ja-pesymista ankieta w artykule 30.05.06, 13:23 Na obecną chwię: "Liczba oddanych głosów: 1638 " "Nie interesuję się polityką (14) - 1%" Jak to miło znaleźć się wśród tych 13 osob, które nie interesują się tym gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant_nowak nie ma sie czym chwalic... 30.05.06, 17:57 bo oddajesz innym decydowanie o twoim zyciu. Czy to bagno czy nie, ale pojecie trzeba miec... Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Zakazać studiów łże-elitom!!! 30.05.06, 13:23 "im lepiej są wykształceni, tym gorzej oceniają działalność głowy państwa." Chłe, chłe, chłe.... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Zakazać studiów łże-elitom!!! 30.05.06, 13:27 Właśnie pan Giertych powiedział NIE - przedszkolakom... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Zakazać studiów łże-elitom!!! 30.05.06, 16:03 tylko by zakazywali. Roztrzelac!!! Albo zeby było taniej motyka w łeb. Jak za Pol-Pota Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Jak to? 51% narodu nie ma wstępu do Media Markt? 30.05.06, 13:23 Nie wierzę w tak optymistyczny dla tego klona wynik sondażu. Chyba robli go u grzyba trującego w Toruniu, na antenie rozgłośni co ma ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
odette Kabaret!!!Kto wierzy w wasze sondaże! 30.05.06, 13:34 Zmiencie taktyke ludzie! Ta jest niewiarygodnie już głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Epitetami wobec ankietowanych... 30.05.06, 13:44 ...nie poprawisz wizerunku pana Prezydenta. Na Twoim poziomie intelektualnym i kulturalnym możesz poprawić ten wizerunek chyba jedynie poprzez dyskusję na stronie: kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53661,2654579.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: brawa dla prezydenta Polski 30.05.06, 13:52 No ale jak ma sie podobac GW? Nie ma powiazan mafijnych, nie chleje alkoholu i nie zatacza sie na oficjalnych wystapieniach, nie tanczy disco, ma prawdziwy tytul profesorski, a nie wymyslony magisterski jak jego poprzednik, to nie moze byc dobry. Aha, jeszcze jedno; jest prawdziwym patriota, tez inaczej niz poprzednik. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Brawa dla prezydenta Polski!!!!!! 30.05.06, 14:10 > No ale jak ma sie podobac GW? > Nie ma powiazan mafijnych, nie chleje alkoholu i nie zatacza sie na oficjalnych > wystapieniach, nie tanczy disco, ma prawdziwy tytul profesorski, a nie > wymyslony magisterski jak jego poprzednik, to nie moze byc dobry. > Aha, jeszcze jedno; jest prawdziwym patriota, tez inaczej niz poprzednik. No właśnie! I wie, że jak się kwiatki wręcza, to nie do góry nogami! I umie się ładnie wysłowić ("Witamy biskupa Rzyma!"... choć szkoda, że jest Niemcem)! I dłoń wie kiedy podać. I językami obcymi włada! I umie się zachować udzielając wywiadu. I żonę ma ładną o pięknym głosie, która nie musi sobie wieku zaniżać! A jaką ma prężną kancelarię! Wprost z warszawskiego Ratusza, gdzie jeszcze niedawno sprawnie i dzielne walczyła o rozwój Stolicy! Nie pije i nie pali! Choć w harcerstwie nie był, ale nie szkodzi, bo było czerwone. Dużo by jeszcze wymieniać! Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Brawa dla prezydenta Polski!!!!!! 30.05.06, 14:19 A poza tym wkrótce ujawni swoją teczkę...! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3381593.html Zacytuję: ++ "Ogromna część tej działalności tam nie istnieje" - powiedział [Lech Kaczyński]++ Nie pamiętasz tytułu filmu, w którym Pazura płacił byłem SB-owi za sfabrykowanie własnej teczki...? Odpowiedz Link Zgłoś
odette [...] 30.05.06, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Brawa dla prezydenta Polski!!!!!! 30.05.06, 14:25 Zapomnialas jeszcze dodac o rodzicach prezydenta. To pewnie przez nich nie byl w harcerstwie, bo zapewne mial wstret do mundurow (moze bedziesz wiedziala o co chodzi, chociaz watpie). Zycze powodzenia i mniej jadu. To i tak nic nie pomoze. Tych procesow w Polsce, ktorych jestesmy swiadkami, nic juz nie zatrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Brawa dla prezydenta Polski!!!!!! 30.05.06, 15:09 > Zapomnialas jeszcze dodac o rodzicach prezydenta. To pewnie przez nich nie byl > w harcerstwie, bo zapewne mial wstret do mundurow (moze bedziesz wiedziala o co > > chodzi, chociaz watpie). Słusznie wątpisz, bo nie mam bladego pojęcia, czemu miał wstręt do mundurów... > Zycze powodzenia i mniej jadu. To przecież nie ja zaczęłam tę wyliczankę. I nawet słowa mniej ordynarne niż "chlanie" dobierałam. > To i tak nic nie pomoze. Tych procesow w Polsce, ktorych jestesmy swiadkami, nic juz nie zatrzyma. He,he. Na całe szczęście żadnych procesów nie ma, bo jest jeden wielki kibel. To i zatrzymywać nie ma czego. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do Lidki 30.05.06, 16:59 Mialem nadzieje, iz wykazesz sie odpowiednia wiedza, ale sie pomylilem. Obaj Kaczynscy maja prawo miec wstret do mundurow, ze wzgledu na tragiczne przezycia obojga rodzicow podczas wojny. Moge Cie rowniez zapewnic, iz gdyby to Lech Kaczynski musial dokonac wyboru podczas wojny, bez wahania wybral by "mundur"Szarych Szeregow. Odnosze jednak wrazenie, ze zarowno ta informacja, jak i tragiczne wspomnienia obojga rodzicow, nie interesuja Ciebie nic a nic. Slowo "chlac" uzylem z pelna premedytacja. Niektorzy ludzie pija, albo naduzywaja alkoholu. Jesli robi to prezydent Polski nad grobami polskich bohaterow, lub w gmachu ONZ, to "chleje" i jest to slowo ze wszechmiar wlasciwe. Zal mi Ciebie Lidko. Ale nie zal mi tego czego obecnie jestesmy w Polsce swiadkami. To sa rzeczy wartosciowe i wazne. Nie spodziewam sie jednak po Tobie docenienia tego. Nic nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Do Marka 30.05.06, 17:42 marek10004 napisał: > Mialem nadzieje, iz wykazesz sie odpowiednia wiedza, ale sie pomylilem. > Obaj Kaczynscy maja prawo miec wstret do mundurow, ze wzgledu na tragiczne > przezycia obojga rodzicow podczas wojny. Niestety nie mam wiedzy na temat rodziców prezydenta i uważam, że taka wiedza jest absolutnie zbędna do oceny jego samego. Inną sprawą jest to, że wielu, którzy w czasie wojny walczyli, i którzy również mieli tragiczne przeżycia do dziś uważa swój mundur za symbol swojego życia i odnosi się wobec niego z odczuciami diametralnie różnymi od wstrętu. > Moge Cie rowniez zapewnic, iz gdyby to > Lech Kaczynski musial dokonac wyboru podczas wojny, bez wahania wybral > by "mundur"Szarych Szeregow. Niestety, ale nie możesz mnie o tym zapewnić. I nawet, gdybyś był osobistym przyjacielem prezydenta, i ten zwierzyłby Ci się taką deklaracją, to pewności byś nie miał. Zauważ za to coś innego. Żyje jeszcze wciąż wielu ludzi, którzy rzeczywiście w czasie wojny walczyli i których przeżycia wojenne były tragiczne, a którzy dziś wcale nie są przez ten pryzmat oceniani. Przykładem jest chociażby Marek Edelman, który przez wielu, między innymi tych rządzących, dzisiaj jest uważany za przedstawiciela łże-elit, żydokomuny, układu i Bóg wie jeszcze czego. Innym przykładem może być chociażby generał Jaruzelski, domyślać się mogę, że Twoja ocena tej postaci nie jest zbyt pozytywna. Mam nadzieję, że te proste przykłady pozwolą Ci zrozumieć, że ocenianie kogoś po jego rodzicach czy też po gdybaniu, co by zrobił w danej sytuacji, jest błędem. Chyba, że głosowałeś na Kaczyńskiego z litości. I być może dlatego wszyscy dzisiaj z litoscią mu się przyglądamy. > Odnosze jednak wrazenie, ze zarowno ta informacja, > jak i tragiczne wspomnienia obojga rodzicow, nie interesuja Ciebie nic a nic. I słusznie, nie interesują mnie. Myślę, że to co napisałam powyżej wyjaśnia dlaczego. > Slowo "chlac" uzylem z pelna premedytacja. > Niektorzy ludzie pija, albo naduzywaja alkoholu. Jesli robi to prezydent Polski > nad grobami polskich bohaterow, lub w gmachu ONZ, to "chleje" i jest to slowo > ze wszechmiar wlasciwe. Kwaśniewski nie pił nad grobami. Był nad grobami pijany. Była to bardzo niefortunna sytuacja, był pijany nie dlatego, że tak postanowił, tylko dlatego, że tak ugościli go gospodarze uroczystości. Powinien był inaczej się zachować wobec nich, np. odmawiając im. Był to incydent, który wielu do niego zraził, wielu mu to jednak wybaczyło, dzięki czemu na przykład wygrał wybory w 2000 roku już w pierwszej turze. > Zal mi Ciebie Lidko. Ale nie zal mi tego czego obecnie jestesmy w Polsce > swiadkami. To sa rzeczy wartosciowe i wazne. Nie musisz się nade mną litować. Ja jestem dość młodą osobą, nie myślę o tym, co było, ale o tym co będzie. Doceniam to, co Polska osiagnęła w ciągu ostatnich kilkunastu lat, zauważam również błedy, które popełniono, i które można naprawić. Niestety, u rządzących nie widzę dziś chęci naprawiania, widzę chęć rozliczania. Nie widze u nich odwagi i chęci podjecia trudnych decyzji, ktore zaowocują w przyszłości, widzę tylko łatwe oskarżanie, wytykanie palcami, kto co zrobił. Widzę również, że Kaczyński jest człowiekiem na tyle małego formatu, że nie wie, jak się zachować wobec Papieża, nie ma możliwości ani wiedzy (chociażby językowej) potrzebnych do swobodnego z Nim porozmawiania. Dotyczy to również kontaktów z innymi przywódcami, z którymi się dotychczas spotkał. Nie wie jak się zachować wobec Narodu, gry do niego przemawia (jedynie, co płynnie potrafi wycedzić, to bezkrytyczne szkalowanie polityków opozycji). Jest zupełnie nieaktywny na swoim stanowisku. Owszem, być może to wystarczy do ukarania kilku winnych błędnych decyzji, do wskazania kilku nieuczciwych, absolutnie jednak nie gwarantuje sukcesu Polski w wyścigu, który odbywa się pomiędzy krajami. Młodzi ludzie będą nadal wyjezdżać na zachód, różne grupy społeczne strajkować i zgłaszać roszczenia, przestępczość (której przyczyną jest bieda i brak wykształcenia a nie brak skuteczności Policji) będzie rosła, itd. itd. Niestety, ale ja nie dostrzegam żadnych pozytywnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Do Marka 30.05.06, 19:14 Przykro mi, iz nie masz zadnej wiedzy na temat rodzicow Kaczynskich. Pozwol wiec, iz Cie pinformuje, iz oboje brali czynnu udzial w postaniu warszawskim; ociec byl zolnierzem, a matka sanitariuszka. Mowiac wiec o wstrecie do mundurow, mialem oczywiscie na mysli mundury niemieckie. Zreszta z przykroscia musze stwierdzic, iz nie tylko nie masz zadnej wiedzy ma temat braci Kaczynskich, i historii ich rodziny, ale rowniez na temat trzech pozostalych ludzi, ktorych nazwiska wymienilas. Zacznijmy od Jaruzelskiego, ktorego najwyraznie darzysz sympatia. Pozwol, ze przedstawie Ci pare suchych informacji na temat tego czlowieka. Otoz, wyobraz sobie, ze W. Jaruzelski zostal generalem bedac czowiekiem ledwie po trzydziestce. I utrzymal sie na swieczniku politycznym przez nastepne ponad trzydziesci lat. Mam nadzieje, iz chociaz troche wiesz o zagmatwanej polskiej historii powojennej. I nie chodzi mi tylko o polskich patriotow katowanych w ubeckich wiezieniach, ale rowniez o politykch komunistycznych, ktorzy raz byli tymi ktorzy katowali, a raz byli katowanymi. Takie to byly czasy. Ale nie dla gen. Jaruzelskiego, ktory byl nietykalny prze tyle lat. A wiesz dlaczego? Sa tego dwa powody; po pierwsze, poniewaz byl kompletenie dyspozycyjny wobec tych, ktorzy akurat byli na gorze, oraz druga sprawa znacznie wazniejsza - poniewaz mial calkowite poparcie starszego brata. Mam nadziej, iz wyjasnielem Ci te sprawe. Jesli chodzi o Edelmana, to rowniez nie moglas gorzej wybrac. Otoz czlowiek ten i jego organizacja (ZOB), nie odegraly podczas wojny, czy postania zydowskiego praktycznie zadnej roli. Gdybys troche na ten temat poczytala, to bys wiedzialaze prawdziwi zydowscy bohaterzy mieli zupelnie inne nazwiska. Niestety,jak to czesto sie zdarzalo w polskiej, tragicznej historii bohaterowie (rowniez ci zydowscy) byli przesladowani, natomiast tacy jak np. Edelman nominowany zostal na tego, kim nigdy nie byl. I niestety prawda jest to co dzisiaj sie zarzuca Edelmanowi. Gdyby bowien nie bylo prawda, to ten pan nigdy byl nie byl tak holubiony w PRL-u, lecz wydalony z kraju. Zapewniam Cie, iz L. Kaczynski przywdzial by "mundur" Szarych Szeregow, gdyby taka byla potrzeba. Swiadczy o tym zyciorys obu Kaczynskich, od wczesnych lat mlodosci zwiazanych z ruchem oporu w PRL. A zwiazanych, bo otrzymali odpowiednio wychowani przez swoic bohaterskich rodzicow. I tutaj wlasnie dochodzimy do kolejnej osoby, nawidoczniej holubionej przez Ciebie; A. Kwasniewskiego. Tak jak bowiem, rodzice Kaczynskich nauczyli swoich synow honoru, tak rowniez rodzice Kwasniewskiego nauczyli egoizmu, podlosci, prywaty i kompletnego braku honoru. Szkoda mi jedynie jednej rzeczy. Wielu polskick patriotow oddalo zycie i zdrowie, po to abysmy teraz mogli w sposob wolny formulowac swoje opinie. Rowniez jak w Twoim przypadku, masz wolnosc formulowania swoich mysli. Niestety, jak widze czesto na tematy, co do ktorych brakuje Ci podstawowych informacji. Klade to jednak na karb Twojej wspomnianej mlodosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Do Marka 30.05.06, 19:58 A ja jeszcze raz napiszę, że nie przejmuję się tym, że nie mam żadnej wiedzy na temat rodziców Kaczyńskich (co nie jest do końca prawdą, bo wiedziałam, że walczyli w powstaniu, natomiast nie sądziłam, że dla kogoś w dyskusji o prezydencie może to być istotne) i uważam po pierwsze, że nie jest to absolutnie wiedza "podstawowa", której brak może kogoś dyskredytować, a po drugie, że nie jest ona absolutnie wyznacznikiem tego, czy Kaczyński na urząd prezydenta się nadaje, czy nie - co więcej (i tu postaram się być obiektywna), jest to w sumie smutne, że syn powstańców okazuje się być w opinii społeczeństwa zdecydowanie gorszym prezydentem, niż jego poprzednik, nie mający takiego pochodzenia (szczerze powiedziawszy, to akurat w przypadku Kwaśniewskiego nie mam zielonego pojęcia, kim byli jego rodzice - rozumiem, że Ty, zgodnie ze swoimi kategoriami oceny, doskonale orientujesz się w pochodzeniu człowieka, który przez 10 lat był prezydentem Polski). Dodać mogę jeszcze, że oboje rodzice mojego ojca walczyli w powstaniu, natomiast nie typowałabym mojego ojca na prezydenta, choć jest on bardzo sympatycznym człowiekiem, świetnym w swoim zawodzie (muzyk). Z kolei rodzice mojej matki pochodzą ze wsi, natomiast moja matka jest osobą wszechstronnie wykształconą, ze znajomością języków i dużym doświadczeniem życiowym, głównie zawodowym, na różnych stanowiskach - pewnie myślisz, że wszystko było załatwiane - otóż nie, dziadek owszem był w PZPR, ale nie ten - ten co walczył w powstaniu. Ojciec mamy był za to w Solidarności. Życiorys Jaruzelskiego znam dość dobrze (żadną informacją mnie nie zaskoczyłeś), przytoczyłam go po to, żeby przypomnieć życiorys jego i jego rodziców sprzed i z czasów wojny, ktory był bardzo tragiczny. Zauważ, że dzisiaj nikt go nie ocenia na podstawie tamtego okresu. Ale też nikt nie wskazuje, że dziwnym jest, że jeden Kaczyński ma tytuł profesora, drugi doktora, chociaż pochodzenie mieli AKowskie, a tytuły zdobywali na komunistycznym uniwersytecie. A może też byli dyspozycyjni? Bo dorobku naukowego, oprócz tych tytułów, to raczej nie mają. Co do Edelmana. Nie chodzi tu o jego rolę w powstaniu w getcie, choć jeżeli nawet nie była kluczowa, to nie powinieneś raczej w prosty sposób dyskredytować go, mówiąc, że nie odegrał żadnej roli - tu chodzi o tragizm postaci, a przeżycie powstania w getcie, a także bycie jednym z przywódców powstania (bo był on jednym z przywódców całego powstania, a nie tylko swojej organizacji, w momencie wybuchu powstania te organizacje nie miały już znaczenia, Żydzi w getcie to byli Żydzi w getcie) nie jest niczym mniejszym, niż branie udziału w późniejszym Powstaniu Warszawskim. A jeżeli próbujesz robić takie porównania twierdząc, że branie udziału w Powstaniu Warszawskim jest lepsze, od brania udziału w Powstaniu w Getcie, to przykro mi, ale nie masz do tego żadnego prawa. Możesz sobie mieć prawo do gadania, że Kaczyński by w czasie wojny pierwszy poszedł w bój, ale do tego powyżej nie masz absolutnie żadnego. A skoro upierasz się przy wróżeniu, co by było gdyby, to poznaj też moje gdybania: Kaczyński się cały czas boi - nie wiadomo czego, ale się boi i ten strach go bardzo paraliżuje. Z taką odwagą w czasie wojny nie miałby niestety żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Do Lidki 30.05.06, 20:21 Przepraszam Cie, ale niepotrzebnie zaczalem z Toba dyskusje. Jestes pojetnym uczniem A. Kwasniewskiego. Zlapana za reke i tak bedziesz twierdzic; to nie moja reka. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Do Lidki 30.05.06, 20:23 marek10004 napisał: > Przepraszam Cie, ale niepotrzebnie zaczalem z Toba dyskusje. Jestes pojetnym > uczniem A. Kwasniewskiego. Zlapana za reke i tak bedziesz twierdzic; to nie > moja reka. Ucieczka? Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Do Lidki 30.05.06, 20:45 marek10004 napisał: > Nie. Asolutna strata czasu. Przecież i tak jedno drugiego nie przekona. Ale ja też trochę czasu poswięciłam, myslałam, że może w kilku słowach się ustosunkujesz. A tak to trochę wygląda, jakby zabrakło Ci argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: Do Lidki 30.05.06, 21:11 Nie zabraklo mi argumentow. Ale jestesmy po dwoch stronach barykady. Dla Ciebie najwyrazniej bohaterami sa ludzie, ktorzy szykanowali i wiezili tych, ktorzy z kolei dla mnie sa bohaterami i wzorami do nasladowania. To nie do pogodzenia. Ja po prostu nie mam ochoty z Toba juz wiecej rozmawiac. Mam chyba prawo? W koncu mamy demokracje. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Do Lidki 30.05.06, 21:50 marek10004 napisał: > Nie zabraklo mi argumentow. Ale jestesmy po dwoch stronach barykady. Dla Ciebie > > najwyrazniej bohaterami sa ludzie, ktorzy szykanowali i wiezili tych, ktorzy z > kolei dla mnie sa bohaterami i wzorami do nasladowania. To nie do pogodzenia. > Ja po prostu nie mam ochoty z Toba juz wiecej rozmawiac. Mam chyba prawo? > W koncu mamy demokracje. > Nie wymieniłam nikogo mówiąc o tym, że jest moim bohaterem, podawałam tylko przykłady. Kaczyński nie jest dla mnie bohaterem, bo nie ma na swoim koncie żadnego bohaterskiego czynu. Jezeli Kwaśniewskiego mogę oceniać w kategoriach bohaterstwa, to być może owszem za to, co zrobił na Ukrainie. Mam wrażenie, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do dyskusji. A ludzi oceniasz też po tym, jakie emocje Cię z nimi łączą. Ja do Kaczyńskiego nic nie mam. Uważam tylko, że jest kiepskim prezydentem i jest to ocena jedynie merytoryczna i na podstawie bieżących obserwacji - ocena przed wyborami też była na podstawei tego, co obserwowałam w Warszawie i przyznam, że nie zastanawiałam się wtedy, co robił w latach 90tych, co w 80tych a co jeszcze wcześniej. I odczuwać mogę jedynie satysfakcję, że się w swojej ocenie nie pomyliłam. Ty go idealizujesz, i oceniasz nie tylko na podstawie jego osiągnięć, ale też na podstawie osiągnięć jego rodziców, co według mnie jest absurdem. Barykada między nami nie stoi w sferze poglądów, tylko w sferze sposobu oceny ludzi. Niestety, współczesna polityka dopuszcza sytuacje, że kawał sukinsyna jest świetnym politykiem i prowadzi naród do sukcesów, jak również dopuszcza sytuacje, że człowiek o nieskazitelnym życiorysie i pochodzeniu okaże się tragedią na wysokim stanowisku. Nie mam tu na myśli nikogo konkretnego, natomist z tego powodu staram się urzędników państwowych oceniać po tym co robią, a nie po ich pochodzeniu czy też pogladach sprzed 30 lat. Twoje podejście jest jak rozumiem diametralnie różne. Ja niestety nie widzę w nim żadnych pozytywów. I jak rozumiem, ty nie chcesz mnie do nich przekonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
ziuta38 Re: Do Lidki 31.05.06, 01:31 Synku,napisz co robil twoj dziadek gdy ojciec Kaczynskiego byl lektorem w k.c. Od Edelmana odpieprz sie,bo co mozesz wiedziec o tamtych czasach. A czy wiesz ze szlachetni akowcy ukrywali go przed narodowymi akowcami? Uzywasz demokracji danej ci przez GW,wiec troche szacunku,albo zmykaj na rozmowy niedokonczone. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do Jozefiny 31.05.06, 04:36 Droga Jozefino, nie mow mi gdzie mam zmykac, bo czas dyktatury komunistycznej juz dawno minal. Jak widac bardzo tego zalujesz. Nie jestem rowniez Twoim synkiem, bo wtedy naprawde mialabys mnie prawo nazwac brzydko. A z Edelmanem rozmawialem osobiscie. I nie zmienie o nim mego zdania, pomimo tragizmu jego losu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: do Lidki 30.05.06, 23:11 alert, tow. marek, alert! informacje o "wsiadaniu przez bagaznik" (tzw. chlanie w ONZ) podal organ niejakiego wielebnego Moona (Washington Times, przez polglowkow mylony z Washington Post), uznawanego przez laskawie nam panujacy kosciol kat. za, powiedzmy sobie to wprost, sekciarza. i to niebezpiecznego. czy cytowanie wydawnictw sekty Moon jest po linii i na bazie wg. ostatnich wytycznych partii? Odpowiedz Link Zgłoś
justa9910 Popieram opinię Marka10004 30.05.06, 15:46 Popieram. Koniec kropka. I wielkie ukłony w Twoją stronę Marku! Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do Justy 30.05.06, 17:01 Dziekuje. To mile i wazne. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
baretto i nic nie robi, no może poza głupimi minami i 30.05.06, 14:31 gadaniem nie na miejscu, to powinien być dyplomata, nogocjator a nie ktoś kto gada co mu ślina przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
odette Im lepiej idą polskie sprawy, tym sondaże 30.05.06, 14:42 baretto napisał: > gadaniem nie na miejscu, to powinien być dyplomata, nogocjator a nie ktoś kto > gada co mu ślina przyniesie gorsze. To stępiony oręż. Komuna myśli, że ludzie natychmiast zapominaja, co było pół roku temu , itd. Ej, Baretto !Chciałabym zobaczyć Twoja minę! A ten "nogocjator", to od nogi, tak?...Zastąp Prezydenta, będziesz sam mógł gadać , co Ci ślina na jezyk przyniesie. Bo już Ci to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Wymień, proszę... 30.05.06, 14:52 ...sprawy polskie, w których idzie ku lepszemu.... Gospodarka...? Bezpieczeństwo wewnętrzne...? Obronność...? Szkolnictwo...? Nauka...? Transport...? Wymień także projekty legislacyjne wniesione przez pana Prezydenta RP, które rokuja poprawę działalności którejkolwiek z w/w dziedzin... ...albo łatwiejsze zadanie - wymień wszystkie projekty legislacyjne pana Lecha Kaczyńskiego... [źródło: www.prezydent.pl/x.node?id=4042787 ] Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: Wymień, proszę... 30.05.06, 15:02 chłopie nie trudź się i nie proś o konkrety, bo ich nie ma. Ja proponuję odette, żeby zamiast bawić się w psychiatrę, rzuciła jeszcze parę haseł na cześć Andrzeja pierwszego rolnika i Romka pierwszego nauczyciela. To teraz jedność z jej idolem. Chętnie poczytamy o tym jak świetnie reprezentują nas na świecie i w jego okolicach. Myślę, że niedługo i oni zostaną profesorami (to w IV PRL-u bardzo łatwe), a wtedy nasza duma obywatelska będzie jeszcze większa. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Wymień, proszę... 30.05.06, 15:13 Nie zabieraj mi nadziei, Wojtku... Odette kreuje się na aurorytet pełen kultury osobistej, taktu, zrównoważenia... Z pewnością posiada wielką wiedzę merytoryczną, która w połączeniu z niewątpliwym intelektem sprawia, że z łatwością przychodzi Jej przekonanie sceptyków w oparciu o rzeczowe argumenty oraz klarowne i logiczne wykazywanie związków przyczynowo-skutkowych... Posiadając zdolność błyskawicznej oceny światopoglądu rozmówcy, jego doświadczeń oraz IQ, jest w stanie właściwie dostosować poziom swojej wypowiedzi zwiększając tym samym nie tylko percepcję, ale również siłę przekonywania... Czekam więc nadal... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Wymień, proszę... 30.05.06, 23:14 i do tego pewnie jest hot, hot, HOT!!! jak jola_z_dywit, ktora okazala sie byc 100% MILF :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Wymień, proszę... 30.05.06, 19:39 Lesio zapomniał wnieść projekt ustawy o ochronie kurduplowatych buraków :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
offon Kolejne kłamstwo łże-mediów 30.05.06, 14:06 Wg. badań niezależnych instytutów, 99,8% ankietowanych Polaków ocenia działalność Prezydenta bardzo dobrze lub dobrze, 0,17% nie ma zdania, a jedynie 0,03% ocenia działalnośc Prezydenta źle. Wszyscy wiemy, kto stoi za tymi sfabrykowanymi sondażami i na czyim pasku chodzą ci państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Kolejne kłamstwo łże-mediów 30.05.06, 14:13 To nie jest prawda, bo chociażby większość Warszawiaków ocenia go bardzo źle, a Warszawa stanowi 10% dorosłego społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 [...] 30.05.06, 14:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 przy takiej zmasowanej nagonce burych suk to wielk 30.05.06, 14:15 sukces pana prezydenta,dodać należy ,że zwyczajowo kilkanaście procent poparcia, sondażownie kamuflują ,tak jak przed wyborami Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 14:34 Okazuje sie, że 95%... Odpowiedz Link Zgłoś
ozesz-ty1 Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 14:35 jejku, jak On bełkotał papieżowi... może jakaś porada u "specjalisty od wymowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 19:35 ozesz-ty1 napisała: > > jejku, jak On bełkotał papieżowi... może jakaś porada u "specjalisty od wymowy" > ? Masz na myśli logopedę; jego bratu potrzebny jest pedolog - hihi Odpowiedz Link Zgłoś
cortez_i_pizarro Idioci, hohsztapler Kwach byl lepszy? 30.05.06, 14:50 Albo CBOS klamie jak pies albo respondenci sa idiotami majacymi kurza pamiec. Mysle, ze to pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak No własnie... 30.05.06, 15:12 No właśnie, problem w tym, że hochsztapler Kwach był lepszy Panie Mądry... CBOS pewnie nie kłamie, można dyskutować o wiarygodnosci metody i wyników. Ciekawsze za to sa wyniki sondy, które są dla Kaczyńskiego miażdżące. Ja wiem, że internet nie jest reprezentatywny, ale mimo wszystko... cortez_i_pizarro napisał: > Albo CBOS klamie jak pies albo respondenci sa idiotami majacymi kurza pamiec. > Mysle, ze to pierwsze... Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: Idioci, hohsztapler Kwach byl lepszy? 30.05.06, 15:17 cortez_i_pizarro napisał: > Albo CBOS klamie jak pies albo respondenci sa idiotami majacymi kurza pamiec. > Mysle, ze to pierwsze... Myślę, że to drugie... „Przypadkowe społeczeństwo nie może decydować o tym, co jest moralnie dobre” Odpowiedz Link Zgłoś
baretto Re: Idioci, hohsztapler Kwach byl lepszy? 30.05.06, 16:11 prewnie że był, miał poparcie 80% i ja się go nie wstydziłem, a teraz to KOMPROMITACJA, fakt że ten tołek nie ma dużej władzy decyzyjnej, ale powinna to być osoba reprezentatywna, bez "soczystej wymowy", umiejąca się zachować i reprezentować sobą minimum społeczne, niestety obecny prezydent nie ma żadnej z tych cech. Jedna wielka porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: 49 proc. to wynik po obróbce medialnej ? 30.05.06, 14:53 To jest znakomity przykład bezprzykładnej napaści mediów polskojęzycznych na prezydenta Polaków. To jest wynik / 49% /, po obróbce prezydenta dokonanej przez media , które od samego początku napadają na niego i trzymają ten sam kurs , zlecony im przez nowych właścicieli mediów. Tak to wygląda nowe oblicze demokracji. Kto ma media, ten ma armię najemników wykonujących na zlecenie każdą brudną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: 49 proc. to wynik po obróbce medialnej ? 30.05.06, 15:14 Media nie musząa się wcale wysilać napadajac na prezydenta, żeby narobić mu obciachu. Wystarczy że puszczą na żywo transmisję z powitania Papieża. A to niestety jest obiektywne, no chyba, że zły profil złapią... wojtek2784 napisał: > To jest znakomity przykład bezprzykładnej napaści mediów polskojęzycznych na > prezydenta Polaków. To jest wynik / 49% /, po obróbce prezydenta dokonanej > przez media , które od samego początku napadają na niego i trzymają ten sam > kurs , zlecony im przez nowych właścicieli mediów. Tak to wygląda nowe oblicze > demokracji. Kto ma media, ten ma armię najemników wykonujących na zlecenie > każdą brudną robotę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Re: 49 proc. to wynik po obróbce medialnej ? 30.05.06, 16:47 Obróbka medialna prezydenta RP trwa nadal. Zobaczymy jaką nową twarz zmajstruje mu nowy prezes TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 15:12 Ten prezydent to przykład łżeelit. Firmuje nepotyzm i zawłaszczenie państwa przez kolesi swojego brata z PiS-u. Zachowanie tego prezia w stosunku do Trybunału Konstytucyjnego dyskwalifikuje go jako polityka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jaceques Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 15:15 Pan Prezydent sam zapracował na swoją opinie. I już. Co tu można więcej komentować? Odpowiedz Link Zgłoś
laclos Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 15:22 Tylko 49%??? Ludzie są niereformowalni!! Odpowiedz Link Zgłoś
plzoltek Tylko tyle? wielu ludzi jeszcze śpi 30.05.06, 15:29 " Nie pytaj co dobrego prezydent zrobił dla kraju, pytaj co szkodliwego on, zrobił, robi i zrobi krajowi" (modyfikacja wypowiedzi J.F.K) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 15:49 Podpis pod zdjęciem i sondaż Gazety: "Działalność prezydenta Lecha Kaczyńskiego źle ocenia 49 proc. badanych Fot. Albert Zawada / AG SONDAŻ Działalność prezydenta oceniam: 94% Źle (3382) 5% Dobrze (167) 1% Nie interesuję się polityką (36) Liczba oddanych głosów: 3585" Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do mr.yez 30.05.06, 16:03 mr.yez napisał: > Podpis pod zdjęciem i sondaż Gazety: > > "Działalność prezydenta Lecha Kaczyńskiego źle ocenia 49 proc. badanych > Fot. Albert Zawada / AG > > SONDAŻ > Działalność prezydenta oceniam: > 94% Źle (3382) > 5% Dobrze (167) > 1% Nie interesuję się polityką (36) > > Liczba oddanych głosów: 3585" Popelniasz zasadniczy blad - utozsamiasz forum GW z pogladami wszystkich Polakow. Kaczynski i jego rzad, chociaz nie spelniaja moich wszystkich nadziei, robia rzeczy, ktorych dotychczas (chocby usuniecie SB-kow z policji czy aresztowanie aferantow urzedu finanaowego bezkarnie grasujacych w czasach poprzednich prezydentur) nie robil NIKT - i przynajmniej chwala im za to! Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: do mr.yez 30.05.06, 16:05 wet3 napisał: > mr.yez napisał: > > > Podpis pod zdjęciem i sondaż Gazety: > > > > "Działalność prezydenta Lecha Kaczyńskiego źle ocenia 49 proc. badanych > > Fot. Albert Zawada / AG > > > > SONDAŻ > > Działalność prezydenta oceniam: > > 94% Źle (3382) > > 5% Dobrze (167) > > 1% Nie interesuję się polityką (36) > > > > Liczba oddanych głosów: 3585" > > Popelniasz zasadniczy blad - utozsamiasz forum GW z pogladami wszystkich > Polakow. Kaczynski i jego rzad, chociaz nie spelniaja moich wszystkich nadziei, > > robia rzeczy, ktorych dotychczas (chocby usuniecie SB-kow z policji czy > aresztowanie aferantow urzedu finanaowego bezkarnie grasujacych w czasach > poprzednich prezydentur) nie robil NIKT - i przynajmniej chwala im za to! Kaczyński i jego rząd? A ja myślałam, że to jest rząd Marcinkiewicza. Albo w ostateczności Kaczyńskiego, ale tego drugiego. Zdaje się, że mamy w Polsce trójpodział władz. I chyba w tym jest problem, że jedno z tego "trój" jest takie, jakby go nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: do mr.yez 30.05.06, 16:17 Ja bardzo przepraszam, jezeli usuniecie SBeków z policji to sukces. Nawet jak SB-ekiem okazała sie sekretarka i w SB pracowała 2 tygodnie. Ja tylko przypominam, że ochroniarzem premiera Hiszpanii był człowiek który go wsadził za dzaiłalnośc opozycyjną. Jak kto nie wierzy niech sprawdzi. Jeżeli ktos pracowałw w SB, to od razu musi być swinia i bydlęciem? Nie musi. Jest bardzo prawdopodobne, że jest, ale może okazac sie porzadnym człowiekiem i co najgorsze dobrym fachowcem.. Prosze przypomniec sobie "sukcesy" policji po '89, po weryfikacji. Najgłupsze co można zrobic to wyrzucic wszystkich co bylijw w SB, i tylko dlatego, że bo byli w SB. Odpowiedz Link Zgłoś
awersja Re: kurde, przecież on nic nie robi, dlaczego zły 30.05.06, 15:55 To nie pan Prezydent jest zły. To złe jest (przypadkowe) społeczeństwo, które oczekuje by coś robił...! Ciekawe jaki jest wynik sondażu przeprowadzonego na reprezentatywnej grupie jednego pana Prezydenta i dotyczącego oceny społeczeństwa... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: kurde, przecież on nic nie robi, dlaczego zły 30.05.06, 16:03 To święta prawda. Już słynna posłanka Buba twierdziła, że o składzie parlamentu nie może decydować przypadkowa zbieranina - czytaj społeczeństwo. Na szczęście od dawna leży ona na śmietniku historii, czego i obecnym włodarzom szczerze życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tonieja10 kazdy prezydent, ktory sluzy obcym mafiom 30.05.06, 16:10 bedzie zle oceniany. Popatrzcie na Busha, ten ma mniej niz 10% poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
karol.j Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:11 Noooo, a na forum mamy już 94% źle oceniających. Dodam tylko że na pielgrzymce wyszło jaki to on jest reprezentatywny, wygadany, znający języki itp płakać sie chce :( Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:16 karol.j napisał: > Noooo, a na forum mamy już 94% źle oceniających. Dodam tylko że na pielgrzymce > wyszło jaki to on jest reprezentatywny, wygadany, znający języki itp płakać sie > chce :( Noooo, ocena uczestników GW-nianego forum jest naprawę obiektywna. A ty pewnie wolisz prawie magistra, wygadanego nieroba, alkoholika i złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
baretto Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:21 block_buster napisał: > karol.j napisał: > > > Noooo, a na forum mamy już 94% źle oceniających. Dodam tylko że na pielgr > zymce > > wyszło jaki to on jest reprezentatywny, wygadany, znający języki itp płak > ać > sie > > chce :( > Noooo, ocena uczestników GW-nianego forum jest naprawę obiektywna. > A ty pewnie wolisz prawie magistra, wygadanego nieroba, alkoholika i złodzieja? ---------- wiesz, nie musisz uczestniczyć w forum, jeżeli poziom Ci nie odpowida to znajdź sobie odpowiednie towarzystwo do rozmowy, jest jeszcze telewizja trwam, radio z ryjem i ojcem dyrektorem,tam powinni cię zrozumieć wysłuchać i przygarnąć- może nawet berecik dostaniesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:22 wstyd sie przyznać, ale wolę. chociaz nie kompromitował MNIE na zewnątrz. Nie Lubie komuchów, ale kwach wygladał, i umiał się wypowidzieć, nawet jak mowił o niczym. A kaczor nawet z kartki przeczytac nie umie. o wygladzie nie wspomnę. Języki tez kaczor zna, dwa, we własnych butach bo z trzecim we własnej gebie to sobie juz nie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:24 block_buster napisał: > karol.j napisał: > > > Noooo, a na forum mamy już 94% źle oceniających. Dodam tylko że na pielgr > zymce > > wyszło jaki to on jest reprezentatywny, wygadany, znający języki itp płak > ać > sie > > chce :( > Noooo, ocena uczestników GW-nianego forum jest naprawę obiektywna. > A ty pewnie wolisz prawie magistra, wygadanego nieroba, alkoholika i złodzieja? Prawie magistra? To akurat nie ma żadnego znaczenia. Ja sama mam magistra, a jednak uważam, że na prezydenta nadawałabym się 1000 razy mniej niż Kwaśniewski. Wygadany nierób? Szczerze powiedziawszy wolę to od nieroba, który się jąka i gębę boi otworzyć. Alkoholika? No, jeżeli tak, to rozumiem, że za alkoholików uważasz 99% Polaków. Złodzieja? Ja tam nie słyszałam, zeby coś ukradł. Ty o czymś wiesz? Byłeś już w prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:32 lidkawozniak napisała: Uprzedzam wszelkie pytania i wątpliwości: Tak, ja też należę do Układu! No to ja panią dymam. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 17:49 block_buster napisał: > lidkawozniak napisała: > > > Uprzedzam wszelkie pytania i wątpliwości: Tak, ja też należę do Układu! > No to ja panią dymam. Bez komentarza. To jest właśnie "kultura" wyborców PiSu a itez Samoobrony i LPR. Chamy i nieudzacznicy, którym przeszkadza to, że innym wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:27 przymusu przebywania na tym "gó..anym forum" nie ma jak sadzę. Co ty tu jeszcze robisz???? Odpowiedz Link Zgłoś
block_buster Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:34 wojtek45-1 napisał: > przymusu przebywania na tym "gó..anym forum" nie ma jak sadzę. > Co ty tu jeszcze robisz???? Całkowitego zakazu jeszcze nie mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 16:33 Forum takie jak jego twórcy, do których też się zaliczasz, więc przez grzeczność nie przeczę. Kwach niewątpliwie w ciągu 10 lat dał parę razy d..py konkretnie. Jednak obecna jego kacza świĘtobliwość w ciągu kilku miesięcy, a szczególnie w ciągu ostatniego weekendu dał tyle dowodów buractwa, żę już przebił swojego poprzednika. A może to ten UKŁAD tak na niego niekorzystnie wpływa? Odpowiedz Link Zgłoś
opt Oceniam na bardzo dobrze: 30.05.06, 16:52 klęczenie,modlenie się i całowanie niemców po dłoniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Lech Kaczyński jest pierwszym.... 30.05.06, 17:14 powojennym Prezydentem Polski,całkowicie godnym swojego Urzędu.Nie jest,ani sterowanym przez Kiszczaka agentem SB,ani aparatczykiem PZPR związanym ciemnymi interesami z tzw.biznesem,ani wreszcie agentem NKWD jak słynny Bierut,czy informacji wojskowej jak pewien generał,dziś w niesławie.To człowiek "niewyględny",ale kryształowo uczciwy i poziomem umysłowym niedościgniony dla poprzedników.Ludzi,a raczej idiotów,piszących o "aferze Telegraf" informuje:to była prowokacja WSI w celu dyskredytacji jedynych uczciwych ludzi w polskiej polityce.Bohaterem był krzywoprzysięzca Pinejro,któremu rząd Millera obiecał bezkarność dawnych grzechów,wzamian za fałszywe oskarżenia.Od początku do końca to była nieprawda!.Bzdety wyssane z palca.Dziś już, skompromitowana lewica wogóle milczy na ten temat,zapominając kto aferę wymyślił i uruchomił. Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Lech Kaczyński jest pierwszym.... 30.05.06, 17:23 Oczywiście być niewolnikiem kościoła to nie grzech,ale jednak niewolnikem i to jedynie słusznej ideologii- byli już tacy w historii i jak skończyli też wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
cics Re: Lech Kaczyński jest pierwszym.... 30.05.06, 17:37 wlodeusz napisał: > powojennym Prezydentem Polski,całkowicie godnym swojego Urzędu. No i co z tego,że jest "godnym", skoro sie po prostu nie nadaje. Prezydent, to funkcja, do wykonywania której trzeba mieć predyspozycje. Lechowi Kaczyńskiemu tego brakuje, i kolejne sondaże obnażają ten fakt w sposób bezlitosny. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d...a 30.05.06, 17:33 Gorsze krawaty i garnitur Kaczynskiego, mniejsze cyce i d...a Kaczynskiej i juz motloch teskini do wchodzacego po pijaku do bagaznika "mgr" Kwacha. Taka jest prawda, zyjemy w epoce TV Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 17:56 langston napisał: > Gorsze krawaty i garnitur Kaczynskiego, mniejsze cyce i d...a Kaczynskiej i juz > > motloch teskini do wchodzacego po pijaku do bagaznika "mgr" Kwacha. > > Taka jest prawda, zyjemy w epoce TV Mnie cyce i d..a Kaczyńskiej nie interesują. Kwaśniewskiej też nie. Owszem, oceniać zarówno jednych jak i drugich możemy głównie poprzez telewizję. Ale oprócz d.p i garniturów widać też wiele więcej. Wiele więcej też słychać. I tak jak napisałam, owszem jakieś Wiadomości i inne fakty mogą być manipulowane. Ale powitania Papieża zmontować się nie da. Orędzia w cztery oczy z Narodem też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:09 Czyli jednak chodzi ci o wyglad o zachowanie a nie o poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:23 Nie wiem o co "jej" chodzi, ale poglądy świetne to i mój dozorca, z któymi sięzgadzam w 100 procentach. To prosty, ale bardzo mądry człowiek. Ale się nie nadaje na prezydenta. A tu ani poglądy (bo przgina) ani ogłada, ani wiedza ani wygląd. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:30 Kaczynski nie ma wiedzy? Nie ma pogladow? gosciu daj spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:58 langston napisał: > Kaczynski nie ma wiedzy? > Nie ma pogladow? > > gosciu daj spokoj. Wiedze może ma, ale jak na razie z niej nie korzysta i nie wiadomo, czy będzie miał kiedyś okazję. Wiedzę też trzeba umieć wykorzystać, a nie tylko ją mieć. Jeżeli uważasz, że skoro ma tytuł profesora, to ma wiedzę potrzebną do sprawowania tego urzędu, to się bardzo bardzo mylisz. On może być specjalistą od prawa, ale z Papieżem, czy innymi przywódcami, to sobie nie pogada, chyba, że będzie chciał im wytknąć, że w swoich krajach mają jakieś niedobre przepisy. To jest przede wszystkim strasznie zakompleksiony jegomość, pełen złych emocji i pełen ambicji, które ograniczają się do chęci bycia na stanowisku, a nie pracowania na nim. A poglądy ma zakonserwowane. to też bardzo źle, bo nie ma ich idealnych (nikt nie ma), za to może się okazać w jakiejś kluczowej kwestii niereformowalny, i zamiast pomysleć będzie na siłę trwał przy swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:10 Nie zgadzam sie. ...a na komunikacje z papiezem czy innym prezydentem najlepszym sposobem jest wspolnota pogladow. Z papiezem i Bushem Kaczynski dogaduje sie zdecydowanie lepiej niz Kwachu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:12 langston napisał: > Z papiezem i Bushem Kaczynski dogaduje sie zdecydowanie lepiej niz Kwachu. ??? A w jakich sprawach się z nimi tak dobrze dogadał? Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:17 Bush juz podczas pierwszej wizyty Kaczynskiego oprowadzal go osobiscie po Bialym Domu, Kwachu moglby o tym tylko pomarzyc. ...a z papiezem? Obaj naleza do tej samej organizacy o 2tys lat historii i tradycji to wiecej niz historia jakakolwiek miedzynarodowki. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 20:08 langston napisał: > Bush juz podczas pierwszej wizyty Kaczynskiego oprowadzal go osobiscie po > Bialym Domu, Kwachu moglby o tym tylko pomarzyc. Nie zapominaj, że miesiac wcześniej to Kwaśniewski gościł u Busha, i dał mu wykład na temat Kaczyńskiego. Może powiedział mu właśnie, że Kaczyńskiemu trzeba 3 kuchnię pokazać, bo pogadać z nim to się nie da - godzinna wizyta zamieniła by się w godzinę kretyńskeigo uśmiechu. > ...a z papiezem? > Obaj naleza do tej samej organizacy o 2tys lat historii i tradycji to wiecej > niz historia jakakolwiek miedzynarodowki. Proszę, nie rozśmieszaj mnie. Kaczyński oprócz czytania z kartki nie powiedział do Papieża nic, a w Oświęcimu jak chciał mu pokazać, gdzie ma się skierować, to go poszturchiwał. Myślisz, że miała między nimi miejsce jakaś głębsza dyskusja teologiczna? Chyba, że katolicy rozumieją się bez słów... Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:50 langston napisał: > Czyli jednak chodzi ci o wyglad o zachowanie a nie o poglady. Poglądy owszem według mnie lepsze miał Kwaśniewski. Natomiast nalezy przypomnieć, że prezydent to urząd w dużym stopniu reprezentacyjny i zachowanie jest tu kluczowe. Ale w sumie zachowanie, to złe słowo. Tu bardziej chodzi o pewną sprawność dyplomatyczno-językowo-obyciową, której Kaczyńskiemu absolutnie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:53 No jesli wg. Ciebie Kwasniewski mial lepsze poglady od Kaczynskiego to dla mnie wszysko jasne. Zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:05 langston napisał: > No jesli wg. Ciebie Kwasniewski mial lepsze poglady od Kaczynskiego to dla mnie > > wszysko jasne. > Zenujace. Nie pisz "żenujące", bo tak samo ja mogę napisać o poglądach Kaczyńskiego. A napiszę wprost: to jest homofob, rozliczeniowiec, konserwatywny katolik, zwolennik patriarchatu w rodzinie - według mnie Wujek Samo Zło. Jak masz coś do Kwasniewskiego, to nazwij to po imieniu. Z tego co wiem, to Kwaśniewski miał poglądy centro-lewicowe. Kaczyński ma zdecydowanie konserwatywne. Co więcej Kwaśniewski jakoś strasznie się z tymi poglądami nie obnosił i często postępował wbrew nim, co na ogół było podyktowane obiektywizmem (konkordat, brak poparcia dla "zmiękczania" ustawy antyaborcyjnej, poparcie konserwatywnego prezydenta na Ukrainie...). Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:11 Popieram konserwatyzm, a nie centro-lewice stad nasze roznice w postrzeganiu obu panow. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:17 langston napisał: > Popieram konserwatyzm, a nie centro-lewice stad nasze roznice w postrzeganiu > obu panow. Widzisz. A w Polsce centro-lewicę popiera jakieś 10% obywateli, a tymczasem 50% jest przeciwko Kaczyńskiemu. Co ciekawsze ponad 60% nieprzerwanie przez całe 10 lat prezydentury popierało Kwaśniewskiego. Więc może nie o poglądy tu chodzi, tylko jednak o "Świętobliwość biskupa Rzyma", kwiatki do góry nogami, i "ani me, ani be, ani kukuryku". Inną sprawą jest opinia zagranicy, która jest dla Kaczyńskiego miażdżąca. A na pewno w porównaniu z Kwaśniewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:18 Wlasnie o tym ciagle pisze: gawiedz, lumpen-inteigencja i yntelygencja ocenia wyglad a nie poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:35 Nie wygląd, tylko zachowanie i działania. Prezydent ma reprezentowac naród a to za bardzo Kaczynskiemu nie wychodzi. Co do pogladów to Prezydent powinien byc "prezydentem wszystkich Polaków" takze tych którzy maja inne poglady niz on a to druga rzecz która Kaczynski zaniedbuje. Trudno mu okreskic własny sposób sprawowania prezydentury zwłaszcza wobec duzej popularnosci poprzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 19:40 ...a w jaki sposob np. Bush jest prezydentem demokratow? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 21:08 langston napisał: > ...a w jaki sposob np. Bush jest prezydentem demokratow? System prezydencki w USA i parlamentarno-gabinetowy w Polsce stwarza prezydentom zupełnie inne pole manewru. Nie warto więc uciekać się do prostych analogii chcąc upsprawiedliwić niepopularność Kaczyńskiego. Prezydent, wg. konstytucji, jest reprezentantem narodu, a nie konkretnej partii. Z racji posiadanych prerogatyw prezydent pełni wyłącznie funkcję reprezentacyjną i koncyliacyjną. Prezydent wszystkich Polaków langston powinien przynajmniej sprawiać wrażenie bezstronnośći, być w miarę sprawiedliwym sędzią, który explicite nie wyklucza części wyborców. Kaczyński jest natomiast prezydentem PiS, a co więcej - prezydentem swojego brata. Jawnie opowiada się po stronie konkretnego ugrupowania, dyskredytuje wyborców i partię zniżając się do poziomu sejmowej pyskówki, a przede wszystkim dzieli zamiast łączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 22:05 W USA prezydent to w zasadzie nasz premier (szef rzadu). Jego funkcja jest zdecydowanie inna niz naszego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
zhk Re: Gorsze krawaty i garnitur, mniejsze cyce i d. 30.05.06, 18:20 A braciszek też ma klasę/ To nuty do gnoju w sejmie, to rop[ięta marynarka przy papieżu. Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
y00rek Czyli się poprawiła ocena globalna. 30.05.06, 18:03 "Z najnowszego sondażu CBOS wynika, że działalność prezydenta Lecha Kaczyńskiego źle ocenia 49 proc. badanych (bez zmian w porównaniu z kwietniem); dobrze - 32 proc. (wzrost o 1 pkt proc.)." To znaczy, że sumaryczna opinia się poprawiła (negatywna bez zmian, a pozytywna - wzrost, co prawda tylko o 1%). Nie powiem, że by mnie to jakoś wyjątkowo cieszyło (nie głosowałem na niego i nie głosowałbym powtórnie), ale z drugiej strony to Najwyższy ;) Urzędnik Panstwowy i milej na sercu się robi, jak rodacy lubią go coraz bardziej. Tzn. co najwyżej 380tys rodaków. To krzepi. "Żartowałem. - To żart był?" Odpowiedz Link Zgłoś
zhk A jak by mgło być inaczej. Przecież się kompromi- 30.05.06, 18:17 tuje, a raczej nie się, a Polskę. Robi z nas ciemniaków i eee, szkoda gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: A jak by mgło być inaczej. Przecież się komp 30.05.06, 18:22 Nie wlazl (jak ktos inny) jednak na sile do papa-mobile! Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: A jak by mgło być inaczej. Przecież się komp 30.05.06, 19:07 wet3 napisał: > Nie wlazl (jak ktos inny) jednak na sile do papa-mobile! A kto na siłę właził do papa-mobile? I może jeszcze przez bagażnik? Odpowiedz Link Zgłoś
langston buhahahahaha 30.05.06, 19:13 U kogo w PO widzisz ta inteligencje? hahahahahaha przypomne ci ze juz tam nie ma nikogo kto moglby sie nazywac czlonkiem "Platformy Obywatelsiej" pozostaly poluczyny po Kongresie Liberalno- Demokratycznym. Otworz oczka dziecko i zrob zadanie domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Co masz wziąć na plecy bierz 30.05.06, 21:19 Na umysł nie bierz bo będzie szwankował-jak powiedział imć pan zagłoba do Rocha Kowalskiego.Więc słuchaj Rochu.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Co to jest " Platforma"? 30.05.06, 19:10 To jest jedyne słowo, które prezydentowi przechodzi przez usta bez zająknienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkawozniak Re: Michnikowi (twojemu idolow nawet to sie nie u 30.05.06, 20:02 Dobrze wiesz, że to było podłe, bo porównujesz niezawinioną wadę wymowy z brakiem umiejętności. W sumie chyba nie ma potrzeby tego komentować. Pokazałeś swój poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Michnikowi (twojemu idolow nawet to sie nie u 30.05.06, 20:04 Czy podobnie protestujesz gdy Twoi koledzy/kolezanki smieja sie ze wzrostu Kaczynskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Michnikowi (twojemu idolow nawet to sie nie u 30.05.06, 20:52 Jesteś za głupia, żeby należeć do "układu" (to elitarne grono kłamców, złodziei, hipokrytów, tudzież zmaterializowanych ateistów); ty możesz być co najwyżej przciętną bywalczynią "salonu" (ten jest rzeczywiście głupi) Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: Co to jest " Platforma"? 30.05.06, 20:47 Masz głupi argument i mogę ci odpowiedzieć nań w twoim stylu: Kaczyński przynajmniej nie "rera", jak co drugi w Platformie! Odpowiedz Link Zgłoś
vitkabravo co, czy kto jest ,tales1?.. to zgnojony zakonnik, 30.05.06, 21:22 z sekty Rydzyka, zaprawiony w oszustwach i śmierdziel,jak onuce Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 vitkabravo,zgodnik1,tles01-znerwi cowane indywidua? 30.05.06, 21:30 Biedaku, weź relanium i idź spaćku! Daj buzi mamusi, papusiowi, pieskowi i kotkowi, nie zapomnij paciorka zmówić i...bach do łóżeczka i śnij cudownie o tym, że ...wybory wygrał Donald Tusk i Platforma, a premierem jest Rokita z... Krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
wikal Re: CBOS: 49 proc. źle ocenia działalność prezyde 30.05.06, 19:19 49% to i tak zaskakująco mało. Ja nie znam ani jednej osoby, która dobrze ocenia prezydenturę Kaczyńskiego, a znam wielu wyborców PiS. Do partii rządzącej jeszcze złudzenia pozostały, ale Kaczyński-prezydent nie podoba sie od początku. Może i ma dobre intencje, ale na tym sie kończy. Brak śmiałości, brak prezencji, brak obycia, a o polszczyźnie szkoda gadać. Benedykt XVI lepiej przemawiał od niego. Do tego ta wiecznie trzepiąca sie małżonka z nosem do ziemi. Fajna wnuczka nie wystarczy. Oczywiście, gdyby czyny prezydenta były przeciwieństwm jego umiejętności reprezentacyjnych, to może część Polaków zapomniałaby o niewydarzonej first-lady, nieumiejętności podawania ręki i fatalnej prezencji, a nawet o mamrotaniu pod nosem zamiast normalnego mówienia. Ale i w tym mizeria. Prezydent PiS, marionetka w rękach brata i niedorobionych doradców w rodzaju Urbańskiego... Płakać sie chce. Ale to tylko jeszcze trochę ponad 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś