kar83ldz Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 15:24 mam dobry wzrok ale nie jestem w stanie dostrzec na tych zdjeciach jakiegokolwiek samolty co najwyżej jakis zarys i do tego szary kpina mimo refleksu swiatła na kamerze uwazam ze grafik w tydzien zmontował by lepsza fotografie i był by na niej samolot a pozatym tam powinno byc wiecej kamer bo to pentagon i czemu nie pokaza takiego ujecia jak udeżenie samolotu w WTC Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Pilot uzywal MOCY i lecial metr nad ziemia! 17.05.06, 15:25 Byl to najprawdopodobniej najlepszy pilot w historii ludzkosci! Odpowiedz Link Zgłoś
annamarta8 Re: Pilot uzywal MOCY i lecial metr nad ziemia! 17.05.06, 15:48 - wlasnie! Ja tez o tym myslalam! No, poprostu musial byc cudotworca, a nie pilot. Samolotu tez nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
exxon ominal auta na interstate, i drzewa tez 17.05.06, 16:15 www.oilempire.us/graphics/pentagon-fire-width.jpg to mogl byc tylko Jedi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 15:27 w zeszłym roku w Teheranie zaraz po starcie w blok walnął zatankowany herkules c 130 (rozumiem mniejszy samolot). Oglądałem parę fotek z tego wypadku i stwierdzam że Amerykanie powinni się uczyć budować od irańczyków takie coś jak Pentagon. Blok jest wypalony ale dalej stoi. Nie zaczynał bym z irańczykami skoro oni zwykłae bloki mocniejsze od Pentagonu budują. Odpowiedz Link Zgłoś
megas1 Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 15:33 http://images.google.com/imgres?imgurl=http://tourism.chn.ir/en/manage/photo/Airplane%2520Crash.jpg&imgrefurl=http://www.chn.ir/en/news/%3Fsection%3D1%26id%3D1454&h=157&w=225&sz=17&tbnid=k2l88xdK-dcCBM:&tbnh=71&tbnw=102&hl=pl&start=9&prev=/images%3Fq%3Dc%2B130%2Btehran%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26client%3Dopera%26rls%3Dpl%26sa%3DN Odpowiedz Link Zgłoś
megas2 Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 15:53 Nie wpadajcie w panikę! To nie był żaden samolot! Widzicie gdzieś szczątki samolotu na zdjęciach? W Teheranie też uderzył latający krokodyl! Odpowiedz Link Zgłoś
va1wit a kij ma dwa końce... 17.05.06, 15:53 Cóż, samolot mógł uderzyć z góry, przykładowo pod kątem 45 stopni, płasczyzną skrzdeł prostopadle do ściany i dziobem w budynek. kupa szmelcu jaki by po tym został mogłaby sie odbić do środka i sporo zniszczyć. tyle że na żadnym zdjęciu ani filmach tego nie widać. co więcej opinie swiadków tez przeczą tej teorii. zdjęcia nienadpalonego papieru też wyglądają efektownie, ale on mógł być za ścianą która powstrzymała ogień i dopiero później się zawaliła. Tyle że ja w to nie wierzę. Pamiętam jak informacje o samolocie pojawiły się grubo po fakcie, na początku mówiono o samochodzie-pułapce. W rakietę też prędzej uwierzę niż w samolot. Z drugiej strony wcale się nie dziwię że próbują się "sprzedać" wersję z samolotem bo mnie też byłoby wstyd że ktoś detonuje bombę pod Pentagonem, albo podjeżdża z rakieta do Waszyngtonu i strzela sobie w jeden najpilniejs strzeżonych budynków. To jest znacznie bardziej przerażające niż porwanie samolotu. Co do Nowego Jorku to wątpliwości nie ma: samoloty uderzyły w wieże. To że czarne skrzynki uległy zniszczeniu też nie jest wykluczone, nie zdziwię się jednak jeśli kiedyś cudem sie odnajdą. Wierzę też że terroryści sami pilotowali, wielu pilotów wypowiadało się na ten temat i nie ma powodu żeby im nie wierzyć że jest to możliwe. IMO kiedys wyjdzie na to że obie strony mają rację. Była akcja Al Kaidy, dowiedziały się o nich służby tyle że nie doceniono Arabów. Chciano ich wykorzystać aby wywołać odpowiednie nastroje w USA potrzebne to rozpoczęcia wojny na bliskim wschodzie, tyle że Arabom mimo wszytsko udało się zaskoczyć Amerykanów, a reakcja spoleczeństwa też była trochę inna niż się spodziewano. I jeszcze jedna uwaga: tych, którzy maja jakieś wątpliwości i wietrzą spiski jest znikomy procent, tyle że tradycyjnie są nadreprezentowani w sieci. Jesli pogadać z przeciętnymi Amerykanami nawet w sieci to raczej nie kwestionuja oni wersji przedstawianej przez Biały Dom. O całej rzeszcie kraju gdzie mniej niż 20% ludzi uznaje ewolucję za fakt nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: a kij ma dwa końce... 17.05.06, 15:58 Bo samolot nie uderzył prostopadle do ściany budynku ale pod kątem. megas tak na marginesie, przypomnij sobie w którym roku zbudowano Pentagon :) Odpowiedz Link Zgłoś
va1wit Re: a kij ma dwa końce... 17.05.06, 16:00 gabriel napisał: > Bo samolot nie uderzył prostopadle do ściany budynku ale pod kątem. dokładnie to napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
okreznica Takie zdjecia, to smieną czaskam - co za dno... 17.05.06, 16:28 moze pokazaliby jednak samolod, a nie cos. Odpowiedz Link Zgłoś
prosiak25 rozwiazalem zagdke:)) 17.05.06, 16:39 za zamachami stal nie kto inny jak najbardziej wplywowy wiceprezydent usa dick cheney dziwnym zbiegiem okolicznosci przed objeciem stanowiska byl w radzie nadzorczej koncernu zbrojeniowego a kazdy wie ze po zamachach 9\11 najwiecej zarobily koncerny zbrojeniowe a wiec tak: dick majac znajomosci wszedzie gdzie potrzeba nawiazal kontakt z jakas grupa terrorystyczna (moze al-kaida kto wie) i zaplacil im powiedzmy 10 mln dolarow za zrobienie zamachu (dla kogos kto nie cierpi ameryki to super rzecz nie dosc ze placa to jeszcze zrobi cos co uwielbia) wiec odpowiedni ludzie powiedzieli terrorystom jak zrobic a terrorysci grzecznie to zrobili bo w koncu nasz klient nasz pan wiadomo ze po atakach bedzie wojna i te 10 mln mozna potraktowac jako inwestycje ktora sie szybko zwroci co do pentagonu to smieszne jest ze terrorysci ktorzy byli na tyle sprytni zeby ominac wszystkie zabezpieczenia uderzyli w skrzydlo ktore akurat bylo w remoncie i zrobili taka mala zgrabna dziurke fakt ze nie polecialo wszystko od razu tez dziwi bo jesli wazacy kilkadziesiat ton samolot lecacy 600 km/h nie rozwala sciany od razu tylko po 20 minutach to znaczy ze cos jest nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello W tym Pentagonie to jest też inna ciekawa rzecz ! 17.05.06, 23:06 Są rysunki oficjalne, przekrojowe, widok z góry pokazujące zniszczenia wewnętrzne wraz z rozmieszczeniem kolumn podporowych. Albo to jest błąd na rysunku albo cudowny slalom, bo widać, że kolumny leżące w osi tego otworu wylotowego w ścianie wewnętrznej są zaznaczone jako tylko oskrobane. Wynikało by z tego, że na ostatnich metrach tuż przed zniknięciem samolot wykonał slalom pomiędzy kolumnami by wybić ostatnią dziurę a nie uszkodzić kolumn. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: W tym Pentagonie to jest też inna ciekawa rze 17.05.06, 23:11 witam absurdello !!! wiesz jest teoria ,ze ta ostania "mala dziurka" , to byly drzwi , jest na zdjeciach zachowany napis " nie parkowac" a takie tabliczki wiesza sie przy drzwiach cooo?? Odpowiedz Link Zgłoś
mosessex te zdjęcia to piękna multimedialna prezentacja ale 17.05.06, 16:32 kiedy zobaczymy dużo większa prezentacje nad pustynia negev? Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 16:39 Czyżby to była aż tak rewelacyjna wiadomość? Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 a swistak siedzi i zawija... 17.05.06, 16:56 samolot to to moze i jest ale na pewno nie pasazerski,czesci z samolotu ktore znaleziono i pokazano nie nalezaly do Boeinga,pilot musialby byc Skywalkerem aby tak ogromna maszyne prowadzic dlugi czas 1m nad ziemia przelatujac nad samochodami na takiej wysokosci zdmuchnolby je jak piorko,samolot zatacza kolo i wali w niezamieszkana czesc Pentagonu,paliwo z Boeinga wypalaloby sie kilka dni,straz prawie nie gasila budynku bo po detonacji materialu wybuchowego prawie nie bylo ognia,rzeczy kilka metrow o uderzenia takie jak-monitor,ksiazki itp.sa nienaruszone a nawet nie widac sladow ognia,ogromna konstrukcja nawet nie zniszczyla okien pentagonu w miejscu zderzenia skrzydel z budynkiem na trawniku prawie absolutny brak sladow po ocierajacym sie o trawnik kolosie i calkowity brak czesci itd,itd.kto chce to znajdzie w sieci filmy na ten temat a i jeszcze znacznie ciekawsze o uderzeniu w WTC zapewniam ZNACZNIE CIEKAWSZE Odpowiedz Link Zgłoś
homohedonistus Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 17:00 Amerykanie obniżając fundusze na służby specjalne, nie przewidzieli tego, że w tym samym czasie pozostałe kraje drastycznie zwiększą wydatki na edukacje. Takie teraz są tego efekty. W prawdziwość ataków terrorystycznych uwierzyli tylko idioci. Oraz G.W.Bush. Odpowiedz Link Zgłoś
onioni Wszystkie fot/video o 9/11 - polecam wątek na 17.05.06, 17:07 Wszystkie fot/video o 9/11 - polecam wątek na www.niewyjasnione.pl/temat2422/ Odpowiedz Link Zgłoś
br311 czy tylko ja widze ze z kazdego z tych filmow wyci 17.05.06, 18:50 eto co najmniej po jednej klatce - wlasnie tej na ktorej powinien byc samolot????????????????? przyjrzyjcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Ciekawy system ochrony mają w tym Pentagonie 17.05.06, 19:57 Na obrazie z dwóch kamer nie można praktycznie odczytać napisów bocznych na samochodach przejeżdżających przez bramkę (nie mówiąc już o numerach rejestracyjnych). www.youtube.com/watch?v=L75Gga92WO8&search=Judicial%20Watch%20American%20Airlines%20Flight%2077%20Pentagon%20September%2011%209/11 Dlaczego nie ma cieni od wybuchu chociaż kamera została na chwilę oślepiona ? I kamera się nie zatrzęsła od podmuchu, doleciały jakieś paprochy a kamera trzyma idealnie kierunek. Jeden z pary paprochów (ten mniejszy) leci w poprzek podmuchu. Nie przewróciły się pachołki od podmuchu, brak cienia (choćby minimalnego) w momencie wybuchu (a kamera została na chwilę prześwietlona). Obie kamery stoją niedaleko siebie, jedna pokazała lecące paprochy a druga praktycznie nie. www.youtube.com/watch?v=TAaP4Z3zls8&search=Judicial%20Watch%20American%20Airlines%20Flight%2077%20Pentagon%20September%2011%209/11 Poza tym ten strażnik na bramce ... zupełnie nie interesujący się niczym oprócz rzadko przejeżdżających samochodów ... Odpowiedz Link Zgłoś
krytyka.org metauwaga;) 17.05.06, 17:34 mam tylko jedna uwage: odnosze wrazenie, ze ostanio wiecej mozna sie dowiedziec na temat roznych wydarzen politycznych, badan naukowych czy nowinek kulturalnych z forum niz z samych artykulow. dobrym przykladem jest wlasnie kwestia 9/11. nie ma co, spoleczenstwo informacyjne w natarciu:D Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski A pasażerowie tego samolotu siedzą w Gitmo? 17.05.06, 18:04 Podoba mi się ta teoria, o tym że w Pentagon trafił latający spotnik, a nie żaden samolot. Ja chyba też mogę do tej teoryi coś dodać od siebie. Myśleliscie, co sie stało z pasażerami tego lotu, co to niby trafił w Pentagon? A ja wiem: przebrali ich w pomarańczowe pasiaki i teraz oni (znaczy ci pasazerowie) udają w Guantanamo Talibów i Alkaidów. PS Kiedy wreszcie pokażą zdjęcia tego latającego spotnika, co to się w Roswell rozbił?! Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: A pasażerowie tego samolotu siedzą w Gitmo? 17.05.06, 18:14 głupich nie sieja ...itd.Ci ludzie zostali zamordowani,panie debilu i dla pamieci o nich troche szacunku bo dle Ciebie go nie moge miec po tym co napisales Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: A pasażerowie tego samolotu siedzą w Gitmo? 17.05.06, 18:51 Rozumiem: jednak zgadzasz się, że pasażerów zamordowano. A swój szacunek wobec ofiar wyrażasz rozpowszechniając, ku uciesze gawiedzi, absurdalne teorie spiskowe wymyślone przez morderców. Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: A pasażerowie tego samolotu siedzą w Gitmo? 17.05.06, 18:57 czy absurdalne to zobaczymy kiedys,ja mam inne zdanie a rzekome dowody sa bardziej niz watpliwe .inne zdanie czaisz?zamordowano -tak, ale kto to zrobil? Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 19:04 Widzicie tam samolot? Ja widzę tylko smugę dymu. Nie jest to smuga kondensacyjna z silników samolotu, bo na tej wysokości silniki odrzutowe nie są w stanie dać takiego efektu. Jest typ silnika, który tworzy taką smugę w tych warunkach: silnik rakietowy. Według mnie faktycznie w Pentagon uderzył pocisk manewrujący Tomahawk lub podobny. I tyle. A zresztą tam też poczytajcie: www.rzeszow.mm.pl/~gd/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski rakietowy Tomahawk? - to dopiero sensacja! 17.05.06, 19:27 Tomahawk ma silnik tubowentylatorowy; Odpowiedz Link Zgłoś
cyberrafi Re: rakietowy Tomahawk? - to dopiero sensacja! 17.05.06, 19:47 Racja, Tomachawk to nie rakieta ale raczej miniaturowy odrzutowiec z głowicą na pokładzie. Na filmie widać zresztą przedmiot przypominający do złudzenia turbinę małego odrzutowego silnika przed pentagonem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Re: rakietowy Tomahawk? - to dopiero sensacja! 17.05.06, 20:30 Jeśli chodzi o silniki, to radzę przeczytać: www.aerospaceweb.org/question/conspiracy/q0265.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne 911 In Plane Site 18.05.06, 01:42 Tu jest lepszy film do sciagniecia (napisy PL) tiny.pl/g458 Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 17.05.06, 19:47 911 in PlaneSite,Loose Change,Painful Deceptions-An Analysis of the 911 Attack filmy z P2P i do tych na pewno znajdziecie polskie teksty a jest wiele innych bardzo ciekawych.Najwieksza teoria spiskowa moze byc to ze jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sveana Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 18.05.06, 15:36 www.infowars.com/articles/sept11/pentagon_video_how_flight_77_really_look.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bpitt Re: Re: kum kum :) 17.05.06, 21:35 Uwaga wróg czai się wszędzie? Może jest naweti tu. Pewnie podstępne psy busha podmieniły już nawet stronę gazety. Zwróciliście uwagę na inny odcień loga gazety? Czcionka też jakby inna i w ogóle zrobiło się jakoś podejrzanie.. A przypomnijcie sobie, kto bezczelnie zrzucił na nasz kraj stonkę, doprowadzając do plagi. Wiec z pewnością to Amerykanie:) Skro nie widać, co uderzyło w budynek - to skąd pomysł, że to.. rakieta, bojowy myśliwiec?… ja na tych zdjęciach czasami jak bym dostrzegał zarys ufo a raz zdawało mi się że jest to piłeczka golfowa – wystrzelona oczywiście przez Busha. Wiec, jeśli według was nie widać cóż to takiego walnęło w tą chałupę. To jedyne, co wam niedowiarkom, pozostaję to - karnie usiąść i zamknąć pyszczki trzymając się oficjalnej wersji. Bo inwencja cos się za tym kryje może nie mieć końca. Dopije kawę i zaraz wywróżę z fusów całą prawdę:) Po waszej stronie dużo specjalistów z zakresu pirotechniki. Oczywiście doskonale wiecie jak powinien wyglądać otwór w ścianie „pancernego budynku” po uderzeniu samolotu, rakiety.. itd., znacie doskonale pewnie wszystkie warianty. Jest tu gdzieś link powyżej z testem uderzenia samolotu w jakąś przeszkodę.. (i poniżej już też ;) www.jokaroo.com/extremevideos/plane_vs_wall.html Który bardziej jest bliski teorii że samolot mógł się poważnie rozlecieć? Tylko właśnie, że w tym przypadku się nie rozleciał. Jest pełno w tym poście linków do zdjęć na których są szcząti samolotu. (Wiem, wiem.. są nie widzialne dla was, i tak samo nie widzicie tego co teraz napisałem.) Tym, którzy uprali się na ten trawnik.. Przypominam, że samolot jest obiektem latającym a nie kosiarką do trawy. Poza tym celem chyba był pentagon a nie trawnik przed nim?. Większość zdjęć tu przedstawionych nie oddaje skali odległości. Na pierwszym planie jest trawa.. a dopiero w dużej odległości widać sam budynek. Ale na bliższych zdjęciach przy samym budynku jest już na nim sporo śmieci.. są również drobne zgliszcza samolotu… (oczywiście niezauważalne dla was, powtarzam się?). Bo was fakty, dowody nie interesują tylko wewnętrzne przekonanie jest najważniejsze. Zgodzicie się, że przekonanie to bardzo subiektywne odczucie.? Nie zauważacie w sobie jakiejś ogromnej rysy niekonsekwencji? Totalnie od góry do dołu ignorujcie tzw. Oficjalną wersie.. Podawaną przez media.. służby itd. A kompletnie ślepo bezkrytycznie przyjmujecie wersję np. amatorskiego filmu montowanego na „kolanie” w jakimś garażu. Widziałem ten film, była zdecydowanie tendencyjny:). Jego bezstronność polegała na tym, że spiker jak mantre powtarzał w kółko - my zadajemy tylko pytanie – odpowiedz sobie sam. A materiał cały czas był ukierunkowany w jedną stronę. Nie było w nim choćby minimum - jednego procenta domniemania, że to samolot. Było dużo zdjęć gdzie faktycznie nie było śladu po samolocie.. Ale było też dużo luźnych niczym nie pokrytych od tak rzucanych teorii.. Choć by znowu ta – jak powinien wyglądać otwór po uderzeniu. Znowu sztab fachowców orzekł, że jest za mały. Ja nie wiem jak powinien wyglądać, ale ktoś wcześniej w poście już coś naświetlił podając link do testowego rozbicia się samolotu. Film jest nakręcony na zasadzie szukania dziury w całym.. Przykładowo, dlaczego widać w pentagonie nienaruszony niespalony komputer, oraz, dokument, kartki.. No to ja teraz drugi film nakręcę. W którym będę siał zamęt w następujący sposób: Ów komputer w momencie eksplozji był osłonięty przez ściany nie zawalonego budynku, ( co też jest w tym filmie wytykane jako coś podejrzanego - że się od razu nie zawalił:) Komputer i całe pomieszczenie ujawniły się dopiero po zawaleniu budynku. A itak gdyby „siła” ognia do niego dotarła. To pokój był na tyle daleko od miejsca uderzenia, że system przeciwpożarowych zraszaczy nie dopuściłby do ich spalenia.. Umieszczę jeszcze w nim wywiad z szefem straży pentagonu ;) Choć dla was „spiskowców” przedstawiciel kłamliwej manipulującej władzy to żadne uwierzytelnienie. Myślę, że to sensowne argumenty.. Ktoś się znajdzie by zainwestować kasę w mój film? Ja bym się chyba dał nabrać na moją historię:)? Zastanówcie się poważnie :)… gdybyście mieli obraz ze 100 kamer w najwyższej rozdzielczości HDTF + dźwiękiem 7.1dla maniaków kina domowego. Też myślę, że wielu z was jątrzyłoby dalej. Od zarzutu - że to fatamorgana, po spreparowanie na komputerze.. No i to, czego nie zdziwił bym się usłyszeć z waszych ust: że busz poświecił jeden samolocik, kilku chłopców z marines i troszku cywilów z pentagonu (liczbę zabitych zawsze można zawyżyć prawda? Także im więcej dowodów, zdjęć, zeznań tym więcej materiału do maglowania w poszukiwaniu z uporem maniaka świadectw spisku. Coś wam podpowiem - to do waszego arsenału argumentów..:) a skąd się wzięło tyle kamer przy WTC. Te pierwsze uderzenie nawet z kilku ujęć. Na pewno dostali jakiś cynk;) Jeśli kamery nie trzymał Arab to wszystko jest jasne :) Także na dwoje babka wróżyła, dużo kamer podejrzane, brak kamer też podejrzane:) ok teraz juz. ćssii… uciekam, bo chyba mnie namierzyli :( Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 Re: Re: kum kum :) 17.05.06, 22:58 oj glupi Ty glupi prawdziwy euro-kretyn polemika z toba a chyba zmieniles nika bo juz ci wstyd dzielanski a wiec polemika z toba to obciach fanatyczny eurokretyn a do reszty -nie przejmujcie sie tym co pisze ten powyzej bo sami zobaczcie i ocencie co widzicie i co myslicie a warto a na to co wypisuje tu ten eurokretyn mozna sie tylko usmiechnac zobaczcie i ocencie sami-911 in PlaneSite,Loose Change,Painful Deceptions-An Analysis of the 911 Attack filmy z P2P i do tych na pewno znajdziecie polskie teksty a jest wiele innych bardzo ciekawych.Najwieksza teoria spiskowa moze byc to ze jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski Układ a t a k u j e! 17.05.06, 23:15 Cóż, zdemaskowałeś mnie kelob3, wprawdzie ja i bpitt, to nie ta sama osoba, ale konspirujemy wspólnie - może zechciałbyś zmienić strony i przyłączyć się do nas? Mam tylko jedną prośbę: naucz się nieco jaśniej wyrażać swoje myśli - jak zajedziesz takim strumieniem świadomości podczas akcji, to jeszcze wyp... w powietrze nie ten budynek, co trzeba. Centrala nas ocali Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Re: kum kum :) 17.05.06, 23:22 ejj kid... te filmy robia wrazenie jak sie jest ignoratem , na wstep do wstepu nadje sie to forum a potem moze angielskie teksty i mozna prowadzic dyskusje ,bez epitetow i ogolnikow Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: Re: kum kum :) 17.05.06, 23:25 www.niewyjasnione.pl/temat2422/ dobre na poczatek jesli lubisz czytac i myslec... Odpowiedz Link Zgłoś
kelob3 ciekawe adresy 17.05.06, 23:45 nie wszystkim sie chce otwierac i czytac wszystkie posty wiec pare adresow ktore wczesniej podaliscie www.niewyjasnione.pl/temat2422/ video.google.com/videoplay?docid=-2023320890224991194&q=loose+change thebiggestsecretpict.online.fr/nwo.htm www.daminet.pl/~greyman/pentagon/pentagon.html www.pentagonstrike.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Ujawniono zdjęcia ataku na Pentagon w 2001 r. 18.05.06, 00:50 Tu mozna ogladnac (i sciagnac)52min. film z polskimi napisami : 911 InPlane Site tiny.pl/g458 Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Wyborcza dyplomatycznie schowała artykuł z ... 18.05.06, 01:20 pierwszej strony portalu, bo właśnie gruchnęła wiadomość że amerykanie mają zamiar na dwa lata wycofać wizy dla wszystkich państw UE, ma się rozumieć dla Polski też. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu07 Hehe żarty na bok, dobre poczatki złego 18.05.06, 02:20 misja 11 wrzesnia trwa nadal i tak szybko sie nie skończy. Wszystko zaczęło sie od tego, że do panow na górze zaczeły dochodzic wiesci o kończoncych sie zsobach ropy naftowej. Oczywiscie nikt otym oficjalnie nie mowi bo jest to jednen z katastroficznych fantazji. Głosów niektorych geologow czy inzynierow tez sie nie dopuszcza bo jak by to mogło byc ze swiat ktory jedzie co roku 2% do przodu dzeiki ropie mialby nagle miec niedobor tego sorowca. Co sie stanie gdy juz dojrzejemy do swiadomosci konczacych sie zasobow ropy to juz inna kwestia, tez bardzo ciekawa:) google: peak oil, udanej lektury... Wracajac do tematu... wielcy tego swiata postanowili sie dostac do zlóż ropy, trzeba bylo cos wymyslec, wioec wymyslili 11 wrzesnia od poczatku do konca... Kolejne etapy planu sa konsekwetnie wykonywane a to dopiero poczatki. Widzialem pare filmow na temat, i bylem 70 % przekonany ze usa zatakowalo sie samo. Minoł jakis czas i spoktkalem kogos kto moje podejrzenia zmienil w pewnosc. Osoba ta brała bezposredni udzial w tamtych wydarzenach, nie zginoł bo miał odpowiednio poinformowanych przyjaciół. Jest wiele faktow dotyczacych calej sprawy ktore moga uwiarygodnic to co piszze i przekonac do tej teori najwiekszych sceptykow ale nie w tym rzecz. Chce tylko nakreslic sytuacje w jakiej sie znalezlismy Gdyby prawda o 11 wrzesnia zostala ujawnina to najwyzej mogli bysmy sobie POPISAC WIELKIMI LITERAMI:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Pytania, pytania, pytania ... 18.05.06, 11:48 1. Dlaczego obie kamery ochrony mają rozregulowaną ostrość do tego stopnia, że nie można odczytać ani dokładnie zobaczyć kto przejeżdża przez bramkę (napisy na samochodach są praktycznie nieczytelne, z wyjątkiem tych wielkich, tablice rejestracyjne też, twarze osób w samochodach to samo) ? 2. Dlaczego silny (pierwszy) błysk wybuchu, który rozjaśnił cały obraz nie dał efektu chociaż minimalnego cienia od tych pachołków i szafek co stoją na wysepce między jezdniami. 3. Dlaczego nie widać efektu błysku na zacienionych ścianach Pentagonu ? 4. Dlaczego na jednym filmie (kamery stoją niedaleko siebie) widać jakieś lecące elementy (takie czarne) a na drugiej nie ? 5. Dlaczego kamery nawet nie zadrżały po uderzeniu. Takie samo tąpnięcie w WTC wywołało wstrząs o sile 0.9 w skali Richtera zanotowany 34 km od miejsca katastrofy, a tu odległość od miejsca ktstrofy wynosi prawdopodobnie do 300 m (ściana Pentagonu ma 280,7 m długosci i 23.55 m wysokości). 6. Dlaczego nie widać też żadnego efektu podmuchu ? 7. Drzewa na linii wybuchu nawet nie drgnęły ? 7. Dlaczego strażnik przy rogatce zachowuje się tak jakby nie widział zdarzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.g9 W morde ! Re: Pytania, pytania, pytania ... 18.05.06, 15:29 W morde! Czytam to forum i nie wierze ! To nie ignorancja, to nie chec tworzenia teorii spiskowych, to nie chec bycia w opozycji !!! TO CZYSTA GLUPOTA, CIEMNOGROD I KALECTWO UMYSLOWE !!!!!!! Dzieci w gimnazjum na fizyce wiedza wiecej niz WY !! 1. Bo film ktory ogladasz zostal mocno skompresowany, i przez to drobne szczegoly sa niewidoczne, ale dzieki temu mozesz go sobie szybko sciagnac i zobaczyc.Na oryginalnym materiale napewno rozpoznalbys ludzi i rejestracje. Wlacz swoja kamerke internetowa, nagraj takie ujecie w jakosci 320*240, jedna lub dwie klatki na sekunde, nastepnie skompresuj go by zajmowal jak najmniej miejsca, pozniej jeszcze skompresuj czyms innym ( bo zapewne taka byla historia tego co mozesz tu zobaczyc ) potem zapakuj do flasha i zobaczysz co bedziesz mogl rozpoznac, a co nie. No i nie zapomnij ustawic kamery tak, by swiatlo sloneczne oswietlalo jej przod ( tak jak o tej porze te dwie kamery ) 2. Bo jest dzien. Ziemia jest oswietlona przez slonce. a pacholki sá relatywnie daleko od miejsca wybuchu. Pozatym to eksplodowalo paliwo, a nie bomba atomowa :). 3. Po pierwsze to jedna sciana zachodzi na druga ( jak widac na filmie) wiec ta na pierwszym planie zostala by w ciniu nawet jak by wybuchla tam w/w bomba atomowa, po drugie bialy blysk ktory mozna zaobserwowac w momencie wybuchu najprawdopodobniej powstal w wyniku blednego zadzialania automatyki w kamerze. Zwroc uwage, ze w lewym gornym rogu widac slonce, ktore w tym momencie tez zaczelo swiecic na bialo ??? :) 4. Chyba jestes slepy. Pokaz film Twojej babci to Ci znajdzie te kawalki. 5. Kamery zadrzaly, ale nie mogly tego zarejestrowac bo rejestrowaly tylko ok 1 - 2 klatki na sek. Zeby Cos bylo widac, to ktos musialby nimi trzasc minimum sekunde :). I nie mow ze bylo takie samo tapniecie jak w WTC, Bo tam zawalilo sie kilkadziesiat tysiecy ton stali. A jesli chcesz zobaczyc roznice miedzy uderzeniem samolotu a zawaleniem WTC, to zerknij na wydruki sejsmograficzne. www.popularmechanics.com/science/defense/1227842.html?page=5&c=y 6. 7. A skad Ma byc ten podmuch w takiej odleglosci ?? Powtarzam : To nie bomba tylko samolot. Jak bys stal 10 metrow od samolotu to bys pewnie taki podmuch zobaczyl. 7b. (daje CI lekkie fory) Straznik dostal telefon, ze nawet jak cos wybuchnie, to nie moze nawet drgnac :) :) :) Zwolennikow jasnych i konkretnych wyjasnien odsylam do www.popularmechanics.com/science/defense/1227842.html Przemek G. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Oczywiście a ty jesteś jedynym słusznym Geniuszem 18.05.06, 18:01 Karpat i okolic. Ad. 1 Obstaję przy swoim, dla mnie to jest brak ostrości a nie brak rozdzielczosci wynikający w wielokrotnej kompresji materiału filmowego. Oczywiście jak wiadomo instytucje państwowe USA używają w systemach ochrony kamer internetowych o rozdzielczości 320x240 (a nawet 160x120) ;) Oczywiście też do celów rozwiania wszelkich domysłów prowadzących na manowce, dostarcza się żądającym, materiał wielokrotnie skompresowany, by lepiej widać było szczegóły. ;) Ad 2 Pierwszy błysk (tej prawie biały, nie ten pomarańczowy objętościowy później) jest na tyle silny, że zareagowała kamera a nie ma cienia od elementów w linii kamera-wybuch. Ad3 Dziwne, bo trafienie było akurat w wystającą część ściany. Można założyć złe działanie regulacji światła w kamerze ale może też działała poprawnie. Tylko jedna kamera (ta co nie widzi szlabanu) ma mocne odbicia Słońca w optyce. Ad 4. Chyba jednak ślepy jestem i nie widzę. Ad.5 W WTC uderzenie samolotu o budynek wywołało trzęsienie ziemi o sile 0.9 w skali Richtera i nie myl tego z zawaleniem się budynków, bo wtedy wstrząsy osiągnęły trochę ponad 2 stopnie Richtera (dane z oficjalnego raportu FEMA). Ad. 6 Wg oficjalnych danych (podobno na podstawie zapisu z czarnych skrzynek) samolot uderzył w ścianę z szybkością 555 km/h czyli 154 m/s, przyjmując, że samolot ważył 100 ton to jego energia kinetyczna wynosiła: Ek=0.5*m*v*v=0.5*100000kg*154m/s*154m/s=1'188'368'055 J ~ 1,2 GJ Ponieważ wedle opisów samolot znikał w znacznej części w momencie zderzenia ze scianą można przyjąć, że spora część tej energii wydzielała się przed budynkiem. Energia wybuchu 1 kg TNT to 3.9 MJ z tego wniosek, że sam samolot niósł energię równoważną wybuchowi 1188368055/3900000= 300 kg trotylu. A przecież miał jeszcze miejsce zewnętrzny (co widać na filmie) wybuch objętościowy paliwa. Do tego jeszcze dochodzi fala ciśnienia wynikająca ze sprężania powietrza przez poruszający się z dużą prędkością obiekt. Ta fala musi się rozchodzić częściowo w poprzek budynku. I ty się pytasz skąd podmuch ? Ad. 7 Pomyśl sobie, że jesteś na miejscu tego strażnika, czy: a) Po wybuchu wracasz do budki czytać gazetę lub wykonać telefon do dyżurnego "Sir, I have irressitible impression, that plane had brake problem and has stopped on the wall of building. I hope that he haven't pour my glass of tee ?" b) Przechodzisz w prawo by lepiej widzieć, mnąc w ustach słowa typu: F..k !, Holy Sh..., Jezus (w wersji Dżizas) , "We are under attack" Rzuć tego Popular Mechanicsa poczytaj raporty NIST i FEMA to też zaczniesz wątpić. I nie obrażaj ludzi inwektywami, bo to świadczy o złym wychowaniu wyniesionym z domu. Odpowiedz Link Zgłoś