Gość: Marta IP: 217.153.210.* 06.01.06, 14:43 Czy ktoras z forumowiczek uzywa slynnych Meterorytow Guerlaina? Wart kupic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 217.153.210.* 06.01.06, 15:03 Zadna z Was nie uzywa?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolinasc Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.chello.pl 06.01.06, 15:08 uzywam takiego pudru - niestety innej firmy - jednak jestem baaardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Meteoryty Guerlaina... 06.01.06, 15:14 IMHO zdecydowanie warto. Używam "standardowych" juz 2 rok a teraz kupiłam jeszcze Beige Chic, bo zimą potrzebuję czegoś troszkę bardziej ciepłego i rozświetlającego. Bardzo dobrze się nakłada, jest trwały i pieruńsko wydajny. Chciałabym mieć jeszcze ten kompakt ale niestety jest zbyt drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kanimo8 Re: Meteoryty Guerlaina... 06.01.06, 17:54 WARTO!!!!! super efekt,wydajne (dla mnie ok. roku) -warte swojej ceny! jedyne zastrzerzenie to opakowanie...niezbyt trwale:( ale ja nosze w torbie ...przy takiej eksploatacji...no coz...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mult Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 14:42 rewelka mam rozswietlajace, wlasnie koncze po 3-4 latach uzywania. trzyma sie rozswietla. rowniez b dobry jest ten brazujacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 87.207.55.* 07.01.06, 15:08 3 lata??? a co z data wazności? nie obowiazuje tych kosmetykow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 16:51 Bez przesady, 3 lata to nie jest dużo dla pudru, nawet jeżeli wg daty na opakowaniu puder jest przeterminowany. Producenci idiotycznie oznaczają swoje produkty, na moim pudrze pewnej marki jest oznaczenie, że puder ważny tylko 12 miesięcy, na pudrze innej marki, że 30 miesięcy. A tak naprawdę chodzi o to, żeby w razie czego nie przymować reklamacji i żeby napędzać sprzedaż kosmetyków i zmuszać klientów albo do szybkiego zużywania albo do pozbywania się "przeterminowanych" kosmetyków. Na jednym z moich pudrów jest oznaczenie, że po otworzeniu puder ma ważność 12 miesięcy - a za moment otwarcia pudru należy uznać dzień jego produkcji, bo nie jest w ogóle zapakowany, ani hermetycznie, ani nawet zafoliowany - jak większość pudrów zresztą po prostu przykryty aplikatorem i nieszczelną zakrętką. To są nonsensy i nie należy się nimi sugerować, zwłaszcza terminami 12 miesięcznymi, które prawdopodobnie niekiedy upływają, zanim klient kupi swój kosmetyk, zwłaszcza że wiele z nich można uznać za ciągle otwarte, ponieważ nie są ani przez producenta zapakowane próżniowo, ani hermetycznie, ani nawet w ogóle - czyli tak jakby stały w domu na półce z ciągłym dostępem powietrza. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.01.06, 16:55 Tez tak uwazam. Puder jest produktem suchym - co mialoby sie w nim zepsuc? Szminka moze zjelczec, w kremie rozmnazaja sie bakterie, podklad moze sie rozwarstwic. Suche produkty z czasem moga co najwyzej tracic jakies swoje wlasciwosci, np. cienie bardzo twardnieja, ale nie sadze, zeby szkodzily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.crowley.pl 07.01.06, 20:33 ale puder styka się z puszkiem albo pędzlem którego nie pierze się codziennie a ma on kontakt z nakremowaną lub tłustą skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.kutno.mediaclub.pl 07.01.06, 20:26 podciagam, bo ciekawa jestem czy jest jakis odpowiednik meteorytow - tanszy. cene, mimo ze sa wydajne jest dla mnie jednak zaporowa :((( Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: a odpowiednik? /tanszy/ 07.01.06, 20:55 kilka razy spotkałam się,że zachwytami nad tymi perełkami.O ile się dobrze orientuję,są dwie odmiany.Jeden brązujący,drugi rozświetlający.Pytanie brzmi:czy omiatacie tym rozświetlającym pudrem całą twarzy czy wybrane partie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 02:13 Zerknij sobie tu: urlcut.com/1blot , są tu różne tańsze odpowiedniki, możesz jeszcze poszukać w pudrach sypkich i różach. Osoba pytająca o Meteoryty też niech sobie przejrzy recenzje. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jade.fox Re: a odpowiednik? /tanszy/ 08.01.06, 16:13 Len czy wkleiłaś dobry link? bo mi wyskakują jakieś zdjęcia a nie pudry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 21:12 Rzeczywiście, coś dziwnego się otwiera, nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje. Na pewno wklejałam odpowiedni link i niczego nie miałam w schowku - otworzyłam stronę Wizażu, skopiowałam link, wkleiłam na UrlCut i na forum. Widziałam na innych forach takie wątki z podobnymi linkami przekierowującymi do tego typu stron ze zdjęciami takimi amatorskimi, lekko erotycznymi, ale również myślałam, że się ktoś pomylił albo że celowo wkleja taki likn. Nie wiem, co jest grane. Może to jakiś wirus, albo co? Tak czy inaczej, chciałam wkleić link do wizażu do działu KWC z pudrami prasowanymi, gdzie są recenzję Meteorytów i innych kulek. Może tym razem się powiedzie: urlcut.com/1blqf Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: a odpowiednik? /tanszy/ 09.01.06, 11:21 babunowa napisała: > kilka razy spotkałam się,że zachwytami nad tymi perełkami.O ile się dobrze > orientuję,są dwie odmiany.Jeden brązujący,drugi rozświetlający.Pytanie brzmi:cz > y > omiatacie tym rozświetlającym pudrem całą twarzy czy wybrane partie? Meteorytow w kulkach sa 3 odmiany: "klasyczne", czyli kolorowe kulki, "Pink" - same rozowe w roznych odcieniach i "Beige chic" - zlotawe w roznych odcieniach. Ponadto sa tez Meteoryty prasowane, ale niestety nie wiem dokladnie jakie (na pewno jedne z nich sa podobne jak te "klasyczne" kulki). Zaden z tych pudrow nie jest brazujacy (Guerlain ma brazujaca serie Terracota). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 217.153.210.* 09.01.06, 08:53 A jaki jest efekt końcowy jego nałożenia? Czy jest bardzo delikatny i służy tylko do wykończenia makijażu, czy też ukryje drobne niedoskonałości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.server.ntli.net 09.01.06, 15:47 Ja mam kolor Winter Radiance, Meteoryty nie sluza do krycia niedoskonalosci, lecz do rozswietlania, to nie jest korektor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:48 cześć,właśnie znlazałam na strawberry meteoryty, dużo taniej niż piszecie. A temat po waszych wypowiedziach b. mnie zainteresował. Wklejam link www.strawberrynet.com/makeup.aspx?brandid=283&goChar=G&LineId=247#247. TYlko kolor taki fioletowy. Co myślicie o takim kolorze, czy do jasnej karnacji będzie odpowiedni?. Asia Odpowiedz Link Zgłoś