Dodaj do ulubionych

Meteoryty Guerlaina...

IP: 217.153.210.* 06.01.06, 14:43
Czy ktoras z forumowiczek uzywa slynnych Meterorytow Guerlaina? Wart kupic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 217.153.210.* 06.01.06, 15:03
      Zadna z Was nie uzywa??
      • Gość: carolinasc Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.chello.pl 06.01.06, 15:08
        uzywam takiego pudru - niestety innej firmy - jednak jestem baaardzo zadowolona
    • miriam_73 Re: Meteoryty Guerlaina... 06.01.06, 15:14
      IMHO zdecydowanie warto. Używam "standardowych" juz 2 rok a teraz kupiłam
      jeszcze Beige Chic, bo zimą potrzebuję czegoś troszkę bardziej ciepłego i
      rozświetlającego. Bardzo dobrze się nakłada, jest trwały i pieruńsko wydajny.
      Chciałabym mieć jeszcze ten kompakt ale niestety jest zbyt drogi.
    • kanimo8 Re: Meteoryty Guerlaina... 06.01.06, 17:54
      WARTO!!!!!
      super efekt,wydajne (dla mnie ok. roku) -warte swojej ceny!
      jedyne zastrzerzenie to opakowanie...niezbyt trwale:(
      ale ja nosze w torbie ...przy takiej eksploatacji...no coz...:(
    • Gość: mult Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 14:42
      rewelka mam rozswietlajace, wlasnie koncze po 3-4 latach uzywania. trzyma sie
      rozswietla. rowniez b dobry jest ten brazujacy
      • Gość: xxx Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 87.207.55.* 07.01.06, 15:08
        3 lata??? a co z data wazności? nie obowiazuje tych kosmetykow?
        • Gość: len Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.06, 16:51
          Bez przesady, 3 lata to nie jest dużo dla pudru, nawet jeżeli wg daty na
          opakowaniu puder jest przeterminowany. Producenci idiotycznie oznaczają swoje
          produkty, na moim pudrze pewnej marki jest oznaczenie, że puder ważny tylko 12
          miesięcy, na pudrze innej marki, że 30 miesięcy. A tak naprawdę chodzi o to,
          żeby w razie czego nie przymować reklamacji i żeby napędzać sprzedaż kosmetyków
          i zmuszać klientów albo do szybkiego zużywania albo do pozbywania
          się "przeterminowanych" kosmetyków. Na jednym z moich pudrów jest oznaczenie,
          że po otworzeniu puder ma ważność 12 miesięcy - a za moment otwarcia pudru
          należy uznać dzień jego produkcji, bo nie jest w ogóle zapakowany, ani
          hermetycznie, ani nawet zafoliowany - jak większość pudrów zresztą po prostu
          przykryty aplikatorem i nieszczelną zakrętką. To są nonsensy i nie należy się
          nimi sugerować, zwłaszcza terminami 12 miesięcznymi, które prawdopodobnie
          niekiedy upływają, zanim klient kupi swój kosmetyk, zwłaszcza że wiele z nich
          można uznać za ciągle otwarte, ponieważ nie są ani przez producenta zapakowane
          próżniowo, ani hermetycznie, ani nawet w ogóle - czyli tak jakby stały w domu
          na półce z ciągłym dostępem powietrza.

Pozdrawiam!
          • Gość: asiek_asiekowaty Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 07.01.06, 16:55
            Tez tak uwazam. Puder jest produktem suchym - co mialoby sie w nim zepsuc?
            Szminka moze zjelczec, w kremie rozmnazaja sie bakterie, podklad moze sie
            rozwarstwic. Suche produkty z czasem moga co najwyzej tracic jakies swoje
            wlasciwosci, np. cienie bardzo twardnieja, ale nie sadze, zeby szkodzily.
            • Gość: kaska Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.crowley.pl 07.01.06, 20:33
              ale puder styka się z puszkiem albo pędzlem którego nie pierze się codziennie a
              ma on kontakt z nakremowaną lub tłustą skórą.
    • Gość: kika a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.kutno.mediaclub.pl 07.01.06, 20:26
      podciagam, bo ciekawa jestem czy jest jakis odpowiednik meteorytow - tanszy.
      cene, mimo ze sa wydajne jest dla mnie jednak zaporowa :(((
      • babunowa Re: a odpowiednik? /tanszy/ 07.01.06, 20:55
        kilka razy spotkałam się,że zachwytami nad tymi perełkami.O ile się dobrze
        orientuję,są dwie odmiany.Jeden brązujący,drugi rozświetlający.Pytanie brzmi:czy
        omiatacie tym rozświetlającym pudrem całą twarzy czy wybrane partie?
        • Gość: len Re: a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 02:13
          Zerknij sobie tu: urlcut.com/1blot , są tu różne tańsze odpowiedniki,
          możesz jeszcze poszukać w pudrach sypkich i różach. Osoba pytająca o Meteoryty
          też niech sobie przejrzy recenzje.

Pozdrawiam!
          • jade.fox Re: a odpowiednik? /tanszy/ 08.01.06, 16:13
            Len czy wkleiłaś dobry link?
            bo mi wyskakują jakieś zdjęcia a nie pudry...
            • Gość: len Re: a odpowiednik? /tanszy/ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.01.06, 21:12
              Rzeczywiście, coś dziwnego się otwiera, nie rozumiem, dlaczego tak się dzieje.
              Na pewno wklejałam odpowiedni link i niczego nie miałam w schowku - otworzyłam
              stronę Wizażu, skopiowałam link, wkleiłam na UrlCut i na forum. Widziałam na
              innych forach takie wątki z podobnymi linkami przekierowującymi do tego typu
              stron ze zdjęciami takimi amatorskimi, lekko erotycznymi, ale również myślałam,
              że się ktoś pomylił albo że celowo wkleja taki likn. Nie wiem, co jest grane.
              Może to jakiś wirus, albo co?

Tak czy inaczej, chciałam wkleić link do wizażu do działu KWC z pudrami
              prasowanymi, gdzie są recenzję Meteorytów i innych kulek. Może tym razem się
              powiedzie:

urlcut.com/1blqf

Pozdrawiam!

• kasiulek Re: a odpowiednik? /tanszy/ 09.01.06, 11:21
          babunowa napisała:

> kilka razy spotkałam się,że zachwytami nad tymi perełkami.O ile się dobrze
          > orientuję,są dwie odmiany.Jeden brązujący,drugi rozświetlający.Pytanie
          brzmi:cz
          > y
          > omiatacie tym rozświetlającym pudrem całą twarzy czy wybrane partie?

Meteorytow w kulkach sa 3 odmiany: "klasyczne", czyli kolorowe kulki, "Pink" -
          same rozowe w roznych odcieniach i "Beige chic" - zlotawe w roznych odcieniach.
          Ponadto sa tez Meteoryty prasowane, ale niestety nie wiem dokladnie jakie (na
          pewno jedne z nich sa podobne jak te "klasyczne" kulki). Zaden z tych pudrow
          nie jest brazujacy (Guerlain ma brazujaca serie Terracota).
    • Gość: Marta Re: Meteoryty Guerlaina... IP: 217.153.210.* 09.01.06, 08:53
      A jaki jest efekt końcowy jego nałożenia? Czy jest bardzo delikatny i służy
      tylko do wykończenia makijażu, czy też ukryje drobne niedoskonałości?
      • Gość: Magda Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.server.ntli.net 09.01.06, 15:47
        Ja mam kolor Winter Radiance, Meteoryty nie sluza do krycia niedoskonalosci,
        lecz do rozswietlania, to nie jest korektor.
    • Gość: Asia Re: Meteoryty Guerlaina... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 15:48
      cześć,właśnie znlazałam na strawberry meteoryty, dużo taniej niż piszecie. A
      temat po waszych wypowiedziach b. mnie zainteresował. Wklejam link
      www.strawberrynet.com/makeup.aspx?brandid=283&goChar=G&LineId=247#247.
      TYlko kolor taki fioletowy. Co myślicie o takim kolorze, czy do jasnej karnacji
      będzie odpowiedni?.
      Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka