kliks4 Wsadzili na prezia czlowieka 18.07.06, 14:18 o charakterze stalina jak jego partyjni mocodowacy z pisuaru,mściwe,tępe wychowane na prostackim podejsciu leninowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Z tym "prostackim podejsciem leninowskim" 18.07.06, 14:40 to grubo przesadziłeś.To był niestety dobrze wykształcony prawnik z inteligenckiej rodziny-typowy przedstawiciel morderców w białych kołnierzykach.Jego "linie" kontynuowali ludobójcy z dyplomami Sorbony (Kambodża) czy "medycy" typu bandziora "Che". Stalin-to nie ten model !To prymityw z objawami paranoi ale z jedna pozytywną cechą- masowo zabijał "swoich" czego np jego odpowiednik Adolf (poza epizodem z SA) nie robił! Przypisywanie takich cech szefowi TVP-jest po prostu zabiegiem równie prymitywnym co absurdalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kliks4 Nic nie przesadziłem 18.07.06, 15:01 zwykły uległy polityczny kundelek bez wyobraźni mściwy dla mnie równiez po prostu złodziej który mało ze ukradł z IPNu listę to jeszcze zeszmacił sporo uczciwych ludzi,ukrywając natomiast i nie publikujac ze tam jest również kaczor jako TW.Dno zawsze zostanie dnem. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Ma pan prawo do takiej oceny i cieszę się że pan 18.07.06, 15:09 zrezygnował z tych typu Lenina czy Stalina ! Wildstein wg mnie zrobił dobrze ujawniając liste z IPN i prznyznaję że nie spotkałem na niej ludzi "zeszmaconych".Kogo ten spis zawiera wyjasnia dokładnie wstep i każdy może się z nim zapoznac. Nie ma i nie było na niej "kaczora" a jego fałszywa "lojalka" została podrzucona w latach 90tych kiedy SB juz nie było.Przypominam że w tej sprawie skazany został prawomocnie redaktor NIE ( tak amiła postać spikera w mundurku) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kliks4 Re: Ma pan prawo do takiej oceny i cieszę się że 18.07.06, 19:05 Wie pan ilu było na liscie ujawnionych? 160 tys a wie pan ilu było na liscie ukradzionej? 240 tys i to tyle w temnacie Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Nie pisz bzdur o "mordercy w białym kolnierzyku" 18.07.06, 15:32 Wlodzimierz Ilicz i jego rewolucja ci nie pasuje? Gdyby wygrali biali z carem (lub bez) to natychmiast zażadaliby przywrócenia Wielkiej Rosji wlącznie z Warszawą. Mielibyście się z pyszna. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Slabo znasz historię III Rzeszy. Obozy koncentracy 18.07.06, 15:46 jne zalozono w III Rzeszy w 1933 r i zapelniali je wtedy od początku rodowici Niemcy. Potem byl 1934 r i "noc dlugich noży". Potem w 1938 akcja eksterminacji chorych umyslowo Niemców gazowanych tlenkiem węgla. Potem Hitler rzucil mlodzież niemiecką w wojenną maszynkę do mięsa. Straty wyniosly 9,7 miliona. W 1944 r. nastapila rzeź opozycyjnej inteligencji po zamachu z 20 lipca. Pisanie, że Adolf nie zabijal swoich to są piramidalne bzdury. W istocie byl na to obojętny. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nie szanowny! Słabo znasz historie swojego idola 18.07.06, 16:10 Pierwsze obozy załozono na polecenie tego psychopaty.Poczytaj jego depesze do guberni jakich brać zakładników ,kogo "trzepnać" i gdzie umiescić.Potwierdzam że Adolf nie zabijał swoich " w wierze" co masowo robili czerwoni władcy. A co do eksterminacji-komuniści przebili nazistów wielokrotnie,likwidując całe narodowości i "klasy"a także niepełniosprawnych .Zaraz po wojnie z ulic Moskwy nagle jednej nocy zniknęli inwalidzi wojenni.Na Kołymie naczelnik specłagu szukał tragarzy -"potrzebuje 2 bez lewej i 2 bez prawej ręki". Ty reprezentujesz typ opisany przez Szłamowa w "Wierny Rusłan".Z takimi sie nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To Hitler stwierdzil: Naród niemiecki musi zginąc 18.07.06, 16:43 bo ulegl w walce z silniejszym narodem ze wschodu. I zarządzil niszczenie infrastruktury kraju by stalo się to faktem. Byl to tzw. Nero Befehl. Czy uważasz, że bialy przeciwnik stosowal inne metody podczas wojny domowej w Rosji? Dlatego wlaśnie ofensywa Denikina z 1919 r zagrażająca Moskwie skończyla się ostatecznie ich klęską. Ludzie na zajetych przez Denikina terenach wówczas woleli już naszą wladzę po zaznaniu od bialych rabunków i morderstw. Nie obciązaj mnie zbrodniami Stalina, ktorego chcialem lecz niestety nie zdążylem usunąć. A gdyby chwalony przez ciebie "Adolf" wygral wojnę to Polacy co do jednego zniknęliby z powierzchni globu. Za Stalina mimo jego zbrodni mimo wszystko żyli calkiem nieźle w latach 1945-53 gdy faktycznie rzadzil w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No, no prostakiem jest tylko ten, kto nie zna 18.07.06, 15:28 historii i moich dziel. Byly jakie byly w tamtym okresie, może nadmiernie zapalczywe i znalazlo się tam sporo nieuzasadnionych prognoz ale na pewno nie byly prostackie. Porównaj z "dorobkiem" moich przeciwników: cara Mikolaja II i Kiereńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Dodam jeszcze że był dzieciobójca (rozkaz zabicia 18.07.06, 15:41 cara z dziećmi),"wynalazca " obozów koncentracyjnych -Pierwszy uzył tego terminu i doskonale wiedział co to oznacza,pierwszy zastosował trucizny do przeciwników politycznych( juz w Smolnym za jego gabinetem byla taka "placówka" która następnie po jego śmierci kierował Profesor medycyny" Maironowski). Car i jego "Ochrana" nie dorastały bolszewikom do pięt!!Nie mowiąc już o ilości ofiar. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No to przypominij sobie Cezariona, syna Cezara 18.07.06, 16:07 i Kleopatry. Zostal zamordowany w r. 30 pne z powodów dynastycznych z rozkazu Oktawiana Augusta. Czy Oktawiana Augusta nazywasz "dzieciobójcą" ? Historia go tak nie określa pomimo tej niechlubnej i nieslawnej sprawy. Wprost przeciwnie jest powszechnie chwalony. To nie pierwsze i nie ostatnie zabójstwo dynastyczne, to tylko przyklad. Carowie również stosowali te metody. Cara Pawla I zaduszono z inspiracji syna, który wstapil na tron jako "światly" Aleksander I. Obozy koncentracyjne wynaleźli i zastosowali po raz pierwszy "cywilizowani" Anglicy w celu spacyfikowanie buntowniczych Burów w Afryce Poludniowej. I tak nazywane obozy to nie byly "obozy koncentracyjne" w rozumieniu hitlerowskiej III Rzeszy. Moje też nie. Zastanów się jakimi metodami poslugiwano się z obu stron w wojnie domowej w Rosji latach 1918 - 1920. Sam w 1918 r. padlem ofiarą zamachu i malo nie zginąlem. Kula utkwila w szyi i nie dalo się jej wyjąc. Być może utrudniala później doplyw krwi do mózgu. Dziś zbrodniarzy wojny domowej w Jugoslawii sądzą trybunaly międzynarodowe. Wtedy "sądzić" musieliśmy się sami. Bzdurne ahistoryczne myślenie to powszechne narzędzie dzisiejszej walki ideologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Mylisz pojecie "wsi strategicznych" stosowanych 18.07.06, 16:17 w wojnie z Burami a także przez USA w Wietnamie aby odciąć od żródeł zaopatrzenia. Polityka bolszewików doprowadziła do ostatnich w Europie ( jeśli zaliczyc tu Powołże i ukrainę) wypadków kanibalizmu!! Nie wiem z jakich pan korzysta żrodeł a przytoczę własne: Sołżenicyn "GuLag" Paweł Sudpłatow -Wspomnienia Warłam Szałamow-Opowiadania Kołymskie Czarna Ksiega Komunizmu -naukowa praca zbiorowa Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz No to ty mylisz w ahistoryczny sposób obozy z 18.07.06, 16:50 1918 r z tymi z 1933-1945. Amerykanie w Wietnamie dopuścili się wielu zbrodni wojennych, wlącznie ze stosowaniem trującej broni chemicznej na masową skalę. Przypomij sobie choćby Agent Orange. Znów starasz się obciążyć mnie zbrodniami Stalina, którego staralem się ale już nie zdążylem usunąc ze stanowiska Sekretarza Generalnego. Poznalem się na nim. A jednak paradoksalnie to Stalin uratowal Europę i Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Wybaczy pan ale jesli ktoś mi mówi że to Stalin 18.07.06, 17:07 uratował Polskew i Europe- to dalsza dysputa jest "sprzeczna z higieną osobista" (prof Kepiński). Żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:18 Gdyby nie dekoder i mozliwosc oglądania innych programow niz PiS TV, jak za komuny, telewizor wystawila bym w oknie. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 tvp przestaje byc tv publiczna, poniewaz nie 18.07.06, 14:24 jest dla kazdego obywatela dlatego tez powinna przestac otrzymywac haracz bedacy nazywany abonamentem jezeli w tvp nie ma tego co mnie interesuje, to ja tej tv ogladac nie bede i nie chce, i nie bede placil za nia abonamentu Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 tak dzieki WOSP wszczepiono mi istote szara 18.07.06, 14:27 dzieki czemu widze wyraznie bolszewickie spiski!! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: tvp przestaje byc tv publiczna, poniewaz nie 18.07.06, 14:41 najgorsze jest to, że ty nie płacisz abonamentu za telewizję tylko za odbiornik TV Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sm Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:24 w miejsce po kręciole wstawić ziarno, przystanek woodstock zastąpcie festiwalem pieśni religijnej, a wielką orkiestrę świątecznej pomocy caritasem s5.bitefight.pl/c.php?uid=65136www.webprovider.pl/roman.htm Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:42 Zamiast Przystanku Woodstock będzie Przystanek Chytrus. Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:24 grisza14, ty sobie jaja robisz czy jesteś chory umysłowo ?? Wiesz co, jak widze i słyszę takich ludzi, to jest to tragedia, jakich mamy obywateli tego pie...onego kraju. Same ćwoki i chamy, frustraci życiowi gnębieni przez mamy, ojca lub środowisko. Nie długo będzie trzeba zmówić różaniec przed oglądaniem TV, leje na to i na ciebie o ile mówisz powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
todundliebe Re:wesoly poborca Owsik 18.07.06, 14:31 Nalweselszy poborca podatkowy, reklamowany za darmo w TVP, kazdy by tak chcial. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re:wesoly poborca Owsik 18.07.06, 14:56 zmuszal cie ktos do placenia? namolny byl, ale skuteczny u mnie w pogotowiu jest nowoczesna karetka z wospu, gdyby nie owsiak nigdy be jej nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Ktos jeszcze placi abonament 18.07.06, 14:40 qc napisał: > na TVPis? nie płace od czasów wprowadzenia stanu wojennego w 1981 roku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
barrtek4y Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:27 Milo moze wyjedz sobie maly czlowieczku zobacz jak ludzie gdzie indziej zyja i jak mysla a jak wrocisz to skomentuj Jurka Owsiaka jeszcze raz. Zyjemy na jednej planecie wiesz i dla kazdego jest miejsce nawet dla ciebie tepaku. Odpowiedz Link Zgłoś
eric_theodore_cartman Taki dobry program.... 18.07.06, 14:30 prywatne stacje na pewno więc go przygarna, a jeśli nie przygarną, to będzie oznaczać, że wcale taki fajny nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: Taki dobry program.... 18.07.06, 14:32 Niech go przygarną, tak szybko jak sie pojawi tak szybko wyleci. Nie moze być konkurencją do Szołtysika w robieniu szoł. Dodatkowo posiada swoją fundację a to byłaby konkurencja dla Walterowej i Kwasniewskiej. Więc nic z tego. Tefałen obrał inny kierunek niż robienie watpliwej jakości koncertów dla mlodych z których nie miałby ani grosza. Zobaczymy teraz co wart jest Owsiak i czy go tak z otwartymi rękami przyjmą w innej tv. No może POLSAT, oni przyjmuja co popadnie. Bo TVP była dla Owsiaka ciepłą posadką. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Taki dobry program.... 18.07.06, 14:55 moze wyrzucmy ziarno i wszelkie relacje z mszy/pielgrzymek/it/itd z publicznej? jak polsat przygarnie to okzae sie ze byly dobre a jak nie przygarnie to okaze sie ze nei byly do niczego potrzebne owsiak zrobil wiecej dobrego niz ktokolwiek inny tym kraju krecioly w zyciu nie ogladalem ale wosp wyposazyl polowe polskich szpitali moze i bylo to dete, moze i bylo to halasliwe, moze i poapadl w samozachwyt i bufonade, moze i nachalnie wyciagali pieniedze, ale do kurfy nedzy z faktami dyskutowac sie nie da: owsiak i jego wosp zebral setki milionow zlotych i to wszystko poszlo na szpitale a teraz sie skonczy a szkoda, w normalnych krajach na zachodzie dzieci uczone sa postawy woluntarystycznej i obowiazkow obywatelskich my mielismy fenomen i go wlasnie zarzynamy Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos czy oprócz "plebanii" "klanu" "familiady" 18.07.06, 14:30 i paru innych skrajnie beznadziejnych, pustych, bezwartościowych i po prostu głupich programów to już nic nie zostanie???Jestem ciekaw ile wtedy osób przestanie płacić abonament Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Co obstawiacie? Polsat czy TVN? 18.07.06, 14:33 Na szczęście rynek TVP w Kaczorlandzie gwałtownie sie kurczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam ani 1 ani 2 tam potrafia liczyc 18.07.06, 14:36 nie beda pompowac wlasnej kasy w przepita watrobe jurasa - w tvp juras utrzymywany byl wylacznie ze wzgledow ideologicznych Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam urrra!!! nareszcie!!!!!!!!!!!!!! 18.07.06, 14:34 ta [ - - - - ] bez darmowej reklamy w TV i specjalnego traktowania przestanie wkrotce istniec - taki los czeka wszystkie popluczyny po PRL Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: urrra!!! nareszcie!!!!!!!!!!!!!! 18.07.06, 14:41 dzięki tej popłuczynie po PRL wiem że mam zdrowego dzieciaka Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Re: urrra!!! nareszcie!!!!!!!!!!!!!! 18.07.06, 15:53 o to nie wiedzialem ze w konstytucji prawo organizowania zbiorek na cele dobroczynne zagwarantowano na wylacznosc owsiakowi!! to brzmi rownie madrze jak bajka o tym ze gdyby nie komunisci to nikt inny nie odbudowalby Warszawy ze zniszczen wojennych - gdyby ten typ nie byl tak intensywnie nadmuchiwny przez media znalazloby sie do tej pory juz znacznie wiecej i dobroczyncow i organizatorow dobroczynnosci, a o zdrowie twojego dziecka to ty sam powiniennes dbac( ewentualnie z pomoca panstwa ktore bierze twoje podatki) a nie jurek owsiak. Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: urrra!!! nareszcie!!!!!!!!!!!!!! 18.07.06, 16:00 No kurde wybacz jakoś nigdy nie widziałem innych dobroczyńców i łaskawców. Gdyby nie fundacja niektóre szpitale szczególnie te małe powiatowe nie miałyby sprzętu potrzebnego do niektórych badań. Trudno dbać o zdrowie dziecka nie mając dostępu do specjalistycznej aparatury. Gdybyś nie zauważył to nawet największe molochy kliniki które powinny być wizytówką nie mogą dostać pieniędzy na sprzęt nowy. A że żal niektórym ściska cztery litery że te pieniądze kto inny dzieli i wydaje no to sorki nie mój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
osa102 i ty tu znowu? a na pole w lubelskie siano kosic 18.07.06, 15:21 tylko ziarno i ziarno i ziarno Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:35 Dlaczego nie jestem zdziwiony!!!!!!! W sumie czego innego mozna sie spodziewac po tej szmacie wildsteinie??? usłuzny dupoliz wywala wszystko co nie boghoojczyźniane i na kleczkach krecone, a jak jeszcze trąci lewactwem,komuna,anarchistami-bezboznikami,relatywizmem moralnym....rotfllll facio ma genetycznie g.... zamiast mozgu to i takie efekty. Jakos poprzednie władze na woronicza tolerowały i pospieszalskiego i inne katolskie zryte programy, ale do tego trzeba mieć klase...a nie układac ramówki pod dyktando ksiedza proboszcza.., żałosne i zenujace. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Grisza14- nie dosc, ze Ruski (Grisza ?), to... 18.07.06, 14:37 jeszcze pojszczynoga (lat 14?). I do tego bezdennie glupi! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh No ! Ale twoja ksywka "pawka" tez ma złe konotacje 18.07.06, 15:16 Pamietasz Pawkę Morozowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
franck Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:38 Penie Polsat albo TVN go przygarnie, chociaż, każda z tych stacji ma swoje fundacje charytatywne więc WOŚP może stanowić konkurencję. A zatem potwierdza się, że kaczory to psuje. Bronek, kij ci w ryj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:41 Niech go przygarną do TVN, tak szybko jak sie pojawi tak szybko wyleci. Nie moze być konkurencją do Szołtysika w robieniu szoł. Dodatkowo posiada swoją fundację a to byłaby konkurencja dla Walterowej i Kwasniewskiej. Więc nic z tego. Tefałen obrał inny kierunek niż robienie watpliwej jakości koncertów dla mlodych z których nie miałby ani grosza. Zobaczymy teraz co wart jest Owsiak i czy go tak z otwartymi rękami przyjmą w innej tv. No może POLSAT, oni przyjmuja co popadnie. Bo TVP była dla Owsiaka ciepłą posadką. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:40 > Lepiej pozno, niz wcale.Wreszcie zdjeli tego antychrysta. Tak, jasne, popieram w całej rozciągłości - bo lepiej jak małe dzieci umierają w niedoinwestowanych szpitalach, niż ktoś miałby im podarować ratujący życie nowoczesny sprzęt za darmo :P Puknij się w głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:42 hardy01 napisał: > Puknij się w głowę! musiałby ją najpierw miec....ale wiekszośc pizduarów zamieniła sie albo z ch..m na łby ,albo maja czesc ciała słuzaca do pozbywania sie produktów przemiany materii w miejsce głowy i mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:54 hardy01 napisał: > Tak, jasne, popieram w całej rozciągłości - bo lepiej jak małe dzieci umierają > w > niedoinwestowanych szpitalach, niż ktoś miałby im podarować ratujący życie > nowoczesny sprzęt za darmo :P > > Puknij się w głowę! Sam się puknij - kiedy w programie "Kręcioł" rozdawali jakiś sprzęt dzieciom??? Kiedy w tym programie doinwestowywano szpitale??? Pomyliło ci się z WOŚP, ale zanim powiesz znów coś mądrego, zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 nie antychrysta, tylko ciapciaka 18.07.06, 14:40 Bardzo dobrze, że nie będzie Kręcioły. Bardzo dobrze, że nie będzie Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Nastepny Krok: tylko fiaty 126p / czarne. 18.07.06, 14:46 i bialoczerwone krawaty. Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:44 A co pojawi się na antenie w zastępstwie programu Owsiaka? Mega Ziarno? Retransmisja mszy z Wadowic? Kalwaria forever? Panie Jurku, wpieprzył się Pan czarnym w interes, tylko przykościelni mają w tym kraju monopol na zbieranie kasy na dobroczynność. Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:48 O ile rozumiem kolego tekst wiadomości, to zdjęli Owsiaka z jego dość idiotycznym jąkanym programem, a nie transmisję Wielkiej Orkiestry, która gra w zimie. Czy może się mylę, a ty swym przenikliwym umysłem znalazłeś jakieś inne newsy? Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:13 Otwórz okno, pooddychaj głęboko, napij się zimnej wody z lodem i przeczytaj uważnie jeszcze raz to co napisałem. Czy ja napisałem, że Owsiak w programie Kręcioła zbiera kasę na dobroczynność? ;) Zdaje się, że twój przenikliwy umysł robi ci psikusy. To się delikatnie nazywa nadinterpretacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:26 lord_peter napisał: > Czy ja napisałem, że Owsiak w programie Kręcioła zbiera kasę na > dobroczynność? ;) Zdaje się, że twój przenikliwy umysł robi ci psikusy. No to poczytaj sam siebie: lord_peter napisał: > Panie Jurku, wpieprzył się Pan czarnym w interes, tylko przykościelni mają w > tym kraju monopol na zbieranie kasy na dobroczynność. W takim razie o co ci chodzi? To nie przenikliwość umysłu, to schiza :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:35 Tak, masz rację, to schiza ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:39 Ma się te argumenty lordzie_peterze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:57 Niektóre tematy wymagają szerszego spojrzenia a ty masz klapki na oczach a nie "argumenty" ;)))) Jak nie rozumiesz to po co komentujesz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 16:10 lord_peter napisał: >> Jak nie rozumiesz to po co komentujesz? :) Chciałem się dowiedzieć co ma zdjęcie programu Kręcioł z dobroczynnością Owsiaka, ze zbieraniem sprzętu itp. Wszyscy tu o tym mówicie, utyskujecie, a w/g mnie Kręcioł to jedno, a WOŚP to drugie. I nie dość, że nie chcesz mi odpowiedzieć na moje pytanie, to twierdzisz, że nic nie rozumiem. Ano - nie rozumiem, bo nic nie tłumaczysz. A kto nie odpowiada na zadane pytania albo odpowiada inwektywami? Zwykle ten, co ma siano we łbie, ale jego poczucie wartości podpowiada mu coś zupełnie innego :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 16:38 Media, to jeden z filarów władzy, jeżeli chcesz kogoś odesłać w niebyt to ... zdejmujesz go z anteny publicznej telewizji :) tj. tej która dociera do większości widzów/społeczeństwa. PS. Nie bądź taki delikatny i wrażliwy. Inwektywy? O matko i córko, ale jestem podły. Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:50 I w ramach uzupełnienia: nie widziałem ani razu,l żeby w "Kręciole" zbierali jakąś kasę na dobroczynność... Odpowiedz Link Zgłoś
lord_peter Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 15:06 Teraz będziesz miał na antenie zamiast jąkającego się Owsiaka jakiegoś klechę pedofila, który będzie tłumaczył małym owieczkom jaki to Kościół jest dobry ... a owieczki będą go słuchały z rozdziawionymi buziami i pustką w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 19:50 lord_peter napisał: > Teraz będziesz miał na antenie zamiast jąkającego się Owsiaka jakiegoś klechę > pedofila, który będzie tłumaczył małym owieczkom jaki to Kościół jest dobry ... > > a owieczki będą go słuchały z rozdziawionymi buziami i pustką w oczach. a stary pedryl w kiecce po nagraniu bedzie trzepał kapucyna w kiblu na woronicza..> Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: cwaniak udajacy filantropa (za czyjs Geld) 18.07.06, 15:06 Ależ oczywiście że za czyjeś. Cały urok był w tym, że ludzie z własnej i nieprzymuszonej woli dawali pieniądze. Oczywiście można by powiedzieć po co to komu taki sprzęt ...jakiś czas temu usłyszałem taki tekst od jednego gościa i troszkę się zdziwiłem. Akurat moje dziecko było badane na sprzęcie owsiaka i wiem że gdyby nie ten sprzęt to jedyne badanie jakie by lekarz wykonał to klaskanie i walenie pięściami wokół mojego dziecka żeby sprawdzić czy ma dobry słuch. Więc mi k...wa nie mówcie że to było do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie ja znam oto takich cwaniaków: 18.07.06, 15:22 1. Rydzyk, który zawłaszczył sobie pare groszy ze zbiorki na stocznie i stracił na jakis lewych geszeftach...nie rozliczył sie z ani jednej złotówki. 2. kard.Glemp, ktory wciaz i wciaz naciaga budzet czyli mnie na budowe kolejnej megaswiatyni dla moherów. 3. kustosz lichenia, szczytu megalomani, złego smaku i braku umiaru... to taki maly poczet cwaniakow, ktorzy niewatpliwe wiele dobrego robia dla dzieciaków...pomagaja zakladac kółeczka rozancowe, ochrzcza za co łaska ale nie mniej niz trzysta, a jak do chrztu nie dozyje to widac taka byla wola boza... Odpowiedz Link Zgłoś
deformator Re: cwaniak udajacy filantropa (za czyjs Geld) 18.07.06, 15:32 lambert77 napisał: > wiem że gdyby nie ten sprzęt to jedyne badanie jakie by lekarz wykonał to > klaskanie i walenie pięściami wokół mojego dziecka żeby sprawdzić czy ma dobry > słuch. Więc mi k...wa nie mówcie że to było do niczego. Ludzie, wam się od tej nienawiści we łbach poprzewracało! PYTAM JESZCZE RAZ: KTO ZDJĄŁ WOŚP Z EKRANU??? O jakim wy sprzęcie mówicie? Zdjęli zająkanego Kręcioła, to wszystko. Co za ciemna masa... Odpowiedz Link Zgłoś
lambert77 Re: cwaniak udajacy filantropa (za czyjs Geld) 18.07.06, 16:03 No dobra to teraz poczekamy i zobaczymy czy WOŚP będzie nadal wizytówką w styczniu TVP. Wtedy jeszcze raz sobie pogadamy oki?? Nie zieje nienawiścią poprostu jestem zdziwiony i to wszystko. Nienawiścią zieją ci którzy twierdzą że wośp to jedno wielkie złodziejstwo a zauważ że takich postów wyżej przewineło się sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Czy Ty aby ogladales "Kreciole"??? 18.07.06, 16:03 Bo mam spore watpliwosci. 1. 'Kreciola' niemal w calosci byla poswiecona tak na dobra sprawe WOSP. 2. Mylenie dzialalnosci WOSP tylko ze spektakularna zimowa zbiorka, to jedna z wiekszych pomylek. Mam pytanie - wymien kilka akcji prowadzonych przez WOSP i promowanych w Kreciole. Chce sprawdzic, czy ogladales wogole ten program. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: cwaniak udajacy filantropa (za czyjs Geld) 18.07.06, 19:48 deformator napisał: > Ludzie, wam się od tej nienawiści we łbach poprzewracało! PYTAM JESZCZE RAZ: > KTO ZDJĄŁ WOŚP Z EKRANU??? O jakim wy sprzęcie mówicie? Zdjęli zająkanego > Kręcioła, to wszystko. > Co za ciemna masa... sam jestes qwa ciemna masa albo nigdy tego programu nie ogladałeś???? ten program to nie tylko muzyka(notabene pełne spektrum gatunków )ale równiez spotkania i rozmowy z ciekawymi ludżmi i przedewszystkim Wielka Promocja "WOŚP" jak tego nie jarzysz to spadaj . Odpowiedz Link Zgłoś
kajolka Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:54 Jeśli taki ma być antychryst to może tego właśnie nam potrzeba? Takiego antychrysta , który porusza całą Polskę do akcji charytatywnej.Pokazuje młodym jak się bawić bez narkotyków.Promuje nauczanie pierwszej pomocy. Fajny antychryst, czego nie mogę powiedzieć o wyznawcach Chrystusa, szczególnie tych namaszczonych, którzy szerzą nienawiść i zgoła niechrześcijańskie uczucia. ( nie wszyscy, ale większość). Taki przebiegły antychryst???? Boże, jeśli tam jesteś na górze kapnij trochę rozumu swoim wyznawcom, a może najpierw swoim wysłannikom na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
jar8 Re: Program Owsiaka wyleciał z TVP 18.07.06, 14:59 Ludzie, kto rządzi telewizja to jakaś paranoja, najpierw wylatuje z ramówki Wielka Gra - jeden z najambitniejszych teleturniejów, teraz program twórcy bodaj największej akcji charytatywnej, jaką jest Finał WOŚP. Włodarzom, TVP współczuje głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Ostatnio kolo mnie na Dominikanskiej jechal w .. 18.07.06, 15:06 jakims pooblepianym, oblesnym terenowcu Owsiak. Ktos przed nim stanal na prawym pasie na ktorym mozna bylo skrecic w prawo na Aleje Sikorskiego. Gosc w pelni legalnie czekal na zmiane swiatel, zeby dalej jechac prosto. Owsiak dostal malpiej goraczki w swoim samochodzie. Rzucal sie, bluzgal, machal lapami. Facet wygladal jak debil na prochach. Widzialem go tylko raz i czesc, jakkolwiek znam jego brata i to bardzo mily gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ostatnio kolo mnie na Dominikanskiej jechal w 18.07.06, 15:11 Jaki masz samochód? PS. Dominikańska łączy ul. Wałbrzyską z ul. Wilanowską. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Kiedys ten kawalek Nowoursynowskiej, ktora dzisiaj 18.07.06, 15:30 laczy Walbrzyska z Al.Sikorskiego byl kontynuacja Dominikanskiej. No coz, co prawda ma to niewiele znaczenia dla opisanej przeze mnie sytuacji, ale faktycznie na obecnej mapie Warszawy jest to Nowoursynowska. Miasto sie zmienia, a ja pamietam szkole podstawowa przy tej ulicy jak byla jeszcze przy Dominikanskiej. Wiele jest takich zmian i trudno wszystkie zapamietac. A pytanie o samochod wydaje mi sie lekko drobnomieszczanskie. Samochod mam przywieziony ze Stanow, nie musze sie go wstydzic, tylko co to ma do Owsiaka i jego blazenady w samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Kiedys ten kawalek Nowoursynowskiej, ktora dz 18.07.06, 15:37 Sikorskiego kończy się przy Wilanowskiej. Dalej biegnie Dolina Służewiecka. > Samochod mam przywieziony ze Stanow, nie musze sie go wstydzic, tylko co to ma > do Owsiaka i jego blazenady w samochodzie? Chciałem się upewnić na ile Twoja relacja jest obiektywna. Bo, że pasuje do tematu forum jak pięść do nosa, to inna bajka. > jakims pooblepianym, oblesnym terenowcu Owsiak. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 No i co upewniles sie? ]To masz juz ulge i dalej.. 18.07.06, 15:42 mozesz pisac takie sraczkowate cytaciki typu ,,Nie ma bowiem takiej podłości, dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia." ten belkocik ma sie tak do tekstu o Owsiaku jak arbuz do masazu odbytu. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No i co upewniles sie? ]To masz juz ulge i da 18.07.06, 15:57 > mozesz pisac takie sraczkowate cytaciki typu ,,Nie ma bowiem takiej podłości, > dla której usprawiedliwienia nie można by znaleźć > jakiegoś wzniosłego albo świętobliwego uzasadnienia." Ten cytat to sygnaturka. Dla Ciebie mogę ją zmienić. > ten belkocik ma sie tak do tekstu o Owsiaku jak arbuz do masazu odbytu. Popatrz jak się szybko odkryłeś. Okazałeś wybitny intelekt, umiejętność rozmowy, kulturę wypowiedzi. I ukryte ciągoty seksualne. Tylko pomyliłeś forum, warszawiaku z dziada pradziada. Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 No prosze, mam fana, ktory chodzi za mna na forum! 18.07.06, 17:04 Chcesz to ci wysle moje skarpetki z podpisem. A swoja droga czy nie jestes przypadkiem obojniakiem, bo zawsze jak mi sie krecisz kolo dupy na forum z tym swoim charakterystycznym belkotem, to sie podpisujesz jako dziewczynka lub chlopiec. Zdecyduj sie! Bo jak jestes dzieczynka to moge ciebie zaprosic na loda. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: mam propozycję, 18.07.06, 17:20 pokaż swój ostatni post swojej rodzinie. Niech zobaczą z jak wybitną jednostką dzielą życie, warszawiaku z dziada (bo nie pradziada). Chociaż czy tak wybitnie "wartościowa" jednostka ma rodzinę? Jeżeli tak, to jej współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
calusarii Re: Kiedys ten kawalek Nowoursynowskiej, ktora dz 18.07.06, 18:04 uu1 napisała: Owsiak chciał pewnie skrecic do domu na Dominikańską (tam mieszka-jestesmy prawie sasiadami )a jakis pajac stanał na prawym pasie i blokował skret, tez zawsze wqwa łapie przez takich durni blokujacych skret. Odpowiedz Link Zgłoś