sclavus Re: CO wy na TO????? - <a href="<a href="http://haribu" target 27.03.06, 14:10 haribu napisał: > CO wy na TO????? - haribu.blog.onet.pl/ ...tumaństwo... wyższego rzędu.... I nic więcej - po co tracisz czas?? Na te pierdoły - przemyślenia półgłówka... Chciałes wiedzieć co ja na to - no to wiesz... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Juz wiadomo: pojda Tusk, Rokita i Schetyna 27.03.06, 14:17 Ciekawe zestawienie, bo wiadomo, ze Schetyna i Rokita raczej sie nie lubia, zas PO we Wroclawiu (Zdrojewski) byla za majowymi wyborami. Ponadto - widzialem to w "Co z ta Polska" - Tusk ponoc w wywidzie dla "Ozonu" mial zmienic zdanie w sprawie wyborow; HGW, ktora byla w studio, mocno sie zarumienila, i twierdzila, ze nic sie nie zmienilo; na to Lis: "No chyba sie zmienilo"; w PO trwaja jakies dziwne gierki; wcale bym sie nie zdziwil, gdyby jednak ostatecznie zgodzili sie na majowy termin wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Re: Juz wiadomo: pojda Tusk, Rokita i Schetyna 27.03.06, 14:20 Tusk, Rokita, Schetyna = Komisja Trójstronna, tudzież Trójkąt Bermudzki idą razem, by każdy każdemu mógł patrzeć na...usta :) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Juz wiadomo: pojda Tusk, Rokita i Schetyna 27.03.06, 14:23 i pewnie masz racje: zaufanie jest dobre, ale kontrola lepsza echo_o napisała: > Tusk, Rokita, Schetyna = Komisja Trójstronna, tudzież Trójkąt Bermudzki idą > razem, by każdy każdemu mógł patrzeć na...usta :) Odpowiedz Link Zgłoś
m15 litości-schetyna na salony? 27.03.06, 14:29 po paru latach ktos powie o podejrzanych gościach odwiedzajacych pałac ,wiemy ,że poprzednio bywało tam wielu aferzystów ,czas zmienić obyczaje Odpowiedz Link Zgłoś
m15 jeśli schetyna to może i piskorski 27.03.06, 14:31 wszak jest osoba bardzo wpływową w PO(układowa frakcja w-wska) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A Lewandowski, a Bielecki, a Merkel, a Palikot? 27.03.06, 14:36 to ci dopiero "elyta" to cale POszolomstwo m15 napisał: > wszak jest osoba bardzo wpływową w PO(układowa frakcja w-wska) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ładnie to Kolega ujął :))))) 27.03.06, 14:42 dziekuje; pare "POlszewickich tuzow" mialem okazje poznac, stad tez i moja szczegolna atencja w stosunku do tego srodowiska; natomiast w rzeczy samej interesuje mnie, kiedy ta PO zacznie im pekac; juz chyba wkrotce Odpowiedz Link Zgłoś
sycophant Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 14:37 Zauwazyliscie ze Galbuś chyba stracił żołd? Ostatnio jakby mniej aktywny się stał, jeden-dwa posty na arta - z tego chyba na chleb się nie uzbiera? Odpowiedz Link Zgłoś
gmork1 Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 14:41 Kaczyński wysłał zaproszenie w ostatniej chwili. Sprytne. Teraz jak przywódcy PO nie zdążą zjechać do Warszawki na spotkanie to PiS będzie mogło krzyczeć, że to PO jest winne. Świetna manipulacja. Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_k1 Iść do Prezydenta którego brat nazywa nas 27.03.06, 14:46 LUMPENLIBERAŁAMI to skandal !!! !!! Miałem głosować na Tuska i PO licząc na koalicję z PiSem.Nic dziwnego ponieważ mam poglądy lumpenliberalne.Trochę zdziwiony dowiedziałem się od Tuska że PiS to bolszewicy.Nie żebym zwątpił w przywódców partii ale mogli mi to wcześniej powiedzieć.Być może mówili ale akurat umknęło to mojej uwadze.Musieli mowić! Wcale nie zdziwiło mnie zachowanie Kaczyńskich że prawda o nich samych doprowadziła ich do stanu wielkiego wzburzenia.Nazwać antykomunistę komunistą to największa obelga.W krótkim czasie cała Polska dowiedziała się że liberał to zboczeniec i bandyta.Pomyślałem sobie że to wszystko to tylko wyborcza retoryka więc spokojnie obserwowałem dalej ten kabaret.Wiedziałem,że Tusk nad wszystkim panuje i po wyborach razem z Kaczyńskimi będziemy śmiali się z tej szopki.Gdy Tuska w wyborach poparł Urban,Miller i Kwaśniewski a sam Tusk o Kwaśniewskim wypowiadał się jak o mężu stanu zacząłem się zastanawiać,czy da się pogodzić konserwatywny liberalizm z ubecka tradycją.Ale uspokoiłem się że w ten sposób komuchy zagłosują na nas co pozwoli ich szybciej wykończyć.Nie poszedłem jednak na wybory ponieważ sondaże pokazywały miażdzącą przewagę PO i Tuska.Gdyby sondaże były fałszowane to na pewno Tusk by to zauważył i nam powiedział.Niestety wybory przegrałem,ale cieszyłem się że i tak z PiSem mamy ogromną przewagę i będziemy razem oczyszczali Polskę z patologii.Zaczęły się rozmowy o koalicji i po wielu dniach słuchałem Rokitę który o 17 mówił z radością że uzyskano ponad 90% zgodności z PiSem.Widząc,że wszystko jest już załatwione poszedlem spokojnie spać.Rano obudziłem się i po włączeniu telewizora dowiedziałem się,że jesteśmy w zdecydowanej opozycji.Doznałem szoku myśląc,że straciłem zmysły.Pobiegłem do łazienki i wylałem na głowę kubeł zimnej wody licząc,że powstrzyma to halucynacje.Niestety gdy ponownie z mocno bijącym sercem włączyłem telewizor to okazało się,że Kaczyńscy to moherowe berety i zawsze chcieli koalicji z Lepperem i Giertychem.Myśląc że oszalałem uderzyłem mocno głową o ścianę,aby przywrócić wewnętrzną równowagę metodą wstrząsową...Ledwo mnie w szpitalu odratowano.Lekarz powiedział,że już takich metod leczenia dawno się nie stosuje i zalecił spokój.Ze spokojem więc udałem się do domu i ponownie włączyłem telewizor aby przekonać się,że z moim umysłem jest już w porządku.Niestety trafiłem na konferencję prasową Tuska.O spokoju mogłem już zapomnieć w świetle mrożących krew w żyłach faktów.Ze słów lidera wynikało że w czasie gdy byłem nieprzytomny Kaczyński wprowadził komunistyczną dyktaturę.Pozbawiono obywateli liberalnej wolności.Ziobro z Wassermanem stosując prowokacje polowali na liberalnych polityków.Dowiedziałem się od Tuska,że Ziobro wypuszcza z więzienia nawet morderców którzy zlinczowali jakiegoś poczciwego emeryta,aby zrobić miejsce dla naszych najlepszych polityków:Piskorskiego,Merkla,Schetyny i Lewandowskiego.Rokita powiedział,że PiS stworzył nawet agenturę która zajmuje się zniesławianiem samego Tuska.Nie myśląc wiele zabarykadowałem drzwi aby nie dopuścić siepaczy Ziobry i Wassermana.Potem niestety mój stan się znacznie pogorszył ponieważ już nic nie mogłem zrozumieć.Przepraszam ale napiszę co mi się wydawało,chociaż będzie to brzmiało idiotycznie.Z góry więc za to majaczenie chorego umysłu przepraszam.Wydawało mi się że widzę Tuska atakującego PiS za brak realizacji swojego wyborczego programu i realizowanie programu Platformy.Mój chory umysł dostrzegł,że w tym komunistycznym rządzie ministrami są Religa i Gilowska co przecież nie było możliwe.Oraz że Platforma w koalicji z Lepperem i Giertychem wymusiła uchwalenie wbrew rządowi ustawy o becikowym dla milionerów.To oczywiście absurd ponieważ tak odpowiedzialna partia pragnąca obcięcia socjalnych wydatków państwa nie wyrzucałaby pieniędzy podatników w błoto.Potem działy się jeszcze dziwniejsze rzeczy.Platforma z LPR i Samoobroną opanowała Sejm aby jak najszybciej uchwalić budżet Rządu do którego była w twardej opozycji.Co więcej groziła wyborem fałszywego marszałka Sejmu,czyli zwyczajnym zamachem stanu.Mój stan już był tak ciężki że wydawało mi się,że PiS robi wszystko aby jego własny budżet przepadł w Sejmie.A prezydent gotowy był naruszyć konstytucję aby uchwaleniu budżetu zapobiec.Jeszcze głupsze było to że wydawało mi się że opozycja robiła wszystko aby nowych wyborów nie było,czyli aby nadal rządził PiS...Tego było za wiele.Widząc to wszystko ponownie straciłem przytomność...U nas w Tworkach jest teraz piękna pogoda.Żywią nas dobrze.Nie narzekam.Staram się nie oglądać telewizji ponieważ mój stan niestety wcale się nie poprawia.No bo pomyślcie tylko czy zdrowy na umyśle człowiek mógłby uwierzyć w to że oczyszczanie Platformy z patologii będzie polegało na tym że Piskorski wyrzuca Piterę z PO za niegodne zachowanie? I czy jest możliwe aby to Piskorski namaszczał Komorowskiego na nowego przewodniczącego Partii? Czy jest możliwe aby właśnie Piskorski decydował czy Gronkiewicz-Waltz może być kandydatką PO na prezydenta Warszawy? Czy coś takiego w realnym świecie jest możliwe? CDN Odpowiedz Link Zgłoś
m15 ech biedaku,niestety-wszystko co miałeś za rojenia 27.03.06, 15:23 > wymusiła uchwalenie wbrew rządowi ustawy o becikowym dla milionerów.To > oczywiście absurd ponieważ tak odpowiedzialna partia pragnąca obcięcia > socjalnych wydatków państwa nie wyrzucałaby pieniędzy podatników w błoto.Potem > działy się jeszcze dziwniejsze rzeczy.Platforma z LPR i Samoobroną opanowała > Sejm aby jak najszybciej uchwalić budżet Rządu do którego była w twardej > opozycji.Co więcej groziła wyborem fałszywego marszałka Sejmu,czyli zwyczajnym > zamachem stanu.Mój stan już był tak ciężki że wydawało mi się,że PiS robi > wszystko aby jego własny budżet przepadł w Sejmie.A prezydent gotowy był > naruszyć konstytucję aby uchwaleniu budżetu zapobiec.Jeszcze głupsze było to że > > wydawało mi się że opozycja robiła wszystko aby nowych wyborów nie było,czyli > aby nadal rządził PiS...Tego było za wiele.Widząc to wszystko ponownie > straciłem przytomność...U nas w Tworkach jest teraz piękna pogoda.Żywią nas > dobrze.Nie narzekam.Staram się nie oglądać telewizji ponieważ mój stan niestety > > wcale się nie poprawia.No bo pomyślcie tylko czy zdrowy na umyśle człowiek > mógłby uwierzyć w to że oczyszczanie Platformy z patologii będzie polegało na > tym że Piskorski wyrzuca Piterę z PO za niegodne zachowanie? I czy jest możliwe > > aby to Piskorski namaszczał Komorowskiego na nowego przewodniczącego Partii? > Czy jest możliwe aby właśnie Piskorski decydował czy Gronkiewicz-Waltz może być > > kandydatką PO na prezydenta Warszawy? Czy coś takiego w realnym świecie jest > możliwe? CDN > chorego umyslu to prawdziwa codzienność,szczęście ,że nie byłeś na wyborach ,bo twój stan(jako prawdziwego polaka i patrioty)uległby jeszcze większemu pogorszeniu,wracaj do zdrowia ,o polskę się nie martw ,damy radę i czerwonym i różowym:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wodzo77 Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 14:47 Czy ta rozmowa też będzie nagrywana?. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski POszolomy maja znow szanse, zeby zaistniec 27.03.06, 15:10 w mediach; zapewne juz wieczorem zwoalja konferencje prasowa, na ktorej oglosza swoje "prawdy" - sam do konca nie wiem, czy oni przypadkiem jednak na te wybory sie nie zgodza; Odpowiedz Link Zgłoś
m15 w każdym przypadku mają przechlapane 27.03.06, 15:13 silesius.monachijski napisał: > w mediach; zapewne juz wieczorem zwoalja konferencje prasowa, na ktorej oglosza > > swoje "prawdy" - sam do konca nie wiem, czy oni przypadkiem jednak na te wybory > > sie nie zgodza; i powoli zaczynaja zdawać sobie z tego sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: w każdym przypadku mają przechlapane 27.03.06, 15:19 a jutro w GW zdjecie Tuska na konferencji prasowej, zaslaniajacego usta dlonmi, bo herpes jeszcze nie znikl z warg (to od klamstw, ktore ciagle wyglasza) m15 napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > w mediach; zapewne juz wieczorem zwoalja konferencje prasowa, na ktorej > oglosza > > > > swoje "prawdy" - sam do konca nie wiem, czy oni przypadkiem jednak na te > wybory > > > > sie nie zgodza; > i powoli zaczynaja zdawać sobie z tego sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 15:37 Ale wam dobrze.dotychczas ze swoją zaściankową umysłowością musieliściście się ukrywać, bo nikt nie chciał słuchać mowy rynsztoka.A teraz z podniesioną głową, z dobrotliwą akceptacją miłościwie nam panujących swoje sądy możecie wygłaszać wszem i wobec,argumentacja ad persona, argumentacja za pomocą inwektyw, argumentacja za pomocą insynuacji to już nie brukowa, okrywająca wstydem maniera lecz dyskurs ogólnie obowiązujący.Ale cóż-pocieszające jest to że umiecie pisać i nawet zbyt wiele błędów nie popełniacie,jako niepoprawny optymista wierzę w waszą ewolucję,może kiedyś spojrzycie na siebie i własne poglądy z dystansem, może nauczycie się brać w nawias,może... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 15:49 kolejny POlszewik sie odezwal; kto na tym forum wyzywa Kaczynskich i PiS od najgorszych? i kto przemilcza niewygodne dla PO fakty? ze w partii wielu jest aferzystow, a na niektorych "kwity" ma prokuratura; i dlaczego Bartek Kalinowski spiewa (w "Aksamitnych kapeluszach"): chcesz umoczyc swoje kwity, idz do Tuska i Rokity? bo tez nie potrafi myslec; ja kompleksow nie ma: wiem o czym pisze; Ty zas zdajesz sie miec b. wielkie klopoty z mysleniem i wlasciwa ocena sytuacji; myslisz na poziomie newsow GW, czyli de facto, nie myslisz meldran napisał: > Ale wam dobrze.dotychczas ze swoją zaściankową umysłowością musieliściście się > ukrywać, bo nikt nie chciał słuchać mowy rynsztoka.A teraz z podniesioną głową, > z dobrotliwą akceptacją miłościwie nam panujących swoje sądy możecie wygłaszać > wszem i wobec,argumentacja ad persona, argumentacja za pomocą inwektyw, > argumentacja za pomocą insynuacji to już nie brukowa, okrywająca wstydem manier > a > lecz dyskurs ogólnie obowiązujący.Ale cóż-pocieszające jest to że umiecie pisać > i nawet zbyt wiele błędów nie popełniacie,jako niepoprawny optymista wierzę w > waszą ewolucję,może kiedyś spojrzycie na siebie i własne poglądy z dystansem, > może nauczycie się brać w nawias,może... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 15:53 Czemu baranie zyjac w wolnych i naprawde demokratycznych niemczech , bronisz za wszelka cene ,ciemnoty i antydemokracji PIS-owskiej w Polsce oszolomie gliwicki!! Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 16:22 kolter napisał: > Czemu baranie zyjac w wolnych i naprawde demokratycznych niemczech , bronisz za > > wszelka cene ,ciemnoty i antydemokracji PIS-owskiej w Polsce oszolomie > gliwicki!! A ty, ciulu, skąd pochodzisz? Z trójmiasta? (łomża, mońki , białystok)? Słoma ci z butów wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:19 kolter to pucybut w amerykanskich koszarach w mannheim; i na takim poziomie tez i jego myslenie; zas jego polska ortografia to jedna wielka katastrofa block_buster napisał: > kolter napisał: > > > Czemu baranie zyjac w wolnych i naprawde demokratycznych niemczech , bron > isz > za > > > > wszelka cene ,ciemnoty i antydemokracji PIS-owskiej w Polsce oszolomie > > gliwicki!! > A ty, ciulu, skąd pochodzisz? Z trójmiasta? (łomża, mońki , białystok)? Słoma > ci z butów wyłazi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:23 poprostu ciociu monachijska nie pisze poprawnie po polsku bo nie skonczylem polskiej szkoly ,co nie zmienia faktu ze zenujace jest to ze tak zwani wyksztalceni ,liza tylki siewcom sredniowiecznych idei !!wiec skocz na plebanie i zrob swemu proboszczowi loda ,albo buty mu wyliz !! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:31 co za "medrzec" z tego koltera: wszystkie wulgaryzmy i bluzgi wypisuje bez bledow ortograficznych; jak to juz starozytni powiadali: po jezyku poznasz czlowieka; kolter napisał: > poprostu ciociu monachijska nie pisze poprawnie po polsku bo nie skonczylem > polskiej szkoly ,co nie zmienia faktu ze zenujace jest to ze tak zwani > wyksztalceni ,liza tylki siewcom sredniowiecznych idei !!wiec skocz na plebanie > > i zrob swemu proboszczowi loda ,albo buty mu wyliz !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:39 mowisz o kulturze starozytnej!!widzisz jednak nie udalo sie watykanowi zniszczyc wszelkich sladow po ich dokonaniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:45 masz racje: jezykowi i kulturowi barbarzyncy sie ostali; najlepiej widac to po tobie kolter napisał: > mowisz o kulturze starozytnej!!widzisz jednak nie udalo sie watykanowi > zniszczyc wszelkich sladow po ich dokonaniach!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:54 czyli inkwizycja machina mordujaca za byle co jednak okazala sie nie do konca sprawna !!a tyle niewinnych ludzi z Jezusem na ustach wymordowali poganie jedni !!tylko mi nie mow osle monachijski ze inkwizycja nikogo nie zabila !!bo sam dominikanski sluga szatana torquemada wymordowal w ciagu 14 sluzy na rzecz szatana ponad 2 tys ludzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:56 cala inkwizycja jest odpowiedzialna za smierc niecalego tysiaca ludzi (to itak o wiele za duzo). poczytaj opracowania naukowe, a nie "swierszczyki" kolter napisał: > czyli inkwizycja machina mordujaca za byle co jednak okazala sie nie do konca > sprawna !!a tyle niewinnych ludzi z Jezusem na ustach wymordowali poganie > jedni !!tylko mi nie mow osle monachijski ze inkwizycja nikogo nie zabila !! bo > sam dominikanski sluga szatana torquemada wymordowal w ciagu 14 sluzy na rzecz > szatana ponad 2 tys ludzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 18:00 nawet jezeli zginolby tylko jeden czlowiek z powodu kosciola to wystarczy zeby mowic ze ten kosciol niema nic wspolnego z Jezusem!!a papiez ktory pozwolil na wprowadzenie takiego tworu ,tym samym udowodnil ze niema miedzy nimi a pacyfista Jezusem zadnego zwiazku!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 17:56 aha kazdy kto nie lize d... rzymskiemu klerowi to barbarzynca ,,super ze moge nim byc !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 16:09 silesius.monachijski napisał: > kolejny POlszewik sie odezwal; kto na tym forum wyzywa Kaczynskich i PiS od > najgorszych? i kto przemilcza niewygodne dla PO fakty? ze w partii wielu jest > aferzystow, a na niektorych "kwity" ma prokuratura; i dlaczego Bartek > Kalinowski spiewa (w "Aksamitnych kapeluszach"): chcesz umoczyc swoje kwity, > idz do Tuska i Rokity? bo tez nie potrafi myslec; ja kompleksow nie ma: wiem o > czym pisze; Ty zas zdajesz sie miec b. wielkie klopot z mysleniem i wlasciwa > ocena sytuacji; myslisz na poziomie newsow GW, czyli de facto, nie myslisz > > Tu nie chodzi o PO czy PiS,, tu chodzi o sposób rozumowania , o założenie apriori ,że ma się rację, o wynikający z tego logiczny wniosek, że inni racji nie mają, o wynikający z tego już nielogiczny wniosek, że są"zomowcami, aferzystami, członkami układu, komuchami, pijakami itp.Otwarty umysł jest umysłem gotowym do rewidowania niektórych swoich przekonań,mądrość to m.in.gotowość do uznania racji przeciwnika.PiS preferuje metodę insynuacji dobrze wpisując się w zapotrzebowanie ludzkie na teorię spiskową, na potrzebę prania swoich brudków poprzez znajdywania ich u innych.To jest smutne.Nie mam zufania ani do GW, ani do partii politycznych, z założenia z dystansem podchodzę do wszelkich "newsów", staram się ruszać własną głową, i o ile z obojętnością podchodziłem do obydwu rywalizujących ze sobą partii, to obserując ich metodę prowadzenia kampanii , a teraz pracę sejmową i rządową, nabrałem obrzydzenia do PiSu,i na zasadzie mniejszego zła zdecydowanie mniej demagogiczną partią wydaje mi się PO.Zarówno w życiu jak i w polityce szukam ludzi potrafiących rozmawiać i niestety z przykrością stwierdzam ,że władza PiS obudziła w ludziach ukrywane zazwyczaj demony- zawiść ,podłość ,ksenofobię,głupotę ,małość... Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 16:25 meldran napisał: >staram się ruszać własną głową No i efekty bardzo mierne, bełkot, po prostu bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: dadada block_buster 27.03.06, 16:31 Żeby odpowiadać trzeba by najpierw zrozumieć tekst który się czyta i nie wymaga to wcale zaawansowanej hermeneutyki, ale czego można wymagać od osobnika, który swoich oponentów wyzywa od "ciuli".Ale pisać krótkie komunikaty potrafisz,więc może kiedyś...Trzymaj się block_buster,tacy jak ty w czwartej RP przyszłość mają zapewnioną Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: dadada block_buster 27.03.06, 17:11 meldran napisał: tacy jak ty w czwartej RP przyszłość maj > ą > zapewnioną Nic z tego, durny bucu, W Polsce ostatni raz byłem w 1998 roku. I nie wybieram się!!! Ale pisać krótkie komunikaty potrafisz,więc > może kiedyś Ale błysk intelektu, widać, że "piękny umysł". Troszeczke niesprawny ale jaki piękny. A ciulem jesteś także ty. Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: dadada block_buster 27.03.06, 17:20 block_buster napisał: > meldran napisał: > > tacy jak ty w czwartej RP przyszłość maj > > ą > > zapewnioną > Nic z tego, durny bucu, W Polsce ostatni raz byłem w 1998 roku. I nie wybieram > się!!! > Ale pisać krótkie komunikaty potrafisz,więc > > może kiedyś > Ale błysk intelektu, widać, że "piękny umysł". Troszeczke niesprawny ale jaki > piękny. A ciulem jesteś także ty. Pozdrawiam emigranta,i dziękuję za uznanie dla mojego intelektu a także towarzyszące mu urocze określenia."durny buc"- przyznaję,że teraz mi zaimponowałeś,"ciul" co prawda też jest niezły , ale może zbytnio jednoznaczny.W zasadzie trudno się ustosunkować do wypowiedzi, która oprócz tępego chamstwa nie zawiera żadnej treści,za wcześnie, stanowczo za wcześnie, musisz jeszcze nad sobą popracować, a kto wie, możego któregoś pięknego dnia uda ci się wyartykułować kilka sensownych głosek,trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PiS i silesiusy.monachijskie 27.03.06, 16:57 wal sie ty block ci...o???oszolomie, pisiorku tepy!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek01 ciekawe jak beda rozmawiac ,czy na migi 27.03.06, 15:40 pisy i posy jak dwie cioty sie dogaduja jak jedna chce todruga nie ma czasu albo odwrotnie,albo jeszcze cos inneg jest przeszkoda naprzyklad smak lodow Odpowiedz Link Zgłoś
deboras nie dla wcześniejszych wyborów 27.03.06, 15:47 a to dlatego, że zamiarem PIS jest znokautowanie PO i zostanie jedynym silnym ośrodkiem centroprawicowym. Jeszcze teraz zamysł ten ma spore szanse powodzenia. Jeżeli PO uważa za nieszczęście rządy PISu to właśnie nie powinna teraz się godzić na wcześniejsze wybory - skutecznie odsunąć PIS od władzy można będzie tylko wtedy kiedy (samo)uwielbienie dla PIS znacznie się zmniejszy. A to pewnie stanie się za rok, może nieco wcześniej. Istnieje też niebezpieczeństwo, iż PIS zdobędzie 30-40 procent i będzie mogło rządzić samo (bo o pełnię władzy im chodzi - tak jak teraz nie byli zdolni do współrządzenia tak samo nie będą po wcześniejszych wyborach, to jasne). Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Liczę,że nie narobią w majtki ze strachu przed tym 27.03.06, 16:48 wielkim człowiekiem, mężem stanu, ba, mężem opatrznościowym...On swą mądrość z nauk Wielkiego Lenina przecie wywodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 ach ! naród jest wam wdzięczny !!! pójdźcie i.... 27.03.06, 16:50 nie wracajcie szybko (w 2009) odpoczniemy od was Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Powrót synów marnotrawnych.Czeka ich ojcowska repr 27.03.06, 16:54 menda za paskudne figle, ale jak się pokajają, to prezio i cielca na ucztę pojednania ubije...(Kazio cielcem ;)?) Odpowiedz Link Zgłoś
the.gypsy Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 16:55 pojda czy nie i tak bedzie ich wina. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 tylko po co prezydent zaprasza szkodników 27.03.06, 16:58 wszak od pewnego czasu jasnym sie stało,iż będą wraz z komuną bronić ciemnej strony trzeciej rp,takich osobników trzeba ignorować Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: tylko po co prezydent zaprasza szkodników 27.03.06, 17:05 m15 napisał: > wszak od pewnego czasu jasnym sie stało,iż będą wraz z komuną bronić ciemnej > strony trzeciej rp,takich osobników trzeba ignorować Panowie Kaczyńscy a wraz z nimi "ciemny lud" ignorują skutecznie wszyskich , którzy potrafią myśleć, co nie znaczy recytować propagandowe bełkotliwe pustosłowie.M15, daj sobie jeszcze z 10 lat, może "ciemne strony trzeciej RP nie będą już strzeżone przez złowrogie monstra, wtedy wejdziesz tam i się wyluzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: tylko po co prezydent zaprasza szkodników 27.03.06, 17:15 meldran napisał: > Panowie Kaczyńscy a wraz z nimi "ciemny lud" ignorują skutecznie wszyskich , > którzy potrafią myśleć, co nie znaczy recytować propagandowe bełkotliwe > pustosłowie.M15, daj sobie jeszcze z 10 lat, może "ciemne strony trzeciej RP ni > e > będą już strzeżone przez złowrogie monstra, wtedy wejdziesz tam i się wyluzujes Znowu błysk intelektu. Co trzeba skończyć, żeby tak ładnie pier.. bez sensu? > z. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 17:11 i tak ona nie przyniesie nic nowego... ale jak prez. prosi, tym bardziej, że pewnie dyktafon postawi na stole, więc trzeba iść...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 17:21 isa.stern napisała: > i tak ona nie przyniesie nic nowego... ale jak prez. prosi, tym bardziej, że > pewnie dyktafon postawi na stole, więc trzeba iść...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 17:22 zas po spotkaniu nastepna konferencja prasowa liderow PO; i znow GW pokaze zdjecie Tuska, ktory sobie zaslania usta dlonmi: tak, jakby mial herpesa na wargach, ktory mu urosl od wypowiadania tylu klamstw; nie stac go na nizoral? isa.stern napisała: > i tak ona nie przyniesie nic nowego... ale jak prez. prosi, tym bardziej, że > pewnie dyktafon postawi na stole, więc trzeba iść...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 17:59 Sil, jeśli naprawdę Cię to interesuję, z takimi pyt. - podpowiadam - powinieneś się zwrócić do rzecznika tudzież asystenta Tuska...;))) a tak w ogóle, to przewidujesz, ze go prez. z zaskoczenia wycałuje i Tuskowi zrobia się zajady... czy cuś....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 18:05 ja tylko sobie, Iso, zazartowalem z pewnej "konwencji" GW: ciagle pokazuja to zdjecie Tuska z dlonmi przy ustach; smieszne to troche; zas sytuacja w PO jest chyba coraz bardziej zlozona; ja przewiduje, ze ich majowy kongres to bedzie wielkie "Bum": wiem - ze swoich zrodel -, ze w partii wrze isa.stern napisała: > Sil, jeśli naprawdę Cię to interesuję, z takimi pyt. - podpowiadam - powinieneś > > się zwrócić do rzecznika tudzież asystenta Tuska...;))) > a tak w ogóle, to przewidujesz, ze go prez. z zaskoczenia wycałuje i Tuskowi > zrobia się zajady... czy cuś....;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 18:12 do maja temperatura w PO spadnie a to za sprawa tego ze PO bedzie mialo 40% poparcia a PIS juz tylko 20% do wrzesnia po PIs-iorkach dzieki Bogu zostanie to co z AWS(kleru pies) wiec niemiej nadzieji cwoku monachijski!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 18:20 w partiach demokratycznych musi wrzeć, a w takich, w których obowiązuje dyktatura, vide: PiS, wszyscy siedzą jak trusie... Odpowiedz Link Zgłoś
grali1 Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 17:34 To godzi w godność URZĘDU PREZYDENTA prosić opozycję o poparcie samorozwiązania Sejmu. Jeśli p. L. Kaczyński twierdzi, że tak się nie da rządzić to po męsku niech wpłynie na to,aby Rząd podał się do dymisji. Alternatywa dopuszczenia Samoobrony do rządzenia kompromituje tak PiS jak i obecnego Prezydenta. Przy takich życiorysach panów Kaczyńskich i Lepera wejście w komitywę przekreśla dotychczasowe dokonania w opozycji panów K. i ich otoczenia z PiS. Żadne gierki słowne służalczych gadaczy z PiS nie zmienią takiego faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:02 myślisz, że prez. Kaczyński zapraszałby "bandę pacajaców"?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:07 krol zawsze mial przy sobie blazna (pamietasz slynnego Stanczyka); tylko czy "trzej muszkieterowie" z PO sprostaja zadaniu? w koncu nie sa az tak zabawni isa.stern napisała: > myślisz, że prez. Kaczyński zapraszałby "bandę pacajaców"?...;) Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:12 och, w razie czego zawsze jest gosiewski pod reka nasz krol z nudow nie umrze niech lepiej drzewa sadzi Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:17 Ale to nie on tam wieczorem da przedstawienie, tylko "trzech tenorow" z PO: Rokita, Tusk i Schetyna; byliby eunuchami, to mogliby przynajmniej pieknie zaspiewac (choc politycznymi eunuchami to juz chyba sa) eexmd2 napisał: > och, w razie czego zawsze jest gosiewski pod reka > nasz krol z nudow nie umrze > niech lepiej drzewa sadzi Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:19 alez czy gosiewski albo urbanski nie bedzie warowal u stop tronu?? --- koncz wasc marcinkiewicz, zglaszaj dymisje! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:24 jak trzeba bedzie to nawet zakwilą, kot Jarosława też wyda dzięk i juz trio....!!!! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:22 a jak nasadzi już drzew, to będzie jak Belka rozmawiał z wiewiórkami...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:23 wiewiorki czmychnal na drzewo na widok tego trolla Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:25 chym... to z kim on bedzie gadał....?!...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:29 jak z kim ?? z tadkiem torunskim ale tylko do czasu !! potem tadek znajdzie sobie inna dziewczyne vide giertych!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:32 boski Tadeo o Giertychu wyraził się: "przyszedł Judasz"... i jakoś nie widać u niego chrześcijańskiej cnoty przebaczenia, mimo iż Roman tak b. się stara....;))) zresztą Tadeo traktuje PiS tak samo jak Pis jego - instrumentalnie... ta miłość wkrótce się skończy....;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 18:48 Wystarczy ze PIS-dowaty minister edukacji wpusci Owsiaka z jego programem do szkol!!a tadek jak kazdy klecha chce miec monopol na dobroczynosc stad ta wielka nienawisc tadka do Owsiaka!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie jak 27.03.06, 19:33 A.Michnik; kiedy brakuje argumentow, to pozywa sie przeciwnika do sadu; zenada; co za degrengolada; a potem gebe drzec, ze w Polsce jest zagrozenie dla wolnosci slowa kolter napisał: > Wystarczy ze PIS-dowaty minister edukacji wpusci Owsiaka z jego programem do > szkol!!a tadek jak kazdy klecha chce miec monopol na dobroczynosc stad ta > wielka nienawisc tadka do Owsiaka!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 19:55 a ty co juz zapomniales jak darles sie ze nazwalem cie pedofilem i sadem straszyles ( choc ja nawet ciebie nie nazwe pedofilem bo to jest obrzydliwe) wiec nie pien sie na michnika bo wiadro pomyj wylewasz na niego i jakos jeszcze cie nie namierzyli i oskarzyli !! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:03 to nie wolnosc slowa, tylko naruszenie godnosci osobistej i pomowienie; a to jest karalne; pomysl czasami, zanim cos na forum "chlapniesz" kolter napisał: > a ty co juz zapomniales jak darles sie ze nazwalem cie pedofilem i sadem > straszyles ( choc ja nawet ciebie nie nazwe pedofilem bo to jest obrzydliwe) > > wiec nie pien sie na michnika bo wiadro pomyj wylewasz na niego i jakos jeszcze > > cie nie namierzyli i oskarzyli !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:04 nawzajem panie inteligient!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:09 tylko, ze ja tu nikogo od pedofili nie wyzywalem; zrobila to GW z x. Jankowskim: znow wyladowal w szpitalu; od czasu slawetnej nagonki GW na niego ciagle ma zdrowotne klopoty; a GW nawet nie przeprosila; wczoraj dzwonil do RM: zo straszne, co oni z tym czlowiekiem zrobili; a on w stanie wojennym - wiele ryzykujac - wspieral (takze finansowo) i Walese i Michnika i Kuronia; wstyd GW! kolter napisał: > nawzajem panie inteligient!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:12 to znaczy ze jezeli on ich wspieral 26 lat temu to oni jego swinstwa maja ukrywac ???o tym ze jankowski lubi chlopcow nawet Walesa wspomnial publicznie ,wiec cos w tym jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:28 a dowody? prokuratura - za czasow rzadow sldowskich - umorzyla sledztwo, i powiedziala, ze nie ma nic na rzeczy; tak trudno GW powidziec przepraszam? a sprawa Maybacha Rydzyka? wiesz, co powiedzialo Metro Rydzykowi, na zapytani, jakie maja dowody na to, co pisza (bo wg. niego to klamstwo); powiedziali, ze "widziano o. Rydzyka w Maybachu"; a dowody, ze taki samochod posiada? "widziano", i to wystarczy, zeby oszkalowac czlowieka; taka jest "prawda" GW kolter napisał: > to znaczy ze jezeli on ich wspieral 26 lat temu to oni jego swinstwa maja > ukrywac ???o tym ze jankowski lubi chlopcow nawet Walesa wspomnial > publicznie ,wiec cos w tym jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:31 ja np. powiem, ze widziano Michnika w burdelu "Le Madame" z piecioma egzotycznymí panienkami, ktore sie potem skarzyly, ze zadnej rozkoszy nie zaznaly, bo Michnik ciagle sie jakal i caly trzasl, w zwiazku z tym nie doszlo do "nawiazania stosunkow"; a dowody? a po? Michnika tam "widziano"; to przeciez wystarczy silesius.monachijski napisał: > a dowody? prokuratura - za czasow rzadow sldowskich - umorzyla sledztwo, i > powiedziala, ze nie ma nic na rzeczy; tak trudno GW powidziec przepraszam? a > sprawa Maybacha Rydzyka? wiesz, co powiedzialo Metro Rydzykowi, na zapytani, > jakie maja dowody na to, co pisza (bo wg. niego to klamstwo); powiedziali, > ze "widziano o. Rydzyka w Maybachu"; a dowody, ze taki samochod > posiada? "widziano", i to wystarczy, zeby oszkalowac czlowieka; taka > jest "prawda" GW > > kolter napisał: > > > to znaczy ze jezeli on ich wspieral 26 lat temu to oni jego swinstwa maja > > > ukrywac ???o tym ze jankowski lubi chlopcow nawet Walesa wspomnial > > publicznie ,wiec cos w tym jest!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:34 ale michnik nikomu nie slubowal celibatu i moze bzykac co chce!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Owsik obronca wolnosci wypowiedzi (podobnie j 27.03.06, 20:33 zaraz ,zaraz jakbys mial z 17 lat i dostal w lape kilka lub kilkadziesiat tysiecy zlotych to tez bys milczal ,a co matka tego chlopaka jest glupia i nie widziala co sie dzieje ??co do maybacha to wszyscy oprucz ciebie wiedza ze jezdzil po wroclawiu i czesto byl widoczny kolo tej fundacji rydza ,oczywiscie teraz juz tego bledu nie bedzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski "oprucz"; tak samo "wiarygodne", jak "widziano" 27.03.06, 20:52 kolter napisał: > zaraz ,zaraz jakbys mial z 17 lat i dostal w lape kilka lub kilkadziesiat > tysiecy zlotych to tez bys milczal ,a co matka tego chlopaka jest glupia i nie > widziala co sie dzieje ??co do maybacha to wszyscy oprucz ciebie wiedza ze > jezdzil po wroclawiu i czesto byl widoczny kolo tej fundacji rydza ,oczywiscie > teraz juz tego bledu nie bedzie!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PO to banda pajaców. 27.03.06, 19:26 "boskiego Tadeo", jak powiedzialas, níe jest wcale taka jednoznaczna postacia; jeszcze w latach 80-tych w Krakowie, kiedy szefowal DA na Gorce, to robil wieczory poezji Stachury, organizowal ekumeniczne spotkania (za ktore "dostawal po uszach" w kurii, m.in. za sprawa "skarzypyty" Pieronka, obecnej "gwiazdy GW"); to dzieki "boskiemu Tadeo" wyjezdzalismy z Krakowa na spotkania Taize do Rzymu i Londynu (zawsze potrafil zalatwic zaproszenia u Wlochow i Anglikow dla jak najwiekszej liczby mlodych ludzi, zeby mogli dostac paszport); potem spotkalem go w Norymberdze - gdzie wtedy dzialal - tez bylo mnostwo polskiej i niemieckiej mlodziezy wokol niego; probuje ten fenomen rozgryzc: napewno nic tu nie wnosi tania i prymitywna propaganda Michnika i GW; ten czlowike zrobil wiele dobrego; to, ze od tylu lat - mimo zmasowanej propagandy srodowisk mu wrogich (o wielkich wplywach) istnieje RM i TV Trwam, to jego duzy sukces; OK, jesli chcesz, to mozesz sie z niego nasmiewac: ale co to wnosi do sprawy? lepiej da sie wyjasnic fenomen jego charyzmy? mozna go tez wyzywac od antysemitow i nazistow (podobnie jak J.Kaczynskiego); tez glupie i bezproduktywne: uzywanie inwektyw pozwala na jakas tam forme osobistej satysfakcji; niczego nie wyjasnia, i nieczego nie pozwala zrozumiec; . pozdrawiam isa.stern napisała: > boski Tadeo o Giertychu wyraził się: "przyszedł Judasz"... i jakoś nie widać u > niego chrześcijańskiej cnoty przebaczenia, mimo iż Roman tak b. się > stara....;))) > zresztą Tadeo traktuje PiS tak samo jak Pis jego - instrumentalnie... ta miłość > > wkrótce się skończy....;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS to banda pajaców. 27.03.06, 20:17 Kaczyńscy też mieli piękną kartę walczących z systemem totalitarnym, a teraz chcą go wprowadzić na nowo, tylko pod własnym szyldem - kaczyzmu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS to banda pajaców. 27.03.06, 21:04 chyba jednak Iso nie masz racji; ja nie widze z ich strony zagrozenia totalitaryzmem; raczej po stronie GW i PO: III RP jest "swieta" i nikomu nie wolno jej krytykowac (podobnie jak Balcerowicza); to dla mnie totalitaryzm isa.stern napisała: > Kaczyńscy też mieli piękną kartę walczących z systemem totalitarnym, a teraz > chcą go wprowadzić na nowo, tylko pod własnym szyldem - kaczyzmu...:P Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS to banda pajaców. 27.03.06, 21:14 PiS cały czas krytykuje III RP... gdyby nie media, to ktośby wiedział o aferach z udziałem działaczy SLD, co pozwoliło wygrać PiS, chyba to dostrzegasz?! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: PiS to banda pajaców. 27.03.06, 21:31 ale jakie media? i kiedy co napisaly? i kto za tym stal? Michnik i wszytskie media klamaly, mowiac, ze Kwasniewski nie wiedzial o aferze Rywina; juz w koncu sierpnia michnik pojechal do Juraty i poinformowal owczesnego prezydenta; potem trwaly rozgrywki; i dopiero w grudniu Michnik o tym napisal (wczesniej byly rozmowy Jakubowskiej i GTW z Agora w sprawie przejecia Polsatu); Marszalek i Kittel - jak sie ostatno okazalo - zmajstrowali przy pomocy WSI afere Szeremietiewa (ogaldnij sobie na www.itvp.pl/konfrontacja); dlaczego nagle ucichla sprawa komisji sledczej d(s inwilgacji mediow (tez sprawa Marszalek i Kittel), kiedy prezydent L.Kaczynski powiedzial, ze on jest jak najbardziej za powolaniem takiej komisji, ktora przy okazji pokaze wplyw bylych sluzb na media? a wypowiedz Urbana - tez dla "Konfrontacji", ze wiele razy miewal kontakty ze sluzbami? moze warto byloby to w koncu wyjasnic? isa.stern napisała: > PiS cały czas krytykuje III RP... gdyby nie media, to ktośby wiedział o aferach > > z udziałem działaczy SLD, co pozwoliło wygrać PiS, chyba to dostrzegasz?! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: PiS to banda pajaców. 27.03.06, 21:53 Sil, wybierasz jeden przykład i próbujesz manipulacji przez uogólniania, komu chcesz to wmówić - sobie...?! jeszcze nie jesteś przekonany do słuszności głoszonych przez siebie "faktów"....;) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się w 27.03.06, 21:34 pewien "target", <Silesiusie>. :-)); (Witaj :-D). Tak nawiasem mówiąc - nie zwróciłeś nigdy uwagi na analogię, że podobnie celnym strzelcem był Jerzy Urban, oczywiście w odniesieniu do innego "targetu"? Niemniej oba te "targety", mimo z reguły diametralnie różnych światopoglądów mają jedną cechę wspólną: negację sposobu, w jaki przebiegała transformacja oraz jej finalnych efektów. Przy czym "target" Ojdyra rozdziera szaty nad zaborem Polski przez - jak się teraz mówi - "łże-elity" oraz powszechnej aferalności, zaś "target" Urbana nad zaborem Polski przez kler - oraz również aferalności; w tym ostatnim to się nawet mimowolnie spotykają, chociaż nigdy by się do tego przed sobą nie przyznali :-)). Nie zabawny paradoks...? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:46 masz troche racji; choc w wypowiedzi Urbana dla "Konfrontacji" dostrzeglem pewien element samokrytyki: chyba sam widzi, ze kler nie ma zadnego wplywu, a inne srodowiska sa mocno aferalne; fenomen RM i o. Rydzyka to problem "kopniaka", jakim III RP "uraczyla" duza czesc spoleczenstwa oraz emigracje (wielu z emigrantow to "wykopani" przez junte Jaruzela soldarnosciowcy); stad o. Rydzyk tak dobrze funkcjonuje: "zagospodarowal" wszystkich odrzuconych przez III RP; kto tego nie chce widziec, ten nigdy nie zrozumie fenomenu RM; Kaczynscy to zrozumieli, stad tez i ich obecnosc w RM uchachany napisał: > pewien "target", <Silesiusie>. :-)); (Witaj :-D). Tak nawiasem mówiąc - > nie > zwróciłeś nigdy uwagi na analogię, że podobnie celnym strzelcem był Jerzy > Urban, oczywiście w odniesieniu do innego "targetu"? Niemniej oba te "targety", > > mimo z reguły diametralnie różnych światopoglądów mają jedną cechę wspólną: > negację sposobu, w jaki przebiegała transformacja oraz jej finalnych efektów. > Przy czym "target" Ojdyra rozdziera szaty nad zaborem Polski przez - jak się > teraz mówi - "łże-elity" oraz powszechnej aferalności, zaś "target" Urbana nad > zaborem Polski przez kler - oraz również aferalności; w tym ostatnim to się > nawet mimowolnie spotykają, chociaż nigdy by się do tego przed sobą nie > przyznali :-)). Nie zabawny paradoks...? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:50 jaki fenoman RM, to "Nie" ma więcej czytelników...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:53 Urban ma 3-4 miejsce ,a fakty i mity 4-6 !!ale rydz daleko z tylu Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:57 zapytaj "solidarnosciowej" emigracji, ludzi, ktorych jaruzel pognal jak Mojzesza na pustynie, co sadza o Nie isa.stern napisała: > jaki fenoman RM, to "Nie" ma więcej czytelników...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:06 Sil... no co Ty znowu... sam zacząłeś temat medialnego fenomenu, a teraz zmieniasz temat....:P Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:17 nie uciekam: nie dalej jak wczoraj prowadzilem dlugie rozmowy telefoniczne z Waldemarem (moj serdeczny przyjaciel jeszcze z gliwickiej podstawowki, traz jeden z najbardziej znanych w Niemczech dziennikarzy - specjalistow od ekonomii), i z Justinusem - historyk sztuki, podobnie jak ja doskonale zanjacy obecna minister edukacji w Niemczech, pania Annette Schavan; i rozmawialismy - m.in. - o fenomenie RM; doszlismy do wniosku, ze gdyby w Polsce od samego poczatku bylo cos na ksztalt komisji Gaucka w Niemczech, i gdyby konsekwentnie odsunieto odwplywu na rozne dziedziny bylych agentow SB, to nie byloby raczej fenomenu RM; RM korzysta -medialnie - z tego, ze w Polsce nigdy nie bylo lustracji; a to juz zasluga - w duzej mierze - Michnika, i jago bylych zastepcow w GW: Maleszki i Skalskiego; zaryzykowalbym teze, ze RM ´"rosnie" dzieki glupocie - m.in. GW isa.stern napisała: > Sil... no co Ty znowu... sam zacząłeś temat medialnego fenomenu, a teraz > zmieniasz temat....:P Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację, ale ważniejszym czynnikiem jest 27.03.06, 23:15 sytuacja ekonomiczna, a mianowicie ogromne nierówności materialne w społeczeństwie, a raczej ich zasięg. Pozostawiające wielkie rzesze ludzi - szczególnie starszych, uboższych, mniej wykształconych - w poczuciu ubóstwa. (to oczywiście relatywne, bo gdyby przeważająca większość była uboga - i ta frustracja byłaby mniejsza) Jestem przekonany, że gdyby tych czujących się pokrzywdzonymi w wyniku przemian było relatywnie niedużo - i o tyle mniejsza byłaby grupa docelowa oddziaływania imperium Ojca Rydzyka. Nawet gdyby sytuacja w zakresie dekomunizacji i lustracji była taka sama, jak jest. Ale w istocie - GW sama napędza do Ojdyra :- )). silesius.monachijski napisał: > nie uciekam: nie dalej jak wczoraj prowadzilem dlugie rozmowy telefoniczne z > Waldemarem (moj serdeczny przyjaciel jeszcze z gliwickiej podstawowki, traz > jeden z najbardziej znanych w Niemczech dziennikarzy - specjalistow od > ekonomii), i z Justinusem - historyk sztuki, podobnie jak ja doskonale zanjacy > obecna minister edukacji w Niemczech, pania Annette Schavan; i rozmawialismy - > m.in. - o fenomenie RM; doszlismy do wniosku, ze gdyby w Polsce od samego > poczatku bylo cos na ksztalt komisji Gaucka w Niemczech, i gdyby konsekwentnie > odsunieto odwplywu na rozne dziedziny bylych agentow SB, to nie byloby raczej > fenomenu RM; RM korzysta -medialnie - z tego, ze w Polsce nigdy nie bylo > lustracji; a to juz zasluga - w duzej mierze - Michnika, i jago bylych > zastepcow w GW: Maleszki i Skalskiego; zaryzykowalbym teze, ze RM ´"rosnie" > dzieki glupocie - m.in. GW Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Masz rację, ale ważniejszym czynnikiem jest 27.03.06, 23:22 powiem Ci szczerze -mieszkam w Niemczech, i jestem "frankofilem", wiec interesuje mnie, co dzieje sie we Francji; gdyby nie RM to mielibysmy w Polsce podobne rozruchy jak we Francji, czy tez tak silny ruch narodowo- socjalistyczny, jak we wschodnich Niemczech; zawsze o tym mowil: RM "kanalizuje" negatywne emocje tych, ktorych "cudotworca" Balcerowicz zepchnal na margines; RM to taki "wentyl bezpieczenstwa"; chyba wszystkie sily polityczne w Polsce zdaja sobie z tego sprawe, stad tak go toleruja; lepiej o Rydzyk i RM, niz mlodziency w skorzanych butach i ogolonych lbych, ktorzy bija kogo popadnie na ulicy; o tym tez warto pamietac uchachany napisał: > sytuacja ekonomiczna, a mianowicie ogromne nierówności materialne w > społeczeństwie, a raczej ich zasięg. Pozostawiające wielkie rzesze ludzi - > szczególnie starszych, uboższych, mniej wykształconych - w poczuciu ubóstwa. > (to oczywiście relatywne, bo gdyby przeważająca większość była uboga - i ta > frustracja byłaby mniejsza) > Jestem przekonany, że gdyby tych czujących się pokrzywdzonymi w wyniku przemian > > było relatywnie niedużo - i o tyle mniejsza byłaby grupa docelowa oddziaływania > > imperium Ojca Rydzyka. Nawet gdyby sytuacja w zakresie dekomunizacji i > lustracji była taka sama, jak jest. Ale w istocie - GW sama napędza do Ojdyra : > - > )). > > > silesius.monachijski napisał: > > > nie uciekam: nie dalej jak wczoraj prowadzilem dlugie rozmowy telefoniczn > e z > > Waldemarem (moj serdeczny przyjaciel jeszcze z gliwickiej podstawowki, tr > az > > jeden z najbardziej znanych w Niemczech dziennikarzy - specjalistow od > > ekonomii), i z Justinusem - historyk sztuki, podobnie jak ja doskonale > zanjacy > > obecna minister edukacji w Niemczech, pania Annette Schavan; i rozmawiali > smy - > > > m.in. - o fenomenie RM; doszlismy do wniosku, ze gdyby w Polsce od samego > > > poczatku bylo cos na ksztalt komisji Gaucka w Niemczech, i gdyby > konsekwentnie > > odsunieto odwplywu na rozne dziedziny bylych agentow SB, to nie byloby ra > czej > > fenomenu RM; RM korzysta -medialnie - z tego, ze w Polsce nigdy nie bylo > > lustracji; a to juz zasluga - w duzej mierze - Michnika, i jago bylych > > zastepcow w GW: Maleszki i Skalskiego; zaryzykowalbym teze, ze RM ´"rosni > e" > > dzieki glupocie - m.in. GW Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No, ale jakby tak policzyć wszystkich fanów, także 27.03.06, 22:27 tych mniej czytatych, a bardziej słuchatych czy widziatych, oraz świeżo znęconych rządowym publicity przydawanym przez Pis mediom Ojdyra - to kto wie...? isa.stern napisała: > jaki fenoman RM, to "Nie" ma więcej czytelników...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: No, ale jakby tak policzyć wszystkich fanów, 27.03.06, 23:22 jestem przekonana, że ortodoksyjnych "komuchów" jest więcej niż ortodoksyjnych "moherów" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: No, ale jakby tak policzyć wszystkich fanów, 27.03.06, 23:36 pewnie masz racje; ja sie ciesze, ze nRM "kanalizuje" negatywny stosunek do nowych porzadkow, i spelnia role (troche) takiego "wentyla bezpieczenstwa"; wole RM niz to, co dzieje sie we Francji; a ze w Polsce panuje chamstwo - jezeli chodzi o traktowanie pracownikow - to znam z relacji rodzinnych; kontrakty na 3, 6 miesiecy, i najlepiej na "lewo" (zeby pracowdawca nie musial placic ZUS-u); a potem? czas pokaze; zauwazylem, ze w Polsce ostatnio jakby wogole nie obowiazywaly prawa chroniace pracownika; masz byle jaka prace (takze i na "lewo": bez skladek emerytalnych, ubezpieczenia, itd.), to sie ciesz; tego w Niemczech nie ma; a to jest rzeczywistosc III RP; moze Wy z tym nie macie problemu, ale wielu ludzi w Polsce ma (i to ludzie wykwalifikowani); . P.S. Przed chwila soatle maila od mojej przyjaciolki (Mama mojego chrzesniaka): przed tygodniem mialem Urosziny i Imieniny (44 urodziny - wierk Mickíewiczowski), i bylem w Polsce; i moi przyjaciele chca ze mna razem w przyszla niedziele swietowac (poza moja przyjaciolka z W-wy sami Niemcy); oczywiscie, ze jestem za; czy to nie piekne? moi przyjaciele nie wyobrazaja sobie, ze nie moglibysmy mocih Uroszin "uswiecic"; a wiekszosc z nich to Ewangelicy isa.stern napisała: > jestem przekonana, że ortodoksyjnych "komuchów" jest więcej niż > ortodoksyjnych "moherów" Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A to naprawdę trudno ocenić... Trzeba by policzyć 27.03.06, 23:46 wszystkich mundurowych emerytów - ale i oni krzyczą "złodzieje!" na "lumpenliberałów"; ex-aparatczyków PZPR (bo ci szeregowcy to często już w moherze; sam pamiętam, jakie cudowne nawrócenia były zaraz po '90 roku :-))!). Poza tym, w procesie łykania i glajszachtowania różnych elektoratów przez PiS następuje również na zasadzie wzajemności poszerzanie bazy Ojdyrnej. Charaktarystyczna jest tu lektura różnych prawicowych blogów: otóż o ile z początku na świeżo odkryty po wyborach fakt zawarcia sojuszu Ojdyr-PiS reagowano w wielu przypadkach z niechęcią, niedowierzaniem i zdegustowaniem - o tyle teraz już traktowane jest jako coś jak najnormalniejszego. A jak u <Galby> zapytałem wręcz, czy uważają za normalne, żeby kalendarz papieskich wizyt decydował o życiu politycznym w Polsce (chodziło gierki z wykorzystaniem wizyty papieża jako argumentu w sporach o wybory) - to wszyscy przypalili głupa i nikt się odpowiedzieć nie pofatygował.... isa.stern napisała: > jestem przekonana, że ortodoksyjnych "komuchów" jest więcej niż > ortodoksyjnych "moherów" Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A to naprawdę trudno ocenić... Trzeba by poli 27.03.06, 23:50 wizyty papieza nie nalezy politycznie wykorzystywac; nie lubie Olejniczaka, ale w "Co z ta Polska" slusznie zareplikowal: a co ma wizyta papieska do wyborow? lepiej, zeby byly na poczatku maja; HGW nic nie odpowiedziala; powiem szczerze: lepiej, zeby wybory byly przed wizyta papieska; obecnie mamy codziennie walke wszytskich ze wszytskimi (trudno o to winic tylko PiS); wybory dalyby jakies rozstrzygniecie, i zamnely "gebe" krzykaczom; to napewno przyczyniloby sie do tego, ze wizyta papieska odbylaby sie w okolicznosciach bardziej godnych; tak mysle uchachany napisał: > wszystkich mundurowych emerytów - ale i oni krzyczą "złodzieje!" > na "lumpenliberałów"; ex-aparatczyków PZPR (bo ci szeregowcy to często już w > moherze; sam pamiętam, jakie cudowne nawrócenia były zaraz po '90 roku :-))!). > Poza tym, w procesie łykania i glajszachtowania różnych elektoratów przez PiS > następuje również na zasadzie wzajemności poszerzanie bazy Ojdyrnej. > Charaktarystyczna jest tu lektura różnych prawicowych blogów: otóż o ile z > początku na świeżo odkryty po wyborach fakt zawarcia sojuszu Ojdyr-PiS > reagowano w wielu przypadkach z niechęcią, niedowierzaniem i zdegustowaniem - o > > tyle teraz już traktowane jest jako coś jak najnormalniejszego. > > A jak u <Galby> zapytałem wręcz, czy uważają za normalne, żeby kalendar > z > papieskich wizyt decydował o życiu politycznym w Polsce (chodziło gierki z > wykorzystaniem wizyty papieża jako argumentu w sporach o wybory) - to wszyscy > przypalili głupa i nikt się odpowiedzieć nie pofatygował.... > > isa.stern napisała: > > > jestem przekonana, że ortodoksyjnych "komuchów" jest więcej niż > > ortodoksyjnych "moherów" Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:51 co ty pier... osle jeden nawet wybory tak ustawiaja zeby benka w nie nie wmanewrowac dzis jarek mowil ze musi to ustalic z episkopatem a ty jakies idotyzmy glosisz ze kler niema wplywu ,gdyby kler niemial wplywu to twoj idol zlodziej torunski dawno by plackiem lezal w jakims zakonie ,albo w kryminale siedzial!! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:49 ten target "grupa docelowa, do której adresowany jest towar": 1. media o. dyr.; 2. beton, którego symbolem może być Urban - mają jeszcze jeden wspólny mianownik, są równie zaimpregnowane na wszystko, co im nie pasuje do jedynie słusznej "idei"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 21:56 a co powiesz o Michniku i GW? Michnik sam uzywa sformulowan typu "rynsztok", "koltuni" pod adresem adwersarzy, sam zas - zaatakowany celnie przez Ziemkiewicza w Newsweeku, ucieka sie do procesu sadowego; to dopiero beton, nieprawdaz? isa.stern napisała: > ten target "grupa docelowa, do której adresowany jest towar": 1. media o. dyr.; > > 2. beton, którego symbolem może być Urban - mają jeszcze jeden wspólny > mianownik, są równie zaimpregnowane na wszystko, co im nie pasuje do jedynie > słusznej "idei"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:09 co się martwisz, to wolny kraj, Michnik może pozwać kogo chce, to rola sądu, aby wydać wyrok, rozpatrując czy jego zarzuty są słuszne... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:20 tylko, ze sie osmieszyl; "jaka bronia wojujesz, od takiej zginiesz"; stosujac "zasady" Michnika, to PiS juz dawno powinien bylGW wytoczyc pare procesow (podobnie jak J. Kurski TVP za to, ze Olejnik zaprosila go na rozmowe, gdzie w studiu - za nim - wisial "portret" bulteriera); Michnik tym procesem sam sie osmieszyl isa.stern napisała: > co się martwisz, to wolny kraj, Michnik może pozwać kogo chce, to rola sądu, > aby wydać wyrok, rozpatrując czy jego zarzuty są słuszne... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:22 czym sie Michnik niby osmieszyl ,ze jakis gamon z gliwic non top o tym wspomina w swych postach??skoro uznal sie obrazony to ma prawo isc z tym do sadu!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:29 a niech idzie i do diabla; o co mi po tym? ale zrobil z siebie glupca; nawet Czuchnowskiemu bylo w studiu TVP nieswojo (zobacz sobie "Konfrontacje" z 15 marca: www.itvp.pl/konfrontacja) kolter napisał: > czym sie Michnik niby osmieszyl ,ze jakis gamon z gliwic non top o tym wspomina > > w swych postach??skoro uznal sie obrazony to ma prawo isc z tym do sadu!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: "Boski Tadeo" po prostu celnie wstrzelił się 27.03.06, 22:37 Mam nadzieje ze sedzia ktory ta sprawe wezmie bedzie sie czul normalnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A dajże Ty spokój z tym Michnikiem! Widzę, że 27.03.06, 22:16 mimo wszystkie gromów, jakie na niego ciskasz - masz jednak do niego stosunek conajmniej ambiwalentny :-)); jako żywo przypomina to zawiedzioną miłość... polityczną rzecz prosta - albo/i intelektualną... Czy się mylę...? silesius.monachijski napisał: > a co powiesz o Michniku i GW? Michnik sam uzywa sformulowan > typu "rynsztok", "koltuni" pod adresem adwersarzy, sam zas - zaatakowany celnie > > przez Ziemkiewicza w Newsweeku, ucieka sie do procesu sadowego; to dopiero > beton, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A dajże Ty spokój z tym Michnikiem! Widzę, że 27.03.06, 22:25 bo nie rozumiem Michnika: majac za soba caly autorytet, ktory zdobyl w stanie wojennym (i wczesniej), tak bardzo sie "upartyjnil", ze przegral wszytsko, co wczesniej mial; gdyby zajal pozycje neutralna - komentatora i troche "sedzeigo" - to tylko by wygral; teraz stalsie smiesznym graczem na scenie politycznej, ktory probuje pomagac bylym komuchom (z Jaruzelem w Paryzu, "Kiszczak czlowiek honoru" - za co slusznie go "zjechal" Czeslaw Bielecki w rzepie, potem wspolny artykul z cimoszka w gw); to Michnik przegral swoja karte (bez mojej zaslugi) uchachany napisał: > mimo wszystkie gromów, jakie na niego ciskasz - masz jednak do niego stosunek > conajmniej ambiwalentny :-)); jako żywo przypomina to zawiedzioną miłość... > polityczną rzecz prosta - albo/i intelektualną... Czy się mylę...? > > silesius.monachijski napisał: > > > a co powiesz o Michniku i GW? Michnik sam uzywa sformulowan > > typu "rynsztok", "koltuni" pod adresem adwersarzy, sam zas - zaatakowany > celnie > > > > przez Ziemkiewicza w Newsweeku, ucieka sie do procesu sadowego; to dopier > o > > beton, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Zgadzam się z Tobą: zużył się w bieżących gierkach 27.03.06, 22:34 (bardzo nieraz tandetnej konduity) jak nie przymierzając Wałęsa, i chyba nie docenił narodowej tęsknoty do mówienia "tak-tak, nie-nie" i wyraźnego określania granic łajdactwa. I mimo własnych wezwań do swego środowiska o wyjście z żydokomunistycznego getta myślowego sam tak nigdy do końca z niego nie wyszedł; ale na moje pytanie - nie odpowiedziałeś :-)). Może sam przed sobą nie chcesz się przyznać... :-))...? silesius.monachijski napisał: > bo nie rozumiem Michnika: majac za soba caly autorytet, ktory zdobyl w stanie > wojennym (i wczesniej), tak bardzo sie "upartyjnil", ze przegral wszytsko, co > wczesniej mial; gdyby zajal pozycje neutralna - komentatora i > troche "sedzeigo" - to tylko by wygral; teraz stalsie smiesznym graczem na > scenie politycznej, ktory probuje pomagac bylym komuchom (z Jaruzelem w > Paryzu, "Kiszczak czlowiek honoru" - za co slusznie go "zjechal" Czeslaw > Bielecki w rzepie, potem wspolny artykul z cimoszka w gw); to Michnik przegral > swoja karte (bez mojej zaslugi) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Zgadzam się z Tobą: zużył się w bieżących gie 27.03.06, 22:42 co masz na mysli? ja Michnika bardzo cenie za lata 60-80 te; ale to nie czeka na cale zycie; antysemita niegdy nie bylem, nie jestem i nie bede (co wiecej: w latach 80-tych bylem jednym z kilku studentow-chrzescijan, ktorzy w szabes chodzili do synagogi Remuh na Kazimierzu, zeby byla dostateczna liczba mezczyzn do modlitwy - to bylo jeszcze przed "zydowskim boomem"); Jezeli przypominam jego rodzicieli czy brata Stefana, zbrodniarza stalinowskiego, to nie, zeby szerzyc antysemityzm, tylko zeby zwrocic uwage na problem, ktory w Polsce nigdy nie rozwiazali; gdyby zawczasu ukarano wszytskich winych za popelnione winy, to takich dyskusji dzisaij wogoel by nie bylo; to dotycvzy takze rodziny pani Rapaczynski, pani Luczywo, pana Gerberta i pana Skalskiego (i wielu innych); to nie ma nic - ale nic - wspolnego z antysemityzmem uchachany napisał: > (bardzo nieraz tandetnej konduity) jak nie przymierzając Wałęsa, i chyba nie > docenił narodowej tęsknoty do mówienia "tak-tak, nie-nie" i wyraźnego > określania granic łajdactwa. I mimo własnych wezwań do swego środowiska o > wyjście z żydokomunistycznego getta myślowego sam tak nigdy do końca z niego > nie wyszedł; ale na moje pytanie - nie odpowiedziałeś :-)). Może sam przed sobą > > nie chcesz się przyznać... :-))...? > > silesius.monachijski napisał: > > > bo nie rozumiem Michnika: majac za soba caly autorytet, ktory zdobyl w st > anie > > wojennym (i wczesniej), tak bardzo sie "upartyjnil", ze przegral wszytsko > , co > > wczesniej mial; gdyby zajal pozycje neutralna - komentatora i > > troche "sedzeigo" - to tylko by wygral; teraz stalsie smiesznym graczem n > a > > scenie politycznej, ktory probuje pomagac bylym komuchom (z Jaruzelem w > > Paryzu, "Kiszczak czlowiek honoru" - za co slusznie go "zjechal" Czeslaw > > Bielecki w rzepie, potem wspolny artykul z cimoszka w gw); to Michnik > przegral > > swoja karte (bez mojej zaslugi) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany A toż ja Cię o antysemityzm nie posądzam, a i sam 27.03.06, 23:00 antysemitą nie jestem; miałem na myśli to, że Michnik, pochodząc z tzw. "żydokomuny" (tego terminu używam tylko nometycznie, bez zwykłej u nas aksjologii mu przydawanej), czego przecież nigdy nie krył, sam namawiał "swoich", aby porzucili pewne atawizmy, charakterystyczne dla tego środowiska. A więc wynikłą (jakby z syndromu "Żyda-Tułacza") nieufność do społeczeństwa, w którym żyli i przesadny strach przed jego potencjalnie szerokim antysemityzmem. Sam o tym kiedyś pisał. Natomiast to wcześniejsze pytanie zadałem, bo widzę u Ciebie nader emocjonalny stosunek do Michnika :- ))... Ale nie będę Cię dalej męczył o odpowiedź :-))... silesius.monachijski napisał: > co masz na mysli? ja Michnika bardzo cenie za lata 60-80 te; ale to nie czeka > na cale zycie; antysemita niegdy nie bylem, nie jestem i nie bede (co wiecej: w > > latach 80-tych bylem jednym z kilku studentow-chrzescijan, ktorzy w szabes > chodzili do synagogi Remuh na Kazimierzu, zeby byla dostateczna liczba mezczyzn > > do modlitwy - to bylo jeszcze przed "zydowskim boomem"); Jezeli przypominam > jego rodzicieli czy brata Stefana, zbrodniarza stalinowskiego, to nie, zeby > szerzyc antysemityzm, tylko zeby zwrocic uwage na problem, ktory w Polsce nigdy > > nie rozwiazali; gdyby zawczasu ukarano wszytskich winych za popelnione winy, to > > takich dyskusji dzisaij wogoel by nie bylo; to dotycvzy takze rodziny pani > Rapaczynski, pani Luczywo, pana Gerberta i pana Skalskiego (i wielu innych); to > > nie ma nic - ale nic - wspolnego z antysemityzmem Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A toż ja Cię o antysemityzm nie posądzam, a i 27.03.06, 23:10 Widzisz: jak kiedys ktos "bral pala" w plecy za Michnika, i bronil Michnika jak Ewangelii (takze i moja przyjaciolka ze studiow: Manuela Gretkowska i Andrzej Kumor - wygnany do Kanady "terrorysta", naczelny "Goncy" - www.goniec.net), ten teraz juz nieczego nie moze pojac; mam do niego wielki zal: nie chodzi o to, ze wybronil komuchow od odpowiedzialnosci za ich zbrodnie; chodzi o to, ze "namacil" Polakom w mozgach: teraz komuchy obnosze sie z tym, ze sa obroncami tzw. "nomenklaturowej" demokracji, zas byli Michnika wspoltowarzysze - w tym i mecenas Jan Olszewski (wspanialy obronca opozycjonistow za komuny) uchodza za "oszolomow"; wstyd mi Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tak też i myślałem; dziękuje za szczerość :-)) 27.03.06, 23:20 Niestety nigdzie nie mogę znaleźć pewnego poświęconego Michnikowi wierszyka, który napisałem przed laty przy okazji afery Rywina; myślę, że byś go docenił :- )). A ku swemu żalowi nie mam pamięci homerowskiego aojda... silesius.monachijski napisał: > Widzisz: jak kiedys ktos "bral pala" w plecy za Michnika, i bronil Michnika jak > > Ewangelii (takze i moja przyjaciolka ze studiow: Manuela Gretkowska i Andrzej > Kumor - wygnany do Kanady "terrorysta", naczelny "Goncy" - www.goniec.net), ten > > teraz juz nieczego nie moze pojac; mam do niego wielki zal: nie chodzi o to, ze > > wybronil komuchow od odpowiedzialnosci za ich zbrodnie; chodzi o to, > ze "namacil" Polakom w mozgach: teraz komuchy obnosze sie z tym, ze sa > obroncami tzw. "nomenklaturowej" demokracji, zas byli Michnika wspoltowarzysze > - > w tym i mecenas Jan Olszewski (wspanialy obronca opozycjonistow za komuny) > uchodza za "oszolomow"; wstyd mi Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Zgadzam się z Tobą: zużył się w bieżących gie 27.03.06, 23:01 skoro jestes wielbicielem tadka torunskiego ,to znak ze jestes zwyklym antysemita , i mozesz te bzdety o chodzeniu w szabas opowiadac moherowym ciociom mitomanie pospolity!! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Masz rację <Izo> - jedni drugich by najchętniej 27.03.06, 22:10 utopili w łyżce wody :-)) (mówię oczywiście o tych, którzy korzystają z mediów w celach bałwochwalczych, a nie poznawczych :-)) ) isa.stern napisała: > ten target "grupa docelowa, do której adresowany jest towar": 1. media o. dyr.; > > 2. beton, którego symbolem może być Urban - mają jeszcze jeden wspólny > mianownik, są równie zaimpregnowane na wszystko, co im nie pasuje do jedynie > słusznej "idei"...;) Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski A po co PO ma z tą xerokopią Jarusia gadac??? 27.03.06, 18:31 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: A po co PO ma z tą xerokopią Jarusia gadac??? 27.03.06, 18:33 Witaj, gdzies tu paleta sie ta lajza niby monachijska !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Masz na mysli tego P_E_D_O_F_I_L_A_??? 27.03.06, 18:54 te samo bydle !! faszystowsko klerykalne!! Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski To straszne: ohydny Giovanni znowu na wolności??? 27.03.06, 18:58 Ten obleśny bezrobotny emigrant znowu zagraza małym dzieciom. Co za ohyda.... kto go wypuscil z tej izolatki??? Toz to grozna bestia! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: To straszne: ohydny Giovanni znowu na wolnośc 27.03.06, 19:46 czamu obrazasz koltera? ürzeciez uczciwie czysci buty w koszarach amerykanskichw Mannheim; bedac w Lizbonie, zalatwilem, zeby od 1 maja mogl - razem z toba - czyscic buty na Chiadu i Rossio w Lizbonie; moze skorzystacie z oferty? silenius.monachijski napisała: > Ten obleśny bezrobotny emigrant znowu zagraza małym dzieciom. Co za ohyda.... > kto go wypuscil z tej izolatki??? Toz to grozna bestia! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: A po co PO ma z tą xerokopią Jarusia gadac??? 27.03.06, 18:33 a co za różnica, oni obaj to xeroboye są..;))) Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski Nieprawda, razem mają jedno jajo! 27.03.06, 18:38 czyli jeden jest 1/2 boy a drugi jest pustomoszniak. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski A klonom "wyzarl" alkohol resztki szarych komorek 27.03.06, 19:34 silenius.monachijski napisała: > czyli jeden jest 1/2 boy a drugi jest pustomoszniak. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: A klonom "wyzarl" alkohol resztki szarych kom 27.03.06, 19:50 hej folksdojcze! wracajcie do kraju,ogolimy wam tylko lby i bedziecie mogli zapisac sie do partii wg waszych preferencji ,no i mozecie budowac IVRP! z koreanczykami to bedzie tanie panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: A klonom "wyzarl" alkohol resztki szarych kom 27.03.06, 20:16 och Ziuta38, nie daruję Ci tej wypowiedzi, jest obrzydliwa, życze Ci, by Twoje ziemskie obecne wcielenie nie przystawało do Twych wypowiedzi, jeśli tak nie jest, to Ci szczerze współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Brawo Ziuta: dobrze tego cw..a silesiusa usadziłaś 27.03.06, 20:23 ten bezrobotny zdrajca ciagnie zapomoge w Reichu a bryluje na polskim forum i jeszcze na GW wybrzydza. Bydlak i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: A klonom "wyzarl" alkohol resztki szarych kom 27.03.06, 20:33 ziuta potrzebuje "fiuta"; tez piekne, prawda? ziuta38 napisał: > hej folksdojcze! > wracajcie do kraju,ogolimy wam tylko lby > i bedziecie mogli zapisac sie do partii > wg waszych preferencji ,no i mozecie budowac IVRP! > z koreanczykami to bedzie tanie panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan11111 kaczynscy i system prezydencki - cel wyborow 27.03.06, 19:00 Witam, wielu się zastanawia, dlaczego „jaruś” prze tak mocno do wyborów, z pewnością dla wielu jest to trudne do zrozumienia, dla mnie sprawa jest banalnie prosta i już wyjaśniam. Poczynań pana “jaroslawa małego” nigdy nie wolno odczytywać, wprost, bowiem człowiek ten w swoim pokrętnym umyśle, zachowaniu i sposobie wysławiania, nigdy do niczego nie zmierzał droga bezpośrednią, nigdy nie ujawniał bezpośrednich intencji, tak i w tym wypadku cała awantura z „majowymi” wyborami to tylko taką „zasłona dymną” i „narzędziem” na drodze do próby wprowadzenia systemu prezydenckiego, albo raczej próby „przekonania” do niego społeczeństwa. Zwyczajnie chodzi o prezydencki ustrój, o czym zresztą wiele razy bracia xero wspominali w przeróżnych momentach swojej kariery a teraz poprzez niemożność wyłonienia, w wyborach powszechnych, stabilnej większości parlamentarnej, (czyli parlamentarny pat), będzie starał się uzasadnić ze jedynym rozsądnym wyjściem, z tego pata z “obiektywnego” punktu widzenia jest ustrój prezydencki, bo parlamentarny się nie sprawdził, ponieważ wprowadza tylko zamęt, czyli skracając cala historie zależy mu na wyborach w maju, bo zależy mu na wyniku, który niczego nie rozwiąże, nie zmieni, po to, aby mieć uzasadnienie przed społeczeństwem do zmiany ustroju, I założę się o każde pieniądze ze Tak będzie, Już to słyszę - Zobaczcie dwa razy robiliśmy wybory, dwa razy chcieliśmy “dobrze” I nic z tego nie wyszło, tylko wydane pieniądze podatników, nawet daliśmy szanse opozycji na przejecie władzy i tez nie wyszło znaczy ze system jest zły trzeba go zmienić, bo się nie sprawdza. I nawet opozycja będzie miała kłopot z podważeniem takiej argumentacji przed społeczeństwem po dwukrotnych nieudanych, (nierozstrzygniętych) wyborach, a ze tak się “akurat” złożyło ze brat jest prezydentem to już nie moja wina (argumentacja jarusia) inaczej nie można, bo w takim systemie jak obecny “stabilnie” rządzić się nie da, “stabilizatorzy dyktują warunki” wygranym, ciągle podwarzaja decyzje tego naszego “świetnego rządu “, razem z nie konstruktywną opozycja. Stad te ciągle sztucznie wywoływane przez PIS awantury, maja one na celu podważenie skuteczności systemu parlamentarnego w oczach społeczeństwa i inny cel w moim przekonaniu nie istnieje, jak tylko ten. Prosze ruszcie troszkę rozumem a wszystko stanie się jasne. POzdro dla trzeźwo myślących!!! Tylko pozostanie jedno pytanie, czy zagwarantujecie mi ze jednego dnia naszemu “społeczeństwu” nie przyjdzie do głowy wybrać Leppera na prezydenta, w zmienionym nowym prezydenckim ustroju lub kogoś w jego pokroju? Myślę ze zwyczajnie Polacy nie “dorośli” jeszcze do takiego ustroju, ••••••••••••••dlatego uważam ze gra podjęta przez braci xero jest bardzo niebezpieczna I ma na celu tylko ich partykularny osobisty interes jak władza absolutna poza wszelka kontrola i niczym takim jak, wybrany demokratycznie parlament, nie skrępowana, i bynajmniej nie chodzi im o wygranie “majowych” wyborów, wręcz przeciwnie: o utrzymanie stanu obecnego bałaganu, a po „majowych wyborach” od naszego nowego „prezia” usłyszycie o niezbędnej potrzebie referendum, w którym padnie pytanie o to, czy zgadzacie się na zmianę systemu na prezydencki, bo przecież parlamentarny się “nie sprawdził”, ponieważ prowadzi tylko do „awantur”, a takież (referendum) trzeba przeprowadzić jak najszybciej po to aby „uporządkować” kraj i uspokoić „zmęczone” po tych „nieustannych awanturach” społeczeństwo i jesienne wybory samorządowe będą do tego najbardziej wygodne, bo można zrobić je razem z referendum – i „taniej” będzie, i frekwencja przy okazji większa SAME ZALETY!!! (dlatego ober kaczor nie zgodzi się na jesienny termin wyborów parlamentarnych – no bo jak trzy w jednym?) . DONALD - W TOBIE JEDYNA NADZIEJA NIE DAJ SIĘ WCIĄGNĄĆ W TĄ PERFIDNĄ GRĘ MAŁEGO POKRĘTNEGO CZLOWIECZKA!!!!!!!!!!!!!, „NIE” DLA WYBORÓW W MAJU!!!!!!!!!! JESIENIĄ KACZKI BĘDĄ JUŻ HISTORIĄ!!!!!! Odnosnie 2/3 glosow w parlamencie potrzebnych do zmiany konstytucji!!!!!!!!!!!!!! Kaczory stosują politykę faktów dokonanych - gdy padnie hasło "referendum" zacznie ono żyć własnym życiem, podgrzewanym i podtrzymywanym przez media (jak wiele haseł w przeszłości), zwyczajnie zacznie się o tym mówić z uzasadnieniem opisanym powyżej w moim poście- a stad, od słów do czynów droga bardzo krotka, z odpowiednio nastawionym (manipulowanym, zmęczonym wojnami i kryzysami) społeczeństwem jest, jak najbardziej prawdopodobne ze społeczeństwo to podchwyci chcąc sobie kupic zwyczajny spokój, (od czego są „sondaże”). Odnośnie parlamentu i zmiany konstytucji, słynne 2/3 głosów, gdybyście zrozumiali do końca mój post wpadlibyście na to ze właśnie, dlatego "referendum”, aby wymóc na opozycji ta zgodę na zmianę konstytucji, bo która partia odważy się sprzeciwić tej zmianie, jeżeli w ogólnonarodowym referendum społeczeństwo powie "tak" dla tej zmiany????????. Dlatego jest to gra wyjątkowo PERFIDNA bo obliczona na emocje narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: kaczynscy i system prezydencki - cel wyborow 27.03.06, 20:07 alez u podstawy Twoich rozważań jest, że klan chce prawdziwie wyborów, tymczasem oni robią wszystko, by niby chcąc, nie dopuścic do wyborów na wiosnę Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: kaczynscy i system prezydencki - cel wyborow 27.03.06, 20:11 hiszpan11111 napisał: > i, bo > która partia odważy się sprzeciwić tej zmianie, jeżeli w ogólnonarodowym > referendum społeczeństwo powie "tak" dla tej zmiany????????. Dlatego jest to > gra wyjątkowo PERFIDNA bo obliczona na emocje narodu. może i tak planuje ale to jest faszyzm a tak naprawdę neofaszyzm XXIw. i na to sa art. w konstytucji. pl.wikipedia.org/wiki/Faszyzm Faszyzm (wł. fascismo, od fascio - wiązka, związek) - doktryna polityczna wyrosła ze sprzeciwu wobec demokracji parlamentarnej, głosząca kult narodu bądź państwa, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny. Faszyzm podkreślał niechęć wobec zarówno liberalizmu, jak i komunizmu. Początowo nazwa odnosiła się tylko do włoskiego faszyzmu, później była stosowana wobec pokrewnych ruchów w latach 20. i 30. XX wieku, zwłaszcza narodowego socjalizmu w Niemczech, oraz współczesnych ruchów wywodzących się z partii faszystowskich. Jeżeli będą próby ubeswłasnowolnienia parlamentu to jest prosty koniec kaczyzmu; Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej: Art. 13. Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Aleś Ty upierdliwy z wciskaniem tego kitu... 27.03.06, 22:00 Jedynyn sposobem by powiódł się zamiar wprowadzenia systemu prezydenckiego jest przekonanie PO do wspólnego głosowania za niezbędnymi zmianami w konstytucji. Już to widzę, jak Tusk z Rokitą oddają władzę Kaczyńskiemu :-)) Trzeba 2/3 do tego głosów, czyli 307; PiS - 156 PO - 131 Sa - 55 SLD - 55 PSL - 25 niezrzeszeni - 6 Umiesz liczyć? Bez PO - to trzeba z SLD. Już to widzę... A w wyborach, choćby PiS się skichał, to 2/3 głosów nie uzbiera. Chyba że mają już tyle kwitów z IPN naszykowanych na wszystkich, że i na to liczą. Może ciemny lud we wszystkie uwierzy...? Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 19:03 Galba rzekł: Rokita o 19.00 nie może bo wtedy leci dobranocka. W końcu skądś Jan Maria musi czerpac natchnienie do swoich bajań. 19.30 też nie jest dobra. Leci Dziennik. Skąd Prezydent będzie wiedział, co postanowił brat Jarosław. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 19:04 podobno maja darmowe minuty Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Prezydent zaprosił PO; PO nie wie czy przyjdz 27.03.06, 19:24 Po co oni tam się pchają. I tak to nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"??? 27.03.06, 19:43 Niemcy zaprotestowali? Spiegel, SZ czy moze Bild? Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"? 27.03.06, 19:58 protestowali folkdojcze i dziadki z wermachtu, wiec przeniesiono dyskusje na czystopolskie lamy naszego dziennika. telefonyj z protestem do ojca rydzyka podczas rozmow niedokonczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"? 27.03.06, 20:11 Kurski triumfuje, jego na wierzchu, sprawa służby dziadka Tuska w Wermahcie żyje w umysłach podmiotów zycia politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"? 27.03.06, 20:35 gdyby Tusk nie klamal, to "Kurskiego nie byloby na wierzchu" stagra napisał: > Kurski triumfuje, jego na wierzchu, sprawa służby dziadka Tuska w Wermahcie > żyje w umysłach podmiotów zycia politycznego Odpowiedz Link Zgłoś
stagra Re: Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"? 27.03.06, 20:41 jest jakaś prawda w tym, co mówisz, bo kto sie bawi w politykę musi się liczyć z najbardziej niemoralnym czynem przeciwnika. To jest oczywiste, ale mnie chodziło o to, by podkreślić, że prawda choćby najgłupsza zawsze znajdzie swego głupca,który bezkrytycznie ja powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Dlaczego GW usunela dyskusje o "Media Markt"? 27.03.06, 20:55 a przypomnij sobie Clintona: slusznie mowisz; starpolskie przyslowie powtarza: "jesli nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz"; a Tusk sie pchal, i sklamal; co wiecej: TVN nie dopuscila na antene material zrealizowany przed II tura wyborow prezydenckich, w ktorym kuzynka Tuska mowi, ze wszyscy w rodzinie znali przeszlosc dziadka (ostatnio emitowany w "Konfrontacji" na poczatku marca); od polityka przyxnajmniej jednego wolno oczekiwac: ze nie klamie stagra napisał: > jest jakaś prawda w tym, co mówisz, bo kto sie bawi w politykę musi się liczyć > z najbardziej niemoralnym czynem przeciwnika. To jest oczywiste, ale mnie > chodziło o to, by podkreślić, że prawda choćby najgłupsza zawsze znajdzie swego > > głupca,który bezkrytycznie ja powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 20:50 czy klamal ze nie? Skad wiesz ze Tusk klamal? ps Buty w Lisbonie czyszcza na Rua Augusta nie Rossio ani Chiado Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 20:54 a skad ten baran ma wiedziec gdzie buty czyszcza skoro tam nie byl !!mitoman monachijski!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 20:58 bzdura: dwa tygodnie temu wrocielm z Lizbony: na Chiado (tuz przy wejsciu do stacji metra na Chiado - tuz przy "Cafe Brasileira" bylo dwoch czyscibutow; a na placu Rossio - trzeba ok 10 minut zejsc z Chiado - chyba z 8 sie naliczylem; jestem w Lizbonie przynajmniej raz, dwa razy w roku nicram112 napisał: > czy klamal ze nie? Skad wiesz ze Tusk klamal? > ps Buty w Lisbonie czyszcza na Rua Augusta nie Rossio ani Chiado Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:04 silesius.monachijski napisał: > bzdura: dwa tygodnie temu wrocielm z Lizbony.... jestem w Lizbonie przynajmniej raz, dwa razy w roku a może 10, 20? czas rozstać się ze strzykawką, odlot kompletny mit- manie.lisbonski Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:05 do tego ze ci.. !!to jeszcze cpun!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:06 nie nazywam sie kolter, i nie "sluze" w amerykanskich koszarach w Mannheim kolter napisał: > do tego ze ci.. !!to jeszcze cpun!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:09 no tak nazwales sie silesius!! i jestes klecha !!sluzysz jak pies watykanowi!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:13 "sluze" sobie, i swojemu zdrowemu rozsadkowi; z gamoni waszego pokroju tylko sie smieje kolter napisał: > no tak nazwales sie silesius!! i jestes klecha !!sluzysz jak pies watykanowi!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:15 na tym polega wlasnie polityka watykanu zeby glupcy ktorzy mu liza buty mysleli ze sa samodzielni!! Odpowiedz Link Zgłoś
bikej5 Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:26 Sil,czy tylko wtedy dobrze się czujesz kiedy bluzgasz na GW i Michnika? Czy nie masz innych przyjemności w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:28 a co moze robic stary kawaler poza namietnym onanizowaniem sie i pisaniem durnot?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:37 poczytaj raczej posty moich "adwersarzy"; wtedy zrozumiesz, co to jest bluzganie; wiedzialem - wchodzac na to forum dzisiaj,i przy tym watku - co mnie czeka; ale az takiej agresji sie nie spodziewalem; nowe doswiadczenie; zas GW i Michnik nie robia nic innego, jak tylko te nagonke na PiS podsycaja; ich prawo; moim prawem jest wyrazac moja opinie; zas Michnik zrobilz siebie kompletnego glupca, wytaczajac Ziemkiewiczowi proces; o tym tez warto pamietac; . pozdrawiam bikej5 napisała: > Sil,czy tylko wtedy dobrze się czujesz kiedy bluzgasz na GW i Michnika? > Czy nie masz innych przyjemności w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
meldran śmiech silesiusa.monachijskiego 27.03.06, 21:34 silesius.monachijski napisał: > "sluze" sobie, i swojemu zdrowemu rozsadkowi; z gamoni waszego pokroju tylko > sie smieje > Śmiech jest albo oznaką radości, albo lekceważenia, jeżeli radości to piękną postacią jesteś silesiusie, że cieszą cię wypowiedzi osób nie zgadzających się z tobą, to świadczy o dużej dozie otwartości i tolerancji; jeżeli natomiast lekceważenia to dziwnym jako żywo jego przejawem jest fakt, że siedzisz na tym forum od conajmniej 6 godzin, i zaciekle dyskutujesz z tymi "gamoniami", jak pieknie okreslasz swoich partnerów w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: śmiech silesiusa.monachijskiego 27.03.06, 21:37 Ot dobrze czasem madrego posluchac !! to forum jest dla niego jak dla cpuna hera!! on tu czuje sie wazny poprostu gosc,a w pracy jest tylko wikarym i to go wkurza bo jego koledzy z seminariow sa juz nawet biskupami!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: śmiech silesiusa.monachijskiego 27.03.06, 21:42 "gamonie" to naiazanie do nicka mojego zacieklego adwersarza "pogrocy.gamoni"; mam dzisiaj troche czasu, wiec jestem; zazwyczaj staram sie znalezc osoby, chcace -nawet ostro- podyskutowac; jakosc i forma wypowiedzi moich dzisiejszych (wiekszosci) adwersarzy zmusza do "pyskowki"; c`est la verite meldran napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > "sluze" sobie, i swojemu zdrowemu rozsadkowi; z gamoni waszego pokroju ty > lko > > sie smieje > > > Śmiech jest albo oznaką radości, albo lekceważenia, jeżeli radości to piękną > postacią jesteś silesiusie, że cieszą cię wypowiedzi osób nie zgadzających się > z > tobą, to świadczy o dużej dozie otwartości i tolerancji; jeżeli natomiast > lekceważenia to dziwnym jako żywo jego przejawem jest fakt, że siedzisz na tym > forum od conajmniej 6 godzin, i zaciekle dyskutujesz z tymi "gamoniami", jak > pieknie okreslasz swoich partnerów w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Jestem twoim pogromca a nie adwersarzem, cymbale 27.03.06, 22:11 silesiusu monachijski, nieudaczny gamoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: a Kurski pokazywal ptaka kolegom z LPR? 27.03.06, 21:05 jak ktos cos o lizbonie pisze, to powienien wiedziec, co pisze; nie powinien pisac zwyczajnych bzdur isius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > bzdura: dwa tygodnie temu wrocielm z Lizbony.... > jestem w Lizbonie przynajmniej raz, dwa razy w roku > > a może 10, 20? czas rozstać się ze strzykawką, odlot kompletny mit- > manie.lisbonski Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Ty silesius jestes zakompleksionym gnojkiem 27.03.06, 21:08 Wielki to sukces ze tuz przed szescdziesiatka, ty nieudaczniku, zwiedzasz wielki swiat (przy pomocy Ryanairu i Germanwings oczywiscie)! Cale zycie byles gnojkiem i tak juz zostanie do twojej ufajdanej smierci. Imponujesz sam sobie- dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ty silesius jestes zakompleksionym gnojkiem 27.03.06, 21:11 przede wszytskim smieje sie z gamoni twojego pokroju; a do szescdziesiatki jeszcze bardzo mi daleko; chyba jakies "zjawy" panamichnikowe cie dopadly, ze takie bzdety piszesz; pogromca_gamonia napisała: > Wielki to sukces ze tuz przed szescdziesiatka, ty nieudaczniku, zwiedzasz wielk > i swiat (przy pomocy > Ryanairu i Germanwings oczywiscie)! Cale zycie byles gnojkiem i tak juz zostani > e do twojej ufajdanej > smierci. Imponujesz sam sobie- dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Ty silesius jestes zakompleksionym gnojkiem 27.03.06, 21:25 silesius.monachijski napisał: > chyba jakies "zjawy" panamichnikowe cie dopadly widać, że nauka mistrza mentora z traktora nie idzie w las. Łże-jelita się kłaniają herr pojętny uczeń z ZSZ, specjalizacja filozofia roli... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ty silesius jestes zakompleksionym gnojkiem 27.03.06, 21:33 to za glupie, zeby to wogole skomentowac sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > chyba jakies "zjawy" panamichnikowe cie dopadly > > widać, że nauka mistrza mentora z traktora nie idzie w las. Łże-jelita się > kłaniają herr pojętny uczeń z ZSZ, specjalizacja filozofia roli... Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Ty silesius jestes zakompleksionym gnojkiem 27.03.06, 21:52 silesius.monachijski napisał: > to za glupie, zeby to wogole skomentowac w końcu zbadałem twój poziom int(....)encji....Niestety, wyniki nie kwalifikują się do publikacji Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Ignoruj tego zakompleksionego gnojka silesiusa! 27.03.06, 22:01 Pogardzony przez Niemcow " reemigruje" toto do Polski przez to forum, zaraz po fajrancie. Bo co takie byle co w monachium moze? Chlac bełta i dyskutowac przez kompa. W Polsce sie nie pokaze bo jego dawne srodowisko juz dawno go obrzygało. To forum na GW daje mu iluzje ze jest ktos kto go na serio traktuje. Taki smiec powinien byc wyeliminowany ze spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ignoruj tego zakompleksionego gnojka silesius 27.03.06, 22:10 jak zwykle jestes glupi; nie dalej, jak tydzien temu spotkalem sie w Krakowie z moim przyjacielem, profesorem UJ; a wczesniej z innymi przyjaciolmi; naprawde, twoja glupota nie zna granic pogromca_gamonia napisała: > Pogardzony przez Niemcow " reemigruje" toto do Polski przez to forum, zaraz po > fajrancie. Bo co takie > byle co w monachium moze? Chlac bełta i dyskutowac przez kompa. W Polsce sie ni > e pokaze bo jego > dawne srodowisko juz dawno go obrzygało. > > To forum na GW daje mu iluzje ze jest ktos kto go na serio traktuje. > > Taki smiec powinien byc wyeliminowany ze spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Tłumacz sie, tłumacz, beznadziejny fantasto.... 27.03.06, 22:14 takie teksty to dobre dla piecioletniej dziewczynki, stary siwojajcu- satyrze! Pozdrow swoje kompleksiki, ofiaro. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Tłumacz sie, tłumacz, beznadziejny fantasto.. 27.03.06, 22:16 a ma ich niemalo !!! burak mitoman ,klerykalna wlazidu...a!! Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Ignoruj tego zakompleksionego gnojka silesius 27.03.06, 22:19 silesius.monachijski napisał: >tydzien temu spotkalem sie w Krakowie z moim przyjacielem, profesorem tym od filozofii roli, czy może od traktoroznawstwa filozoficznego? Z ZSZ czy może już z technikum? Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:21 kible kafelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:28 pomylisles mojego Przyjaciela z forumowym "profesorem sclavusem" pogromca_gamonia napisała: > kible kafelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:40 Widzę, że twardo trzymasz ten poziom, co w starciach ze mną ]:-> --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:42 Jak na notorycznego onaniste to nielichy twardziel ten silek... (Twardziel w łapie ma sie rozumiec) Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:44 Nie myl kapłana z bóstwem, akurat Silesius przynajmniej raz wymusił mój respekt. Jak można uważać pisiory za bydło w odróżnieniu od siebie, używając ich metod? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:50 pewnie cie zaskocze: wielu moich przyjaciol to POszolomy; poza tym jeden z moich najlepszych przyjaciol - skonczyl KSAP z 3 lokata, to agnostyk, w nic nie wierzacy, ktorego Marcinkiewicz - po tym jak Miller i Wagner (po wygranym przez niego konkursie: jeszcze za Buzka) pognali z kancelarii, zatrudnil u siebie; rzeczywistosc nie jest taka prosta, jak chce ja widziec GW uriel.blog.pl napisał: > Nie myl kapłana z bóstwem, akurat Silesius przynajmniej raz wymusił mój respekt > . > Jak można uważać pisiory za bydło w odróżnieniu od siebie, używając ich metod? > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:55 No więc nie. Tak jak nie istnieje siła polityczna, z którą mógłbym się identyfikować, czy choćby całkowicie popierać, tak nie uważam, że w PiS-ie siedzą wyłącznie faszyści. Jest ich sporo i są na topie, ale to nie jest całość obrazu. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 22:59 w PiS-ie nie ma faszystow; napewno nie sa nimi bracia Kaczynscy (przyjaciele z opozycji: Michnik i Luczywo o tym doskonale wiedza); to tylko niepotrzebne jatrzenie niektorych srodowisk i mediow; nie wolno mylic konserwatyzmu z faszyzmem uriel.blog.pl napisał: > No więc nie. Tak jak nie istnieje siła polityczna, z którą mógłbym się > identyfikować, czy choćby całkowicie popierać, tak nie uważam, że w PiS-ie > siedzą wyłącznie faszyści. Jest ich sporo i są na topie, ale to nie jest całość > obrazu. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:04 a zamordyzm w parti to nie faszyzm ??jeden führer!! Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:05 ...a że słownikowa definicja pasuje jak ulał, to już detal :D --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:05 Oj, przepraszam za skrót myślowy. Faszyzmem nazywam każdy odcień narodowego socjalizmu, o ile ma nutkę kontroli totalnej (u kaczuszek bardzo wyraźną, tak się składa, że tekstów Lalkarza słucham dość często). "Die Fahne hoch, die Reise fest gesschlosen" czy jak to tam szło. Przytaczam, bo ludzi odwołujących się do tradycji NSDAP nazywałbym faszystami, nawet jeśli chodziłoby o zielone sztandary ekologów. Ludzi kreujących nowomowę i narzucających sztuczny język w polityce (łże-elity, masomedia, lumpenliberałowie) nazywam totalitarystami, a jeśli przy okazji są narodowymi socjalistami, nie mam na nich innego określenia niż faszyści. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:12 Faszysci zawsze byli lewica; stad tez narodowy socjalizm; podobnie jak lewica byli komunisci (kazdy zdroworozsadkowy politolog o tym wie); Kaczynscy nigdy nie byli i sa faszystami Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:17 Skoro akurat ze mną rozmawiasz jak z człowiekiem myślącym, po co eksploatujesz ten stareńki stereotyp, że socjalizm to lewica i na odwrót? Przecież to już się dawno jedno z drugim rozeszło w przeciwne strony. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:26 nieprawda; sprobuj rozroznic miedzy solidaryzmem a socjalizmem; socjalizm to plytka, lewicowa ideologia (w historii bardzo znany jako komunizmm i faszyzm - w sensie politycznym); solidaryzm to zadna ideologia, tylko troska o tych, ktorzy - w wyniku takich czy innych przemian spolecznych - sa "odrzuceni"; troska o nich to dowod madrosci wladzy panstwowej; zrobienie z tego ideologii, to dowod glupoty i ideologicznego zaslepienia; PiS jest "solidarny", napewno nie "socjalistyczny"; a to olbrzymia roznica uriel.blog.pl napisał: > Skoro akurat ze mną rozmawiasz jak z człowiekiem myślącym, po co eksploatujesz > ten stareńki stereotyp, że socjalizm to lewica i na odwrót? Przecież to już się > dawno jedno z drugim rozeszło w przeciwne strony. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski S_P_A_D_A_J ty C_W_E_L_U silesiusie pedofilski 27.03.06, 23:29 Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: S_P_A_D_A_J ty C_W_E_L_U silesiusie pedof 27.03.06, 23:34 A tobie to, rrrwać, Jareczek za czarny PR zapłacił, że taki poziom łapiesz? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: S_P_A_D_A_J ty C_W_E_L_U silesiusie pedof 27.03.06, 23:44 to moj klon, jakis obojniak; ni to kobieta, ni mkezczyzna; zawsze na mnie pluje; zostaw go w spokoju; to przyjaciel/przyjaciolka koltera; przyzwyczailem sie uriel.blog.pl napisał: > A tobie to, rrrwać, Jareczek za czarny PR zapłacił, że taki poziom łapiesz? > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silenius.monachijski twoj, szmato, klon? ty zadufany debilku.... 28.03.06, 00:04 kto by takie nic chciał klonowac??? A ciebie ty szmato nawet własna rodzina opluła. Za malzonke masz wlasna grabule... Ty sie lepiej przyzwyczaj do swojej pozycji pogardzonego pariasa w niemieckim społeczenstwie. Onanisto- mitomanie zafajdany. Nawet Kurski nad toba goruje, zezowata bermyco. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:34 Nu, retoryczny majstersztyk, jak mało. Chyba nawet bym się na niego złapał, gdyby nie jeden myk. Przepaść między socjalizmem a solidarnością to nie jest "lewicowa płytkość" (zasadniczo jestem po trosze lewakiem, więc mam świadomość na ile głębokich przemyśleń wymaga przytomne lewactwo), ale uwaga, uwaga, fanfary SWOBODA WYBORU. Gdy z własnej woli kupuję jedzenie bezdomnemu, to jestem solidarny. Gdy moje podatki zamiast na wspieranie rozwoju gospodarki idą na debilizmy w rodzaju becikowego czy paliw rolniczych, to jestem ofiarą socjalizmu. I tyle. Natomiast w pewnym momencie całkowicie się z tobą zgadzam - tam gdzie faszyzm i komunizm wymieniasz jednym tchem, bo to naturalne. Tyle tylko, że choć jeden i drugi były socjalistyczne (tu armaty zamiast masła, tam hołodomor, taki supersolidaryzm), to dla mnie łączy je coś innego - PRAWICOWOŚĆ czyli próba podporządkowania celów i pragnień jednostki "wartościom wyższym". --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:42 Wiesz, jak sie powoluje na Toenniesa: rozroznial miedzy "Gemeinschaft" (wspolnota) i "Gesellschaft" (spoleczenstwo); jesli nie ma wspolnoty, i nie ma solidaryzmu (narodowego czy spolecznego) to spoleczenstwo jest "puste2, i podatne na wszelkiej masci ideologie (typu komunizm czy faszyzm) uriel.blog.pl napisał: > Nu, retoryczny majstersztyk, jak mało. > Chyba nawet bym się na niego złapał, gdyby nie jeden myk. > Przepaść między socjalizmem a solidarnością to nie jest "lewicowa płytkość" > (zasadniczo jestem po trosze lewakiem, więc mam świadomość na ile głębokich > przemyśleń wymaga przytomne lewactwo), ale > uwaga, uwaga, fanfary > > SWOBODA WYBORU. > > Gdy z własnej woli kupuję jedzenie bezdomnemu, to jestem solidarny. > Gdy moje podatki zamiast na wspieranie rozwoju gospodarki idą na debilizmy w > rodzaju becikowego czy paliw rolniczych, to jestem ofiarą socjalizmu. > > I tyle. > > Natomiast w pewnym momencie całkowicie się z tobą zgadzam - tam gdzie faszyzm i > komunizm wymieniasz jednym tchem, bo to naturalne. Tyle tylko, że choć jeden i > drugi były socjalistyczne (tu armaty zamiast masła, tam hołodomor, taki > supersolidaryzm), to dla mnie łączy je coś innego - PRAWICOWOŚĆ czyli próba > podporządkowania celów i pragnień jednostki "wartościom wyższym". > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:48 Prościej proszę, ja tylko programista jestem i na razie nie widzę związku. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 27.03.06, 23:55 po prostu: kazdy rzad nusi sie kierowac zasada solidaryzmu (triska o tych, ktorym sie powiodlo, i o tych, ktorzy sa przegrani); musi dbac o rownomierne rozlozenie przywilejow i obowiazkow; inaczej spoleczenstwo sie podzieli, i duza czesc znajdzie sie w tzw. "opozycji pozaparlamentarnej"; a to grozi tym, co obserwujemy we Francji; jako programista napewno niezle zarabiasz; i dobrze (ja zreszta tez niezle zarabiam); tylko, ze nie wolno zapominac o tych, ktorzy zyja na marginesie; lepiej oddac czesc podatku dla poprawy sytuacji biedniejszych, niz wydawac krocie na policje i sluzby specjalne, ktore - potem - beda "walczyc" z tymi, ktorym sie nie powiodlo, i w akcie rozpaczy wyjda na ulice; tak mysle; pragmatycznie uriel.blog.pl napisał: > Prościej proszę, ja tylko programista jestem i na razie nie widzę związku. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:03 I znowu piękne słowa o niepięknym świecie. Mam nadzieję, że poziom zatrudnienia w Polsce znasz. Że ilość cwaniaków pasożytujących na świadczeniach społecznych znasz. Że tak jak ja, ludków, którzy nie pracują, bo się nie opłaca (KURONIÓWKA), znasz. Że wpływ kaczyzmu na gospodarkę, tak jak ja, widzisz i rozumiesz. Nie palą cię palce, gdy piszesz takie rzeczy? To, co obserwujemy we Francji, wynika właśnie z nadopiekuńczości państwa i mało kto twierdzi inaczej, bo kłótnie z faktami kompromitują zwykle bynajmniej nie fakty. A na marginesie, to tak się składa, że wydaję już krocie na "policję", a całkiem niedługo kolejne krocie pójdą na nową służbę specjalną, tylko zupełnie inną niż piszesz, bo jej głównym zadaniem będzie walka z tymi, którym się powiodło, żeby im więcej głupi pomysł robiebia interesów i tworzenia miesc pracy w tym kraju w głowie nie postał. A właśnie. Jeszcze do listy stygmatów faszyzmu u kaszuszek: CBA. W zupełności wystarczy trochę bliżej zapoznać się z projektem i łups - deja vu. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:20 CBA w Niemczech juz dawno istnieje (pod inna nazwa); Polska jest - wg statystyk - najbardziej skorumpowanym panstwem UE; coraz weicej Polakow wyjezdza do pracy (takze i na czarno: tutaj w Monachium); nie doprowadzi to do poprawy sytuacji polskiej gospodarki; wyjezdzaja najbardziej mobilni, i ci, ktorzy nie boja sie podjac ryzyka; w Polsce zostaja ci, ktorym sie albo nie oplaca, albo nie chca wyjezdzac; zasilki w Polsce (kuroniowka) sa marne; w Niemczech, czy we Francji, nikt nie wyrzuci wielodzietnej rodziny z mieszkania; w Polsce tak: z mieszkan tzw. spoldzielczych; gdzie prezesami spoldzielni (na lewo sprywatyzowanych) sa byli szefowie pzpr w tych spoldzielniach; nawet wykupujac swoje mieszkanie placisz horrendalnie skandaliczne oplaty: haracz dla "czerwonych" bossow. "kaczyzm" natazie wplawu na polska ghospodarke nie ma (szkoda); system panujacy w III RP jest ciezko chory i kroptogenny. To tez "zasluga" Balcerowicza; uriel.blog.pl napisał: > I znowu piękne słowa o niepięknym świecie. > Mam nadzieję, że poziom zatrudnienia w Polsce znasz. > Że ilość cwaniaków pasożytujących na świadczeniach społecznych znasz. > Że tak jak ja, ludków, którzy nie pracują, bo się nie opłaca (KURONIÓWKA), znas > z. > Że wpływ kaczyzmu na gospodarkę, tak jak ja, widzisz i rozumiesz. > Nie palą cię palce, gdy piszesz takie rzeczy? > > To, co obserwujemy we Francji, wynika właśnie z nadopiekuńczości państwa i mało > kto twierdzi inaczej, bo kłótnie z faktami kompromitują zwykle bynajmniej nie f > akty. > > A na marginesie, to tak się składa, że wydaję już krocie na "policję", a całkie > m > niedługo kolejne krocie pójdą na nową służbę specjalną, tylko zupełnie inną niż > piszesz, bo jej głównym zadaniem będzie walka z tymi, którym się powiodło, żeby > im więcej głupi pomysł robiebia interesów i tworzenia miesc pracy w tym kraju w > głowie nie postał. > > A właśnie. Jeszcze do listy stygmatów faszyzmu u kaszuszek: CBA. W zupełności > wystarczy trochę bliżej zapoznać się z projektem i łups - deja vu. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:08 1. spokój, pozory zrozumienia, zauroczenie; 2. pierwszy gniew, nieprzekonanie, drobne zaczepki; 3. agresja, epitety, antysemityzm i inne fobie obficie wyłażące z tekstu pana filozofa; zwykle kończy się to banem dla s.m. i przeciwnika.... na którym etapie jeteś uriel.blog? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:13 1, chwilami 2. Skoro mogę rzeczowo dyskutować z postfeministkami, to dlaczego nie z antysemitami? Jedno i drugie to ekstremiści z niedomiarem kontaktu z bazą, ale to nie znaczy, że ja z tego tytułu mam toczyć pianę. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:25 jezeli mowisz o antysemitach, to kieruj to pod wlasciwy adres; ja antysemita nie jestem; uriel.blog.pl napisał: > 1, chwilami 2. > > Skoro mogę rzeczowo dyskutować z postfeministkami, to dlaczego nie z antysemita > mi? > Jedno i drugie to ekstremiści z niedomiarem kontaktu z bazą, ale to nie znaczy, > że ja z tego tytułu mam toczyć pianę. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:29 Panowie "klony", proszę jakoś podeprzeć zarzut, bo chyba za wcześnie powiedziałem "nie szkodzi". --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:37 jeden z klomow to admin GW; dlatego co 5 sekund musze sie na nowo logowac (bo "moja sesja wygasla"); taki moj zywot na tym forum; dziwie sie, ze ejszcze nie mam bana uriel.blog.pl napisał: > Panowie "klony", proszę jakoś podeprzeć zarzut, bo chyba za wcześnie > powiedziałem "nie szkodzi". > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:40 Nie, raczej się im system sesji pieprzy, bo ja w końcu jestem lewakoliberał i w tym tonie krzyczę, a też średnio co 5 minut muszę się przelogować. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:46 mnie dzisiaj po kazdym wyslanym poscie wylogowuja; ale sie usmialem uriel.blog.pl napisał: > Nie, raczej się im system sesji pieprzy, bo ja w końcu jestem lewakoliberał i w > tym tonie krzyczę, a też średnio co 5 minut muszę się przelogować. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:52 silesius.monachijski napisał: > jeden z klomow to admin GW; dlatego co 5 sekund musze sie na nowo logowac > (bo "moja sesja wygasla"); taki moj zywot na tym forum; dziwie sie, ze ejszcze > nie mam bana kupa bzdur, męczenniku, obserwuj inne wątki (np. Kraj) - awaria serwerów.... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:57 smieszny jestes - jak zawsze; wiesz, jak czesto mnie tutaj banuja? wystarczy nazwisko michnik (czy inny kuron); taka jest rzeczywistosc sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > jeden z klomow to admin GW; dlatego co 5 sekund musze sie na nowo logowac > > > (bo "moja sesja wygasla"); taki moj zywot na tym forum; dziwie sie, ze > ejszcze > > nie mam bana > > kupa bzdur, męczenniku, obserwuj inne wątki (np. Kraj) - awaria serwerów.... Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:31 silesius.monachijski napisał: > jezeli mowisz o antysemitach, to kieruj to pod wlasciwy adres; ja antysemita > nie jestem; nie ? A kiedy obrażałeś filozofie roli Jacka Kuronia? Nawet zmarłych nie jesteś w stanie uszanować... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:33 Można linka? Bo mam "niestety" wrażenie, że to mógł nie być antysemityzm, tylko anse do pana Kuronia personalnie, czego zresztą u zwolennika "solidaryzmu" ni cholery pojąć nie umiem. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:45 w 1981 roku, na wiecu na Politychnice Slaskiej w Gliwicach sam ochranialem Kuronia; to zaden antysemityzm: po prostu nigdy nie mialem do niego szcegolnego szacunku (bo byl alkoholikiem - podobnie jak Michnik); czy to przestepstwo, i wyraz antysemityzmu, ze nie lubie Kuronia? uriel.blog.pl napisał: > Można linka? Bo mam "niestety" wrażenie, że to mógł nie być antysemityzm, tylko > anse do pana Kuronia personalnie, czego zresztą u zwolennika "solidaryzmu" ni > cholery pojąć nie umiem. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:01 uriel.blog.pl napisał: > Można linka? oto przykład jednej z ostatnich debat z udziałem p. s.m. ..bardzo kólturny jak zwykle. Kąski z Kuroniem innym razem, ciągle mnie wyrzuca z Forum.... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37357654&a=37406614 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:07 to byla konkretna odpowiedz na post koltera, ktory posunal sie tak daleko, ze zaczal glosic na forum chamskie brednie, ze jestem "pedofilem"; nie pozwolilem sie "podstrzyc" ja ta biedna owieczka, i zagrozilem kolerowi adwokatem; spuscil z tonu; musialem tak zareagowac: chamstwu nie popuszcze; sisius.monachomachijski napisał: > uriel.blog.pl napisał: > > > Można linka? > > oto przykład jednej z ostatnich debat z udziałem p. s.m. ..bardzo kólturny jak > zwykle. Kąski z Kuroniem innym razem, ciągle mnie wyrzuca z Forum.... > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37357654&a=37406614 Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:11 silesius.monachijski napisał: > to byla konkretna odpowiedz na post koltera, bla, bla, niewinna owieczka. Poczytaj sobie cały 3 godzinny wątek...pełna piskultura i piswersal. Nic dodac nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:14 twoj prywatny poglad; nic wiecej sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > to byla konkretna odpowiedz na post koltera, > > bla, bla, niewinna owieczka. Poczytaj sobie cały 3 godzinny wątek...pełna > piskultura i piswersal. Nic dodac nic ująć... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:44 Zlobie monachijski wiec ,prosze mi udowodnic kiedy nazwalem cie pedofilem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:48 nigdy cie nie nazwalem pedofilem bo jestes tylko nedznym mitomanem wiec nie pocforum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=902&w=37357654&wv.x=1&a=37405930hlebiaj sobie ze mnie w jakis spodsob uteperowales!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:53 nie rznij glupa, chory czlowieku; a kwestia dziewczynki z wloskiej restauracji w Monachium? masz krotka pamiec kolter napisał: > Zlobie monachijski wiec ,prosze mi udowodnic kiedy nazwalem cie pedofilem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 01:57 czy ja tak napisalem czy silenius?? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=902&w=37357654&wv.x=1&a=37405930 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 02:01 do tej pory mialem cie za nieszkodliwego czubka ,ale od tej chwili wierze ze jestes chory umyslowo w stopniu niebezpiecznej mani przesladowczej ,choc jestes wyjatkowa kreatura ja nigdy nie nazwalem cie pedofilem!! i to nie ja sugerowalem tobie pedofilie tylko silenius!! wiec poprostu bydlaku pokaz choc jeden moj post z ktorego mozesz wnioskowac ze ja nazwalem cie pedofilem?? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 02:03 ty sileniusa poparles; dlatego macie obydwaj zalozona sprawe u mojego adwokata; nie rznij glupa; i tak ci wiecej nie odpowiem; dla mnie jestes zerem: chyba wystarczajaco uswiadomilem ci to na forum; pogadaj sobie ze swoimi "towarzyszami" kolter napisał: > czy ja tak napisalem czy silenius?? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? > f=902&w=37357654&wv.x=1&a=37405930 Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 02:05 ty tepa cipo predzej udowodnisz ze na marsie jest zycie niz to ze nazwalem cie pedofilem !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 02:07 to ze PIs-dowaty oszolom ma mnie za zero to tylko powod do dumy ,obciachem by bylo gdyby takie klerykalne cos uwazaloby mnie za adwersarza w dyskusji!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:39 J. Kuron nigdy nie byl filozofem; byl dzialaczem: nejpiewrw czerwone harcerstwo a potem kor, a potem ud sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > jezeli mowisz o antysemitach, to kieruj to pod wlasciwy adres; ja antysem > ita > > nie jestem; > > nie ? A kiedy obrażałeś filozofie roli Jacka Kuronia? Nawet zmarłych nie jesteś > > w stanie uszanować... wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Etapy duskusji z si(le)siusem: 28.03.06, 00:28 poczekaj, poczekaj....alienacja u s.m. to fakt...jego ideologiczna fascynacja bolszewją również przebija to tu to tam..no i morze konfabulacji, jak u 6-cio latka w zerówce.. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Solidarny to może i stara się być, ale jak położy 28.03.06, 00:02 jedną łapę na kontroli bankowej (patrz ostatnie propozycje ustawodawcze), a poprzez wymianę Balcerowicza poszczutego komisją na swojego mianowańca drugą na NBP - to nieruszając konstytucji (na co brak stosownej większości) zacznie uprawiać i socjalizm :-))... Którego wszak atrybutem były rządy Partii nad bankami :-))... silesius.monachijski napisał: > nieprawda; sprobuj rozroznic miedzy solidaryzmem a socjalizmem; socjalizm to > plytka, lewicowa ideologia (w historii bardzo znany jako komunizmm i faszyzm - > w sensie politycznym); solidaryzm to zadna ideologia, tylko troska o tych, > ktorzy - w wyniku takich czy innych przemian spolecznych - sa "odrzuceni"; > troska o nich to dowod madrosci wladzy panstwowej; zrobienie z tego ideologii, > to dowod glupoty i ideologicznego zaslepienia; PiS jest "solidarny", napewno > nie "socjalistyczny"; a to olbrzymia roznica Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:05 O właśnie. Czy poza powrotem Armii Czerwonej jest jakiś element PRL-u, którego PiS nie stara się przywrócić? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:23 a tzw. "lewa" prywatyzacja? a nazwiska typu Lewandowski czy Bielecki, czy tez Huszczy, Miller, Rakowski, Kwasniewski, itd., itp? a hasla typu: "pierwszy milion trzeby ukrasc"? nie bron okraglego stolu i tych ustalen; nie ma czego bronic bronic (i nie ma kogo) uriel.blog.pl napisał: > O właśnie. Czy poza powrotem Armii Czerwonej jest jakiś element PRL-u, którego > PiS nie stara się przywrócić? > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:24 Jak tam sędzia Kryże? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:27 napewno nie jest Kiszczakiem; nawet Komorowski ostatnio "spuscil z tonu"; napewno - jako prlowski sedzia - byl jakos tam umoczony; i to trzeba wyjasnic; mniemam, ze skoro GW i sam Komorowski zadnych innych armat nie wytoczyli, to nie ma problemu; to, ze do konca walczyl w sprawie FOZZ-u, to jego wileki sukces; jezeli masz nowe dowody/argumenty, to chetnie poczytam uriel.blog.pl napisał: > Jak tam sędzia Kryże? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:31 Usiłuję właśnie wygrzebać artykuł, gdzie z nazwiska wymieniono działaczy opozycji, których posłał za kratki, a które to nazwiska niestety zapomniałem. Po-li-tycz-nie posłał. Gwoli ścisłości. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Nie! Tego ktory wykłada na UJ-cie... 28.03.06, 00:40 skazal Komorowskiego w kolegium na kare aresztu; o tym wiem uriel.blog.pl napisał: > Usiłuję właśnie wygrzebać artykuł, gdzie z nazwiska wymieniono działaczy > opozycji, których posłał za kratki, a które to nazwiska niestety zapomniałem. > Po-li-tycz-nie posłał. Gwoli ścisłości. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:28 A teraz ad rem, bo pan sędzia Kryże to teraz przecież moralny autorytet. O Kwaśniewskim z PRL-u nr 1 pamiętam niewiele, za to jakoś przez 10 lat jego prezydentury rzadko się zdarzało, że musiałem się za niego wstydzić (Charków, powiedzmy), podczas gdy za Bliźniaka Mniejszego wstyd mi regularnie (najbardziej podczas "orędzia", którym ostatecznie skompromitował urząd prezydencki). Jeśli tak ma częściej wyglądać porównanie pogrobowców I PRL z twórcami II PRL, to wolę tych pierwszych. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:35 wiesz, ze przekaz medialny - a na to wszyscy jestemy poniekad skazani - nie mowi wszystkiego; poprzedni prezydent (vide kamienica w Warszawie za "friko" dla swojej i zony fundacji) zdawal sie raczej dbac o siebie i swoje interesy; nowy "rzadzi" raptem pare meisiecy; a ja - zyjac tutaj - juz widze, ze Niemcy nauczyli sie Polske traktowac powaznie (bo nie ma "miskow" a al Schroeder, miller i Kwasniewski); i to juz jest plus; tak sam Le Figaro we Francji: dla nich Polska to nie jakis tam "kraj Ostblocku", kzory musie sie Chiracowi podporzadkowac; ostatnio czytalem - juz dawno tak nie bylo - artykul, ze Polska to wazny, samodzielny partner na wschodzie, z ktorym nalezy powaznie i po partnersku rozmawiac; tego za "shake hands" Kwacha nie bylo uriel.blog.pl napisał: > A teraz ad rem, bo pan sędzia Kryże to teraz przecież moralny autorytet. > O Kwaśniewskim z PRL-u nr 1 pamiętam niewiele, za to jakoś przez 10 lat jego > prezydentury rzadko się zdarzało, że musiałem się za niego wstydzić (Charków, > powiedzmy), podczas gdy za Bliźniaka Mniejszego wstyd mi regularnie (najbardzie > j > podczas "orędzia", którym ostatecznie skompromitował urząd prezydencki). > Jeśli tak ma częściej wyglądać porównanie pogrobowców I PRL z twórcami II PRL, > to wolę tych pierwszych. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:42 I na tym dyskusję zakończymy, bo przeklejania postów nie toleruję. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:47 GW wolnej wymiany mysli nie toleruje (jezeli sa nie "po mysli"); dobranoc uriel.blog.pl napisał: > I na tym dyskusję zakończymy, bo przeklejania postów nie toleruję. > > --- > milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
meldran to spisek 28.03.06, 00:50 widocznie twoja myśl jest zniewolona,skoro cały dzień mogłeś ją na tym forum wyrażać Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to spisek 28.03.06, 00:55 pewnie jestes adminem, ze mnie od blisko 10 godzin na forum "sledzisz" (moze jestes kuplem klona sileniusa - tez admina); moze to ty - na polecenie michnika i frau rapaczynski, co minute (a nawet i czesciej) mnie wylogowujesz? skonczyles "szychte" w agorze? ro idz spac; ta zarobiona "stowka" ci sie przyda meldran napisał: > widocznie twoja myśl jest zniewolona,skoro cały dzień mogłeś ją na tym forum wy > rażać Odpowiedz Link Zgłoś
meldran Re: to spisek 28.03.06, 01:03 silesius.monachijski napisał: > pewnie jestes adminem, ze mnie od blisko 10 godzin na forum "sledzisz" (moze > jestes kuplem klona sileniusa - tez admina); moze to ty - na polecenie michnika > > i frau rapaczynski, co minute (a nawet i czesciej) mnie wylogowujesz? > skonczyles "szychte" w agorze? ro idz spac; ta zarobiona "stowka" ci sie przyda > > meldran napisał: > > > widocznie twoja myśl jest zniewolona,skoro cały dzień mogłeś ją na tym fo > rum > wy > > rażać Nie muszę wcale cię śledzić, wystarczy że zajrzę na forum, twoja aktywność jest olbrzymia,to jednak twoja sprawa, sposób twojego rozumowania jest kwintesencją myślenia działaczy partii rządzącej, wszędzie jest drugie dno, ktoś za czymś stoi, ktoś pociąga za sznurki, agenci układu są wszędzie.Żal mi cię.Obyś nie miał snów, bo na pewno pojawiliby się w nich czerwoni, zieloni, tęczowi, wszyscy za twoimi plecami się dogadujący,przeciwko tobie spisek zawiązujący.A więc,życzę snu bez snów. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to spisek 28.03.06, 01:11 zwyczajnie przyjmuje do wiadomosci Twoj post; choc w szczerosc intencji nie wierze; i nie jestem czlonkiem PiS-u meldran napisał: >> > meldran napisał: > > > > > widocznie twoja myśl jest zniewolona,skoro cały dzień mogłeś ją na > tym fo > > rum > > wy > > > rażać > > Nie muszę wcale cię śledzić, wystarczy że zajrzę na forum, twoja aktywność jest > olbrzymia,to jednak twoja sprawa, sposób twojego rozumowania jest kwintesencją > myślenia działaczy partii rządzącej, wszędzie jest drugie dno, ktoś za czymś > stoi, ktoś pociąga za sznurki, agenci układu są wszędzie.Żal mi cię.Obyś nie > miał snów, bo na pewno pojawiliby się w nich czerwoni, zieloni, tęczowi, wszysc > y > za twoimi plecami się dogadujący,przeciwko tobie spisek zawiązujący.A > więc,życzę snu bez snów. Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: to spisek 28.03.06, 01:06 silesius.monachijski napisał: >moze to ty - na polecenie michnika > i frau rapaczynski, a może to herr rapaczynski filozofie roli? I co wtedy z twoją wizją świata; kaniec piz(..)iec? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: to spisek 28.03.06, 01:13 nie wiedzialem, ze Frau Rapaczynski jets tranwestyta; dziekuje za informacje sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > >moze to ty - na polecenie michnika > > i frau rapaczynski, > > a może to herr rapaczynski filozofie roli? I co wtedy z twoją wizją świata; > kaniec piz(..)iec? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: to spisek 28.03.06, 05:08 silesius.monachijski napisał: > nie wiedzialem, ze Frau Rapaczynski jets tranwestyta; dziekuje za informacje > > sisius.monachomachijski napisał: > > > silesius.monachijski napisał: > > > > >moze to ty - na polecenie michnika > > > i frau rapaczynski, > > > > a może to herr rapaczynski filozofie roli? I co wtedy z twoją wizją świat > a; > > kaniec piz(..)iec? > Tak michnik w ukladzie walczy z idiota monachijskim!! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Solidarny to może i stara się być, ale jak po 28.03.06, 00:13 to, ze Balcerowicz jest upartyjniony, i ze raczej - swym dzialaniem - przeczyl zasadzie solidaryzmu spolecznego, to pewnie i Ty zauwazyles (przeciez byl szefem partii - UW; nie jest zadnym apolitycznym ekonomicznym "guru"); nawet GW i Rzepa pisaly o tym, ze panstwo zawsze mialo wplyw na banki w swoim kraju (tak jest i we Francji: dlatego Chirac "przepchal" majacego we Francji proces za afery Tricheta na szefa Banku Europejskiego - zeby bronil interesow Francji; tak jest i we Wloszech: Berlusconi tak dofinansowal swoj bank, ze mogl przejac drugi co do wielkosci bank niemiecki HVB; i tak jest i w Niemczech). Zadne panstwo UE -nawet deklarujac pelna wspolprace w ramach UE, nie godzi sie na pelne podporzadkowanie swojego sektora bankowego bankom obcym. A Balcerowiczowi - zdaje sie byc - "wsio rawno"; i stad spor uchachany napisał: > jedną łapę na kontroli bankowej (patrz ostatnie propozycje ustawodawcze), a > poprzez wymianę Balcerowicza poszczutego komisją na swojego mianowańca drugą > na NBP - to nieruszając konstytucji (na co brak stosownej większości) zacznie > uprawiać i socjalizm :-))... Którego wszak atrybutem były rządy Partii nad > bankami :-))... > > silesius.monachijski napisał: > > > nieprawda; sprobuj rozroznic miedzy solidaryzmem a socjalizmem; socjalizm > to > > plytka, lewicowa ideologia (w historii bardzo znany jako komunizmm i fasz > yzm - > > > w sensie politycznym); solidaryzm to zadna ideologia, tylko troska o tych > , > > ktorzy - w wyniku takich czy innych przemian spolecznych - sa "odrzuceni" > ; > > troska o nich to dowod madrosci wladzy panstwowej; zrobienie z tego > ideologii, > > to dowod glupoty i ideologicznego zaslepienia; PiS jest "solidarny", nape > wno > > nie "socjalistyczny"; a to olbrzymia roznica Odpowiedz Link Zgłoś
meldran wytrwały,heroiczny silesius 28.03.06, 00:32 zaglądam raz na jakiś czas na forum, od ok 14stej, i za kazdym razem czytam posty silesiusa, pełne egzaltowanej troski o kraj, awersji do większości forumowiczów wyrażającej się w niewybrednych epitetach, merytorycznie marne i pełne agresji, ale zawierające dość dużo chaotycznych i wybiórczo dobranych informacji( retoryka analogiczna do propagandystów PiSu),i abstrahując od tego że silesius z Polski dawno się ulotnił więc głos jego arbitralny na temat jej wewnętrznych problemów może trochę dziwić,abstrahując powtarzam od tego, najwiękżym zdumieniem napełnia mnie fanatyczna nieomal wytrwałość tego osobnika, 9 godzin ciężkiej pracy na forum,ciągłego stukania w klawiaturę, przy jednoczesnym wayrażeniu lekceważenia dla swoich oponentów, to zaiste wyraz obsesji albo niezwykłego ,niezrozumiałego dla mnie heroizmu.Za chwilę kładę się spać,robię to z przekonaniem, że gdy dnia następnego komputer włączę ,na forum zajrzę, silesiusa.monachijskiego znów demaskatorskie posty ujrzę, a może więcej silesiusów, klonów silesiusa, silesiusów berlińskich,silesiusów paryskich etc.posty żarliwe zobaczę,czekam na kolejny piękny dzień 4 RP. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: wytrwały,heroiczny silesius 28.03.06, 00:42 czyzbys byl adminem tego forum GW, i skonczyles "szychte"? meldran napisał: > zaglądam raz na jakiś czas na forum, od ok 14stej, i za kazdym razem czytam > posty silesiusa, pełne egzaltowanej troski o kraj, awersji do większości > forumowiczów wyrażającej się w niewybrednych epitetach, merytorycznie marne i > pełne agresji, ale zawierające dość dużo chaotycznych i wybiórczo dobranych > informacji( retoryka analogiczna do propagandystów PiSu),i abstrahując od tego > że silesius z Polski dawno się ulotnił więc głos jego arbitralny na temat jej > wewnętrznych problemów może trochę dziwić,abstrahując powtarzam od tego, > najwiękżym zdumieniem napełnia mnie fanatyczna nieomal wytrwałość tego osobnika > , > 9 godzin ciężkiej pracy na forum,ciągłego stukania w klawiaturę, przy > jednoczesnym wayrażeniu lekceważenia dla swoich oponentów, to zaiste wyraz > obsesji albo niezwykłego ,niezrozumiałego dla mnie heroizmu.Za chwilę kładę się > spać,robię to z przekonaniem, że gdy dnia następnego komputer włączę ,na forum > zajrzę, silesiusa.monachijskiego znów demaskatorskie posty ujrzę, a może więcej > silesiusów, klonów silesiusa, silesiusów berlińskich,silesiusów paryskich > etc.posty żarliwe zobaczę,czekam na kolejny piękny dzień 4 RP. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Unii, 28.03.06, 01:02 które przecież były właścicielami kapitału ze świeżymi hołyszami, które kapitału po prostu NIE MIAŁY, przystępując do transformacji; tu akurat tylko bodajże Węgry mają mniejszy procent obcego kapitału niż Polska; takie np. Czechy mają 95 % (i żeby było śmieszniej - właśnie tam są niższe opłaty bankowe :-)); nie łykaj tak bezkrytycznie kitu żenionego przez świeżo kreowanego eksperta bankowego Posła Zawiszę :-)). I praktycznie wszystkie nowe państwa unijne mają większość banków podporządkowane "obcym". Oczywiście, że koszty społeczne przemian zapewne mogłyby być mniejsze, ale równie dobrze i większe, szczerze powiedziawszy to czyste gdybactwo. Co do przekrętowej metody kreowania naszych Rockefellerków: trudno było sobie doprawdy w naszym narodzie, przyzwyczajonym przez komunę do niesłychanej korupcji i "załatwiania" (co czasem było równoznaczne ze zwykła kradzieżą) wyobrazić inną; zresztą - zwróć uwagę: jak chce się rozkawałkować "wspólną", czyli niczyją własność, a brak kapitału, za który ją można sprzedać (mówię o najbardziej początkowym okresie), to się natychmiast robią różne towarzystwa, które kultywując własną adorację są w stanie na swoją rzecz jakieś kawałki tego "niczyjego" wyrwać. Z udziałem polityków, urzędników i służb specjalnych. Sądzę, że przekręty były nieuniknione. Mogłyby być co najwyżej mniejsze, gdyby morale społeczeństwa było wyższe. Oczywiście dobrze byłoby winnych ukarać, ale sądzę, że wśród ciągle zmieniających się wtedy (a i teraz) przepisów da się zakwestionowac nieomalże wszystko i wszystkim, więc wybór co i komu będzie oczywiście odbywał się według politycznych zapotrzebowań aktualnych organizatorów polowań. Tak jak i wcześniej politycznie byli wyznaczani beneficjenci kawałkowania. Co do wpływu państwa na banki: zgoda, duże i silne kraje bez żenady stosują praktyki interwencjonistyczne (nawet takie liberalne USA, co jakiś czas wszczynające wojenki celne z UE o stal czy żywność). Ale te państwa, ze względu na dojrzałośc swych systemów politycznych są w diametralnie innej sytuacji wewnętrznej: tam siły polityczne potrafią zdefiniować ponadpartyjny interes państwa, i określić "non posumus", powyżej którego w swej walce o władzę się nie posuwają, by go nie naruszyć. Wchodzi w to i również ochrona pewnych atrybutów i segmentów państwa przed upartyjnieniem. Natomiast u nas, gdzie nawet babcie klozetowe nieraz obejmuje nomenklatura (szczególnie w biednych regionach), a każda partia u władzy stara się po prostu zawłaszczyć państwo - takiego zjawiska po prostu już nie ma; ostatnimi jego przejawami było wstapienie do NATO i UE; teraz z związku z posuwającym się sprymitywizowaniem politycznym taki konsensus różnych sił jest niemożliwy. Więc poważnie się obawiam, że oddawanie banków w partyjne łapy populistów musi się (tout proportions gardee - z uwagi na członkowstwo w UE) skończyć nową Argentyną. A poza tym - zwróć uwagę, że jedną z naszych tradycji narodowych jest wylewanie dziecka z kąpielą :-))... silesius.monachijski napisał: > to, ze Balcerowicz jest upartyjniony, i ze raczej - swym dzialaniem - przeczyl > zasadzie solidaryzmu spolecznego, to pewnie i Ty zauwazyles (przeciez byl > szefem partii - UW; nie jest zadnym apolitycznym ekonomicznym "guru"); nawet GW > > i Rzepa pisaly o tym, ze panstwo zawsze mialo wplyw na banki w swoim kraju (tak > > jest i we Francji: dlatego Chirac "przepchal" majacego we Francji proces za > afery Tricheta na szefa Banku Europejskiego - zeby bronil interesow Francji; > tak jest i we Wloszech: Berlusconi tak dofinansowal swoj bank, ze mogl przejac > drugi co do wielkosci bank niemiecki HVB; i tak jest i w Niemczech). Zadne > panstwo UE -nawet deklarujac pelna wspolprace w ramach UE, nie godzi sie na > pelne podporzadkowanie swojego sektora bankowego bankom obcym. A > Balcerowiczowi - zdaje sie byc - "wsio rawno"; i stad spor Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:09 rozumiem problem; jednak odsanie Banku Europejskiego w lapy sciganego we Francji za korupcje Trichet (bo Chirac tak chcial) niczego dobrego nie wrozy Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:21 silesius.monachijski napisał: > rozumiem problem; co rozumiesz? filozofia roli a makroekonomia to tak jak pis-mentalność (vide p. Mech) i gospodarka wolnorynkowa...dwa różne światy, ten drugi całkiem obcy dla p. genseka Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:25 Mech jest po stokroc lepszym ekonomista, niz twoj guru - balcerowicz; poczytaj wiecej niz tylko GW; Balcerowicz to partyjniak: najpierw pzpr, potem szef uw: u niego polityka bierze gore nad ekonomia; tak bylo zawsze sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > rozumiem problem; > > co rozumiesz? filozofia roli a makroekonomia to tak jak pis-mentalność (vide p. > > Mech) i gospodarka wolnorynkowa...dwa różne światy, ten drugi całkiem obcy dla > p. genseka Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski PO skrewila; wyborow nie bedzie 28.03.06, 01:32 bedzie rozwalka PO na kongresie w maju silesius.monachijski napisał: > Mech jest po stokroc lepszym ekonomista, niz twoj guru - balcerowicz; poczytaj > wiecej niz tylko GW; Balcerowicz to partyjniak: najpierw pzpr, potem szef uw: u > > niego polityka bierze gore nad ekonomia; tak bylo zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:33 silesius.monachijski napisał: > Mech jest po stokroc lepszym ekonomista, niz twoj guru - balcerowicz wstyd, do indolencji politycznej dochodzi ekonomiczna...tak jak w przypadku prawie wszystkich eminencji pis-u. A Balcerowicz to Profesor panie dyletancie s.m. (co to znaczy?), i usteczek Nim nie sobie nie wycierać.... filzofie roli mchu (mechu? mecha?) Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:37 "profesor" o prl-owskim rodowodzie; to widac po calym jego zachowaniu; twoj "ekonomiczny papiez"? wspolczuje; na wiecej wyrozumialosci mnie niestac; i padna "lewe uklady" prywatyzacyjne; Balcerek to wie, stad taki nerwowy; sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > > Mech jest po stokroc lepszym ekonomista, niz twoj guru - balcerowicz > > wstyd, do indolencji politycznej dochodzi ekonomiczna...tak jak w przypadku > prawie wszystkich eminencji pis-u. A Balcerowicz to Profesor panie dyletancie > s.m. (co to znaczy?), i usteczek Nim nie sobie nie wycierać.... filzofie roli > mchu (mechu? mecha?) Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:48 silesius.monachijski napisał: wspolczuje; na wiecej wyrozumialosci mnie niestac; i > > padna "lewe uklady" prywatyzacyjne; Balcerek to wie, stad taki nerwowy; > słuchaj, prywatne i szczere pytanie. Mieszkasz na Zachodzie, obserwujesz harmonijne życie i czerpiesz korzyści ze zrównoważonej gospodarki. Skąd u ciebie tyle jadu..czy naprawdę wierzysz w to co uparcie piszesz? Ja bym dawno porzucił stare frustracje, starał się tworzyć coś w tej biednej Polsce... nie tylko burzyć i jątrzyć. Naprawde nie rozumiem twojego zgorzknienia..to smutne niestety Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:51 Ten smiec myslal ze ja juz jestem poza dyskusja i moze robic z siebie gieroja ,wiec niech pokaze ten post w ktorym nazwalem go pedofilem i niech pokaze te z ktorych wynikalo ze mnie wystraszyl , palant monachijski!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:52 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37357654&wv.x=1&a=37405930 Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 01:56 robie co moge - mam odpowiednie znajomosci; Balcerowicz i rzady PO czy SLD to utwierdzenie obecnego, koruptogennego ukladu; wytlumacz mi - zwolenniku Balcerowicza - dlaczego Polska (III RP) jest uznawana za najbardziej sorumpowany kraj UE? sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > wspolczuje; na wiecej wyrozumialosci mnie niestac; i > > > > padna "lewe uklady" prywatyzacyjne; Balcerek to wie, stad taki nerwowy; > > > > słuchaj, prywatne i szczere pytanie. Mieszkasz na Zachodzie, obserwujesz > harmonijne życie i czerpiesz korzyści ze zrównoważonej gospodarki. Skąd u > ciebie tyle jadu..czy naprawdę wierzysz w to co uparcie piszesz? Ja bym dawno > porzucił stare frustracje, starał się tworzyć coś w tej biednej Polsce... nie > tylko burzyć i jątrzyć. Naprawde nie rozumiem twojego zgorzknienia..to smutne > niestety Odpowiedz Link Zgłoś
sisius.monachomachijski Re: Spokojnie - nie porównuj "starych" państw Uni 28.03.06, 02:08 silesius.monachijski napisał: > robie co moge - mam odpowiednie znajomosci; czyli jednak megalomania.... > wytlumacz mi - zwolenniku > Balcerowicza - dlaczego Polska (III RP) jest uznawana za najbardziej > sorumpowany kraj UE? ekonomiczny filozofie..a co ma piernik do mecha? głęboki nawrót to gospodarczego prl-u..niestety Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski Re: Ignoruj tego zakompleksionego gnojka silesius 27.03.06, 22:26 z historii; dowiedzialem sie wiele szczegolow o panu Slusarku (agent SB) i opanu Szczurze: kradl srednioweiczne ksiegi w Sandomierzu; tragedia! sisius.monachomachijski napisał: > silesius.monachijski napisał: > > >tydzien temu spotkalem sie w Krakowie z > moim przyjacielem, profesorem > > tym od filozofii roli, czy może od traktoroznawstwa filozoficznego? Z ZSZ czy > może już z technikum? Odpowiedz Link Zgłoś
stagra jednokierunkowa ulica 27.03.06, 19:46 wybaczcie, nie przeczytałem wszystkich wypowiedzi, zatem nie mam pewności, czy ktos juz tego nie podkreślił, jeśli nawet tak, to zrobił to swoimi słowami, a ja to napisze swoimi Znów daliśmy sie wciągnąć Kaczyńskim w grę pozorów, w jednokierunkowa ulicę, gdzie wszyscy przegrywają, a tylko oni mogą wygrać. Można miec tylko nadzieję, że juz coraz więcej ludzi zauważyło jakich metod i po co, ima sie klan. To może być niezły test na inteligiencję,- co chciał osiągnąc kurdupel mówiąc to a tamto? Tym razem jest afera na cztery fajerki, umoczeni są wszyscy w zamysle przegrani- sejm, prezydent/pożal sie boże/, papież i kto tam jeszcze, bo jakiś niezbyt skomplikowany człowiek włączył już nawet i p Merkel. Kto nie z pis to już tak jakby zamachnął sie na niepodległość Polski. Adwersaże jednak trochę sie juz nauczyli, bo dało sie zauważyc, że nie można milczeć- powie cos tak jeden kurdupel, nie zareagujesz, no i w efekcie spadek w notowaniach Kiedyś napisałem, że gdyby tak cała energia kurdupli była wykorzystana w pełni, byłoby to z korzyścią dla Polski, a tak to wszystko w gwizdek. Mam gdzies opinie Europy, czy jej się cos podoba, czy nie, ale teraz to ona ma uzasadnione powody, by sie z nas śmiac. Uzmysłowiłem sobie ostatnio, że jeśli kurduplom wyjdzie, to będzie to ze stratą dla nas.- Stracimy 20% czasu jaki miała Polska międzywojenna na wszystko, co zrobiła- nie można przecenić tej straty. Ech! Na pohybel durniom Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Gdzie jest Jola Dywity ?>? 27.03.06, 20:55 sytuacja nabrzmiewa powagą i troską o los Polski, o los bezrobotnych,niedożywione dzieci,umierających z głodu emerytów i rencistów, a tu nic nie słychać o zaproszeniu do Pałacu Endrju Leppera. Czyżby rozmowy o wyborach miały się odbyć bez udziału przywódcy jedynie prawdziwej i uczciwej partii jaką jest Samaborna ? Ludziska, taż to tragedia nam sie szykuje, mogą odfdsunąc Endrju od przyszłej władzy !!! Jola, krucafuks, adyć dejże głos, ratuj Endrju przed obecnością tych lumpenliberałów w Pałacu Namiestnikowskim... Odpowiedz Link Zgłoś
opt O czym tu rozmawiać? 27.03.06, 20:57 Jarek niech bierze tękę premiera,powołuje koalicję,szefów ugrupowań koalicyjnych czyni wickami - i do roboty.Dosyć tego mącenia.Wygraliście wybory to rządżcie i pokażcie co potraficie,bo grzebanie w przeszłosci to zadanie dla historyków ,a nie polityków,a za takich sie uważacie. Odpowiedz Link Zgłoś