Dodaj do ulubionych

Premier RP przeciw przyrodzie

• radek_sim Re: Tytuł do bani pismaku !!! 07.08.06, 08:48
      Dziwie się niektórym postom, chyba nie wiedzą, co piszą. Mówią o śmiechu i
      wstydzie sami obsmarowując (jakby nie było) swoich przedstawicieli.
      A co do przyrody, to mam gdzieś unijne dotacje i nakazy. Posadziłem sobie parę
      tysięcy i jak będę chciał to wytnę do pnia. I żaden baran mi nie przeszkodzi.
      Czy próbował ktoś z przedmówców starać się o dotację za posadzenie lasu? Ja
      tak. I zrezygnowałem, bo tylko więcej kłopotów niż pożytku narobili mi nasi
      ziomkowie przydzielający dotacje. Własna mini oczyszczalnia się nie liczy, bo
      co pół roku i tak wywozić trzeba, a raczej wystarczy im faktura, piec
      ekologiczny również się nie liczy. Urzędy same smrodzą gdzie popadnie i
      pozwalają takim kacykom jak koksownie. Wystarczy przejechać ulicą Rybnicką w
      Wodzisławiu Śl. Aby poczuć zapach i wejść w fekalia.
      Podejrzewam, że swoim rodzinom tyle kłopotu nie robili przy rozdziale dotacji.
      Więc mam w dupie ich ochronę środowiska, a jak przyjdzie urzędas na mój teren
      to widłami gnoja pogonię. Niech każdy zrobi i da kasy tyle, co ja dla ochrony
      środowiska, a będzie raj.
      • jajkom Re: Tytuł do bani pismaku !!! 07.08.06, 09:55
        ale jednego nie zauwazyles: te pieniadze sa, bo unia je ci da ALE urzedasy
        POLSKIE ktore za to sa odpowiedzialne juz nie - i tu mozesz zapytanie do
        premiera wyslac czemu tego nie chce zmienic (odp. azebys wycial te swoje drzewa)
      • jajkom Re: Tytuł do bani pismaku !!! 07.08.06, 09:57
        ps.nie wiedzialem ze sa ludzie, ktorzy tak inwestuje:)dzieki:)bo nie wszyscy to
        widza ze mozna samemu tez zadbac..(a jak widzisz mozna sie starac a i tak cie
        wszyscy maja w dupie..)wytrwalosci zycze
      • pokeo2 To nie sa MOI przedstawciele 07.08.06, 10:42
        takiej choloty bym nie wybral, wiec mow z siebie.
    • refleksyjny ................................. .Ale to nieprawda 07.08.06, 08:51
      Nie patrzcie tylko na Program Natura 2000.
      Jeżeli weźmiecie pod uwagę "wszystkie tereny chronione", to okaże się, że
      polska jest na drugim miejscu w Europie po Hiszpanii.
      Euroekolodzy i eurobiurokraci chcą z Polski zrobić SKANSEN.
      • r306 Skansenem jest Hiszpania i Szwajcaria??? 07.08.06, 08:55
        No prosze, jakich to ciekawych rzeczy moze sie czlowiek dowiedziec....
        • refleksyjny ...............................Do zdziwionego r306 07.08.06, 08:58
          Wystarczy tylko trochę interesować się tematem.
          I porównać powierzchnię Hiszpanii i Polski.
          I stopień aktualnego rozwoju.
          Nie mieszając do tego Szwajcarów.
          • r306 Myslalem, ze zdabedziesz sie na refleksje.... 07.08.06, 09:02
            ... ale jak widac - pomylilem sie.

Przyroda to nie skansem - panie refleksyjny.
            Skansenem to jest brak oczyszczalni, skansenem lat 60tych sa betonowe brzegi
            rzek, skansenem jest przemysl ciezki...
            Jak sie komus skansen kojarzy tylko z przasnym lowickim skansenem z chatami
            krytymi strzecha, to raczej nie powinien nazywac sie refleksyjny....

PS
            Nie podoba sie Hiszpania czy Szwajcaria jako przyklady - prosze bardzo -
            Szwecja, Norwegia i Finlandia...
          • tjbykowicz powierzchnia Hiszpanii i Polski 07.08.06, 13:00
            interesuję się tematem

powierzchnia
            Hiszpania:504 782 km²

Polska: 312 685 km²

Porownalem.
            Hiszpania jest wieksza ;)

PKB
            Hiszpania: 22 000 $

Polska: 8410 $

Porownalem.
            Stopien aktualnego rozwoju Hiszpanii jest wyzszy ;)

nie mieszam do tego Szwajcarów

no i?
      • mko Re: ................................. .Ale to nie 07.08.06, 09:13
        Premier mówił tylko o programie Natura 2000, który się wg niego za bardzo
        rozpanoszył.
        Czy liczby przytoczone przez dziennikarzy GW są nieprawdziwe?
        Czy premier mówił "Natura 2000", a chciał powiedzieć "wszystkie programy
        ochrony przyrody"?

A może premier za tydzień ogłosi kolejny sukces?
        Bo zapowiedział zmniejszenie Natura 2000 do kilku procent pow. kraju [Premier
        zapowiedział doprowadzenie Natury 2000 "do wymiaru racjonalnego, to znaczy
        obejmującego kilka procent terytorium kraju"]

a zgodnie z danymi z GW, może już dziś zameldować: "Panie prezesie, zadanie
        wykonane"
    • stachenka Na początek odstrzelić kaczki 07.08.06, 08:53
      z ich ptasimi móżdżkami.

"W Polsce obszary objęte ochroną z racji dyrektywy siedliskowej to zaledwie 4,2
      proc. powierzchni. Tak mało nie ma żaden unijny kraj. "
      - to Polska nie jest krajem unijnym?
      • obywatelkax biedny ten nasz rzad, ciagle ktos mu przeszkadza 07.08.06, 08:57
        dzwignac ta nasza biedna Polske.. po PO, lekarzach i calej reszcie "z ukladu"
        teraz na przyrode przyszla kolej. Tylko pod jaki uklad podpiac sarenki i np. bobry?
        • rs_gazeta_forum Re: biedny ten nasz rzad, ciagle ktos mu przeszka 07.08.06, 11:18
          obywatelkax napisała:
          > dzwignac ta nasza biedna Polske.. po PO, lekarzach i calej reszcie "z ukladu"
          > teraz na przyrode przyszla kolej. Tylko pod jaki uklad podpiac sarenki i np. bo
          > bry?

Jeśli to pytanie panom KK też przyjdzie do głowy, a pewnie przyjdzie, będziemy
          mieli nowy cel dla naszej nowej służby bezpieczeczeństwa.
          A jeśli oni nie dadzą rady, to ich guru na pewno coś wymyśli. W końcu Ty coś tu
          piszesz niezupełnie prawomyślnego i paru innych się znajdzie...
    • venus99 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 08:54
      i tacy durnie rządzą Polska.
      rzeczywiście pozostaje tylko modlitwa.
    • sejmajnejm bezmozgie karyple (n/t) 07.08.06, 09:10
    • hiki6 nic innego po fasz. sk. sie nie spodziewalem 07.08.06, 09:13
      kanalie
    • bryson Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:15
      "Natura się tak rozszerzyła, że praktycznie rzecz biorąc, nic zbudować nie można." - NIE WIEM, CZY ŚMIAĆ SIĘ, CZY PŁAKAĆ. TEN MINIATUROWY PAJAC ZACZYNA PRODUKOWAĆ "KLASYKI", KTÓRE KIEDYŚ BĘDZIEMY CYTOWAĆ W KABARECIE... PARDON, KTÓRE JUŻ MOŻNA SPOKOJNIE WRZUCIĆ DO REPERTUARU. A JA MYŚLAŁAM, ŻE BUSH TO IDIOTA.

• hanauma Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:16
      jak juz w swiat poszo, ze premier powiedzial, to nie ma rady. jak jutro premier
      powie, ze uzywanie papieru toaletowego to przejaw liberalizmu, to zobaczycie, co
      bedzie.

oglupiony narod wybiera tak, jak tego chca rzadni wladzy zakompleksieni dzialacze.
      • vegul Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:20
        Przyroda jest chroniona wtedy gdy na danym terenie nie budują się kolesie.Jak
        jest potrzebna ładna działeczka,lub trzeba puścić na skróty jakąś obwodnicę np.
        przez Wawer to przyrodę mają w ..... .
    • util IV RP na ignoranctwie stoi!!! 07.08.06, 09:20
      Co dzień PiS udowadnia to po stokroć!
      Miernoty, którym wydaje się, że ludzie to idioci i uwierzą w każdą bzdurę!
      • pantanal Kartofle! 07.08.06, 11:16
    • por1 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:20
      Ktoś z takim nazwiskiem powinien miec sentyment do przyrody, ale on woli
      doprowdzic nasze obszary chronione do pejzazu księzycowego(a jednak mu blizej
      do Księżyca...)
    • rex001 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:26
      Imbecyle?? TO mało i delikatnie powiedziane. Widocznie nie umieją zająć sie
      polityką to biorą się za głpoty. Myślą, że jak grali w filmie, że kradną księżyć
      to teraz chcą kraść przyrode? A może nie umią porównać statystyk z innyi
      krajami. Szkoda słów na to co dzieje sie w Polsce jednym słowem cyrk na sali.
    • alexander888 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:26
      Choć NIECIERPIĘ PiSuarów i ich rządów TYM RAZEM przyklasnę Kaczyńskiemu!!! U
      nas po prostu ohooyano z tą przyrodą. Olimpiady NIE bo Tatrzański Park, tego
      nie bo to, a tamtego nie bo kwiatek jakiś - bez jaj!!! Kto był na nartach w
      Słowacji czy w Czechach doskonale wie jak tam sprawa wygląda!!! W Czechach pod
      Śnieżką jest kilkadziesiąt wyciągów, tras narciarskich, cały region utrzymuje
      się z tej narciarskiej turystyki a co po naszej stronie Snieżki??? BIDA, BIDA,
      BIDA - ludzie ubijają psy aby co do gara włożyć, w Karpaczu jakieś kilka
      wyleniałych wyciągów i dwie traski na krzyż bo PRZYRODA, BO OCHRONA - to czemu
      koorwa Czesi mogli wyciąć co nie co i zrobić PIĘKNE TRASY i MIEJSCA PRACY dla
      setek mieszkańców a NASI NIE WYCINAJĄ NIC mimo, że FULL DRZEW na stokach koło
      Śnieżki to kikuty wysuszone przez czeskie (nomen omen) kwaśne deszcze,
      wiatry....

KACZYŃSKI JESTEM Z TOBĄ CO DO REDUKCJI OSZOŁOMSTWA POD TYTUŁEM "PRZYRODA" - tak
      przyroda jest bardzo ważna, ale w racjonalnych ilościach a nie blokujących
      rozwój czegokolwiek, przyroda Wam i Waszym dzieciom chleba nie da, co najwyżej
      złudzenie czystego powietrza i tak zasrywanewgo ze strony DDR, ZSRR i
      CZECHOSŁOWACJI...
      • r306 Hy hy hy 07.08.06, 10:04
        Proponuje zbudowac wyciagi w Tatrach Bielkich - ciekawe czy Slowacy Ci na to
        pozwola....

Sam jestem narciarzem, ale takich glupot jak Twoje, to sie czytac nie daje....
      • zegrz A widziałeś kiedyś ty ... mapę? 07.08.06, 12:32
        Spójrz i porównaj ile i jakie góry są u nas a ile ma Słowacja lub Czechy?
        Porównaj sobie nasze Tatry (szlak na szlaku szlakiem turystycznym pogania) ze
        słowackimi (olbrzymie tereny na które nie ma wstępu). I pomyśl. Przynajmniej
        czasem
    • kjuik123 glosowalam na PiS..przepraszam:( 07.08.06, 09:27
      jedyne co moge powiedziec na swoje usprawiedliwienie to fakt ze to byly moje
      pierwsze wybory:(
      • xxara polnische Kartofel 07.08.06, 09:40
        Miał Niemiec rację: ciasny umysł kartofelka...
      • maria333 Re: glosowalam na PiS..przepraszam:( 07.08.06, 10:45
        Możesz się zrehabilitować, idąc na wybory - i namawiając do tego, jak i do
        racjonalnego głosowania na kandydatów spoza 'kaczego układu' - swoją rodzinę i
        znajomych.

Mam nadzieję, że więcej ludzi oprzytomnieje na czas...
    • alka_xx Premier RP może wyjechac nd Amazonkę, 07.08.06, 09:31
      tam coraz mniej chronionej przyrody, więc bedzie usatysfakcjonowany.
      No i żeby nie zapomniał zabrać rodziny!
    • rudamamba Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:35
      Patrzec juz na nich nie moge. Jak widze te usmiechniete geby na zdjeciu to mam
      ochote pluc na monitor. W naszym kuriozalnym kraju obszarem natury chronionej
      powinni byc objeci przede wszystkim normalni obywatele... Zgroza.
    • otak2 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:35
      to sie nazywa miłość i poszanowanie wg naszego Super Premiera. I on siebie
      nazywa katolikiem? Żałosny mały człowieczek co i roślinom chce dokopać...
      przykre i jest mi wstyd.
      • brylant1 stop wariatom rządowyw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 07.08.06, 09:39
        Brawa dla kretynów (wyborców) co wybrali kretynów ....
    • gonzales70 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:37
      Nie lubię go... ale tytuł typowo tendencyjny.
      Poza tym czyba wielu zapomina, że człowiek TEŻ jest częścią przyrody i
      przekształcanie środowiska to TEŻ działanie naturalne - przecież nie jesteśmy
      SZTUCZNYMI tworami, tylko wytworami natury. A że zdolności mamy większe - to i
      tamy wznosimy większe niż bobry i budowle większe od kopców termitów
      i "gniazda" większe od bocianów.
    • broni666 Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:38
      hmmm... chyba warto założyć jakiś zamknięty rezerwat dla Kaczek, by ochronić
      naturę i społeczeństwo.
    • holewiusz Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:38
      Tak premierowi powiedzieli doradcy i on to powtarza.
      Ile w tym prawdy to tylko wiedzą doradcy i teraz opinia publiczna.
      Zaraz ...A premiemier ?
    • damzia Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 09:38
      Kaczyński, nie dość, że żonglujesz faktami, to na dodatek jeszcze chcesz naturę
      ograniczać...Wiesz, to że Cię skrzywdziła nie oznacza, że masz się odgrywać
      teraz...
      • ona.pomylona Re: Premier RP przeciw przyrodzie 07.08.06, 12:26
        Premiera skrzywdził Pan Bóg, że takim go stworzył.

> Kaczyński, nie dość, że żonglujesz faktami, to na dodatek jeszcze chcesz naturę
        >
        > ograniczać...Wiesz, to że Cię skrzywdziła nie oznacza, że masz się odgrywać
        > teraz...
    • zigzaur I znowu się zbłaźnił pan Kaczyński! 07.08.06, 09:40
      A jego wyborcy wraz z nim.
    • parwardigar Boże, uwolnij nas czym prędzej od kaczek... 07.08.06, 09:40
      a w zasadzie od dwóch kaczorów...
      czym ten kraj sobie zasłużył na rządy takich dwóch #$%^&^#@#$ ?
    • zed123 Czy w tych chomiczych łbach nie jest nasrane? 07.08.06, 09:40
      Kartofle, pie.... kartofle.
    • vroobell zalejmy wszystko betonem 07.08.06, 09:44
      żeby pokazać gupiej eu że nie będziemy parkiem przyrody dla ich obywateli !
    • genyo Re: Katoliccy Fundamentalisci 07.08.06, 09:45
      tego typu poglady jakie przedstawil szef PIS to sa poglady typowego
      fundamentalisty, nie chodzi o nazwe moze to byc fundamentalista protestancki,
      katolicki lub islamski. Cecha charaktrystyczna tych pogladow jest pogarda dla
      praw kobiet, wszystkiego co inne i do ochrony srodowiska. ochrona srodowiska
      bowiem moze sie laczyc ze wszelkiego rodzaju pogladami liberalnymi, zielonymi
      itd. itd. Np. Texas siedziba obecnego prazydenta USA byl i chyba nadal jest
      najbardziej zanieczyszczonym stanem USA a poglady tego prezydenta sa bliskie
      poglada Kaczynskiego. Nie ludzmy sie to jest prymitywizm w nagorszej postaci.
      Jedynie kary UE moze cos tu poprawia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka