszłoby - jakby puścili cały ten wywiad, nie pocuięte kawałki. Okazaloby sie, ze Madzia sprawiła cud, to Szczuka i jej znajomy znależli w srodku Borów Tucholskich, w srodku nocy nocleg u jaiegoś faceta, który w ogóle nic nie wiedział o jej przyjeżdzie , a tu mali pielgrzmi pomogli na poziomie duchowym, mimo, ze Kazia sie z nich nabijała. Nie jestem tak głupia, aby nei wiedzieć co piszę, po skończeniu pracy o manipulacji medialnej - nie ma faktów- są interpretacje i słuchachając CALEGO wystapienia Szczuki można było rozegrać sprawę na trzy sposoby. Oczywiście wybrano najgorszy i właśnie tak obrzydliwy wariant zawsze wybiera sie w Polsce- vide : Wehrmacht Kurskiego. Nie wiem dlaczego ci ludzie myślą, ze w Polsce mieszkaja tak głupi ludzie - iluś skończyło studia i nie skończyli 30 lat, nie sa rolnikami i nie sa slepi - nie da im sie wcisnąć tak nachalnej manipulacji . Problem w tym, ze to włąsnie oni wyjezdzają . Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: O manipulacji medialnej słow kilka 23.03.06, 12:26 Ojojoj ! Ty znowu musisz się podpierać tytułami prac niby-naukowych, które niby co - wzmacniaja Twój obraz przed samą soba, czy co ???? Ja dla równowagi tez sie poświęcę tytułem swojej ostatniej pracy: "Ice accration on the jet engin's intake - engine characteristics analyses and simulation in wind tunnel for civil jet engine GE 90-115". Programik napisałem w Pascal'u - jak chcesz - prześlę Ci. Pani Kazia wiedziała co robi, przygotowywała program i tyle. Albo nieprofesjonalnie podeszła do zadania, albo celowo przyatakowała osobe niepełnosprawna. ... by dokładnie wyuczyć się i tekstu i sposobu mówienia... wysiadywała godzinami i wsłuchiwła się w głos tej stacji, to jest OCZYWISTE !!! A odnośnie przedziału wiekowego - mam 29/30 lat (za tydzień urodziny), zajebistą pracę, 2 dzieciaków (2 + 5 lat), żonę. Poglądy - ANTYPIENIACKIE. I ani nie kibicuję PiSuarom i ich partiom "wielkiej narodowej stabilizacji", ani tez nie podniecaja mnie 'manify',"łodezwy", durne napisy na T-shirtach organizoweane przez cienkie w naszym kraju pseudo-feministki i masturbujące się kutrami aborcyjnymi lewactwo. Jedna rzecz chyba sie tylko zgadza - Być może faktycznie za kilka tygodni opuszczę mój zafajdany kraj ojczysty - firma przenosi mnie z rodziną do swojej HQ. Papiery i pozwolenia w przygotowaniu. Pazdrawlaju ! totalna_apokalipsa napisała: > No wyszłoby - jakby puścili cały ten wywiad, nie pocuięte kawałki. Okazaloby Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O manipulacji medialnej słow kilka 23.03.06, 13:09 Nic mi nie podpiera zadnego obrazu, niby naukowa praca była pracą magisterską , a ponieważ dotyczyła właśnie mnipulacji w mediach, więc chyba jest jakiś sens dopisania tego własnie przy tym temacie; jakby praca dotyczyła chorób przyzębia albo teatru elzbietańskiego albo Twojego tematu z informatyki to bym o niej nie pisała, bo nie miałaby nic do rzeczy. Jesli chcesz ironizować, wybacz, to nie ze mną , gdyż ironia kończy dyskusję, a rozpoczyna spór, ironistów sokratejskich dziś nie ma, sa jedynie wysmiewacze personalni, a nie mam ochoty na tak niski poziom sporu. Pani Kazia wiedziała co robi, przygotowywała program i tyle. Albo > nieprofesjonalnie podeszła do zadania, albo celowo przyatakowała osobe > niepełnosprawna. > > ... by dokładnie wyuczyć się i tekstu i sposobu mówienia... wysiadywała > godzinami i wsłuchiwła się w głos tej stacji, to jest OCZYWISTE !!! Dla mnie to nie jest absolutnie oczywiste - zwłaszcza, ze pisała, ze jechała samochodem na wakacje i jej kolega zawsze słucha RM , więc i tym razem go słuchali i wtedy własnie posluchala tej dziewczynki i jej specyficznej wymowy. Nie zakładam , ze Szczuka miała złe intencje, tak samo jak nie zakładałam złych intencji u Rezuch Modlińskiej , kiedy wyśmiewała ysą głowę Durczoka - ja przyjmuję do wiadomości, ze ktos może czegoś po prostu, zwyczajnie nie wiedzieć, a jak uż to palnie, to wazne, ze przeprosił, a zczuka przeprosiła. Gdybym zakładała, ze kazdy wszystko reżyseruje, to nie wiezryłabym własnej matce w opis mojego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: O manipulacji medialnej słow kilka 23.03.06, 13:17 okay, odpuszczam temat - biore się do roboty... juz i tak za duzo czasu spędziłem w necie... jeszcz emnie wyleją. nie jestem informatykiem, ale to nie ważne. Prywatnie - nie chciałem Cie urazić. Wiem, czasem idę za daleko , czasem mozna to nazwać chamstwem. Jeśli tak to zosatło zinterpretowane - to przepraszam. przy swojej ocenie sytuacji pozostaję. choć wiem, że całe zamieszanie mogłobyc wyreżyserowane także przez RM. stąd spadam z poglądami 'starymi' ale znacznie osłabionymi w swym wyrazie. ' ' Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: O manipulacji medialnej słow kilka 23.03.06, 13:20 OK:) Pozdrawiam, bo też wypada cos porobić:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnika77 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:18 Czytam Was i mam nadzieję, że nigdy ,ale to przenigdy , w najgorszej chorobie i utrapieniu nie zwrócicie się do tych "Wszystkich świętych" i samego Pana Boga. Wtedy lekiem na Wasze cierpienia będą cudowne i ozdrowieńcze wykłady Pani profesor Środy. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_pl z jednej strony rydzyk... 23.03.06, 09:18 ...z drugiej strony sroda. a miedzy nimi plynie rzeka rozsadku, umiaru i tolerancji. jednak ani fanatyczna pani profesor ani fanatyczny ojciec dyrektor nie chca z tej rzeki czerpac. Odpowiedz Link Zgłoś
przemek_pl krwawemu mscicielowi i fanatycznej magdalenie... 29.03.06, 14:46 ...zycze, by zawsze pamietali slowa starego zyda z podkarpacia: "jezeli dwoch kloci sie, a jeden ma rzetelnych 55 procent racji, to bardzo dobrze i nie ma sie co szarpac. a kto ma 60 procent racji? to slicznie, to wielkie szczescie i niech panu bogu dziekuje! a co by powiedziec o 75 procent racji? madrzy ludzie powiadaja, ze to bardzo podejrzane. no, a co o 100 procent? taki, co mowi, ze ma 100 procent racji, to paskudny gwaltownik, straszny rabusnik, najwiekszy lajdak." Odpowiedz Link Zgłoś
no-surprises No tak 23.03.06, 09:18 > Szefowa Komitetu Radiofonii i Telewizji Elżbieta Kruk okazała się bardziej >czujna i wrażliwa niż rozsławiona przez wszystkie media Madzia Buczek, której >rozsądek, wielkoduszność lub miłosierdzie (któż to wie, co?) nie pozwoliły >awanturować się o wypowiedź Kazi Szczuki. Rozumiem: nie wiadomo, co kierowało p. Magdą Buczek. Może nawet nie żadnt tzw. szlachetne pobudki - któż to wie, co? Wiadomo za to na pewno, co nie kierowało p. Kazią Szczuką >nie znała kontekstu sprawy, nie miała złych intencji, a do tego występowała w programie, który swą oglądalność zawdzięcza właśnie naruszaniu różnych norm. Tak. Wolność wypowiedzi, piszę, co chcę - bo lubię), a niektórzy jeszcze mi za to płacą ( przypomina mi się Kaczmarski - Co się stało z naszą klasą...) Wiem, co (nie) myślał ten, kogo popieram, ale nie można wiedzieć, jakie pobudki kierowały tym drugim. Oprócz tego, że niskie. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Sroda, jak ozywczy powiew swiezego powietrza;-)) 23.03.06, 09:18 Dobre. No, ale cóż ludzi pełnych jadu i nienawiści, których GW wykorzystuje propagandowo jest wielu. Oni sa po prostu chorzy z nienawiści. Zabronisz bluzgać, to CI powiedzą, że jesteś z inkwizycji, ale jak wzwyzywasz np. kolegę Michnika, to sami zamieniają się w inkwizycję... Gdzie tu normalona debata publiczna??? Odpowiedz Link Zgłoś
j_karolak Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:21 "W mediach od dawna zamiera wszelka wolna debata" - pierwsze zdanie, pierwsze kłamstwo. "Pomału zamiera również śmiech" - drugie zdanie. Równie głupie. "Madzia Buczek, której rozsądek, wielkoduszność lub miłosierdzie (któż to wie, co?) nie pozwoliły awanturować się o wypowiedź Kazi Szczuki" - Może jeszcze należałoby zasugerować, że p. Buczek kierowała się wyrachowaniem? Któż to wie? "nie znała kontekstu sprawy, nie miała złych intencji, a do tego występowała w programie, który swą oglądalność zawdzięcza właśnie naruszaniu różnych norm" Jeżeli publicznie się kogoś wyszydza nie znając kontekstu sprawy to nie można mówić tylko o niedopatrzeniu. Równie dobrze można by się wyśmiewać z Durczoka, że swego czasu zrobił se fryzurę na kibola, bo pewnie jest głupi. To, że Szczuka nie miała złych intencji, to już zwykłe kłamstwo. Człowiek szydzący z drugiej osoby tylko dlatego, że ów ktoś ma śmieszny głos ma złe intencje. A fakt, że w programie Wofjewódzkiego żartuje się z różnych rzeczy w różny sposób nie jest usprawiedliwieniem chamstwa. "Kazia zadośćuczynienia dokonała - przepraszając osobę pokrzywdzoną." Tak się akurat składa, że wpadł w me ręcę fakt, w którym to p. Szczuka przepraszała. Osobliwą doprawdy formę miały te przeprosiny. Najpierw p. Szczuka tłumaczyła się niewiedzą, by później sugerować niepełnosprawność umysłową "bo niby dlaczego ona się tylko modli, a nic od siebie nie dodaje". Tyle, a propos przekłamań. Osobiście też jestem przeciw nakładaniu kar za głupotę i chamstwo przez instytucje państwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga951 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:26 brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Pani Środy, więcej takich ludzi w naszym kraju, a może byłoby normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:43 Kinga, pani sroda i pani kazia są rzadkie jak rządy PiSuara. Tylko , że na przeciwnym biegunie swej rzadkości. Dopóki zyjemy, zawsze będa istniały jakies ograniczenia, choćby dziaąłjąca non-stop grawitacja. Obrona Pani Kazi za napieprzanie się publiczne z czyjejś niepełnosprawności (sam brzydze sie antysemicką radiomaryjuna szczekaczką) - i to osoby nie prowadzącej 'nagonki politycznej' - jest prymitywna, tak jak prymitywny jest polski pseudo-feminizm. Widac to na przykladzie pani Kazi , jej glupich skeczy takze w 'najslabszym ogniwie', gdzie 'ofiarom'; nie daje sie mozliwosci skomentowania pseudo miesznych wywodów Szczuki. kinga951 napisała: > brawo, brawo i jeszcze raz brawo dla Pani Środy, więcej takich ludzi w naszym > kraju, a może byłoby normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:26 jezu. Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej woli, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:45 Będzie trzeba to powtórzyć milion razy, żeby ktoś w to uwierzył. Szczuka piała z niepełnosprawności Madzi. Koniec kropka. Za temat żartów nie wybrała sobie 'rozmów niedokończonych", czy telefopnów słuchaczu i komentarzy łojca derektora, nie poszła w stronę ich ortiodoxu polityczno-poglądowego, ale z wszystkich osób tego radia, które moga się źle kojarzyć wybrała sobie niepełnosprawna Madzię. Życie na natenie propwadzi od lat. Przygotowywała się skrupulatnie do tego programu. Albo kłamała o swej 'niewiedzy' - co jest bardziej prawdopodobne, albo juz sam nie wiem co. 1maruti1 napisał: > jezu. > > Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej wo > li, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:33 Tak to jest jak w dziecinstwie pani Sztuka sepleniła i wszyscy sie wysmiewali!!! Ale dzięki pracuy w TV !!świadomie może się mścić na innych za swoją ułomność w dzieciństwie!! Stara maxyma oni zemnie to ja teraz się odrgram.Chociaż sama wie jak to boli!!Sztuka pwinna Zastanowić co przedstawia bo moim zdaniem bardzo niski poziom!!!Tak samo jak te programy w polsacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m15 jedna idiotka o drugiej idiotce 23.03.06, 09:43 naśmiewanie się z ułomności ludzkich nie mieści się w kategoriach "wolności słowa",ale skąd taka kretynka może o tym wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: jedna idiotka o drugiej idiotce 23.03.06, 10:32 "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." No comment. Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze nie wiedziala kim jest ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
patrykadams Damy III RP 23.03.06, 11:19 Cieszę się, że w telewizorni mamy Panią Kazimierę Szczukę, Magdalenę Środę oraz Dorotę Gawryluk. Jak tak dalej pójdzie, to będziemy mieli więcej wolnego czasu. Bo kto chce na to patrzeć. Pięknym i mądrym ww. damom polecam następującą książkę: autor - Frank Schirrmacher, "Minimum". Patryk Adams - wielbiciel Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.manka Brawo pani profesor!! 23.03.06, 09:41 W koncu rzeczowa krytyka tego cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 pani profesor-od kiedy? wszak idiotom tytułów nie 23.03.06, 09:45 czarna.manka napisała: > W koncu rzeczowa krytyka tego cyrku. dają,może jakieś lewackie instytuty? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Niektórzy idioci, jak m15, opanowali pisanie :-( 23.03.06, 10:02 Jak widać pisać każdy może, każdy głupek, nawet taki m15. m15 napisał: > czarna.manka napisała: > > > W koncu rzeczowa krytyka tego cyrku. > dają,może jakieś lewackie instytuty? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 ziuta też może,wszak walczymy o wolność słowa 23.03.06, 10:11 taziuta napisał: > Jak widać pisać każdy może, każdy głupek, nawet taki m15. mów tak do mnie ,mów jeszcze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta P. Kruk też walczy o wolność słowa? 23.03.06, 10:21 Uważasz, że to co zrobiła p. Kruk to jest walka o wolność słowa? Czy tak sobie tylko piszesz bzdury dla bzdur, bo to cię rajcuje? m15 napisał: > taziuta napisał: > > > Jak widać pisać każdy może, każdy głupek, nawet taki m15. > > mów tak do mnie ,mów jeszcze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: P. Kruk też walczy o wolność słowa? 23.03.06, 10:30 rzataziuta napisał: > Uważasz, że to co zrobiła p. Kruk to jest walka o wolność słowa? > Czy tak sobie tylko piszesz bzdury dla bzdur, bo to cię rajcuje? > > m15 napisał: > > > taziuta napisał: > > > > > Jak widać pisać każdy może, każdy głupek, nawet taki m15. > > > > mów tak do mnie ,mów jeszcze:)))) jestem wiernym słuchaczem radia tok fm,nie zgadzam się z lisem ,gugałom,lizutem i innymi "obiektywnymi"komentatorami tej stacji,często śmieję się do łez z ich zajadłej głupoty ,dlatego uwazam ,że nie ma sensu upominanie ich ,czy wręcz karanie ,niechaj bredza co chcą-byle nie pomawiali i nie obrażali,co też im sie zdarza,co do kary nalożonej na polsat-to inna sprawa,moim zdaniem doszło do chamskiego naśmiewania sie z innych ludzi-pomijam niepelnosprawność Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: P. Kruk też walczy o wolność słowa? 23.03.06, 10:36 TOK FM to kwestia gustu. Mnie tam akurat oni się podobają :-) A co do Polsatu, to chamskie programy odpowiadają na określone zapotrzebowanie społeczne. I jeśli obrażają czyjeś uczucia (a zauważ, że Madzia wybaczyła Szczuce), to od dochodzenia praw są sądy, a nie instytucja powołana do zupełnie innych celów. Bo przecież nie do cenzury, którą właśnie zaczęła uprawiać! m15 napisał: > jestem wiernym słuchaczem radia tok fm, nie zgadzam się z lisem, gugałom, > lizutem i innymi "obiektywnymi"komentatorami tej stacji,często śmieję się do > łez z ich zajadłej głupoty ,dlatego uwazam ,że nie ma sensu upominanie ich, > czy wręcz karanie, niechaj bredza co chcą-byle nie pomawiali i nie obrażali, > co też im sie zdarza,co do kary nalożonej na polsat-to inna sprawa, moim > zdaniem doszło do chamskiego naśmiewania sie z innych ludzi-pomijam > niepelnosprawność Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: P. Kruk też walczy o wolność słowa? 23.03.06, 10:56 taziuta napisał: > TOK FM to kwestia gustu. Mnie tam akurat oni się podobają :-) > A co do Polsatu, to chamskie programy odpowiadają na określone zapotrzebowanie > społeczne. I jeśli obrażają czyjeś uczucia (a zauważ, że Madzia wybaczyła > Szczuce), to od dochodzenia praw są sądy, a nie instytucja powołana do zupełnie > > innych celów. Bo przecież nie do cenzury, którą właśnie zaczęła uprawiać! ciekawe co powiesz, gdy ktoś wpadnie na pomysł i wyprodukuje ,a następnie wyemituje program wyśmiewający i obrażający gejów,a co powiesz o pomyśle serii,programów satyrycznych o żydach i holocauście,co byś powiedziała słysząc od prowadzącego "dowcip"-z jaką prędkością żydzi uciekali z oświęcimia,czy każde chamstwo jest dopuszczalne,bo wolność slowa jest wartością największą,moim zdaniem -nie,jest gdzieś granica,której nikomu ,nigdy i pod jakimkolwiek pozorem przekraczać nie wolno,gdzie ona jest -nie umiem powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
dominiqus Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:43 Pani Środo! Dziękuję... że chociaż Pani w tym kraju chce walczyć o wolność slowa i sprzeciwia się wszędobylskiej moralnej inkwizycji, którą próbuje nam narzucić PiS! Nie dajmy sobie odebrać naszych bezcennych praw! Odpowiedz Link Zgłoś
mazur-m Magdalena Środa - obiektywizm inaczej ;-) 23.03.06, 09:45 Pani prof. Magdalena Środa nie jest osobą obiektywną. Od wielu lat propaguje jaksieś dziwne schematy i stwierdzenia, że są równi i równiejsi. Popierają ją grupy sfrustrowanych feministek, które już same nie wiedzą co chcą osiągnąć. Popierają ją mniejszości seksualne, za to mówi, że oni powinni mieć większe prawa od innych bo są mniejszością... czyli praktycznie nie podlegać zasadom moralnym i prawnym danego kraju, który wg. MŚ jest skrajnie-faszystowsko- katolickim... dobre. Zawsze się pytam swoich rozmówców jakie są objawy katolizacji ich życia. Powtarzają slogany zasłyszane z radia, prasy, telewizji, a nie bardzo potrafią opisac to co dotyczy bezpośrednio ich. Mówią i piszą i Radiu Maryja, TV Trwam. A czy słuchają lub oglądają te media? NIE! No to jak można coś o tym powiedzieć? Bo inni mówią! A jak inni powiedzą, że wolno sikać z balkonów to też to zrobią? Inni zawsze są argumentem (tak jak ONI). Pani prof. Środa wpiera kłamstwo w sprawie Pani Szczuki. Kłamstwo, które rozpoczęła sama Szczuka! Stwierdziła, że Szczuka nie wiedziała, że Madzia jest niepełnosprawną osobą! Dziwne, bo oglądałem ten program z Wojewódzkiem i doskonale pamiętam, że oprócz naśladowania głosu Pani Szczuka wykonywała takie ewolucje by upodobnić się do Madzi (mam wielki szacunej do tej dziewczyny, i uważam, że należy się jej głęboki ukłon za to co robi mimo swojej niepełnosprawności i że potrafi głośno wyrażać swoją wiarę... czapki z głów), przekrzywiała głowę i chowała głowę w ramiona! Więc kłamstwo, że nie wiedziała o niepełnosprawności! Teraz to kłamstwo pada z ust prof. Środy. Dziwię się, że tak łatwo sterowac ludźmi, jak czyni to GW i jej dziennikarze. Dziennikarz jest osobą zaufania publicznego. Ale wrunkiem jest, że przekazuje rzetelną i uczciwą informację. W Gazecie Wyborczej jest coraz mniej informacji a coraz więcej ukierunkowej propagandy. Jeśli na tym ma opierać się "rzeczywistość PO" to dziękuję bardzo. Wolę być nazwany PiSowskim oszołomem niż oszustem, kłamcą i krzykaczem. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Magdalena Środa - obiektywizm inaczej ;-) 23.03.06, 10:27 i znowu te same bzdury. Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej woli, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Magdalena Środa - obiektywizm inaczej ;-) 23.03.06, 10:33 "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." No comment. Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze nie wiedziala kim jest ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur-m Nie widziałeś tego programu! 23.03.06, 10:47 Wyrywanie jednego zdania z kontakstu jest dość nieuczciwe jeśli się chce czegość dowieść. Niestety, ale Pani Szczuka sama przyznała ostatnio, że widziała kim jest Madzia Buczek, jak wytkinięto jej, że jakiś czas temu (kilka miesiecy) też robiła podobną scenkę podczas spotakania w jakimś gronie "opiniotwórczym" i wymieniała Magdę z imienia i nazwiska... Gazeta Wyborcza schodzi na psy (bure suki) stosując swoje manipulacje opinią publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Nie widziałeś tego programu! 23.03.06, 14:42 Ales wytrzasnal brednie. Znam Kazię osobiscie i bylem obecny jak jej ktos zwrocil uwage w sprawie Magdaleny Buczek. Nie wiedziala. Widac bylo szok. Wcale nie przyznala tylko wymysliles to. Ogladalem program dwukrotnie. Raz na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny1 apel:) 23.03.06, 09:45 na temat szczuki kilka słów po pierwsze szczuki nikt przecież nie ukarał ukarano stacje telewizyjną, która to puściła, trzeba zaznaczyc że stacja nie odpowiada na zasadzie jakiejś winy tylko za obiektynie stwierdzonie (bardzo ocennej klauzuli to prawda) naruszenie tej tam moralności i uczuć poza tym nawet i winy (nie szczuki-choć i to mozliwe, na razie wszyscy wierza jej ze nic nie wiedziala, niec nie slyszala-ciekawe skad w ogole wiedzial o tqkiej osobie i wiedzial jak mowi?od znajomych?) winy polsatu dopatrzyc sie mozna - przeciez program byl nie na zywo i pewnie ktos go widzialwczesniej, zaaprobowal etc. moj apel jest skierowany nie o obiektywnosc-na tym swiecie nikt nie jest obiektywny to pewne ale o pewne sprawiedliwe kryteria oceny na razie "dyskusja publiczne" przebiega na poziomie: wy obraziliscie naszych - trzeba was ukarac nie dalej jak wczoraj gw pisala o sprawie radnych ktorzy zapedzajac sie w ocenie marszu rownosci palneli cos o nekrofilach - w imieniu obrazonych gejów wystepuje meczennik wolnosci slowa prof holda i nie mysli o zawarciu ugody czyli wet za wet my korzystamy z wolnosci slowa wy ja naruszacie jesli tak dalej bedziemy dyskutowac to faktycznie daleko nie zajdziemy nawet w swoich przeciwnikach politycznych czy ideologicznych trzeba widziec ludzi, a poki w polsce nie dorobimy sie kultury slowa zostaja nam sady...niestety ps fakty.interia.pl/ziemkiewicz/news?inf=730513 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Świetny tekst. 23.03.06, 09:47 Podpisuję się pod artykułem p. Środy. Zgadzam z autorką. Świetny tekst, do mnie przemawia najbardziej : " Szefowa Komitetu uznała natomiast, że Madzia nie ma w tej sprawie nic do powiedzenia, i że można ją potraktować instrumentalnie, jako pretekst do oskarżenia Szczuki i Polsatu o "propagowanie poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym" Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Świetny tekst. 23.03.06, 10:02 Pani sroda juz nieraz palnela cos , a potem musiała odszczekiwać (np. to, ze wychowywanie w rodzinie katolickiej jest patologiczne) lub cos w ten deseń. Szczuka publicznie napieprzała sie z czyjejś niepełnosprawności. Czy ty i Środa myślicie, że osoby niepełnos[prawne w PL maja tyle za[parcia i odwagi by otwarcie walczyć o swoje prawa. Nawet reklame , by zatrudniac niepełnosprawnych prowadzą znani aktorzy - ludzie PEŁNOSPRAWNI. Robienie sobie jaj z niepełnosprawności przez osobe wykształconą, obecną w mediach, kształtującą front polkiego feminizmu jest niebezpieczny. Obrona takich zachowań przez koleżankę z 'klubu', była minister też jest żałosne. zlotoslanos napisała: > Podpisuję się pod artykułem p. Środy. Zgadzam z autorką. Świetny tekst, do > mnie przemawia najbardziej : > > " Szefowa Komitetu uznała natomiast, że Madzia nie ma w tej sprawie nic do > powiedzenia, i że można ją potraktować instrumentalnie, jako pretekst do > oskarżenia Szczuki i Polsatu o "propagowanie poglądów sprzecznych z moralnością > > i dobrem społecznym" Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Świetny tekst. 23.03.06, 10:28 Glupota: Bede powtarzal w kolko: Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej woli, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Świetny tekst. 23.03.06, 10:33 "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." No comment. Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze nie wiedziala kim jest ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Świetny tekst. 23.03.06, 10:47 A to powtarzaj, może za milionowym razem, w kogoś trafisz, kto uwierzy w te brednie. Pani Kazia do programu skrupulatnie się przygotowywała, jako temat żartów mogła wybrac wszystko, wybrała niepełnosprawność Magdaleny Buczek. To był jej świadomy wybór. Magdalena nie mieszała się w politykę. Stała od tego z daleka, życia publivcznego także... do czasu prymityengo bełkotu pani Kazi. 1maruti1 napisał: > Glupota: > > Bede powtarzal w kolko: > Fatkem jest, ze nie nabijala sie z osoby niepelnosprawnej. Trzeba ogrom zlej wo > li, zeby twierdzic inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Świetny tekst. 23.03.06, 14:45 A ty powtarzaj swoje brednie to moze za milionowym razem na kogos kto uwierzy w twoje brednie. Swoja droga: Pokaz mi choc jedno miejsce gdzie smieje sie z niepelnosprawnosci. Iluzja jednostek tworzy krzywa historie. Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Szanowna Pani dr hab. Magdaleno Środo! 23.03.06, 09:58 Najpierw zaznaczę, że do kościoła nie chadzam (chyba, że na śluby lub pogrzeby), głosowałem na PO i nie cierpię Radia Maryja. A następnie, korzystając z tego, co Pani nazywa wolnością wypowiedzi - wartością absolutną, niepodważalną, niedyskutowalną i konstytutywną dla nowoczesnego państwa - nazwę Panią głupią, skrajnie nieobiektywną, miałką intelektualnie, pozbawioną zdolności precyzyjnego wywodu, zacietrzewioną, brzydką jak śmierć, grubą starą babą. Dodam tylko, że gdyby rzeczywiście pojmowała Pani wolność wypowiedzi tak, jak Pani twierdzi, to jako pełnomocnik rzędu do spraw równouprawnienia nie prostowałaby Pani w kretyński sposób przeciwko różnym reklamom. Jest Pani filozofem. Od dawna - jeszcze zanim stała się Pani osobą publiczną - propaguje Pani i wyznaje filozoficzne koncepcje natury ludzkiej, które w cywilizowanym świecie uznawane są za niewarte uwagi dziwactwa. Problem w tym, że teraz wylewa Pani te swoje myślotryski na łamy poczytnej gazety. Jako filozof, osoba (teoretycznie) dbająca o rzetelność wywodu, powinna się Pani zapaść pod ziemię. Bo Pani nie wywodzi, tylko bredzi. Odpowiedz Link Zgłoś
darius11 Spokojnie! 23.03.06, 09:58 'Nie ma tolerancji dla braku tolerancji' powiedział kiedyś Małachowski i dał tym samym dowód swej nieskończonej głupoty. To nie jest tak, że mamy wolność absolutną. Tzn możemy opluwać innych ludzi, ich wyznania zasłaniając się prawem do nieskrępwanej wolności (no bo mamy demokracje i pluralizm i wszystko wolno). No bo skoro stajemy w obronie drukowania np karykatur Mahometa, czy wypowiedzi p. Szczuki to dlaczego nie stanąć w obronie szerzenia na maksa pornografi bądź dewiacji typu zoofilia. Bądźmy otwarci i tolerancyjni. Kto zabronił nekrofilii?!?!? Pytam się kto? Jakim prawem? Jakim prawem zabroniono mi związków partnerskich z kotem, psem, koniem. Gdzie jest wasza tolerancja. Czy żyjemy w ciemnogrodzie (itd itp). Kazia i Środa stały się zakładniczkami własnej głupoty. Mówią o tolerancji jednych ale wyśmiewają się z drugich (czyli dla nich tolerancja jest czymś wybiórczym). Z tolerancją mają tyle wspólnego co Rydzyk z chrześcijaństwem czyli niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś
berlinczyk6 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 09:59 Sroda dobra na kazda niedziele! Dlaczego kolezanka Kruk nie sciga przejawow ksenofobii, rasizmu i antysemityzmu pojawiajacego sie od lat w Radio Maryja? Czy go nie slucha? Kilka dni temu ojczulek prowadzacy rechotal aprobujaco na wywody zwolennika LPRu ktory bronil racji swej partii dodajac, ze jego przeciwnic wolelby by powstala Liga Niemieckich Rodzin "albo jeszcze lepiej" Liga Zydowskich Rodzin - i tu wlasnie aprobujacy rechot ojczulka prowadzacego audycje. Ktory to ojczulek -zgodnie oczywiscie z chrzescijanskimi wartosciami- judzil wczesniej nazywajac "cieniasami" czlonkow gabinetu cieni - za co premer wczesniej przepraszal. Ale torunscy ojczulkowie widocznie przepraszac nie musza. Im wolno wszystko. Tak jak w starym dowcipie z czasow komuny, gdy glowny sowiecki ideolog Suslow zapytal w Palacu Lazienkowskim siedzacego obok Slonimskiego, gdzie moze sie wysiusac: "Pan wszedzie" - mial mu odpowiedziec slawny poeta. Tak i teraz ojczulkowie torunscy zalatwiaja sie bezkarnie wszedzie. Czy nikt nie moze powstrzymac tego obledu? Czy w Polsce nie ma paragrafow scigajacych podzeganie do nienawisci rasowej? Dlaczego nikt nie poda Radia Maryja do sadu? Czy redaktor Michnik zapomnial do czego sluzy magnetofon? Wystarczy w ciemno nagrac kilka godzin programu, by uzyskac dowody lamania przez ojczulko prawa. A dla Srody brawa, jak zwykle zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
john_donne zalosne 23.03.06, 10:01 pani sroda powinna byla zostac w szkole baletowej. kto ma w nogach, nie ma w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kristinhersch Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:10 Brawo, jak zwykle nie zawiodłam się na wypowiedzi p.Środy! Droga Pani Magdaleno, jest Pani jedną z najważniejszych kobiet w tym kraju, wywalili PAnią z sejmu, bo była Pani za inteligentna dla tych... PIP PIP PIP! Niestety, głos takich osób ginie w tym katolicko-patriarchalno-buraczanym motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:13 > wywalili PAnią z sejmu Czy przedstawicielem motłochu można również nazwać również kogoś, kto myli Sejm ze stanowiskiem pełnomocnika rządu? Odpowiedz Link Zgłoś
m15 raz sierpem raz młotem -czerwoną hołotę 23.03.06, 10:16 kristinhersch napisała: > Brawo, jak zwykle nie zawiodłam się na wypowiedzi p.Środy! > Droga Pani Magdaleno, jest Pani jedną z najważniejszych kobiet w tym kraju, > wywalili PAnią z sejmu, bo była Pani za inteligentna dla tych... PIP PIP PIP! > Niestety, głos takich osób ginie w tym katolicko-patriarchalno-buraczanym > motłochu. skąd się biorą takie czerwone tłumoki,chyba z braku miłości rodziców ,a może to zły dotyk-debilizmu dzidzicznego Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:21 nie ginie, ale jest noszony na łamach GW. Na następny T-shirtowy happening zaprosimy na kontramnifestację pana Leszka Millera. Załozy T-shirt z napisem: "Jestem dziennikarzem Gazety Wyborczej i dlatego posłałem Rywina do Michnika". I wszystko będzie jasne ! a środa w swej nienawiści do sposobu pojmowania świata przez osoby o innych poglądach jest równie 'bystra' i obleśna, jak Lech Kaczyński na swych zagranicznych delegacjach. :) kristinhersch napisała: > Brawo, jak zwykle nie zawiodłam się na wypowiedzi p.Środy! > Droga Pani Magdaleno, jest Pani jedną z najważniejszych kobiet w tym kraju, > wywalili PAnią z sejmu, bo była Pani za inteligentna dla tych... PIP PIP PIP! > Niestety, głos takich osób ginie w tym katolicko-patriarchalno-buraczanym > motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
2507r Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:15 Przez całe swe życie (poza niemowlęctwem) byłem i jestem praktykującym katolikiem, ale uważam,że to co obecnie robią wspólnie Radio Maryja, PiS jest niezgodne z nauką Chrystusa. Brak tolerancji, nienawiść, a nie miłość bliźniego, mogą wywołać bardzo złe skutki w psychice i świadomości osób niewykształconych - odmienne od zamierzonych. Obawiam się, że święty Jan Paweł II jest zasmucony tym, co widzi z góry. Czy chcemy upodobnić się do fundamentalistów islamskich ziejących nienawiścią tak zajadłą, że aż prowadzącą do samounicestwienia ??? Mam nadzieję, że obiektywny (lub zbliżony do obiektywnego ) punkt widzenia takich ludzi jak M.Środa, bp.T.Pieronek, prof.A.Zoll, pp. Benedykt XVI znajdą więcej zrozumienia i coraz więcej zwolenników. Wróćmy do motta ks. J. Twardowskiego: "Spieszmy się kochać ludzi......" Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:21 2507r napisał: > Przez całe swe życie (poza niemowlęctwem) byłem i jestem praktykującym > katolikiem, ale uważam,że to co obecnie robią wspólnie Radio Maryja, PiS jest > niezgodne z nauką Chrystusa. Brak tolerancji, nienawiść, a nie miłość > bliźniego, mogą wywołać bardzo złe skutki w psychice i świadomości osób > niewykształconych - odmienne od zamierzonych. Obawiam się, że święty Jan > Paweł II jest zasmucony tym, co widzi z góry. > Czy chcemy upodobnić się do fundamentalistów islamskich ziejących nienawiścią > tak zajadłą, że aż prowadzącą do samounicestwienia ??? > Mam nadzieję, że obiektywny (lub zbliżony do obiektywnego ) punkt widzenia > takich ludzi jak M.Środa, bp.T.Pieronek, prof.A.Zoll, pp. Benedykt XVI znajdą > więcej zrozumienia i coraz więcej zwolenników. Wróćmy do motta ks. J. > Twardowskiego: "Spieszmy się kochać ludzi......" fajny tekst,za wyjątkiem tezy o obiektywiżmie środy ,wszak nawet ślepi widzą jad wylewany przez tę przedstawicielkę feminizmu walczącego,ciekawe ile prawdy, a ile prowokacji było w twym wyznaniu ,moim zdanie - z ciebie taki katolik jak z koziej .... ..... Odpowiedz Link Zgłoś
xarp Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego osoba 23.03.06, 10:16 (wydawałoby się) na poziomie, z tytułem naukowym, deklarująca się jako niewierząca używa argumentacji na poziomie "leczenie parkinsona modlitwą". Szanowna Pani - jeśli Pani czegoś nie rozumiem i nie obejmuje (tak jak w Pani przypadku, wiary) to, będąc naukowcem, nie może Pani stwierdzić, że to nie istnieje. Tych dwóch ról - obiektywnego obserwatora i badacza oraz zaangażowanego komentatora nie sposób pogodzić. Powinna Pani podjąć decyzję, czy chce robić naukę, czy też występować w programach Wojewódzkiego (ponieważ Pani wypowiedź w kilku miejscach zbliża się do tego poziomu). Inaczej jest Pani po prostu osobą niewiarygodną. Dla uprzedzenia zbędnych komentarzy - sam jestem niewierzący, do PiS i ich wyczynów mam stosunek, lekko mówiąc, krytyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
no.logo Re: Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego osoba 23.03.06, 10:18 Hehe, wyjąłeś mi to z klawiatury. Ta doktor habilitowana przekroczyła właśnie granicę, poza którą nie będzie już uważana (a przez niektórych jeszcze była) za przedstawiciela nauki. To takie publicystyczne disco-polo dla ćwierćmózgów, podparte stopniem naukowym. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb22 Wolność opluwania katolików 23.03.06, 10:21 Środa, Szczuka, Urban i większość naszych "wolnych" mediów bez żenady uprawia niczym nieograniczoną wolność kpienia, ośmieszania i poniżania polskich katolików. Papież = bożek sado-macho, religia, różaniec, modlitwa to wspaniała kanwa do szyderstwa, mohery i tysiąc innych epitetów. W tym szyderstwie zapędzają się aż tak daleko, że poniżają niepełnosprawnych, chorych i cierpiących. Obśmiewają zdrowe rodziny, trud wychowywania dzieci, normalną miłość pomiędzy kobietą i mężczyzną. Piewcy nowej kultury dążą więc najwyraźniej do całkowitego wyniszczenia europejskiego społeczeństwa. Jaka gazeta wydrukuje artykuł czy wypowiedź antygejowską ? chociażby przepełniona pełnym zrozumieniem ich odmienności? Czytam każdego dnia poważne gazety europejskie. Nie ma tam jadu tak właściwego np dla GW, która ponad połowę łamów przeznacza na zwalczanie wszystkiego co katolickie. To jest obsesja pewnych środowisk. Cała nadzieja w tym, że większość społeczeństwa bardzo dobrze już rozpoznaje "wolność plucia" od "wolności odpowiedzialnej". Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Wolność opluwania katolików 23.03.06, 10:36 "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." No comment. Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze nie wiedziala kim jest ta osoba. Ale wy w kolko i w kolko to samo, bo odpowiada to waszej zalozonej z gory tezie. Odpowiedz Link Zgłoś
tandil Re: Wolność opluwania katolików 23.03.06, 11:24 Jeśli chodzi o M. Środę, to nie znasz sprawy, o której piszesz. Środa nie zrównuje JPII według podanego przez Ciebie wzoru. Na Wydz. Filozofii UW prowadzi m.in. ćwiczenia z etyki, na których jako lekturę zadaje encyklikę JPII "Veritatis Splendor". Całą. Nie dlatego bynajmniej, że musi, lecz dlatego, że jest przekonana, iż etyczna myśl kościoła katolickiego - ale ta z pierwszej ławki, nie zaś ta potoczna, którą można wysnuć z wypowiedzi emitowanych Radiu Maryja lub z wypowiedzi naszych zaangażowanych religijnie posłów - jest jednym z najcenniejszych dorobków współczesnej kultury europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ulubienieclosu Wartości prof. Środy... 23.03.06, 10:24 W porównaniu do Kingi Dunin prof.Środa widocznie mityguje się w swoich wypowiedziach, nie epatuje chamstwem choć nie stroni od złośliwości i od wątkow personalnych. A ja ciągle czekam na ten nokaut...Niech profesura doda Pani skrzydeł następnym razem. Sacrum życia najpospoliciej można doświadczyć przez olśnienie i tego życze Pani prof.Środzie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9927 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:24 Proponuję, by na wszelki wypadek, w czasach powstawania rozmaitych list, sporządzić listę osób, słów, rozgłośni, faktów, skojarzeń, czynów, uczuć, posiłków, kolorów, pór dnia i roku, tras wycieczkowych, tańców no i w końcu myśli które są chronione immunitetem. Niech to raz będzie jasne. Co wolno, a czego nie. Dowiedzmy się, z czym i w jaki sposób "do gościa". Zaczynam mieć wątpliwości, czy wolno np. wypowiadać słynne niegdyś a i teraz powracające do łask "r..", które również mogła przypadkiem "sponiewierać" pani Kazimiera Szczuka. Mnie się ono bardzo podoba i chciałbym publicznie spróbować. Czekam jednak na jednoznaczną opinię pani rzecznik. A zacinanie się podczas mówienia? Jeżeli ktoś się odważy zająknąć? Panowie i panie mówcy... drżyjcie! Odpowiedz Link Zgłoś
gosvami Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:28 Dlaczego wszędzie usilnie, mówi i pisze się, Madzia Buczek? Przecież ma na imię Magdalena(Magda). Zdrabniamy? Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:32 "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj, to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." No comment. Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze nie wiedziala kim jest ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sebai Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 10:52 By dokładnie to zacytować, musiała się długo przygotowywać. PiSuarowy prezio też mówi "pewne układy", "pewne rzeczy ujrzą światlo dzinne", "pewna gazeta, nie powiem która" ... Tak jak pani Kazia "nie wiedziała" o niepełnosprawności osoby, z której się napieprzała, tak pewnie PiSuarowy prezio nie wie "o jaka gazetę mu chodziło", i "o jakich przeciwników politycznych" wygadywał bzdety ... itp. Nie rozumiesz xxx, że sformułowanie "pewna osoba" "pewne zdzarzenie" "pewna gazeta" maja za zadanie skierować inteligentnego słuchacza w wiadomy obszar, przy czym podczas ewentualnej draki z udziałem prawników mieć możliwość się z tego 'wycofać". Pani kazia przegięła - napieprzała się z czyjejś niepełnosprawności. Za to była kara na Polsat. Audycja nie była na żywo. 1maruti1 napisał: > "(...) niesamowicie jestem zafascynowana pewną postacią z Radia Maryja. Słuchaj > , to jest taka, nie wiadomo JAKAŚ osoba..." > > "Ja nie wiem, jak ona się nazywa, ale ona mówi tak..." > > No comment. > > Przestancie twierdzic, ze nabijala sie z niepelnosprawnosci. Wyrazne jest, ze n > ie wiedziala kim jest ta osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 [...] 23.03.06, 14:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1maruti1 Re: Młot na czarownice, czyli Kazia i cuda 23.03.06, 14:51 Mozna sie klocic czy to bylo w dobrym smaku. ALE FAKTY SA TAKIE: - nie wiedziala o niepelnosprawnosci MAGDALENY - nie nabijala sie z niepelnosprawnosci, bo kontekst dotyczyl Radia Maryja i sposobu prowadzenia programow - z Kazi i jej wymowy nabijaja sie non stop w telewizji - dlaczego w tej sprawie nie wystepuje KRRiTV? - wypowiedz jasno wskazuje, ze nie wie o kogo chodzi, a mowienie czegos innego wymaga sporo zlej woli. A ty rozumiesz slowa: "nie wiadomo, jakaś osoba" W conajmniej trzech miejscach Kazia jasno wskazala, ze nie wie o kim mowi, poza tym co wiedziala z radia i z relacji jej kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Ta wypowiedź jest bardzo stonowana. 23.03.06, 10:33 Dlatego uważam ją za dobry głos w tej sprawie. Nie ma czegos takiego jak jedynie słuszne poglądy. Nawet jeśli komuś sie wydaje, że własnie jego takie są. Odpowiedz Link Zgłoś
tandil Re: Ta wypowiedź jest bardzo stonowana. 23.03.06, 11:36 gelimer napisał: > Dlatego uważam ją za dobry głos w tej sprawie. Nie ma czegos takiego jak > jedynie słuszne poglądy. Nawet jeśli komuś sie wydaje, że własnie jego takie są > . Jeśli nie ma, to i pogląd, że nie ma czegoś takiego jak jedynie słuszne poglądy, nie jest jedynie słuszny - a więc jest nie bardziej słuszny niż pogląd, że jakieś jedynie słuszne poglądy jednak są. Nie wiadomo więc właściwie, co Twoja wypowiedź - z której wynika, że jedynie słusznych poglądów nie ma, choć są - ma znaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś