laaazy_boy Kilka fot z demonstracji w Poznaniu 13.05.06, 16:29 Przyjechałem mniej więcej w połowie. Było ok. 100 osób, liealiści, studenci i sporo gapiów. Anemiczne okrzyki, kilka transparentów - słowem nic ciekawego. Wyborcza zwyczajnie rozdmuchuje sprawę. Dobrze jednak, że tym ludziom chce się głośno powiedzieć to, co myślą o Giertychu. Zdjęcia tutaj: dramatwblokach.ownlog.com Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: SLD-owska agentura wstydzi się Giertycha. 13.05.06, 17:40 Raczej boi się Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Mitomanie 13.05.06, 18:39 vitabravo napisał: > Raczej boi się Giertycha. Nie boi, lecz się zwyczajnie wstydzi. Dzięki waszym partiom, towarzysze, słowa mówiąc "prawo i sprawiedliwość" czuję posmak hipokryzji i gnicia. Sugeruję też, byś swoje paranoiczne przeświadczenia dot. układów wyłożył dobremu psychiatrze. W zakładzie o miękkich ścianach będziesz z pewnością bardziej bezpieczny i znajdziesz wesołe towarzystwo na własnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: gierszyk (wierszyk na Giertycha) 13.05.06, 16:30 Nie psuj klasyki - nie "Wolę", tylko "Lepiej" - i w ten sposób stworzyłeś słynnego "lepieja" (nie mylić z lepperem), gatunek uprawiany m.in. przez Szymborską. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Polska się ciebie wstydzi !! 14.05.06, 00:33 Moja Polska sie nie wstydzi. twoja polska zakrystiowa???? Odpowiedz Link Zgłoś
el_coyote Wole wieczne miec wakacje.... 13.05.06, 17:23 ...niz od Romka edukacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszhoffmann Wicepremier Giertych..studenci palą duplikaty inde 13.05.06, 17:29 Studenci nie wiedzą, że Roman Giertych nie jest ich ministrem. Palili z pewnością nie duplikaty indeksów tylko jakieś marne kopie ponieważ nie jest łatwo otrzymać duplikat indeksu i to kosztuje parę złotych. Autor wiadomosci nie zna ustawy o szkolnictwie wyższym. Pozdrawiam, Micho Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Ta młodzież 40 - 50 lat, jak pokazała TVP. 13.05.06, 17:36 Z telewizyjnego przekazu w telekspresie można było obserwować sporą ilość protestującej młodzieży w wieku grubo po 40-tce. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Wicepremier Giertych..studenci palą duplikaty 13.05.06, 18:11 tadeuszhoffmann napisał: > Studenci nie wiedzą, że Roman Giertych nie jest ich ministrem. Palili z > pewnością nie duplikaty indeksów tylko jakieś marne kopie ponieważ nie jest > łatwo otrzymać duplikat indeksu i to kosztuje parę złotych. Autor wiadomosci > nie zna ustawy o szkolnictwie wyższym. > Pozdrawiam, > Micho No jasne, przeciez wszyscy wiedza,ze ministrem edukacji, jak i wszystkich innych ministerstw jest Pierwszy Sekretaz Pisiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, Jaro Kaczynski !!! :)))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Wicepremier Giertych..studenci palą duplikaty 14.05.06, 15:38 "No jasne, przeciez wszyscy wiedza,ze ministrem edukacji, jak i wszystkich > innych ministerstw jest Pierwszy Sekretaz Pisiej Zjednoczonej Partii > Robotniczej, Jaro Kaczynski !!!" To epokowe stwierdzenie najlepiej oddaje poziom umysłowy "protestującej młodzieży". Moim zdaniem, co innego niż narodowa wersja socjalizmu niepokoi, a może raczej powinna niepokoić, ludzi szukających pod płaszczykiem "postempu" przykrywki dla własnych interesów realizowanych m.in. poprzez narzucanie innym przymusu poddawania się ich sądom w zakresie tzw. "politpoprawności", mianowicie informacja, jakiej udzielił Giertych w wywiadzie: "(...)największe obawy łączą się z tym, że zideologizuje pan system oświaty. Na początku naszej rozmowy zarzuciła mi pani nadmierny pragmatyzm, a teraz obawia się pani, że ideologizuję szkoły? Chcę po prostu, by o ich kształcie decydowali rodzice, by mieli wpływ na sposób, w jaki wychowywane są ich dzieci. Jeśli tak się nie stanie, ten wpływ będzie miał zideologizowany aparat urzędniczy, który teraz rządzi. To jedynie udostępnienie ludziom ich praw. Zapewne w niektórych rejonach Podlasia rodzice będą chcieli, by szkoła wychowywała w duchu prawosławnym. Dlaczego państwo ma w tym nie pomóc? W Cieszynie może się pojawić propozycja, by luteranizm obecny był nie tylko na lekcjach religii, ale by nauczyciele z większą wrażliwością przekazywali obraz historii. Moja ideologia zatem jest taka jak milionów rodziców, którzy chcą po swojemu wychowywać swoje dzieci." Byłaby to utrata monopolu na kształtowanie wiedzy o człowieku i jego świecie, jaki uzurpuje sobie tzw. państwo i do którego dąży poprzez coraz silniej rozbudowywaną biurokrację starającą się wcisnąć w każdą dziedzinę życia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Nie chce byc wzodem na tylku UE,UE to sokuszn 14.05.06, 16:00 "Nie chce byc wzodem na tylku UE (...)" Więc wolisz się przenieść na na dupy Polaków. Miejsce w sam raz dla Ciebie, ale czy oni Cię tam chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Nie chce byc wzodem na tylku UE,UE to sokuszn 14.05.06, 16:03 "Nie chce byc wzodem na tylku UE (...)" Więc przenosisz się na tyłki Polaków. Miejsce i misja w sam raz dla Ciebie, ale czy oni Cię tam chcą? Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Precz z giertychem i lepperem 13.05.06, 17:58 Precz z giertychem i lepperem Precz z giertychem i lepperem Precz z giertychem i lepperem Precz z giertychem i lepperem Precz z giertychem i lepperem Odpowiedz Link Zgłoś
szarymen kraków po manifie 13.05.06, 18:03 dziękujemy wszystkim za przybycie, było nas 2000 co jest niezłym sukcesem jako ze przydupasy romana zdzierały nam plakaty po 2-3 godzinach. dziękujemy też dużej liczbie starszych ludzi, którzy pokazali że nie kazdy człowiek po 50-tce jest moherowy;)i dośc intensywnie okazywali swoje poparcie dziękujemy Robertowi Leszczyńskiemu za słowa poparcia:)jak macie jakieś ciekawe foty to jeśli macie możliwośc ślijcie je na maila szarysimba@interia.pl STAYSTRONG!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Precz z giertychem i lepperem 13.05.06, 19:50 prinsik napisał: > Precz z giertychem i lepperem > Precz z giertychem i lepperem > Precz z giertychem i lepperem > Precz z giertychem i lepperem > Precz z giertychem i lepperem Precz z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: tylko w ten sposob wykorzenimy zacietrzewieni 14.05.06, 16:09 Trzeżwość umsyłu a la nóżki na zimno Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: tylko w ten sposob wykorzenimy zacietrzewieni 14.05.06, 16:12 Widać, że cenisz tylko patriotyzm internacjonalistyczny. Ku chwale byłych i przyszłych Międzynarodówek! Odpowiedz Link Zgłoś
kratzer Re: Wykorzenic badziewie polityczne-lokalny patri 14.05.06, 16:15 Widać, że cenisz tylko patriotyzm internacjonalistyczny. Ku chwale byłych i przyszłych Międzynarodówek! Odpowiedz Link Zgłoś
rixa Re: Wykorzenic badziewie polityczne-lokalny patri 15.12.06, 15:27 wolałabym być nazwana komunistką niż faszystką, choć nie jestem ani jedeną, ani drugą, ale faszyzm paskudnie się kojarzy- z LPR Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Wolisz emigrację? My też wolimy abyś emigrował. 13.05.06, 18:12 Wolisz emigrację od ministra Giertycha? Wolna droga. Nikt nie zatrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re:Wole zostac,wykorzenicbadziewie z nowa partia 13.05.06, 19:52 Giertych pochodzi z Kórnika - żeby ten cały drób szlaf trafił. Edukator do Kórnika Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re:Wole zostac,wykorzenicbadziewie z nowa partia 14.05.06, 00:40 Dolaczam do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Michnik: Kto jest młody,decyduję ja! 13.05.06, 18:13 Pouczający jest język, w jakim GW pisze o antykaczorowskich manifestacjach (które zresztą lansuje wszystkimi siłami). Ci demonstranci - to "młodzi". Młodzi nie chcą, młodzi poszli, młodzi sobie nie życzą itd. W domyśle - wszyscy młodzi. W domyśle - uczestnicy demonstracji reprezentują wszystkich swoich rówieśników. A kiedy jakąś demonstrację zorganizuje np. Młodzież Wszechpolska (czyli ludzie w tym samym wieku, w którym są demonstranci antykaczorystowscy) - to GW nie pisze o nich "młodzi". Tylko Wszechpolacy, narodowcy itd. No cóż, GW otacza kultem młodzież. Ale oczywiście młodą we właściwy sposób. A poza tym: Michnik: Kto jest młody,decyduję ja! Odpowiedz Link Zgłoś
tiales1 tales1, vitabrawo..faszyści z sekty Rydzyka! 13.05.06, 18:44 podłoty, którzy sprzedadzą każdego, byle kasa! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rząd 13.05.06, 18:24 Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rządzie? Jest mało prawdopodobne, aby to Giertych był SB-ekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rzą 13.05.06, 18:27 ale metody gloszone przez niego jeszcze nie tak dawno, od SB niewiele sie roznia. Ze przypomne tylko: kary cielesne, lub niedawne wypowiedzi jego "pierwszego zolniezyka" Wierzejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rzą 13.05.06, 18:33 Żyjesz i emocjonujesz się plotkami rozsiewanymi przez Gazetę Wyborczą. Akurat te kary cielesne to pomysł wygłoszony przez radnego Urbana. Było też foto Urbana w GW. Nazwisko tego gościa, broda i pejsy jakby znajome. Giertych z tą prowokacją nie miał nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rzą 13.05.06, 18:40 przeprawszam; a pan Henryk Urban to skad? Czyzby PiS nie mial nic wspolnego z obecnym rzadem? Poza tym stwierdzenie "broda i pejsy jakby znajome" jest, delikatnie mowiac, antysemickie. Wpisujesz sie tym samym w retoryke swojego idola. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Merytorycznie 13.05.06, 21:40 poza tym, ze kazdemu, kto ma innego poglady od ciebie "proponujesz wyjazd", potrafisz jeszcze myslec? Dyskutowac merytorycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rzą 13.05.06, 18:35 vitabravo napisał: > Czemu nie protestujesz przeciwko SB-kom w rządzie? > Jest mało prawdopodobne, aby to Giertych był SB-ekiem. ??? Malo prawdoppodobne??? No tak, faktycznie, zwazywszy zawrotna kariere jego tatusie w PZPR i fakt, ze teraz kuma sie z Lepperem i jego esbecja, faktycznie stawia pod znakiem zapytania, kim jesr Roman.G :))) Odpowiedz Link Zgłoś
evito lepiej rozliczyc komunistow co rozkradali Polske 13.05.06, 18:24 lepiej rozliczyc 10 lat rzadow Kwasniewskiego i Millera i calej tej swity komunistycznej tam jest co robic . Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: lepiej rozliczyc komunistow co rozkradali Po 13.05.06, 18:27 ........a w Ameryce murzynow bija.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: lewacy do roboty dosyc oszustw,korupcji 13.05.06, 18:28 masz racje; teraz po odsunieciu lewakow mamy prawicowe oszustwa Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Niespokojny jest agent, dopóki nie spocznie w więz 13.05.06, 18:35 Niespokojny jest agent, dopóki nie spocznie w więzieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Niespokojny jest agent, dopóki nie spocznie w 13.05.06, 18:48 Jak widać na forum - najmniej spokojni są pisuarczykowi paranoicy. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Kiedy emigrujesz ... dziś czy jutro ?? 13.05.06, 21:14 Niby dlaczego mam emigrować z mojej ojczyzny? Ten kraj należy do nas wszystkich, więc mnie półgłówku z niego nie wyrzucaj. Koalicja hipokrytów i jej wyznawcy (tak, wyznawcy - nie zwolennicy) mogą budzić co najwyżej mój niesmak - do emigracji z pewnością mnie nie zmusi. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Niespokojny jest agent, dopóki nie spocznie w więz 14.05.06, 08:53 Niestety, ze wzglęgu na mnogość agentury, nie wystarczy dla wszystkich miejsca na spoczynek. Będą się burzyć i pieklić na takich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Niespokojny jest agent, dopóki nie spocznie w 14.05.06, 08:55 badz merytoryczny w koncu: jak na razie nic madrego nie napisales.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Nie chcesz, ale jesteś wrzodem "dyskutasie" 13.05.06, 18:30 pawel_berlin napisał: > ale widzisz; ja przylaczam sie do protestujacych glosow. Jednak nie tedy droga; > > nie mozna odpowiadac na chamstwo i glupote tym samym... Mozna, zapewniam cie ,ze mozna, bo tylko to skutkuje i zapewniam cie rowniez, ze robie to od niedawna, poniewaz racjonalne argumety do nich nie docieraly, teraz poprostu nazywam ich po imieniu, a to ze sa pomiotami esbecji i bylego PZPR jest akurat jak najwieksza prawda, przyklad rzad . Pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Nie chcesz, ale jesteś wrzodem "dyskutasie" 13.05.06, 18:33 ja jednak pozostaje przy swoim. Nie bede sie znizal do "ichniego" poziomu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Nie chcesz, ale jesteś wrzodem "dyskutasie" 13.05.06, 18:53 pawel_berlin napisał: > ja jednak pozostaje przy swoim. Nie bede sie znizal do "ichniego" poziomu. > > pozdrawiam I za to masz u mnnie duzy plus, ale ja jednak pozostane przy swoim, nie wiem czy zauwazyles, ale ja w rzeczywistosci jestem w stosunku do nich sarkastyczny, nie podly ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: Nie chcesz, ale jesteś wrzodem "dyskutasie" 13.05.06, 18:55 no ok; masz racje; wszak nie glosusz, ze domontrantow palami trzeba... (Wierzejski) Odpowiedz Link Zgłoś
evina69 Giertych 13.05.06, 18:34 Nieobliczalny człowiek ,na odpowiedzialnym stanowisku.Biedna ta Polska młodzież. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A sprawę organuizuje GWS podając daty,czas i miejs 13.05.06, 18:37 miejsca-planowanych spotkan.A nastepnie pisze o "spontaniczności"!! Odpowiedz Link Zgłoś
kosiem Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE 13.05.06, 18:42 Powinni w następną sobotę zwiększyć protesty, a jak nie poskutkuje, to przyjechać w ilości kilkudziesięciu tysięcy do Warszawy na trochę przed papieżem(z transparentem "Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE"). Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE 13.05.06, 19:56 Powinien powstac protest ogólnokrajowy. Dużo ludzi pod sejmem. Rodzice,młodzież i nauczyciele. To by miało sens. Takie protesty to dziecinada Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE 14.05.06, 00:52 osa332 napisała: > Powinien powstac protest ogólnokrajowy. Dużo ludzi pod sejmem. Rodzice,młodzież > i nauczyciele. To by miało sens. Takie protesty to dziecinada Kto sie tym zajmie. Zglaszam akces pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE 14.05.06, 00:50 kosiem napisał: > Powinni w następną sobotę zwiększyć protesty, a jak nie poskutkuje, to przyjech > ać w ilości kilkudziesięciu tysięcy do Warszawy na trochę przed papieżem(z tran > sparentem "Niemiecki Papież TAK, ale polski rząd NIE"). Genialny pomysl, zrobmy to!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 18:44 odrodzi nam się lewica z dobrodziejstwem inwentaża... a mogło być tak pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 19:10 - czytam te wasze pozalowania godne posty (nie wszystkie) i uwierzyc nie moge jak glupi i nieodpowiedzilni jestescie. Glupawymi wierszykami zastepujecie polityke i odpowiedzialnosc za Narod. Podburzacie i wykorzystujecie mlodziez, ktora tyle wie o swiecie co jej rodzice powiedza. Reprezentujecie ciasne, egoistyczne interesy. Lamentujecie nad proba uzdrowienia Panstwa Polskiego zamiast sie wlaczyc - mielibyscie wtedy szanse na przeprowadzenie wlasnych pomyslow. Od jakegos czasu obserwuje zwykla, bezglowa histerie nic wiecej. Pozalowania godne i niepatriotyczne postepowanie. Z rzadem nalezy wspolpracowac! Jest to rzad wybrany w drodze demokratycznej, a nie narzucony przez okupanta. Wasze warcholstwo udowadnia wasz brak patriotyzmu i strach (tylko przed czym?) Wasza pogarda dla innych klas spolecznych w Polsce poraza koltunstwem. Tak wlasnie odbieram wasza postawa. Nie mam ani krzty sympatii dla waszych lamentow. Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 19:24 od 89 roku rzady wiybierane sa na drodze demokratycznej. Czy to powod, dla ktorego trzeba sie zamknac i nie krytykowac??? Myslalem, ze wszyscy daza do spoleczenstwa obywatelskiego; do spoleczenstwa, gdzie kazdy ma cos do powiedzenia. Demonstracje swoich pogladow, przekonan sa wlasnie krokiem ku takiemu spoleczestwu; narod aktywnie wyraza swoja aprobate/dezaprobate. To sa rowniez mechanizmy demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 19:43 - tak, ale dyskusja polityczna we wlasnym Kraju powinna byc rzeczowa, a nie histeryczna panika. Jak do tej pory to slysze tylko protesty przeciwko ludziom wybranym do rzadu, a nie przeciwko temu co robia. Nalezy dac im szanse. Oslabiacie Kraj - prosze popatrzec - wloski dziennik pozwala sobie na oskarzanie Polakow o zbrodnie wojenne!!!. Wlosi, ktorzy byli sprzymierzencami Hitlera! Ktos i cos daje im szanse na ugryzienie Polakow. Az gorzko chce mi sie powiedziec: tak, tak kloccie sie dalej inni zrobia na was interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 19:50 nie ma sprawy; chcesz rzeczowo? -mialo byc tanie panstwo, a mamy juz 3 ministerstwa wiecej, rzadzacy uchwalili sobie podwyzki -mialo byc moralnie, a panowie K. i premier przyjeli do rzadu czlowieka z wyrokami (!) -miala byc wladza specjalistow a: Minister Gosp. Morskiej nie ma o tym pojecia, sluzba publiczna nie bedzie wybierana z konkursow, tylko mianowana przez rzad. Wielu apolitycznych specjalistow zastapiono "kolesiami". -brak jakiegokolwiek programu gospodarczego, brak jakichkolwiek logicznych ustaw, masa bubli ustawowoych podwazanych przez TK. Nikt tego rzadu sila nie obala; krytykowac jednak mozna zawsze i wszedzie. To jest czescia demokracji; czy sie Tobie podoba czy nie. Podobnie jest z demonstracjami gejow, zielonych, czerwonych, czarnych, zoltych, itd. Jakiekolwiek ograniczenie prawa do demonstracji jest gwaltem na demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 20:01 - ja nie jestem przeciwna demokracji. Calkiem przeciwnie. Jest to w tej chwili najlepsza forma sprawowania wladzy - z upowaznienia narodu. Chodzi mi caly czas o podsycanie niezadowolenia spolecznego,o histerie i brak rzeczowej dyskusji. Brak jakiegokolwiek rzeczowego programu opozycji. Wszystko jest poprostu na nie. To nie budzi zaufania do opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 20:06 Kazdy ma prawo wyrazac soje niezadowolenie / zachwyt na swoj wlasny sposob. Nie mozesz oczekiwac, ze tysiace demonstrantow przyjdzie do sejmu i bedzie merytorycznie dyskutowac o problemach. Nie od tego jest demonstracja. Opozycja naturalnie ma inna role. Jednak historia ta blizsza i ta odleglejsza pokazala, ze opozycja (bez wzgledu czy byla/jest z lewej, czy prawej strone) nic poza okrzykami nie potrafi. Nie wiem, jak ten problem mozna rowiazac... Wracajac jednak do demonstracji mozna jedynie stwierdzic, ze spoleczenstwu zalezy na zmianach; jedynie ludzie obojetni, ci, ktorzy olali wybory sa zagrozeniem panstwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 20:22 - tak, ale te tysiace demonstrantow ma swoich wybranych przedstawicieli, przez ktorych ich wola jest przedstawiona i uszanowana. Jest system wielopartyjny, ktory juz samym swoim istnieniem gwarantuje demokracje. Oczywiscie, i demonstracje sa potrzebne, ale przeciez nic sie takiego nie dzieje obecnie, aby ludzie musieli wychodzic na ulice i demonstrowac przeciwko swojemu rzadowi. Troche rozwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 20:26 widac cos sie dzieje, skoro sa ludzie, ktorzy chca demonstrowac. Nie tobie i nie mi oceniac co nimi powoduje. Maja do tego prawo, jak kazdy....jak ty i ja. Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 20:01 annamarta8 napisała: > - tak, ale dyskusja polityczna we wlasnym Kraju powinna byc rzeczowa, a nie > histeryczna panika. Jak do tej pory to slysze tylko protesty przeciwko ludziom > wybranym do rzadu, a nie przeciwko temu co robia. Nalezy dac im szanse. > Oslabiacie Kraj - prosze popatrzec - wloski dziennik pozwala sobie na oskarzani > e > Polakow o zbrodnie wojenne!!!. Wlosi, ktorzy byli sprzymierzencami Hitlera! Kto > s > i cos daje im szanse na ugryzienie Polakow. Az gorzko chce mi sie powiedziec: > tak, tak kloccie sie dalej inni zrobia na was interesy. A co ci ludzie dobrego robią Lepper przestępca z czteroma wyrokami a Giertych nacjonalista.Słuchałam jego wypowiedzi i wiem oczym piszę.Czy nagle zmieni poglądy i będzie tolerancyjny i proeuropejski- wątpię Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 21:04 zaiste rozmiary tej "histerycznej paniki" są ogromne, ale nie wzięła się ona wyłącznie z podburzania społeczeństwa przez nieodpowiedzialną opozycję, myślę, że ważniejszym powodem są zawiedzione nadzieje Polaków, ogromne nadzieje pokładane w PO-PiSowej koalicji, która przeobraziła się w koszmarną koalicję skrajnych radykałów, owszem są to ludzie wybrani przez naród, jednak zobacz, że PiS, na który głosowano w wyborach nie jest tym PiSem który teraz rządzi, to miała być partia, która zaprowadzi porządek w kraju i zadba o jego rozwój, teraz okazuje się być żądnym władzy szaleńcem, który zapętany w sieć własnych intryg miota się drżąc przed utratą wpływów, ludzie, którzy mieli stać na straży moralności teraz sprzedają jej zasady w imię czego chyba nie muszę pisać ponadto Samoobrona i LPR to partie, które w sejmie stanowią mniejszość, trudno się zatem dziwić, że ta część społeczeństwa głosująca na PO-PiS sprzeciwia inną kwestią jest typowo polska kłótliwość połączona z egoizmem, którą wdać wszędzie zarówno po stronie opozycji jaki koalicji, ale tej niestety się zmienić nie da, przynajmniej w ciągu życia najbliższych dwóch pokoleń... serdecznie pozdrawiam zatroskany o losy swego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 21:21 - przeczytalam z uwaga. Zalaczm mile pozdrowienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 21:38 a swoją drogą rad jestem, że w tym całym krzykliwym chaosie da się też odnaleźć takie wypowiedzi jak Twoja, swiadome i rozsądne dają nadzieję, że kiedyś nasz naród wyjdzie z tego bagna... Odpowiedz Link Zgłoś
osa332 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 19:59 annamarta8 napisała: > - czytam te wasze pozalowania godne posty (nie wszystkie) i uwierzyc nie moge > jak glupi i nieodpowiedzilni jestescie. Glupawymi wierszykami zastepujecie > polityke i odpowiedzialnosc za Narod. Podburzacie i wykorzystujecie mlodziez, > ktora tyle wie o swiecie co jej rodzice powiedza. Reprezentujecie ciasne, > egoistyczne interesy. Lamentujecie nad proba uzdrowienia Panstwa Polskiego > zamiast sie wlaczyc - mielibyscie wtedy szanse na przeprowadzenie wlasnych > pomyslow. Od jakegos czasu obserwuje zwykla, bezglowa histerie nic wiecej. > Pozalowania godne i niepatriotyczne postepowanie. Z rzadem nalezy wspolpracowac > ! > Jest to rzad wybrany w drodze demokratycznej, a nie narzucony przez okupanta. > Wasze warcholstwo udowadnia wasz brak patriotyzmu i strach (tylko przed czym?) > Wasza pogarda dla innych klas spolecznych w Polsce poraza koltunstwem. Tak > wlasnie odbieram wasza postawa. Nie mam ani krzty sympatii dla waszych lamento > w. > Hej!!! Lepper przestępca był wybrany przez wsioków to niech rządzi na wsi.Giertych był wybrany przez nacjonalistów i niech nimi rządzi, WSTYD I HAŃBA dla Polski. Giertych precz od mokego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
axial_force Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 21:22 a w sprawie wykorzystywania młodzieży przez siły polityczne, to bezsprzecznie uznaję to za wyjątkowo podłe, acz i w tym jest pewien haczyk... otóż polska młodzież podobnie jak większość młodzieży na świecie jest antykościelna, antyreligijna, prowolnościowa w każdym zakresie i hip-hopowo zbuntowana przeciw babciom w moherowych beretch, bo takie jest prawo młodzieży nóż w kieszeni się jednak otwiera gdy ludzie którzy powinni być odpowiedzialni za tą młodzież, zwyczajnie jej używają... Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 13.05.06, 22:13 - wlasnie miedzy innymi dlatego uwazam cala te histerie za nieodpowiedzialna rozrobke polityczna, ktora wcale nie ma na celu wywalczenie lepszego jutra dla mlodziezy. Mlodziez jest po prostu wykorzystana jak narzedzie. Niestety! Nie wiedza jednak tego, bo mlodych rzecza jest dzialac. Jednak obowiazkiem starszych jest odpowiedzialnie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
naprzekor4 Re: przez niepoważne zachowanie pisu 14.05.06, 00:53 axial_force napisał: > odrodzi nam się lewica z dobrodziejstwem inwentaża... > > a mogło być tak pięknie ANO wlasnie. PISuary wywolaja ducha lewicy, czy wy prawicowcy tego nie widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_berlin Re: dużo obrońców SB-eków i faszystów na forum G 13.05.06, 18:47 masz racje; co chwile slychac jakies pochwaly dla MW. Trzeba przepedzic tych faszystow! Odpowiedz Link Zgłoś