Dodaj do ulubionych

SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego

• gw_organ_tw11 Dwóch wysłanników Samoobrony nagrodzonych 02.10.06, 19:26
      o tempora, o mores
      • piss_on_pis czyli dziennikarze be, a Lipiński cacy? 02.10.06, 23:02
        typowy z ciebie pisiurowy hipokryta.
    • evident 7 października godz. 12 Plac Piłsudzkiego 02.10.06, 19:28
      bądźmy razem
      • amanasunta53 Re: 7 października godz. 12 Plac Piłsudzkiego 02.10.06, 19:57
        evident napisał:

> bądźmy razem
        Uważajcie tylko na ,,Dziadka''.Bo zejdzie z cokołu,wyciągnie szablę i was do
        Wisły pogoni.
    • galba Jeśli ktoś nie pamięta to SDRP to następca SD PRL 02.10.06, 19:31
      Utworzono je w stanie wojennym a jego gwiazdami byli Urban i cała ekipa
      Dziennika Telewizyjnego TVP.

Panom z TVN gratuluję nagrody od kumpli Jaruzela.
      • kolter Re: Jeśli ktoś nie pamięta to SDRP to następca S 02.10.06, 19:32
        ale my tez pamietamy ze w PRLu malo kiedy szukano jedzenia w smietniku
      • indeed4 Straszne to czasy 02.10.06, 19:35
        gdy przeciętny Polak w imię prawdy i standartów etycznych, chcąc nie chcąc
        solidaryzuje się w swoich osądach z ex - komunistami, choć komunistą nie jest.

• piss_on_pis Jeśli ktoś nie pamięta to galba,następca kurskiego 02.10.06, 21:38
        jeden z większych pisuarowych pustogłowych wazeliniarzy na forum.
    • trudny99 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 19:32
      szymiasty napisał:

> ...w następnym plebiscycie dostaną nagrodę ufundowaną przez zarząd SLD, a
      > Morozowski (ze względu na swoje niepolskie pochodzenie i antypolskie
      > nastawienie) również nagrode Centrum Wiesenthala.

I oczywiście ,,Sprawiedliwego wśród narodów Świata'' !
      ;-(
      • indeed4 Nieładnie... 02.10.06, 19:40
        Amerykańska konserwatywna prawica na czele z Bushem kochają Żydów jak nikogo na
        świecie ( szczególnie neocons ).
        Jesteś komunistą czy co ?
    • evident taśmy prawdy obnażyły 02.10.06, 19:47
      prawdziwe oblicze pis
      • amanasunta53 Tasmy nieprawdy obnazyły prawdziwe oblicze 02.10.06, 19:59
        PO i jej wspołpracę z Samobroną i SLD.
        • evident to już tylko takie argumenty wam pozostały 02.10.06, 20:01
          za pół roku jak nie będzie wyborów macie pewne tak ok. 10%
          • amanasunta53 Re: to już tylko takie argumenty wam pozostały 02.10.06, 20:07
            evident napisał:

> za pół roku jak nie będzie wyborów macie pewne tak ok. 10%
          • kiczkis Re: to już tylko takie argumenty wam pozostały 02.10.06, 20:21
            evident napisał:

> za pół roku jak nie będzie wyborów macie pewne tak ok. 10%
            -------------------------------------------------------------

Moze tak.. tylko co z tej Polski zostanie po kolejnych 10 latach lewackiej
            holoty z Tuskiem i Maryska Rokita na poczatku(potem nastapi przekazanie wladzy
            ktoremus z pociotkow PZPR..).. Raczej niewiele.. Pewnie bedzie to skorumpowana
            doszczetnie i wynarodowiona PROWINCJA Kolchozu Jewropejskiego..

A WAM - czerwonym antypolskim kundlom jakie argumenty pozostana po powrocie do
            SLDowskich baronow i praktyk?? - Wiem.. WAM mozna pluc w oczy dowoli.. Swinia
            honoru nie ma..
            • piss_on_pis ciekaw jestem, pisuarowy pachołku, jak za pól roku 02.10.06, 23:14
              będziesz szczekał.
        • piss_on_pis ty już w tej propagandzie prześcigniesz kurskiego 02.10.06, 23:09
          będziesz teraz debilu wmawiał wszystkim że na taśmach był Tusk z Olejniczakiem, tak?
    • warcholstwo premier wiecznie żywy???mój blog 02.10.06, 19:51
      warcholstwo.bloog.pl pt.POLITYCZNY PÓŁŚWIATEK zapraszam
    • tadeusz1965 Czekamy teraz na przylapanie na szalbierstwach 02.10.06, 19:51
      politykow z PO. Obawiam sie jednak, ze obydwaj przezdolni i przewnikliwi
      panowie z TVN nigdy nie zadadza sobie trudu, by przylapac "etos" czy postkomune
      na jakichkolwiek bledach. Sluza mocodawcy z postkomunistycznego ukladu, wiec
      trudno sie dziwic. TVN nie jest od tego, by sledzic lajdactwa rozowej czy
      czerwonej opozycji. W koncu przeciez pani Walter przyjazni sie z pania
      Kwasniewska, wiec dlaczego mialaby jej podsrywac, prawda?
      • indeed4 Masz rację. 02.10.06, 19:55
        tadeusz1965 napisał:

W koncu przeciez pani Walter przyjazni sie z pania
        > Kwasniewska, wiec dlaczego mialaby jej podsrywac, prawda?

Kontynuując twój tok myślenia : nie ma też żadnego powodu dla którego szefowie
        mediów publicznych mieliby ( przepraszam) "podsrywać" czy też ( bardziej
        odpowiednie ) " robić koło pióra" PiSowi.
    • remekk skąd to uznanie dla typowo agenturalnych ... 02.10.06, 19:54
      ...metod ?
      Stare przyzwyczajenia ?
      • indeed4 Nawet w to nie wątp. 02.10.06, 20:00

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49641458&a=49644030
        Jak widzisz wszystko to misterna sieć ( szara ) intryg służb agenturalnych na
        usługach układu.
        • kiczkis Co lewak.. to glupszy od poprzedniego.. :) 02.10.06, 20:27
          indeed4 napisał:

>
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49641458&a=49644030
          > Jak widzisz wszystko to misterna sieć ( szara ) intryg służb agenturalnych na
          > usługach układu.
          ---------------------------------

Ales ty glupi :))) Az wesolo.. ::)

Ile tez sobie liczysz latek "geniuszu intelektu"?? :)))
          • remekk Re: Co lewak.. to glupszy od poprzedniego.. :) 02.10.06, 20:55
            efektem prymitywnej propagandy - infantylne "żarciki" ... .
            • indeed4 Fakt. 02.10.06, 21:00
              Pożyteczni korwinowscy idioci ( obecnie na usługach PiS ) nigdy nie grzeszyli
              rozumem.
    • amanasunta53 Ciekawe czy dostaną też ,,Nagrodę Urbana'' 02.10.06, 19:54
      Za bezstronność, podobną do tej jaką wykazywał fundator nagrody.Brawo ,,Bob
      Woodward i Carl Bernstein III RP''.Nagrody specjalne dla: Begerowej,
      Maksymiuka,Leppera.]
      Pełna ,,piątka'',rezerwacja na 10 lat.Dzieki Reni sie nam chłopy nie zecwelą,ona
      lubi sex jak owies.
      • evident dostaną, za zawiązanie koalicji PiS z Samoobroną 02.10.06, 20:09
        przez pół roku razem poklepywali się po plecach, a wyroki karne posłów i
        posłanek oraz weksle im nie przeszkadzały
        • indeed4 Bingo. 02.10.06, 20:23
          j.w.
        • amanasunta53 Re: dostaną, za zawiązanie koalicji PiS z Samoobr 02.10.06, 20:24
          evident napisał:

> przez pół roku razem poklepywali się po plecach, a wyroki karne posłów i
          > posłanek oraz weksle im nie przeszkadzały

Pól roku temu PO nie zgodziło się ani na rozwiązwanie Sejmu ani na koalicję z
          PiS.Chciało albo rządzić (niewykonalne)albo rządu mniejszosciowego PiS na pasku
          PO.Czyli zero odpowiedzialności i pełnia władzy.,,Obywatelska''postawa nie ma co.
          • piss_on_pis PO jest również dzisiejszej blokadzie Gruzji przez 02.10.06, 23:12
            Rosję. A co, jak juz to już. Pamiętajmy również o wkładzie PO w globalne
            ocieplenie i dziurę ozonową.
    • pethate SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 19:57
      Dla komunistow w czasach PRL glos wolnych dziennikarzy z Radia Wolna Europa byl
      zmora, ktora spedzala im sen z powiek, byl jednym z waznych elementow w walce
      przeciw czerwonej zarazie. Radio wolna Europa spelnila swe zadanie. Komuna
      zdechla. 16 lat potem znow w kraju Polakow na czele "rzadu" stoja faceci,
      ktorym wolne dziennikarstwo, tym razem juz w Polsce spedza sen z ich
      bezmyslnych wylupiastych gal. To sa Kaczynscy, ktorzy chca kontynuowac sen
      komuchow: totalitarna wladza w Polsce. Nikt tego nie zauwazyl: Kaczynscy to nie
      politycy, tylko psychicznie chorzy pacjenci. Rozwalaja Polske.
      • conrad11 Re: SDPRL: Nagroda im. Pawki Morozowa 02.10.06, 20:01
        Stowarzyszenie Dziennikarzy PRL zawsze potrafiło schlebiać komu trzeba. Lata
        mijają a dupowłazim pozostał
        • piss_on_pis SDP: Nagroda im. Jacka Kurskiego. Czasy się 02.10.06, 23:25
          zmieniły, Pawka Morozow cofnąl się w ewolucji do poziomu kurskiego. Kuprowłazizm
          i piuarolizanie górą.
      • amanasunta53 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 20:05
        pethate napisał:

> Dla komunistow w czasach PRL glos wolnych dziennikarzy z Radia Wolna Europa byl
        >
        > zmora, ktora spedzala im sen z powiek, byl jednym z waznych elementow w walce
        > przeciw czerwonej zarazie. Radio wolna Europa spelnila swe zadanie. Komuna
        > zdechla. 16 lat potem znow w kraju Polakow na czele "rzadu" stoja faceci,
        > ktorym wolne dziennikarstwo, tym razem juz w Polsce spedza sen z ich
        > bezmyslnych wylupiastych gal. To sa Kaczynscy, ktorzy chca kontynuowac sen
        > komuchow: totalitarna wladza w Polsce. Nikt tego nie zauwazyl: Kaczynscy to nie
        >
        > politycy, tylko psychicznie chorzy pacjenci. Rozwalaja Polske.

Ciekawe po której stronie stałby Jan Nowak Jeziorański?Jesteś pewien ,że po
        stronie PO?
        • pethate Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 20:10
          amanasunta53 napisała:

> pethate napisał:
          >
          > >
          >
          >
          > > zdechla. 16 lat potem znow w kraju Polakow na czele "rzadu" stoja faceci,
          >
          > > ktorym wolne dziennikarstwo, tym razem juz w Polsce spedza sen z ich
          > > bezmyslnych wylupiastych gal. To sa Kaczynscy, ktorzy chca kontynuowac se
          > n
          > > komuchow: totalitarna wladza w Polsce. Nikt tego nie zauwazyl: Kaczynscy
          > to nie
          > >
          > > politycy, tylko psychicznie chorzy pacjenci. Rozwalaja Polske.
          >
          >
          > 120 procent, jesli cie to interesuje.
      • trudny99 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 20:16
        pethate napisał: > Dla komunistow w czasach PRL glos wolnych dziennikarzy z
        Radia Wolna Europa byl
        >
        > zmora, ktora spedzala im sen z powiek, byl jednym z waznych elementow w walce
        > przeciw czerwonej zarazie. Radio wolna Europa spelnila swe zadanie. Komuna
        > zdechla. 16 lat potem znow w kraju Polakow na czele "rzadu" stoja faceci,
        > ktorym wolne dziennikarstwo, tym razem juz w Polsce spedza sen z ich
        > bezmyslnych wylupiastych gal. To sa Kaczynscy, ktorzy chca kontynuowac sen
        > komuchow: totalitarna wladza w Polsce. Nikt tego nie zauwazyl: Kaczynscy to
        > nie politycy, tylko psychicznie chorzy pacjenci. Rozwalaja Polske.

Po 89-tym to Polskę rozwalają wszyscy bez wyjątku !
        A dlaczego ?!..
        - bo ,,w 89-tym nie stało się nic wielkiego..,
        po prostu Żydzi komuniści przekazali władzę Żydom z Solidarności !''- K.Mikke

..a potem było kilka ,,zmian''..;-(
    • tales1 Super! SocjaldemokracjaRP da im nagrodę? Super! 02.10.06, 20:04
      A tow. Olejniczak przypnie im do klap wielkie (adekwatne do "zasług") ordery i
      bedą wyglądać jak północnokoreańscy pułkownicy z połami marynarek do kostek od
      nadmiaru dźwiganego żelastwa, ha, ha, ha!
      • mg2005 pzpr => sld , sdprl => sdrp... 02.10.06, 20:08
        :)
      • indeed4 J. Kaczyński przyjął nagrodę " Człowieka Roku" 02.10.06, 20:10
        WPROST, które podobnym tytułem uhonorowało Kwaśniewskiego i Leszka Millera.
        Czy wiesz kto do niedawna był szefem tego tygodnika ?
    • dibadzio O!W papę! 02.10.06, 20:07
      Jaki numer.Postkomuniści nagradzają.Nie wziąłbym tej nagrody,bo to jak pocałunek
      śmierci.
      • piss_on_pis kaczuś lubi lizanie kupra-obojętne przez kogo 02.10.06, 23:01
        jak ktoś ma kompleksy i głaszcze kotka wieczorami...
    • kiczkis SDRP za wczesnie mocodawcow ujawnia !!! 02.10.06, 20:09
      Prezydium Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy RP oświadczyło, że
      dziennikarze TVN, Andrzej Morozowski i Tomasz Sekielski, przygotowując materiał
      na temat tzw. taśm Beger "dobrze wykonali pracę dziennikarską, w niczym nie
      uchybiając najwyższym standardom etycznym". SDRP zapowiada też, że ma zamiar
      zgłosić autorów programu do prestiżowych nagród dziennikarskich za 2006 r.,
      wyrażając w ten sposób "uznanie dla ich pracy"
      (...)
      .."Stowarzyszenie Dziennikarzy Rzeczypospolitej Polskiej kontynuuje działania
      założonego w stanie wojennym w 1982 r. Stowarzyszenia Dziennikarzy PRL. W
      zamyśle władz miało zająć miejsce rozwiązanego Stowarzyszenia Dziennikarzy
      Polskich. Od 1990 działa jako SDRP."
      ------------------------------------------------------------------------------

Lepszej "REKOMENDACJI" nie mogli uzyskac.. Jesli bylyby jakiekolwiek
      watpliwisci KTO i CO stalo za ta prowokacja, to teraz mozna tylko splunac..

Watpliwosci sie rozwialy ostatecznie i zaden wrzask "w obronie" nie pomoze..

Byly dwie gnidy nad gnidami: - Marek Baranski i Tadeusz Samitowski, teraz mamy
      dwie inne super gnidy - na dodatek pracujace w tandemie - Mrozowski i
      Siekielski..

Uklad i Sluzby nie rezygnuja - sadzac po wrzawie i "stawaniu murem" za tymi
      dwiema super gnidami..
      • kiczkis SDRP za wczesnie mocodawcow ujawnia !!! 02.10.06, 21:08
        Wspomnialem wyzej o jednej ze swoloczy dziennikarskich - niejakim Marku
        Baranskim - tak podle zapisanym w pamieci Polakow..

Publikuje wspomnienia(fragment) Jaroslawa Hyka z Wroclawia.. i to zapewne w
        dwuch czesciach, zbyt obszerny to fragment na jedna calosc..
        cz I-sza:

(...)" Po chwili zobaczyłem nadjeżdżającą kolumnę pojazdów ZOMO, więc
        postanowiłem wykorzystać okazję i obrzucić ją kamieniami. Kiedy rzuciłem kilka
        kamieni w kierunku pierwszej - prowadzącej kolumnę - ciężarówki, postanowiłem
        wycofać się, aby znowu nazbierać kamieni. Gdy wykonywałem obrót w prawo, widok
        jaki napotkał mój wzrok, poraził by każdego: tuż przed sobą zobaczyłem maskę
        kolejnej milicyjnej ciężarówki, bez cienia skrupułów jadącej wprost na mnie.
        Sparaliżowało mnie - byłem przekonany, że nieuchronnie nadchodzi mój koniec, że
        nie mam żadnych szans. Szok sprawił, że uderzenie zderzaka w brzuch nie
        przysporzyło mi bólu, ani nawet cienia strachu. Uderzenie głową o bruk
        przyjąłem z równą obojętnością, jakby na potwierdzenie faktu, że swoje ciało
        mogę już spokojnie spisać na straty. Byłem już pod samochodem, gdy poczułem
        gwałtowne szarpnięcie za rękę. Zaczepiłem chyba o rurę wydechową i ten
        bezlitosny pojazd ciągnął moje ciało po bruku. Pamiętam jak obraz podwozia
        stawał się coraz mniej wyraźny i coraz ciemniejszy - jakby zapadał zmierzch.
        Nie potrafię ocenić, jak długo pozostawałem nieprzytomny. Pierwsze, co
        pamiętam, to rozpościerający się jakby zza mgły, widok przerażonych ludzi
        pochylonych nade mną. "Lepiej go nie ruszać, on może mieć uszkodzony
        kręgosłup" - usłyszałem zatrwożony głos demonstranta. "Chyba ideologiczny" -
        pomyślałem, dodając sobie otuchy. W tym właśnie momencie dotarła do mnie groza
        sytuacji w jakiej się znalazłem. Uświadomiłem sobie, że leżę tutaj obolały i
        unieruchomiony na jezdni w samym centrum zamieszek, a ta na pozór przyjemna
        chłodna wilgoć na moim ciele to nie woda lecz krew. Poczułem przeraźliwy strach
        i ogromną chęć życia. Przerażała mnie bezradność tych ludzi. Obawiałem się, że
        wśród nich nie znajdzie się nikt, kto będzie w stanie zachować zimną krew i
        zabrać mnie stąd. Wszak w każdej chwili teren ten mogli zająć zomowcy i
        nadzieja na przeżycie okazałaby się płonna. Poczułem jak mocno drży moje ciało,
        a serce wdziera mi się do gardła. Postanowiłem spróbować się podnieść, aby
        pokazać tym ludziom, że wcale nie myślę umierać, więc warto mi pomóc. Na
        reakcję nie musiałem czekać długo. Dwaj mężczyźni chwycili mnie mocno za bary i
        zdecydowanym ruchem unieśli w górę. "Na ul. Ziemowita jest przychodnia - tam
        mnie zanieście", prosiłem ich drżącym głosem. Niestety, drogę do przychodni
        zagradzał gęsty kordon milicjantów. "K... , wszędzie zomowcy!!! Połóżmy go w
        tych krzakach - później po niego wrócimy" - ryknął jeden z moich
        wybawców. "Nie !!! Jak mnie tutaj znajdą, to mnie dobiją, a jak nie znajdą, to
        i tak się wykrwawię na amen" - odparłem błagalnym głosem. Wlekli mnie więc z
        coraz większym trudem dalej, w kierunku ul. Podwale. Tam usiłowali zatrzymać
        przejeżdżające w panice pojazdy. Długo nie było chętnych do pomocy, a niektórzy
        na nasz widok wręcz dodawali gazu. Wreszcie zatrzymał się jakiś samochód
        ciężarowy. Gdy znalazłem się w jego kabinie poczułem wielką ulgę i wręcz
        pewność, że z tych tarapatów wyjdę jednak cało. Ożywiłem się wyraźnie, a
        wiozących mnie robotników poprosiłem o papierosa - wmawiając sobie, że
        właściwie nic takiego się nie stało. Po chwili jednak poczułem przenikliwy
        chłód i ciemność w oczach. Panicznie wówczas bałem się utraty przytomności - z
        obawy, że mógłbym się już nie ocknąć. Wychyliłem więc głowę za okno, łapczywie
        wdychając każdy powiew powietrza, choćby zmieszanego z gazem. Do szpitala
        trafiłem na wpół przytomny. Chyba nie wyglądałem dobrze. Pielęgniarka nie
        wiedziała, czy w ogóle ma mnie wpisywać do książki, a jeśli tak, to co ma
        napisać.- No jak to co?- ryknął lekarz i zaklął siarczyście. -
        Pisz "przejechany przez ZOMO"! Ku zdumieniu wszystkich, obrażenia jakich
        doznałem nie okazały się zbyt groźne. Stłuczone nerki, krwiomocz, wstrząs mózgu
        oraz ogólne potłuczenia i zranienia ciała to doprawdy drobne obrażenia w
        przypadku potrącenia przez samochód ciężarowy. Śmiało mogę mówić o wielkim
        szczęściu. Po dwóch tygodniach hospitalizacji i kilku miesiącach
        rekonwalescencji byłem gotowy do dalszej walki z reżimem.

Poznałem świat bezpieki
        W kwietniu ?83 roku, do drzwi mojego mieszkania zastukali funkcjonariusze SB.
        Wypytywali mnie o demonstrację z 31 sierpnia, czy w niej uczestniczyłem i czy
        odniosłem jakieś obrażenia. Zasłaniałem się niepamięcią. Rodzice też
        zapewniali, że o niczym nie wiedzą. Esbecy oświadczyli więc, że zabierają mnie
        na komendę. Wówczas rodzice oznajmili stanowczo, że chcą jechać razem ze mną.
        Funkcjonariusz, z wystającym zza marynarki rewolwerem oświadczył, że to
        absolutnie nie możliwe i że oni nie mogą udzielać żadnych informacji, bo to
        jest "sprawa wagi państwowej". Byłem święcie przekonany, że zostałem
        zdekonspirowany przez SB i być może nie jestem jedynym aresztowanym tego dnia.
        Nachodziły mnie różne myśli: "a może będą chcieli zmusić mnie do podpisania
        współpracy z SB, szantażując więzieniem za udział w zamieszkach". W siedzibie
        Wojewódzkiego Urzędu Spraw Wewnętrznych pokazano mi fotografie, na których bez
        trudu rozpoznałem siebie, rzucającego kamieniami w samochód ZOMO. Utwierdziło
        mnie to w przekonaniu, że w istocie chodzi tu o szantaż mający zmusić mnie do
        zdrady. Fotografie, dokumenty ze szpitala i ewentualne zeznania funkcjonariuszy
        byłyby dla komunistycznego sądu wystarczającym dowodem, pozwalającym skazać
        mnie za tzw. "czynną napaść na funkcjonariuszy MO". W odpowiedzi na natarczywe
        pytania SB-ków, czy rozpoznaję siebie na zdjęciu i czy byłem ranny w czasie
        zamieszek, odpowiadałem uparcie, że nic nie pamiętam, a fotografia jest zbyt
        niewyraźna. Po dwóch może trzech godzinach takich przekomarzań, ku memu
        zdumieniu funkcjonariusze, jakby czytając w moich myślach zaczęli przekonywać,
        że owszem zależy im bardzo na tym abym potwierdził, że 31 sierpnia zostałem
        przejechany przez samochód ZOMO, ale wcale nie po to abym został pociągnięty do
        odpowiedzialności za udział w zamieszkach. Natomiast jaki mają w tym cel - na
        razie nie mogą mi tego ujawnić, a sprawa jest bardzo nietypowa i wręcz "wagi
        państwowej". Moja ciekawość i niepokój sięgały zenitu, a moje poprzednie
        przypuszczenia były zupełnie pozbawione logiki. Wszak gdyby faktycznie
        zamierzali wytoczyć mi sprawę o udział w demonstracji, to moje zeznania lub ich
        brak nie miałyby dla nich żadnego znaczenia. A gdyby chcieli nakłonić mnie do
        współpracy z SB, to raczej chwaliliby się jakimi to niezbitymi dowodami
        dysponują przeciwko mnie i dawno by mi przedstawili alternatywę: albo
        więzienie, albo współpraca. Poza tym, wypytywaliby mnie o działalność w
        podziemiu, a oni zachowywali się tak, jakby w ogóle nie przypuszczali, że
        prowadzę taką działalność. Byłem totalnie zdezorientowany, zagubiony i
        zaskoczony tą niejasną, dziwną i nieznaną mi dotąd sytuacją. Byłem przygotowany
        na zupełnie inne okoliczności i nie wiedziałem jak się zachować. Postanowiłem
        więc rozwikłać tę tajemniczą zagadkę i rozładować napięcie wytworzone przez
        przebiegłych funkcjonariuszy SB. Przyznałem w końcu, że owszem to ja jestem na
        zaprezentowanych mi fotografiach. Jakże później żałowałem, że uległem chęci
        rozładowania atmosfery niepewności, że z taką łatwością dałem się zmanipulować
        SB-kom. Dalsze wydarzenia potoczyły się szybko i sprawnie, bez chwili na
        zastanowienie. Zażądano, abym swoje przeżycia z demonstracji poświadczył na
        piśmie, a wszystkiego się dowiem i przekonam, że nic mi nie grozi. Oświadczyli,
        że stałem się "ofiarą paskudnego paszkwilu na Zachodzie", rzucając mi przed
        oczy gazetę Paris Match z olbrzymim tytułem na pierwszej stronie "La Morte
        Pologne Gawroche" i kadrami
        • kiczkis METODY sie nie zmieniaja !!! 02.10.06, 21:14
          dokonczenie fragmentu...

(...)"Przyznałem w końcu, że owszem to ja jestem na zaprezentowanych mi
          fotografiach. Jakże później żałowałem, że uległem chęci rozładowania atmosfery
          niepewności, że z taką łatwością dałem się zmanipulować SB-kom. Dalsze
          wydarzenia potoczyły się szybko i sprawnie, bez chwili na zastanowienie.
          Zażądano, abym swoje przeżycia z demonstracji poświadczył na piśmie, a
          wszystkiego się dowiem i przekonam, że nic mi nie grozi. Oświadczyli, że stałem
          się "ofiarą paskudnego paszkwilu na Zachodzie", rzucając mi przed oczy gazetę
          Paris Match z olbrzymim tytułem na pierwszej stronie "La Morte Pologne
          Gawroche" i kadrami z filmu rejestrującego jak rzucam kamieniami w pojazd ZOMO
          i jak padam pod kołami kolejnej milicyjnej ciężarówki. Wprowadzono mnie
          pośpiesznie do innego pokoju, nie uprzedzając o niczym i nie pytając mnie o
          zdanie. Tam już czekali: wyraźnie znudzona i popijająca "z gwinta" PRL-owskie
          tanie wino ekipa dziennika telewizyjnego, z redaktorem Markiem Barańskim na
          czele, rzecznik prasowy KG MO płk Lipiński, dwóch umundurowanych
          funkcjonariuszy MO i przywieziony przez SB-ków podobnie jak ja, lekarz
          pogotowia ratunkowego. Operator kamery z cynicznym uśmieszkiem wyciągnął do
          mnie rękę z butelką cuchnącego wina. Odwróciłem głowę z niesmakiem i chwilę
          potem komunistyczna machina propagandy poszła w ruch. Na początek,
          zgrywający "inteligenta" red. Barański wydukał parę zdań tytułem wprowadzenia.
          Przedstawił najpierw mnie, później lekarza, a na końcu milicjantów - jadących
          podobno 31 sierpnia ową nieszczęsną ciężarówką. Potem zadał kilka pytań mnie,
          kilka lekarzowi i wreszcie seria pytań naprowadzających na jedynie słuszne
          odpowiedzi, do milicjantów. Opowiedziałem w kilku zdaniach o moich przeżyciach
          z manifestacji. Lekarz zrelacjonował diagnozę medyczną i przebieg leczenia.
          Milicjanci natomiast, nieporadnie wyrazili swoje zaskoczenie informacją, że
          kogoś przejechali. Potem długo zapewniali z jaką to wnikliwą ostrożnością, w
          czasie demonstracji 31 sierpnia 1982, jeździli po ulicach Wrocławia. Jak to się
          starali nikogo nie przejechać, a lecący na nich grad kamieni uniemożliwiał im
          widoczność. Nakręcony materiał po "obróbce" ukazał się w głównym wydaniu
          dziennika telewizyjnego. Spektakl na ten temat dla dziennikarzy zachodnich,
          zaprezentował także rzecznik rządu Jerzy Urban, na konferencji prasowej.
          Komuniści triumfowali, a mnie nie pozostało nic innego, jak powiedzieć
          sobie: "jeden zero dla SB" i wyciągnąć wnioski na przyszłość. Doświadczenie to
          nauczyło mnie, że w kontaktach z funkcjonariuszami SB i MO, jedyną racjonalną
          postawą jest milczenie, opór i cierpliwość, bez względu na okoliczności.
          Historia ta uświadomiła mi też, że na działania SB muszę być przygotowany
          każdego dnia, że ich atak pojawia się zazwyczaj znienacka i w nieodpowiedniej
          chwili."... (...)
    • news4us SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:10
      Swolocz Dziennikarska RP
      • indeed4 To już było. 02.10.06, 20:15
        Kto nie z nami ten przeciwko nam - przypomnij sobie pamiętne słowa A. Halbera z
        SLD.
    • news4us czteroosobowe prezydium 02.10.06, 20:10
      banda czworga ?
    • amanasunta53 SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:17
      Wyjasniam co to jest SDRP.
      pl.wikipedia.org/wiki/Stowarzyszenie_Dziennikarzy_Polskich
      I....wszystko jasne.
      • indeed4 A może i to nam przypomnisz. 02.10.06, 20:23

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49641458&a=49648550

A tu uzupełnienie :

ludzie.wprost.pl/cr/1991/
        • amanasunta53 Re: A może i to nam przypomnisz. 02.10.06, 20:27
          indeed4 napisał:

>
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49641458&a=49648550
          >
          > A tu uzupełnienie :
          >
          > ludzie.wprost.pl/cr/1991/

Kaczyński jest dziennikarzem?
          • indeed4 Niestety nie. 02.10.06, 20:32
            Politykiem a obecnie jedynie skromnym premierem - podobnie jak L. Miller czy b.
            agent A. Olechowski, a co ?
            • amanasunta53 Re: Niestety nie. 02.10.06, 20:35
              indeed4 napisał:

> Politykiem a obecnie jedynie skromnym premierem - podobnie jak L. Miller czy b.
              >
              > agent A. Olechowski, a co ?
              Olechowski agentem?Przecież on działał dla Polski!
              • indeed4 Podobnie jak Człowiek Roku 2005 02.10.06, 20:44
                czyli J. Kaczyński i laureat roku 1993 - A. Kwaśniewski.
                Jakiż to musi być zaszczyt i nobilitacja przebywać w tak zacnym i szacownym
                gronie.
        • kiczkis Re: A może i to nam przypomnisz. 02.10.06, 20:33
          indeed4 napisał:

>
          > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=49641458&a=49648550
          >
          > A tu uzupełnienie :
          >
          a
          href="http://ludzie.wprost.pl/cr/1991/"target="_blank">ludzie.wprost.pl/cr/1991/
          </a>
          -----------------------------------

Hehehe... Juz napisalem wyzej o "geniuszu" intelektualnym tego lewaka :)))

Ty chyba chlopiec nie zdajesz sobie sprawy CO ujawniles(bos za glupi..) i jaki
          ten "zestaw" "wyroznionych" ma wymowe??? :))
          • indeed4 Wracaj na kanapę do mistrza Korwina. 02.10.06, 20:46
            B/o.
            • trudny99 Re: Wracaj na kanapę do mistrza Korwina. 02.10.06, 21:01

Wolę kanapę Renaty..;-)
              • indeed4 Oj, bym nie ryzykował. 02.10.06, 21:04
                Może nagrywać :-)
        • trudny99 Nie przy kolacji Kolego...;-( 02.10.06, 20:35
          indeed4 napisał:
          >
          > A tu uzupełnienie :
          >
          > ludzie.wprost.pl/cr/1991/
          • kiczkis Re: Nie przy kolacji Kolego...;-( 02.10.06, 20:38
            trudny99 napisał:

> indeed4 napisał:
            > >
            > > A tu uzupełnienie :
            > >
            > > ludzie.wprost.pl/cr/1991/
            --------------------------------------------------------

He he he he... "trudny99" - Swietnie spuentowane!!! - Hehehehe..
          • indeed4 Aha. 02.10.06, 20:52
            No to ciekaw jestem, czy po otworzeniu tego linku również przykre dolegliwości
            gastryczne :

ludzie.wprost.pl/cr/2005/
            • trudny99 Re: Aha. 02.10.06, 21:09

Ja czuję się nadal dobrze..
              Ciekawe jak zareagujesz na to..
              img142.imagevenue.com/view.php?loc=loc177&image=01267_drzewo.jpg&page=18&track_id=1159880709
              • indeed4 Mixed emotions. 02.10.06, 21:30
                Mam coś lepszego :

video.google.pl/videoplay?docid=6805063692754011230&q=bush
                video.google.pl/videoplay?docid=3173644827550517001&q=label%3Akaczy%C5%84ski
      • trudny99 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 20:30
        amanasunta53 napisała:

> Wyjasniam co to jest SDRP.
        > pl.wikipedia.org/wiki/Stowarzyszenie_Dziennikarzy_Polskich
        > I....wszystko jasne.

Rzeczywiście jak byk stoi :
        ,,Po 1989 roku SDP zostało reaktywowane, zaś SD PRL zmieniło nazwę na
        Stowarzyszenie Dziennikarzy RP.''

Fajne ,,korzenie''..
        • indeed4 Poczytaj o korzeniach red. Króla. 02.10.06, 20:39
          www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=artykul&id=8503

Nikt nie ma bardziej wiarygodnich info o człowieku niż swoi.
    • dypsoman SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:25
      Ha,ha,ha,ha - SDRP utworzone na trupie SDPRL w miejsce zdelegalizowanego w
      stanie wojennym SDP. Nagrody winny być godne np. Order Czerwonej Gwiazdy,
      Sztandar Pracy itp. Gratulacje!
    • t-800 SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:27
      W nagrodę dostali te głośniki?

Pan Sekielskiemu radzę trochę pobiegać czy coś - zadbać o sylwetkę (wcale nie
      jestem złośliwy).
    • czerwony_bandyta SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:29
      Qrwa Qrwie łba nie urwie!!! Po jasną cholerę są te wszelkiej maści korporacje?
      Żeby bronili swoich padliniarzy!!! Dla mnie Morozowski i Sekielski są marnymi
      gnojkami dążącymi do sławy "po trupach". To typ znanej już pracy
      "dziennikarskiej" a'la Gębarowski. Kunsz swojej pracy "dziennikarskiej"
      pokazali już dużo wcześniej kiedy kandydaci na urząd Prezydenta RP nie chcieli
      brać udziału w programach prowadzonych przez te miernoty: spasionego knura i
      niedojebka w okularach.
    • waldam SdRP - Socjaldemakracja RP ? 02.10.06, 20:40
      "SD PRL zmieniło nazwę na Stowarzyszenie Dziennikarzy RP"
      Jakoś nie mogę znaleśc aktualnej strony, składu władz itd.
      Czy to naprawdę działa?
    • t-1984 SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:48
      Ja bym takiej nagrody warszawki nie przyjąl.Może i mieli szlachetne intencje ale
      gdyby dali mikrofony PiS i nagrali Begier albo nagrali Tuska jak rozmawiał pod
      Poznaniem z Lepperem to by była bomba.A tak zostali na własna prosbe
      wmanipulowani w skandaliczna wojne polityczną to jest prowokacji czystej wręcz
      ksiązkowej postaci.Relacja nie może byc obiektywna gdyz jedna ze stron żada i
      zmusza druga do określonego zachowania.to tak jakby czlowiek tonąl a drugi mówil
      dasz to i to to podam ci reke.Charakterystyczny brak proporcji w świadomosci
      uczestnikow.Upublicznienie tego faktu ,niepełnego to świństwo i chamstwo .moim
      zdaniem świadomie dopuścili sie przestępstwa będac w spisku majacym na celu
      skompromitowanie rządu.Dokonali takiego przestepstwa jak Begier.Podzeganie i
      pomocnictwo jest czynem zabronionym.Pat i Pataszon powinii poniesć
      odpowiedzialnośc karna.Mam nadzieję ze obejrzymy calośc tego filmu a nie wybrane
      elementy.Leży to w interesie TVN.
    • ak813 Morozowski nie jest Polakiem, a SDPR to efemeryda 02.10.06, 20:49
      stworzona na poczekaniu jako kontrapunt dla SDP.
    • exdziewica SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:53
      Nie ma mowy o rzetelnym działanie dziennikarzy w tak "bulwersującej" sprawie
      jeżeli cała ich stacja od początku a więc od kampanii wyborczej jest
      zaangażowana politycznie po stronie PO co dla każdego obserwatora widać ,
      słychać i czuć. TVN jest poprostu z krwi i kości antypisowski tak jak GW.
      Dziennikarze stają się aktorami sceny politycznej pragnącymi kreować politykę
      według poglądów środowisk decydujących o ich zatrudnieniu i zarobkach. Jeden z
      redaktorów TOK FM powiedział kiedyś mniej więcej że, my nie jesteśmy obiektywni
      a każdy wyraża swoje poglądy tylko dlaczego dziwnym zbiegiem okoliczności
      wszyscy mają takie same. Odpowiedż jest prosta jak chcesz tutaj pracować i
      dostawać kasę musisz się dostosować.
      • bezatu7 Re: trzeba jeszcze sięgnąć do magazynu 02.10.06, 20:57
        Pozostały jeszcze tam do wykorzystania ordery lenina i gierojów Sowiet Union
    • losiu4 SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskiego 02.10.06, 20:56
      "Prezydium uważa, że złapanie na gorącym uczynku szalbierstw polityków jest
      dowodem wysokiego profesjonalizmu i odwagi osobistej tych dziennikarzy. Dzięki
      takim postawom opinia publiczna może poznawać skrzętnie przed nią skrywaną
      prawdę" - zacytował stanowisko Stowarzyszenia jego prezes - Jerzy Domański."

panie prezesie Domański... pogoń tych gości za lenistwo, bo podobne targi nad
      stołkami były przy każdym tworzeniu dowolnej koalicji czy przeciaganiu ludzi na
      drugą strone, zresztanie tylko u nas. Za to olewanie obowiazków do tej pory
      powinienes ich solidnie obsobaczyć (i nie tylko ich), a nie chwalić.

Pozdrawiam

Losiu
      • 1utek Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 21:05
        Słusznie zauważyłeś. "Podobne targi". Ale nie takie same. Czymś normalnym są negocjacje pomiędzy partiami zamierzającymi utworzyć koalicję rządową w tym dotyczycę obsady stanowisk.Zauważ jednak, że w tym przypadku nie chodziło o obsadę najzwyczjniej potrzebnych stanowisk dla funkcjonowania państwa lecz o tworzenie ekstra nowych niepotrzebnych stanowisk w celu przekupienia posłów.
        • trudny99 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 21:30
          > Słusznie zauważyłeś. "Podobne targi". Ale nie takie same.Czymś normalnym są ne
          > gocjacje pomiędzy partiami zamierzającymi utworzyć koalicję rządową w tym dotyc
          > zycę obsady stanowisk...

A w tym wypadku chodziło o utworzenie większości sejmowej..
          To po pierwsze.
          A po drugie - czy widziałeś owe ,,normalne negocjacje między partiami'' ?
          Może wówczas nie wszystko odbywa się tak calkiem w ,,białych rękawiczkach'' ?
          Zaryzykuję stwierdzenie, że niejednokrotnie jest jeszcze gorzej niż zobaczyliśmy
          na tych żałosnych taśmach !

> Zauważ jednak, że w tym przypadku nie chodziło o obsadę n
          > ajzwyczjniej potrzebnych stanowisk dla funkcjonowania państwa lecz o tworzenie
          > ekstra nowych niepotrzebnych stanowisk w celu przekupienia posłów.

Odwrócenie kota ogonem !
          Wszyscy widzieli, że to R.B. wykazała się szczególną pazernością
          i nachalnością !
          Usłyszeliśmy rownież, że premier odmówił kategorycznie (!) już wcześniej !
          Więc jakby wszystko jasne..
          • 1utek Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 22:25
            Łatwo rozgrzeszasz polityków, ale tylko tych, którysz lubisz? Potrzebne jest trochę dystansu aby zobaczyć rzeczy we właściwym wymiarze
          • 1utek Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 22:37
            trudny99 napisał:

> A w tym wypadku chodziło o utworzenie większości sejmowej..
            > To po pierwsze.
            > A po drugie - czy widziałeś owe ,,normalne negocjacje między partiami'' ?
            > Może wówczas nie wszystko odbywa się tak calkiem w ,,białych rękawiczkach'' ?

Może nie całkiem w białych rękawiczkach, ale nie w tak zababranych ja uczyniła to partia rządząca.

> Odwrócenie kota ogonem !
            > Wszyscy widzieli, że to R.B. wykazała się szczególną pazernością
            > i nachalnością !
            > Usłyszeliśmy rownież, że premier odmówił kategorycznie (!) już wcześniej !
            > Więc jakby wszystko jasne..
            Kwestia zaufania do tego co powiedział już wcześniej premier, fakty z niedawnej przeszłości każą raczej myśleć, że jeżeli p. Beger przeszłaby do koalicji to stanowisko by otrzymała.
            • trudny99 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 02.10.06, 22:44
              To teraz może ja zaproponuję coś dla relaksu
              (przyznaję, że zapożyczone z sąsiedniego wątku):
              www.pis.org.pl/wideo-frame.php?file=http://pis.server-tv.com/pis/PIS00061.wmv
        • losiu4 Re: SDRP: Nagroda dla Morozowskiego i Sekielskieg 04.10.06, 11:31
          targi takie same i w tym samym celu. Mianowicie w celu tego, by rzad mógł
          rządzić. A kupę stanowisk ministerialnych stworzono dokładnie po to samo, co
          proponowano Beger.

Pozdrawiam

Losiu
          • trudny99 Proponuję na chwilę pozostawić spór 04.10.06, 14:17
            o to, czy dziennikarze postąpili właściwie, czy nie
            i zastanowić się chłodno nad motywacją decyzji o przyznaniu nagrody :
            ,,Prezydium Zarządu Głównego Stowarzyszenia Dziennikarzy RP oświadczyło, że
            dziennikarze TVN, Andrzej Morozowski i Tomasz Sekielski, przygotowując materiał
            na temat tzw. taśm Beger "dobrze wykonali pracę dziennikarską, w niczym nie
            uchybiając najwyższym standardom etycznym"...
            Tylko tyle..

,,Dobrze wykonali pracę'' i od razu nagroda !
            Czy to nie dziwne ?!..
            Rozumiem, że nie otrzymujący nagród wykonują swoją pracę żle !
            Po zwykle skromnej ilości nagród w ciągu roku wnoszę, że w większości mamy
            dziennikarzy zdecydowanie złych !
            A może tak jest rzeczywiście ?!..;-(
    • abba15 SDRP: Nagroda im. Pawki Morozowa 02.10.06, 21:03
      czy wszawe wszy
      są z byłego WSI?
      te wszy bezdomne
      zostały niezłomne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka