Dodaj do ulubionych

W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamachó...

21.08.06, 17:38
Już to pisałem do njusa o pożarze w tunelu pod kanałem la Manche.
uważam, że powinno zwrócić się uwagę na pociągi. W końcu mały ładuneczek
wystarczy żeby taki rozpędzony np do 200 km (nie u nas) pociąg wykoleić. A na
stacjach nikt bagażu nie sprawdza. W takim pociągiu to zapewne czasem i 500
osób jedzie.
Obserwuj wątek
    • dobry11 Re: W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamac 21.08.06, 18:04
      Mozna tez powiedziec, ze kontrola na lotniskach jest za szeroka i powinna polegac na wylapywaniu
      podejrzanych. To sie robi w pociagach (np W Niemczech wykryto terrorystow ostatnio). Wyglada na to, ze
      sprawdzanie 70-letnich staruszkow w lotach to jest bzdura.
      • london111 Re: W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamac 21.08.06, 18:14
        anglicy sa na tyle politycznie poprawni ze nie zrobia takiej selekcji,wszyscy
        dobrze wiedza ze najwiekszym zagrozeniem moga byc mlodzi mezczyzni
        islamisci,ale nikt nie bedzie ich wylapywal z tlumu na lotnisko,od razu by byly
        oskarzenia o rasizm,itp.10 sierpnia rano wylatywalem z londynu,spedzilem 6h na
        lotnisku i sprawdzano wszystkich bez wyjatku,nawet 80 staruszka musiala zdjac
        buty i poddac sie kontroli
        • baribal2 Szanghai 21.08.06, 18:50
          Rok temu leciałem z Shanghaju do Monachium wioząc ze sobą 30cm metalową kopię
          Oriental Pearl Tower z Shanghaju zakonczoną 5cm szpicą ostrą, metalową, zadjącą
          śmierć na miejscu. CHinczyk nawet o nią nie spytał. A w drodze do Sha musiałem
          oddać obcinarkę do paznokci :) Co kraj to obyczaj

www.moskaliki.blox.pl
        • wielki_issrael partacze z MI5/MI6 21.08.06, 19:27

Czy w ramach "wojny z terroryzmem" dasz sobie zrobic lewatywe przed kazdym
          odlotem ? :)

www.craigmurray.co.uk/archives/2006/08/the_uk_terror_p.html
          "None of the alleged terrorists had made a bomb. None had bought a plane ticket.
          Many did not even have passports, which given the efficiency of the UK Passport
          Agency would mean they couldn't be a plane bomber for quite some time."

thenexthurrah.typepad.com/the_next_hurrah/2006/08/the_plot_thicke.html
          "So here's how the plot was going to work. 20 men of South Asian descent,
          traveling in pairs, buy tickets for flights the US on-line. They pack their
          carry-ons carefully, with their bottles of acetone and hydrogen peroxide.
          They're a little nervous as they approach Check-In, but confident that things
          will go well. And then the woman behind the desk asks the first question:

Tickets and passports?

The two South Asians look at each other, start stammering right away, their
          nervousness showing.

Um, uh, well, um, you see, we don't have passports. But can you let us on a
          plane to America anyway??

At which point the ticket clerk starts laughing hysterically at the foolishness
          of anyone who believes you can get on a flight to America without a passport.

But don't laugh! The big terror bust the other day? Not only didn't the
          terrorists have plane tickets yet, but some of them didn't even have passports!!!

In contrast to previous reports, the official suggested an attack was not
          imminent, saying the suspects had not yet purchased any airline tickets. In
          fact, some did not even have passports.

Now I know this makes BushCo and all the officials crowing about breaking up an
          imminent attack look kind of stupid. But in the MSNBC article, the true
          stupidity on display is that of American counter-terrorism agents, who kept
          thwarting the Brits' plans for a legal prosecution of the case. Mark my words,
          our lack of cooperation is going to make our allies a lot more hesitant to work
          with us in the future."

Szkoda, ze bez biletow i paszportow muzulmanie wybrani na terrorystow (przez
          MI5/MI6) mogli tylko pomarzyc o dostaniu sie na poklad.

GW:
          "Podejrzanym zarzucono współudział w przygotowaniu morderstwa, a trzem z nich
          ponadto posiadanie przedmiotów, które można wykorzystać do akcji terrorystycznych"

Ciekawe co to bylo tym razem ? - plastikowe noze do kartonow, dlugopisy - tym
          mozna przeciez zabic, sznurowki i okrycie wierzchnie - tym mozna przeciez
          pozbawic delikwenta dostepu do powietrza na dluzszy czas, a moze okulary -
          soczewke mozna wykorzystac do skupienia promieni slonecznych i to skupienie moze
          w nastepstwie spowodowac pozar ... :)
    • szczypiorkowski Ale mają dowody... 21.08.06, 18:56
      Nagrania terrorystów przed misją samobójczą można znaleźć w internecie, np. na
      website Ogrish. Czy posiadanie takiego nagrania na dysku jest karalne? Niech
      powiedzą czy na zakrekwirowanym nagraniu jest jeden z oskarżononych czy np.
      któryś z dziesiątków Palestyńczyków którzy się tak nagrywali przed wyruszeniem
      na misję.
    • azebrowski Re: W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamac 21.08.06, 18:58
      Na szczęście wszystkie pociągi jadące pod kanałem La Manche są drobiazgowo sprawdzane. Kiedy jechałem 3 lata temu superszybkim EuroStarem pod kanałem, przed wejściem do pociągu spradzili mi bagaż. Wyłowili maleńki obcinacz do paznokci i kilka metalowych spinek - jedyne metalowe rzeczy jakie miałem. Tak więc bez obaw.

Pozdrawiam.
    • szczypiorkowski substancje służące do produkcji... 21.08.06, 19:00
      Ja mam w domu trochę siarki, węgiel drzewny (do grilla) i saletrę (do peklowania
      szynki) - a więc "substancje chemiczne służące do produkcji ładunków
      wybuchowych", w tym przypadku prochu.
      Czy ja jestem potencjalnym terrorystą i mogę się spodziewać aresztowania???
      • ouimet Re: substancje służące do produkcji... 21.08.06, 19:32
        szczypiorkowski napisał:

> Ja mam w domu trochę siarki, węgiel drzewny (do grilla) i saletrę (do
        peklowania szynki) - a więc "substancje chemiczne służące do produkcji ładunków
        wybuchowych", w tym przypadku prochu.
        > Czy ja jestem potencjalnym terrorystą i mogę się spodziewać aresztowania???

w 100% aresztowania tak,jezeli te substancje bedziesz probowal mniesc do
        samolotu lub innych srodkow komunikacji podlegajacych ochronie.
        Mam nadzieje,ze Twoje zapytanie ma byc dowcipne,a nie oddajace zdolnosci
        rozumowania:))))))
        hi,hi,hi.
        • szczypiorkowski Re: substancje służące do produkcji... 21.08.06, 23:20
          A czy ci aresztowani próbowali wnieść te substancje na pokład samolotu?
    • parq W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamachó.. 21.08.06, 19:12
      Tak źle było im w Anglii, że aż tak bardzo chcieli do nieba?
    • lolo11 Re: W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamac 21.08.06, 19:27
      Wspanialy pomysl!
      Zakaz wworzenia do tunelu wszelkiego rodzaju plynow. Nalezy oproznic bak przed
      wjazdem do tunelu i o suchym pysku przepchac go najbizszej stacji paliwowej po
      drugiej stronie.
    • gmanchuel Re: W. Brytania: oskarżenia ws. planowanych zamac 21.08.06, 19:45
      Na stacjach bagazy sa sprawdzone promienami (rentgen) tak jak paszazerowie
      zreszta.
    • olfy Remember, remember the 5th of november 21.08.06, 22:24
      England prevails!
    • chris12 To są ideowcy islamscy chcący odmienić świat... 21.08.06, 23:29
      Warto posłuchać co na ten temat gada arabska ulica albo po prostu muzułmanie.
      Oni tak robią bo chcą ukarać ...Busha i Tony Blair'a. A gdyby nie Blair i Bush
      to chcieliby wysadzić się bo tyle tych skąpo ubranych dziewczyn na ulicach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka