stopzionism polski rząd pozwie syjonistów o 75,7 mld USD + 21.06.06, 16:05 wraz z odsetkami za 60 lat wstecz!!! tyle kasy sumarycznie wyłudziły organizacje syjonistyczne odszkodowań za zabitych w obozach koncentracyjnych polskich obywateli z czego polki rząd nic nie zobaczył. poza tym w latach 1945-1953 polska żydo-komonyna sprawująca władzę wpakowała w organizację syjonistycznej okupacji w palestynie ogromne pieniądze w sprzęcie , gotówce , uzbrojeniu, szkoleniach. Syjonistyczni żydzi powinni polskiemu spoleczeństwu zwrócić te pieniądze wraz z należnymi odsetkami. z wyliczeniń prof. von raabe wynika że jest tego łacznie z odsetkami ok. 473,8 mld usd!!!!!!!!!!!!!!!!!! polacy pisać pozwy przeciwko syjonistycznym żydom o zwrot tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: polski rząd pozwie syjonistów o 75,7 mld USD 22.06.06, 21:14 a jak nie to wszyscy syjonisci powinni oddac obywatelstwo i miec majatek skonfiskowany Odpowiedz Link Zgłoś
wgj8515 Re: Ed Fagan i miliardy dla Żydow. 21.06.06, 16:40 Jak mi się podoba jak niektórzy mówią i piszą o polskich faszystach. Po prostu super. Ja mam na to jedną wypróbowaną odpowiedź. W ten sposób czyli per faszyści to mówiono o AK-owcach po wojnie. A kto tak mówił, no właśnie przedstawiciele "narodu wybranego" zasiadający w narzuconym Polsce przy pomocy sowieckich bagnetów rządzie. Oczywiście obecnie środowiska żydowskie mówią, że tamci to nie byli Żydami, bo nie chodzili do synagogi i nie należeli do gminy wyznaniowej. Ale niestety byli Żydami i nic tego nie zmieni. Były już takie próby z pozwami przed sądami w USA i upadły, a prawodawstwo USA jest oparte o casuistykę, czyli o wcześniejsze wyroki. W związku z tym nie sądzę, żeby obecna akcja mogła przynieść jakieś konsekwencje ponieważ wcześniejsze orzeczenia mówiły, że sądy w USA nie są właściwe dla rozpatrywania takich roszczeń. W związku z tym obecne powództwo upadnie niejako z automatu. Ale mogę się mylić. Jestem ciekawy wypowiedzi rabina Schudricha na ten temat jak również Pana Kadlcika. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Miliardy dla obywateli II RP-Polaków,Żydow i in 21.06.06, 18:13 Facet bezkarnie wygaduje różne bzdury na temat rzekomych zobowiązań Polski wobec Żydów,ktorzy byli obywatelami Polski i czesto nie przyznawali sie do swojego żydowskiego pochodzenia.Oczywiscie maja takie same prawa jak pozostali przedwojenni Polacy i ich rodziny.Puszcza sie takiego cwaniaka w TVP, a urzednicy z MSZ siedza bezczynnie jak sierotki oplute. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 C.D. na temat 22.06.06, 11:42 Komuna znów w fołksfroncie Komentarz · „Dziennik Polski” (Kraków) · 16 czerwca 2006 Socjalistyczni i komunistyczni deputowani do Parlamentu Europejskiego zaproponowali projekt rezolucji w sprawie tolerancji, w którym nie szczędzą Polsce słów potępienia za „nietolerancję”, a zwłaszcza „homofobię”. Forsowanie w Unii Europejskiej ideologii politycznej poprawności, czyli marksizmu kulturowego, przestaje być propozycją, a staje się wymuszaniem. Strategia jest podobna do tej, jaką w latach 30-tych ub. wieku zastosował Józef Stalin, organizując w Europie fronty ludowe, czyli tzw. fołksfrony. Celem fołksfrontów było urabianie przez partie komunistyczne opinii publicznej w krajach Zachodu w kierunku pożądanym z punktu widzenia polityki sowieckiej, zaś pretekstem była walka z faszyzmem. Pretekstem – bo w tym samym czasie Stalin znakomicie z faszystami współpracował, a ukoronowaniem tej współpracy był pakt Ribbentrop- Miłotow z 23 sierpnia 1939 roku . Dlatego też akurat teraz w Polsce, jak na zawołanie, nagle wykryto mnóstwo „faszystów”, z którymi komuniści, czyli dawni stalinowcy, socjaldemokraci i tzw. „pożyteczni idioci” postanowili stoczyć „bój ostatni”. Jest to oczywiście element polityki strategicznego partnerstwa rosyjsko-niemieckiego; podobnie w wieku XVIII o „tolerancję” w Polsce zabiegali Fryderyk i Katarzyna, pospołu ze skorumpowanymi francuskimi „filozofami”. I tak, jak wtedy, piątą kolumnę w Polsce stanowili „dysydenci” i zwykli jurgieltnicy, tak teraz komunistyczny internacjonał wysuwa na czoło homoseksualistów, natrętnie prezentując nam ich od najlepszej strony. Stanisław Michalkiewicz / kopia z autorskiej strony / W ten nurt wpisuje się pełna pogardy dla polskiego rządu postawa nowojorskiego wysłannika Eda. Pogrążyć ten rząd i przywrócić poprzednią, "naszą" w Polsce władzę. Z nami nikt nie wygra - zdaje się krzyczeć Ed. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 kiedy syjoniści oddadzą polskie pieniądze? 22.06.06, 16:53 -odszkodowania za zabitych w obozach koncentyracyjnych polskich obywateli które wyłudzi od banków i państw , firm i korporacji a należne polsce. -wielkie pioeniądze władowane w rozwój syjonizmu w palestynie przez polska żydo- komune w latach 1945-1953? Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Fagan to złodziej i oszust 22.06.06, 17:49 EDWARD Fagan, everyone's favorite New Jersey shyster lawyer, is facing ethics charges for looting over $400,000 from his clients. Actually, it's alleged he stole that amount from just two of his elderly female clients. www.fpp.co.uk/online/05/01/Fagan_fined_2.html Faworyt wszystkich Edward Fagan prawnik krętaczy z New Jersey ma zarzut etyczny o kradzież 400 000 USD dokonaną na dwu klientkach. Tak więc ten cyniczny cwaniak - chce też skarżyć winnych Tsunami - jest złodziejem, krętaczem, człowiekiem bez skrupółów. Proszę otworzyć wskazaną, brytyjską stronę. Dalszy ciąg nastąpi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jsb44 22.06.06, 18:01 Wiem otym, ale dobrze, ze dowiedza sie inni. Najlepszym przykladem jest wyciagniecie przez Fagana od Szwajcarii ogromnej sumy, a pozniej okazalo sie, ze depozyty Zydow w bankach szwajcaeskich stanowily zaledwie jej maly ulamek. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
unicef123 Re: Fagan to złodziej i oszust 22.06.06, 18:08 i siedzi na ziemi należącej kiedyś do Indian . Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Pytania do Eda Fagana 23.06.06, 08:44 1. Kto napadł na Polskę w roku 1939 i okradł wszystkie polskie banki ? 2. Kiedy przedawniają się prawa do własności ? Nigdy ? 3. Czy USA zwróci więc swoje terytoria siłą zagrabione Indianom i zapłaci im rekompensatę - wszak zagrabione należy oddać jak pożyczone. 4. Kto oddał Polskę Stalinowi, kiedy i z jakiego ważnego powodu ? 5. Kiedy p. Fagan wystąpi / z humanitarnych pobudek / o kompensację krzywd wyrządzonych Polakom przez Sowiety? 6. Kiedy ja będę mógł w amerykańskiej telewizji podrzeć banknot 100 $ ? 7. Czy Pana zdaniem sąd w Erewaniu może pozwać polski rząd za brak opłat za opowiadane o tamtejszym radiu dowcipy ? 8. Czy pana szantaż nie jest karalny i czy pan osobiście rządzi Stanami Zjednoczonymi ? 9. Dlaczego nie szantażował pan rządu Millera i innych poprzednich ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: pan.scan 25.06.06, 15:04 pan.scan napisał: > najlepiej spytac u zrodla: sales@edfagan.com Sugestia mija sie z celem, a poza tym jest niepotrzebna. Doskonale wiemy od dawna, ze Fagam do zawodowy wyludzacz pieniedzy. Przekonali sie o tym najlepiej Szwajcarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan A to zupełne novum dla mnie. 26.06.06, 01:05 Moglibyście podać jakieś szczegóły. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Are data dla Pana skana 27.06.06, 09:33 Pierw kilka cytatów z linków, które mi dałeś: 1.Rząd amerykański przyznał, że wie o roszczeniach rodziny Czetwertyńskich. Podkreślił jednak z całą stanowczością, że "jest to sprawa między rodziną [Czetwertyńskich - red.] a polskim rządem". 2."Pan Fagan nie dostanie od nas ani świstka" - brzmi odpowiedź. "Nawet gdyby dostał to nie zna się ani na czeskim ani na europejskim prawie. Nie ma też pojęcia o technice a o technice atomowej w szczególności" - powiedział czeski minister przemysłu i handlu. A wicepremier dodał: "Pan Fagan wykazuje mizerną znajomość prawa. Na drodze sądowej chce się domagać, aby dotrzymywana była umowa między rządami dwóch krajów Austrii i Czech. Ciekawe przed jakim sądem miałaby się toczyć ta rozprawa?". 3.Od pogróżek do czynów przeszedł amerykański adwokat Ed Fagan. Postanowił, że będzie bronił poszkodowanych w wyniku pożaru kolejki górskiej w Kaprun i nie zraził się nawet tym, że mimo, iż obiecywał wysokie odszkodowania nie udało mu się znaleźć klienta w Europie. Te cytaty i wszystkie inne podawane poprzednio jasno charakteryzują postać Eda Fagana. Ignorant, awanturnik, lekceważy systemy prawne każdego kraju w tym USA, Unii Europejskiej no i teraz Polski. Zainteresowany apanażami, zdolny do okradzenia starszych swoich klientek. Nie sposób odwoływać się do morale tak z gruntu a moralnego człowieka. Ja się odnoszę do twojego morale i innych forumowiczów. Jego wystąpienie przeciwko bankom w Szwajcarii było moralnie w porządku. Przechowywanie depozytów ociekających krwią, zrabowanych przez niemieckich nazistów nie budzi chyba w nikim sprzeciwu. Ale.. Polska jednak to zgoła przeciwny przypadek. Napadnięta z obydwu kierunków, zdradzona przez sojuszników, obrabowana ze wszystkiego, zrujnowana a później oddana Stalinowi na 50 lat okupacji. Polacy nigdy z okupantem nie kolaborowali, walczyli bohatersko w kraju i na wszystkich innych frontach, bronili jak mogli Żydów z narażeniem własnego życia – najbardziej ze wszystkich okupowanych krajów . Jan Nowak Jeziorański, najuczciwszy z polskich patriotów, w swoich książkach pisze o istnieniu i rozrastaniu się w USA części środowisk żydowskich straszliwie agresywnie nastawionych do Polaków. Ci ludzie odwracają historię i sugerują, że to Polacy i polskie obozy są winne zbrodniom. Tworzy się tam obraz Polaka antysemity, który go wyssał z mlekiem matki, tworzy się tak straszliwe niesprawiedliwe oceny jak podana przez ciebie: 5 500 drzewek w Yad Vashem to wynik mizerny… Znasz lepszy? Ile drzewek moglibyśmy my posadzić za uratowanie Polaków przez Żydów ? Nie czujesz straszliwej podłości w tym stwierdzeniu? Każdego kto chce się przekonać, że Polska jest wyjątkowym krajem zapraszam na festiwal kultury żydowskiej na krakowski Kazimierz. Dziesiątki tysięcy młodych ludzi słucha klezmerów, bawi się i bierze udział w tych imprezach. Gdzie jest drugie takie miejsce ? Sami Żydzi nie mogą zrozumieć tego zjawiska. To jest manifestacja przyjaźni i akceptacji. Mądra manifestacja w odróżnieniu od idiotycznych parad… A wspólne, uduchowione modlitwy w Oświęcimiu, a odnowione synagogi, radio shalom, to nie są manifestacje przyjaźni ? Taka sytuacja jednak nie jest na rękę takim jak Fagan, którzy kombinują i układają scenariusze „skoku na kasę”. Stąd prowokowane i nagłaśniane incydenty jak ten z popchnięciem Rabina Schudricha i ten z niefortunną rezolucją PE. Oczywiście w Polsce te środowiska mają swoją, sowicie opłaconą klientelę. Niemiecka i sowiecka okupacja wyrządziły milionom Polaków ogromne szkody. Szkody te nie są do naprawienia. Przesiedlenie, zburzenie Warszawy i milionów innych domów, nacjonalizacja, parcelacja naruszyły oczywiście głęboko własność milionów obywateli. Większość Polaków nie dochodziła praw do zwrotu środków z tytułu obligacji. Kraj był po wojnie w dramatycznym położeniu. Prawie każda rodzina miała „papiery” i walutę. Papiery te dawano dzieciom do zabawy. Pozew, jeżeli już, winien być skierowany do bandytów, którzy Polskę obrabowali a poza tym : Jak po 70 latach jak sprawdzić autentyczność papierów? Jak je waloryzować? Czy jest słusznie oddać 2 % ich ogólnej puli bo większość znikła wraz z ludźmi? Żadne, nawet największe zasługi Fagana w Szwajcarii nie upoważniają go do bezczelnej agresji, szantażu, poniżania rządów i obywateli, stawiania się ponad legalnie stanowione prawo USA, UE, Polski i innych krajów. Winien być postawiony za te wykroczenia przed trybunał europejski w Strassburgu. Jako jego zwolennik i obrońca, a może asystent, pewno w niczym nie przyznasz mi racji. Zapraszam cię jednak na zupę, na Nowy Plac w Krakowie, gdzie na swoje własne oczy ujrzysz modelowo dobre polsko-żydowskie stosunki. To wielka mądrość Polaków czyni ten festiwal żywym. Może i nie zobaczysz jeżeli twój wzrok jest zaćmiony wyobrażeniami o miliardach wyłudzonych dolarach…..Pewno jesteś uczestnikiem tego procederu…. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Gdzie jesteś Pan scanie ? brakło argumento 28.06.06, 05:49 - Z istnienia baaardzo dużej grupy w Polsce ludzi przyjaznych Żydom, czy też tylko im obojętnych nie wynika fakt nie istnienia ludzi wrogich Żydom. Tak jak z istnienia tych co ryzykowali życie w czasie okupacji nie wynika nieistnienie "szmalcowników". - Z faktu hucpiarstwa Eda Fagana nie wynika niestosowność roszczeń dotyczących powojennych zaszłości jakie mają względem RP potomkowie jej obywateli. Czy byli Żydami czy nie PRL okradł ich z tego co do nich należało. Część osób dostała odszkodowanie czy zwrot mienia, część organizacji też (np KK). Czy nie było by słuszne by traktować wszystkich równo? Dlaczego do tej pory są ludzie/organizacje równe i równiejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Re: Are data dla Pana skana 28.06.06, 08:45 W miarę krótko: Polska jest takim samym krajem jak inne i ma obowiązek respektować swoje zobowiązania. Przypominam pewną symboliczna uroczystość w 1991 roku na Zamku Królewskim w Warszawie gdzie ex –prezydent RP na Uchodźstwie przekazał insygnia II RP Wałęsie. To,że Polska była zniszczona przez agresorów nie wpływa w najmniejszym stopniu na to, żeby była uczciwa wobec swoich obywateli czy ich spadkobierców i ustawowo uregulowała, po 17 latach, problemy roszczeniowe. Można ustawą przyznać i 1 procent wartości roszczeń – ale sprawę należy załatwić. Odwlekanie ustawy reprywatyzacyjnej (bo takową można załatwić casus Fagana) to dalsza samoizalacja się Polski z ogólnego nurtu ustaw reprywatyzacyjnych w regionie ( wszystkie kraje postkomunistyczne mają to za sobą), co sprzyja nasileniu ataków organizacji rewindykacyjnych ( w tym i żydowskich). Warto zadbać o wizerunek kraju z tej strony, a nie klepać frazesy o ogólnym spisku, czyhającym na wyrwanie Z Polski kasy. Od 1989 roku jakoś nie zanotowano ani jednego takiego przypadku.... Ponadto od orzeczeń są sądy, nie mnie jest oceniać ewentualne wyroki, a do złożenia pozwu prawo ma każdy, jak również każdy może wynająć w swoim imieniu najgorszego hochsztaplera wśród adwokatów. Widać mamy inne moralności, mnie z Twoją moralnością pasera zupełnie nie po drodze. Problem polakożerstwa wśród części Żydów amerykańskich jest idealnie symetryczny z judeofobią części Polaków. Niemniej, zamiast dudnić w żydowskie piersi lepiej jest zacząć od uderzania się w swoje. Nie chce mi się rozwijać tematu skąd wynikają te antagonizmy – to rzecz znana dla przeciętnie inteligentnego forumowicza. Nie praw mi "patriotycznych" morałów o drzewkach, dziadkowie mają swoje w Jerozolimie i wiem co nieco o heroizmie "Sprawiedliwych" ale i o wstydliwych do dziś podłościach moich rodaków. Dla przypomnienia – gdybyś przeoczył – zgadza się ze spostrzeżeniami dziadków. www.holocaustresearch.pl/news16.htm W związku z powyższym i Twoich aktach strzelistych o Polsce, bohaterskim Chrystusie Narodów, proponuję byś sięgnął do Strzembosza "Szubienica i huśtawka" (można znaleźć w necie) i wyciągnąć wnioski z jego pełnego euforii "około miliona Polaków zetknęło się z wolną Polską (Państwem Podziemnym) w okupowanym kraju, to jest przecież wręcz rewelacja! Polaków mieliśmy dwadzieścia cztery miliony". Innymi słowy – nieco ponad 4 procent zetknęła się z działalnością patriotyczną, reszta, 95 procent chciała przeżyć. W Krakowie na FKŻ staram się bywać jak najczęściej, o ile mi czas pozwoli. W swoim towarzystwie. Nie słyszę przynajmniej radiomaryjnych i michalkiewiczowskich fobii. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Słowa miłości czy nienawiści ?Re dla pan.scan 29.06.06, 10:02 Język miłości czy nienawiści ? Słowa są ważne. „Na początku było słowo” - mówi Jan Ewangelista a noblista Wiesel to potwierdza: „Od pierwszego człowieka do końca czasów jest i pozostanie słowo jedynym narzędziem, które pozwala ludziom wymieniać marzenia i tajemnice” Julian Tuwim, polski poeta żydowskiego pochodzenia, mój ulubiony mistrz słowa, pisze w Kwiatach Polskich : „mnie ta ziemia od innych droższa, ani chcę ani umię stąd odejść - chyba tu umrę, bo gdzieżby” Elie Wiesel zaś napisał o naszej polskiej ziemi: Na tej ziemi skażonej i przeklętej żyją Polacy. A ci, którzy żyją na ziemi skażonej i przeklętej sami są skażeni i przeklęci. (...) Nie jest to zwykły przypadek, że obozy największej zagłady powstały u nich, w Polsce, a nie gdzie indziej. Nota bene, Elie Wiesel część okupacji spędził w Buchenwaldzie……..a oprawcami byli Niemcy. Źródło: "pl.wikiquote.org/wiki/Elie_Wiesel" A ostatnio zachwycając się nad książką Grosa szkalującą Polaków Wiesel napisał: Antysemityzm przetrwał w większości miejsc, a n a j b a r d z i e j w Polsce. Podsumowując, to właśnie Jan Gross ujawnia" - czytamy w recenzji Wiesela /za Gazeta Prawną /. Czy widzisz różnicę w wypowiedziach tych dwu Żydów ? Jak noblista uzasadnia taką opinię ? Zgadzasz się z nią ? Po której jesteś stronie ? Kto prowokuje ? Czy ja się mam bić w piersi za nienawiść i krzywdzące mnie osądy Wiesela i innych jemu podobnych ? Taka jest twoja moralność ? Benedykt XVI w Oświęcimiu powiedział: Wyniszczając Izrael, chcieli / naziści - przyp. mój / w rzeczywistości wyrwać korzenie wiary chrześcijańskiej i zastąpić ją przez siebie stworzoną wiarą w panowanie człowieka - człowieka mocnego. Nikt mocniej i bardziej przychylnie nie określił znaczenia judaizmu dla chrześcijaństwa. Takie stwierdzenia zobowiązują do wzajemnego poszanowania. Po wygraniu wyborów przez Pis obserwuję straszliwe nasilenie się słownej właśnie agresji przeciwko wszystkiemu co jest związane z PIS - em, z Radiem Maryja, katolikami czyli z tubylczą ludnością zamieszkującą Polskę - ponad 90% katolików. Kolekcjonuję epitety i wyzwiska – mam ich już ponad 300 - wydam je drukiem. Będą się za nie wstydzić ich autorzy z Urbanem włącznie. W ten sposób potwierdzają oni swoją zajadłą antypolskość. „Kto sieje wiatr ten zbiera burzę”. Agresja prowokuje tylko agresję. Ja jestem za wzajemną sympatią, za wzajemnym kulturowym ubogacaniem się, czyli za wspólnym uczestnictwem w Festiwalu Kultury Żydowskiej. Lubię muzykę klezmerską i ludową - „Hawila Naga” itd. Cenię twórców, naukowcow i artystów, cenię rzetelny biznes firm prowadzonych przez Żydów / a mają się czym pochwalić /. Znam i cenię mentalność zwykłych, uczciwych Żydów, którzy „ mają Boga w sercu” jak mówił zaprzyjaźniony ze mną profesor pochodzenia żydowskiego. Nigdy nie zaakceptuję jednak pogardy, rasizmu, agresji choćby u noblisty czy adwokata. Cytowanie wypowiedzi noblisty, czy innych opublikowanych jak Fagana i polemikę z nimi uważam za mój obywatelski przywilej a nie akt antysemityzmu. Żydów , niestety, nie uważam jednak za nadludzi, chociaż wielu w tym duchu się wypowiada i zachowuje - takim z pewnością mogę się nie spodobać. Dziękuję Ci za to, że z małymi wyjątkami, zgodziłeś się ze mną ze wszystkim / pomijam inwektywy, od których nie potrafisz się wyzwolić „ średnio inteligentny”, „paser” itd./. Bardzo dobrze, że nie umawiasz się ze mną na spotkanie na FKŻ na Kazimierzu. Dzięki temu każdego mężczyznę powyżej 40 -tki możesz kojarzyć tam z moją osobą i podanymi wyżej poglądami. Może chociaż trochę doznasz uczucia wstydu za antypolskie, krzywdzące poglądy z taką ochoczością głoszone przez ciebie. Piszę bo mnie też ta ziemia od innych droższa. Jsb44 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Daj mi znać 29.06.06, 10:20 jak Polska zapłaci Żydom kolejne 4 mld zł. Na razie życzę powodzenia w kolejnych prop-agitkach na forum. jsb44 napisał: Ed Fagan pozwie polski rząd i NBP o 4 mld zł / narazie / tytułem odszkodowania za żydowskie utracone lokaty w wyniku II Wojny Światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Bingo !! Potwierdziłeś wszystko ! 05.07.06, 20:19 Mamona i tylko ona. Złoty cielec jest waszym bogiem ! Poczytaj Pismo abyś wiedział co cie czeka ! Dziękuję, nic więcej nie chciałem usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 do jsb44 05.07.06, 20:25 jsb44 napisał: > Mamona i tylko ona. Złoty cielec jest waszym bogiem ! > Poczytaj Pismo abyś wiedział co cie czeka ! > Dziękuję, nic więcej nie chciałem usłyszeć. Miales cierpliwosc i doczekales sie wyroku! Czyli mowiac po naszemu ktos kogos wydutkal na strychu, nawet nie potrzeba bylo mydelka! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś